BENÁTKY 2016

Rady na cestu do Benátek

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Benátky 2016

Pokud jsou Benátky cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2016. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě z letiště do hotelu, o jízdenkách městské hromadné dopravy, o ubytování, o vstupenách do muzeí, o výletech na ostrovy Murano, Burano a Torcello, o jízdě gondolou, o stravování v Benátkách, o dopravě do Benátek z přímořských letovisek a najdete zde také mnoho dalších informací o Benátkách, na které se nás naši čtenáři dotázali. Právě čtete první část.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 30.12.2016, 15:09.
Ještě jednou Vám moc děkuji za všechny informace, které jste nám před cestou poskytnul. Nakonec jsme změnili ubytování, tak bych Vás chtěla pěkně poprosit, zda byste mě mohl navést na tuto adresu: Brigitte, Dorsoduro, 1494 Calle dei Preti, San Basilio, Dorsoduro, Venice, 30123. Předpokládám, že cesta z letiště zůstává stejná, pouze se změní vaporetto? Jakým způsobem se nakupují lodní lístky? Na místě? Je lepší pořídit lístky na autobus až na letišti nebo objednat dle vašeho odkazu níže? Moc Vám děkuji za Váš čas a cenné rady. Šťastný nový rok plný pevného zdraví a cestovatelských zážitků. Daniela.

Doprava na Piazzale Roma je stejná. Z Piazzale Roma potom pokračujte vaporettem ACTV č. 2, ale opačným směrem - k Tronchetto. Vystupte na S. Basilio a jděte doprava po Fondamenta Zattere al Ponte Longo. Za bankomatem odbočte doleva do uličky Calle dei Pretti. Brigitte je na začátku po pravé straně. Jízdenky se dají zakoupit online i na místě. V případě autobusu na pokladně ATVO na letišti, v případě vaporetta na pokladně u nástupního ostrůvku nebo v automatu. Pokud jedete mimo sezónní termín, stačí si jízdenku zakoupit na místě. V případě vaporetta se to vyplatí při nahrání různých kombinací dopravy a vstupů na kartu Venezia Unica, kde si potom nakonfigurovanou kartu vyzvednete na základě kódu v automatu a nemusíte ji složitě konfigurovat na místě.

# 29.12.2016, 00:07.
Mám na Vás dotaz. Dne 6.1. přijíždíme do Benátek. Jedeme autem a budeme parkovat na Green park a potřebujeme se dostat do hotelu na adrese Corte Raffineria 2606/B, Cannaregio. Poradíte nám, jakým autobusem jet přes most? Máme v plánu si koupit online kartu Venezia Unica s jízdenkou ACTV. Je možné si tuto kartu vyzvednout už u tohoto parkoviště, pokud budeme mít voucher a PRN kód? Dne 6.1. je státní svátek, bude to velké omezení? Děkuji za odpověď. Eva.

Z Green Park se na Piazzale Roma dostanete prakticky každým městským autobusem, který na zastávce zastaví. U tohoto parkoviště si kartu nevyzvednete. To můžete buďto cestou např. na letišti Marco Polo, v automatu ve Favaro Veneto na Piazza Pastrello a nebo až na Piazzale Roma. Ve státní svátky fungují jízdní řády označené Festivo.

# 28.12.2016, 09:57.
29.12. jedeme autem do Benátek a nevíme si rady, kde bychom cestou ušetřili. Mohli byste nám poradit, kde je co nejméně poplatků? Je lepší jet přes Rakousko nebo přes Německo? Mockrát děkujeme za odpověď. Jana.

To, zda pojedete přes Německo a Rakousko nebo jen přes Rakousko, nemá vliv na výši poplatků. V Německu se dálnice neplatí, v Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,90. Za průjezd taernskými tunely zaplatíte € 11,50 a na mýtném v Itálii € 17,70. To samé při cestě zpět. Ušetřit můžete cestou po D1 přes Brno a následně Mikulov a Graz. V tomto případě platíte v Rakousku jen desetidenní dálniční známku.

# 27.12.2016, 10:48.
Prosím o informaci, jak se dostanu z letiště v Benátkách do hotelu Pausania, Dorsoduro 2824. Děkuji. Eva.

Z letiště Marco Polo jeďte linkou Arancio společnosti Alilaguna. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online nákupu získáte slevu € 1,00 za každý směr. Vzhledem k místu ubytování zřejmě časovou jízdenku ACTV využívat nebudete. Pokud ano a pokud bude časově spadat do cesty z letiště a na letiště, bude pro Vás výhodnější si zakoupit k této jízdence příplatek na cestu z letiště a na letiště. Každý směr stojí € 6,00. V tom případě jeďte nejdříve autobusem č. 5 na Piazzale Roma a následně vaporettem č. 1. V obou případech (Alilaguna, ACTV) vystupte na Ca' Rezzonico. Od nástupního ostrůvku se vydejte doleva a hned doprava po Calle del Traghetto. Za kostelem Chiesa di San Barnaba přejděte doprava přes náměstíčko Campo San Barnaba ke kanálu Rio de San Barnaba a podél něj se vydejte doleva. Budete míjet mostek a po chvíli po levé straně dorazíte k vchodu do Hotelu Pausania.

# 25.12.2016, 14:23.
Ráda bych se zeptala, jak nejlépe a nejlevněji se dostanu z letiště Marco Polo k hotelu na Piazzale Donatori di Sangue, 14, 30171 Venezia, Italy. Dále by mě zajímalo, jak se dostanu na benátský karneval z hotelu. Děkuji předem za jakoukoliv odpověď. Irena.

Viz naše odpověď ze dne 05.03.2015, 07:57, kde je popsaná cesta z letiště Marco Polo k Hotelu Centrale. Do Benátek potom jeďte ze stejné zastávky opačným směrem, např. autobusem č. 7.

# 21.12.2016, 15:05.
Narazila jsem na Vaše stránky a moc Vám je chválím. Opravdu velmi užitečné informace. Můžete mi prosím poradit, jak se co nejrychleji a nejlevněji dostat z letiště Treviso k ubytování na Calle Ancore 1047, Castello, 30122? Cestujeme čtyři dospělí. Moc děkuji a přeji krásné vánoce a šťastný nový rok 2017! Daniela.

Jsou to dvě propojené nádoby. Nejrychlejší doprava je vyvážena vyšší cenou a naopak, nejlevnější doprava je vyvážena delší dobou. Nejrychleji a nejjednodušším způsobem se z letiště Treviso do Benátek dopravíte autobusem ATVO. Jízdenka Vás přijde na € 12,00, čtyři jízdenky na € 44,00. Zpáteční jízdenka stojí € 22,00, čtyři zpáteční jízdenky € 80,00. Autobus Vás zaveze na Piazzale Roma. Odtud pokračujte vaporettem ACTV č. 1 přes Velý Kanál a San Marco na Giardini. Jízdenka stojí € 7,50, můžete samozřejmě využít i nějakou časovou jízdenku, pokud ji budete pro pobyt využívat. Z Giardini jděte směrem do parku a hned doleva. Přejděte kanál a za ním hned odpočte doprava na Fondamenta S. Giuseppe. Mezi plotky dojdete ke vchodu na náměstíčko, po kterém se vydejte doleva. Na jeho konci odbočte doprava na Seco Marina a potom odbočte doleva do páté uličky (první je ještě téměř na náměstíčku) Calle Ancore. Vaše ubytování je po pravé straně. Levnější doprava je z letiště autobusem MOM č. 6 na Treviso Centrale za € 1,30. Bloček šesti jízdenek stojí € 7,00, jízdenka zakoupená v autobuse stojí € 2,50, zavazadla větší než 50x30x25 cm nebo těžší než 10 kg stojí € 2,20. Z Treviso Centrale pokračujte vlakem Trenitalia na Santa Lucia za € 3,35. Z Venezia Santa Lucia pokračujte zmiňovaným vaporettem č. 1.

# 21.12.2016, 12:49.
Chtěla bych vám poděkovat za super stránky. Našla jsem tu spoustu odpovědí a rad, po kterých jsem tápala. Přilétáme na letiště Marco Polo dne 30.12 v 18:45 hodin, ubytovaní budeme v Castello 2297. Nejlepší dopravu a nejrychlejší je se společností Alilaguna modrá linka - vystoupit v Arsenale, časy díky vašim stránkám také mám, červená jak jsem zjistila v zimě nejezdí a možná romantičtější by byla oranžová a vystoupit na náměstí sv. Marca. Jen mě mate plánek oranžové, kde poslední zastávka je S. M. Giglio a v časech mají poslední zastávku na náměstí sv. Marca - zřejmě jen v zimě, když nefunguje červená linka. Chtěla bych se zeptat na apartmánu musíme být nejdéle ve 22 hodin. Z letiště se dostaneme přibližně v 19:30 hodin. Je možné, že bychom se nedostali v uvedeném čase do lodě od Alilaguna a museli bychom třeba čekat na 3. a 4. loď? Popřípadě, kdybychom časově nestíhali, jeli bychom nejspíše autobusem a poté z nádraží vaporettem. Doporučil byste mi prosím číslo linky do části Castello? Děkuji za velmi cenné rady a přeji vám krásné vánoce. Markéta.

Podle našeho názoru se do lodi v 19:45 bez problému dostanete, zaručit to samozřejmě nemůžeme. Na Arsenale jede z Piazzale Roma (S. Chiara) linka č. 1.

# 20.12.2016, 15:37.
Chtěla bych se zeptat, jak se nejlépe dostanu z letiště Marco Polo na adresu Residenza Ca' Malipiero Ruga Giuffa 4852, Sta. Maria Formosa, Castello, 30122 Benátky. Děkuji. Jana.

Z letiště Marco Polo jeďte linkou Blu společnosti Alilaguna na San Zaccaria. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při nákupu online na výše uvedených stránkách získáte slevu € 1,00 pro každý směr. Ze San Zaccaria jděte vlevo od Hotelu Danieli po Calle de le Rasse. Dovede Vás k Saliza S. Provolo. Po té se vydejte doleva a hned doprava na Calle Sacrestia. Navazuje na ní Calle Castagna, která Vás po mostku převede přes Rio de S. Zanirovo. Stále po Calle Castagna dojdete k Ruga Guiffa, po které se vydejte doleva. Vaše ubytování v Residenza Ca' Malipiero je po levé straně těsně před kanálem Rio de S. M. Formosa. Vzhledem k místu ubytování nepředpokládáme, že budete na celý pobyt využívat nějakou časovou jízdenku ACTV. Pokud ano a její platnost bude zasahovat do cesty z letiště nebo na letiště, vyplatí se Vám k této časové jízdence zakoupit příplatek ve výši € 6,00 pro každý směr. V tomto případě jeďte z letiště autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem ACTV č. 2 na San Zaccaria. Odtud je cesta popsaná výše.

# 12.12.2016, 18:58.
Děkuji. Ještě mám dotaz. Pokud nabiji kartu Venezia Unica na dopravu z letiště a zpět, je nějaká časová podmínka vyčerpání? Nebo je to tak, že nastoupím jednou, odečtu kredit na jednu cestu, nastoupím podruhé za 10 dnů a odečtu kredit na zpáteční cestu? Pavel.

Pokud na kartu Venezia Unica uložíte samostatnou jízdenku na cestu z letiště v ceně € 8,00, můžete ji využít kdykoliv. Pokud na ni uložíte zpáteční jízdenku na cestu z letiště a na letiště v ceně € 15,00, můžete ji využít také kdykoliv. Chová se jako dvě samostatné jízdenky. Pokud však na ni uložíte jízdenku na cestu z letiště formou příplatku k časové jízdence, musíte ji využít během platnosti časové jízdenky. Platnost časové jízdenky začíná potom běžet zahájením cesty z letiště. Na jízdenku můžete také uložit např. jednu samostatnou jízdenku na cestu z letiště v ceně € 8,00 a jednu jízdenku pro cestu na letiště formou příplatku k časové jízdence. Validátor by Vám potom měl dát na výběr, kterou z těchto dvou jízdenek chcete využít. V případě výběru příplatkové jízdenky začne současně běžet i časová jízdenka. Samostatná jízdenka platí 75 minut od její validace.

# 12.12.2016, 11:42.
Narazil jsem na Vaše stránky a s obdivem skládám uznání. Super! Přilétáme na letiště Marco Polo 22.12.2016 a odlétáme nazpět 5.1.2017 ves dvou lidech. Dáte nám tip na nějakou 14. denní permanentku pro dva lidi? Hodláme navštívit muzea a možná nějaké přilehlé ostrůvky. Ideální by bylo něco, co by zahrnovalo transport z letiště do hotelu a zpět. Hotel se jmenuje Ambasciatori a je na Corso del Popolo 221, 30100 Venezia, Itálie. Jaký zvolit autobus do hotelu z letiště? Možná se zeptám hloupě ... Lze být na nový rok přímo venku v Benátkách na náměstí Sv. Marka? Nebo nám dáte tip, kde být přímo na silvestrovskou noc? Děkuji. Pavel.

Pro turisty existují časové jízdenky maximálně na 7 dní. Nezahrnují dopravu z letiště a na letiště. Ta stojí buďto samostatně € 8,00 nebo jako příplatek k časové jízdence € 6,00. Oboje za jeden směr. Doporučujeme si zpracovat podrobný itinerář. Vzhledem k tomu, že centrální Benátky jsou relativně na malém místě, je možné, že bude zbytečné kupovat časovou jízdenku na ty dny, kdy budete chodit po centrálních Benátkách. Časová jízdenka ACTV Vám umožňuje cestovat autobusy a tramvajemi v Mestre a do Benátek, vaporetty ACTV a autobusy na ostrově Lido. Jízdenka na 1 den stojí € 20,00, na 2 dny € 30,00, na 3 dny € 40,00 a na 7 dní € 60,00. Samostatná jízdenka na vaporetto stojí € 7,50 a na autobus nebo tramvaj € 1,50. Bloček deseti jízdenek stojí € 14,00. Podle itineráře doporučujeme si vytvořit cestovní plán s kombinací výše uvedených jízdenek. Balíčky pro vstupy najdete na Venezia Unica. Dají se kombinovat i s dopravou. Z letiště Marco Polo k Hotelu Ambasciatori jeďte autobusem ACTV č. 15. Vystupte na Mestre FS. K hotelu je to odtud přibližně 700 m. Silvestr a příchod Nového roku se na náměstí Sv. Marka slaví každoročně včetně ohňostroje.

# 25.11.2016, 21:18.
Který kemp v okolí Mestre má otevřeno od 26.12. do 30.12.2016? Pojedeme obytným autem. Děkuji. Ludmila.

Camping Fusina.

# 21.11.2016, 15:23.
Přiletíme na letiště Marco Polo přibližně ve 14:00 hodin dne 26.11. a zpět letíme 29.11. Bydlet budeme v hotelu Centrale na Piazzale Donatori di Sangue, 14, 30170 Mestre. Jak se tam co nejlevněji dostat a jak si potom co nejvíce Benátky užít? Jaké je doprava do starých Benátek? Je lepší karta hop-on hop-off? Jsme dva a dva dospělí, chceme vidět Benátky i večer, pár muzeí, Ghetto, Murano ... město spíše zažít ... tzn. ne hlavně muzea, ale od všeho trošku. Jsme docela akční, takže i hodně pěšky. Moc děkujeme za tipy. Vlasta.

Viz naše odpověď ze dne 04.04.2016, 09:07. Pokud chcete Benátky zvládnout většinou pěšky, potom doporučujeme si zakoupit jízdenky za € 1,50 na 75 minut. Bloček deseti jízdenek stojí € 14,00. Při Vašem počtu lidí bude pro Vás tedy výhodná kombinace jízdenek po deseti kusech s jednotlivými jízdenkami. Jízdenky využijete na autobusy a tramvaje ACTV. Pokud pojedete vaporettem, jízdenka na 75 minut stojí € 7,50. Na den, kdy budete cestovat po ostrovech si zakupte časovou jízdenku na 24 hodin za € 20,00.

# 14.11.2016, 19:42.
Děkuji moc za rychlou odpověď. Ještě prosím, jak se dostaneme z letiště Marco Polo do Mestre na vlakové nádraží? Andrea.

Autobusem ACTV č. 15 za € 8,00.

# 14.11.2016, 09:11.
Pane Řehůřku, chtěla bych Vás požádat o pomoc. Dne 17.11. přiletíme na letiště Marco Polo a potřebujeme se dostat na následující adresu: Ruga Giuffa 4852, Sta. Maria Formosa Castello 30122 Benátky. Můžete mi prosím poradit, jak se tam nejlépe a nejlevněji z letiště Marco Polo dostat? Dne 19.11. letíme zase zpět do České republiky, takže pravděpodobně bude výhodná nějaká zpáteční jízdenka? Moc děkuji za radu. Lenka.

Vzhledem k adrese a délce pobytu se Vám zřejmě nevyplatí nějaká časová jízdenka s rozšířením o cestu z letiště a na letiště. Doporučujeme tedy cestovat se společností Alilaguna. Její linka Blu Vás zaveze z letiště Marco Polo na San Zaccaria za 1:24. Zpáteční jízdenka Vás vyjde na € 27,00. Pokud si ji koupíte online, zaplatíte € 25,00. Ze San Zaccaria jděte před hotel Danieli a vydejte se uličkou po levé straně. Jmenuje se Calle dele Rasse. Dovede Vás na Saliza S. Provolo, po které se vydejte doleva a hned zase doprava na Calle Sacrestia. Na tu navazuje Calle Castagna, která Vás převede přes kanál Rio de S. Zanirovo a dovede Vás na Ruga Giuffa. Poté se vydejte doleva. Vaše ubytování je po levé straně téměř před kanálem Rio de S. M. Formosa. Vytiksněte si mapku a trasu si do ní zaznačte. Od zastávky vaporetta je to přibližně 400 m.

# 10.11.2016, 19:16.
Prosím o radu, zda je výhodné při čtyřdenní návštěvě Benátek zaparkovat auto v Punta Sabbioni a používat vaporetto. Kolik stojí parkování v Punta Sabbioni? Děkuji. S.

To hodně záleží na tom kde budete ubytovaní, kolik vás bude a jaký budete mít itinerář. Tip na parkování za cenu € 7,00 na Punta Sabbioni, mimo sezónu i levněji, najdete v odpovědi ze dne 23.05.2016, 09:59. Celodenní parkování na Tronchetto Vás vyjde na € 21,00. Pokud budete každý den zajíždět na parkoviště a zase odjíždět, zaplatíte při dvou lidech na Punta Sabbioni € 7,00 za parkování a € 30,00 za jízdenky na vaporetto (2 x 2 x € 7,50). Pokud budete parkovat za € 5,00 a za cestu na San Marco s levnější společností budete platit také € 5,00, pořád Vás to vyjde na € 25,00. Z Tronchetto je to ale kus pěšky. Můžete se přiblížit People Mover na Piazzale Roma za € 1,50 za osobu a jeden směr. Při větším počtu lidí se ceny samozřejmě navyšují ve prospěch Tronchetto.

# 10.11.2016, 11:18.
Prosím o informaci. Dne 28.11.2016 přiletíme do Benátek na letiště Marco Polo ve 14:00 hodin a potřebujeme se dostat na adresu Santa Croce 467/c - Hotel Casanova Fourrooms. Jsme čtyři osoby. Druhý den se potřebujeme dostat z tohoto hotelu do přístavu, kde odplouváme lodí MSC. Moc děkuji za ochotu. Květa.

Z letiště jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 8,00. Casanova Fourrooms je kousek od rohu náměstí, vlevo od vjezdu do Garage San Marco a stanice People Mover. K Terminal Crociere se potom dostanete People Mover. Vystoupíte na první zastávce. Jízdenka stojí € 1,50.

# 08.11.2016, 19:58.
Děkuji za Vaši odpověď. Nyní už tomu rozumím. Dnes jsem také dostala zprávu z Camping Venezia Village ohledně prodeje denních a vícedenních jízdenek. Posílám Vám jejich odpověď, třeba se Vám bude hodit pro jiné cestovatele. Přeji hezké dny. Zuzana. "Hello, here we sell only normal bus ticket, one way or return. The daily ticket you can buy directly in Piazzale Roma at the ticket office. Kind regards. Chiara. Camping Venezia."

Děkujeme za cennou informaci, kterou jste potvrdila náš předpoklad z odpovědi ze dne 30.05.2016, 09:55.

# 08.11.2016, 09:04.
Napadá mě ještě další otázka, na kterou si neumím odpovědět. Pokud pojedu vaporettem č. 2 z Piazzale Roma na náměstí sv. Marka, mohu přímo pokračovat na ostrůvek S. Giorgio? A jak se potom dostanu zpět na náměstí sv. Marka? Zdá se mi podle mapy, že vaporetto č. 2 jede stále jedním směrem. Děkuji za odpověď. Zuzana.

Vaporetto ACTV č. 2 jede z Piazzale Roma dvěma směry. Pokud pojedete přes Velký kanál, končí na San Marco / Giardinetti. Musíte přejít na San Marco / San Zaccaria a odtud pokračovat vaporettem č. 2 na San Giorgio. Lepší je jet z Piazzale Roma opačným směrem přes Tronchetto a vystoupit přímo na San Giorgio. Ze San Giorgio se zpět na San Marco dostanete vaporettem č. 2 na San Marco / San Zaccaria. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 31.10.2016, 21:52.
Narazil jsem na Vaše stránky při hledání dopravy z letiště do Benátek a klobouk dolů. Jsou to stránky znalce místního prostředí. Přiletíme s manželkou na oslavu našeho výročí sňatku 9.12. přibližně ve 14:00 na letiště Marco Polo a potřebujeme se dostat na adresu Cannaregio 5815, 30121 Venezia. Zpátky bychom doporučenou dopravu využili rovněž, měli bychom být na letišti v neděli maximálně ve 13:00. Doporučil byste nám nějakou solidní dopravu, abychom neutratili za taxi skoro jako za pobyt a raději si € užili jinak? Myslím si správně, že bychom měli využít linku Arancia k mostu Rialto? Dá se do přístavu Alilaguna dojít z terminálu pěšky? Děkuji moc za odpověď. Robert.

Vzhledem k tomu, že budete bydlet takto v centru, zřejmě se Vám časová jízdenka na celý pobyt nevyplatí. Proto bude pro Vás výhodnější přímá doprava linkou Arancio společnosti Alilaguna. Zpáteční jízdenka Vás vyjde na € 27,00, pokud si ji zakoupíte online na výše uvedených stránkách, získáte slevu € 2,00. Linka je v pěší dostupnosti v areálu letiště. Je to dobře značeno. Vystoupit musíte na Rialto, odkud pokračujte po Riva Ferro směrem k mostu Rialto a za ním pořád podél Velkého kanálu po Calle del Fontego. Ta se stáčí doprava. Na konci bloku odbočte doleva na Salizzada del Fontego dei Tedeschi, která Vás dovede ke kanálu, který překročte po mostku. Pokračujte po Salizada S. Giovanni Grisostomo, na křižovatce odbočte doprava a hned zase doprava na Calle stretta Morosini. Tam už je odbočka k Ca' Amadi. Plánek s vyznačením trasy v úvodu v trochu jiné variantě najdete na oficiálních stránkách Ca' Amadi.

# 29.10.2016, 19:58.
Prosím o radu. Jak se nejlépe a asi i nejlevněji dostat z letiště Marco Polo na nádraží? Další náš směr bude Florentina. Děkuji. Katka.

Jeďte autobusem ACTV č. 15 na Mestre FS. Jízdenka stojí € 8,00. Nejlevněji se tam dostanete stejným autobusem ze zastávky Tessera Centro za € 1,50, je to ale pěšky více jak 1 km.

# 25.10.2016, 13:24.
Vážený pane Řehůřku, chtěla bych Vás poprosit o plán, jak se dostat z letiště Treviso na ostrov Lido a zpět. Letíme celá rodina až v březnu, ale mám to jako dárek, tak nemohu zapojit manžela a samotná to asi nedám. Máme přílet na letiště Venice Treviso v poledne a ubytovaní budeme na ostrově Lido, Viale Santa Maria Elisabetta 28. Rádi bychom cestovali běžnou dopravou. Taxi apod. jen v případě nouze. Zpět potom odlétáme opět v poledne. Budu vděčná za jakoukoliv nápovědu. Děkuji moc a oceňuji Vaši pomoc. Stránky jsou pro běžné cestovatele super. Hezký den. Kateřina.

Viz naše odpověď ze dne 09.05.2016, 09:40. Z Piazzale Roma resp. Santa Lucia potom jeďte vaporettem ACTV č. 1 na Lido. Základní jízdenka stojí € 7,50. Od stanoviště vaporetta na Lido potom jděte po Granviale Santa Maria Elisabetta až k Vašemu ubytování, které je po pravé straně. Od vaporetta je to přibližně 300 m.

# 24.10.2016, 18:03.
Pane Řehůřku, mám prosím dotaz ohledně přepravy trajektem z Tronchetto na Lido dne 26.10.2016 v době od 15:00 do 18.00 odpoledne, zda je nutné mít rezervaci k přepravě a jak rezervaci opatřit a nebo zda je možné volně jízdenku koupit při příjezdu na Tronchetto. Děkuji moc. Marie.

Trajektů ACTV č. 17 jezdí hodně, ve Vašem čase 15:00, 15:50, 16:40, 17:30. Rezervace není nutná, pokud však chcete jet konkrétním trajektem, doporučujeme ji. Rezervaci lze provést přes výše uvedené stránky - Servizi di Mobilita / Ferry Boat / Prenota Online. Přesměruje Vás to do konkrétního modulu na Venezia Unica.

# 21.10.2016, 15:02.
Prosím o radu. Kde se dá v Benátkách levně najíst a kde si dát víno za přijatelnou cenu? Děkuji Vám. Hynek.

Viz naše odpověď ze dne 18.03.2016, 09:36.

# 20.10.2016, 17:14.
Děkuji za odpověď. Jen jsem se ještě chtěla zeptat, zda přestupní zastávka na autobus 108 v Portegrandi je ve stejném místě jako ta, na kterou přijedu autobusem 10a z letiště. A prosím ještě o informaci o ceně taxi do Quarto d' Altino z letiště Marco Polo, protože ty autobusy jezdí v neděli dost málo a nenavazují. Děkuji. Alena.

Zastávka autobusu ATVO č. 10a v Portegrandi je na SS14 mezi křižovatkami s Via Giuseppe Garibaldi a Via Trezze. Zastávka autobusu MOM č. 108 by měla být naproti. Druhá zastávka v Pontegrandi je na Via Trieste u kostela. Za taxi počítejte v neděli z letiště Marco Polo do Quarto d' Altino kolem € 45,00.

# 19.10.2016, 20:56.
Děkuji moc za odkaz na moji otázku. Ještě bych se rád zeptal, zde se dá z parkoviště Tronchetto dojít pěšky na náměstí San Marco nebo je třeba použít nějakou dopravu, minimálně na Piazzale Roma. Děkuji za odpověď. Marek.

Dá se dojít pěšky, je to ale docela daleko - 3,5 km až 4 km podle varianty trasy. Z Piazzale Roma je to 2,2 km až 2,5 km podle varianty trasy. Tronchetto a Piazzale Roma spojuje People Mover za € 1,50.

# 19.10.2016, 16:40.
Chtěl bych Vás požádat o radu. Příští sobotu chci vzít děti na jeden den na výlet do Benátek. Poradil byste mi prosím, kde nejlépe zaparkovat, odkud a jak vyrazit nejlépe městskou dopravou? Rád bych jim ukázal hlavní náměstí sv. Marka a bezprostřední okolí. Zvažuji parkování na parkovištích Venice City Park, Green Park a dále pokračovat na ostrov pomocí nějaké MHD. Nebo byste doporučoval nějaké lepší výchozí místo zejména s ohledem na časovou či cenovou výhodnost? Teoreticky mohu autem dojet i jinam a vyrazit lodí z jiného místa. Předem moc děkuji za radu. S pozdravem Marek.

Viz naše odpověď ze dne 08.06.2016, 16:26.

# 19.10.2016, 11:52.
Chtěl bych Vás poprosit o nějaký odkaz na plán městské dopravy v Mestre a Mestre - Benátky a kde je nejlépe vystoupit při cestě z letiště Marco Polo do hotelu Guidi v Mestre na Via Forte Marghera. Děkuji Vám předem za odpověď. S pozdravem Jan.

Podívejte se na stránky dopravce ACTV - Orari e Percosi / Consulta le Mappe. Jsou tam mapy linek autobusů a tramvají v Mestre, autobusů na Lido a vaporetta v Benátkách. Z letiště Marco Polo do Hotel Guidi jeďte autobusem ACTV č. 15. vystoupit musíte na zastávce Forte Marghera / Incr. via Millosevich - Anas. Hotel Guidi je přibližně o 150 m zpět.

# 17.10.2016, 12:58.
Chtěla bych vás požádat o radu, jak se dostat z letiště Marco Polo v Benátkách na ostrov Lido. Přílet máme kolem 19:00 hodin, odlet ve 21:00 hodin. Jaká je cena lodní dopravy? Budeme zde tři noci. Je možné využít nějaké výhodné jízdné? Velice děkuji za cenné informace. S pozdravem Lia.

Z letiště Marco Polo jezdí přímo na Lido linka Blu společnosti Alilaguna. Ve Vašem čase jede v 19:30, 20:00, 20:30, ... Na Lido je za 1:06. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online nákupu je € 1,00 sleva za jeden směr. Nejlevnější jízdenka mezi Lido a Benátkami, konkrétně mezi Lido S.M.E. a S. Elena nebo Giardini je Traghetto Ordinario od ACTV za € 5,00. Standardní 75. minutová jízdenka na vaporetto (tedy nejen mezi uvedenými zastávkami) stojí € 7,50. Jízdenka na 1 den stojí € 20,00, na 2 dny € 30,00 a na 3 dny € 40,00. Je třeba si to propočítat s ohledem na Váš itinerář. Pokud budete mít časovou jízdenku, do které Vám bude časově spadat i cesta z letiště nebo na letiště, vyplatí se Vám jet z letiště autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud vaporettem ACTV č. 1 na Lido. Ve Vašem čase jezdí hodně spojů. V tomto případě je třeba si přikoupit k časové jízdence příplatek € 6,00 na cestu z letiště / na letiště. Nebo na obě cesty za € 12,00.

# 16.10.2016, 14:26.
Přidávám se také s prosbou. Příští týden přiletím do Benátek na letiště Marco Polo a musím se dostat do hotelu na adrese Via Giovanni Pascoli 2, 30020 Quarto d' Altino VE, Itálie. Smím poprosit o informaci, jak se tam dostat? Prosím také i informaci, kde na letišti je případná zastávka a kde se kupují lístky a zda je v dopravním prostředku seznam zastávek ať vím, kde vystoupit. Moc děkuji za pomoc. Alena.

Z letiště jeďte autobusem ATVO č. 10A směr Lido di Jesolo a vystupte na Portegrandi. Odtud pokračujte autobusem MOM č. 108 směr Treviso a vystupte na Quarto d' Altino. Podle jízdních řádů se jedná v obou případech o následující zastávky. Na letišti je zastávka před halou, zastavují tam všechny autobusy. Pokladna ATVO v hale je otevřena od 8:00 do 23:50, ve druhém případě budete muset zakoupit jízdenku v autobuse. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 15.10.2016, 11:45.
Pane Řehůřku, prosím o informaci. V pátek ráno letím do Benátek. Chtěla bych poprosit o radu, jak se nelépe dostanu z letiště Marco Polo do hotelu Westin Europa & Regina na adrese San Marco, 2159, 30124 Venezia. Děkuji a přeji pohodový víkend. Agáta.

Můžete jet přímou linkou Arancio společnosti Alilaguna. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online nákupu dostanete € 1,00 slevu v každém směru. Vystupte na Santa Maria del Giglio. Pokud však budete využívat nějakou časovou jízdenku ACTV, je výhodnější jet z letiště autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud vaporettem č. 1 na Santa Maria del Giglio. V tomto případě stojí příplatek k časové jízdence na cestu z letiště / na letiště € 6,00 za jeden směr. Ze Santa Maria del Giglio jděte do vnitrozemí po Calle Gritti. Dovede Vás na Ponte Duodo o Barbarigo, po které se vydejte doprava. Za křižovatkou pokračujte přímo po Calle delle Ostreghe, po mostku přes kanál a dále po Calle Larga XXII Marzo. Ta se stáčí doleva a doprava. Dovede Vás až na dohled kostelu za kanálem. Vy se budete muset vydat kousek za Deutsche Bank do úzké uličky doprava. Jmenuje se Calle Squero. Dovede Vás k Calle Barozzi, po které jděte doleva a potom hned doprava. Dojdete na náměstíčko. Vpravo v rohu je Westin Europa & Regina. Je třeba si vytisknout mapku a zakreslit si tam cestu. Od stanoviště vaporetta je to necelých 500 m.

# 09.10.2016, 23:45.
Chtěla bych Vás poprosit, zda poradíte s cestou z Benátek - Piazzale Roma, případně Fondamente Nove - na ostrov Burano a kolik stojí jízdné? Vyhledala jsem si, že se tam dostaneme jedině přes ostrov Murano. Dá se koupit nějaká zpáteční jízdenka a nebo na Burano nejezdí vaporetto? A za kolik vše pořídíme? Děkuji moc za odpověď. Hanka.

Z Piazzale Roma jeďte vaporetty ACTV 4.2 nebo 5.2 na Fondamente Nove a odtud vaporettem č. 12 na Burano. Jednosměrná jízdenka platná 75 minut stojí € 7,50. Minimálně tedy za cestu tam a zpět zaplatíte € 15,00. Pokud však budete cestovat na Murano, Burano a Torcello, tedy celý den nebo minimálně 3 jízdy, vyplatí se Vám časová jízdenka na 1 den v ceně € 20,00.

# 09.10.2016, 22:37.
Odpoledne jsme se vrátili a musím Vám poděkovat za přesné a spolehlivé informace. Kéž by takových iformačních serverů bylo více! Martin.

Děkujeme za zpětnou vazbu.

# 08.10.2016, 10:22.
Můžete mi poradit, jak se dostaneme z Marghery, zastávky Catene Chiesa na Via Trieste na vlakové nádraží v Mestre? Děkuji. Jitka.

Ze zastávky Catene / Chiesa na Via Trieste jezdí hodně autobusů, na Mestre FS se dostanete linkami č. 3, 6, 13 a 66. vystoupit musíte na Rizzardi / Hotel Lugano. Odtud musíte jít ve směru jízdy autobusu po Via Giorgio Rizzardi a hned zahnout doleva na Via Guido Carrer. Ta Vás dovede na Via Ulloa, po které se vydejte doprava. Je zakončená podchodem vedoucím do nádražní haly.

# 07.10.2016, 17:48.
Prosím o radu, jak se dostat z Benátek na Letiště Marco Polo? A jaká je cena dopravy? Děkuji za odpověď. Daniel.

Dojděte nebo dojeďte vaporettem na Piazzale Roma a odtud pokračujte autobusem ACTV č. 5 na letiště Marco Polo. Cena jízdenky je € 8,00. Pokud budete mít nějakou časovou jízdenku na cestování po Benátkách, můžete si cestu na letiště Marco Polo přikoupit k této jízdenkce za příplatek € 6,00.

# 06.10.2016, 22:55.
V pondělí 10.10. letíme na letiště Marco Polo. Odtud se budeme přesouvat do hotelu, který je na adrese: Dorsoduro, Calle Riello, 1873 Dorsoduro, 30123 Benátky, Itálie. Chtěl bych se s Vámi poradit, jakým způsobem se dostaneme k našemu ubytování? Přílet máme v 19:20. Bude v tu dobu nějaký problém s dopravou do hotelu? Prosím o radu, jakým autobusem se dostat k hotelu a případně jaká je cena? Děkuji za odpověď. Daniel.

Jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 8,00, zpáteční € 15,00. Pokud budete používat pro dopravu po Benátkách nějakou časovou jízdenku, můžete si k ní zakoupit příplatek na cestu z letiště / na letiště v ceně € 6,00 pro jeden směr. V tomto případě je třeba absolvovat cestu v době časové jízdenky. Z Piazzale Roma jeďte vaporettem č. 2 (směr Tronchetto) a vystupte na S. Basilio. Jízdenka stojí € 7,50. Pokud budete mít nějakou časovou jízdenku, můžete použít tuto. Pokud nebudete mít časovou jízdenku, vyplatí se zakoupit z letiště kombinovanou jízdenku Aerobus + Nave za € 14,00 platnou 90 minut od první validace. Ze S. Basilio jděte směrem k Terminal Basilio, přejděte po mostku a obejděte Terminal zprava po Fondamenta Zattere Al Ponte Lungo. Těsně před zábranami (aby tudy nejezdila auta) odbočte doprava po schůdcích do uličky Salita S. Basegio a na jejím konci odbočte doleva a potom doprava a podél zděné budovy jděte až ke kanálu. Ten přejděte po mostku na druhou stranu a vydejte se doleva. Po pravé straně budete míjet náměstíčko Campiello S. Lorenzo a potom hned odbočte doprava na Calle Rielo Dorsoduro. Na konci vpravo je Hotel Tiziano. Ve Vašem čase jezdí autobus i vaporetto.

# 04.10.2016, 22:33.
Nechci Vás obtěžovat a tak jsem se snažil najít odpověď, ale nenašel. Pojedu z Caorle autem do Punta Sabbioni. Tam vaporettem č. 15 v 8:29 hodin. Potud je mi vše jasné, potom ale nechci jet zpět až v 16:44 hodin, ale dříve, kolem 14:00 hodin. Prosím, jak se dostat zpět na Punta Sabbioni a jak koupit lístek? Děkuji. D.

Můžete se dopravit na F.te Nove a odtud jet vaporettem č. 12 přes Burano. Každou 10. minutu (např. 12:10, 13:10, ...) jede na Punta Sabbioni. Cesta trvá ale 1:16. Rychlejší je jet linkou č. 14 přes Lido. Jede každou 15. a 45. minutu a cesta trvá jen 35 minut. Jízdenky zakoupíte na zastávkách vaporetta.

# 04.10.2016, 21:55.
Pane Řehůřku, děkuji moc za radu k přepravě na Lido a ještě bych se ráda zeptala, zda jsou k dostání nějaké jízdenky na vaporetto. Budeme v Benátkách od 26.10. do 29.10. Myslím jako vícedenní. Pokud jsou cenově výhodnější. A také, zda je možné si zakoupit trajekt z Tronchetto na Lido zpáteční a nebo zda je nutné koupit jen tu cestu, kterou právě budeme absolvovat. Děkuji. Marie.

Jízdenky na vaporetto ACTV, jak jednorázové, tak časové, jsou zmiňované téměř v každé naší odpovědi. Jednosměrná přestupní jízdenka (biglietto navigazione) na 75 minut stojí € 7,50. Trajektová jízdenka (traghetto ordinario), např. mezi Lido S.M.E. a S. Elena nebo Giardini stojí € 5,00. Časové jízdenky (biglietti a tempo) na 1, 2, 3 a 7 dní stojí € 20,00, € 30,00, € 40,00 a € 60,00. To, zda se Vám vyplatí časová jízdenka na celý pobyt nebo kombinace jednorázových a časových jízdenek Vám neřekneme. Je třeba si to propočítat podle Vašeho itineráře. Jízdenky lze zakoupit na pokladnách Venezia Unica, v automatech nebo u autorizovaných prodejců. Seznamy najdete na výše uvedených stránkách. Rezervace trajektů lze provést přes stránky ACTV - Servizi di Mobilita / Ferry Boat / Prenota online.

# 03.10.2016, 09:17.
Pane Řehůřku, zítra jedeme do Lido di Jesolo. Budeme ubytovaní v hotelu Vegas. Syn má průkaz ZTP/P, ale není na vozíčku. Platí tam slevy na dopravu i v tomto případě? Prosím, jak se nejlépe dostaneme do Benátek a na ostrovy Murano a Burano? Děkuji. Stanislava.

Viz naše odpověď ze dne 06.09.2016, 17:19. Po Lido di Jesolo využijete městskou linku ATVO č. 3, ze zastávky č. 38. Zaveze Vás na Autostazione. Odtud jeďte na Punta Sabbioni linkou č. 23A. Nicméně můžete jet i autobusem č. 23A přímo, zastavuje o kousek dál než výše uvedená městská linka, na zastávce č. 39. Jízdní řády a schémata zastávek najdete na výše uvedených stránkách. Jízdenka na městskou linku stojí € 1,30, na meziměstskou do Punta Sabbioni € 3,00. Tady se Vám vyplatí zakoupit celodenní jízdenku na vaporetta ACTV za € 20,00. Standardní jednosměrná jízdenka stojí € 7,50. Mapu linek najdete na výše uvedených stránkách.

# 02.10.2016, 10:49.
Vážený pane Řehůřku, mám dotaz a prosím o zodpovězení. Jaká je cena trajektu č. 17 z Punta Sabbioni na Lido? Jedeme autem do 2. tun a máme na Lido rezervaci hotelu včetně parkování od 26. do 29.10.2016. Marie.

Cena trajektu č. 17 je pro automobil od € 13,00. Tato cena je pro automobil do 4,0 metru. Do 4,5 metru se platí už € 21,00 a nad 4,5 metru € 26,00. Osoby platí standardní jízdné pro vaporetto, tj. € 7,50. Lze použít časovou jízdenku. Doporučujeme však cestovat touto linkou z Tronchetto. Odtud jezdí trajekt každý den po přibližně 50. minutách. Z Punta Sabbioni jezdí jen v pondělí v 7:20 a 18:15 a v pátek v 8:10 a 18:15.

# 01.10.2016, 16:04.
Prosím o radu, jak se nejlépe dostaneme z letiště Marco Polo do hotelu Santa Marina na Campo Santa Marina veřejnou dopravou? Platí celodenní lístek i na ostrov Murano? Děkuji. Alice.

Z letiště jeďte linkou Arancio společnosti Alilaguna. Vystupte na Rialto. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online nákupu Vám dají € 1,00 slevu v každém směru. Pokud však budete využívat časovou jízdenku a tato Vám časově pokryje cestu z letiště a na letiště, vyplatí se přikoupit si k této časové jízdence za příplatek € 6,00 cestu z letiště resp. za dalších € 6,00 cestu na letiště. V tomto případě jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud vaporettem č. 2 na Rialto. Z Rialto potom jděte podél kanálu po Riva Ferro k mostu a za ním pokračujte po Calle del Fontego. Zahne doprava do vnitrozemí a dovede Vás na náměstí Campo S. Bartolomio. Na druhé straně náměstí (téměř proti Vám) uvidíte pasáž, do které směřuje směrovka Per S. Marco. Je na ní také název uličky Sotoportego de la Bissa. Ta Vás dovede až ke kanálu Rio de la Fava, který po mostku přejděte. Po Calle Sant' Antonio dojdete k Calle Fava, po které se vydejte doleva. Přejdete kanál Rio del Piombo a za ním odbočíte doprava na Calle Forneli, následně doleva na Calle Frutarol a následně doprava na Calle Marcello, která vlastně vede po náměstí Campo Marina. Hotel Santa Marina je po levé straně. Je třeba si vytisknout mapku a do ní si cestu zakreslit. Ze stanoviště vaporetta je to přibližně 500 metrů. Časové jízdenky lze použít i pro cestu na ostrov Murano vaporetty ACTV.

# 30.09.2016, 12:22.
Plánujem opäť cestovať do Ríma. Nedávno som využila Vaše služby a dobrú radu. Obraciam sa na Vás opäť. Z Ríma by sme si chceli urobiť výlet do Benátok. Ja viem, že je to trošku vzdialený výlet, ale možno mi poradíte, ako by som sa tam dostala. Do úvahy prichádza aj letecká možnosť, ak v Ríme funguje Ryanair. Poradíte mi prosím? Neviem, aká by bola možnosť ísť do Benátok priamo z Bratislavy alebo Viedne. Vopred ďakujem. Janka.

Nejrychleji se z Říma - Termini do Benátek - Santa Lucia dostanete vlakem Trenitalia. Ceny jsou různé podle termínu, vlaku a slev. V současné době se pohybuje od € 59,90 do € 84,00. Cesta trvá 3:45. Nejlevněji se z Říma - Largo Guido Mazzoni do Benátek - Tronchetto dostanete autobusem Flixbus. Cesta trvá ale 7:20 a cena je € 29,50. Nejlevněji se letecky dostanete z Říma do Benátek pravděpodobně s Alitalia. Z Bratislavy se dostanete do Benátek nejlevněji autobusem Flixbus s přestupem ve Vídni za € 44,00.

# 29.09.2016, 15:09.
Pane Řehůřku, chtěl bych se zeptat na pár informací. Pokud budete vědět, budu velmi rád za každou radu. Hodlám jet i se vrátit autem do Benátek na konci října z Pardubického kraje. Předpokládám, že už budu potřebovat zimní výbavu. Klasické vybavení do auta přes Rakousko, o tom vím. Co jsem zatím nebyl schopen dohledat je, jak je to s průjezdem tunelů přes Rakousko a Itálii s autem na plyn LPG? Jsou na benzinkách k sehnání redukce nebo je potřeba ji koupit tady pro jistotu? Jsou tam nějaká omezení, podle kterých je potřeba upravit trasu? Máte nějaká doporučení kromě klidné a předpisové jízdy? Děkuji a přeji pěkný den. Ondřej.

V České republice jsou rozšířeny čerpací stanice s tankovacími pistolemi italského typu. Tento typ používá i Rakousko, Itálie, Chorvatsko, Francie, Litva, Lotyšsko, Polsko, Slovensko, Španělsko, Rumunsko, Srbsko a částečně Německo, Ukrajina a Bělorusko. Pokud tedy nemáte problém tankovat v České republice, nebudete mít s největší pravděpodobností problém tankovat i v Rakousku a Itálii. Navíc čerpací stanice jsou většinou vybaveny redukcemi a v nejbližší době budou čerpací stanice po celé Evropské Unii postupně zavádět jednotný tankovací nástavec, tzv. Euroconector. Co se tunelů na dálnicích týče, nevíme o žádných omezeních. Problém může nastat až při parkování. Doporučujeme parkovat na otevřených parkovištích, ne v garážích.

# 27.09.2016, 23:41.
Letíme do Benátek na letiště Treviso v neděli 16.10. a čas příletu je plánovaný na 11:00 hodin. Chtěla bych vás poprosit o radu, jak se dostat levně do Dorsoduro. Moc vám děkuji. Je to úžasné, že pomáháte všem zmateným turistům. Mějte se krásně. Hana.

Nejrychlejší a nejlevnější varianta jsou uvedeny v odpovědi ze dne 09.05.2016, 09:40. Z Piazzale Roma resp. Santa Lucia se potom do čtvrti Dorsoduro dostanete vaporettem č. 2. za € 7,50. Směr a výstupní zastávka závisí na konkrétním místě. Dorsoduro je velká čtvrt. Můžete jít samozřejmě i pěšky, pokud budete bydlet v západní části.

# 26.09.2016, 20:29.
Strávíme s manželkou v Benátkách prodloužený víkend od 5. do 9.10.2016. Přiletíme na letiště Treviso, odkud v neděli i odletáme. Budeme bydlet v hotelu Locanda Correr, Castello 4370. Jak si zařídit nejlépe dopravu s ohledem na přiblížení z letiště a pohybu po Benátkách? Určitě bychom v rámci pobytu chtěli navštívit ostrov Murano. Předem mnohokrát děkuji za odpověď. Martin.

Z letiště jeďte autobusem ATVO na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 12,00, zpáteční € 22,00. Z Piazzale Roma jeďte vaporettem ACTV č. 2 po Velkém kanále a vystupte na S. Zaccaria / Danieli. Jízdenka stojí € 7,50. Jděte k hotelu Danieli a po jeho levé straně jděte do vnitrozemí po Calle de le Rasse. Dovede Vás k Saliza S. Provolo, po které se vydejte doleva. Dovede Vás na malé náměstíčko Campiello Santi Filippo E. Giacomo, které přejděte a na konci odbočte doprava na Calle Larga Malvasia. Je to úzká ulička, která zahne doleva a doprava. Dovede Vás k Corte Sabionera, po které se vydejte doprava. Cocanda Correr je po pravé straně naproti sloupkům. Vzhledem k umístění v centru Benátek zvládnete většinu prohlídky pěšky. Na den, kdy budete navštěvovat ostrovy, doporučujeme nákup celodenní časové jízdenky ACTV v ceně € 20,00.

# 26.09.2016, 12:29.
V pondělí 10.10. letíme na letiště Marco Polo. Odtud se budeme přesouvat do hotelu, který je na adrese: Corte Ferrando, 409/C Giudecca 30133, Benátky, Itálie. Chtěl bych se s Vámi poradit, jakým způsobem se dostaneme k našemu ubytování. Je to jedna z věcí, které se obáváme, aby vše bylo tak, jak má být a zbytečně jsme nebloudili někde na letišti a neztratili se. Přílet máme až v 19:20. Bude v tu dobu ještě doprava z letiště aktivní? V Benátkách zůstáváme do čtvrtka 13.10. Prosím o radu na nějaké cestování po ostrovech na celou tuto dobu. Moc děkuji za odpověď. Daniel.

Ve Vašem případě se Vám vyplatí, vzhledem k umístění hotelu a tedy vzhledem k související dopravě, zakoupit si časovou jízdenku na 3 dny / 72 hodin. Cena jízdenky je € 40,00. K tomu ještě potřebujete příplatek ve výši € 12,00 pro cestu z letiště a na letiště. Za kompletní dopravu autobusy a vaporetty ACTV zaplatíte tedy € 52,00. Z letiště jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma. Odtud pokračujte z Piazzale Roma / S. Chiara vaporettem ACTV č. 2 ve směru k Tronchetto. Vystoupit musíte na Giudecca / Palanca. Autobus č. 5 i vaporetto č. 2 ve Vašem čase bez problému jezdí - poslední v 1:10 (autobus) resp. 23:50 (vaporetto). Jízdní řády a mapy linek najdete na výše uvedených stránkách. Časovou jízdenku s příplatkem zakoupíte na letišti na pokladně Venezia Unica nebo v automatu. Cestu z letiště a na letiště je třeba absolvovat v čase platnosti časové jízdenky. Jízdenku je třeba validovat před nástupem do každého dopravního prostředku.