BENÁTKY 2019

Rady na cestu do Benátek

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Benátky 2019

Pokud jsou Benátky cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2019. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě z letiště do hotelu, o jízdenkách městské hromadné dopravy, o ubytování, o vstupenách do muzeí, o výletech na ostrovy Murano, Burano a Torcello, o jízdě gondolou, o stravování v Benátkách, o dopravě do Benátek z přímořských letovisek a najdete zde také mnoho dalších informací o Benátkách, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 12.12.2019, 13:06.
Mohu v Itálii použít adaptér do zásuvky stejný jako ve Velké Británii? Děkuji. Miroslava.

Ve Velké Británii se používají zásuvky typu G. Redukci na tuto zásuvku nelze v Itálii použít. Informace najdete v článku Cestovní adaptér. Pokud budete používat nabíječky apod. s tenkým dvojkolíkem, je možné je v Itálii používat napřímo.

# 12.12.2019, 05:48.
Ráda bych se zeptala, zda je možné někde blízko letiště Treviso uložit zavazadla? Máme totiž ubytování od pátku do neděle, ale v neděli musíme opustit hotel po 10. hodině ráno a letadlo nám letí až ve 22:30. V hotelu už bohužel úschovna kufrů není možná. Budeme mít jeden větší kufr a neradi bychom se s ním ještě v neděli odpoledne po památkách tahali. Předem moc děkuji za odpověď. Iveta.

Úschovny zavazadel v blízkosti vlakového nádraží v Treviso nebo také historického centra najdete na BagBNB. Úschovna zavazadel je i na vlakovém nádraží.

# 11.12.2019, 11:14.
Chystáme se příští jaro do Benátek. Načetl jsem si už pár informací z vašeho skvělého blogu. Prosím ale o ověření. Našel jsem správně, že vstupní poplatek do Benátek se bude platit až od července 2020? Někde se totiž píše, že by poplatek měl být již od 1.1.2020. Nevíte, zda bude vstupní poplatek do Benátek vyžadován i od turistů, kteří budou ubytovaní v Mestre? Zkoušel jsem rezervaci na Basiliku sv. Marka a Campanile. Chápu to správně, že rezervační systém bude fungovat až od 1. března? Jak jsou dlouhé fronty do Basiliky a zvonice? Doporučujete rezervaci při pobytu v květnu? Děkuji a zdravím. Radek.

Tento poplatek byl přijat městskou radou usnesením č. 11 ze dne 26. února 2019. Změny byly provedeny na zasedání dne 24. října 2019. V tomto novém usnesení městská rada schválila, že povinnosti s placením vstupního poplatku nabydou účinnosti 1. července 2020. Až do tohoto data nebude tedy splatný žádný poplatek. Podrobnosti najdete na Contributo di accesso a Venezia: tutte le informazioni utili, kde budou informace postupně aktualizované. Ve výše uvedeném usnesení je v článku 5, odstavec 1 a) uvedeno, že od placení přístupového poplatku jsou osvobozeny subjekty pobývající v ubytovacím zařízení uvedených v článku 2 nařízení o turistické dani v Benátkách. Výjimka platí ode dne příjezdu do dne odjezdu. Mestre je součástí Benátek, pokud tedy budete platit turistickou daň, neměl byste platit podle našeho názoru v době ubytování přístupový poplatek. Na rezervačních stránkách Baziliky a zvonice je jasně napsané, že rezervační systém v zimním období není v provozu. V květnu rezervaci určitě doporučujeme.

# 06.12.2019, 22:20.
Přiletěli jsme na letiště Marco Polo a šli jsme na zastávku Tessera za letištěm a v hotelu jsme si koupili jízdenku. Ale nestála € 1,50, ale € 3,00. Nevíte, čím to je? A jak chápat, že lístek je přestupní jednosměrný, že se vlastně nesmím vrátit ani o jednu zastávku v opačném směru? To se mi zdá podivné. Děkuji moc za váš čas a ochotu. Kateřina.

Prodali Vám standardní jízdenku s přirážkou, která je běžná při nákupu jízdenky v autobuse u řidiče. Tam vždy koupíte jízdenku standardní pro městskou dopravu (autobusy, tramvaje) za € 3,00. Jízdenku nemůžete použít pro cestu zpět, je jedno, zda se jedná o jednu zastávku nebo deset zastávek.

# 06.12.2019, 11:32.
Pane Řehůřku, ještě mám jednu otázku. Když si koupím zpáteční jízdenku z letiště Treviso do Benátek 30.12.2019 a zpět pojedu až 1.1.2020, tak to asi nejde, že? Když koupím jízdenku přes internet, tak ji budu muset na místě vyměnit nebo budu používat vytištěnou? Děkuji. K.

Je možné jet 30.12. tam a 1.1. zpět. S voucherem jdete přímo k autobusu. Může být vytištěný i v mobilu.

# 11.11.2019, 18:34.
Ještě mě napadlo. Čtečka QR kódů je ve všech dopravních prostředcích - autobus, vaporetta, tramvaje? Děkuji mnohokrát. Lukáš.

Podle našich informací by čtečky QR kódů měly být nainstalované u turniketů vaporetta, u autobusů a tramvají pokrytí nemáme potvrzeno. Mělo by ale fungovat to, že když v tramvaji nebo autobuse čtečka není, ukáže se QR kód při kontrole revizorovi. Je to ale o lidech, takže bez záruky. Co se funkčnosti čteček týče, dost často jsou uváděny problémy s načtením - je třeba upravovat jas telefonu, jsou problémy s většími displeji apod. Podle našeho názoru může být aplikace vhodná pro využívání některých funkcí, např. plánování cesty, ale v případě jízdenek bychom preferovali standardní jízdenky. RFID čtečky jsou všude a plně funkční.

# 11.11.2019, 18:02.
Děkuji za odpověď. Ještě by mě zajímalo, pokud si tedy koupím jízdenku na 48 hodin za € 30,00, budu muset mít mobil stále online? Lukáš.

Připojení k internetu musíte mít pro zakoupení a aktivací jízdenky. Vizualizovaný kód už ověřujete bez nutnosti připojení k internetu.

# 09.11.2019, 17:13.
Mám dotaz týkající se dopravy po Benátkach. Stáhl jsem si aplikaci AVM Venezia, dobil jsem jí € 50,00 a jde mi o to, zda dostanu kartu nebo budu v MHD platit mobilem? Děkuji. Lukáš.

Používáte přímo QR kód zobrazený na telefonu a odpovídající zakoupené jízdence. Přiloží se ke čtečce u turniketu. Veškeré informace najdete na AVM Venezia official APP.

# 06.11.2019, 12:46.
Na tento víkend letíme do Benátek a chtěla bych se Vás zeptat na informace ohledně trasy autobusů. Budeme ubytovaní v hotelu A&O. Po nastudování jsem zjistila, že třídenní jízdenka plus sleva na osoby do 29. let neplatí na vlakové spoje. Tímto se chci zeptat, která linka jede z vlakového nádraží Mestre do Santa Lucia, případně zda jede i od autobusové zastávky od tohoto hotelu? A ještě, zda z centra Benátek jezdi autobusy do Mestre nádraží i z jiné stanice než Santa Lucia? Děkuji za odpověď. Hana.

Santa Lucia je vlakové nádraží u Velkého kanálu, které je dostupné pouze vlakem, vaporettem nebo pěšky. Nicméně v blízkosti je Piazzale Roma, kam jezdí autobusy a tramvaje z Mestre. Odtud se dostanete před nádraží Santa Lucia po mostě přes Velký kanál nebo vaporettem. Z vlakového nádraží v Mestre jezdí do Benátek např. autobus ACTV č. 2 nebo 43. Autobus č. 43 má i zastávku na Via Ca' Marcello v blízkosti A&O Hotel Venezia Mestre.

# 28.10.2019, 18:44.
Prosím o další radu. Nemohu najít jízdní řád na Atvo z Piazzale Roma na letiště Treviso. A dá se zakoupit jízdenka dopředu a mít ji už vytištěnou u sebe? Linky vaporetta a jízdní řád bych prosím našla kde? Děkuji, jste moc úžasný člověk. Vlaďka.

Jízdní řády ATVO najdete na výše uvedených stránkách - Treviso Airport Bus Express / Venezia P.le Roma - Mestre - Aeroporto di Treviso. Jízdenku lze zakoupíte zde: Airport Bus Express. Mapu linek vaporetta a jízdní řády najdete na ACTV. Konkrétně Orari e Percosi / Consulta gli Orari / Orario del Servizio di Navigazione.

# 24.10.2019, 12:35.
Pane Řehůřku, kde najdu autobus do Benátek na letišti Treviso? A prosím, časová jízdenka na 3 dny bude platit i na Burano a Murano? Děkuji. Vlaďka.

Z letiště Treviso jede Airport Bus Express přímo ze stanoviště před východem z haly. Zastávka je ještě pod střechou. Letiště je malé a východy dva vedle sebe. Nemůžete to minout. Časová jízdenka platí i pro cestu na ostrovy Murano a Burano. Využijete ji na veškerou dopravu ACTV - na autobusy a tramvaje v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, na autobusy na ostrově Lido, na vaporetta v Benátkách i mezi ostrovy. Neplatí pro cestu z letiště / na letiště a pro speciální linky 16, 19 a Casino. Samozřejmě nelze ji použít na dopravu Alilaguna, ATVO, Trenitalia apod.

# 23.10.2019, 13:13.
Ještě jednou se ozývám s prosbou. Nevíte náhodou, jak se dá zajistit přednostní vstup do Dóžecího paláce? Jsme už starší a nevydržíme stát příliš dlouho ve frontě. Děkuji a zdravím Vás. Jana.

Jedná se o produkt Venice: Doge's Palace Priority Admission Ticket. Pokud je Vám více jak 65 let, máte nárok na snížené vstupné.

# 22.10.2019, 17:52.
Vážený pane Řehůřku, byl jste mi doporučen a tímto Vás chci požádat o radu. Chystám se tento víkend na několik dní do Benátek osobním vozidlem. Vozidlo budu parkovat na parkovišti Tronchetto. Nastudoval jsem si v rámci možností pohyb po Benátkách, ale co se týče dopravy z parkoviště do hotelu Axel Hotel Venezia, Dorsoduro 222, si nejsem jistý linkou místní dopravy. Mohl byste mi prosím poradit? Děkuji za odpověď. Michal.

Z parkoviště Tronchetto jeďte vaporettem ACTV č. 2 směrem doprava, tj. od Velkého kanálu a Piazzale Roma. Vystupte na San Basilio a přestupte na vaporetto č. 5.1. Na druhé zastávce Spirito Santo vystupte. Na San Basilio a Spirito Santo zastavuje vaporetto č. 2 mezi 7:16 a 19:56. Od zastávky vaporetta jděte podél kanálu ve směru jízdy vaporetta, přejděte po mostku postranní kanál a vydejte se podél něj doleva. Axel Hotel Venezia je po pravé straně přibližně po 150. metrech. Mimo výše uvedenou dobu musíte jet opačným směrem vaporettem č. 2 a na Piazzale Roma přestoupit na vaporetto č. 1. Vystoupit musíte na Salute. Odtud jděte za Baziliku z pravé strany a až na jejím konci přejděte po mostku přes kanál. Pokračujte stále rovně až k dalšímu kanálu, před kterým se vydejte doleva. Hotel je po levé straně.

# 20.10.2019, 14:54.
Prosím o radu. 24.10. přiletíme na letiště Marco Polo kolem 19:00. Chceme ušetřit za dopravu, tak půjdeme pěšky na zastávku Triestina Tessera. Chtěla jsem se zeptat, jak se z této zastávky dostaneme do kempu Jolly a pokud by se přestupovalo, zda se musí do každého autobusu koupit další lístek a nebo zda je na 75 minut s přestupem? Dále jsem se chtěla zeptat, kam můžeme u kempu Jolly na pláž. Zda je jen Lido di Venezia a nebo i jiná a ideálně s levnější dopravou? A poslední dotaz. Kolik stoji jízda - převoz, traghetto. Zvažovala jsem jako levnější alternativu gondolky pro děti. Velice Vám děkuji. Hezkou neděli. Martina.

Viz naše odpověď ze dne 21.02.2019, 13:34. Z Tessera na Mestre FS se dostanete autobusem č. 15. Jízdenka za € 1,50 s platností 75 minut je jednosměrná přestupní. Můžete ji tedy použít na autobusy ACTV s přestupem. V blízkosti kempu Jolly je u moře průmslová zóna. Pláže jsou na Lido nebo Cavallino-Treporti. Jízda vaporettem stojí € 7,50.

# 19.10.2019, 21:49.
Ještě bych potřebovala s kamarádkou vaši pomoc a radu. Chceme jet zítra vaporettem na San Marco a potom bych chtěla vidět ještě jeden z ostrovů. Je lepší zakoupit celodenní jízdenku? Můžeme potom na ni cestovat i na ostrovy? Nevíte, jak dlouho to trvá? Dá se stihnout prohlídka náměstí i ostrova? Je možná trasa vaporettem ze San Marco na ostrovy? Nebo se budeme muset vrátit? Moc děkuji. Věra.

Pro takové cestování je výhodnější si zakoupit celodenní jízdenku za € 20,00. Její platnost je 24 hodin od první validace a musíte ji validovat při každé změně dopravního prostředku. Jízdenku je možné využít pro dopravu ACTV - autobusy v Mestre, mezi Mestre a Benátkami, na ostrově Lido, tramvaje v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, na vaporetta v Benátkách i mezi ostrovy. Nelze ji použít na speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino. Jak dlouho to trvá na ostrov, který chcete navštívit Vám neřekneme. Nenapsala jste, který ostrov chcete navštívit. Určitě se dá během jednoho dne zvládnout prohlídka San Marco a některého (některých) z ostrovů. Ze San Marco přímá vaporetta na ostrovy jezdí. Mapu linek a jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Pokud pojedete na jeden ostrov tam a zpět, kupte si dvě samostatné jízdenky po € 7,50.

# 18.10.2019, 08:49.
Moc děkuji. A ještě prosím, kde koupím časovou jízdenku? Je nám už přes 50 let a manželovi 60 let. Není nějaká sleva? Časovou jízdenku označím při první jízdě a běží čas od kterého se počítají ty 3 dny? Při dalších jízdách musím jízdenku opět označit? Děkuji. Vlaďka.

Jízdenky zakoupíte na pokladnách nebo v automatech. Např. na Piazzale Roma je nepřehlédnutelná pokladna ACTV. Pokladny jsou i u stanovišť vaporetta, stejně tak často i automaty. Sleva ve Vaší věkové kategorii není, ta není ani pro seniory. Jízdenka platí od první validace odpovídající počet hodin, tzn. 24, 48, 72, 168. Jízdenka se validuje při každé změně dopravního prostředku. Jsou bezkontaktní.

# 17.10.2019, 18:19.
Prosím, kolik je cena za jednotlivou jízdu autobusem č. 2 z Aquae (Mestre) do zastávky Liberta' Santa Chiara? Jsou zde slevy pro děti a důchodce? Děkuji za odpověď. Jiří.

Jízdenka na autobus ACTV č. 2 stojí € 1,50. Je jedno, zda jedete ze zastávky Aquae do zastávky Santa Chiara nebo mezi jinými zastávkami. Tato jízdenka umožňuje cestovat autobusy v Mestre, mezi Mestre a Benátkami a na ostrově Lido. Můžete ji použít také na tramvaje nebo People Mover. Nelze ji použít na cestu z letiště nebo na letiště Marco Polo. Platnost jízdenky je 75 minut od první validace a při změně dopravního prostředku je nutná opětovná validace. Jízdenka je jednosměrná. Není možné s ní tedy cestovat tam a zpět. Jízdenku zakoupíte v automatech, na pokladnách Venezia Unica nebo ACTV, zakoupíte ji také na stáncích, v tabácích nebo na barech. Bloček deseti jízdenek stojí € 14,00. Děti do šesti let cestují v městské síti ACTV zdarma, starší děti platí plné jízdné. Plné jízdné platí také senioři.

# 17.10.2019, 16:20.
Moc děkuji za rady. Ještě jsem se chtěla zeptat na jízdenky na Velký kanál a nebo na nějaké gondoly. Co je hezčí a kolik to stojí? Případně, kde je možné je zakoupit? Děkuji. Věra.

Cestovat po Velkém kanále můžete standardními vaporetty, tj. např. linkou ACTV č. 1 nebo 2. Jízdenka stojí € 7,50. Pokud budete během dne cestovat častěji, můžete vsi zakoupit celodenní jízdenku v ceně € 20,00. Platí pro dopravní prostředky ACTV - vaporetta v Benátkách a mezi ostrovy kromě linek 16, 19 a Casino, dále autobusy v Mestre a na ostrově Lido a také na tramvaje. K dispozici jsou i jízdenky na 2, 3 a 7 dní. Jízdenky zakoupíte na pokladnách, které jsou často u stanoviště vaporetta. Lze je také zakoupit v automatech. Informace o gondolách najdete v odpovědi ze dne 29.07.2019, 18:39. Cestu po Velkém kanále si užijete i vaporettem. Gondola je samozřejmě romantičtější, soukromější a dostanete se i do postranních kanálů. Tomu ale odpovídá samozřejmě cena.

# 17.10.2019, 10:47.
Prosila bych, jak se dostanu z letiště Treviso do Benátek na hotel Skandinavia? Budeme odlétat 1.1.2020. Je nějaké omezení v dopravě, ohledně karty, chtěla bych pouze dopravu, můžete poradit, jakou zakoupit? Děkuji. Vlaďka.

Z letiště Treviso jeďte Airport Bus Express za € 12,00 na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem č. 1 nebo 2 na Rialto. Jízdenka stojí € 7,50. Ze zastávky vaporetta jděte k mostu Rialto a pokračujte za ním po Calle del Fontego, která se stáčí doprava. Dovede Vás na náměstí Campo S. Bartolomio, na kterém před Vámi uvidíte Sotoportego de la Bissa. Sérií průchodů se dostanete až ke kanálu, přes který přejděte na Calle Sant' Antonio. Dovede Vás na náměstíčko Campo San Lio, které přejděte rovně a pokračujte po Salizada San Lio. U Pizzeria / Trattoria Gigi odbočte doleva na Calle del Mondo Novo. Tato ulice Vás dovede opět ke kanálu, přes který přejděte na náměstí Campo S. Maria Formosa. Přejděte za kostel, Hotel Scandinavia je po levé straně. Pokud chcete jen dopravu, nemá význam si zakládat kartu Venezia Unica. V závislosti na itineráři kombinujte jednorázové jízdenky za € 7,50 s časovými jízdenkami na 1 (€ 20,00), 2 (€ 30,00) nebo 3 (€ 40,00) dny. Pokud je Vám do 29. let, můžete si zakoupit Rolling Venice Card da € 6,00 a k ní třídenní jízdenku se slevou za € 22,00. Vzhledem k umístění ubytování toho pochodíte hodně pěšky. Při cestě zpět budou fungovat jízdní řády jako ve svátek.

# 16.10.2019, 22:01.
Prosím Vás o radu. V Benátkách budeme 3 dny a našel jsem možnost koupit 3. denní jízdenku + Rolling Venice za € 28,00. Je nám 21 let. Nevím, jak koupě probíhá, zda nejprve musíme koupit Rolling Venice Card a až poté 3. denní jízdenku, nebo zda nákup probíhá nějak naráz? A dále, zda se tahle možnost jízdenky dá koupit až v automatu v Benátkách nebo musíme koupit předem? Děkuji moc. Pěkný den. Tomáš.

Zakoupíte to všechno najednou. Online můžete zakoupit Rolling Venice Card přes Venezia Unica, kde si nejdříve vytvoříte kartu Venezia Unica, na kterou nahrajete odpovídající produkt. Online je možné koupit Rolling Venice Card pouze jako balíček se 72 hodinovou jízdenkou ve všech verzích, tj. bez dopravy z letiště, s jednosměrnou dopravou z letiště nebo s obousměrnou dopravou z letiště a na letiště. Po uhrazení obdržíte PNR kód, na základě kterého si Venezia Unica s nahranými produkty vyzvedenete v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. Na místě lze zakoupit kartu Rolling Venice Card buď samostatně nebo s jízdenkou na 72 hodin pro mladé v uvedených verzích na pokladně Venezia Unica. O možnosti nákupu Rolling Venice Card v automatu nevíme.

# 15.10.2019, 21:21.
V lednu letíme do Benátek na 3 dny a chtěla bych navštívit okolní ostrovy Murano a Burano. Jsme studenti do 26. let a našla jsem si ACTV 3 day Transport + Rolling Venice. Lze na tuto kartu na ostrovy dojet? Děkuji za odpověď. S přáním hezkého večera Michaela.

Ano, tato jízdenka Vám umožní cestovat i na ostrovy Murano a Burano vaporetty společnosti ACTV. Platí pro autobusy a tramvaje v Mestre (a mezi Mestre a Benátkami), autobusy na ostrově Lido, na vaporetta v Benátkách a mezi Benátkami a ostrovy. Vše od ACTV. Nelze ji použít na People Mover, na speciální linky 16, 19 a Casino, na vaporetta Alilaguna, na cestu z letiště a na letiště. Pokud chcete jet z letiště autobusy č. 5 nebo 15, je potřeba mít k jízdence příplatek ve výši € 6,00 za jeden směr.

# 11.10.2019, 14:39.
Chystáme se s rodinou koncem října do Benátek. Ubytovaní budeme na táto adrese: Via Sant' Andrea 6, 30173 Favaro Veneto. Nemohu nikde zjistit, zda mi tady budou platit třídenní jízdenky zakoupené na Venezia Unica kartě. Děkuji moc za odpověď i ostatní, již přečtené, rady a zdravím Vás. Jana.

Favaro Veneto je v městské části benátské dopravy. Můžete tedy využívat jízdenky za € 1,50 na tramvaje a autobusy a také časové jízdenky.

# 10.10.2019, 20:57.
Nejdříve bych Vám ráda poděkovala za tuto úžasnou stránku a za vše, co pro nás turisty děláte. Je jasné, že vás to stojí spoustu času. Poprosila bych o radu. Přiletíme v pondělí v listopadu kolem 16:00 do Trevisa. Ubytovaní jsme v San Marco 2155, Benátky, 30124. Prosím, jaká je podle Vás nejrychlejší a jaká nejlevnější trasa? Využít ATVO, nebo autobus číslo 6 nebo linku A, směr na vlakové nádraží a potom vlakem na Venezia Santa Lucia a potom vaporetto linka č. 1 nebo č. 2? Přeji Vám krásný den a ještě jednou Vám opravdu velmi děkuji. Jitka.

Nejrychlejší doprava je Airport Bus Express za € 12,00 na Piazzale Roma a odtud vaporettem ACTV č. 1 za € 7,50 na Sant' Angelo. Nejlevnější je samozřejmě spojení autobusem MOM č. 6 na Treviso Centrale, odtud vlakem Trenitalia na Santa Lucia a odtud vaporettem č. 1 na Sant' Angelo. Otázkou je, zda úspora € 7,15 za to stojí vzhledem k času příletu.

# 10.10.2019, 19:17.
Asi jsem se špatně vyjádřila. Je mi 50 let a chtěla bych nějakou slevovou kartu na vstupy do památek, na vlaky a vaporetta. Děkuji. S pozdravem Lenka.

To jste se skutečně špatně vyjádřila, slevová karta je ta, kterou jsme Vám uvedli. Pokud chcete nějaké balíčky, které obsahují dopravu, vstupy a služby, najdete je na Venezia Unica. K dispozici jsou Silver City Pass, Gold City Pass a Platinum City Pass. Ty se liší ještě podle obsahu. Musíte si vybrat podle toho, co Vás zajímá. V ceně nejsou vlaky.

# 10.10.2019, 08:50.
Příští týden odlétám do Benátek a chtěla bych si pořídit slevovou kartu. Na internetu jsem našla návod pouze v angličtině a italštině. Nemohl byste mi nějak poradit? Děkuji. Lenka.

Nevíme, o jakou slevovou kartu Vám přesně jde. Pokud o Rolling Venice Card pro mladé ve věku od 6. do 29. let, potom si ji můžete zakoupit za € 6,00 na pokladně Venezia Unica v příletové hale na letišti Marco Polo.

# 09.10.2019, 13:22.
Přijedu trajektem Anek lines z Patrasu do Benátek. Asi 2.11.2019. Je nějaká snadná možnost nechat auto v přístavu a zajet si na snídani někam třeba na San Marco? Já vím, zní to hrozně. Děkuji. Jiří.

Můžete zaparkovat přímo v přístavu na VTP. Cena krátkodobého parkování je € 3,00 za hodinu. Odtud přejděte po mostě na Tronchetto a hned po levé straně je cesta ke stanovišti vaporetta Trochetto Mercato. Jeďte vaporettem ACTV č. 2 na San Marco. Jízdenka stojí €7,50.

# 07.10.2019, 14:08.
Vážený pane Řehůřku, prosím o radu. Poslední týden v říjnu jedeme na pět dní do Benátek. Kde máme zaparkovat auto? Jaká je cena? A jak se nejlépe dostat do hotelu Gorizia a La Valigia? Adresa: Calle Fabbri 4696/A - 4697/A San Marco. Děkuji moc za odpověď. S pozdravem Renata.

Automobil doporučujeme zaparkovat na Tronchetto. Toto parkoviště je určeno pro dlouhodobé parkování. Za 24 hodin zaplatíte € 21,00. Z Tronchetto jeďte vaporettem č. 2 na Rialto. Jízdenka stojí € 7,50. Jděte ve směru jízdy vaporetta až ke stanovišti vaporetta č. 1 a před ním odbočte doleva do úzké uličky Calle Bembo. Po ní jděte pořád rovně, navazuje na ni Calle dei Fabbri. Stále je to směr San Marco (žluté směrovky) a pořád rovně. Hotel Gorizia a La Valigia je po levé straně.

# 06.10.2019, 14:46.
Moc bych prosil o radu. Jak se nejlépe dostat z Tronchetta, kde chceme nechat auto, do apartmánu Castello 4007 Bragora? Nejbližší zastávka vaporetta je na Arsenale. Děkuji. Vše dobré. Jan.

Z Tronchetto jeďte vaporettem ACTV č. 2 na Piazzale Roma nebo Ferrovia a tady přestupte na vaporetto č. 1. To Vás doveze na Arsenale. Jízdenka stojí € 7,50. Můžete samozřejmě využít i časovou jízdenku. Z Arsenale jděte zpět ve směru příjezdu vaporetta a hned odbočte doprava do úzké uličky Calle dei Forni. První odbočka doleva je Remo Premo de la Pergola, která Vás dovede ke kanálu. Podél něj se vydejte doprava a hned přejděte po prvním mostku na druhou stranu. Za ním jděte rovně úzkou uličkou Calle Erizzo, která se stočí doleva a následně doleva odbočuje Calle Grandiben, na které je po levé straně Appartmento Bragora.

# 03.10.2019, 21:40.
Jak se dostaneme městskou hromadnou dopravou z letiště Marco Polo v Benátkách do hotelu Alexander na Via Forte Marghera 193/C, 30173 Mestre? Děkuji. Vladimíra.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 15 a vystupte na Forte Marghera Millosevic. Jízdenka stojí € 8,00. Můžete využít i libovolnou časovou jízdenku s příplatkem € 6,00 na cestu z letiště. Jděte ve směru jízdy autobusu, Hotel Alexander je po pravé straně.

# 02.10.2019, 12:58.
Chci se zeptat, kde je nejlepší a nejbližší parkování pro karavan pouze na jeden den. A jakými spoji se dostaneme do centra a za kolik? Děkuji. Gabriela.

Viz naše odpověď ze dne 18.09.2019, 23:49. Z Trochetto se dostanete na San Marco vaporettem č. 2 za € 7,50, ze San Giuliano nejdříve tramvají T1 na Piazzale Roma za € 1,50 a následně vaporettem č. 1 nebo 2 na San Marco za € 7,50.

# 01.10.2019, 07:54.
Chystáme se na výlet do Benátek. Máme zakoupené jízdenky na dva dny přes internet. Budeme ubytovaní v hotelu Alexander v Mestre. Je někde poblíž výdejní bankomat, nebo to stačí vyzvednout u řidiče autobusu? Děkuji. Jan.

Z Vaší otázky nevyplývá, jaké jízdenky přesně zakoupené máte. S největší pravděpodobností máte zakoupené karty Venezia Unica, na kterých máte nahrané jízdenky na 48 hodin za € 30,00. Pokud je tomu tak, tak tyto karty si vyzvednete v automatech nebo na pokladnách Venezia Unica na základě kódu, který jste obdrželi e-mailem. Automaty a pokladny se nachází na důležitých místech. Např. na letišti Marco Polo, na vlakové Stanici Mestre nebo na Piazzale Roma v Benátkách. Stejně tak z Vaší otázky nevyplývá, odkud je Vaše první cesta. Pokud z letiště Marco Polo, potom tuto jízdenku můžete použít s příplatkem ve výši € 6,00 za cestu z letiště, stejně tak na letiště.

# 30.09.2019, 20:15.
Děkuji moc za zprávu. Ono mě to totiž při zadání na mapě hodilo až na druhou stranu Benátek. Chtěla bych se ještě zeptat. My přiletíme asi v 10:35 a myslím, že se budeme moci ubytovat až odpoledne. Budeme mít jen malou tašku, protože letíme pouze na dvě noci. Budeme tam v sobotu a v neděli a v pondělí už letíme domů. Myslíte, že bychom mohly jít s kamarádkou pěšky? Oni nám psali, že bychom mohli buď jet tak, jak píšete, a nebo pěšky, ale ze stanice Santa Lucia. Je to nádraží? Ale netuším, jak je to daleko, případně jak se z Piazzale Roma dostat k tomu nádraží? Myslím, že bychom se mohly projít. Ještě se chci zeptat. Pokud bychom pouze chodily a chtěly se jen projet jako ana výlet, měly bychom si zakoupit nějakou jízdenku předem a nebo by platila ta kombinovaná, co jste doporučoval? Moc děkuji za všechny rady. Věra.

Můžete jít samozřejmě i pěšky. Z Piazzale Roma je to k Vašemu ubytování 1100 metrů. V tomto případě doporučujeme volit z letiště rychlejší autobus, Airport Bus Express, jehož cena je stejná jako za autobus č. 5, tedy € 8,00, ale nemá těch spoustu zastávek. Z Piazzale Roma přejděte po mostě Ponte della Costituzione k vlakovému nádraží Santa Lucia a jděte podél Velkého kanálu až k mostu přes něj, Ponte degli Scalzi. Tady se od Velkého kanálu odpojte a jděte mírně vlevo po Rio Tera Lista di Spagna. Dovede Vás na náměstí Campo San Geremia, na kterém je po pravé straně stejnojmenný kostel. Přejděte náměstí do levého protilehlého rohu a pokračujte ulicí Salizada S. Geremia. Dovede vás ke kanálu, přes který vede most Ponte delle Guglie. Za ním pokračujte rovně po Rio Tera S. Leonardo. Přibližně po 150. metrech odbočte doprava na Calle Colonna. Na rohu je směrem k této ulici umístěna žlutá směrovka S. Marcuola. Po chvíli se ulička výrazně zúží. Tady už neodbočujte směrem S. Marcuola, ale jděte rovně do úzké uličky a následně odbočte doleva na Calle Seconda del Cristo. Vaše ubytování je přibližně po 25. metrech po levé straně. Pokud chcete chodit pěšky, potom se Vám nevyplatí kupovat časovou jízdenku. Samostatná jízdenka na vaporetto stojí € 7,50 a koupíte ji i v automatu na stanovišti S. Marcuola / Casino. Pokud pojedete dvě jízdy vaporettem, je to pořád levnější než celodenní jízdenka za € 20,00. Minimálně doporučujeme se projet po Velkém kanále na San Marco.

# 28.09.2019, 19:10.
V polovině října jedeme s kamarádkou do Benátek. Ubytovaní jsme na Calle Piscina. Přesnou adresu ubytování nám poslali: Calle Piscina del Cristo 1722, ale nic takového nemohu na mapě nalézt. Najdu jen ulici Calle della Piscina, pokud je to ono. Nevím, jak se nejlépe dostat na tuto adresu. Popisu jejich cesty moc nerozumím - autobus na náměstí Piazzale Roma a odtud doporučují waterbus a vystoupit na stanici Marcuola boat station. Prý 5 minut lodí a odtamtud pěšky. Podle mapy mi připadá, že budeme od ubytování dost daleko. Můžete nám prosím poradit, co by bylo nejlepší použít? Děkuji. Věra.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma od odtud pokračujte vaporettem č. 1 po Velkém kanále. Vystupte na zastávce S. Marculoa / Casino. Zastávka je u náměstí Campo San Marcuola, u kterého je stejnojmenný kostel Chiesa di San Marcuola. Jděte podél kostela zprava a za ním odbočte doleva na Rio Tera Drio la Chiesa. Za malým náměstíčkem na tuto ulici navazuje Calle Seconda del Cristo. Vaše ubytování je hned po pravé straně. Jízdenka na autobus č. 5 stojí € 8,00 a na vaporetto č. 1 € 7,50. Můžete si zakoupit i kombinovanou jízdenku za € 14,00. Pokud budete po Benátkách více cestovat, potom je možné využívat časové jízdenky na 1, 2, 3 a 7 dní. Pro cestu z letiště potřebujete k této jízdnence příplatek € 6,00 za každý směr (z letiště, na letiště).

# 27.09.2019, 10:57.
Měl bych ještě prosím dva dotazy na nejrychlejší cestu z Lido na letiště Marco Polo s využitím ACTV vaporetta karty. Našel jsem spoj přes Rome2Rio, ale je to opačný směr, tzn. z letiště na Lido. Směr, který hledám z Lido na letiště, mi to nabízí jen dopravu Alilaguna, na kterou naše třídenní jízdenka neplatí. Je nějaká cesta z Lido na letiště, abychom využili ACTV vaporetta karty s tím, že 10 minut dojdeme před letištěm pěšky, tam kde končí zóna ACTV vaporetta karty. Pokud si zakoupíme ACTV vaporetta karty na tři dny, stačí ji při první jízdě aktivovat a potom již nemusíme přikládat na každém dalším využití dopravy? Platí ACTV vaporetta třídenní karta i na vlakové spoje z Mestre do Benátek? Děkuji moc za radu. Petr.

Pokud chcete používat dopravu ACTV, musíte jet z Lido vaporettem č. 1 na Piazzale Roma a odtud autobusem č. 5 na Tessera, kde končí platnost časové jízdenky bez příplatku na cestu až na letiště. Časovou jízdenku musíte validovat při každé změně dopravního prostředku. Časovou jízdenku nelze použít na vlaky z Mestre do Benátek.

# 26.09.2019, 14:09.
Prosím, jak se nejlépe dostanu z nádraží Venezia Mestre, kam přijedu autobusem č. 15 z letiště Marco Polo, do kempu Jolly Camping in Town v lokalitě Benátky Marghera? Děkuji. Olga.

Viz naše dopověď ze dne 21.02.2019, 13:34

# 21.09.2019, 09:47.
Jedu s manželkou do Benátek. Spíme v hotelu Falkenstainer Jesolo. Jaké je nejlepší spojení z letiště Marco Polo do hotelu a potom do centra Benátek? Moc děkuji za pomoc. Bary.

Z letiště Marco Polo můžete jet do Lido di Jesolo autobusem ATVO č. 10A nebo Airport Bus Express. Do Benátek se dostanete kombinací autobusu ATVO a vaporetta ACTV. Nejdříve musíte jet autobusem č. 23A do Punta Sabbioni a odtud vaporettem č. 15. Autobusy jezdí z a na autobusové nádraží. K hotelu a na hotel musíte jen městskou dopravou ATVO č. 2, zastávka č. 62.

# 20.09.2019, 17:04.
Moc děkuji. Mohu se ještě zeptat, jak často loď jezdí? Jsme v Praze na letišti a letadlo má půl hodiny zpoždění. Barbora.

Po půl hodině. Tak jak jsme psali v první dopovědi - 15. a 45. minutu. Poslední jede 0:15.

# 20.09.2019, 15:31.
Ještě bych se chtěla zeptat, kde mohu koupit lístky na vaporetto Arancio společnosti Alilaguna? Jde to přímo ve vaporettu nebo musíme jízdenky koupit někde u stánku na letišti? Moc děkuji. Bára.

Jízdenky na vaporetto Alilaguna koupíte na letišti Marco Polo v příletové hale, mají tam otevřeno do půlnoci. Můžete je zakoupit i přímo u stanoviště vaporetta. Počítejte s tím, že k stanovišti vaporetta je to z odletové haly přibližně 10 minut.

# 20.09.2019, 13:40.
Letíme dnes do Benátek a máme v plánu využít cestu z letiště (Tessera Centro) na Piazzale Roma za € 1,50. Potřebujeme se dostat na adresu Riva del Vin 730. Prosím, můžete mi poradit, jak se tam nejlevněji a nejrychleji dostat? Případně, zda máme jet raději lodí? Přilétáme v 18:45 a nejpozději v 19:00 hodin nusíme převzít ubytování, jinak chtěji poplatek € 35,00. Děkuji mnohokrát. Barbora.

Nevíme, zda došlo k nějakému omylu v časech, ale i kdybyste počítali s časem 18:45 jako výchozím z příletové haly, tak za 15 minut dojdete, nebo spíše skoro doběhnete, na Tessera Centro. Vaše ubytování je v blízkosti mostu Rialto. Výhodnější je cestovat z letiště Marco Polo vaporettem Arancio společnosti Alilaguna. Vystoupit musíte na Rialto, přejít přes most a jít podél kanálu ve směru jízdy vaporetta po Riva del Vin. Vaše ubytování je naproti stanoviště vaporetta. Vaporetto odjíždí z letiště v 19:15, 19:45, 20:15, atd. a na Rialto je za 56 minut. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online nákupu na výše uvedených stránkách získáte slevu € 1,00 za každý směr. Pokud pojedete autobusem č. 5, zaveze Vás na Piazzale Roma za 24 minut a odtud vaporetto č. 2 na Rialto za 16 minut, tzn. celkem za 40 minut bez času na přestup. Kombinovaná jízdenka stojí € 14,00.

# 19.09.2019, 11:10.
Kde se dají koupit jednodenní jízdenky za € 20,00 nebo dvoudenní za € 30,00? Na základě čeho se dá uplatit sleva na tyto jízdenky pro věkovou skupinu do 26. let? Stačí předložit pas? Moc děkuji za odpověď. Iva.

Všechny typy jízdenek - jednorázová za € 1,50 (autobus) nebo € 7,50 (vaporetto), časová na 1, 2, 3 nebo 7 dní zakoupíte v automatech nebo na pokladně Venezia Unica. Ty jsou na všech významných místech jako letiště, nádraží, nástupní ostrůvky vaporetta apod. Zdarma cestují děti do 6. let, ostatní platí plné jízdné. Mladí ve věku od 6. do 29. let si mohou zakoupit Rolling Venice Card za € 6,00. Ta umožňuje mimo jiné nákup zvýhodněné třídenní jízdenky za € 22,00. Jiné časové jízdenky zvýhodnění nemají. Věk se prokazuje např. pasem.

# 19.09.2019, 09:14.
Rád bych se zeptal, jak se nejlépe i nejlevněji dostanu z latiště Morco Polo na ostrov Sant' Erasmo. Poté z ostrova do centra a zpět? Děkuji. Martin.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem ACTV č. 4.2 nebo 5.2 na Fondamente Nove a odtud vaporettem ACTV č. 13 na ostrov Sant' Erasmo. Můžete si zakoupit kombinovanou jednosměrnou jízdenku za € 14,00 na autobus č. 5 z letiště a vaporetta. Její platnost je 90 minut. Zpět musíte jet opět vaporettem č. 13 a z Fondamente Nove dalším vaporettem podle cíle. Jízdní řády a mapy najdete na výše uvedených stránkách. Můžete si zakoupit i časovou jízdenku na celý pobyt nebo jeho část. V tomto případě potřebujete k této jízdence na autobus č. 5 z letiště příplatek ve výši € 6,00, případně stejný na cestu na letiště. Existuje i o něco rychlejší a přímější cesta, konkrétně z letiště vaporettem Alilaguna Arancio na Fondamente Nove a odtud vaporetem č. 13 na Sant' Erasmo. Tato kombinace je však dražší.

18.09.2019, 23:49.
Začátkem října se chystáme v rámci naší cesty navštívit Benátky. Jsme dva a pojedeme obytným autem. V Benátkách bychom rádi strávili jeden den. Doporučili byste nám prosím, kde zaparkovat? Děkujeme. Eliška.

Doporučujeme zaparkovat na Tronchetto. U budovy parkoviště projedete rovně pod budovou. Za ní je parkoviště pro dodávky, obytné automobily apod. Pokud budete v Benátkách trávit i noc, je výhodné zaparkovat na Caravan Park San Giuliano.

# 18.09.2019, 15:56.
Pokud si koupím jednorázový lístek za € 7,50 na vaporetto, znamená to, že mohu cestovat 75 minut s neomezenými přestupy? Děkuji. Kristýna.

Jedná se o jednosměrnou jízdenku. K dosažení cíle můžete využít více linek, ale zpáteční cesty během platnosti 75 minut nejsou povoleny. Pokud např. pojedete linkou č. 2 z Piazzale Roma na San Marco, nemůžete jet se stejnou jízdenkou zase zpět ze San Marco na Piazzale Roma. Platí samozřejmě jen pro linky ACTV a nelze ji použít stejně jako u časových jízdenek na vaporetta č. 16, 19 a Casino.

# 18.09.2019, 11:00.
Pane Řehůřku, koupil jsem pro naši rodinu ubytování na dvě noci / tři dny, abychom si udělali rodinný víkend, na což se moc těšíme a čím více se blíží cesta, tím více jsem si vědomý, že potřebují pomoc. Narazil jsem na váš úžasný web, kde je mnoho informací, nicméně i tak po přečtení mnoha témat si nejsem stále jistý a tak mám na vás velikou prosbu, zda byste nám mohl poradit. Počet osob: 2 dospělí a 2 děti ve věku 12 let. Přílet: Praha - Marco Polo - sobota dopoledne. Ubytování: A&O Venice Mestre, Via Ca' Marcello 19, 30172 Benátky. Rádi bychom se po příjezdu první den, tj. sobota, dopravili z letiště Marco Polo a ubytovali na zamluveném místě A&O Venice Mestre. Je to údajně 500 metrů od vlakového nádraží. Ponechali si tam věci a vyrazili na ostrov Murano, kde je údajně pěkná podívaná a strávili tam po okolí čas do večera. Poté cesta zpět na A&O Venice Mestre. Druhý den, tj. neděle ráno, bychom rádi jeli opět z našeho ubytování A&O Venice Mestre na celý den až do večera do centra Benátek - pohyb po centru pěšky a dopravou. Kdysi jsem tam byl s rodiči a měli jsme údajně lístek, kdy jsem si sednul na vodní autobus a ten projel hlavní trasu Benátek. K vidění bylo spousty hlavních míst, potom vyjel na otevřené moře a vrátil se zpět. Nevím, která linka toto umožňuje a zda je možné toto využít i při jednorázové jízdence a nebo zda je to delší jízda a vleze se pouze do jednodenní jízdenky. Cesta potom opět večer zpět z centra Benátek na ubytování A&O Venice Mestre. Třetí den, tj. pondělí ráno, bychom rádi před odletem zajeli na chvíli na ostrov Lido na pláž a okolí, tzn. odjezd zase z A&O Venice Mestre. Poté nejrychlejší a nejjednodušší cesta zpět z ostrova Lido na letiště Marco Polo. Toto je přibližně náš plán a jelikož jedeme do Benátek poprvé a nejsem schopen se nějak rychle moc orientovat na místě, moc Vás prosím, bylo by možné z Váši strany jako zkušeného člověka, který se opravdu vyzná v této lokalitě poradit dle našeho plánu, jakými spoji, zda vlakem nebo autobusem nebo vaporettem se všude dostat tam i zpět co možná efektivně, finančně pro nás čtyři lidi výhodně. Jak se dopravit z letiště na dané destinace ubytování, prohlídky míst a zase zpět na letiště, abychom měli základní informace co využít, kterým směrem jít a jaký spoj využít v našem počtu dva dospělí a dvě děti. Zda využít nějakou slevovou kartu, rodinnou slevu, nebo jednoduché jízdy? Jsme schopni klidně z letiště ujít pěšky třeba 1 km na nějakou zastávku, také i centrem města, děti jsou již větší a není v tom problém se projít uličkami a třeba jet potom hlavní trasy a úseky, kde bychom třeba potom zbytečně bloutili dopravou apod. Snažím se na to věci připravit tak nějak, abychom měli pohodu a klid a nemuseli řešit věci až na místě a tím nějak mít stresy a o to menší zážitek ze všeho. Moc vás tímto prosím, byl byste ochoten nám v tomto pomoci a dát informace? Věřím tomu, že místo našeho pobytu má spousty dalších lidí dle této nabídky ubytování včetně třídenního pobytu, kteří by určitě také uvítali, jak postupovat, případně i třeba nějaký tip pokud budeme v centru na jídlo, pití, vyhlášenou kávu nebo zmrzlinu, místa a také něco podobného, pokud se vydáme na ostrov Murano nebo Lido, co si ještě případně prohlédnou a využít tento příjemný čas. Děkuji Vám moc předem za nás a zcela jistě i za všechny, kteří se vydávají tímto směrem v průběhu září a října do Benátek. Petr.

Váš program je takový, že se Vám vyplatí zakoupit si dvoudenní nebo třídenní časovou jízdenku. Cena dvoudenní (48 hodin) jízdenky je € 30,00, cena třídenní (72 hodin) jízdenky je € 40,00. S touto jízdenkou můžete cestovat dopravními prostředky ACTV - autobusy (Mestre, Lido, Mestre - Benátky), tramvajemi (Mestre, Mestre - Benátky) a vaporetty (po Benátkách a mezi ostrovy). Nelze ji použít na speciální linky vaporetta č. 16, 19 a Casino a na cestu z letiště a na letiště. Její platnost je přibližně 1 km od letiště z Tessera. Nicméně cestu na letiště a z letiště je možné k této jízdence přikoupit za příplatek € 6,00. Dětem se vyplatí si zakoupit Rolling Venice Card za € 6,00 a k tomu zvýhodněnou třídenní jízdenku pro mladé od 6. do 29. let za € 22,00. Jinak tato jízdenka má stejné podmínky jako standardní včetně příplatků. Tyto jízdenky je třeba validovat při každé změně dopravního prostředku. Základní jízdenka na autobus stojí € 1,50 a na vaporetto € 7,50. Tyto jízdenky jsou jednosměrné, přestupní a jejích platnost je 75 minut. Můžete také kalkulovat s tím, že si zakoupíte dvoudenní jízdenku a jednu cestu z letiště nebo na letiště za plnou cenu € 8,00. Z letiště Marco Polo na Mestre FS se dostanete autobusem č. 15 (jezdí i přes Tessera). Odtud je to k A&O Hotel Venezia Mestre necelých 500 metrů. Do Benátek se dostanete autobusem č. 2. Pro cestování po Benátkách vaporetty doporučujeme využít mapu, kterou najdete na výše uvedených stránkách. Najdete tam i jízdní řády jednotlivých spojů. Ty jezdí hodně často, proto nemá smysl časově plánovat jednotlivé jízdy. Okružními linkami jsou č. 4.1 (4.2) a 5.1 (5.2) - přímý (opačný) směr. Další okružní linkou je č. 2, kterou si detailně prohlédnete Velký kanál. Tipy na stravování najdete v článku Jídlo a pití v Benátkách. Všechno výše uvedené je už detailně popsané v našich otázkách a odpovědích. Stačí se do nich začíst a potřebné informace si z nich vybrat.

# 16.09.2019, 14:07.
23.9.2019 letíme na letiště Treviso a ubytovaní jsme poblíž Ponte di Rialto. Jak se dostaneme nejlépe do Benátek a kolik to bude stát? Děkuji. Dagmar.

Z letiště Treviso jeďte Airport Bus Express do Benátek na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 12,00. Z Piazzale Roma pokračujte vaporettem ACTV č. 1 nebo 2 na Rialto. Jízdenka stojí € 7,50. Na vaporetto můžete použít i časovou jízdenku, pokud ji budete využívat.

# 13.09.2019, 12:04.
Jak se nejlépe dostat z letiště Marco Polo do Mestre k hotelu Alla Giustizia po 19. hodině? Děkuji. Lenka.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 15 (19:15, 16:45, 20:15) na Mestre FS. Jízdenka stojí € 8,00. Odtud pokračujte autobusem č. 10 (19:38, 20:38, 21:33) směr Assegiano a vystupte na Via Miranese / Giustizia. Zastávka je přímo před Hotel AllaGiustizia. Z vlakového nádraží můžete jít i pěšky. Postavte se čelem k nádražní budově a jděte po Via Trento doprava. Na konci nádražních budov uvidíte po levé straně podchod. Ten Vás dovede na Via Giustizia. Na jejím konci, u kruhového objezdu, je hotel. Z nádraží je to ale přibližně 1 km.

# 12.09.2019, 13:28.
ACTV osobně nedoporučuji - moc lidí na lodi a 2x dražší lístky. 2 dospělí a 2 děti ve věku 6 a 8 let za € 60,00 tam i nazpět. Po slevě, kterou doporučujete, je celková cena € 55,00. Za mě, pokud se chcete jednoduše a hlavně levně dostat z Punta Sabbioni do Benátek k centru, zkuste raději Doge di Venezia. Zaplatili jsme celkem € 30,00 tam i nazpět za všechny, což je značná úspora. Lístky lze zamluvit nebo dokonce objednat a zaplatit předem online. Mají několik lodí ve své flotile. Časy odplutí sedí a loď kotví nedaleko Piazza San Marco. Co se týká parkování: první parking po příjezdu do Punta Sabbioni neberte - €7,00 za den - lákající domorodci. Veřejný parking blízko kotviště € 6,00 za 12 hodin ujde, ale zkuste ještě popojet po mole směrem k majáku. Přibližně 400 metrů od přístaviště je asi 10 parkovacích míst s označením Sosta Libera neboli parkování zdarma. Jedenkrát jsme měli štěstí, podruhé již nikoliv. Zaparkovali jsme tedy hned u autobusové zastávky v zahradě na soukromém parkovišti za € 5,00 za den a super. Martin.

Děkujeme za zpětnou vazbu a zkušenost. ACTV je dopravce, který pokrývá Benátky komplexně. Existuje samozřejmě spousta dopravců, kteří operují na nejžádanějších linkách, kterou Punta Sabbioni - San Marco bezesporu je. Jen pro cestu tam a zpět to může být výhoda, pro nějakou navazující dopravu už ne. Ohledně parkování je také vždy velké množství alternativních nabídek, které jdou s cenou dolů. Každopádně děkujeme za tipy a věříme, že někomu přijdou vhod.