BENÁTKY 2017

Rady na cestu do Benátek

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Benátky 2017

Pokud jsou Benátky cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2017. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě z letiště do hotelu, o jízdenkách městské hromadné dopravy, o ubytování, o vstupenách do muzeí, o výletech na ostrovy Murano, Burano a Torcello, o jízdě gondolou, o stravování v Benátkách, o dopravě do Benátek z přímořských letovisek a najdete zde také mnoho dalších informací o Benátkách, na které se nás naši čtenáři dotázali. Právě čtete první část.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 25.12.2017, 23:49.
Chtěla bych Vás moc poprosit o radu. Přiletíme na letiště Marco Polo ve 21:05. Mohli byste nám poradit nejlepší / nejlevnější cestu do hotelu Casa Sulla Laguna, adresa: Fondamenta Navagero Murano 86A? Předem Vám moc děkuji za radu. Kamila.

Nejjednodušší cesta je následující. Z letiště Marco Polo jeďte linkou Blu společnosti Alilaguna jednu zastávku na Murano Colonna. Jede ve 21:30, 22:30, 23:30 a 0:30. Na místě je za půl hodiny. Jízdenka stojí € 8,00, zpáteční € 15,00. Při online nákupu na výše uvedených stránkách dostanete slevu € 1,00 pro každý směr. Z Murano Colonna potom musíte pokračovat vaporettem č. 4.1 společnosti ACTV dvě zastávky na Murano Navagero. Jede ve 22:11, 22:31, 22:51, 23:11 a 23:31. Na místě je za 4 minuty. Jízdenka stojí € 7,50. Od zastávky jděte doprava po Fondamenta Antonio Maschio a na konci doleva po Riva dei zateri. Dovede Vás k Casa Sulla Laguna. Vzhledem k umístění hotelu budete s největší pravděpodobností využívat dopravu vaporettem často. V tom případě se Vám vyplatí zakoupit si nějakou časovou jízdenku a využít ji už na cestu z Murano Colonna.

# 22.12.2017, 16:23.
Dňa 13.7.2018 sa po prílete lietadla z Viedne o 21:20 potrebujeme odviesť do hotela Colors, v destinácii Campalto, adresa Via Orlando 66. Malo by to byť do 23:00. Štefan.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 směr Venezia Piazzale Roma. Vystupte na zastávce Passo Campalto / Incr. via Orlanda. Jděte zpět ve směru příjezdu autobusu na Via Orlanda a odbočte doleva. Přibližně po 500. metrech je po levé straně Colors. Jízdenka na autobus z letiště stojí € 8,00.

# 20.12.2017, 09:14.
Vzhledem k tomu, že vyrážím poprvé do Itálie a dá se říct bez znalosti cizího jazyka, chtěl bych vás požádat o dvě rady. 1. cesta z vlakového nádraží Santa Lucia do hotelu Maison d' Elite Guest House, Ramo del Squero Vecchio, Cannaregio 6132, 30100. Přílet na Letiště Treviso mám v 17:05 12.1.2018. Cesta z letiště mi asi problém dělat nebude. Pojedu MHD na vlakové nádraží a z něj na konečnou Santa Lucia. Můj přepoklad je, že bych mohl být na místě okolo 19:00. Ale nevím, jak se nejlépe dostat na hotel. Zda a kam vaporettem. Jaká zastávka, konečná, jaká linka, cena? Nebo se vydat pěšky? Nebo je jiný vhodnější způsob? Moc děkuji. 2. Výlet z hotelu na ostrov Burano. Jak mám postupovat, z jaké zastávky vaporetta mám vyrazit, jaká linka, atd. A nějaké informace o cestě zpět. Chtěl bych se tam zajet podívat, dát si něco k jídlu a vyrazit zpět. To asi výlet na celý den není, že? Lukáš.

Ze zastávky vaporetta Ferrovia, která je u vlakového nádraží Santa Lucia, jeďte vaporettem č. 5.2 (jízdenka stojí € 7,50) a vystupte na Fondamente Nove. Odtud jděte ve směru jízdy vaporetta (lagunu budete mít vlevo, zástavbu vpravo) po Fondamente Nove. Po mostku přejděte kanál a za ním se vydejte doprava po Ramo Calle Larga. Na konci zahněte doleva a hned doprava na Calle del Squero. Později bude pokračovat jako Calle de la Testa. Za křižovatkou s Calle Larga Giacinto Gallina zbystřete a po několika metrech na další křižovatce odbočte doprava na Ramo del Squero Vecchio. Maison d' Elite Guest House je po pravé straně. Na ostrovy Murano, Burano a Torcello se dostanete z Fondamente Nove linkou vaporetta č. 12. Spojuje všechny ostrovy. Ostrov Burano a Torcello navíc ještě linka č. 9. Pokud navštívíte všechny tři jmenované ostrovy, klidně to celý den zabere. Záleží, jak je důkladně budete poznávat. Jízdní řády najdete na stránkách společnosti ACTV.

# 16.12.2017, 23:40.
Do Benátek se chystáme letecky na Letiště Marco Polo, ale ubytovaní budeme v Tezze sul Brenta. Místní nám doporučili, že do Benátek máme jet jedině vlakem. Návštěvu Benátek máme naplánovanou pouze na pátek 22.12. Dokázal byste nám doporučit nějaký spoj z Tezze sul Brenta do Benátek? Zde bychom chtěli navštívit vánoční trhy a vidět v jejich okolí co nejvíce benátských památek a zajimavostí. A také bychom chtěli výlet nakombinovat s vaporettem. Doporučil byste nám nějakou nejvhodnější trasu? Předem moc děkuji za odpověď. Sandra.

Ano. Nejschůdnější - nejrychlejší a s nejméně přestupy je cesta autobusem k vlakové stanici a následně vlakem. Z Tezze sul Brenta jeďte autobusem SVT č. 47 do Bassano del Grappa a odtud vlakem Trenitalia do Benátek. Jízdenka na autobus by měla stát € 3,00, na vlak € 6,10. Itineráře nezpracováváme, není to v našich časových možnostech.

# 13.12.2017, 17:05.
Lístky na vaporetto z Punta Sabbione do Benátok sa dajú kúpiť priamo v Sabbione, netreba vopred objednávať? Aj spiatočné je možné kúpiť? Ešte platí linka č. 14? Alžbeta.

Jízdenky zakoupíte přímo na místě na pokladně ACTV. Není je třeba dopředu objednávat. Zpáteční jízdenku Vám bez problému nakonfigurují na jeden lístek, cena je však dvojnásobkem jednosměrné jízdenky, tj. € 15,00. Pokud chcete jet jen na San Marco, jsou tam i jiné společnosti, které Vás tam zavezou za nižší cenu - např. zpáteční € 10,00. Linka č. 14 stále funguje, většinou jezdí přes Lido, několik spojů jede i přímo.

# 14.12.2017, 07:00.
Můžete mi prosím poradit? Pojedeme do Benátek a parkovat budeme asi na Tronchetto. Je možné tam nastoupit rovnou na vaporetto a jet po Velkém kanále až k náměstí sv. Marka nebo se musím nejdříve dostat na Piazzale Roma a až tam nastoupit na loď? V mapách vidím, že by tam mělo jet vaporetto č. 2, ale jezdí nějak v obou směrech, tak abych nejel druhou stranou. Chtěl bych jet po Velkém kanále do centra a zpět potom pěšky. Moc děkuji za radu. J.

Ano, přímo z parkoviště se dá dojít ke stanovišti vaporetta, je tam přehledná navigace. Jízdenky můžete zakoupit na pokladně na konci parkovacího domu. Odtud potom vyjdete na ulici, po přechodu přejdete na druhou stranu a podél budov se vydáte doprava, po levé straně je potom průchod k vaporettu. Směr k Velkému kanálu je doleva, Vaše vaporetto budete tedy přijíždět zprava.

# 30.11.2017, 08:51.
Prosím o informaci, jak je to s dětským jízdným z letiště Marco Polo se společností Alilaguna a po Benátkách. Dítě má 5 let. Někde čtu, že platí od 5. let včetně, někde až od 6. let, někde již od 4. let. Děkuji moc. Dušan.

Informace jsou různé proto, protože se jedná o různé společnosti. Konkrétně se společností Alilaguna cestují děti do 5. let zdarma v doprovodu dospělé osoby s platnou jízdenkou. Dítě musí prokázat věk. Např. u společnosti ACTV cestují děti zdarma do 6. let v městské dopravě a do 4. let v příměstské dopravě.

# 29.11.2017, 18:08.
7.12.2017 letíme s přítelem do Benátek a je to naše první návštěva. Při rezervaci hotelu nám Booking nabízel transfer z letiště do hotelu a zpět, ale požadovaných € 300,00 mi přišlo dost přehnané. Je možná jiná varianta, jak se levněji dostat do hotelu na adresu Calle Buccari 10, Castello? Přiletíme 7.12.2017 ve 14:00 hodin na letiště Marco Polo. Moc Vám děkuji za radu. S pozdravem Iveta.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 do Benátek na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem č. 1 stejné společnosti na S. Elena. Jízdenka na autobus z letiště stojí € 8,00, na vaporetto € 7,50. Jednotlivé jízdenky mají platnost 75 minut. Kombinovaná jízdenka platná 90 minut stojí € 14,00. Pokud budete využívat nějakou časovou jízdenku, stačí k ní na cestu z letiště příplatek ve výši € 6,00. Ze S. Elena projděte parkem po chodníčku a na konci parku se vydejte doprava k Calle Buccari. Vydejte se po ní doleva, vaše ubytování je potom po pravé straně.

# 27.11.2017, 20:42.
Pane Řehůřku, moc děkuji za Vaši zprávu a omlouvám se za opožděné poděkování. Ještě mě napadnul jeden dotaz, zda je do benátských hotelů zapotřebí nějaká redukce pro zásuvky na 220 V? Budeme mít pouze nabíječky na telefon, tak si myslím, že by to mohlo jít bez redukce. S pozdravem Jiří.

Pro běžné zástrčky používané u nabíječek redukci nepotřebujete. Mají tenké kolíky, dvojitou izolaci a nepoužívají zemnící vodič. Redukci potřebujete pro zástrčky, které obsahují zemnící otvor, většinou krytý plíškem přecházející do pásku - tzv. hybridní zástrčka. Více viz cestovní adaptér.

# 22.11.2017, 06:44.
Pane Řehůřku, pročítal jsem některé dotazy, ale raději se ještě zeptám sám na moji konkrétní cestu z letiště do Benátek a zpět. 8.12.2017 po obědě přilétáme na letiště Marco Polo a v neděli 10.12.2017 odpoledne odlétáme. Budeme dva dospělí a jedna 6. letá dcera. Ubytovaní budeme v Benátkách. Hotel zatím nemáme, to nijak neřeším, předpokládám že z náměstí Piazzale Roma k hotelu půjdeme pěšky. Mám na cestu z letiště a zpět na něj použít Vámi zmiňovaný autobus č. 5 nebo navrhujete něco jiného? Jedná se mi o co nejednoduší a nejlevnější variantu dopravy. Jak funguje nakupování jízdenky? Prodá mi ji řidič v autobuse nebo musím vyhledat nějaký prodejní stánek nebo automat? V Benátkách na náměstí Piazzale Roma jsem na mapě Google zastávku autobusu viděl hned u mostu, ale na letišti se mi ji nepodařilo najít. Mají tam nějaké směrovky nebo se to nedá při východu z letiště minout? Moc děkuji za Vaši případnou odpověď. S pozdravem Jiří.

Ano, autobus č. 5 společnosti ACTV je vhodné řešení. Cena je € 8,00, zpáteční € 15,00. Jízdenku doporučujeme zakoupit v hale na letišti buďto na stánku Venezia Unica nebo v automatu. Řidič by ji měl také prodat, ale je lepší ji mít dopředu. Na letišti je zastávka před východem z haly.

# 12.11.2017, 18:31.
Paní a pane Řehůřkovi, ještě jednou bych Vám chtěl poděkovat za odpovědi. Nicméně ještě bych rád věděl, zda Vámi zmíněný autobus č. 5 jede přímo z letiště Marco Polo na Piazzale Roma nebo musím jet dvě zastávky autobusem č. 25a a pak ještě pěšky, jak mi to píší na webových stránkách Muoversi Venezia? Děkuji ze odpověď. Karel.

Autobus č. 5 společnosti ACTV jezdí přímo z letiště Marco Polo na Piazzale Roma v Benátkách. Je zbytečné jet autobusem ATVO a následně přestoupit po trase na autobus ACTV. Navíc byste musel zaplatit u každé společnosti jejich jízdenku.

# 30.10.2017, 15:59.
Řehůřkovi, ve středu 1.12. letíme s dětmi večer do Benátek na Marco Polo. Přistání je kolem 21:30 hodin a v Benátkách na Piazzale Roma budeme se dvěma malými dětmi asi ve 22:15. Ubytovaní jsme na adrese Cannaregio - Calle del Forno, 2675 Cannaregio, 30121 Benátky. Podle majitelky máme jet pomocí Alilaguna linky A do stanice Guglie a potom pěšky. Chtěl bych se zeptat, protože máme předplacenou jen dopravu od ACTV, zda jsem z plánku vyčetl správně, že do téže stanice jedou z Piazzale Roma i vodní autobusy 4.1, 4.2 a 5.1, 5.2. Nechtěl bych se s malými dětmi v noci někde ztratit. Děkuji Vám za pomoc a přeji příjemný den. David.

Ano, tato vaporetta jezdí přes zastávky Piazzale Roma a Guglie. 4.1 a 5.1 ve směru od Guglie na Piazzale Roma, 4.2 a 5.2 ve směru od Piazzale Roma na Guglie. Ve Vašem směru a ve Vašem čase je použitelné vaporetto 5.2, které jede z Piazzale Roma 22:16, 22:36, 22:56 a 23:16. Pozdější vaporetta končí už na Ferrovia. Z Guglie to však máte pěšky ještě 600 metrů. Jděte ve směru příjezdu vaporetta směrem k Velkému kanálu. Dojdete k mostu Ponte delle Guglie. Tady odbočte doleva na Rio Tera S. Leonardo. Bude se stáčet doleva a naváže na něj Rio Tera Farsetti. Dovede Vás k mostku přes kanál, který přejděte a hned se vydejte doprava po Fondamenta dei Ormesini a potom hned doleva do úzké uličky Calle del Forno. Vaše ubytování je po levé straně. Druhá varianta je jet zmiňovaným vaporettem až na S. Alvise, odkud je to 400 metrů. Od zastávky vaporetta se vydejte doleva ke zdi, podél které jděte po Calle Larga Canossiane až na konec, kde pokračujte mírně doprava a hned doleva na náměstí Campo Sant' Alvise. Po mostku přejděte přes kanál a po Calle del Capitelo dojděte podél další zdi k dalšímu kanálu. Nepřecházejte ho, ale pokračujte doleva podél kanálu po Fondamenta de la Sensa. Přejdete malý postranní kanál a za něm po mostku přejděte doprava ten hlavní kanál. Mostek Vás dovede do úzké uličky Calle del Forno. Vaše ubytování je po pravé straně.

# 25.10.2017, 10:03.
Vaše stránky mi již mnohokrát pomohly a proto se na Vás obracím s dotazem, jak nejlépe a nejjdenodušeji se dostat z letiště Marco Polo k hotelu Alla Corte Rossa na Dorsoduro 2518 - Fondamenta Rossa. A ještě jeden dotaz. Jakou jízdenku byste doporučoval zakoupit? Jedeme na tři noci, chtěli bychom využívat vaporetta. Děkuji mnohokrát. Eva.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 za € 8,00 na Piazzale Roma. Tady se postavte tak, abyste měla parkovací dům za zády a Velký kanál po levé straně. Před Vámi vpravo ve směru k San Marco uvidíte několik mostků. K těm se vydejte. Do náměstí tady zasahuje kanál Rio de S. Andrea. Sejděte k němu z pravé strany a jděte k mostkům. Kolem prvního vedoucího doleva projděte a vystupte mezi další dva. Nahoře se vydejte doprava k hotelu Arlecchino. Půjdete po pravé straně kanálu Rio Novo po Fondamenta Tre Ponti. Následně pořád rovně kolem Rio Novo po Fondamenta Pigan a Fondamenta Cazziola. Všechny tři na sebe plynule navazují. Postupně přejdete dva kanály a dojdete k místu, kde se Rio Novo stáčí doprava. Doleva vychází ještě úzké slepé rameno. Nepřecházejte mostek, vydejte se doprava na Fondamenta dei Cereri a až po necelých 50. metrech přejděte doleva přes Rio Novo po dalším mostku na Fondamenta Rossa, Rio Novo budete mít po pravé straně. Alla Corte Rossa je po levé straně. Pokud jedete na 3 noci, tzn. na 4 dny včetně cesty z letiště a na letiště, volili bychom jednu jízdenku na cestu z letiště nebo na letiště za € 8,00 a jednu třídenní jízdenku (72 hodin) za € 40,00 s příplatkem na cestu z letiště nebo na letiště za € 6,00. Celkem tedy za € 46,00 + € 8,00 jednorázová jízdenka. Cestu na letiště nebo z letiště, která je součástí časové jízdenky, musí být absolvovaná v době platnosti časové jízdenky. Je tedy třeba s tím počítat při aktivaci časové jízdenky. Pokud např. přiletíte odpoledne, je vhodné použít na cestu z letiště jednorázovou jízdenku a časovou aktivovat následující den tak, aby platila ještě v době příjezdu na letiště. Případně naopak.

# 24.10.2017, 09:50.
Na Vašich stránkách jsem objevila možnost se Vás zeptat na dotaz ohledně cestování po Benátkách. Do Benátek letíme v pátek na prodloužený víkend - od pátečního večera do pondělního odpoledne. Nakonec jsme zvolili ubytování v kempu na pevnině - Camping Village Jolly na Via Giuseppe De Marchi 7, 30175 Marghera. Nyní řeším dopravu z letiště do kempu a dále také to, zda se nám vyplatí např. dvoudenní jízdenka - v pondělí si chceme projít pevninu. Z tohoto plyne i můj dotaz. Lze na dvoudenní jízdenku za € 30,00 jet i z letiště? A platí tato jízdenka i pro Marghera? Poté chceme projet i okolní ostrovy kolem Benátek. Děkuji za Váš čas. S přáním pěkného dne Lucie.

Časové jízdenky na 1, 2, 3 a 7 dní nelze použít v základním provedení na cestu z letiště. Ke každé takové jízdence potřebujete příplatek € 6,00 pro jeden směr, tzn. např. dvoudenní jízdenka (48 hodin) Vás s příplatky vyjde na € 42,00. Tato jízdenka platí pro dopravu ACTV v Mestre (včetně Marghera) autobusy i tramvajemi. Dále ji využijete na vaporetta ACTV kromě linek 16, 19 a Casino. Pokud přiletíte v pátek večer a odlétáte v pondělí odpoledne, potřebujete jízdenku třídenní. S příplatkem na cestu z letiště a na letiště Vás vyjde na € 52,00. Cestu z letiště a na letiště je třeba v tomto případě absolvovat v době platnosti časové jízdenky. Příplatek se týká letiště Marco Polo, z letiště Treviso nelze příplatek použít. Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 15 na Mestre Centro a odtud tramvají T2 podle instrukcí v odpovědi ze dne 06.06.2017, 15:25 - tam je popsaná doprava z letiště Treviso. Odkazy na další odpovědi týkající se dopravy jak z letiště, tak do Benátek, najdete v odpovědi ze dne 29.04.2017, 16:06.

# 22.10.2017, 18:31.
Pane Řehůřku, prosím o radu. Dcera mi naplánovala trip do Itálie, ale je nepřipravená. Mě chytá panika, že budeme spát pod mostem. Do Benátek přijedeme autobusem z Milána v sobotu 28.10. Prosím o doporučení, v jaké části si vybrat ubytování, abychom se dobře dostaly do centra Benátek a v pondělí se dostaly dopravou na letiště Marco Polo. Velice vám děkuji a už jdu na hltání informací Vašich stránek! Přeji vám krásný zbytek neděle. Šárka.

Podívejte se na Booking / Mestre nebo Booking / Benátky a vyberte si ubytování podle svých představ a cenových možností. Ubytování v Mestre je levnější, přináší však s sebou více cestování. Ubytování přímo v Benátkách je dražší, ale zase romantičtější a většinou to nejdůležitější pochodíte pěšky. Do centra Mestre se z letiště Marco Polo dostanete autobusem ACTV č. 15, do centra Benátek autobusem ACTV č. 5. Jízdenka stojí v obou případech € 8,00. Pokud budete bydlet v Mestre, dostanete se odtud do Benátek autobusem nebo tramvají za € 1,50. Po Benátkách potom vaporettem za € 7,50.

# 21.10.2017, 21:58.
Mám dotaz. Jak se nejlépe, nejrychleji a nejlevněji dostaneme z letistě Marco Polo do Calle de Crose? Přiletíme ve středu kolem 19. hodiny. Děkuji za odpověď. Liba.

Z letiště jeďte autobusem ACTV č. 5 za € 8,00 na Piazzale Roma. Odtud přejděte po Ponte della Costituzione k vlakovému nádraží Santa Lucia a za ním přejděte po Ponte degli Scalzi na druhou stranu Velkého kanálu. Pokračujte rovně do vnitrozemí po Calle Lunga a téměř na konci uličky odbočte doleva na Calle Bergami S. Croce. Převede Vás přes kanál, za kterým se vydejte hned doprava po Fondamenta Garzotti. Druhá ulice vlevo je Calle de la Crose.

# 20.10.2017, 12:11.
Chtěli bychom vyrazit do Benátek začátkem prosince. Myslíte si podle zkušeností, že se nám v tuto roční dobu může stát, že by mohlo i vydatně vytrvale pršet? Tereza.

Podle historických průměrů jsou v Benátkách měsíce prosinec a únor s nejmenším úhrnem srážek. Je to srovnatelné s dubnem a říjnem např. v Praze. Nicméně to jsou jen dlouhodobé historické údaje. Stát se může samozřejmě cokoliv. Počasí je nevyzpytatelné.

# 19.10.2017, 22:32.
Prosím Vás o radu ohledně trajektu do Benátek - Lido. V sobotu 21.10. se autem potřebujeme dostat do Benátek - Lido. Zjistila jsem, že některé trajekty jezdí pouze omezeně. Můžete prosím poradit, jaký trajekt použít? Je nutné trajekt předem rezervovat? Mohla bych také poprosit o odkaz na jízdní řády trajektu? Předem Vám děkuji za pomoc. S pozdravem Andrea.

Použijte trajekt č. 17 z Tronchetto. Za mostem odbočte doprava směrem k parkovišti Tronchetto, u budovy parkoviště projeďte rovně průjezdem (doprava jezdí parkovat osobní automobily), za kterým se silnice stáčí doleva a končí u trajektu. Rezervace je možná, ale ne povinná. Nicméně pokud Vám to časově nedělá problémy, doporučujeme ji. Veškeré informace, tarify, jízdní řády, online rezervaci najdete na ACTV - Servizi di Mobilita' / Ferry Boat.

# 13.10.2017, 07:53.
Dnes v 15:40 odlétáme do Benátek. Prosím, jak se dopravit nejlevněji z letiště na ostrov Lido? Ubytování máme ve Villa Parco. Jedeme 4 lidé - 2x do 29. let a 2x nad 29 let. Odlétáme v neděli. Odlet je v 16:10. Moc děkuji za radu. Jana.

V tomto případě bude pro Vás nejvýhodnější si zakoupit 2x dvoudenní jízdenku (48 hodin) ACTV za € 30,00 a k tomu příplatek na cestu z letiště a zpět za € 12,00. Celkem tedy 2x € 42,00. Pro mladé do 29. let potom 2x Rolling Venice Card za € 6,00 a k tomu zvýhodněnou třídenní jízdenku za € 22,00 a příplatek na cestu z letiště a na letiště za € 12,00. Celkem tedy 2x € 40,00. Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud vaporettem ACTV č. 1 na Lido S.M.E. Odtud potom autobusem ACTV označeným A, B nebo C. Vystupte na zastávce Via Sandro Gallo - Incr. via Bembo. Jděte ve směru jízdy autobusu, přejděte kanál a hned za mostkem odbočte doprava. Villa Parco je po levé straně na rohu ulic. Výše uvedené jízdenky jsou nejlevnější kombinace. Při minimalizaci dopravy a nákupu samostatných nejlevnějších jízdenek by Vás to vyšlo na cestu z letiště s Alilaguna na € 14,00 při online rezervaci (stejná cena kombinovaná jízdenka ACTV na aerobus a vaporetto) a 3x € 5,00 trajektová jízdenka mezi Lido a S. Elena nebo Giardini) - v sobotu tam a zpět, v neděli tam - a € 8,00 autobus na letiště. Hodně byste se ale nachodili po Lido (přibližně 1,3 km každá cesta místo autobusu) a po Benátkách (přibližně 3,5 km od Giardini po Piazzale Roma místo vaporetta). Úspora € 5,00 resp. € 3,00 na osobu za to nestojí.

# 13.10.2017, 07:31.
Pane Řehůřku, chtěla bych Vám dodatečně poděkovat za Vaše rady a doporučení při cestě Benátkami. Cestovali jsme přesně podle Vašich doporučení a už v Benátkách jsem si říkala, že Vám musím velmi poděkovat, ale samozřejmě po návratu z dovolené do práce člověk zapomene. Včera jsme si ale prohlíželi fotky a já jsem si vzpomněla, že jsem Vám nepoděkovala, tak bych to chtěla napravit. Tereza.

Děkujeme za zpětnou vazbu.

# 11.10.2017, 13:58.
Děkuji za zprávu, jeli bychom z letiště autobusem ACTV č. 5. Stojí přímo před letištěm? A jak často jezdí? Děkuji. Z Piazzale Roma bychom šli už pěšky. Ráda bych navštívila ostrov Murano, nevíte odkud nejlépe? Děkuji, moc jste nám pomohl. Ludmila.

Ano, zastávka je přímo u východu. Autobus ACTV č. 5 jezdí od 4:08 do 1:10 po 15. minutách. Na kraji a konci provozu po půl hodině. V neděli a o svátcích je frekvence mírně menší. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Na ostrov Murano se z Ferrovia dostanete vaporettem č. 3.

# 10.10.2017, 07:05.
Moc děkuji za rady. Asi zkusíme jet přeci jen atobusem do Benátek a potom vaporettem ACTV na Lido. Ten cenový rozdíl je celkem slušný. Ještě jsme na internetu našla, že když se jde přibližně 1 km od letiště na další zastávku autobusu, tak se potom neplatí jako z letiště. Je to pravda? Ještě jednou moc děkuji. Zuzana.

Ano, je to pravda. Od zastávky Tessera Centro na SS14 už platí městský tarif, tj. stačí Vám jízdenka za € 1,50 na autobus nebo můžete použít libovolnou časovou jízdenku.

09.10.2017, 13:03.
Ráda bych se zeptala, zda se karta Venezia Unica vztahuje i na vaporetta z letiště. Budeme bydlet v hotelu na Via Malamocco 83, Lido di Venezia a přiletíme po 19. hodině a moc se mi neche jet autobusem do centra Benátek a potom vapoerettem na Lido. Na internetu jsem našla zmínku, že existuje několik vaporett spojů z letiště Marco Polo na Lido, jen se mi nepovedlo najít, zda na ně platí Venezia Unica. Mohli byste mi prosím poradit, které z vaporett bude nejlepší a jaký autobus potom použít přímo k hotelu? A pokud si označím Venezia Unica Card při prvním nástupu, musím jí potom nějak označovat při každém použití? Karta platí od prvního označení, tím myslím od hodiny označení nebo od data? Myslím tím, že přilétáme v pátek a chtěly bychom si koupit kartu na 72 hodin a odlétáme v pondělí, takže když jí označím v pátek v 19:00 hodin, bude platit do pondělí 19:00 hodin? Předem moc děkuji a přeji příjmený den. Zuzana.

Venezia Unica je jen karta, která funguje jako nosič. Na tuto kartu si můžete nakonfigurovat podle svých potřeb dopravu, vstupy a služby. Co se dopravy týče, lze na ni uložit různé typy jízdenek ACTV, Alilaguna a ATVO, popř. jejich kombinace. Existují i celé balíčky dopravy, vstupů a služeb. Pokud tedy upřednostňujete přímou dopravu před cenou, můžete si zakoupit na cestu z / na letiště Marco Polo zpáteční jízdenku Alilaguna za € 25,00 (online cena) a k tomu třídenní (72 hodin) časovou jízdenku ACTV za € 40,00, kterou potom využijete pro dopravu po ostrově Lido (autobusy ACTV), mezi Lido a Benátkami a po dalších ostrovech (vaporetta ACTV). Pokud tyto jízdenky budete mít na kartě Venezia Unica, validátor si automaticky vybere správnou jízdenku. Jízdenku musíte validovat před každým nástupem do dopravního prostředku. Čas se počítá od první validace, u Alilaguna pro dopravu z letiště a na letiště se samozřejmě jedná o jednorázové jízdenky nezávislé na časové jízdence ACTV. Z letiště Marco Polo pojedete linkou Alilaguna Blu, cesta trvá na Lido S.M.E. něco přes hodinu. Odtud potom jeďte autobusem ACTV označeným A nebo B na zastávku Malamocco / Incr. Via Parri. Jděte ve směru jízdy autobusu a po necelých 200 metrech uvidíte po levé straně Ca' del Moro. Pro úplnost ještě varianta s cestou autobusem + vaporettem + autobusem. Z letiště pojedete autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a následně vaporettem č. 1 na Lido S.M.E. a odtud autobusem ACTV jako v předchozím případě. To samé cestou zpět. Na tuto dopravu + dopravu po Benátkách a mezi ostrovy Vám potom stačí časová jízdenka ACTV na 72 hodin s příplatkem pro cestu z letiště a na letiště v ceně € 12,00, celkem tedy za € 52,00. V tomto případě je třeba cestu z letiště a na letiště absolvovat v době platnosti časové jízdenky, tedy pokud validujete poprvé na letišti v autobuse v pátek v 19:00, musíte vystoupit z autobusu na letišti nejpozději v pondělí v 19:00 hodin. A ještě dodatek, pokud je Vám méně jak 29 let, můžete si zakoupit Rolling Venice Card za € 6,00, k tomu třídenní časovou jízdenku za € 22,00 a příplatek pro cestu z letiště a na letiště za € 12,00. Celkem tedy za € 40,00. Výše uvedená doprava je kompletně v nabídce v konfigurátoru na stránkách Venezia Unica.

# 07.10.2017, 21:14.
Podle Vašeho doporučení jsme se ubytovali na ulici Via Elia Millosevich 46 v Mestre, 30173. Do Benátek přiletíme v pátek 27.10. kolem 19. hodiny na letiště Marco Polo. Prosím o radu, jak se dostat z letiště na hotel a poté jak cestovat do centra? Děkuji. Marek.

Viz naše odpověď ze dne 03.05.2017, 10:59.

# 05.10.2017, 19:03.
Mám na Vás prosbu. 15.10. odlétáme z letiště Marco Polo a nemohu najít autobus z Lido di Jesolo v neděli. Jak se tam dopravit? Mimo půjčení auta. Děkuji Vám moc za rady. Bára.

Z Lido di Jesolo jezdí na letiště Marco Polo autobus ATVO. Podle jízdního řádu platného od 1.10.2017 do 24.3.2018 jezdí v neděli autobusy z autobusového nádraží v 7:00, 8:15, 9:15, 10:15, 11:15, 12:45, 13:45, 14:45, 15:45, 16:45, 17:45, 18:45, 19:45. Cesta trvá 36 minut. Jízdenka stojí € 3,50, městská doprava po Lido di Jesolo na Autostazione € 1,30 a zavazadlo větší než 50x25x45 cm € 1,90.

# 05.10.2017, 13:42.
Budeme bydlet v hotelu Nazionale. Přiletíme v sobotu 14.10. po 15. hodině na letiště Marco Polo, asi dále autobusem a potom pěšky? Můžete mi prosím poradit, abychom nebloudili? Zpět letíme za čtyři dny ve večerních hodinách, to už bychom, po zkušenosti s příletem, zvládli. Děkujeme. Ludmila.

Z letiště Marco Polo jeďte linkou Arancio společnosti Alilaguna na Guglie. Na Guglie je za 35 minut. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online rezervaci zaplatíte o € 1,00 méně za každý směr. Z Guglie musíte jít po Fondamenta Cannaregio směrem k Velkému kanálu a ještě před ním přejít na druhou stranu po Ponte delle Guglie. Po Saliza S. Geremia a následně Rio Tera Lista di Spagna dojdete k Hotel Nazionale. Od stanoviště vaporetta je to 400 m. Druhá a levnější varianta je autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 8,00, zpáteční € 15,00. V případě, že budete využívat nějakou časovou jízdenku, stačí k ní příplatek € 6,00 pro každý směr. V tomto případě ale musíte absolvovat cestu z / na letiště v době platnosti časové jízdenky. Z Piazzale Roma musíte přejít po Ponte della Costituzione k vlakovému nádraží a pokračovat po Rio Tera Lista di Spagna k hotelu. V tomto případě je vzdálenost 600 m.

# 04.10.2017, 23:16.
Omlouvám se, že opět otravuji. Jen se Vás chci ještě zeptat na Váš názor na doporučenou dopravu od Mapy Google z letiště Marco Polo do hotelu Bridge. Případně zda znáte cenu jízdy vaporettem z / na letiště. Děkuji. Přeji hezký den. Karel.

Uváděli jsme Vám jen optimální dopravu. Z letiště Marco Polo je možné se dostat do Benátek i dopravou společnosti Alilaguna. Vzhledem k umístění Vašeho hotelu je to ale dlouhý pěší přechod. Konkrétně ze zastávek Fondamente Nove popř. Ospedale linky Blue výše uvedené společnosti je to kolem jednoho kilometru. Z námi navržené zastávky je to jen něco málo přes 200 metrů. Na San Marco jezdí z letiště linka Arancio, která však jede jen 7:45, 8:30 a 8:45, potom až v 22:20, 23:00, 23:40 a 00:20. Mezi těmito časy končí na S. Maria del Giglio, odkud je to k hotelu opět kolem jednoho kilometru, popř. popojet vaporettem ACTV, což je dalších € 7,50. Cesta z letiště společností Alilaguna do Benátek stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online nákupu dostanete pro každý směr € 1,00 slevu.

# 03.10.2017, 20:18.
Děkuji a ještě mám malý dotaz. Je v Tronchetto možnost úschovny zavazadel? Pokud ne, kde je nejblíž? Jiří.

Na Tronchetto by měla být úschovna zavazadel provozovaná Cooperativa Trasbagagli. Kde přesně ale nevíme, někde na autobusovém terminálu v blízkosti People Mover. Otevřeno je denně od 7:00 do 20:00. Cena je € 5,00 za zavazadlo. Další úschovna zavazadel stejné společnosti je na Piazzale Roma. Otevřeno je denně od 6:00 do 21:00. Cena je € 7,00 za zavazadlo. Další úschovna zavazadel o které víme je na nádraží Santa Lucia. Otevřeno je denně od 6:00 do 23:00. Cena za zavazadlo je € 6,00 za prvních 5 hodin, € 0,90 za každou další hodinu do 12. hodin a € 0,40 za každou další hodinu nad 12 hodin.

# 02.10.2017, 18:41.
Velice Vám děkuji za rychlou a vyčerpávající odpověď. Já ještě budu přemýšlet, času mám dost, zda nezměním hotel. Uvažuji o hotelu, který zajišťuje transfer z / na letiště. Píšete, že se mohu ještě zeptat, tudíž toho využiji a zeptám se, zda není chyba letět v prosinci od 1.12.2017 do 3.12.2017. Máte zkušenosti, třeba zda není moc velká zima nebo vlhké pokoje? Bohužel letenku nemohu přebukovat, proto tento termín. Ještě jednou Vám zdvořile děkuji. Karel.

V tom případě ale doporučujeme hotel, který není ve vnitrozemí, ale v blízkosti kanálu, aby měl ten transfer nějaký význam. Podívejte se na Booking / Benátky, zadejte svůj termín a počet osob. Dole vlevo potom zatrhněte v oddíle Zařízení položku Letištní transfer. Pokud nemáte letenku možnost přebookovat, nemá význam se termínem nějakým způsobem zabývat a řešit jak v té době bude nebo ne. Těšte se na dovolenou. Pokud si vyberete kvalitní hotel, ubytování bude na úrovni ve všech termínech. Co se počasí týče, průměrné teploty přes den bývají v Benátkách začátkem prosince kolem 6. až 9. stupňů, v noci kolem nuly.

30.09.2017, 15:06.
Mohl bych Vás požádat o informaci ohledně přepravy z letiště Marco Polo do Hotel Bridge, Campo SS. Filippo e Giacomo 4498, Calle della Sacrestia, Castello, Venice? Popř. kolik stojí i taxi z letiště? Poku máte i nějaké zkušenosti s hotelem Bridge, tak budu také moc rád za informaci, ještě ho mohu změnit. Letíme s manželkou v termínu od 1.12. 2017 do 3.12.2017. Za odpověď i za skvělé stránky, které pomáhají nám neznalým, moc děkuji. Karel.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem č. 1 na S. Zaccaria. Jízdenka na autobus z letiště stojí € 8,00, jízdenka na vaporetto € 7,50. Kombinovaná jízdenka na tyto dva dopravní prostředky stojí € 14,00. Pokud budete využívat nějakou časovou jízdenku, můžete si k ní zakoupit příplatek na cestu z letiště za € 6,00, to samé pro cestu na letiště. V tomto případě ale musíte absolvovat cestu z letiště a na letiště v době platnosti časové jízdenky. Jděte uličkou vlevo od hotelu Danieli. Jmenuje se Calle de le Rasse. Dovede Vás na Salizada S. Provolo. Po té se vydejte doleva a na okraji náměstí hned doprava po Calle Sacrestia. Hotel Bridge je po pravé straně. Taxi z letiště Marco Polo na Piazzale Roma stojí € 40,00. Cestě vaporettem se nevyhnete. Water Taxi Vás vyjde z letiště do blízkosti hotelu na € 125,00, Shared Water Taxi na € 32,00 za osobu. Více jak 400 hodnocení cestovatelů, kteří bydleli v hotelu Bridge najdete na výše uvedených stránkách.

# 30.09.2017, 10:02.
Máme ubytování v Mestre. Jak jsem si zjistil, tak nám bude na cestu do Benátek stačit tramvaj T1 a po Benátkách asi vaporetto. Nikde jsem ale nenašel, kde koupit jízdenky a jak funguje odbavování. Prosím o radu a eventuálně další tipy na dopravu v Benátkách. Děkuji. Jiří.

O dopravě v Benátkách jsou víceméně celé naše otázky a odpovědi týkající se Benátek. Stačí se jen začíst. Jízdenky se kupují v automatech (těch je málo a jsou víceméně jen na těch nejdůležitějších bodech - letiště, nádraží, Tronchetto, Piazzale Roma, ...) a především na pokladnách Venezia Unica - ty jsou opět na těch nejdůležitějších bodech, u stanovišť vaporetta atd. Jízdenky na autobusy a tramvaje zakoupíte i v trafikách, na stáncích, v barech apod. Mapa prodejních míst je na výše uvedených stránkách. Jízdenky je třeba validovat v tramvaji nebo autobuse, v případě vaporetto před nástupem na loď u turniketu. Vše o dopravě najdete na ACTV.

# 29.09.2017, 11:48.
Ráda bych se poradila o trase z letiště Marco Polo do hotelu Al Piave. Je vhodné si zakoupit jízdenku na vaporetto? Ve městě budeme 3 dny. Přílet je v neděli 1.10., odlet ve středu 4.10. A existují na jízdenky důchodcovské slevy? Děkuji za odpověď. Velice srdečně zdravím. Jana.

Doprava je popsaná v odpovědi ze dne 30.09.2017, 15:06. Od hotelu Bridge potom pokračujte dále po Calle Sacrestia na kterou navazuje Calle Castagna. Ta Vás dovede ke kanálu přes který přejděte a stále po Calle Castagna jděte až k Ruga Giuffa. Po té se vydejte doleva. Hotel Al Piave je po levé straně. Poznáte ho podle lucerničky s názvem hotelu. Nějaká časová jízdenka na celý pobyt se Vám zřejmě nevyplatí vzhledem k umístění hotelu. Pokud budete cestovat po okolních ostrovech, zakupte si na ten den celodenní jízdenku za € 20,00. O slevách pro seniory na dopravu nevíme.

# 26.09.2017, 20:51.
Chystáme se do Benátek na Bienále moderního umění. Jedeme s malým chlapečkem ve věku 7 měsíců. Chceme jet autem. Je asi lepší se ubytovat před Benátkami a do Benátek dojíždět. Chtěla bych porovnat ceny - za dopravu lodí a dopravu autobusem. Z kempů. Víte i cenu vaporetta, lokální loďky - doprava po Benátkách na jednotlivé výstavy? Víte o nějakém kempu, který byste doporučili? Poslední dotaz je na dětské koutky / kavárny v Benátkách - víte o nějakém místě, kam se dá jít s dítkem, aby si pohrálo někde uvnitř? Děkuji. Silvie.

Jízdenka na autobus, tramvaj a People Mover stojí € 1,50, jízdenka na vaporetto stojí € 7,50. Děti do 6. let cestují zdarma. Tyto jízdenky jsou jednosměrné, přestupní a jejich platnost je 75 minut. Existují i časové jízdenky na 1, 2, 3 a 7 dní. Cena je € 20,00, € 30,00, € 40,00 a € 60,00. Lze je použít na všechny výše uvedené dopravní prostředky. Jedná se o dopravu ACTV. Dobře dostupný kemp v dosahu městské dopravy je např. Camping Village Venezia. Informace o trávení času v Benátkám s dítětem najdete na Venezia dei Bambini.

# 24.09.2017, 20:58.
Prosím o informaci, co bude pro nás nejvýhodnější. Jedeme na tři dny do Benátek, budeme bydlet v blízkosti náměstí Svatého Marka. Převážně se po Benátkách budeme pohybovat pěšky, ale jeden den bychom chtěli jet na ostrovy Murano, Burano a Lido. Je nás 6 dospělých. Můžete mi prosím poradit, jak se nejlépe dostaneme na tyto ostrovy, jakou linkou, z jaké zastávky a jakou jízdenku zakoupit, abychom se podívali na všechny tři ostrovy? Děkuji moc za informaci. Romana.

V tomto případě je pro Vás nejvýhodnější jízdenka na 1 den (24 hodin) v ceně € 20,00. Ze San Marco Zaccaria jeďte vaporettem č. 4.1 na Fondamente Nove a odtud potom vaporettem č. 12 po ostrovech Murano / Burano / Torcello. Burano a Torcello spojuje také vaporetto č. 9. Z Fondamente Nove na Lido se dostanete vaporettem č. 5.2 a odtud na San Marco stejným vaporettem nebo i č. 1.

24.09.2017, 14:45.
Našla jsem Vaše stránky týkající se informací o Benátkách, tak si dovolíme Vás požádat o pár odpovědí. My přiletíme 2.2.2018 v pátek do Benátek na letiště Marco Polo, ve 14:30 hodin. Hotel jsme si zarezervovali Santa Margherita Guest House. Dalo by se jet autobusem a za jakou to je asi cenu pro jednoho? Moc děkuji za odpověď. Iva.

Z letiště Marco Polo můžete jet přímou lodní linkou Arancio společnosti Alilaguna. Z letiště odjíždí ve Vašem čase každou 15. a 45. minutu. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online nákupu získáte € 1,00 slevu pro každý směr. Vystoupit musíte na Ca' Rezzonico, kam přijedete za 1:05. Po vystoupení odbočte doleva a hned doprava na Calle del Traghetto. Na ní navazuje Calle Lunga S. Barnaba. Jak uvidíte po levé straně lucernu s reklamou na restauraci s pizérií Al Profeta zbystřete a po několika metrech odbočte doprava na Calle de la Pazienza. Santa Margherita Guest House je před mostkem po pravé straně. Od zastávky vaporetta je to přibližně 400 m. Pokud budete využívat nějakou časovou jízdenku, což vzhledem k umístění ubytování s největší pravděpodobností asi ne (maximálně v den cestování po ostrovech), je výhodnější jet z letiště autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a následně vaporettem č. 1 na Ca' Rezzonico. Na cestu z letiště zaplatíte příplatek € 6,00 k časové jízdence, to samé na cestu zpět. V tomto případě ale musíte cestu absolvovat v době platnosti časové jízdenky. Nejlevnější samostatná jízdenka pro tuto kombinaci stojí € 14,00 (na autobus č. 5 a vaporetto).

# 23.09.2017, 16:33.
Pane Řehůřku. Měla bych velkou prosbu. Snažím se zorientovat v dopravě a naplánovat si cestu při příletu v Benátkách, ale zdá se to více komplikované, než to původně vypadalo. Potřebovala bych se dostat místními prostředky z letiště Treviso do hotelu Villa Sara - Via Vallenari 80, Mestre, 30173. Potom také dostat se z tohoto ubytování do Benátek na stanici S. Lucia. Děkuji Vám moc za pomoc. Lucie.

Z letiště Treviso jeďte Airport Bus Express společnosti ATVO směřujícím do Benátek. Vystupte v Mestre na Corso del Popolo, Banca BNL. Jízdenka stojí € 12,00. Jděte zpět ve směru příjezdu autobusu po Corso del Popolo k náměstí Piazza XXVII Ottobre a na něm odbočte doprava na Via Guglielmo Pepe. Po pravé straně je zastávka autobusu. Jeďte autobusem ACTV č. 9 směr San Liberale. Vystupte na zastávce Via Gobbi / Don Bosco. Jízdenka stojí € 1,50. Jděte ve směru jízdy autobusu a na kruhové objezdu odbočte doleva. Je tam systém přechodů, který Vás dovede na stezku pro pěší a cyklisty lemovanou dřevěným plotkem a vedoucí podél Via Ugo Vallenari. Hotel Villa Sara je po levé straně za křižovatkou - osamocená budova. Do Benátek se dostanete ze stejné zastávky, na kterou přijedete, ale v opačném směru. V tomto případě autobusem ACTV č. 19. Jízdenka stojí také € 1,50. Z Piazzale Roma k vlakovému nádraží Santa Lucia přejdete po mostě Ponte della Costituzione.

# 21.09.2017, 12:52.
Pane Řehůřku, chtěla bych Vás poprosit o radu a pomoc při zjištění autobusu z Benátek na letiště Treviso v pondělí 25.9. Jsme v Lido di Jesolo a v pondělí nám letí letadlo v 17:30 zpět do Prahy a rádi bychom z Lida jeli dřív a ještě se prošli před odletem po Benátkách. Problém je ten, že na aplikaci ATVO se nám nedaří najít přímý spoj z Piazzale Roma nebo z Mestre FS na letiště. Můžete nám prosím pomoci, zda existuje nějaká možnost, jak se tam dostat? Možná hledáme špatně. Předem vám moc děkujeme za informaci. Ivana.

Z Piazzale Roma jezdí denně několik autobusů společnosti ATVO na letiště Treviso. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách - Treviso Airport Bus Express / Linea Venezia P.le Roma - Mestre - Aeroporto di Treviso. Kliknutím na modrou ikonu ve sloupci Orario Corrente zobrazíte jízdní řád. Uvedený jízdní řád platí do 28.10.2017 a je pro každý den v týdnu jiný. Jízdenky v ceně € 12,00 můžete zakoupit přes Get Your Guide.

# 20.09.2017, 18:58.
Prosím o radu, jak se dostataneme vlakem z letiště v Benátkách - Marco Polo di Venezia do Verony - stazione Verona Porta Nuova? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Petr.

Z letiště Marco Polo nejezdí vlak. Musíte jet autobusem ACTV č. 15 na Mestre FS. Jízdenka stojí € 8,00. Z Mestre FS jeďte vlakem Trenitalia do Verona Porta Nuova. Jízdenka v regionálním vlaku Vás přijde na € 8,85. Druhou možností je jet autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a po mostu přejít k vlakovému nádraží Santa Lucia. Ceny obou jízdenek jsou stejné.