BENÁTKY 2022

Rady na cestu do Benátek

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Benátky 2022

Pokud jsou Benátky cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2022. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě z letiště do hotelu, o jízdenkách městské hromadné dopravy, o ubytování, o vstupenách do muzeí, o výletech na ostrovy Murano, Burano a Torcello, o jízdě gondolou, o stravování v Benátkách, o dopravě do Benátek z přímořských letovisek a najdete zde také mnoho dalších informací o Benátkách, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 31.12.2022, 18:20.
Od 6. do 10. března budeme ubytovaní v hotelu Altieri ve Favaro Veneto. Jak se dostat do hotelu z letiště Marco Polo, to jsem si našla. Ale mám otázku na cestu zpět. Letadlo má odletět v 7:40 v pátek. Našla jsem autobus č. 45 ze San Dona Pastrello v 5:36. Běžnými autobusy se tam podle mě na tak brzy ráno nedostaneme. Je můj předpoklad správný? Pokud ano, kolik činí cena jízdenky? Je tam opět příplatek za letiště? Nebo pouze těch € 1,50? V případě, že by se něco stalo a autobus nejel, je možné a bezpečné se tam dostat pěšky? Zase tak daleko to není. Jana.

Jízdenka na autobus č. 45 stojí € 1,50 po zastávku Tessera, pokud budete zajíždět až na letiště, stojí jízdenka € 10,00, stejně jako v případě autobusů č. 5 a 15. Platnost jízdenky je 75 minut. Pěšky je to daleko, celkem 5 km, místo toho doporučujeme volit taxi.

# 28.12.2022, 15:38.
Pane Řehůřku, mohl byste mi prosím říci, jak je to se psem v Benátkách? Zda mohou do vaporetta nebo do lanovky mezi Tronchettem a Piazzale Roma? Jsem invalidní s parkovací kartou a hledám optimální možnost, jak se co nejblíže dostat do centra Benátek. Narvané vaporetto si myslím, že můj pes nedá. Napadlo mě ještě lodní taxi a o tom tedy nevím vůbec nic. Moc Vám předem děkuji za opověď. Ludmila.

O cestování se psem viz naše odpověď ze dne 13.07.2022, 21:54. Vodní taxi stojí z Tronchetto do centra € 80,00.

# 11.12.2022, 16:28.
Vážený pane Řehůřku, v létě 2018 i 2019 jsme cestovali přímým autobusem z Caorle do Punta Sabbioni. Jízdenky byly zakoupené v trafice v Caorle. A dále lodí vaporetto do Benátek. Toto spojení nemohu na internetu najít. Našla jsem jen spojení autobusem se dvěma přestupy. Existuje stále možnost spojení autobusem do Punta Sabbioni bez přestupu? Chystáme se tam v srpnu s vnučkami. Děkuji za Vaši odpověď. Hana.

Spojení z Caorle zajišťuje společnost ATVO a v současné době jsou aktuální zimní jízdní řády. Vzhledem k tomu, že cestujete až v srpnu, doporučujeme výše uvedené stránky navštívit až v době změny jízdních řádů na letní sezónu, což bývá většinou kolem 10. června.

# 11.12.2022, 11:14.
Pojedeme v červenci 2023 do kempu v Cavallino. Chtěli bychom se podívat do Benátek. Už jsme tam byli, ale tentokrát bych chtěla s průvodcem. Poradíte? Na internetu jsem nenašla, jen cestovní kanceláře i s pobytem. Děkuji. Zuzana.

Viz naše odpověď ze dne 21.09.2022, 00:14.

# 07.12.2022, 14:32.
Mám na Vás ještě jeden dotaz. Poletíme na letiště Treviso. Jak se odtud dostaneme nejjednodušším způsobem do Benátek? Nejlépe hned z letiště, bez přestupu. A potom z Benátek zpět na letiště Treviso. Jaké jízdenky zakoupit? Děkuji Vám za odpověď. Ivana.

Z letiště Treviso do Benátek na Piazzale Roma Vás zaveze Express Bus. Jízdenka stojí € 12,00. Pro cestování po Benátkách Vám potom postačí vícedenní jízdenka bez příplatku na cestu mezi Benátkami a letištěm Marco Polo.

# 03.12.2022, 05:00.
Pane Řehůřku, mám na Vás dotaz. Od 20.3.2023 do 23.3.2023 se chystáme do Benátek. Bydlet budeme v hotelu Ca' Formenta, Castello 1650. Přiletíme na letiště Marco Polo. Jak se nejlépe dostat z letiště na hotel? Jaké jízdenky budou pro nás vhodné? Jak se dostaneme na ostrov Murano? Neumím žádnou cizí řeč. Nebudeme mít problém cestovat na vlastní pěst? Děkuji Vám za odpověď. Ivana.

Z Letiště Marco Polo jeďte autobuse ACTV č. 5 do Benátek na Piazzale Roma. Odtud pokračujte vaporettem č. 1 na Arsenale. Jděte ve směru jízdy vaporetta po Riva Ca' di Dio, přejděte po Ponte San Biasio delle Catene, pokračujte po Riva S. Biasio a za dalším mostem Ponte de la Veneta Marina je po levé straně Vaše ubytování. Doporučujeme si zakoupit třídenní jízdenku ACTV. Současná cena je € 45,00. Za příplatek € 7,00 k ní potřebujete ještě zakoupit cestu z letiště, případně za € 13,00 obousměrnou cestu z letiště a na letiště. Záleží, jak Vám třídenní jízdenka časově bude stačit. Pokud od nástupu do autobusu 20.3.2023 uběhne do výstupu z autobusu 23.3.2023 více než 72 hodin, kupte si jen příplatek na jednu jízdu a druhou řešte samostatnou jízdenkou za € 10,00. Na ostrov Murano se ze zastávky Aresenale dostanete vaporettem č. 4.1. Cestovat na vlastní pěst by městskou dopravou problém být neměl. Vše je dostatečně popsané a označené.

# 21.11.2022, 13:48.
Prosím o pomoc. Trochu jsem se ztratila v nabídce turistických karet. Našla jsem na Get Your Guide nabídku čtyř různých druhů a jinde systém, kde si mohu naklikat, co potřebuji - Venezia Unica. A někde jsem četla o tom, že některá z karet obsahuje i jízdenku na MHD. Zamotala jsem se v tom. Jedeme na čtyři dny. Dva celé plus přílet a odlet. Chceme vidět i hodně památek. Co byste nám doporučili? Děkuji za pomoc s rozmotáváním. Markéta.

Na Get Your Guide jsou už předkonfigurované karty City Card. V popisu každé z nich je přesně uvedené, kterých muzeí se týkají. Na Venezia Unica s můžete kartu virtuálně vytvořit, na ní si uložit přesně muzea, dopravu a služby, které potřebujete. Tuto kartu si potom vyzvednete v Benátkách v automatu nebo na pokladně Venezia Unica na základě PNR kódu, který obdržíte e-mailem po uhrazení. Ve Vašem případě se Vám zřejmě vyplatí uživatelská konfigurace přes Venezia Unica.

# 15.11.2022, 07:54.
Pane Řehůřku, takže vícedenní jízdenka, kterou plánuji koupit na 72 hodin, mi stačí po Tessera a potom musím jít 10 minut pěšky na letiště. Nebo budu muset jít 10 minut pěšky z letiště Marco Polo na Tessera. Odtud platí jízdenka za € 1,50 na Piazzala Roma. Na Piazzale Roma potom musím aktivovat ACTV na 72 hodin. Bude to až ráno, spíme kousek pěšky. A je možné vše nakupovat a aktivovat přes App AVM Venezia? Moc děkuji za odpovědi. Pěkný den. Bára.

Tak jak jsme Vám napsali v odpovědi ze dne 14.11.2022, 20:05. Standardní jízdenky ACTV platí ve směru na letiště Marco Polo po Tessera. Pěšky je to 1,5 km a teoreticky 20 minut. S kufrem i déle. Jízdenku aktivujete při první validaci. Vícedenní jízdenku musíte validovat při každé změně dopravního prostředku. To, zda použít jízdenku za € 1,50 nebo hned vícedenní jízdenku záleží na tom, jak Vám to bude časově vycházet. AVM Venezia Official App umožňuje nákup a ověřování jízdenek místní veřejné dopravy ACTV, platbu za parkování, plánovat trasu v návaznosti na jízdní řády aj.

# 14.11.2022, 20:05.
Chápu správně, že sedmidenní jízdenka na ACTV č. 5 z a na letiště Marco Polo neplatí? Našla jsem, že stačí popojít 1 km na Triestina Tessera a potom už je jízdenka platná. Je to prosím tak? Děkuji. Barbora.

Pokud budete mít nějakou vícedenní jízdenku ACTV, stejně i jednorázovou na 75 minut, její platnost je omezená oblastí města Benátky, tj. v Mestre ve směru k letišti Marco Polo po zastávku Tessera. Pokud chcete cestovat autobusem ACTV už z letiště, musíte mít k vícedenní jízdence uhrazený příplatek ve výši € 7,00, resp. € 13,00 pro oba směry. Nebo jednorázovou jízdenku na 75 minut za € 10,00.

# 05.11.2022, 14:51.
Pane Řehůřku, příští týden mě čeká první návštěva Benátek. Mám ale k cestě několik otázek. Ubytovaní jsme v Mestre, konkrétně na adrese Via Elia Millosevich 46. Přiletíme v pátek okolo 21:30. Dočetla jsem se, že v tento čas už linka č. 15 do Mestre nejezdí. Na internetu jsem našla linku č. 35, která by nás měla dopravit jen kousek od hotelu, je to tak správně? Jeden den bychom také rádi navštívili Veronu. Lístky na vlak si máme koupit až na nádraží nebo nějakým způsobem dopředu? Pokud si je máme koupit předem, tak jak? Děkuji za odpověď. Petra.

Autobusová linka společnosti ATVO č. 35 jezdí ve dvou variantách - do Mestre a do Benátek. I ve Vámi uvedeném čase. Bohužel nevíme, zda na zastávce Ai Marmi zastavuje. My bychom volili jistotu a to cestovat z letiště autobusem ACTV č. 5 do Benátek a odtud tramvají T1 do Mestre na zastávku San Marco Sansovino. Odtud přejdete zpět ve směru příjezdu tramvaje a odbočíte do druhé ulice vpravo. Jedná se o Via Elia Millosevich. Vaše ubytování je za polovinou této ulice vpravo. Jízdenka na uvedenou dopravu stojí € 10,00 s platností 75 minut. Autobus č. 5 jezdí do 0:40 a cesta trvá 20 minut, tramvaj T1 jezdí do 23:24 a cesta trvá 25 minut. Pokud budete využívat během pobytu nějakou vícedenní jízdenku, stačí Vám cestu z letiště zakoupit za příplatek € 7,00, resp. € 13,00 obousměrně. Jízdenky na vlak Trenitalia zakoupíte v automatu nebo na pokladně na nádraží. Online má význam kupovat jízdenky na rychlíky, kdy můžete využít nějaké zvýhodněné prodejní akce. Za tyto ceny je možné koupit i jízdenky v automatu a na pokladně, online máte jistotu nákupu, na místě už mohou být za zvýhodněnou cenu vyprodané.

# 25.10.2022, 11:31.
Pane Řehůřku, od 17.11. do 20.11. máme naplánovaný pobyt v Benátkách. Přílet a odlet máme na letišti v Trevisu. Máme v plánu si zakoupit Venezia Unica Pass. Máme zájem o kartu Atvo Transfer Canova Airport (Treviso) + ACTV Public Transport in Venice. Pokud tomu dobře rozumím, tak kartu mohu využít i na cestu z letiště do Benátek, MHD po Benátkách a na cestu zpět na letiště v Trevisu. Chci se zeptat, zda je možné kartu vyzvednou, nebo zakoupit přímo na letišti v Trevisu a hned využít? Dále se chci ujistit, že se nám vyplatí karta na 72 hodin, když máme přílet 17.11. v 11:00 a odlet 20.11. ve 13:00, ale na letiště bychom odjížděli z Mestre v 9:00. Moc děkuji za radu. S přáním hezkého dne Pavlína.

Ano, je to tak. Musíte ale samozřejmě zvolit odpovídající variantu karty, ve Vašem případě tedy ATVO Transfer Airport CANOVA TREVISO (return ticket) + ACTV 3 days Ticket za € 63,00, resp. ATVO Transfer Airport CANOVA TREVISO (return ticket) + ACTV 3 days + ROLLING (6-29 years ONLY) za € 51,00, pokud je Vám do 29 let. Ve Vašem případě je třeba si kartu vytvořit na Venezia Unica, nahrát na ni jeden z výše uvedených produktů a zaplatit. Dojde Vám voucher s PNR kódem. Tento voucher ukážete řidiči před nástupem do autobusu ATVO. V Benátkách si potom v automatu nebo na pokladně Venezia Unica vyzvednete kartu na dopravu na základě PNR kódu. To, zda se Vám karta vyplatí nevíme. Záleží to na Vašem itineráři a tedy jak moc budete cestovat veřejnou dopravou. Každopádně od příletu letadla na letiště Treviso do příjezdu autobusu ATVO na letiště Treviso, podle toho jak píšete, uplyne méně jak 72 hodin, takže využijete naplno všechny jízdenky. Při cestě zpět ukazujete řidiči také voucher. Kartu na dopravu v Benátkách je třeba validovat při každé změně dopravního prostředku.

# 24.10.2022, 21:13.
Mohu si zakoupit na pět dní jízdenku po Benátkách nebo na každý den zvlášť? Děkuji. Pavlína.

Jízdenky ACTV jsou na 1 den ve dvou verzích. Ve verzi Venezia Daily Pass za € 25,00 ji lze použít na dopravu ACTV autobusy (Mestre, Benátky, Lido, Pelestrina), tramvajemi (Mestre, Benátky), vaporetty (kromě linek 16,19 a Casino), People Mover a vlaky Trenitalia (Benátky, Mestre). Ve verzi Mestre Daily Pass za € 5,00 ji lze použít stejně jako předchozí kromě jízdy vaporettem. Potom existují dvoudenní, třídenní a sedmidenní jízdenky za € 35,00, € 45,00, resp. € 65,00. Ty lze použít stejně jako Venezia Daily Pass, ale bez vlaků Trenitalia. Všechny uvedené jízdenky platí odpovídající počet hodin a je nutné je validovat při každé změně dopravního prostředku. Nelze je použít na cestu z letiště nebo na letiště Marco Polo. Použít je můžete, když si s jízdenkou zakoupíte tuto cestu za příplatek € 7,00, resp. € 13,00 za oba směry.

# 24.10.2022, 07:50.
Pane Řehůřku, prosím o radu. Zítra letíme do Benátek. První ubytování máme na Via Piovega 7, Tessera, kam z letiště Marco Polo dojdeme pěšky. Ráno se přesouváme do ubytování, kde budeme trávit zbytek dovolené - 4 Via Bagaron, Campalto. Máme v plánu si zakoupit časovou třídenní jízdenku. Zajímá mě ale, zda tyto jízdenky ACTV platí i pro Campalto a Tessera, resp. zda se na ně dostaneme z prvního bydlení do druhého a zda nám budou platit na každodenní cesty z Campalto do Benátek. Podle recenzí je to 15 minut autobusem. Děkuji. Romana.

Budou.

# 21.10.2022, 11:19.
Chtěla bych se zeptat, jak se dostat autem na ostrov Lido? Zda někde na trajekt v Lido di Jesolo? Co bude nejrychlejší? Děkuji. Kristýna.

Trajekt ACTV č. 17 jezdí omezeně (2x v pondělí a v pátek) z Punta Sabbioni a pravidelně (24x každý den) z Tronchetto. Cena je od € 13,00 podle velikosti automobilu + cena za osoby dle standardního tarifu ACTV pro vaporetta.

# 17.10.2022, 10:46.
Se synem letíme na dva dny do Benátek a jen nevím, jak vymyslet cestu na letiště, když odlétáme již v 6:20 ráno, čímž bychom měli být dvě hodiny předem u odbavení. Ubytovaní budeme v Benátkách poblíž B&B Palazzo Minelli a netuším, zda je i nějaká noční doprava, případně která odjíždí z Benátek poslední. Děkuji. Markéta.

Z Vašeho ubytování přejděte k Velkému kanálu. Buď na Rialto nebo San Marco / S. Zaccaria. Je to přibližně stejně daleko. Odtud odjíždějí noční vaporetta N, která Vás dovezou na Piazzale Roma. Tato vaporetta jezdí po půl hodině. První Express Bus odjíždí na letiště Marco Polo ve 4:20, na místě je za 20 minut. Jízdenka stojí € 10,00. První autobus ACTV č. 5 odjíždí ve 4:35, na letišti je také za 20 minut. Jízdenka stojí také € 10,00.

# 15.10.2022, 19:21.
Jedeme s rodinou příští týden do Benátek. V červenci mi bylo 29 let. Nikde jsem nedohledala, zda ještě mohu zakoupit zvýhodnění Rolling Venice, která je do 29 let. Sarah.

Rolling Venice Card je pro mladé ve věku od 6. do 29. let. Přesně ve věku od 6,00 do 28,99.

# 14.10.2022, 08:34.
Vážený pane Řehůřku, rád bych Vám touto cestou velmi poděkoval za cenné rady a tipy ohledně Benátek. Nejednou mi Vaše odpovědi na dotazy ostatních cestovatelů pomohly a zejména co se týká dopravy po Benátkách, vytrhly doslova trn z paty. Přeji Vám hezké podzimní dny. S pozdravem Tomáš.

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu. Jsme rádi, že Vám naše stránky pomáhají plánovat cesty.

# 08.10.2022, 17:24.
Pane Řehůřku, mám dotaz ohledně koupi lístku na letiště Marco Polo z Mestre. Odkazujete na Get Your Guide, ale když tam vše naklikám, jako je počet osob a datum, tak mi to vůbec nenabídne konkrétní čas a rovnou web přechází k platbě. To je v pořádku? Pokud si na ten den zakoupí jízdenku více lidí na první autobus ve 4:30, tak mám strach, abychom se tam dostali vůbec. Moc děkuji za odpověď. Milan.

Express Bus v Benátkách provozuje společnost ATVO a časové rezervace nedělá. Get Your Guide přebírá jejich podmínky. Doporučujeme být na zastávce s nějakou rezervou. Kapacita spoje by ale měla odpovídat běžné obsazenosti v daném termínu. Výhodou nákupu přes Get Your Guide je propracovaný systém a správa rezervace, důležitým benefitem je také možnost zrušit objednávku ještě 24 hodin před odjezdem s plným vrácením peněz.

# 06.10.2022, 12:24.
Měla bych dotaz. Budeme ubytovaní v Mestre, v hotelu Venezia Mestre. Potřebovala bych se dostat v ranních hodinách na letište Marco Polo na pátou hodinu ranní. Nemohu se vůbec zorientovat v těch zastávkách. Přijde mi, že nic tam téměř nejede. Myslíte, že by bylo lepší si na hotelu domluvit taxi? Děkuji moc za pomoc. Eva.

Pokud máte na mysli AO Hotel Venezia Mestre nebo AO Hotel Venezia Mestre 2, stačí přejít po Via Ca' Marcello na Viale Stazione, kde je na začátku po levé straně autobusový terminál společnosti ATVO. Odtud odjíždí Venice Airport Bus Express, první ve 4:30. Cesta na letiště trvá 17 minut. Jízdenku si doporučujeme zakoupit dopředu a zastávku si krátkou vycházkou zajít prohlédnout, abyste měla před odjezdem klid a nic na poslední chvíli nehledala. Taxi je samozřejmě také řešení, i když dražší.

# 05.10.2022, 17:16.
Máme s manželkou rezervované ubytování na ostrově Torcello a řešíme dopravu na letiště Marco Polo, kdy nám letadlo odlétá 17.10.2022 v 6:25, tzn. příjezd na letiště ideálně mezi 4:30 až 5:00. Poradíte nám prosím, jaké spoje využít, pokud bychom se chtěli vyhnout taxi? Děkuji předem za odpověď. Jakub.

Přes Torcello jezdí noční linka vaporetta ACTV označená jako N - Linea Notturno Laguna Nord. Zaveze Vás na Burano, odkud budete pokračovat stejnou linkou, ale v opačném směru na Fondamente Nove. Přímo z Torcello na Fondamente Nove jezdí jen jeden spoj, kterým byste už autobus na letiště nestihnul. Z Fondamente Nove musíte přejít na Ca' d' Oro (850 m), odkud už jezdí na Piazzale Roma standardní linka nočního vaporetta N. Z Piazzale Roma potom jede první autobus ACTV č. 5 na letiště ve 4:35, na letišti je ve 4:56. První linka Alilaguna z Fondamente Nove na letiště Marco Polo odjíždí ve 4:33 a na letišti je v 5:20. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Řešením může být vodní taxi, cena je však vysoká.

# 05.10.2022, 14:13.
Obracím se na Vás s prosbou o radu. Od 25. do 28.11.2022 navšítíme s manželem Benátky. Příletíme v pátek ve 20:55 na letiště Marco Polo, odletíme zpět do Prahy v pondělí 28.11. v 17:35. Chtěla bych Vás moc poprosit o radu, jaký typ dopravy z a na letiště zvolit? Četla jsem, že nejlevěnší je dojít pěšky do 1 km vzdálené zastávky Triestina Tessera, potom jet autobusem č. 5 do centra Benátek. Jízdenka stojí přibližně € 1,50. Jízdenka se prý dá koupit v trafice nebo na recepci v hotelu Courtyard. Manžel by chtěl jet lodí, prý když už tam jsme. To jsem našla společnost Alilaguna, cena je € 15,00? To mi přijde za jednu jízdu šílené. Ještě jsem se Vás chtěla zeptat, zda je výhodné koupit vícedenní jízdenky? Myslím, že se asi vyplatí, když budeme chtít trošku cestovat a pohybovat se. Ubytování máme zde na Calle Priuli dei Cavaletti 103, Cannaregio, 30121 Benátky, Itálie, Hotel Orsaria. Moc Vám děkuji za odpověď, určitě Vám píše spousta lidí, tak se nezlobte. Přeji Vám pěkný den. Eliška.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud přejděte po Ponte della Costituzione k vlakovému nádraží. Podél něj dojděte k mostu Ponte degli Scalzi, za kterým je po levé straně kolmá ulička Calle Priuli dei Cavaletti. Vaše ubytování je po pravé straně. Z Piazzale Roma je to přibližně 600 m. Plně komfortní jízdenka je na tři dny (72 hodin) s příplatkem na dopravu z letiště a na letiště. Pokryje Vám veškeré cestování dopravními prostředky ACTV z letiště, po Benátkách i mezi ostrovy. Základní cena je € 45,00, příplatek za obousměrnou cestu mezi Benátkami a letištěm je € 13,00, celkem tedy € 58,00. Pokud je Vám do 29 let, můžete si třídenní jízdenku zakoupit se slevou za € 27,00 společně s Rolling Venice Card za € 6,00. Na základě této budete mít tu slevu přiznanou. S obousměrnou cestou z letiště a na letiště Vás tedy vyjde na € 46,00. Pokud Vám bude stát za to, jít na zastávku Tessera pěšky, potom si kupte jen jízdenku za € 1,50 a autobusem č. 5 dojeďte na Piazzale Roma a následně pěšky k ubytování. Večer se můžete projít po Benátkách a následující den pokračovat podle programu. Když to dobře spočítáte, vystačíte s jízdenkou na 48 hodin za € 35,00. Příplatek na případnou cestu na letiště stojí € 7,00. Cesta mezi letištěm a Benátkami musí být v době platnosti vícedenní jízdenky. Jízdenky lze koupit přes Venezia Unica a následně vyzvednout na základě obdrženého PNR kódu v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. Obojí je i na letišti a také na Piazzale Roma. Pokud se rozhodnete jet z letiště společností Alilaguna, doveze Vás do blízkosti ubytování linka Arancio. Vystoupit musíte na Guglie. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Z Guglie musíte jít podél kanálu k Ponte delle Guglie a přejít na druhou stranu. Poté pokračovat rovně po Salizada S. Geremia a následně po Rio Tera Lista di Spagna. Před Ponte degli Scalzi odbočte doprava na Calle Priuli dei Cavaletti. Vaše ubytování je po pravé straně. Výhodnost jízdenek je třeba spočítat podle itineráře. Ceny dvoudenní a třídenní jízdenky jsme Vám uvedli, jednodenní stojí € 21,00. Jednorázová s platností 75 minut na vaporetto stojí € 9,50, jednorázová na cestu z letiště nebo na letiště (autobus č. 5) stojí € 10,00.

# 04.10.2022, 21:21.
Navštívíme Benátky na 4 dny (3 noci), ubytování máme u Academie. Poradíte prosím, jaké jízdenky pořídit, pokud bychom chtěli navštívit ostrovy (Murano, Burano, Troncello ...) a kde je zakoupit a zda lze platit kartou? Moc děkuji. Drahomíra.

V tomto případě doporučujeme třídenní jízdenku s platností 72 hodin. Základní stojí € 45,00. Platí na autobusy, tramvaje a vaporetta ACTV. Cestovat můžete v Mestre, mezi Mestre a Benátkami, po Benátkách, po ostrově Lido a mezi ostrovy, tedy i Murano, Burano a Torcello. Jízdenku nelze použít na speciální linky vaporetta č. 16, 19 a Casino. Jízdenku musíte validovat před první jízdou a potom při každé změně dopravního prostředku. Pokud přiletíte na letiště Marco Polo, musíte si cestu z letiště k této jízdence připlatit. Příplatek na jednosměrnou cestu stojí € 7,00, na obousměrnou cestu € 13,00. Cesta z letiště resp. na letiště musí proběhnout v době platností třídenní jízdenky. Pokud mezi odjezdem z letiště a příjezdem na letiště uběhne více jak 72 hodin, musíte si tuto cestu zaplatit samostatně. Jízdenka stojí € 10,00. Z letiště na Piazzale Roma pojedete autobusem ACTV č. 5, na Accademia vaporettem ACTV č. 1. Pokud je Vám do 29 let, můžete si zakoupit tuto jízdenku za cenu € 27,00. Musíte mít ale Rolling Venice Card v ceně € 6,00. Lze ji zakoupit společně se zlevněnou třídenní jízdenkou. Jízdenky je možné zakoupit online přes Venezia Unica. Vytvoříte si virtuální kartu se jménem a příjmením. Pro každého cestujícího jednu kartu. Na tuto kartu nahrajete požadované jízdenky, případně i balíčky vstupů nebo služeb. Po uhrazení platební kartou Vám dojde PNR kód, na základě kterého si kartu vyzvednete v Benátkách, např. na letišti, v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. Jízdenky je možné koupit až na místě, platba je možná kartou.

# 04.10.2022, 13:24.
Prosím, poradíte jak funguje platnost třídenní jízdenky? Platí 72 hodin od označení, nebo je jen na tři kalendářní dny? Děkuji. Jana.

Třídenní jízdenka ACTV v ceně € 45,00 platí 72 hodin od první validace. Validovat ji musíte při každé změně dopravního prostředku. Pokud k ní máte přikoupenou cestu z letiště, ať už se jedná o jednosměrnou za € 7,00 nebo zpáteční za € 13,00, musí tato cesta proběhnout v době platností třídenní jízdenky, tedy do 72 hodin od první validace. Třídenní jízdenka má ještě jednu variantu a to pro mladé od 6 do 29 let. V tomto případě stojí € 27,00, musíte ale k ní mít ještě Rolling Venice Card za € 6,00, na základě které je ta sleva uznaná. Jízdenku a Rolling Venice Card je možné koupit v jednom balíčku na Venezia Unica za € 33,00. Opět existují varianty s příplatkem na cestu z letiště případně na letiště. Jízdenka platí na autobusy, tramvaje a vaporetta, vše ACTV. Územní platnost je Mestre, Benátky a ostrovy. Včetně cesty mezi ostrovy. Neplatí pro speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino.

# 02.10.2022, 11:57.
Dne 14.10.2022 cestujeme poprvé do Benátek na prodloužený víkend. Poradil byste nám prosím ohledně dopravy z letiště Marco Polo? Naše adresa ubytování je: Via Bernardo Bellotto 30, Mestre. Problém je, že odlet zpět je 17.10.2022 v 6:15 ráno, tudíž ve 4:00 musíme být na letišti. Bude tedy lepší objednat si taxi? Jinak doporučujete nákup třídenní karty na autobus a vaporetto? Děkuji moc za odpověď. Martina.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 15 a vystupte na zastávce Forte Margera Hermada. Pokračujte autobusem č. 80, 5E nebo 6E a vystupte na zastávce Castellana Bellotto. Jděte zpět ve směru příjezdu autobusu ke kruhovému objezdu a odbočte doleva na Via Bernardo Bellotto. Dovede Vás k Vašemu ubytování, které je v místě, kde se ulice stáčí doleva. Od zastávky je to 600 m. Cesta zpět je problém. Nejbližší noční linky jezdí z centra, doporučujeme volit taxi. Třídenní jízdenka je závislá na tom, jak budete po Benátkách cestovat vaporetty. Jízdenka stojí € 45,00. Pokud je Vám do 29 let, vyplatí s Vám koupit zlevněnou třídenní jízdenku s kartou Rolling Venice Card celkem za € 33,00. Nezapomeňte si k vícedenní jízdence připlatit cestu z letiště. Tato cesta musí proběhnout v době platnosti vícedenní jízdenky.

# 30.09.2022, 05:16.
Budeme bydlet na ostrově Giudecca, dostaneme se ráno přibližně v 5:00 na letiště? Vím, že autobusy jezdí, ale nevím, zda tak brzy jezdí lodě. Děkuji. Petra.

Jezdí noční vaporetta ACTV označená jako N. Zastavují na Zitelle, Redentore, Palanca a Sacca Fisola. Ze San Zaccaria vyjíždějí mimo jiné v 1:30, 2:30, 3:30 a 4:30. Na Piazzale Roma jsou za 39 minut. Z Piazzale Roma potom jede na letiště ve 4:35 autobus ACTV č. 5, na letišti je ve 4:56, další jede v 5:40 a na letišti je v 6:01. Na letiště jede také Airport Bus Express, který odjíždí z Piazzale Roma ve 4:20, 5:00 a 5:40. Na letišti je za 20 minut. Pokud však budete mít nějakou vícedenní jízdenku s příplatkem na dopravu z letiště a na letiště, je pro Vás řešením ten autobus č. 5.

# 28.09.2022, 20:09.
Mám na vás dotaz. Řešíme takový menší problém. Chceme vyrazit ráno do Verony. Ubytování máme check out klasicky, na dalším ubytování je to možné až klasicky od 15 hodin. Je na nádraží v Mestre nějaká úschovna zavazadel? Něco podobného jako bývá u nás? Uzamykatelný box? Děkuji za radu. Radka.

Oficiální úschovna zavazadel KiPoint na nádraží v Mestre se nachází uvnitř stanice na nástupišti 1.

# 27.09.2022, 15:03.
Chtěla bych se zeptat. Odlétám 11. listopadu do Benátek na letiště Marco Polo. Ubytování máme vyhlídnuté na Isola di San Servolo. Přílet je přibližně ve 21:00. Jsou na ostrov dobré spoje? Případně, lodní doprava jezdí z ostrova do Benátek často? Nebo raději vybrat jiné místo? Moc Vám děkuji. Aylin.

Z letiště Marco Polo musíte cestovat autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma, odtud vaporettem č. 1 na San Marco / San Zaccaria a následně vaporettem č. 20 na San Servolo. Autobus č. 5 jezdí až do 1:10, vaporetto č. 1 až do 23:08 a vaporetto č. 20 do 0:30. Jeho frekvence je po půl hodině, v noci po hodině. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 26.09.2022, 10:14.
Pokud pojedu autobusem č. 5 ze zastávky jiné než z letiště, vztahuje se na tuto jízdu dvoudenní jízdenka, nebo ne? Děkuji. Ondřej.

Dvoudenní jízdenka ACTV za € 35,00 se vztahuje na dopravu provozovanou společností ACTV v Mestre, v Benátkách, na ostrovech a mezi ostrovy. Konkrétně na autobusy, tramvaje a vaporetta. Nevztahuje se na speciální linky 16, 19 a Casino. Na cestu z nebo na letiště Marco Polo musíte mít tuto jízdenku rozšířenou o tuto cestu. Příplatek na jednu cestu činí € 7,00, obousměrně € 13,00. Na trase linky č. 5 z Piazzale Roma na letiště Marco Polo můžete použít vícedenní jízdenku bez příplatku po zastávku Tessera. Jednorázová jízdenka na letiště Marco Polo s platností 75 minut stojí € 10,00, jednorázová jízdenka s platností 75 minut po zastávku Tessera stojí € 1,50.

# 25.09.2022, 21:29.
Všude mě to navádí na stránku Venezia Unica. Údajně by to mělo být super jak na vstupné, tak i jízdenky po Benátkách. Máte to odzkoušeno? Popřípadě můžete prosím poradit nějakou kombinaci? Děkuji. Radka

Venezia Unica je oficiální portál pro online nákup jízdenek, balíčků vstupenek a služeb, které si nahrajete na kartu Venezia Unica. Vytvoříte si virtuální kartu na jméno a příjmení, na tuto kartu nahrajete jízdenky, vstupenky a služby, jednu nebo více karet v nákupním košíku uhradíte, obdržíte voucher s PNR kódem, na základě kterého si v Benátkách (i na letišti), vyzvednete na pokladně Venezia Unica nebo v automatu kartu. Tuto používáte jako jízdenku i pro vstup do památek a muzeí. Pro vstup můžete používat i voucher. Balíček těžko doporučit, záleží na tom, co chcete navštívit a jaký je Váš itinerář. Od toho se odvíjí typ jízdenek a balíček vstupenek. Dvanáct muzeí a šestnáct kostelů je např. v City Pass All Venice, Dóžecí palác, další tři muzea a tři kostely v lokalitě San Marco je v San Marco City Pass atd.

# 25.09.2022, 11:53.
V říjnu bychom s přítelem chtěli na víkend do Benátek. Přiletíme na letiště Marco Polo a budeme bydlet na ostrově Lido. Chtěla bych se zeptat, zda se nám vyplatí koupit si třídenní jízdenku na vaporetto? Jaká linka na ostrov jezdí a zda funguje i noční rozvoz? Zpáteční let máme už v půl sedmé ráno, tak abychom se měli jak dopravit. Děkuji za odpověď. S přáním hezkého dne Kristýna.

Vzhledem k ubytování předpokládáme, že budete hodně cestovat, minimálně do centra Benátek a zpět, ale určitě i po Benátkách a mezi ostrovy. Třídenní jízdenka s příplatkem na cestu z letiště a na letiště Marco Polo stojí € 58,00. Pokud je Vám do 29 let, můžete si zakoupit zlevněnou variantu společně s Rolling Venice Card za € 46,00. Nicméně vše záleží na Vašem itineráři, je třeba si to propočítat. Z letiště Marco Polo jede na Piazzale Roma autobus ACTV č. 5, z Piazzale Roma na ostrov Lido vaporetto č. 1. Po ostrově potom jezdí opět autobusy. V noci jezdí vaporetto N, takže bez problému můžete stihnout první ranní autobus č. 5 na letiště. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 24.09.2022, 16:50.
Pane Řehůřku, prosím o radu. Ve středu odlétám s dětmi na 6 dní do Lida. Budeme cestovat. Našla jsem, ze nejvýhodnější je koupit sedmidenní jízdenku Venezia Unica. Kdy ji musíme registrovat? Jak ji zakoupit? Stačí v den odletu? Nebo teď? Nebo jaký je čas? Moc děkuji. Monika.

Těch možností nákupu jízdenky je několik. Můžete si ji zakoupit online na Venezia Unica - nejpraktičtější řešení. Pro každého cestujícího založíte kartu (jméno a příjmení), na kterou přidáte odpovídající jízdenku. Ve Vašem případě vyberete jízdenku v oddíle Airport Transfer Marco Polo - Venice / ACTV - Time-limited Tickets + Transfer Marco Polo Airport (Return Ticket). Vaše jízdenka se jmenuje ACTV 7 day Transport + Airport Transfer Bus (return ticket) a její cena je € 78,00. Na tuto jízdenku budete moci cestovat dopravou ACTV už z letiště a na letiště, vaporetty po Benátkách i mezi ostrovy, autobusy na ostrově Lido i v Mestre. Po uhrazení jízdenek Vám dojde voucher s PNR kódem, na základě kterého si už na letišti vyzvedenete na pokladně Venezia Unica nebo v automatu karty. Jízdenky můžete zakoupit i na místě na pokladně nebo v automatu. Jízdenka se aktivuje první validací, musíte ji validovat při každé změně dopravního prostředku. Z letiště tedy pojedete autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma, odtud vaporettem č. 1 na ostrov Lido a následně autobusem ACTV k hotelu, pokud nebude v pěší vzdálenosti od přístaviště. Děti do šesti let cestují zdarma.

# 23.09.2022, 08:31.
Ano, protože v hotelech nemáme moc dobré zkušenosti. Mě se podařilo včera večer ještě najít jedno ubytování, kde by podle všeho mělo být dobré spojení. Via Leonida Bissolati, 6, 30172, Itálie. Radka.

Přes den je samozřejmě dobré spojení do Benátek i na letiště z většiny ubytování, která jste uváděla. Pořád ale řešíme dopravu na letiště v noci tak, abyste tam byla s dostatečným předstihem před odletem. V tomto případě byste musela jít přibližně 1,5 km pěšky na nádraží v Mestre, odkud jede brzy ráno ve 4:30 Venice Airport Bus Express. Na letišti je za 17 minut. A nebo 600 m pěšky na Piazza XXVII Ottobre, kde je zastávka Edicola 27 Ottobre D2, odkud jezdí noční autobus n1 na Mestre FS (odtud na letiště zmiňovaný expressem) a na Piazzale Roma (odtud na letiště zmiňovaným autobusem č. 5).

# 22.09.2022, 20:49.
Já se dívám a našla jsem Via Moranzi 93, Malcontenta. V hodnocení čtu, že je tam dobrá dostupnost do Benátek. Myslíte, že bychom se odtud dostali lépe na letiště? Děkuji. Radka.

Jezdí tam jen autobus č. 16 a první odjíždí do centra v 6:58, takže ne. Noční autobusy tady nejezdí, ani v nejbližším okolí. Pozorujeme, že hledáte ubytování v kempech, dostupný k rannímu autobusu na letiště je Camping Venezia Village. Z levnějších hotelů např. Hotel Primavera. Oba v blízkosti zastávky autobusu ACTV č. 5. První autobus na letiště, který vyjíždí z Piazzale Roma ve 4:35, je na zastávce Orlanda Applia ve 4:41 a na letišti ve 4:56.

# 22.09.2022, 16:38.
A ze zkušeností, na kolik takové taxi vyjde? Uvažuji nad tím, že ubytování přebookuji. Radka.

V nočním režimu (do 6:00) počítejte s cenou něco málo pod € 50,00. Pokud budete hledat nové ubytování - např. přes Booking, doporučujeme někde na trase autobusu č. 5, tedy kolem Via Orlanda, nebo přímo v Benátkách, kde jezdí na Piazzale Roma noční vaporetta. V Mestre je ubytování levnější.

# 22.09.2022, 06:49.
Vy jste úžasný. Zůstala mi otevřená pusa. Moc děkuji za všechny vaše rady. Ano, já jsem si tak trochu myslela, že to bude náročnější. Každopádně, myslím si, že to zvládneme. Jen mě teď trochu trápí ten pátek. Dalo by se využít nějaké spojení z nějaké blízké zastávky kempu? Radka.

Bohužel nejbližší noční autobus ACTV n2 jezdí nejblíže kempu z Piazza Sant' Antonio na zmiňovanou zastávku Rizzardi. Od kempu je to pěšky ale více jak 1,5 km. Obě zastávky jsou od sebe vzdálené 600 m, takže to ani nemá význam.

# 21.09.2022, 20:32.
V pondělí jedeme do pátku do Benátek. Letíme na letiště Marco Polo. Ubytování máme v destinaci Via Giuseppe de Marchi 7, Marghera 30175. Chci se zeptat, jak se dostat z letiště a jakou jízdenku na ty dny, co tam budeme, zakoupit. Rádi bychom se podívali do Benátek všude, kam to půjde. Věříme, že máme dostatek času. Zpět letíme ze stejného letiště v pátek v 6:20 ráno. Moc děkuji za odpověď. Radka.

Vaše ubytování má špatné spojení. Jezdí tam městský autobus ACTV č. 81F. Z Benátek 3x denně, do Benátek 1x denně. Častěji jezdí na zastávku a ze zastávky Rizzardi Carrer. O víkendu a ve svátek jen 4x denně na tuto a z této zastávky. Nicméně z této zastávky už je lepší spojení a také je jen 450 m vzdálená podchodem se stanicí Mestre FS, ze které je dobré spojení do Benátek vlakem i městským autobusem. Nákup jízdenky záleží na tom, kdy přiletíte. Můžete si koupit jízdenku ACTV na Aerobus za € 10,00 s platností 75 minut. S tímto potom jeďte autobusem č. 5 na Piazzale Roma a odtud autobusem č. 81F ke kempu. Pokud přiletíte v čase, kdy autobus č. 81F z Benátek nejezdí, jeďte autobusem č. 15 a z Mestre FS přejděte podchodem na zastávku Rizzardi nebo Duranto. Odtud jeďte autobusem č. 81F. Na pobyt v Benátkách si můžete koupit třídenní jízdenku (72 hodin) ACTV za € 45,00. Pokud je vám do 29 let, můžete tuto jízdenku koupit za € 33,00 včetně Rolling Venice Card, která tuto slevu umožňuje. Pokud se Vám cesta z letiště a poslední čtvrteční cesta vejde do 72 hodin, můžete si k třídenní jízdence zakoupit cestu z letiště za příplatek € 7,00. Bohužel na odlet v 6:20 spoj z kempu s velkou pravděpodobností není. Víme jen o spojích z Piazzale Roma nebo Mestre FS. Na páteční let budete potřebovat zřejmě taxi. Pro pobyt v Benátkách můžete využívat Shuttle bus přímo z kempu. Aktuální jízdní řády si zjistíte na místě. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 21.09.2022, 00:14.
Vážený pane Řehůřku, chtěla bych Vás požádat, zda nemáte kontakt na českého průvodce - osobu - po Benátkách. Jednalo by se nám o úterý nebo středu příští týden. Všude nacházím jen tištěnou verzi. Jsme mladý pár a rádi bychom měli doprovod s výkladem. Anglicky hovoříme, ale rodný jazyk je pohodlnější, zvláště v odborných výkladech. A ještě se chci zeptat prosím, na letiště Marco Polo přiletíme přibližně ve 20:00 hodin v pondělí, jeden den máme na cenrum, druhý na Burano a Murano. Je možné z letište jet přímo na ostrov, přespat tam, druhý den ostrovy projít a jet spát do centra? Z letiště je spoj na Murano, že? Moc děkuji a zasílám pozravy z Moravy. Karin.

Takový kontakt nemáme. Nicméně v Benátkách mohou provádět pouze autorizovaní průvodci. Zkuste kontaktovat Cooperativa Guide Turistiche Autorizzate. Z letiště Marco Polo na ostrov Murano jezdí linka Blu společnosti Alilaguna. Ubytování najdete na Booking. Mezi ostrovy navzájem a mezi Benátkami funguje linka č. 12 společnosti ACTV.

# 13.09.2022, 18:59.
Jsme na dovolené v Bibione a chtěli bychom na výlet do Benátek, nejlépe lodí, případně autobusem nebo vlakem. Můžete nám prosím poradit? Děkuji. Jana.

Můžete jet autobusem ATVO č. 7 do Latisana za € 3,00 a odtud vlakem Trenitalia do Benátek na Santa Lucia za € 7,80. Vlakové a autobusové nádraží v Latisana jsou v bezprostřední blízkosti. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 13.09.2022, 17:36.
Předem děkuji za odpověď. Nerozumím, když si vložím Muzejní balíček ke kartě Venezia Unica. Chápu to tak, že dostanu vouchery na ta vybraná muzea a vstup je už zdarma nebo jsem si koupil jen poukaz na slevu? Děkuji. Ludvík.

Nevíme, který muzejní balíček máte na mysli. Vždy je to ale vždy přesně popsané v tom konkrétním balíčku. Např. Adult City Pass - All Venice obsahuje vstup do Dóžecího paláce a dalších 11 muzeí, 16 kostelů atd. Např. San Marco City Pass Adult obsahuje vstup do Dóžecího paláce a dalších tří muzeí na náměstí San Marco, 3 kostelů atd.

# 13.09.2022, 13:49.
Na konci září letíme do Benátek. Ráda bych věděla, čím cestovat a kde kupovat jízdenky. Z letiště Marco Polo pojedeme rovnou do Benátek, večer pojedeme z Benátek do Mestre. Další den z Mestre do Benátek a rádi bychom navštívili ostrov Burano. Prosím o radu, kde se dají jízdenky mezi jednotlivými úseky kupovat? Děkuji. Lucka.

V tomto případě bude pro Vás asi nejvýhodnější nákup nějaké vícedenní jízdenky. Dvoudenní jízdenka stojí € 35,00, třídenní jízdenka € 45,00 a sedmidenní jízdenka stojí € 65,00. Jízdenky platí odpovídající počet hodin. Lze je využít na dopravu ACTV. Konkrétně na autobusy v Mestre a na ostrově Lido, na autobusy a tramvaje mezi Mestre a Benátkami, na vaporetta v Benátkách a mezi ostrovy. Nelze ji využít na speciální linky 16, 19 a Casino. Cestu z letiště Marco Polo do Benátek autobusem č. 5 musíte k této jízdence přikoupit za příplatek za € 7,00, zpáteční za € 13,00. Tento příplatek platí i pro autobusy 15 a 45. Jízdenky lze koupit už na letišti Marco Polo na pokladně Venezia Unica nebo v automatu. Také online přes Venezia Unica, následně je můžete vyzvednout na pokladně nebo v automatu. Jízdenky zakoupíte i na dalších místech v Benátkách včetně zastávek vaporetta. Pro cestující od 6 do 29 let existuje slevová karta Rolling Venice za € 6,00, se kterou lze koupit zlevněnou třídenní jízdenku za € 27,00.

# 13.09.2022, 13:15.
Ráda bych se zeptala, zda stihneme odlet z letiště Marco Polo, pokud nám to letí v pondělí 19.9. v 6:25? První autobus jsem dohledala ATVO, ale nelze ho rezervovat na přesnou hodinu. Bojím se, že první autobus bude plný. Máte prosím nějakou radu? Pokud jde o cestu z letiště do Benátek, tak předpokládám, že jezdí autobusy každou chvíli. Dále bych se ráda zeptala, jak se dá v noci dostat z Benátek do Mestre a zda, pokud budeme v Benátkách od pátku ráno do pondělí ráno, se nám vyplatí koupit MHD jízdenku čtyřdenní a kde se dá koupit? Moc Vám děkuji. Martina.

První autobus ATVO jede ve 4:20, na letišti je ve 4:40. První autobus ACTV č. 5 jede ve 4:35, na letišti je ve 4:56. Z Benátek do Mestre jezdí tramvaje T1 až do půlnoci, autobusy č. 2 až do 0:40, č. 4 až do 1:33 a také noční autobusy N1 a N2. Čtyřdenní jízdenka neexistuje. Na uvedené období by Vám ale měla stačit třídenní jízdenka (72 hodin). Koupíte ji už na letišti na pokladně Venezia Unica nebo v automatu. Cena je € 45,00. Cestu z letiště Marco Polo a zpět si můžete zakoupit za příplatek € 13,00. Samostatná jednosměrná jízdenka stojí € 10,00. Cestu z letiště a na letiště musíte zvládnout v době platnosti třídenní jízdenky. Do 29 let můžete zakoupit kartu Roilling Venice s třídenní jízdenkou za € 33,00.

# 10.09.2022, 23:47.
Jak se optimálně dopravit z letiště Treviso do Mestre? Nejlépe poblíž Via Cappuccina, 34. Děkuji. Pavel.

Z letiště Treviso jeďte autobusem ATVO za € 12,00 a vystupte na Corso del Popolo / Banca BNL. V ceně máte i zavazadla. K Vašemu ubytování je to ze zastávky 600 m. Jděte ve směru jízdy autobusu po Corso del Popolo a před bankou Unicredit odbočte doprava na Via Paruta. Ta Vás dovede na Via Cappuccina. Vaše ubytování je po levé straně.

# 03.09.2022, 21:59.
Rádi bychom si ve čtvrtek 8.9. udělali jednodenní výlet do Benátek. Pojedeme ze Slovinska autem, budeme mít s sebou prcka dva roky starého s kočárkem. Výlet chceme pojmout na pohodu, prostě na chvíli nasát atmosféru Benátek. Kde byste nám doporučil zaparkovat, na Tronchetto? A kam zajít, abychom to zvládli s kočárkem, a ideálně bez použití lodní dopravy? Moc děkuji za Váš čas. Eva.

Zaparkujte na Tronchetto. Bližší parkoviště je na Piazzale Roma, tam ale musíte nechat klíčky v zapalování. Jít s kočárkem pěšky po Benátkách je hodně náročné. Vzhledem k mnoha kanálům je to samý mostek se schůdky. Doporučujeme z Tronchetto zajet vaporettem na Piazza San Marco a tady se s kočárkem bez problému projdete po historickém centru.

# 02.09.2022, 22:36.
Chtěla bych se zeptat, jak přesně fungují vstupy do muzea s Museum Pass. Rozumím, že mám v tomto zahrnuté vstupy do několika muzeí, ale jak přesně návštěvy jednotlivých muzeí fungují? Musím si ještě nějak rezervovat termín s tím, že mám zakoupený Museum Pass, nebo prostě dojdu na místo a vpustí mě dovnitř? Také jsem se chtěla zeptat, zda nevíte, zda jezdí z Mestre od vlakového nádraží na letiště Marco Polo spoje již před pátou hodinou ranní. Poslední otázka - platí se momentálně v Mestre městská daň pro ubytované? Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne. Barbora.

Po zakoupení obdržíte e-mailem voucher s PNR kódem. Pokud jste si zakoupila i dopravu, vyzvednete si na základě PNR kódu v automatu nebo na pokladně Venezia Unica City Pass. Pro vstup do muzeí, kostelů nebo jiných atrakcí a služeb stačí předložit voucher nebo City Pass. Pokud k tomu bude vstup technicky přizpůsobený (turniket apod), přiložíte City Pass nebo kód na voucheru, jinak ho předložíte personálu. Datum vybrané u nákupu označuje datum, od kterého můžete navštívit muzea zahrnutá v City Pass. V popisu konkrétního typu karty na Venezia Unica je ještě v poznámce upřesnění pro použití. Např. Dóžecí palác můžete navštívit v době od 12:00 do 18:00 a musíte počítat s delší čekací dobou z důvodu bezpečnostní kontroly. První Venice Airport Bus Express provozovaný společností ATVO jede z vlakového nádraží v Mestre ve 4:30 každý den. Cesta trvá 17 minut. Tento jízdní řád platí od 5.9.2022. Poplatek za vstup do Benátek se bude vybírat až od 16. ledna 2023. Více viz naše odpověď ze dne 30.05.2022, 12:26.

# 02.09.2022, 08:03.
Pane Řehůřku, chtěl bych se zeptat, zda nemáte zkušenost s množstvím turistů během filmového festivalu v Benátkách. Jedeme příští týden do Dolomit a chtěli bychom jeden den navštívit Benátky. Děkuji za odpověď. Miroslav.

Filmový festival v Benátkách přitahuje velké množství cinefilů, novinářů a fanoušků z celého světa. Z toho důvodu počítejte s tím, že se to na počtu turistů v Benátkách významně projeví. Toto období je z hlediska návštěvnosti už samo o sobě více frekventované.

# 31.08.2022, 19:14.
Moc děkuji za informaci. Určitě se ještě několikrát ozvu. Hlavně mám nejvíc obavy z cesty zpět, protože máme odlet už v 7 hodin ráno. Takže potřebuji najít takové ubytování, abychom se odtud bez problémů přesunuli. Marcela.

Ničeho se nemusíte bát. První autobus ACTV odjíždí z Benátek z Piazzale Roma na letiště Marco Polo ve 4:35 a na letišti je ve 4:56, v neděli a ve svátek v 5:40 a na letišti je v 6:01. Jedná se o aktuální informace z jízdního řádu, před odletem koncem října si zkontrolujte na výše uvedených stránkách aktuální odjezdy. Autobus jede na letiště po Via Orlanda, kde je několik pěkných hotelů za rozumnou cenu. Tam se můžete ubytovat. Doporučujeme na Booking zadat Vaše parametry ubytování, tzn. termín, počet osob a lokalitu Mestre a po vyhledání zobrazit mapu. Na té se zobrazují i ceny. Kliknutím potom zobrazíte detaily hotelu. Do Benátek se potom dostanete autobusem č. 5 a při cestě do Padova a Verona autobusem č. 15 na nádraží v Mestre, odkud se do uvedených měst dostanete vlakem Trenitalia. Jízdenky na regionální vlak stojí € 3,70 resp. € 9,70. Na autobus č. 5 a 15 Vám bude stačit jízdenka za € 1,50. Na cestu autobusem č. 5 z letiště nebo na letiště jízdenka za € 10,00. Pokud budete využívat nějakou časovou jízdenku na městskou dopravu, potom cestu z letiště nebo na letiště do této jízdenky přidáte za příplatek € 7,00 resp. € 13,00. Můžete se samozřejmě ubytovat i přímo v Benátkách. Ceny jsou o něco vyšší, je to ale zase romantičtější a pro poznávání Benátek ideální. I z nádraží Santa Lucia jezdí přímé vlaky do Padova a Verona. Na Piazzale Roma potom noční vaporetta.

# 31.08.2022, 18:21.
Prosím o informaci, jak cestovat z letiště Marco Polo do hotelu Corte dei Greci na Castello 4973, Castello, 30122 Benátky. S příletem 4.9.2022 ve 13:00 hodin. Děkuji. Šárka.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 do Benátek na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem ACTV č. 1 na San Marco / San Zaccaria. Na tuto cestu potřebujete jízdenku Aerobus + Ordinario Rete Unica 90 minuti. Cena je € 18,00. Pokud budete využívat pro pobyt některou z vícedenních jízdenek, stačí si k ní přikoupit příplatek na cestu z letiště nebo na letiště v ceně za € 7,00 pro jeden směr nebo za € 13,00 pro oba směry. Cestu z letiště resp. na letiště je třeba absolvovat v době platnosti vícedenní jízdenky. Došlo ke změně cen, dvoudenní jízdenka (48 hodin) stojí € 35,00, třídenní jízdenka (72 hodin) stojí € 45,00 a sedmidenní jízdenka (168 hodin) € 65,00. Na San Zaccaria přejděte k hotelu Danieli a vydejte se doprava a u hotelu Savoia & Jolanda vejděte doleva do průchodu, který Vás dovede na Campo San Zaccaria. Na konci náměstí se vydejte doleva, projděte bránou a odbočte doprava na Campo San Provolo. Na jeho konci dojdete ke kanálu Rio di San Provolo, podél kterého dojdete k hotelu, který je po pravé straně.

# 31.08.2022, 11:34.
Pane Řehůřku, náhodou jsem objevila vaše stránky a jsem velmi mile překvapená. Mám velkou prosbu. Koupila jsem letenky na konec října 2022 - letiště Marco Polo - Benátky. Můžete mi poradit, kde je nejlepší hledat ubytování, když se budeme pohybovat jen MHD? Máme v plánu výlet do Benátek, Verony a Padovy. Děkuji moc. Marcela.

V tomto případě doporučujeme hledat ubytování v Mestre. Je odtud vhodné spojení do všech tří měst a ubytování je cenově přijatelnější než v Benátkách. Do Benátek se dostanete městskou dopravou, do Padovy a Verony meziměstskou dopravou. Ubytování doporučujeme hledat na Booking.

# 30.08.2022, 10:07.
Prosím o radu, jak se dostanu z Piazzale Roma do hotelu Mercurio, Calle del Fruttariol - San Marco 1848. Tuto adresu jsem nikde nenašla. Pojedu z letiště Treviso autobusem na Piazzale Roma a potom bych chtěla vaporettem, nevím jaké číslo a do jaké zastávky, a potom pěšky. Můžete mi prosím poradit? Děkuji. Iveta.

Z Piazzale Roma jeďte vaporettem č. 1 a vystupte na Santa Maria del Giglio. Jděte po ulici kolmé k Velkému kanálu. Jmenuje se Calle Gritti. Dovede Vás ke kostelu Chiesa di Santa Maria del Giglio, kolem kterého se vydejte doprava. Přejděte náměstí rovně do Calle delle Ostreghe. Ta Vás dovede ke kanálu, který po mostku přejděte a pokračujte uličkou po levé straně, která pokračuje doleva jako Calle Larga XXII Marzo. Následně se stáčí doprava. Jděte po ní. Před Deutsche Bank odbočte doleva na Calle del Sartor da Veste. Dovede Vás ke kanálu, který přejděte po mostku a pokračujte rovně až ke kostelu Chiesa di San Fantin. Za ním se vydejte doprava po Calle Barcaroli, na kterou navazuje rovně Calle Frutarol. Hotel Mercurio je po pravé straně.

# 29.08.2022, 10:21.
Prosím, je zpoplatněn vstup do Benátek? Budeme se poblíž pohybovat v týdnu od 5. do 9.9.2022, tak bychom se tam rádi podívali. A prosím o doporučení parkování. Děkuji. Jana.

Vstup do Benátek bude zpoplatněný až od 16. ledna 2023. Více viz naše odpověď ze dne 30.05.2022, 12:26. K parkování doporučujeme parkoviště Tronchetto.

# 27.08.2022, 18:30.
Pane Řehůřku, mám na Vás ještě otázku. V pondělí musím být na Letišti Marco Polo ve 4:00 ráno. Nemohu najít spoj od San Donna Pastrello. Všechny autobusy jedou okolo 5:00 a to je již pozdě. Je ještě nějaká alternativa, kromě taxi? Je možné těch 5 km i dojít pěšky? Ale nejsem si jistá bezpečností s malým dítětem takto v noci. Děkuji za všechny informace a hezký víkend. Marie.

Tak brzy bohužel o žádném jiném řešení než taxi nevíme. Pěšky bychom nechodili.

# 25.08.2022, 15:56.
Chtěla bych se zeptat. Jak dlouho trvá jízda gondolou a kolik to stojí a případně, zda je zde sleva pro skupiny. Odkud se odjíždí, případně zda neznáte konkrétní stránky, kde se můžu podívat. Děkuji mnohokrát za Vaší pomoc a závidím, jak se vyznáte. Michaela.

Standardní projížďka gondolou trvá v době od 9:00 do 19:00 půl hodiny a stojí € 80,00, v době od 19:00 do 3:00 trvá 35 minut a stojí € 100,00. Slevy pro skupiny nejsou. Gondola je pro maximálně 5 lidí. Cena je za gondolu. Podrobné informace najdete na Servizio Gondola. Gondolou se můžete také nechat jen převézt na druhou stranu kanálu v lokalitách Dogana (9:00 až 18:00), Santa Maria dell Giglio (9:00 až 18:00), San Toma' (8:30 až 19:00), Carbon (9:00 až 12:00) a Santa Sofia (8:30 až 19:00). Cena této služby je € 2,00. Můžete se také svézt sdílenou gondolou, ceny začínají na € 28,00. Nabídku najdete na Get Your Guide.

# 24.08.2022, 22:17.
Letíme v zaří do Benátek. Chtěla bych si koupit vstupenky na muzea a palác. Zkoušela jsem to na vašich stránkách přes odkaz, zadala jsem datum a bylo už obsazeno. Zkoušela jsem i jiné datum a také. Je možné, že mají na každý den jen pár vstupenek a další den to půjde a nebo je už beznadějně vyprodané na dny, které jsem chtěla? Byl to výhodný balíček pro dva dospělé a jedno dítě do 14 let. Moc děkuji za odpověď. Ještě jen dotaz. V září bude asi v Benátkách narváno, že? Děkuji. Romana.

Datum vybrané při nákupu přes Venezia Unica označuje datum, od kterého můžete navštívit muzea zahrnutá v City Pass. Voucher, který obdržíte e-mailem, je platný 24 měsíců od data zakoupení. Vstupenky zakoupené na prohlídky s průvodcem na konkrétní termíny však musí být použité v den, na který jsou rezervované. Voucher bude obsahovat PNR kód, na základě kterého si vyzvednete v automatu nebo na pokladně Venezia Unica případné jízdenky. Ty začnou platit od první validace po dobu podle typu jízdenky. Současně bude voucher obsahovat i čárový nebo QR kód pro přímý vstup do muzeí, kostelů a dalších míst, která si na City Pass nahrajete a zakoupíte. To, že nemůžete vložit produkt s datem na září není proto, že je beznadějně vyprodané ale proto, že to tak mají nastavené, v srpnu nelze zadávat data jiná než srpnová. Nezapomeňte, že sleva pro rodiny 2+1 neznamená vstup pro všechny na jeden Junior Pass, ale vstup pro všechny na 3x Junior Pass nebo 2x Junior Pass v případě dítěte do 5 let. Muzea musí navštívit všichni společně, pro děti do 5 let je třeba vyzvednout na pokladně volnou vstupenku. Benátky jsou teď hodně navštěvovaným městem, počítejte z množstvím návštěvníků.

# 23.08.2022, 18:56.
Odpověď jsem v konverzaci nenašla, proto pokud byste mi dokázali poradit, budu vděčná. Chceme jednodenní jízdenku na vaporetta do Benátek. Pro dospělého je to jasné € 21,00. Pro naše druhé pětileté dítě je mi také jasné, že do šesti let se neplatí. Ale pro to osmileté jsem nenašla, zda existuje nějaká poloviční cena z celodenní jízdenky jako je například v Praze, nebo zda i pro něj musíme koupit jízdenku za plnou cenu. Předem děkuji. Vendula.

Bohužel neexistuje. Děti do šesti let cestují v městské dopravě zdarma, starší děti platí plné jízdné. Existuje jediná výjimka a to na třídenní jízdenku, kdy pokud mají mladí od 6 do 29 let Rolling Venice Card, mají nárok na zlevněnou třídenní jízdenku v ceně € 22,00. S Rolling Venice Card stojí tato jízdenka € 28,00.

# 21.08.2022, 14:57.
Jsme v Bibione a rádi bychom se vydali do Benátek. Jsme dva dospělí a dcera ve věku 4 roky. Do Benátek si chceme vzít sportovní kočárek. Asi bychom se chtěli někam posunout autem a jet lodí. Který den je ideální? Kdy bývá nejméně lidí? Kde a jaké jízdenky zakoupit? Nebo se musí rezervovat v létě? A co prosím parkování? Předem děkuji za odpověď. Monika.

Doporučujeme cestovat do Benátek mimo víkend. Doporučujeme zajet až do Benátek na Tronchetto a tam zaparkovat. Celodenní parkování sice stojí € 22,00, ale je to nejjednodušší. Přímo na parkovišti si můžete zakoupit jízdenky na vaporetto. Děti do 6 let neplatí, jednosměrná jízdenka s platností 75 minut stojí € 7,50. Celodenní jízdenka stojí € 21,00. Jízdní řády a mapu linek najdete na ACTV. Popis výletu je v naší reportáži Benátky 2013. Levněji zaparkujete na Punta Sabbioni, běžná cena je € 7,00. Do Benátek a zpět se dostanete i za € 10,00.

# 21.08.2022, 01:19.
Pane Řehůřku, chtěla bych poopravit můj předchozí dotaz. Mylně jsem uvedla, že budeme ubytovaní v Mestre. Ubytovaní budeme v Marghera, hotel Mondial. Našla jsem, že sem jezdí pouze linka 6 a 6L. Zastávky Durando (z Benátek) a Rizzardi (do Benátek). Můj dotaz zní: jezdí sem pouze linky 6 a 6L, na které mohu uplatnit vícedenní jízdenku Unica Card? Zda není noční linka z Marghera? Našla jsem první autobus z Marghera (Rizzardi) ve 4:15 hodin a bojím se, zda stihneme autobus z Benátek ve 4:35 hodin na letiště. Je možné, že autobus na letiště čeká na příměstské linky autobusů? Omlouvám se, že jsem to takto popletla. Děkuji. Jana.

Přímo do Benátek jezdí linky 6 a 6L. Můžete podchodem přejít na vlakové nádraží v Mestre a odtud pokračovat do Benátek dalšími spoji, např. autobusem č. 2. V noci jezdí do Benátek již zmiňovaná autobusová linka N2. Na nějaké čekání autobusu směřujícího k letišti na cestující z jiných linek bychom nespoléhali.

# 20.08.2022, 21:22.
Pane Řehůřku, mám na vás dotaz. Od 7.9. do 9.9.2022 navštívíme Benátky. Chtěla bych koupit dvoudenní jízdenku. Budeme ubytovaní v Mestere. Mám si ke dvoudenní jízdence přikoupit i transfer z letiště a transfer na letiště nebo dvoudenní jízdenka, kterou si vyzvednu na letišti v automatu, platí i na dopravu z a na letiště a žádný transfer nemusím přikupovat? Četla jsem, že od září cena jízdenek stoupne. Dále se chci zeptat, zda nevíte, jakým spojem se dostat z Mestere do Benátek, abych stihla první spoj ve 4:30 hodin z Benátek na letiště Marco Polo. Moc děkuji za odpověď. Jana.

Pokud chcete cestovat z letiště Marco Polo a na letiště Marco Polo, musíte mít k dvoudenní jízdence tuto cestu za příplatek přikoupenou. Cestu z letiště a na letiště musíte následně absolvovat v době platnosti dvoudenní jízdenky. Pokud Vám to časově nevyjde, musíte si koupit jednu jízdu, která bude mimo platnost dvoudenní jízdenky, koupit za plnou cenu. Mezi Mestre a Benátkami jezdí noční autobusové spoje N1 a N2. Jízdní řády najdete na ACTV. Který z těchto spojů zvolit, záleží na místě ubytování.

# 18.08.2022, 11:44.
Na pokladně nás poslali do háje. Nyní tu digitální Rolling Venice Card musíme nějak aktivovat na internetu. Aby byla aktivní a bylo tam jméno a číslo pasu. Myslela jsem, že nám pomohou na pointu na letišti, ale bohužel. Tak kdyby jste měl radu, byla bych vděčná. Máme ty Barcode na voucheru. Jízdenky máme vytištěné z automatu. Podpora na pointu nula. Děkuji moc, pokud si najdete čas mi pomoci. Petra.

Online je možné zakoupit Rolling Venice Card pouze s třídenní zlevněnou jízdenkou, případně s variantami na cestu z letiště a na letiště. Předpokládáme tedy, že jste si kartu zakoupila přes Venezia Unica online. S voucherem by Vám měly dojít veškeré pokyny. Na základě PNR kódu jste si v automatu vyzvedla jízdenky. Pokud jste si zakoupila i nějaké vstupy nebo služby, stačí pro jejich využití použít voucher. Každý držitel Rolling Venice Card musí mít ještě kopii této karty, kterou si stáhnete přes Rolling Venice Card. Vyplňuje se jméno, příjmení, doklad totožnosti a PNR kód, který Vám došel s voucherem. Vyplněnou kopii karty je třeba vytisknout. Při kontrole potom musíte předložit i uvedený doklad totožnosti. Pokud kartu kupujete na prodejním místě, vše by měli udělat na místě pracovníci prodejního místa. Pomoci by Vám měli i v případě, že jste kartu zakoupila online společně se zlevněnou jízdenkou.

# 17.08.2022, 09:55.
Včera jsme pluli do Benátek, úplnou náhodou jsme na kruhové objezdu v přístavišti Punta Sabbioni odbočili hned první odbočkou a po prvotním zklamání, že parkování je za € 8,00 namísto avizovaných € 7,00 jsme byli velmi mile překvapeni, že hned vedle toho parkoviště byl terminál společnosti ACI, která zajišťuje dopravu do Benátek - zpáteční lístek a € 10,00 a pro děti do 10 let za € 7,00. Oproti vaporettu tedy pro nás úspora přibližně € 20,00 minus € 1,00 za to parkovné a to už je hezkých pár zmrzlin. Na lodi bylo opravdu hodně místa, možnost sedět na přídi nebo horní palubě, a bez respirátoru, pro děti zážitek. Tak snad to někomu pomůže. Zdravím. Miloš.

Děkujeme za zpětnou vazbu. My v našich otázkách a odpovědích zmiňujeme Parcheggio Auto Moto včetně odkazu, kde je cena € 7,00. Nabízejí také jiné jízdenky do Benátek než ACTV, např. od společnosti Marco Polo, kde cena na San Marco a zpět je € 10,00 a pro děti do 10 let € 5,00, do 3 let zdarma. Těch možností je samozřejmě mnoho a pro různé itineráře je vhodnější jiná. Např. s jednosměrnou jízdenkou ACTV za € 7,50 můžete cestovat 75 minut i s přestupy. Každopádně, pokud jste sjel na kruhovém objezdu hned na prvním výjezdu, nezaparkoval jste na Parcheggio Auto Moto, ale pravděpodobně na parkovišti ACI, kde mohou být ceny jiné. Každopádně € 1,00 není zase taková částka, která by stála za takové zklamání. Jste v Itálii. Vše se mění v běhu a co je platné jeden den, nemusí být platné druhý den. Na Punta Sabbioni lze zaparkovat i za méně než € 7,00. Pro toho, kdo chce ušetřit maximum, může být řešením i relativně drahé parkoviště v Benátkách na Tronchetto, kde za celodenní parkování zaplatíte € 22,00. Pokud byste se v tomto případě vydal na prohlídku Benátek uličkami pěšky, ušetřil byste za Vaši skupinu zřejmě výrazně více. Ale o tom to podle našeho názoru není. Člověk si má dovolenou užít a ne ušetřit za každou cenu.

# 16.08.2022, 22:08.
Jsme s přítelem na dovolené v Benátkách. V pátek 19.8. v 6:20 nám letí letadlo domů do Prahy z letiště Marco Polo. Jsme ubytovaní na Giudecce. Prosím, jak se dá v těchto ranních hodinách dostat na letiště? Děkuji moc za odpověď. Marie.

Ze stanovišť vaporetta Zitelle, Redentore, Giudecca Palanca a Sacca Fisola jezdí noční vaporetto ACTV označené jako N. Ze San Marco odjíždí k ránu ve 3:30 a na Piazzale Roma je ve 4:09. Odtud potom jezdí první autobus ACTV č. 5 na letiště Marco Polo ve 4:35, na letišti je ve 4:56. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Autobus ATVO odjíždí ve 4:20 a na letišti je za 20 minut.

# 12.08.2022, 18:03.
Ideme do Benátok na 5 dní. Bývať budeme v oblasti Mestre. Otázka znie, aké lístky alebo doprava sú výhodné pre dve dospelé osoby, keď chceme každý deň niečo vidieť a zažiť a taktiež sa dopraviť z letiska Marco Polo a späť. Ďakujem vám. Michaela.

Doporučujeme časové jízdenky ACTV. Dvoudenní stojí € 30,00, třídenní € 40,00 a týdenní € 60,00. Tyto jízdenky Vám umožňují dopravu prostředky ACTV po Mestre, mezi Mestre a Benátkami, po Benátkách, po ostrovech a mezi ostrovy. Použít je lze na autobusy, tramvaje a vaporetta. Nelze je použít na speciální linky 16, 19 a Casino. K časové jízdence je možné dokoupit dopravu z letiště nebo na letiště za příplatek € 7,00. V tomto případě je nutné cestu z letiště nebo na letiště absolvovat v době platnosti časové jízdenky. Jízdenka na samotnou cestu z letiště nebo na letiště stojí € 10,00. Jízdenka na autobus stojí € 1,50, na vaporetto € 7,50. Jejich platnost je 75 minut. Záleží na Vašem itineráři, příletu, odletu atd. Zda to zkombinovat nebo zakoupit týdenní jízdenku s cestou z letiště a na letiště za € 74,00. Toto bude asi nejvýhodnější řešení. I ta nejjednodušší kombinace Vás vyjde skoro stejně. Pokud je Vám méně jak 29 let, můžete si zakoupit Rolling Venice Card s třídenní jízdenkou za € 28,00.

# 12.08.2022, 07:45.
Příští týden se chystáme na tři dny do Benátek, 2 dospělí a 3 děti. Auto chceme zaparkovat v Mestre a vzít s sebou jen to nejdůležitější a na tři dny se ztratit v benátských uličkách. Mám pár otázek. Máme tři děti ve věku 6, 11 a 12 let. Koupíme si třídenní jízdenku na vaporetto, dětem s Rolling Card. Lze Rolling Card zakoupit například u okénka na nástupišti vaporetta a s ní rovnou zakoupit i tu třídenní jízdenku? Chci jízdenky kupovat až na místě, ne online. Nejmladšímu je 6 let, 7 mu bude na podzim. Jezdí ještě zdarma nebo už také potřebuje jízdenku? Děkuji za odpovědi. S pozdravem Marcela.

Rolling Venice Card se zlevněnou jízdenkou koupíte na Venezia Unica Ticket Points. V městské dopravě cestují děti zdarma do 6 let, tj. 5,99.

# 09.08.2022, 11:53.
Mám dotaz na jednodenní výlet s pejskem do Benátek. Pokud zaparkujeme v Mestre a budeme chtít do Benátek přejet autobusem, nebude to se psem problém? Jsou pro zvířata nějaká omezení, jako vodítko, psí náhubek a podobně? Máme malou rasu, která se vejde i do tašky. Děkuji. Michal.

Viz naše odpověď ze dne 13.07.2022, 21:54.

# 09.08.2022, 11:11.
Příští týden plánujeme výlet ze Sottomarina do Benátek. Pročítala jsem si pár otázek a dočetla se, že lodí z Chioggia stojí jízdenka pro dospělého € 20,00. Předpokládám, že to není cena zpáteční jízdenky, ale jen jedna cesta. Zajímá mě za prvé, zda je pouze jedna možnost a to v 9:30 a v 17:00 zpět? Co když je na lodi plno? Za další, jak dlouhá je plavba? A poslední, poradíte mi nejbližší parkoviště v Chioggia? Moc děkuji. Nikol.

Viz naše odpověď ze dne 09.07.2022, 18:14. Ta plavba za € 20,00 je jen jednou z možností a jen v jednom čase. Jedná se o sezónní záležitost v době od 1.6. do 30.9. Cena je celková za obě cesty - tam i zpět. Pokud chcete mít garanci volného místa, můžete provést rezervaci na stránkách odkazovaných v odpovědi. Plavba trvá přibližně 1,5 hodiny. Nejbližší parkoviště je na Ponte Isola dell' Unione, odkud loď vyplouvá. Další možností je cestovat linkou č. 11 společnosti ACTV v rámci standardního tarifu. Linka č. 11 jedete přes Pellestrina na Lido. Po moři se jede vaporettem, po ostrově autobusem. Cesta trvá 1 hodinu a 15 minut. Denně jede přibližně 30 spojů. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Jízdenky se kupují ve standardním stánku u stanoviště vaporetta na Piazzetta Vigo v Chioggia. Z Lido potom musíte pokračovat vapporetem dále do Benátek. Pokud si koupíte celodenní jízdenku za € 21,00, můžete na ni procestovat vaporetty ACTV celé Benátky včetně ostrovů.

# 05.08.2022, 10:32.
Chystáme se od 17. do 19.8. do Benátek - dva dospělí a jeden student ve věku 16 let. Bydlet budeme v Mestre u stanice vlaku, kterým plánujeme jezdit do Benátek. Můžete prosím poradit, jakou koupit jízdenku, aby platila případně i na lodní dopravu, abychom mohli zajet na blízké ostrovy? Potom bych chtěla tip, kterou galerii nebo památku za necelé tři dny navštívit dovnitř a jde-li to zakoupit někde dopředu, abychom se vyhnuli frontám? A poslední otázka. Kolegyně mi říkala, že už je potřeba od letoška rezervovat a platit vstup do Benátek. Zatím jsem to ale nikde nenašla. Moc děkuji. Eva.

O jízdence, která zahrnuje i vlaky Trenitalia nevíme. Doporučujeme si zakoupit dvoudenní jízdenku ACTV za € 30,00 nebo třídenní jízdenku za € 40,00. Ta Vám pokryje veškerou dopravu městskými autobusy a tramvajemi v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, městskými autobusy na ostrově Lido a vaporetty v Benátkách a mezi ostrovy. Neplatí na speciální linky 16, 19 a Casino. Samozřejmě neplatí také na dopravní prostředky jiných společností. Volba časové jízdenky na 2 nebo 3 dny závisí na tom, kolik času uběhne mezi první validací jízdenky a výstupem z posledního použitého dopravního prostředku. Pokud méně jak 48 hodin, potom Vám stačí dvoudenní jízdenka, pokud mezi 48 a 72 hodinami, potom potřebujete třídenní jízdenku. Studentovi zakupte Rolling Venice Card se zlevněnou třídenní jízdenkou. Celková cena je € 28,00. Validovat jízdenku je třeba při každé změně dopravního prostředku. Z nádraží v Mestre na Piazzale Roma jezdí autobus č. 2. Návštěvu památek a galerií těžko doporučit. Záleží na Vašich preferencích. Podívejte se na Venezia Unica, kde jsou zvýhodněné balíčky. Odkazy na muzea a galerie najdete na Visitmuve.it. Rezervace a placení vstupu začne platit od 16. ledna 2023, viz naše odpověď ze dne 30.05.2022, 12:26.

# 04.08.2022, 10:27.
Jsme s přitelem ubytovaní v Hotel&Residence Venezia 2000 v Lidu. Chtěli bychom jet na výlet do Benátek. Jakým vodním autobusem bychom sa tam dostali? Jaký lístek je třeba si zakoupit? Loď nás odveze před naměstí Sv. Marca? Včera jsme omylem koupili ticket do Punta Sabbioni místo do Venezia. Děkujeme. Martina.

Předpokládáme, že jste ubytovaní v Hotel & Residence Venezia 2000 na ostrově Lido. Do Benátek jezdí vaporetta ACTV z Lido S.M.E. Na San Marco jezdí vaporetta 1, 5.2, 10 a 14. Můžete si zakoupit standardní jízdenku za € 7,50 s platností 75 minut. Celodenní jízdenka stojí € 21,00. Pokud chcete jen na San Marco a zpět, stačí Vám jízdenka Traghetto Ordinario za € 5,00. To samé na cestu zpět. Nechápeme, jakou jízdenku do Punta Sabbioni máte. Pokud se jedná o standardní jízdenku ACTV na vaporetto za € 7,50, potom s ní můžete jet i na San Marco.

# 04.08.2022, 10:12.
Jsme ubytovaní v Bibione a chtěli bychom se s dvouletým synem podívat do Benátek. K dispozici máme auto. Lze tam někde zaparkovat a je nutná rezervace vstupu do města? Děkuji. Lenka.

Doporučujeme zaparkovat na Tronchetto, odkud potom můžete do centra pokračovat vaporettem. Vstup do města se nerezervuje a neplatí. Více informací najdete v odpovědi ze dne 30.05.2022, 12:26.

# 01.08.2022, 20:42.
Potřebovala bych poradit. V srpnu cestujeme na čtyři dny do Benátek s tím, že 4.8. nás autobus vysadí na Mestre Viale Stazione a ubytování máme kousek od centra Benátek. Co se dopravy týče, zvažujeme zakoupení ACTV 3 day Transport pro dospělého a ACTV 3 day Transport + Rolling Venice pro studenta. Jelikož jsou tyto lístky však jen na tři dny, jediná možnost je dokoupení ACTV 1 day Transport Venezia Daily Pass na čtvrtý den. Chtěla bych se zeptat, zda tyto lístky zahrnují jak dopravu po Benátkách a přilehlých ostrovech, tak i dopravu z Mestre do Benátek a nazpět? A ještě dotaz k vstupenkám. Pokud si zakoupíme ty v rámci Our best deal City Pass, budou nám platit po celé čtyři dny, kdy v Benátkách budeme? Předem moc děkuji za odpověď. Jana.

Denní a vícedenní jízdenky ACTV lze použít na dopravu autobusy, tramvajemi i vaporetty v Mestre, mezi Mestre a Benátkami, v Benátkách, po ostrovech i mezi ostrovy. Nelze je použít na speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino. Platí samozřejmě jen na dopravu společnosti ACTV. Ve Vašem případě je denní jízdenka pravděpodobně zbytečně drahá. Její cena je € 21,00. Doporučujeme si zakoupit jízdenku za € 1,50 s platností 75 minut na dopravu autobusem z Mestre na Piazzale Roma a jízdenku za € 7,50 s platností 75 minut na dopravu vaporettem k ubytování. Celkem ušetříte € 12,00 za osobu a stejně ten první den pojedete pravděpodobně jen na ubytování, ubytujete se a projdete se centrem Benátek. Pokud však už první den začnete plně využívat dopravu po Benátkách a na ostrovy, potom se Vám ten Venezia Daily Pass vyplatí. Třídenní jízdenku potom můžete aktivovat 72 hodin před odjezdem autobusu z Mestre nebo před předpokládanou dobou příjezdu na nádraží v Mestre s nějakou rezervou. Zakoupené produkty na Venezia Unica City Pass můžete používat do 24 měsíců od data nákupu, které je vytištěné na voucheru jako datum platnosti. Samozřejmě s výjimkou produktů s konkrétním datem vypršení platnosti - např. parkování, jízdenky, vstupenky na konkrétní datum a čas apod. Doporučujeme si přečíst odstavce pod How It Works na stránkách Venezia Unica.

# 01.08.2022, 09:01.
Využiji možnosti dotazu a moc děkuji za Váš čas. Budeme bydlet v Sotoportego Moro 2445, Benátky. Chtěla bych na Murano v pátek dopoledne a také na Burano v sobotu v podvečer. Poprosím Vás. Jaká zastávka vaporetta je pro nás nejlepší, když půjdeme z ubytování? A to samé na pláž Lido, také z ubytování? Myslím, že tuto městskou pláž máme nejblíže. A ještě doplňující otázka. Vše jsem studovala na těchto Vašich stránkách, ale raději se zeptám. Když koupím dětem třídenní jízdenku na kartu - věk 6 až 29 let. Validovat první jízdou je nejlepší až ve čtvrtek k večeru, aby platila až do neděle podvečer, kdy pojedeme na letiště Marco Polo? Odlet máme v 19 hodin v neděli. A na kartu bych přidala zvýhodněnou cestu na letiště one way. Cestu z letiště do centra bychom zaplatili tedy zvlášť a jeli asi autobusem ATVO. Toto je asi nejrychlejší dle vašich rad. Moc děkuji a přeji hezký den. Petra.

Nejlepší pro Vás bude cestovat ze zastávky Madonna dell' Orto, severně od ubytování. Jezdí z ní vaporetta 4.1, 4.2, 5.1 a 5.2. Na Murano se dostanete vaporettem 4.1. Odtud potom, ze zastávky Faro, na Burano, případně i Torcello, vaporettem č. 12. V opačném směru jede vaporetto č 4.2. Na ostrov Lido se dostanete vaporettem 5.2, zpět vaporettem 5.1. Na Lido potom musíte k pláži přejít po Granviale Santa Maria Elisabetta. Je to 700 m. Nebo můžete přejet autobusem. Rolling Venice Card, třídenní jízdenku a cestu na letiště kupte současně. Jedná se o produkt ACTV 3 day Transport + Airport Transfer Bus (one way) + ROLLING VENICE za € 35,00 - viz Venezia Unica. Cesta na letiště musí proběhnout v době platnosti třídenní jízdenky. Tzn. od chvíle, kdy validujete jízdenku poprvé, musí uběhnout maximálně 72 hodin do okamžiku, kdy vystoupíte z autobusu na letišti. Jízdenku musíte validovat při každé změně dopravního prostředku. Cesta z letiště je tak, jak píšete - viz Get Your Guide. Pokud však budete pokračovat vaporettem, vyplatí se Vám jet autobusem ACTV č. 5 a na cestu z letiště tímto autobusem a následně vaporettem si zakoupit jízdenku Aerobus + Nave za € 16,00. Její platnost je 90 minut.

# 30.07.2022, 16:52.
Mohla bych poprosit o radu? Jedeme do Rosolina Mare a chtěli bychom na výlet do Benátek. Děkuji a přeji hezký den. Milena.

Viz naše odpověď ze dne 09.07.2022, 18:14.

# 30.07.2022, 11:01.
Výlet z Bibione do Benátek. Mohl byste doporučit nějakou vhodnou dopravu a uvést orientační cenu? Děkuji. Vaše stránky i odpovědi jsou super. Vladimír.

Výlet z Bibione do Benátek je opět postavený na kombinaci autobusové dopravy ATVO a ACTV. Z Bibione do Punta Sabbioni jede autobusová linka ATVO č. 37 v 7:35, na místě je v 9:55. Odtud potom musíte jet do Benátek vaporettem ACTV v 10:00, na San Marco jste v 10:35. Zpět ze San Marco jede vaporetto v 16:35, na Punta Sabbioni je v 17:20, autobus do Bibione odjíždí v 17:40, na místě je v 19:35. Kombinovaná zpáteční jízdenka na autobus s celodenní jízdenkou na vaporetto stojí € 31,80. Počítejte opět se změnou jízdních řádů ve Vašem termínu.

# 29.07.2022, 20:51.
Řehůřkovi, chtěla bych Vám moc poděkovat za podrobnou odpověď. Potvrdili jste mi, že když zvolíme centrum, bude to správná volna a vychutnáme si i noční benátskou atmosféru. Hledám superlativa, jak vyjádřit, že jste prostě úžasní. Narazila jsem na vaše stránky náhodou, když jsem hledala informace o Benátkách a jen jsem zírala a obdivovala Vaše detailní znalosti. A když jsem rozklikla i jiná místa. Prostě bomba tipy. Moc nám příležitostným cestovatelům amatérům pomáháte. Děkuji za to, že jste a jací jste. Tohle má fakt smysl a je to inspirující. Odbouráváte obavy a strach z cestování v zahraničí na vlastní pěst. A mimo jiné jsem už prostudovala i recepty - mám desítky kuchařek, ale u Vás je vše přehledně na jednom místě. Pro mě je to další přidaná hodnota při návštěvě Vašich stránek. Děkuji. S pozdravem Martina.

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu a za to, že využíváte naše stránky.

# 29.07.2022, 12:19.
Mohu se zeptat, jak se nejlevněji a jednoduše dostat na místo Altinia 51, Favaro Veneto, Benátky? A ještě prosím o informaci. Jízdenka má časovou platnost nebo musíme s každým přestupem kupovat lístek znovu, případně je jednotná nebo se platí extra dospělý a extra dítě jiná cena? Moc děkuji. Marie.

Všechny jízdenky z letiště Marco Polo vycházejí kolem € 10,00. Nejlevnější cesta je taková, že dojdete něco málo přes 1 km pěšky do Tessera a odtud budete pokračovat autobusem č. 45 na zastávku San Dona' Pastrello. Vrátíte se kousek zpět na křižovatku a budete pokračovat pěšky po Via Altinia, která Vás dovede k ubytování. Je to přibližně 250 m. Jízdenka v tomto případě stojí € 1,50. Pokud je pro Vás úvodní úsek dlouhý, můžete jet zmíněným autobusem už z letiště. Cena je v tomto případě € 10,00. Jízdenky zakoupíte na pokladně nebo v automatu na letišti. Dopravu zajišťuje ACTV. Uvedené jízdenky platí 75 minut. Děti do šesti let neplatí, starší platí plné jízdné.

# 29.07.2022, 07:54.
Pana Řehůřku, obracím se na Vás se žádostí o radu. Na zpáteční cestě z dovolené se chceme v sobotu odpoledne zastavit v Benátkách, a abychom měli čas si je trošku projít a zažít tam případně romantický večer s večeří, uvažujeme tam někde přespat. Máme na výběr mezi hotelem v Mestre s uzavřeným parkovištěm přímo u hotelu a vedle zastávky autobusu - Hotel Alveri, Via Giuseppe Paganello 18, 30172 Mestre - nebo hotelem v centru Benátek, kdy musíme vyřešit bezpečné parkování a cestu k hotelu - Palazzo Orseolo - Gondola View, 1083 Campo Sangallo, San Marco. Cenově jsou pro nás oba hotely stejné. Co byste nám ze své zkušenosti doporučil? V recenzích k hotelu v Mestre jsem četla, že je problém se zpáteční cestou, kdy poslední autobus jede zpět již v 18:40. To bychom si večerních Benátek moc neužili. Děkuji za pochopení a čas, který odpovědi věnujete. Martina.

Doporučujeme vybrat podle hotelu, který se Vám líbí víc. Všechno ostatní není problém. Před Hotelem Alveri je zastávka autobusu ACTV č. 43. Jízdenka stojí € 1,50. Tento jede skutečně zpět naposledy v 18:40. Nicméně není problém cestovat vlakem Trenitalia. Stanice Porto Marghera je od hotelu vzdálená 700 m. Jízdenka mezi touto stanicí a Santa Lucia stojí € 1,40. Poslední vlak jede ve 23:09, ale i po půlnoci ještě jedou spoje v 0:09 a 0:13. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Pokud se rozhodnete bydlet v hotelu Palazzo Orseolo, doporučujeme zaparkovat na Tronchetto. Parkování na 24 hodin stojí € 22,00. Přímo z Tronchetto jede vaporetto ACTV č. 2 na Rialto za € 7,50, odkud už k hotelu dojdete. My bychom volili centrum.

# 29.07.2022, 07:11.
Zarezervovala jsem si na jednu noc ze soboty na neděli pokoj v hotelu v centru Benátek asi 200 m od náměstí San Marco s tím, že ubytování máme od 14:00. Do Benátek pojedeme vlastním autem a jak jsem vyčetla z Vašich rad, asi by bylo vhodné využít parkoviště Tronchetto, kde se dá parkovat přes noc. Předpokládám, že v sobotu odpoledne tam bude spousta turistů. Nevíte, jak je to s kapacitou tohoto parkoviště? Je nutné parkovací místo předem rezervovat? Když odtud pojedeme na Piazza San Marco vaporettem, je možné koupit si lístky až na místě nebo se musí kupovat předem přes nějakou aplikaci? Martina.

Parkoviště Tronchetto má 4000 parkovacích míst pro osobní automobily, je ale pravda, že v současné době bývá přes noc volných kolem 500 míst v garážích a 500 míst venku. Aktuální stav volných míst můžete sledovat na výše uvedených stránkách. Auta přijíždějí a odjíždějí, je velká pravděpodobnost zaparkovat. Uvádí to i provozovatel, rezervační modul nemá. Pokud by se tak stalo, je možné ještě zaparkovat v parkovacím domě na Piazzale Roma. Tam je ale třeba ponechat klíčky v zapalování. Jízdenky na vaporetto můžete zakoupit přímo na parkovišti, kde je pokladna u výstupu z parkovacího domu směrem k vaporettu.

# 27.07.2022, 09:59.
Jedeme na prodloužený víkend do Sottomarina a chtěli bychom si udělat jednodenní výlet do Benátek. Můžete mi poradit prosím, jakým způsobem se tam dostaneme? Preferovali bychom přepravu lodí. Děkuji. Lenka.

Viz naše odpověď ze dne 09.07.2022, 18:14.

# 27.07.2022, 09:08.
Moc děkuji za rychlou odpověď a už jsem si to celé sestavil. Naše cesta zpět již začne v 3:30. Měl bych na Vás ještě jednu prosbu ohledně jízdenek. Nejvíce mě zaujala jízdenka na 2 dny za € 43,00 s cestou tam a zpět na letiště a pokud dobře chápu, tak by měla platit od doby, kdy ji prvně aktivuji na 48 hodin. Potom by nám měla celkově stačit. Přiletíme přibližně po 9 hodině a první aktivace bude ve středu kolem 10 hodin. A tím, že letíme již v pátek brzy ráno, tak to akorát klapne. Pokud se nějak pletu, tak mne prosím opravte. Ještě jednou děkuji za Vaši ochotu. S přáním pěkného dne František.

Ano, funguje tak jak jste napsal. Jízdenka ACTV na dva dny s příplatkem na cestu z letiště a na letiště je platná 48 hodin od první validace. Jízdenku musíte validovat při každé změně dopravního prostředku. Jízdenka platí pouze pro dopravu ACTV, na cestu z letiště a na letiště musíte tedy využít autobus č. 5. Jízdenku nelze použít na speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino. Ještě pro úplnost, linkou N se ze San Zaccaria na Piazzale Roma dostanete i v opačném směru, tj. Lido - San Zaccaria. V tomto směru jezdí ve Vašem čase ve 2:17, 2:47, 3:17, 3:47 a 4:17.Na Piazzale Roma je za 33 minut a jede po Velkém kanálu. V opačném směru, tj. San Zaccaria - Lido, jede přes kanál Giudecca na Piazzale Roma a přes Velký kanál a San Zaccaria na Lido. Musíte si tedy dát pozor na směr, abyste nenasedl do vaporetta, které jede na Lido, kde končí. Vhodnější bude si dát rezervu a místo 3:30 už počítat už se spojem ve 3:17, abyste měl jeden spoj v záloze. Vytiskněte si jízdní řád, který najdete na výše uvedených stránkách.

# 27.07.2022, 04:47.
Pane Řehůřku, nejdříve bych vám chtěl poděkovat za informace, které máte na Vašem skvělém webu. Rád bych Vás moc poprosil o radu. V příštím týdnu od 3 do 5.8. letíme se ženou do Benátek se společností wizz. Na booking jsem nám našel a předzamluvil ubytování v hotelu Bridge, který je v centru. Uhradit jej musím do 29.7. do půlnoci. Nyní ale zjišťuji, jak a zda je vůbec reálné se dostat z hotelu v brzkých ranních hodinách na autobusové nádraží Piazzale Roma, jelikož máme v pátek 5.8. let již brzy ráno v 6:20 hodin a na letišti bychom chtěli být tak o hodinu předem, kolem 5:15. Jezdí již takto ráno nějaká předpokládám lodní městská doprava a nebo mám spíše najít ubytování blíže autobusového nádraží, kam jen doběhneme pěšky? Případně mohl bych poprosit, zda byste neměl nějaký tip na ubytování v blízkosti autobusového nádraží, pokud bych musel jít touto cestou? Předem moc děkuji za Vaši odpověď. S přáním pěkného dne František.

Od hotelu Bridge přejděte na zastávku vaporetta S. Marco - S. Zaccaria. Jezdí odtud i noční vaporetto N, které Vás zaveze na Piazzale Roma. Vaporetta, která jedou na Piazzale Roma, vyjíždějí v pátek ve 23:30, 23:50, 0:10, 0:30, 1:30, 2:30, 3:30 a 4:30. Na Piazzale Roma jsou za 39 minut. První autobus ACTV č. 5 v pátek odjíždí ve 4:35 a na letišti je ve 4:56. Autobus ATVO odjíždí ve 4:20 a na letišti je ve 4:40. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 26.07.2022, 19:51.
Děkuji za rychlou odpověď. Pokud jsem to tedy správně pochopila, tak si máme koupit jízdenky od společnosti ACTV? Na cestu z / na letiště tedy využiji slevu € 3,00? Přes Vámi poslaný odkaz jsem se pokoušela kartu koupit, ale nejde mi ji dokončit. V příloze vám posílám screen obrazovky, kde mám v košíku jízdné na 3 dny a tu kartu, ale píše mi to, že mám vymazat kartu nebo související produkty - přeloženo z italštiny přes Google překladač. Děkuji. Adéla.

Pokud chcete cestovat pravidelně, navštěvovat ostrovy a mít výhodnou cenu na cestu z letiště nebo na letiště, potom je jízdenka od ACTV nejvýhodnější řešení. Pokud chcete zakoupit třídenní jízdenku pro mladé s Rolling Venice Card a cestou z letiště Marco Polo za 35,00, potom přejděte na stránky Venezia Unica, vpravo nahoře přepněte na anglickou verzi, vpravo dole klikněte na Venezia Unica City Pass - buy now. V oddíle My Card klikněte na Add Card a zadejte jméno a příjmení. Klikněte na Create Card. V produktech klikněte na Airport Transfer Marco Polo - Venice. Ve druhém oddíle ACTV - Time-limited Tickets + Transfer Marco Polo Airport (one-way) vyberte v poli Assign to svoji vytvořenou kartu a vpravo odpovídající produkt ACTV 3 day Transport + Airport Transfer Bus (one way) + Rolling Venice. Pod názvem karty a produktu klikněte na Add to Card. V oddíle My Cards napravo se Vám už v kartě objeví odpovídající produkt. Do karty můžete přidávat další produkty a služby a můžete stejný způsobem i založit a naplnit kartu pro dalšího cestujícího. Pokud chcete i cestu na letiště, místo produktu s one way vyberte produkt s return ticket. Až budete mít karty založené a naplněné, klikněte v oddíle My Cards na Check out. Zobrazí se Vám ještě pro kontrolu karty s produkty a kliknutím na Proceed to Checkout přejdete na zadání osobních údajů, potvrzení podmínek a vlastní úhradu. E-mailem Vám potom přijde voucher s PNR kódem. Na základě PNR kódu si na letišti vyzvednete v automatu nebo na pokladně Venezia Unica karty. Pokud koupíte i nějaké vstupy, potom půjdete do muzea přímo s voucherem. Kartu budete používat na dopravu. První validací začíná běžet čas platnosti jízdenky. Cestu z letiště resp. na letiště musíte absolvovat v době platnosti jízdenky. Jízdenku musíte validovat při každé změně dopravního prostředku. Pokud budete mít na kartě více jízdenek, automaticky se vybere ta správná, v případě že to automaticky nebude možné, validátor Vás vyzve k výběru jízdenky. Nedoporučujeme objednávat karty přes Překladač Google.

# 26.07.2022, 17:02.
Na vašem blogu jsem našla, že jde koupit v Benátkách Rolling Venice Card. Jedeme na přelomu září a října s mamkou a sestrou ve věku 17 let do Lida. Chtěly bychom cestovat na ostrovy, např. Murano, Burano. Dočetla jsem se, že s touto kartou máme zlevněné jízdné do 29 let. Platí to i na cestu z / na letiště Marco Polo a kde se dá tato karta koupit? Bohužel jsem tuto informaci nenašla nikde na jejich stránkách. Děkuji. Adéla.

Rolling Venice Card je slevová karta pro mladé od 6 do 29 let. Její platnost je jeden rok. Stojí € 6,00. Jednou ze slev, kterou s touto kartou můžete využít, je sleva na třídenní jízdenku. S Rolling Venice Card zaplatíte místo € 40,00 jen € 22,00. Na jiné jízdenky sleva s touto kartou není. Nicméně k třídenní jízdence si cestu z letiště Marco Polo můžete připlatit za € 7,00 místo standardních € 10,00. Více informací najdete na Venezia Unica. Rolling Venice Card si můžete zakoupit online na výše uvedených stránkách společně s třídenní jízdenkou nebo na pokladně Venezia Unica na letišti, kde si můžete vyzvedout i tu online objednanou.

# 26.07.2022, 15:09.
Ďakujem velmi pekne pán Rehúrek, už len jednu vec. Ja potrebujem naozaj iba jednu cestu z Punta Sabioni na S. Marco, mám malú vnučku so sebou, skor tu ide o loďku ako poznavanie. Len mi celkom nie je jasné, či linka 15 premáva aj v časoch označených červeným pluskom. Ale po preklade predpokladám, že v sezone ano. Ľubomír.

Linka ACTV č. 15 jezdí od 18. června do 4. září 2022 v časech označených (+) každý den. Pokud jedete jen na San Marco a zpět, můžete využít nabídku i jiných společností, např. Vivo jezdí z Punta Sabbioni na San Marco v sezóně v 9:15, 10:00, 10:30, 11:15, 12:00, 12:45 a 13:30, zpět v 12:45, 14:15, 15:30, 16:45, 18:00 a 19:00. Zpáteční jízdenka stojí € 10,00, děti od 4 do 10 let platí polovinu a děti do 3 let včetně neplatí.

# 25.07.2022, 22:44.
Pán Rehúrek, prosím Vás, som v Lido di Jesolo a planujem v stredu vaporettkou z Punta Sabioni na námestie San Marco. Kúpim lístky aj v Punta Sabione? Lubomír.

Na Punta Sabbioni u nástupiště vaporetta je standardní stánek s prodejem jízdenek. Otevřeno mají od 6:15 do 20:00.

# 25.07.2022, 19:23.
Tak k tomu dalšímu - jízdenky se snad dají nějak objednat, aby se ve vrcholné sezóně nemuselo čekat - z domu si vyřídíte právě tu objednávku a vytisknete - to má právě být ten A4 dokument. Narazila jsem na to právě v nějakém průvodci, ale s tím, že ne všude - na každé stanici - se na základě toho asi čárkového kódu nebo QR kódu vytiskne plnohodnotná jízdenka. Každopádně to pohledám a ještě zjistím - bude to další výzva. Napadlo mě, že by mi to mohli říct na tom hotelu - konečně jako hotel na Lidu tam těch zmatených, nevědoucích a panikařících lidí musí být hafo a já mám šanci je překvapit, že nebudu panikařit u všeho. Každopádně se jich i zeptám na ten případný booking placu z Lida na pevninu, když budu vědět check out a oni auta od hotelu převáží do nějaké vlastní garáže - tak budou přibližně vědět, kdy mi ho přistaví zase zpět. Je to další výzva - řídit jsem začala prakticky na prahu padesátky a s tím, že kdo se bojí nesmí do lesa se řítím s dcerou za dobrodružstvím, i když je jen malé s tím se trefit na loď. Díky moclík za odpověď, přání zůstávají stejné, jen přidám na trpělivosti - víc lidí jak já a budete to potřebovat. Papá z Moravy. Věra.

Jízdenky je možné objednat online přes Venezia Unica. Založíte si kartu, vložíte na ni požadované jízdenky, objednáte a zaplatíte. E-mailem Vám dojde voucher s PNR kódem, na základě kterého si karty s nahranými jízdenkami vyzvednete na pokladně Venezia Unica, která je i u trajektu na Tronchetto. Je to několikrát popsané v našich otázkách a odpovědích. Je jedno, zda si e-mail vytisknete na A3, A4, A5 apod. Každopádně to není poukázka na jízdenky, je to voucher na kartu, na které můžete mít nahrané kromě jízdenek i vstupenky a služby. Delšími jízdenkami jste zřejmě myslela denní a vícedenní jízdenky, i ty je možné nahrát na výše zmíněnou kartu. Každopádně jízdenku budete potřebovat už cestou trajektem. Podle našeho názoru je ve Vašem případě zbytečné si jízdenky kupovat online, koupíte je i přímo na pokladně u trajektu. Uváděné ceny u trajektu jsou jen za auto. Pokud jste měla na mysli odvozem převoz automobilu trajektem z Lido na Troncheto, potom ano, i ten je možné rezervovat. Doporučujeme si přečíst Pravidla pro online rezervaci trajektu.

# 25.07.2022, 15:57.
Plánujeme strávit čtyři dny na Lido di Jesolo s dopravou soukromým autem a posléze tři dny na Lido. Domnívala jsem se, podle rady strýce Googla a Youtube, že je možné se na Lido dostat Ferry Boatem z Punta Sabionni, tuším sedmnáctkou, ale byla jsem vyvedena z omylu, že musíme dojet do Mestre a vzít to přes Tronchetto. Určitě si chceme na tři dny v Benátkách vyřídit předem ty delší jízdenky a musím sehnat tu přepravu na Lido. Musí se to místo na Ferry Boat rezervovat a jdou na Tronchetto nějak směnit ty A4 poukázky na jízdenky za klasické? Samozřejmě budu znát i datum odjezdu z Lido do ČR - i ten odvoz se nějak předem rezervuje? Děkuji moc za Váš čas, odpověď a přeji hodně cestovatelských zážitků a trpělivost s námi. Věra.

Trajekt ACTV č. 17 na Lido má dvě linky: Tronchetto - Lido a Punta Sabbioni - Lido. První jezdí denně od 5:00 do 23:20 po 50 minutách obousměrně, tam jede ještě v 0:10, zpět v 0:55 (tento pouze s rezervací). Druhá jezdí jen v pondělí - tam v 7:20 a 18:15, zpět v 6:45 a 17:40, a v pátek - tam v 8:10 a 18:15, zpět v 7:35 a 17:40. Není to tedy tak, že trajekt na Lido z Punta Sabbioni nejezdí. Jezdí, ale jen v pondělí a v pátek dvakrát denně. Rezervace na obě části linky není nutná, pokud však potřebujete odjet v určitý čas, doporučujeme ji. Rezervace je zpoplatněna € 2,00. V další části otázky vůbec nevíme, o čem píšete - delší jízdenky, A4 poukázky, odvoz, ...

# 25.07.2022, 14:25.
Pane Řehůřku, tak jsme nakonec zvolily ubytování na Lido. Můžete mi prosím napsat, jak se z letiště Marco Polo dostaneme do hotelu La Meridiana? Je poblíž letiště zastávka vodního autobusu, který nás doveze až na Lido? Pokud Vám to nevadí, mohl byste mi doporučit nákup vícedenní jízdenky od středy do neděle, pro jednu dospělou a dvě studentky? Nevím, zda mají studentské jízdné? Budeme chodit pěšky a využívat vodní autobus na okolní ostrovy. Moc děkuji. Monika.

Na letišti Marco Polo je zastávka vaporetta Alilaguna. Linka Blu jezdí na Lido S.M.E. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Z Lido S.M.E. potom jezdí autobusy ACTV k blízkosti Vašeho hotelu. Můžete jet autobusem A nebo C a vystoupit na Callo Contarini. Odtud jděte ve směru jízdy autobusu po Via Sandro Gallo a hned na první křižovatce odbočte doleva na Via Lorenzo Marcello. Po té jděte až ke kanálu a za ním odbočte doleva k hotelu La Meridiana. Můžete jet také autobusem V a vystoupit na Marconi Marcello. Vraťte se kousek ve směru příjezdu autobusu a hned odbočte doleva na Via Lorenzo Marcello. Přejděte první křižovatku a na další odbočte doprava k Vašemu hotelu. Jízdenka na autobus stojí € 1,50. Jízdenka na čtyři dny není. Budete je muset nějak nakombinovat. Základní jízdenka na autobus stojí € 1,50, na vaporetto € 7,50. Jízdenka na den stojí € 21,00, na dva dny € 30,00, na tři dny € 40,00 a na týden € 60,00. Pro mladé od 6 do 29 let je možné koupit Rolling Venice Card za € 6,00 a na základě této slevové karty jízdenku na tři dny za € 22,00. Pokud Vám bude platit časová jízdenka v době cesty z letiště nebo na letiště, můžete cestovat z letiště autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma jen s příplatkem € 7,00 k časové jízdence. Z Piazzale Roma na Lido potom jezdí vaporetto č. 1. Jízdenky ACTV neplatí na speciální linky 16, 19 a Casino.

# 25.07.2022, 10:53.
Pane Řehůřku, moc Vám děkuji. Ještě zvažujeme, zda není vhodnější bydlet v Lido di Venezia. Sice je tam dražšší ubytování, ale přijde mi tam doprava jednodušší. Myslíte, že je to lepší volba? A nevíte, zda se ještě na konci září vykoupeme? Děkuji za Vaše cenné odpovědi. Monika.

Pokud jedete za návštěvou Benátek, potom je to samozřejmě vhodnější ubytování než v Lido di Jesolo. Ubytování doporučujeme hledat na Booking / Venice-Lido. Nejteplejší voda moře u pláží v Lido je v srpnu, hodně nad 25 stupňů. Na přelomu září a října počítejte s tím, že už bude klesat k dvaceti i níže.

# 21.07.2022, 17:58.
Plánujeme čtyřdenní výlet do Benátek a přilétat budeme na letiště Treviso. Stále se nemůžeme rozhodnout, kde se ubytovat - Campalto, Lido, Camping Fusina. Tak, aby to nebylo moc dráhé na dopravu a popřípadě jaké jízdenky si kde koupit? Jakou možnost ubytování byste vybral vy a proč? Děkuji. Miroslav.

Co se dopravy a jízdenek týče, z Fusina se nejlevněji dostanete do Benátek na Piazzale Roma autobusem ACTV za € 1,50. Odtud můžete pokračovat dále vaporettem za € 7,50. Z Fusina jezdí do Benátek i speciální linka, ta má vlastní tarif - viz Terminal Fusina. Z Campalto je doprava ACTV za stejnou cenu. Z Lido se nejlevněji na San Marco / San Zaccaria dostanete s tarifem Traghetto Ordinario za € 5,00. Nicméně, pokud budete cestovat každý den do Benátek a po ostrovech, stejně si zakoupíte ve všech případech nějakou časovou jízdenku na celý pobyt nebo podle programu jejich kombinace případně i s výše uvedenými jednorázovými jízdenkami. Celodenní stojí € 21,00, dvoudenní € 30,00 a třídenní € 40,00. Jejich platnost je v hodinách od první validace, tj. 24, 48 nebo 72 hodin. Validovat je musíte při každé změně dopravního prostředku. Z výše uvedeného vyplývá, že tři lokality nemají s největší pravděpodobností ve Vašem případě vliv na cenu dopravy. Levněji se ubytuje v kempech v Campalto a Fusina, dražší ubytování je na Lido. My bychom volili ubytování na Lido z důvodu možnosti návštěvy pláží. Do centra Benátek na San Marco je odtud nejrychlejší cesta. Je odtud i příznivý spoj na ostrovy Murano, Burano a Torcello s přestupem na Fondamente Nove, stejně tak přímá linka k Velkému kanálu a dále po celé jeho délce.

# 20.07.2022, 13:05.
Chystáme se na jednodenní koupání do Lido di Jesolo autobusem a rádi bychom si udělali i výlet do Benátek. Prosím Vás, dá se to reálně stihnout? A jaká je možnost dopravy z Centra Lido di Jesolo do Benátek a zpět? Předem děkuji za odpověď. Aranel.

Pokud jedete na jednodenní koupání do Lido di Jesolo a chcete během této doby navštívit Benátky, je to samozřejmě možné. Počítejte však s tím, že to bude na úkor toho koupání. Váš autobus Vás vysadí zřejmě u nějaké pláže. Budete se muset dostat na autobusové nádraží v Lido di Jesolo. To je od nejbližší pláže vzdálené přibližně 900 m. Od jiných částí pláže ta vzdálenost narůstá. Pláž v Lido di Jesolo je dlouhá téměř 8 km. Po Lido di Jesolo jezdí městská doprava ATVO. Linka č. 2 i linka č. 3 jede na autobusové nádraží. Jízdenka stojí € 1,30. Linka do Benátek č. 10A jede z autobusového nádraží na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 4,50 a cesta trvá přibližně 1 hodinu a 10 minut. Z Piazzale Roma už potom můžete jít pěšky nebo cestovat vaporetty. Jízdenka na vaporetto ACTV s platností 75 minut stojí € 7,50, celodenní jízdenka stojí € 21,00. Z Lido di Jesolo můžete jet také autobusem na Punta Sabbioni. Jízdenka stojí € 3,00. Z Punta Sabbioni potom jezdí do Benátek vaporetto č. 14.

# 20.07.2022, 09:08.
Moc Vám děkuji za rychlou odpověď. My budeme ubytovaní v Cavallino-Treporti, takže odjezd z přístaviště Treporti je pro nás asi snadnější. Dají se lístky na vaporetto koupit přímo i tam? Děkuji. Zdeňka.

Je to jinak. Podívejte se na mapu. Pláže v Cavallino-Treporti jsou na jihu poloostrova, tam je samozřejmě situovaná i naprostá většina ubytovacích kapacit. Přístupnější je Punta Sabbioni. Zastávka vaporetta Treporti je na severu. Pokud pojedete autem, je nedaleko zastávky u příjezdové komunikace velké parkoviště. Cena do dvou hodin je € 5,00, cena do 5 hodin je € 8,00, cena do 12 hodin je € 10,00 a cena do 24 hodin je € 15,00. Na zastávce je standardní okýnko s prodejem jízdenek.

# 19.07.2022, 23:34.
Chtěla bych se zeptat, jak se nejlépe lodí dostaneme z přístavu Punta Sabbioni na výlet na ostrovy Murano a Burano bez návštěvy Benátek? Jakým trajektem, jaký lístek, je nutno přestupovat v Benátkách? Děkuji za odpověď. Zdeňka.

Na ostrov Burano se z Punta Sabbioni dostanete vaporettem ACTV č. 14, na ostrov Burano, Torcello a Murano vaporettem č. 12. V noci jezdí po této trase noční linka N. Jízdenka na jednotlivé jízdné s platností 75 minut stojí € 7,50, celodenní jízdenka stojí € 21,00. Linky jezdí na ostrovy z Punta Sabbioni v uvedeném pořadí, do Benátek na Fondamente Nove zajíždí po zastávkách na uvedených ostrovech linka č. 12 a N. Počítejte s tím, že linka č. 12 jede z Punta Sabbioni jen v 6:52 a 7:52. Po celý den jezdí ze stanoviště Treporti, které leží 3 km severovýchodně od Punta Sabbioni. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 19.07.2022, 19:48.
Nákup Venezia City Pass je trochu matoucí. Chtěla bych se ujistit, zda nákupem 1x Venezia City Pass Junior - All Venice, u kterého píší, že platí i pro rodiny s nejméně 1 dítětem, za € 27,90, je vstup do všech muzeí v Benátkách zdarma. A zda není nutné tedy stát frontu např. u Dóžecího paláce, ale je možné jít rovnou dovnitř. Nebo je lepší koupit přímo lístek na webových stránkách muzea, který ale pro rodinu vychází dráže, ale je to na konkrétní hodinu. Moc děkuji za odpověď. Lenka.

Není to matoucí. V poznámce pod každým produktem je to přesně popsané. Tato zvýhodněná nabídka platí pro rodiny se dvěma dospělými a minimálně jedním dítětem ve věku do 14. let. Nabídka platí pro produkty City Pass All Venice a City Pass San Marco. Při splnění podmínky složení skupiny si mohou všichni členové zakoupit Junior Pass v jedné ze dvou výše uvedených verzí. Junior Pass si musí zakoupit každý, ne jeden pro všechny. Děti do 5 let včetně mají vstupy zdarma. Vstup není zdarma, platíte ho nákupem té karty. Není v ceně do všech muzeí, ale jen do všech uvedených v popisu jednoho ze dvou výše uvedených produktů na stránkách Venezia Unica. Členové skupiny musí muzea navštívit společně. Více informací v naší odpovědi ze dne 15.07.2022, 17:38.

# 18.07.2022, 22:32.
Měla bych prosbu. Za pár dní letíme jeden dospělý a dvě děti na 7 dní do Benátek, kde budeme ubytovaní v kempu Fusina. Přiletíme na letiště Marco Polo a odlétat budeme z letiště Treviso. Sedmý den se budeme přesouvat pouze na letiště. Chtěla bych se zeptat, zda je dobré zakoupit tři jízdenky z letiště na Aerobus ACTV za € 10,00? Dále bych pro sebe koupila sedmidenní jízdenku za € 60,00 a pro děti kartu Rolling Venice a třídenní jízdenku ACTV, kterou bych po třech dnech koupila znovu. Nebylo by lepší koupit rovnou tři sedmidenní jízdenky za € 60,00? Do Benátek budeme jezdit autobusem přes město, protože se na loď z Fusiny tyto jízdenky nevztahují. Chceme se stavovat i na koupání na Lido a tak různě procestovat Benátky. Na letiště Treviso pojedeme nejspíše kombinovaně vlakem i autobusem, což by mělo být nejlevnější. Je to tak? Předem Vám děkuji za odpověď. Stáňa.

Abyste mohla využít Aerobus z letiště Marco Polo, stačí Vám si tuto cestu zakoupit za příplatek € 7,00 k časové jízdence (i k té zlevněné). Cestou Vám začíná platit časová jízdenka. Pro děti se Vám vyplatí kupovat ty zlevněné jízdenky. Jednorázově zaplatíte € 6,00 za Rolling Venice Card. Za dvě zlevněné jízdenky zaplatíte 2x € 22,00. Na cestu z Fusina na nádraží v Mestre Vám potom bude stačit jen jízdenka za € 1,50. Celkem tedy zaplatíte za jedno dítě € 51,50, úspora za dvě děti je € 17,00. Je ale možné, že když budete mít dvě časové jízdenky na tři dny, podaří se Vám je rozložit tak, že ta druhá Vám bude platit i na cestu na nádraží. Jízdenka začíná platit od první validace. Časové jízdenky musíte validovat při každé změně dopravního prostředku. Jízdenka na vlak z Mestre do Treviso stojí € 3,70, jízdenka na autobus MOM z nádraží v Treviso na letiště stojí € 1,50. Pokud pojedete speciálem A, zaplatíte € 4,00.

# 16.07.2022, 22:52.
V pondělí bychom rádi navštívili Benátky z ubytování v Bibione. Původně jsme chtěli jet do Punta Sabbioni a potom lodí. Dostala jsem ale tip jet do Benátek odpoledne, zaparkovat na parkovišti v Benátkách a jet tam na odpoledni / večerní program. Poradil byste nám prosím, kde zaparkovat? A je tento nápad dobrý? Máme děti ve věku 3 a 7 let, přišlo mi fajn nevázat se na loď a nechat případně odpoledne před výletem po cestě v autě děti vyspat. Děkuji moc za případnou odpověď. Mějte se. Barbora.

My bychom volili stejné řešení. V Benátkách doporučujeme zaparkovat na parkovišti Tronchetto a odtud pokračovat vaporettem po Velkém kanále na Piazza San Marco. Projít se centrem Benátek a stejnou cestou zpět. Už plavbou po Velkém kanále toho uvidíte hodně. Tip na tento výlet najdete v naší reportáži Benátky 2013. Tříleté dítě v městské dopravě neplatí, sedmileté platí plné jízdené.

# 16.07.2022, 11:38.
Pojedeme příští víkend na dovolenou z České republiky na ostrov Lido, Camping Village Cavallino. Prosím, kde bych našla informace o převozu trajektu 17 - cena, rezervace apod. Chtěla bych předem raději převoz zarezervovat. Našla jsem momentálně jen informace, že je rezervace trajektu pozastavena v době od 15. do 18.7.2022. Předem děkuji. Veronika.

Informace o trajektu ACTV č. 17 najdete na stránce provozovatele - Ferry Boat. Cena za auto do 4,00 m je € 13,00, za auto do 4,50 m je € 21,00 a nad 4,50 m je € 26,00. Řidič a cestující platí standardní jízdné na vaporetto. Je možné použít i časové jízdenky. Rezervace je v období od 15. do 18.7.2022 pozastavená, protože linka Tronchetto - Lido je po tuto dobu nahrazená linkou Punta Sabbioni - Lido. Ve Vašem termínu už bude vše fungovat standardně, takže od úterý si můžete trajekt zarezervovat na výše uvedených stránkách.

# 15.07.2022, 20:51.
Zítra chceme odjet z kempu Camping Rialto na Via Orlanda 16 Venezia do Lido di Jesolo. Nevím, zda jet směr letiště a odtud linkou, co jste mi psal, nebo jet na Piazzale Roma a odtamtud nevím čím. Prosím o radu, snad to stihneme před zítřejším odjezdem. Moc děkuji. Klára.

Ano, nejjednodušší je jet autobusem ACTV č. 5 na letiště Marco Polo a odtud pokračovat autobusem ATVO Lido di Jesolo Express nebo 10A do Lido di Jesolo. Autobusem ACTV č. 5 na letiště to stojí € 8,00. Pokud nechcete tolik platit, můžete vystoupit v Tessera a na letiště dojít pěšky. Do Tessera to stojí € 1,50. Express ATVO z letiště stojí € 6,70, autobus č. 10A € 3,50. Můžete jet také autobusem ACTV č. 5 opačně na Piazzale Roma za € 1,50 a odtud autobusem ATVO č. 10A do Lido di Jesolo za € 4,50. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 15.07.2022, 17:38.
Příští týden chceme vyrazit do Benátek. Rádi bychom navštívili Dóžecí palác a Baziliku sv. Marka. Bohužel moc nechápeme nabídku vstupenek nabízených přes Venezia Unica. Junior City Pass nabízí rodinné vstupné v ceně € 21,90 pro dítě. Tato cena platí i pro dospělé osoby? A ještě bych ráda věděla, jak je to se vstupem pro invalidu. Někde píší, že mají ZTP osoby vstupné zdarma, včetně doprovodu. Je potom tedy nutné zakoupit vstupenku pouze pro dítě? Ale jak zajistit rezervaci vstupu? Předem moc děkuji. Michaela.

Máte to tam všechno jasně popsané v té poznámce pod produkty Junior & Family. Nejdříve si máte před nákupem této zvýhodněné nabídky uvědomit, zda budete mít z této nabídky prospěch. Děti do 5 let mají vstup zdarma, stejně tak osoby se zdravotním postižením včetně pečovatele. Rodinná nabídka se týká rodinné skupiny s počtem minimálně 3 osob. Konkrétně dva dospělí a alespoň jedno dítě do 14. let. Dospělí v této skupině si mohou zakoupit Junior Pass, děti do 5 let si musí vyzvednout u konkrétního muzea volnou vstupenku a děti do 14 let si kupují také Junior Pass. Týká se to produktů City Pass All Venice a City Pass San Marco. Členové této rodiny musí navštívit každé muzeum společně. Pokud jste skupina dva dospělí a jedno dítě ve věku od 6 do 14 let, platíte v případě St. Mark's City Pass cenu 3x € 21,90. Pokud je dítě starší, platí dospělí plné vstupné a dítě Junior verzi. Pokud je ale jeden dospělý zdravotně postižený a druhý jeho doprovod, potom platíte jen verzi Junior pro dítě, dospělí jdou zdarma. Při nákupu volíte datum, od kterého City Pass platí a od kterého můžete navštívit muzea.

# 14.07.2022, 08:28.
O víkendu se chystáme na dovolenou, trochu cestovatelskou a trochu pobytovou, a zajímalo by mě, zda není nějaká možnost cesty lodí z Rimini do Benátek. Respektive budeme v Bellarii, tak odněkud z okolí. Líbila by se nám ta varianta právě cesty lodí a současně výletu do Benátek. Děkuji za informaci. Petra.

Pravidelná veřejná i soukromá doprava lodí mezi Rimini a Benátkami není. Jsou společnosti, které organizují výlety. Např. East Coast Experience Groups. Otázkou je, zda by se Vám taková plavba od € 750,00 vyplatila. Tyto plavby se pořádají pro 10 až 15 lidí. Vlakem Trenitalia se tam dostanete s jedním přestupem a cena začíná na € 17,60 za jeden směr. Cesta trvá přes 4 hodiny. Flixbus z Rimini je levnější - € 13,99, ale cesta trvá přes 5 hodin.

# 13.07.2022, 21:54.
Jsme s manželem, dětmi a dvěma psi v Bibione. Dcera touží navštívit Benátky. Myslíte si, že to se psy zvládneme, případně jaký zvolit postup - parkování, jakou hodinu atd. Děkuji za radu. Marcela.

My bychom jeli až do Mestre, přejeli po mostě a zaparkovali na parkovišti Tronchetto. Brzy ráno. Bez problému zaparkujete a v Benátkách nebude ještě tolik turistů. Tady si můžete zakoupit jízdenky na vaporetto ACTV. Doporučujeme jet po Velkém kanále na San Marco. Tip na tento výlet najdete v reportáži Benátky 2013. Můžete jít i pěšky, je to ale daleko. Přeprava zvířat je povolena, bez poplatku, maximálně jedno na jednoho cestujícího. Pes musí mít vodítko a náhubek. Nicméně personál nemusí psa na palubu pustit, většinou při přeplněném vaporettu nebo pokud pes ohrožuje bezpečnost cestujících. Přečtěte si Přepravní podmínky. Přepravy psů se týká šestá kapitola. Počítejte také s tím, že se psem nemůžete do muzeí, kostelů apod. Doporučujeme si přečíst článek Visitare Venezia con il cane.

# 13.07.2022, 07:27.
Moc děkuji za tak rychlou odpověď. Karty jsem chtěla zakoupit online a potom tedy si je vyzvednu na letišti v automatu. Asi se nám vyplatí za € 40,00 a děti za € 28,00, protože bychom chtěli cestovat mezi Benátkami a ostrovem Lido neomezeně. Plus jsme chtěli jet na ostrov Burano. V neděli se přesouváme asi 20 minut od letiště, kde spíme poslení noc. Z neděle na pondělí odlétáme. Ještě jsem se chtěla prosím zeptat, zda nevíte, do kolika hodin jezdí poslední loď ACTV z Benátek na Lido. Myslím večer. Pokud bychom chtěli vidět večerní Benátky. Moc děkuji za ochotu. Přeji krásný den. Jana.

Na Lido jezdí vaporetto nonstop. Poslední vaporetto č. 1 z Piazzale Roma odjíždí ve 23:55, ze San Marco 0:38. Poté jezdí noční spoj N mezi 0:29 a 4:39 z Piazzale Roma, mezi 0:43 a 5:13 ze San Zaccaria.

# 12.07.2022, 07:40.
Tento víkend od 15.7.2022 do 18.7.2022 se chystáme do Benátek spolu s moji kamarádkou a dcerami. První dny od pátku do neděle spíme na ostrově Lido. Chceme si udělat výlet do Benátek a v neděli se přesouváme do Benátek kousek od letiště Marco Polo, kde budeme spát před odletem domů. Chtěla bych poprosit o radu, kde si vyzvednout kartu na městskou dopravu, případně jakou si zakoupit, když si ji koupíme přes internet a jak se co nejlépe dostaneme na ostrov Lido při příletu. Moc děkuji. Přeji hezký den. Jana.

Poskytnula jste nám málo informací. Vzhledem k pobytu a cestování doporučujeme se orientovat na dopravu ACTV. Je třeba si propočítat dobu, po kterou budete dopravu využívat, tj. od prvního nástupu do dopravního prostředku do posledního výstupu z dopravního prostředku. Podle toho si kupte dvoudenní jízdenku za € 30,00 s platností 48 hodin nebo třídenní jízdenku za € 40,00 s platností 72 hodin. K těmto jízdenkám je možné si připlatit cestu z letiště resp. na letiště za € 6,00 pro jeden směr. Tato cesta musí proběhnout po dobu platností časové jízdenky. Dětem kupte třídenní jízdenku se slevou pro mladé od 6 do 29 let. Tuto slevu získají na základě Rolling Venice Card, která stojí € 6,00. Samotná jízdenka pak € 22,00. Lze to koupit současně za € 28,00. Všechny uvedené jízdenky můžete zakoupit v automatu nebo na pokladně Venezia Unica na letišti. Lze také zakoupit online na výše uvedených stránkách. Na místě pak v automatu nebo na pokladně získáte karty na základě obdrženého PNR kódu. Je také možné, že se Vám dopravu z letiště vyplatí zakoupit samostatně za € 8,00 nebo kombinovanou jízdenku (autobus, vaporetto) za € 14,00. A nebo také přímou linku Alilaguna na ostrov Lido za € 15,00. Potom Vám postačí kratší časová jízdenka. Je potřeba si to časově naplánovat a propočítat. Na ostrov Lido se dostanete z letiště autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a následně vaporettem č. 1 na Lido. Podle místa ubytování potom místním autobusem ACTV. Na vše platí časová jízdenka. Ta neplatí na linky 16, 19, Casino a na spoje jiných společností.

# 11.07.2022, 23:45.
Poraďte mi prosím, jak se nejlépe dostat z Lido Altanea do Benátek. Rádi bychom 14.7. jeli autem do Lido di Jesolo a potom do Benátek lodí. Poradíte prosím, kde nejlépe nechat auto? Našla jsem nějaké parkování na parcheggioautomoto.it, ale tam je zřejmě nutná rezervace. A kde lze v Lido di Jesolo koupit celodenní lístky na ACTV? Máte představu, zda je reálné stihnout všechny tři ostrovy za jeden den? Děkuji. Hezký den. Tereza.

My bychom volili z Lido Altanea silnice SP54 a SP42. V Punta Sabbioni zaparkujte na Vámi uvedeném parkovišti za € 7,00. V sezóně rezervaci doporučujeme. V Punta Sabbioni zakoupíte jízdenky v pokladně u stanoviště vaporetta. Doporučujeme jednodenní ACTV za € 21,00. Nevíme, které ostrovy máte na mysli. Předpokládáme Murano, Burano, Torcello. To za jeden den včetně návštěvy Benátek na skok stihnout jde.

# 11.07.2022, 12:51.
Tak jsme nakonec zvážili naše možnosti a finance. Nakonec si myslíme, že je pro nás s dětmi nejlepší zaparkovat za € 7,00 v Punta Sabbioni a zde si koupit tedy jízdenky na vaporetto na celý den za € 20,00 / € 22,00 - osoba nad 6 let. Z Punta Sabbioni jezdí vaporetta přímo na ostrov Burano nebo je nutné se přiblížit někam do centra Benátek a odtud na Burano? Jaké je pro nás nejlepší nástupní místo? Jako první bychom rádi viděli Burano a potom se teprve vydali do centra Benátek. Začátek výletu plánujeme ideálně nejpozději na osmou hodinu ráno. Děkujeme moc za rady. Veronika.

Celodenní jízdenky ACTV za € 21,00 si zakoupíte na pokladně u vstupu ke stanovišti vaporetta. Můžete je zakoupit i na parkovišti, kde by měli mít i zvýhodněné rodinné jízdné za € 35,00 (dospělý + dítě do 11 let). S tímto ale zkušenosti nemáme. Pokud se však jedná o Jízdenku Venezia Metropolitana 24 (cenově a parametry odpovídá), tak tu podle našich informací už nikdo nenabízí, je tedy možné že už tam mají staré informace. Z Punta Sabbioni jede na Burano linka č. 12 a 14. Z Burano na San Marco dle předchozí odpovědi a ze San Marco na Punta Sabbioni jezdí linka č. 15.

# 11.07.2022, 12:27.
Mám v plánu během dovolené navštívit s dětmi a sestrou (1 rok, 8 let a 18 let) Benátky. Ubytovaní budeme v Caorle, a i když bychom mohli vyrazit vaporettem z Punta Sabbioni, přijde mi cenově lepší zaparkovat v Tronchettu. Odtud můžeme do centra pokračovat pěšky nebo je nutné už z parkoviště použít vaporetto? Rádi bychom vyrazili brzy ráno a navštívili ostrov Burano a poté centrum Benátek. Odkud je prosím nejlepší jet? Neexistuje prosím online jízdní řád vaporetta? Stáhla jsem si aplikaci společnosti, ale moc to nefunguje. Také mě zajímá, od kolika hodin je prosím parkoviště Trochetto otevřené nebo je to časově neomezené? Plus poslední dotaz. Kočárek ano či ne? Bude to s ním hodně náročné? Děkuji ještě jednou. Veronika.

Cenově výhodnější je zaparkovat na Punta Sabbioni. Nicméně parkoviště na Tronchetto je větší, komfortnější a máte většinou jistotu, že když přijedete, tak také zaparkujete. Přímo na parkovišti je pokladna, kde si můžete zakoupit jízdenky. Samotné parkoviště se platí až při odjezdu na základě vyzvednutého lístku při příjezdu. Z parkoviště můžete jít pěšky, vláčkem People Mover na Piazzale Roma nebo vaporettem. Jízdenka na vaporetto stojí € 7,50, na vláček People Mover € 1,50. Pokud chcete navštívit i ostrov Burano, potom doporučujeme celodenní jízdenku za € 21,00. Nejmladší dítě neplatí, osmileté i sestra už ano. Z Tronchetto musíte jet nejdříve vaporettem č. 2 na Piazzale Roma, vaporettem č. 4.2 na Fondamente Nove a vaporettem č. 12 na Burano. Zpět potom vaporettem č. 12 na Fondamente Nove a vaporettem 4.2 na S. Zaccaria, což je u Piazza San Marco. Na Tronchetto potom dojedete vaporettem č. 2. Doporučujeme si na stránkách ACTV stáhnout mapu linek, podle které si cestu bez problému naplánujete. Parkoviště Tronchetto je otevřené nonstop. Vaporettem kočárek převezete, ale pohybovat se v centru Benátek bude z důvodu množství mostků složitější. Pokud budete vaporettem přejíždět na jednotlivá místa, mělo by to být bez problému.

# 09.07.2022, 18:14.
S manželem a dvěma dětmi ve věku 4 a 7 let pojedeme autem na konci července do Itálie do kempu v Rosolina Mare. Rádi bychom si udělali i jednodenní výlet do Benátek. Poradíte prosím nejlepší způsob, jak se tam a zpět dostat? Zda je nejvýhodnější jet autem nebo se někam přiblížit a potom třeba vlakem / autobusem / trajektem. Moc děkuji a přeji hezký den. Martina.

S dětmi tohoto věku bychom jeli do Benátek autem a zaparkovali na parkovišti Tronchetto. Přímo na parkovišti si můžete zakoupit jízdenky na vaporetto a pokračovat po Velkém kanálu na San Marco. Jízdenka stojí € 7,50. Mladší dítě má dopravu zdarma. Tip na tento výlet najdete v naší reportáži Benátky 2013. Pokud nechcete jet do Benátek autem, můžete zaparkovat v Chioggia na Isola dell' Unione. Můžete absolvovat přímou plavbu do Benátek se společností Rafaello Navigazione za € 20,00, děti za € 12,00. Tam se vyjíždí v 9:30 a zpět v 17:00. Můžete také přejít do Chioggia na Piazzetta Vigo a odtud pokračovat linkou č. 11 ACTV do Benátek. Jedná se o kombinovanou linku vaporetty a autobusy. Končí na ostrově Lido. Odtud se do Benátek dostanete opět vaporettem. Platí se standardní jízdné, doporučujeme celodenní jízdenku.

# 08.07.2022, 13:30.
Prosím o radu, jak se co nejlépe dostat z letiškě Marco Polo do hotelu Fondamenta dei Furlani 3288 Hotel Pallazzo Schiavoni Rwesidenza d epocha. Cestujeme dva dospělí a dvě děti ve věku 11 a 16 let. Předem Vám moc děkuji za pomoc a radu. Petra.

Z letiště Marco Polo jeďte vaporettem Alilaguna, konkrétně vaporettem Blu. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Děti do pěti let cestují zdarma, starší platí plné jízdné. Vystupte na San Zaccaria B. Jděte doprava ve směru příjezdu vaporetta a překročte dva kanály. Za Palazzo Cornoldi odbočte doleva do úzké uličky Calle del Dose. Dovede Vás na náměstí Campo Bandiera e Moro. Přejděte do protilehlého rohu vpravo a pokračujte po Salizada S. Antonin. Stočí se doleva a dovede Vás až ke kanálu Rio de la Pleta. Pokračujte po jeho pravém nábřeží a před mostkem vpravo najdete Vaše ubytování.

# 08.07.2022, 10:25.
Děkuji vám moc. Navigace nás vede do Punta Sabbioni a odtud trajektem na Lido. Parkování máme v ubytování. Platí prosím třídenní jizdenka pro osoby i na trajekt nebo se jedná o jinou společnost a je nutné zakoupit ji zvlášť? Mnohokrát dekujeme a právě vyrážíme. Petra.

Trajektem doporučujeme jet z Tronchetto, tak jak jsme psali v minulé odpovědi. Pokud vyrážíte v 10:25, do 18:15 to na Punta Sabbioni nestihnete. Nevíme, odkud přesně vyrážíte, nedá se to ale stihnout ani od česko-rakouské hranice. Budete mít nějaké přestávky, určitě chytnete nějakou dopravní zácpu. Předpokládáme že minimálně u severoitalských letovisek a také před Mestre. Dále potřebujete nějaký čas na nákup jízdenek. Trajekty ACTV č. 17 jezdí z Punta Sabbioni jen omezeně. Konkrétně v pondělí v 7:20 a 18:15, v pátek v 8:10 a 18:15. Jedná se o trajekt společnosti ACTV, pro osoby můžete použít běžné jízdenky, tedy i ty časové.

# 08.07.2022, 08:28.
Pane Řehůřku, jedeme s rodinou autem z Rakouska směr Benátky. Ubytovaní budeme na ostrově Lido a strávíme tam aktivně dva dny. Chtěli bychom navštívit centrum Benátek bez vstupů do památek a ostrovy Murano s Burano. Jsme dva dospělí a děti ve věku 17, 15 a 5 let. Jakou zvolit nejlépe jízdenku? Trajekt s autem se řeší asi vždy zvlášť, že? Děkuji za informaci. Petra.

Trajektem doporučujeme jet z Tronchetto. Pojedete jako na parkoviště, podjedete budovu a vydáte se doleva. Jedná se o linku ACTV č. 17. Cena za automobil do délky 4 m je € 13,00. Případná rezervace stojí € 2,00 a provádí se přes výše uvedené stránky. Osoby platí běžné jízdenky. Trajekt jezdí přibližně každých 50 minut. Nevíme, jak to máte na Lido s parkováním. Možná bude pro Vás jednodušší zaparkovat na Tronchetto a na ostrov Lido jet vaporettem. Na dvoudenní aktivní cestování doporučujeme jízdenku ACTV na dva dny. Její platnost je 48 hodin od první validace. Validuje se při každé změně dopravního prostředku. Dvoudenní jízdenka stojí € 30,00 (třídenní € 40,00). Můžete ji použít na autobusy a tramvaje v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, na autobusy na ostrově Lido, na vaporetta v Benátkách i mezi ostrovy. Nelze ji použít bez příplatku na dopravu na letiště a na speciální linky 16, 19 a Casino. Dětem ve věku 15 a 17 let doporučujeme zakoupit třídenní jízdenku pro mladé za € 22,00. Slevu získají na základě Rolling Venice Card, která stojí € 6,00. Vše lze zakoupit současně za € 28,00. Úspora je sice jen € 2,00, ale pokud by Vám nestačilo 48 hodin, mají to děti vyřešené. Děti do 6 let v benátské dopravě neplatí.

# 07.07.2022, 15:57.
Poradíte prosím jak s dopravou? Přiletíme do Benátek ráno a dál bychom rádi pokračovali do Jesola. Na 4 dny. Jaký druh dopravy, jaké linky, ceny, výhodné jízdenky a případně ubytování v Lido Jesolo? Moc děkuji. Cesta s dětmi. Klára.

Z letiště Marco Polo jezdí do Lido di Jesolo autobus společnosti ATVO. Jízdenka stojí € 6,70. Děti do čtyř let cestují zdarma. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Ubytování doporučujeme hledat na Booking / Lido di Jesolo.

# 06.07.2022, 17:51.
A co prosím znamená inegrovaná jízdenka? To je € 20,00 za osobu? Jana.

Integrované jízdenky umožňují využívat dopravní prostředky více dopravců na po sobě jdoucích trasách nebo využívat služeb různých dopravců v rámci stejných cest. Každý dopravce má své všeobecné dopravní podmínky. Doprava zdarma je do konce šestého roku ve službě městské benátské dopravy a do konce čtvrtého roku v ostatních službách. Venezia Quickly je integrovaná jízdenka ACTV / ATVO. Jedná se o jednotnou jízdenku na autobus a vaporetto, která Vám umožní dostat se do Benátek a na ostrovy z přímořských letovisek Benátska přes Punta Sabbioni. V Lido di Jesolo ji zakoupíte na pokladně ATVO na autobusovém nádraží. Trasa Lido di Jesolo - Punta Sabbioni - Benátky a zpět by Vás vyšla součtem jednotlivých jízdenek na € 23,10. Venezia Quickly z Lido di Jesolo Vás vyjde na € 20,50 za osobu. Pokud chcete výrazně ušetřit, můžete přejít na autobusové nádraží v Lido di Jesolo od hotelu pěšky. Jet autobusem ATVO č. 10 do Benátek na Piazzale Roma a odtud si projít Benátky pěšky. Z Piazzale Roma cestovat zase zpět stejným autobusem. Zpáteční jízdenka stojí € 8,00. Nižší cena je samozřejmě na úkor pohodlí a času.

# 06.07.2022, 15:32.
Moc děkuji za radu. A neměl byste tip, kde přespat na cestě z Benátek směr Francie? Karel.

Těžko radit, každý má jinou představu. Také neznáme Váš itinerář, tzn. kdy budete v Benátkách, kdy budete z Benátek vyjíždět, v jaké vzdálenosti od Benátek chcete přespat atd. Obecně doporučujeme si na Booking zadat termín, osoby a přibližně místo. Potom hledat podle mapy nejvhodnější lokalitu s ohledem na umístění k dálnici atd. Na mapě už uvidíte i ceny. Náš konkrétní tip, který berte ale hodně jako nástřel, protože neznáme přesné informace: Autohotel Venezia. Cenově přijatelný s dobrým hodnocením. Vhodný pro ubytování před návštěvou Benátek i po návštěvě Benátek. V blízkosti dálnice.

# 06.07.2022, 11:02.
V minulosti jste nám dobře poradil. Chystáme se do Španělska - Lloret de Mar. Oproti jiným rokům chceme jet přes Itálii a udělat zastávku v Benátkách. Parkování jsem našel na Vašich stránkách - Tronchetto. Následně bychom chtěli ještě kousek popojet a jednu noc někde přespat. Mám řešit dopředu přes Booking nebo hledat ubytování až podle toho, kam zvládneme dojet? Děkuji za radu a přeji vše dobré. Karel.

My bychom volili rezervaci ubytování, nejlépe přes Booking. Jednak budete moci vše přesně naplánovat, budete mít jasný check-in, budete mít jistotu předem známé ceny a dopředu další důležité informace - parkování, check-out, atd. Vzhledem k tomu, že chcete udělat zastávku v Benátkách, už toho po prohlídce asi moc nenajedete, budete mít tedy vše pod kontrolou a prohlídku Benátek si budete moci prodloužit nebo naopak zkrátit.

# 06.07.2022, 02:26.
Velice Vám děkuji za vyčerpávající odpověď. Ještě bych Vás chtěla poprosit o radu. Chtěli bychom na výlet lodí z Jesola do Benátek - jednodenní, bez ostrovů Murano a Burano. Jaký typ jízdenek si máme pořídit, prosím? Našli jsme si cestu autobusem do Punta Sabbioni a potom lodí č. 14 do Benátek. Je to tak správně? Moc děkuji. Jana.

Ano, je to tak. Nejdříve pojedete autobusy ATVO. Po Lido di Jesolo jezdí městské linky č. 2 a 3, mezi Lido di Jesolo a Punta Sabbioni potom linky 23A a 23B. Jízdenka na městský autobus stojí € 1,30, jízdenka mezi Lido di Jesolo a Punta Sabbioni stojí € 3,00, zpáteční € 5,50. Jízdenka na vaporetto ACTV č. 14 stojí € 7,50 v jednom směru. Na Punta Sabbioni se dají koupit i jízdenky na vaporetto na Piazza San Marco a zpět za € 10,00 od jiných společností. Pro Vás může být zajímavá integrovaná jízdenka Venezia Quickly za € 20,50.

# 05.07.2022, 21:35.
Pane Řehůřku, ještě se zeptám k dopravě na letiště v brzké ranní hodině. Lístky musím mít koupené dopředu nebo je můžu zakoupit u řidiče? Jde mi o to, že bych raději stihla ten dřívější autobus na letiště ve 4:20, ale nejsem si jistá, zda to stihneme. Tak jen zda se mohu rozhodnout až na místě a zakoupit podle situace. Děkuji. Klára.

Autobus ve 4:20 provozuje ATVO, autobus ve 4:35 provozuje ACTV. Každý má svoji jízdenku. Pokud budete mít nějakou časovou jízdenku ACTV, je výhodnější si k ní přikoupit za € 6,00 cestu na letiště. Tuto cestu musíte absolvovat v době platnosti časové jízdenky. Pokud Vám to v době platnosti časové jízdenky nevychází, musíte si koupit jízdenku za plné jízdné. Cena je € 8,00. Stejnou cenu má i autobus ATVO. Jízdenky musí být koupené dopředu, na řidiče bychom to nenechávali. Pokladna ATVO na Piazzale Roma otevírá až v 6:40. Nicméně hned vedle pokladny je automat na jízdenky. Pokladna Venezia Unica na Piazzale Roma otevírá až v 6:30. Nicméně hned vedle pokladny je automat na jízdenky. Doporučujeme vše směřovat tak, abyste už dopředu věděla, kterým autobusem pojedete a měla už koupenou jízdenku. Stejně tak doporučujeme nejet nočním vaporettem přesně na čas, ale s dostatečným předstihem.

# 04.07.2022, 18:26.
V září se chystáme do Itálie a chtěli bychom navštívit na jeden den i Benátky. Platí se nějaký poplatek za vstup? Je nutné koupit vstupenku dopředu a kde ji mohu zakoupit? Může do centra i pes? Děkuji a přeji pěkný den. Jaroslav.

Viz naše odpověď ze dne 30.05.2022, 12:26. Vstup do Benátek se psem je možný, nicméně doporučujeme si přečíst doporučení v článku Visitare Venezia con il cane - Cosa fare e come muoversi.

# 04.07.2022, 15:25.
Jsme ubytovaní v kempu Tre due v Chioggia a chystáme se s manželem a synem do Benátek. Chtěla bych Vás požádat o informaci, na jakém parkovišti bude pro nás nejvýhodnější zaparkovat nebo máme jet hromadnou dopravou? V Benátkách bychom rádi navštívili náměstí sv. Marka, Dóžecí palác a blízké okolí, po Benátkách se budeme pohybovat pěšky. Prosím o radu, zda se pro nás vyplatí nákup nějaké slevové karty na vstupy do historických památek a na dopravu z parkoviště a zpět. Předem moc děkuji. Markéta.

Doporučujeme zaparkovat na parkovišti Tronchetto. Odtud jezdí vaporetta přímo na Piazza San Marco po Velkém kanále. Přímo na parkovišti si můžete zakoupit jízdenku na vaporetto. Pokud budete chodit převážně pěšky, celodenní jízdenka se Vám nevyplatí. Podle toho, co chcete navštívit, si můžete zakoupit nějakou kombinovanou vstupenku, nabídka a ceny jsou na Venezia Unica. Doporučujeme si přečíst naši reportáž Benátky 2013, kde je Váš výlet popsaný. Z Chioggia můžete jet do Benátek také městskou dopravou. Jezdí tam kombinovaná linka ACTV č. 11. Jede přes ostrov Pellestrina na ostrov Lido. Mezi ostrovy jede jako vaporetto, po ostrovech jako autobus. Z Lido se na Piazza San Marco dostanete vaporettem č. 1.

# 04.07.2022, 14:13.
Chci vás požádat o radu, jak bychom měli nejlépe postupvat při plánované cestě do Benátek. Máme v plánu 4 dny strávit v Lido di Jesolo a potom na jeden den přejet a přenocovat v Benátkách. Už jsme tam jednou byli takto jen na výletě a parkovali jsme na Venice City Park Srl a potom jsme jeli autobusem, ale tentokrát budeme cestovat s dítětem a máme tam hotel na jednu noc, tak bych ráda vše měla předem naplánované. Zvažuji online koupi jizdenky na 24 hodin ACTV, ale není mi jasné, zda už by platila i z našeho parkovacího místa na některý autobus a navíc jsem četla, že se musí potom jízdenky vyzvednout v některých automatech ACTV nebo v prodejnách a ty jsou až na Piazzale Roma nebo v Mestre, tak zda jde jen jízdenka do Benátek za € 3,00 koupit i přímo v autobuse? Potom bychom se chtěli určitě trošku projet po hlavním kanále a přiblížit se k místu ubytování, které máme v Ai Cherubini 3481 Calle del Pestrin, San Marco. Tak jakou linku zvolit a i druhý den stejně zpět. Moc děkuji za rady a tipy. Veronika.

V tomto případě doporučujeme zaparkovat na parkovišti Tronchetto. Přímo na parkovišti je pokladna, kde si můžete zakoupit jízdenku na 24 hodin. Z tou můžete jet vaporetem ze stanoviště, které je u parkoviště. Vaporetem č. 2 přejeďte na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem č. 1 na S. Angelo. Jděte po ulici kolmé k Velkému kanálu. Jmenuje se Sestiere di S. Marco. Dovede Vás na náměstí. Na jeho konci jděte doleva a hned doprava. Dojdete ke kanálu, podél kterého jděte doprava. Přejděte ho po mostku a pokračujte rovně po Calle del Pelestrin. Vaše ubytování je po pravé straně. Pokud Vám vyhovuje parkoviště Venice City Park, můžete zaparkovat i tam. Jízdenky zakoupíte přímo na parkovišti. Autobus Vás zaveze na Piazzale Roma, odkud můžete pokračovat vaporettem č. 1 k ubytování.

# 04.07.2022, 00:24.
Dne 15.7. se vracíme z Elby do České republiky. Po cestě bychom rádi přespali někde u Benátek a udělali si tam dopoledne výlet. Předpokládám, že blízko Benátek je levnější ubytování než přímo v Benátkách. Neměl byste tip, kde se na jednu noc ubytovat, a zda je rychlejší jet potom do Benátek nějakou místní dopravou nebo autem? Děkuji. Jana.

Předpokládáme, že nejdříve přespíte a následující den pojedete do Benátek. V tom případě doporučujeme hledat ubytování i ve větší vzdálenosti, protože stejně budete muset ráno opustit hotel a zaparkovat v Benátkách. Ubytování doporučujeme hledat na Booking / Mestre. Doporučujeme si nechat zobrazit mapu a hledat s využitím této mapy. Např. za dobrou cenu a dobře hodnocené je např. B&B La Porta Rossa. V Benátkách potom doporučujeme zaparkovat na Tronchetto. Přímo na parkovišti si můžete zakoupit jízdenky na vaporetto a pokračovat po velkém kanále na Piazza San Marco. Inspirací Vám může být např. naše reportáž Benátky 2013.

# 03.07.2022, 11:13.
Momentálně bydlíme v Caorle a rádi bychom podnikli cestu do Benátek. Dostali jsme tip lodí z Punta Sabioni. Auto zaparkovat někde tam. Máte i tuto zkušenost? Případně, jaké číslo vodní MHD, kolik nás vyjde jednodenní lístek? Jsme dva dospělí a dvě děti ve věku 14 a 11 let. Nikdy jsme v Benátkách nebyli. Předem děkuji za jakoukoliv informaci. Blanka.

Podívejte se na parcheggioautomoto.it. Najdete tam vše, co pro tento výlet potřebujete. Parkování na den za € 7,00, zpáteční jízdenku na San Marco za € 10,00, a různé typy dalších jízdenek.

# 02.07.2022, 22:30.
Prosím o radu, jakou jízdenku zvolit pro třídenní pobyt pro tři dospělé osoby s ubytováním v kempu Fusina, kam přijedeme autem. Máme v plánu navštívit i ostrovy. Je elektronická jízdenka výhodnější nebo ji máme zakoupit na místě ve Fusině? Děkuji za odpověď. Drahomíra.

Pro Vás by byla ideální jízdenka přímo od Terminal Fusina, která zahrnuje přímé spojení mezi Fusina a Benátkami a má integrovanou i benátskou jízdenku. Jedná se o jízdenku označenou v ceníku na výše uvedených stránkách jako Integrato rete Actv 72h za € 58,00. Integrato rete Actv online koupit nejde. Se standardní jízdenkou ACTV na 72 hodin za € 40,00 byste museli jezdit městským autobusem do Benátek. Tuto jízdenku je vhodné zakoupit až na místě na pokladně Terminal Fusina, protože po online nákupu obdržíte PNR kód, který vyměníte na pokladně Venezia Unica nebo v automatu za kartu. Podle našich informací nic z toho ve Fusina není, jen Terminal Fusina jako autorizovaný prodejce ACTV. Cenové zvýhodnění při online nákupu není.

# 01.07.2022, 18:12.
Chtěla bych se zeptat, kde koupíme v Benátkách lístky na gondolu. Moc děkuji. Pavlína.

Jízdenky na gondolu koupíte přímo u stanovišť, která jsou: Danieli, Molo, Dogana, Trinita', Santa Maria del Giglio, San Toma', San Beneto, Carbon, Santa Sofia, San Marcuola. Aktuální cena pro denní čas od 9:00 do 19:00 za 35 minutovou prohlídku je € 80,00, pro noční čas od 19:00 do 3:00 za 35 minutovou prohlídku je € 100,00 pro maximálně 5 lidí. Můžete si zakoupit i online různé produkty související s gondolou, např. různě dlouhé prohlídky, sdílené prohlídky apod. - viz Get Your Guide.

# 29.06.2022, 21:40.
Jedeme již tento pátek do Benátek, zpět letíme v pondělí 4.7. již v 6:30 ráno. Poradíte nám, jak se nejlépe dostat od hotelu na letiště, abychom tam byli s hodinovým časovým předstihem, tedy okolo 5:30? Jezdí již něco v takto ranních hodinách? Ubytovaní jsme v hotelu Al Malcanton - Corte Surian, Dorsoduro 3587, Dorsoduro. Děkuji velice. Alžběta.

Předpokládáme, že letíte z Marco Polo. Od hotelu přejděte na Fondamenta Malcanton a podél kanálu se vydejte doleva. Pokračujte po Fondamenta del Gaffaro a následně po Fondamenta Magazen. Dojdete k mostu Ponte Tre Ponti, po kterém přejděte k Piazzale Roma. Odtud jezdí autobus ACTV č. 5 na letiště. První odjíždí ve 4:35, na letišti je ve 4:56. Jízdenka stojí € 8,00. Pokud budete mít nějakou platnou časovou jízdenku, můžete si ji koupit už s příplatkem € 6,00 na tuto jízdu. Ve 4:20 odjíždí z Piazzale Roma i autobus ATVO - Venice Airport Bus Express. Jízdenka stojí € 8,00.

# 28.06.2022, 23:08.
Jedeme na 2 až 3 dny do Benátek s manželem na vozíku a dětmi ve věku 11 a 17 let. Jaké karty a kde by bylo nejlepší koupit pro dopravu po Benátkách v našem případě? Nejspíše zaparkujeme na Tronchetto a využijeme některou z tras pro vozíčkáře zmíněných na stránkách Venice ... Děkuji za odpověď. Kateřina.

Pro děti doporučujeme použít zlevněné časové jízdenky ACTV na 3 dny za € 22,00. Tuto slevu obdržíte po předložení Rolling Venice Card, která je určená pro mladé ve věku 6-29 let a stojí € 6,00. Zlevněnou jízdenku a kartu lze koupit současně za € 28,00. Pro cestující na invalidním vozíku platí v Benátkách speciální tarif v kategorii Agevolate. Cestující na invalidním vozíku zaplatí € 1,50 a jízdenka je platná 75 minut od její validace. Pokud je cestující na invalidním vozíku v doprovodu, doprovázející osoba neplatí. Nákup těchto jízdenek na jednotlivé jízdy nebo jízdy s přestupem v limitu 75 minut by měl být pro Vás výrazně levnější než nákup dvou časových jízdenek na dva dny v ceně á € 30,00 resp. na tři dny v ceně á € 40,00. Pokladny jsou přímo na parkovišti Troncheto u východu směrem ke stanovišti vaporetta. Časové jízdenky i jízdenky pro cestující na invalidním vozíku lze použít pro všechny linky ACTV, kromě speciálních linek 16, 19 a Casino. Nelze je samozřejmě použít na linky jiných společností, např. Alilaguna. Jízdenky je třeba validovat při každé změně dopravního prostředku. Doporučujeme si také přečíst článek Venezia per disabili.

# 27.06.2022, 13:10.
Pane Řehůřku, chystám se s dětmi na dva dny do Benátek a jen jsem si s Vámi chtěla potvrdit, zda jsem všechny informace pochopila správně. Z letiště se dostanu busem ATVO samostatně za € 8,00 a zjistila jsem od vás, že je možné zakoupit lístek Přes Get Your Guide. Stačí to mít potom jen vytištěné a ukázat řidiči, nebo to mít jen v telefonu? Ráda bych zakoupila mě a dětem ve věku 11 a 15 let také dvoudenní jízdenku a to je asi za € 30,00. A platí to jen pro ACTV dopravu, je to tak? Dá se to také zakoupit předem online jako jízdenky z letiště, viz výše? Z letiště vystoupíme na náměstí Piazzale Roma a potom již s dvoudenní jízdenkou můžeme nasednout na nějaké vaporetto? Bydlíme na Cannaregio 4185, Strada Nova. Pokud budeme chtít navštívit Muráno a Buráno, jakou linkou doporučujete dopravu? Pořád platí dvoudenní jízdenka, že? Druhý den chci vzít děti vykoupat na Lido. Od našeho ubytování bude asi nejlepší jet vaporettem Když vystoupíme na Lido, je nutné potom nasednout ještě na autobus nebo se to dá na pláž dojít? Cesta zpět na letiště, ač jsem si kupovala odpolední let, byl mi změněný na odlet v 6.20. Chápu správně, že ideálně je jet autobusem? Opět koupit lístek za € 8,00 ve 4:35? Mám se současnou situací na letištích trošku strach. Pokud bych si chtěla vzít taxi, musím si ho objednat dopředu, nebo na náměstí vždy nějaký seženu? Omlouvám se za tolik dotazů, ale velmi mi to pomůže. Děkuji. Klára.

Ve Vašem případě doporučujeme jiný režim jízdenek. Pro dopravu z letiště Marco Polo a na letiště Marco Polo využijte autobus ACTV č. 5. Dvoudenní jízdenka stojí € 30,00 a její platnost je 48 hodin od první validace. Validovat musíte jízdenku při každé změně dopravního prostředku. K této jízdence si zakupte i cestu z letiště a na letiště za příplatek € 6,00 za jeden směr, za oba tedy € 12,00 a jízdenka bude stát € 42,00. Cestu mezi Benátkami a letištěm musíte absolvovat v době platnosti časové jízdenky. Pokud to nestihnete, zakupte si na cestu zpět místo příplatku plnou jízdenku v ceně € 8,00 a celkem Vás bude stát € 44,00. Pro děti kupte zvýhodněnou jízdenku pro mladé ve věku 6-29 let na tři dny (72 hodin) v kombinaci s Rolling Venice Card. Vyjde Vás na € 22,00 + € 6,00 Rolling Venice Card, celkem tedy € 28,00. S příplatkem na cestu z letiště Marco Polo a na letiště Marco Polo Vás vyjde za jedno dítě na € 40,00. Ušetříte tedy celkem € 8,00. Online jízdenky můžete zakoupit na Venezia Unica - Venezia Unica City Pass / Buy Now. Založíte si pro každého kartu (+ Add Card) a na tyto karty vložíte odpovídající jízdenky ze skupiny Airport Transfer Marco Polo - Venice. Po zaplacení Vám přijde PNR kód, na základě kterého si karty s jízdenkami vyzvednete na letišti v automatu nebo přepážce Venezia Unica. Jízdenky platí pro dopravu ACTV - v Mestre, v Benátkách, mezi Mestre a Benátkami, mezi ostrovy (tedy i na Murano, Burano, Torcello a Lido) a na autobusy na Lido. S příplatkem i mezi Benátkami a letištěm Marco Polo. Neplatí pro speciální linky 16, 19 a Casino, na dopravu jiných společností, např. ATVO, Alilaguna, MOM atd. V blízkosti Vaší adresy ubytování je zastávka vaporetta 1 a N. Jmenuje se Ca' d' Oro. Na Murano a Burano jezdí vaporetto č. 12 z Fondamente Nove. Můžete tam přejít od ubytování pěšky nebo přejet vaporettem č. 1 na Ferrovia a odtud vaporetty 5.2 nebo 4.1. druhé jmenované jede i na Murano. V případě Lido Vás vaporetto doveze na Lido S.M.E. odtud je to k nejbližší pláži po Granviale Santa Maria Elisabetta ještě 850 m. Můžete se svézt autobusem V. Jízdenku mít budete. Při cestě zpět na letiště jede první autobus ACTV č. 5 ve 4:35, na letišti je ve 4:56. Na Piazzale Roma Vás doveze noční vaporetto N. V případě vodního i pozemního taxi (z Piazzale Roma) doporučujeme rezervaci.

# 26.06.2022, 20:10.
Prosím, jak se dostat nejlépe z Mestre do Benátek? Pokud vlakem, tak potom z nádraží do centra, pokud jinak, kam přijedeme? Jsme starší generace a už se v informacích ztrácíme. Děkujeme Vám. J.

To záleží samozřejmě hodně na tom, odkud z Mestre do Benátek pojedete. Z vlakového nádraží je to nejjednodušší vlakem Trenitalia. Zaveze Vás na nádraží Santa Lucia. Dostanete se tam i městským autobusem nebo tramvají. Ty Vás zavezou na Piazzale Roma. Tady zase záleží na tom, kam se do Benátek potřebujete dostat a podle toho volit konkrétní vaporetto. Jízdní řády najdete na ACTV.

# 25.06.2022, 17:15.
Můžete mi prosím sdělit nějaké oficiální informace ohledně rezervačního systému vstupu do Benátek? Již platí nebo je dobrovolný? Děkuji. Petr.

Viz naše odpověď ze dne 30.05.2022, 12:26.

# 23.06.2022, 16:15.
Děkuji za informace a doporučení. Čili i kdybychom jeli jen na jeden den do samotných Benátek, tak se nám spíše vyplatí Rolling Venice, jelikož nám je 24 let, než jen jednodenní jízdenka, že ano? Jinak jsem se díval, že jízdenky na ATVO jdou koupit i v aplikaci daAaB nebo přímo na internetu, že ano? Děkuji. Daniel.

Jak jsme už uvedli v jedné z předchozích odpovědí, Rolling Venice Card je slevová karta v ceně € 6,00. Není v ní žádná doprava. Až po předložení této karty získáte slevu na nákup třídenní jízdenky ACTV za cenu € 22,00. Kartu i zlevněnou jízdenku lze zakoupit současně za € 28,00. Jednodenní jízdenku Venezia Daily Pass lze zakoupit za € 21,00. S Rolling Venice Card na ni není žádná sleva. Jízdenky ATVO, kromě speciálu z letiště, nemá význam kupovat na internetu. Prodejní místa jsou běžně dostupná.

# 22.06.2022, 10:44.
Děkuji za informace. Jenom ještě dotaz. Tu třídenní zlevněnou jízdenku, jak píšete, tak ta tedy platí pro oblast Lido di Jesolo a ATVO autobusy? A ještě jsem viděl na stránkách ATVO nějakou Activo Electronic Ticket, o té něco víte prosím vás? Předem opět moc děkuji. S pozdravem Daniel.

Třídenní zlevněnou jízdenkou byla myšlena ta za € 22,00 pro dopravu ACTV v Mestre, Benátkách, mezi Benátkami a Mestre, na ostrově Lido a mezi ostrovy. Tuto mohou zakoupit cestovatelé ve věku od 6 do 29 let po předložení Rolling Venice Card v ceně € 6,00. Vše lze zakoupit současně za € 28,00. Biglietto Electronico Activo je dobíjecí elektronická karta pro městskou dopravu v Jesolo, Caorle, Bibione a San Dona di Piave. Jedná se jen o elektronickou verzi papírových jízdenek, které jsou nahrané na kartě. Pro turistu to nemá význam. Nic neušetříte, spíše si přiděláte starosti s vyřizováním.

# 21.06.2022, 11:36.
Chystáme se s přítelkyní do Benátek od 27.6. do 1.7. Budeme ubytovaní v Lido di Jesolo s tím, že si chceme udělat alespoň jeden den výlet do centra Benátek. Původně jsem myslel, že bychom si koupili Venezia Unica Card Rolling Venice s 3 denní dopravou MHD, ale pokud jsem to dobře pochopil, tak v oblasti Lido di Jesolo, kde se asi budeme převážně pohybovat, tato karta na dopravu neplatí, protože zde jezdí jen autobusy ATVO a ne ACTV. Chtěl bych se tedy zeptat, zda je tomu tak. Dále jsem se chtěl zeptat, jak a kde se případně kupují jízdenky na ATVO autobusy. Poté jsem přemýšlel, že bych Venezia Unica Card stejně pořídil s tím, že až pojedeme do centra Benátek, tak bychom si koupili jen jednodenní jízdenku. Myslíte, že uvažuji správně? Případně, zda byste doporučili nějakou jinou možnost? A asi poslední dotaz. Až přiletíme na letiště Marco Polo, musíme si koupit speciální jízdenku z letiště za € 6,00 nebo si stačí koupit klasickou jízdenku na autobus 10a, který jede do Lido di Jesolo? Předem moc děkuji za odpovědi. S pozdravem Daniel.

Časová jízdenka ACTV, tedy i třídenní jízdenka se slevou pro mladé s Rolling Venice Card, platíá na dopravu ACTV v Mestre, Benátkách, mezi Benátkami a Mestre, na ostrově Lido a mezi ostrovy. Neplatí pro speciální linky 16, 19 a Casino. Pro cestu z Lido di Jesolo ji není možné využít. Obě tyto oblasti zahrnuje Venezia Metropolitana 24 (na 24 hodin), která zahrnuje dopravu ACTV, ATVO a Arriva Veneto. K tomu dopravu dvou dětí do 11. let. Stojí € 35,00. Pro Vás se ale zřejmě nevyplatí. Pro Vás bude výhodnější si zakoupit zlevněnou třídenní jízdenku a cestu mezi Lido di Jesolo a Benátkami realizovat samostatným jízdným. Jízdenky ATVO se kupují na pokladnách ATVO. Např. na letišti, na autobusovém nádraží v Lido di Jesolo atd. Z letiště si stačí koupit základní jízdenku v ceně € 3,50. Nemůžete jet ale spojem Express. Ve standardní jízdence je zahrnuté jen malé zavazadlo. Definice malého a velkého zavazadla je v tarifu na výše uvedených stránkách, stejně kolik lístků je potřeba koupit za různé kombinace zavazadel. V variantě Express už zavazadlo je zahrnuté.

# 20.06.2022, 08:08.
Chystáme se do Benátek 1.7.2022 a ráda bych se Vás zeptala, kde se dá zaparkovat a jak potom postupovat s dopravou v Benátkách. Budeme cestovat vlastním autem a do Benátek přijíždět přibližně mezi 8 a 9 hodinou ranní. Ještě bych se ráda zeptala, na jaká místa nám doporučíte se podívat. Moc Vám děkujeme. Andrea.

Doporučujeme zaparkovat na Tronchetto. Celodenní parkování Vás vyjde na € 22,00. Z Tronchetto potom pokračujte vaporettem ACTV č. 2 do Benátek na Piazza San Marco. Přímo na parkovišti Tronchetto si můžete zakoupit jízdenky. Jednosměrná na 75 minut stojí € 7,50, celodenní Venezia Daily Pass stojí € 21,00. Je ho třeba validovat při každé změně dopravního prostředku. Kam se podívat záleží na tom, jak moc času chcete v Benátkách strávit. Určitě absolvujte minimálně jednu cestu vaporettem po Velkém kanále na San Marco. Velký kanál a památky na náměstí jsou základním minimem. Můžete se také vypravit na ostrovy Murano a Burano, případně se jen projít ze San Marco pěšky zpět na Tronchetto kolem mostu Rialto a se zastávkou ve čtvrti Cannaregio. Inspirací Vám může být naše reportáž Benátky 2013.

# 19.06.2022, 17:29.
Píši narychlo. Teď jsem našla Vaše stránky. Mladí mají zítra letět v 8:20 do Benátek bez CK a budou ubytovaní v Hotel Casa Verardo Residenza d' Epoca. Neví ale, jak se dostat z letiště Marco Polo do hotelu. A respektive spíše z hotelu na letiště zpět, protože odlet je 22.6. v 6:30. Aby to stihli. Můžete prosím poradit? Někdo říká lodí, ale trvá to prý až hodinu a jezdí tak brzy? Nerozumím tomu. Doprava MHD je psaná přibližně 1,5 hodiny, ale jinde přibližně 35 minut. Nebo lze z letiště jet přímo nějakým taxíkem až k hotelu? Kolik to asi stojí? Moc děkuji za pomoc, pokud byste mohl. Zdravím. Vilma.

Z letiště Marco Polo musíte jet autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud vaporettem ACTV č. 1 na San Marco / San Zaccaria. Jízdenka Aerobus (Linea 5) + Nave na 90 minut stojí € 14,00. Pokud budete využívat nějakou časovou jízdenku ACTV, můžete si k ní cestu z letiště připlatit za € 6,00. Stejně tak cestu na letiště. Cesta z letiště / na letiště musí proběhnout v době platnosti časové jízdenky. Jízdenky koupíte na letišti v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. Ze zastávky vaporetta musíte jít doleva a hned doprava na C. degli Albanesi. Ta Vás dovede až na Campo Santi Filippo e Giacomo. Náměstí přejděte rovně a pokračujte po C. Drio la Chiesa. Dovede Vás ke kanálu, přes který přejděte přímo k hotelu. Zpět potom můžete jet stejnou cestou. První autobus č. 5 na letiště jede ve 4:35, na letišti je ve 4:56. Vaporetto N (noční) ze San Marco / San Zaccaria jede ve 2:30 (3:09) a 3:30 (4:09). V závorce jsou příjezdy na Piazzale Roma. Jízdní řády na všechny spoje najdete na výše uvedených stránkách. Water Taxi Vás vyjde na € 122,00.

# 19.06.2022, 07:50.
Zítra přiletím na dvě noci do Benátek. Ráda bych přímo od letiště Marco Polo cestovala na ostrovy Murano a Burano. Můžete mi poradit cestu odkud se tam odjíždí? Jízdenku ACTV na dva dny za € 30,00 + € 6,00 na cestu z letiště jedním směrem koupím přímo před letištěm v automatu? Děkuji. Petra.

Z letiště Marco Polo se na ostrovy Murano a Burano dopravou ACTV přímo nedostanete. Budete muset cestovat autobusem č. 5 na Piazzale Roma a odtud vaporettem č. 3 na Murano. Pokud budete chtít hned cestovat na Burano, vystupte na Murano Faro a odtud pokračujte vaporettem č. 12 na Burano. Jízdenky zakoupíte na letišti v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. Pokud chcete jet přímo z letiště na Murano, budete muset využít dopravu společnosti Alilaguna. Konkrétně linku Blu, která zastavuje na Murano Museo a Murano Colona. Jízdenka stojí € 8,00. Je to rychlejší a téměř za stejnou cenu jako příplatek € 6,00 ACTV. Jízdenky se kupují na pokladně v hale nebo u odjezdového stanoviště. Na Murano potom přejedete vaporettem ACTV č. 3 s časovou jízdenkou ACTV z Colona na Faro a odtud č. 12 na Burano.

# 18.06.2022, 15:15.
Od kdy prosím začíná platit Venezia Unica City Pass, zakoupená na 72 hodin? Děkuji Gustav.

Záleží to na tom, co vše máte na kartě nahrané. Pokud tam máte časovou jízdenku ACTV na 72 hodin, začíná platí okamžikem první validace. Validovat ji musíte následně při každé změně dopravního prostředku. Pokud tam máte i nějaké vstupy, začínají platit od data, které uvedete při nákupu.

# 17.06.2022, 12:24.
V termínu od 18. do 22. července budeme trávit dovolenou v Korutanech, konkrétně u jezera Ossiacher See, hotel Jägerhof. Jeden den bychom se rádi zajeli podívat do Benátek. Podle mapy jde o cestu autem lehce přes 2 hodiny. Mohl byste nám prosím poradit, která trasa je nejlepší, jaké jsou případné poplatky a kde je vhodné auto zaparkovat? Nebo je z našeho místa ubytování vhodnější využít autobus nebo vlak? Jak jsem se dočetla ve vašich otázkách a odpovědích, uvažovaný zpoplatněný vstup do Benátek by měl být v platnosti až od 1. 6. 2023. Benátky si chceme projít pěšky, tak kdybyste měl tip na nějaké dobré a cenově dostupné restaurace nebo jakékoliv tipy, co by bylo dobré neopomenout a zhlédnou, budu moc vděčná. Moc děkuji. Monika.

Určitě je to lepší absolvovat autem. Veřejná doprava by Vás připravila při jednodenní návštěvě o spoustu času a limitovala by Vás. Cestu odhadujeme spíše na tři hodiny. Každopádně doporučujeme tam nejezdit v pátek a v sobotu z důvodu přesunu turistů zpět resp. tam. Předpokládáme, že budete mít rakouskou dálniční známku, v tom případě je nejvhodnější trasa po dálnici A10 a A2, v Itálii následně po A23 a A4. Pokud dálniční známku nemáte, jeďte po silnici B94 a následně B83. V Tarvisio se už můžete připojit na italskou autostrádu. Mýtné je ve výši € 18,20, to samé při cestě zpět. Ušetřit můžete tím, že pojedete z Tarvisio dále po SS13 až do Gemona, kde se na dálnici připojíte. Mýtné v tomto případě bude v jednom směru € 12,00. Tuto trasu jezdíme my a je to s minimální ztrátou a z hlediska pohonných hmot téměř zadarmo. V Benátkách doporučujeme zaparkovat na parkovišti Tronchetto. Předpokládáme, že tam budete více jak 3 hodiny, parkování Vás tedy vyjde na € 22,00. Přímo na parkovišti si můžete koupit jízdenky na vaporetto v ceně € 7,50. Doporučujeme alespoň jednu cestu takto absolvovat po Velkém kanálu vaporettem č. 2, které odjíždí přímo z Tronchetto. Je to jeden z top zážitků v Benátkách. Přečtěte si naši reportáž Benátky 2013. Vstup do Benátek bude zpoplatněný od 16. ledna 2023, ne od 1. června 2023. Viz naše odpověď ze dne 30.05.2022, 12:26. Tipy na stravování najdete v článku Jídlo a pití v Benátkách. Další tipy v našich otázkách a odpovědích.

# 14.06.2022, 17:15.
Mám dotaz ohledně nejlepší možné dopravy z ubytování ve čtvrti Cannaregio na letiště Marco Polo, kdy z letiště nám to letí v 7:15 ráno. Děkuji za odpověď. Tomáš.

Dojděte k zastávce vaporetta S. Marcuola Casino na Velkém kanálu a jeďte nočním vaporettem N na Piazzale Roma. Jede ve 3:42 a na Piazzale Roma je ve 3:50. Autobus č. 5 jede na letiště ve 4:35. Na letišti je ve 4:56. Později jede vaporetto ve 4:12 a na Piazzale Roma je ve 4:20. Jedná se o spoje od pondělí do soboty.

# 14.06.2022, 13:02.
Chci se prosím zeptat, když si zakoupím lístek na 72 hodin. Bude tato jízdenka platná po aktivaci už z letiště Marco Polo do Benátek a poté pro vaporetto k ubytování na adrese Via Borgognoni 5 Isola di Torcello? Po celých těch 72 hodin můžeme cestovat po moři i po souši z letiště, do Benátek, na pláže (Lido) a nakonec i zpět na letiště? Nebo jsou tam nějaká pásma, na které tato jízdenka nestačí? Předem moc děkuji za odpověď. Veronika.

Časová jízdenka ACTV je platná na dopravu ACTV autobusy, tramvajemi a vaporetty v Mestre, mezi Mestre a Benátkami, v Benátkách, na ostrově Lido a mezi ostrovy. Jízdenku nelze využít na speciální linky 16, 19 a Casino, na dopravu jiných společností a také na dopravu z letiště a na letiště. Pokud si však k jízdence tuto dopravu přikoupíte za příplatek € 6,00 za jeden směr, tzn. € 12,00 za oba směry, můžete z letiště Marco Polo využít i tuto jízdenku. Např. autobusem ACTV č. 5 do Benátek nebo ACTV č. 15 do Mestre. Cestu z letiště a na letiště musíte absolvovat v době platnosti této jízdenky. Konkrétně v případě jízdenky na 3 dny je jízdenka platná 72 hodin od její první validace.

# 13.06.2022, 12:53.
Chtěla bych se zeptat. Dá se koupat na Muranu? Děkuji. Lenka.

V historickém centru Benátek a jejich ostrovech je zákaz koupání v městských kanálech. Za porušení zákazu hrozí pokuta až € 500,00. To by ale neměla být hlavní motivace k tomu se tam nekoupat. Hrozí infekce a zdravotní problémy. Voda benátských kanálů je brakická voda, směs sladké a slané vody. Kvůli splaškům z domácností a znečištění z motorových člunů není tato voda ani čistá. Nepotápět se do vody benátských kanálů je první z věcí, které se malé místní děti učí. Pro koupání jsou určeny benátské pláže na ostrově Lido umístěné ve směru do volného moře.

# 10.06.2022, 12:53.
Prosím Vás, zvažujeme pobyt na 5dnů v Chioggia a rozhodujeme se, zda letět a nebo jet autem. Zjistili jsme, že v Chioggia je asi problém s parkováním u hotelů. Plánujeme ubytování v oblasti Sottomarina. Nemáte prosím nějaké cenné informace? A případně, jak by se dala absolvovat cesta z letiště Marco Polo? Jakou variantu byste nám prosím doporučil? Děkuji a přeji Vám hezký den. Monika.

ZTL zóna je v historickém centru města Chioggia, nicméně v části Sottomarina funguje systém modrých zón a placených parkovišť. Seznam parkovacích ploch, umístění na mapě, zpoplatněných časů a souvisejících cen najdete na SST Chioggia - Servizi / Parcheggi. Z letiště Marco Polo se do Chioggia dostanete veřejnou dopravou následujícím způsobem. První varianta spočívá ve využití benátské dopravy. Z letiště jeďte vaporettem Alilaguna, konkrétně modrou linkou na Lido S.M:E. Odtud pokračujte autobusem a vaporettem ACTV, konkrétně kombinovanou linkou č. 11. Do Sottomaria přejdete přes Isola dell' Unione. Můžete také volit pouze dopravu ACTV a to z letiště autobusem č. 5 a následně vaporettem č. 1 na Lido S.M.E. Druhá varianta spočívá pouze v pozemní dopravě autobusy. Nejdříve jeďte autobusem ATVO č. 10A do Mestre na Corso del Popolo. Tady přejděte kousek po Corso del Popolo směrem ke kruhovému objezdu a pokračujte autobusem ACTV č. 53E do Dolo Centro. Odtud pokračujte autobusem ACTV č. 82E do Sottomarina. Nicméně tento autobus jede jen v jednom čase, v jiných ho nahrazuje kombinace ACTV č. 58E do Piove di Sacco a následně Busitalia Veneto č. E005V(Z) do Sottomarina. Třetí varianta spočívá v kombinaci autobusů a vlaku. Další varianty jsou už přes Padova apod. Z důvodu složitosti je ani nepopisujeme. Doporučujeme tu první variantu. Je nejpřehlednější. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 08.06.2022, 13:14.
Mohu Vás poprosit o radu? Potřebuji se dostat z oblasti Lido na letiště Marco Polo, ale letíme brzy ráno. Potřebuji vyrazit z oblasti už kolem 4 hodiny ranní a nevím, jak jezdí lodní doprava, nebo jak objednat vodní taxi k autobusu směr letiště. Předem moc děkuji za Vaši odpověď. Již minule jste mi úžasné poradil. Gabriela.

V rámci ostrova Lido jezdí noční autobusy označené N. Po půlnoci je frekvence minimálně 1x za hodinu. Stejně tak vaporetta označená N, ta s frekvencí minimálně 2x za hodinu. Jedou přes Piazzale Roma. Z Piazzale Roma potom jede první autobus č. 5 na letiště Marco Polo ve 4:35. Všechny uvedené spoje jsou ACTV. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Pokud máte už zakoupenou časovou jízdenku s příplatkem pro dopravu na letiště, můžete ji využít v době platnosti této jízdenky. Pokud nemáte jízdenku, celou trasu všemi třemi spoji zvládnete na jízdenku v ceně € 14,00. Vodní taxi z Lido na letiště Marco Polo Vás vyjde na € 130,00 a můžete ho objednat online přes Venice Water Taxi. Taxi se objednává přímo na konkrétní let. Levnějším řešením může být rezervace přes Get Your Guide, kdy cena za osobu u nočního vodního taxi je € 38,00.

# 08.06.2022, 12:15.
Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem si objednáme jízdu na gondole. Chtěli bychom se projet jen nějakou krátkou trasu bez hudby, tak jak to říct a kde to objednat. Stačí až na místě nebo online? Děkuji moc. Pavlína.

Mělo by to stačit na místě. Na Velkém kanálu je několik stanovišť. Pokud nic nechcete řešit na místě, případně máte jazykovou bariéru, můžete si objednat projížďku gondolou přes Get Your Guide a na místě jen ukázat voucher.

# 08.06.2022, 10:18.
Chci se zeptat na jízdenku Rolling Venice. S přítelkyní se chystáme na 3 dny do Benátek. Já mám 27 let a přítelkyně 24 let. Můžeme Rolling Venice využít, když je od 6 do 29 let, nebo je to třeba jen pro studenty, či je nutné splnit něco jiného? Děkuji za odpověď. Tomáš.

Nejedná se o jízdenku, ale o slevovou kartu. Tato stojí € 6,00 a její platnost je jeden rok. Je určená pro mladé od 6 do 29 let a už z této definice vyplývá, že se posuzuje věk, ne studium apod. S touto kartou si potom můžete zakoupit se slevou třídenní jízdenku ACTV nebo si obojí zakoupit současně přes Venezia Unica.

# 06.06.2022, 21:54.
Jsme nyní v Benátkách a bydlíme kousek od Pizzale Roma, přijeli jsme autobusem č. 5, ale odlet máme v 6:30 hodin opět z letiště Marco Polo. Neporadil byste nám, zda se dostaneme zpět zase autobusem č. 5 i v takto brzké ranní hodině? Stihneme to? Děkuji moc. Linda.

První autobus ACTV č. 5 odjíždí z Benátek z Piazzale Roma ve 4:35, na letišti je ve 4:56. Dá se to tedy stihnout. V neděli a ve svátek odjíždí první autobus v 5:40 a na letišti je v 6:01. To už bychom volili jinou dopravu. První autobus ATVO odjíždí ve 4:20 a na letišti je ve 4:40. Tento jezdí každý den.

# 06.06.2022, 18:12.
Chtěla bych se zeptat ohledně Benátek. Pojedeme tam na jeden den. Poradíte, kde se dobře naobědvat a pokud je možné se tam někde i během návštěvy vykoupat. Pokud bychom se museli pohybovat vodními prostředky, poradíte prosím, odkud a kam? Děkuji. Pavlína.

Tipy na stravování najdete v článku Jídlo a pití v Benátkách. Benátské pláže jsou na ostrově Lido. Tam se dostanete jedině vaporettem. Nicméně pokud pojedete do Benátek na jeden den, bude návštěva pláží na ostrově Lido pro Vás spíše velká ztráta času. Budete se tam muset dopravit vaporettem a následně přejít na druhou stranu ostrova, nebo se tam dopravit autobusem z přístaviště. To samé zpět. Během jednoho dne budete po Benátkách pravděpodobně chodit převážně pěšky. Každopádně velkým zážitkem pro Vás může být plavba vaporettem po Velkém kanálu na Piazza Marco.

# 04.06.2022, 18:24.
Ďakujem za odpoveď. Chcela by som sa ešte opýtať. Keď si kúpime lístok na 72 hodín aj na cestu z a na letisko, možem týmto lístkom chodiť aj do a z campu? Náhodou neviete, kedy ide posledný autobus z Benátok do campu a ako sa z centra Benátok dostaneme do campu? Ďakujem. Klára.

Pokud si koupíte jízdenku na 72 hodin, můžete s ní cestovat i do kempu Jolly městskými autobusy ACTV. Na cestu z letiště a na letiště ji takto použít nemůžete. Pokud chcete cestovat z letiště Treviso, můžete využít autobus, který jsme Vám uvedli, pokud chcete cestovat z letiště Marco Polo a chcete využít jízdenku na 72 hodin, musíte mít k této jízdence zakoupenou tuto cestu za příplatek € 6,00 pro jeden směr. Potom cestu mezi Benátkami a letištěm musíte absolvovat v době platnosti této jízdenky. Použít musíte autobusy ACTV č. 5 do Benátek nebo č. 15 do Mestre. Možnosti cesty z Benátek do kempu jsme Vám uvedli v předchozí odpovědi. Aktuální jízdní řády zvolené varianty dopravy najdete na výše uvedených stránkách.

# 03.06.2022, 00:40.
Chcela by som sa opýtať, či nám viete poradiť. Ideme do Benátok od 8. do 10.6.2022. Budeme ubytovaní v Campe Jollie in town. Chcela by som sa opýtať, ako sa dostať z letiska do Benátok a z Benátok do kempu? Tiež by som sa chcela opýtať, koľko dňový cestovný lístok sa nám oplatí kúpiť a či bude platiť na dopravu na pevnine. Ďakujem. Klára.

Do Benátek se dostanete z letiště autobusem: z Marco Polo za € 8,00, z Treviso za € 12,00. Můžete pokračovat autobusem ACTV č. 6 a vystoupit na zastávce Via Trieste / Eraclea. Zastávka je hned za kruhovým objezdem. Musíte se vrátit na kruhový objezd a pokračovat doprava po Via C. Beccaria a následně odbočit doprava na Via Francesco Carrara. Na jejím konci začíná cyklostezka, která Vás dovede opět na Via Francesco Carrara a následně doprava po Via della Fonte ke sportovnímu centru, podél kterého po cyklostezce dojdete až k podchodu, který ústí u kempu. Ze zastávky je to 1,2 km. Stejně daleko je to i ze zastávky tramvaje T2 (Piazza del Mercato). Kousek ke kempu jezdí i autobus č. 81F. Ten ale jezdí ze zastávky Rizzardi, kam se dostanete podchodem z vlakového nádraží. K vlakovému nádraží jezdí oba zmíněné autobusy z letiště. To, zda se Vám vyplatí nějaká časová jízdenka, těžko říct. Pokud budete využívat městskou dopravu (jízdenky platí i na pevnině), vyplatí se vám jízdenka na 48 nebo 72 hodin. To v případě, že budete využívat i vaporetta. Vše platí pro dopravu ACTV. Nicméně kemp v sezóně organizuje Shuttle bus mezi kempem a Piazzale Roma. Z kempu vyjíždí v 10:00 a zpět jede v 18:00. Obousměrná jízdenka stojí € 7,00. Informace získáte na recepci, kde je možné koupit i jízdenky.

# 02.06.2022, 10:38.
Ztratila jsem se v množství informací. Prosím Vás o radu. Pokud chceme 23.6.2022 vstoupit na jeden den do Benátek, kde je možné si zaplatit vstup do města? Musíme přes nějaký portál nebo to lze přímo ve městě? Stojí se tam hodinové fronty? Děkuji za odpověď. Hezký den. Jolana.

Viz naše odpověď ze dne 30.05.2022, 12:26.

# 30.05.2022, 12:26.
Chtěla bych se zeptat, zda je již v letošním roce 2022 aktuálně spuštěný rezervační systém pro vstup do Benátek a s tím spojený nějaký poplatek. Děkuji a přeji krásný den. M.

Dle usnesení č. 32 ze dne 12. května 2022 stanovila Rada města, že poplatky se začnou platit až od 16. ledna 2023. Viz Contributo di accesso a Venezia: tutte le informazioni utili.

# 29.05.2022, 19:13.
Chtěl bych se zeptat. 3. června odlétáme s manželkou na letiště Marco Polo a návrat máme ráno 6. června. Budu bydlet v hotelu Antony, kousek od letiště. Tam se dostanu linkou č. 5 nebo 15. Sobotu a neděli chci strávit v Benátkách, podívat se na ostrov Murano a Burano. Bude mě stačit na tyto dva dny zakoupit 2x ACTV dvoudenní dopravu za € 60,00 pro dva? Prosím ještě o nějaký tip ostrova na výlet nebo pláže na vykoupání. Děkuji za Váš čas a odpověď. Roman.

Jízdenka Vám bude stačit na dopravu dopravními prostředky ACTV v Mestre, v Benátkách, mezi Mestre a Benátkami, po ostrovech a mezi ostrovy. Neplatí na speciální linky 16, 19 a Casino. Neplatí také na cestu z letiště a na letiště. Cestu z letiště si můžete k této jízdence přikoupit za € 6,00 pro jeden směr. Tuto cestu ale musíte absolvovat v době platnosti jízdenky. Pokud tedy přiletíte 3. června a budete využívat jízdenku na 48 hodin, obě cesty po dobu platnosti jízdenky nestihnete. Samostatná jízdenka z letiště Marco Polo do Mestre nebo Benátek stojí € 8,00. Benátské pláže jsou na ostrově Lido.

# 27.05.2022, 16:10.
Chystáme se do Benátek. Jsme všichni studenti a potřebovali bychom vyřešit dopravu po Benátkách. Našla jsem si na Venezia Unica, že existuje karta pro studenty na 3 dny za € 28,00 - ACTV 3 day Transport + Rolling Venice. Moc ale nerozumím tomu, jak toto funguje. Mohl byste mi prosím objasnit, co všechno tento balíček obsahuje? Musím ještě někde zvlášť dokupovat kartu Rolling Venice? Potřebovala bych hlavně dopravu z Mestre, kde budeme bydlet, a zpět a lodní dopravu na přilehlé ostrovy. Kartu bych chtěla koupit online. Děkuji Vám moc za odpověď. Eliška.

Existuje karta Rolling Venice, která je pro mladé od 6 do 29 let. Její cena je € 6,00 a platnost má 1 rok. Nabízí řadu benefitů - viz Venezia Unica. Jedním s těchto benefitů je i sleva na jízdné v Benátkách, konkrétně na třídenní jízdenku. Tuto lze koupit za € 22,00. Kartu Rolling Venice zakoupíte na kterékoliv pokladně Venezia Unica. Můžete ji koupit i společně s třídenní jízdenkou online za € 28,00 na Venezia Unica. Třídenní jízdenka Vám pokryje veřejnou dopravu v Benátkách a Mestre dopravními prostředky ACTV. Samozřemě i mezi Benátkami a Mestre, mezi ostatními ostrovy. Neplatí na speciální linky 16, 19 a Casino. Neplatí na cestu z letiště, nicméně tuto cestu lze zakoupit s příplatkem € 6,00 pro jeden směr.

# 26.05.2022, 10:26.
Mohu poprosit o radu, jak se městskou dopravou dostanu z letiště Marco Polo k destinaci Benátky-Lido? Děkuji za pomoc. Krásný den. Gabriela.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem č. 5 na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem č. 1 na ostrov Lido. Obě uvedené linky provozuje ACTV. Kombinovaná jízdenka na autobus č. 5 a vaporetto stojí € 14,00. Její platnost je 90 minut. Na ostrově Lido můžete jít k ubytování pěšky nebo na vzdálenější místo také autobusem. Jsou značeny písmeny a provozuje je stejná společnost. Pokud ale budete více cestovat, což zřejmě budete, doporučujeme si zakoupit nějakou časovou jízdenku. Na dva dny stojí € 30,00, na tři dny € 40,00 a na týden € 60,00. Cesta z letiště a na letiště je za příplatek € 6,00 za jednu jízdu, za cestu z a na letiště tedy € 12,00. Tuto cestu musíte absolvovat v době platnosti časové jízdenky.

# 12.05.2022, 18:29.
S přítelkyní se chystáme na 4 dny do Benátek. Tak mám dotaz, jak se dostat z letiště Marco Polo do našeho ubytování v Cannaregio 1863/d, Cannaregio, Benátky, 30121, Itálie. A ještě mám dotaz k Venezia Unica, zda nám tohle: ACTV - Time-limited tickets + transfer Marco Polo Airport (Return ticket), zajistí dopravu z a na letiště a dopravu po Benátkách. Děkuji za odpověď. Tomáš.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma. Odtud pokračujte vaporettem č. 1 ve směru po Velkém kanále a vystupte na zastávce S. Marcuola Casino. Jděte po S. Marcuola a za Chiesa di San Marcuola odbočte doleva na Rio Tera Drio la Chiesa. Na konci kostela odbočte doprava na Rio Tera del Cristo, která Vás dovede k Rio Tera S. Leonardo. Odbočte hned doprava na Calle del Pistor a po chvíli doleva na Calle de I' Aseo. Jděte po ní směrem ke kanálu Rio della Misericordia. Poslední ulice před tímto kanálem vlevo je Calle Gheltof o Loredan. V této uličce je Vaše ubytování. Je třeba si vytisknout mapu a do té si nejlépe cestu zakreslit. Ano, jízdenka Vám dopravu zajistí, nicméně je třeba zvolit správnou variantu. Určitě bychom volili třídenní jízdenku. Pokud od nástupu do autobusu na letišti do výstupu z autobusu na letišti neuplyne více než 72 hodin, zvolte třídenní jízdenku se zpáteční cestou mezi letištěm a Benátkami. Pokud to bude více jak 72 hodin, zvolte třídenní jízdenku s jednosměrnou cestou mezi letištěm a Benátkami. Na cestu zpět si potom zakupte jednorázovou jízdenku. Pokud je Vám méně než 26 let, vyplatí se Vám zakoupit varianta s Rolling Venice. Třídenní jízdenku je třeba validovat při každé změně dopravního prostředku.

# 12.05.2022, 10:25.
Kde je možné nejlépe zaparkovat, prosím? Děkuji. Hanka.

Doporučujeme parkovat na parkovišti Tronchetto.

# 06.05.2022, 12:15.
Chtěl bych se prosím poradit. Přilétám na Marco Polo dne 13.7. dopoledne a zjistil jsem, že do Lido di Jesolo je možné nalézt autobus. Bohužel ale odlet zpět do Prahy dne 20.7. je už v 6:20, tzn. na letišti musíme být už v 5 hodin ráno, tudíž odjezd z Lido di Jesolo by musel být asi ve 4 ráno. Nemohu žádný takto brzký odjezd z Lido di Jesolo nalézt. Nevíte prosím o nějaké možnosti, nebo nezbývá než vzít taxi? Děkuji moc za Váš čas a přeji krásný den. Libor.

Bohužel první autobus ATVO, který odjíždí z Lido di Jesolo na letiště Marco Polo, je autobus v 5:20 a na letišti je v 6:06. Budete muset volit taxi.

# 05.05.2022, 07:14.
Pane Řehůřku, v červnu opět budu v Benátkách a slyšela jsem zajímavou reportáž o ostrovech v laguně San Lazzaro a San Servolo. Zaujalo mě to a zvažuji, že tam projedu. Máte prosím nějaké informace o vstupech? Nevím, zda např. není třeba si prohlídku nějak dopředu rezervovat. Děkuji a přeji krásný den. Drahomíra.

Podle našich informací lze ostrov San Lazzaro navštívit zdarma a bez rezervace. Klášter lze navštívit jednou denně v 15:25, opět zdarma a bez rezervace. Stejně tak lze navštívit ostrov San Servolo. Místní památky a muzeum mají samozřejmě každá svůj režim vstupu - vstupné, otevírací doba.

# 27.04.2022, 13:46.
Prosím o informaci, zda v každém nákupu Venezia Unica Card, tedy např. s Museum Pass Reduced, je zahrnuta automaticky i 72. hodinová jízdenka městskou dopravu. Našel jsem informaci, že pokud plánujete se v Benátkách zdržet alespoň 3 dny a navštěvovat různá muzea, paláce a galerie, zakupte si online Venezia Unica Pass, jehož jsou různé druhy za různé ceny dle počtu zpřístupněných památek. Jeho součástí je 72. hodinová jízdenka na všechny lodní linky atd. Že jízdné je obsaženo. Ale připadá mi tato možnost vzhledem k ceně nepravděpodobná a předpokládám, že si tuto jízdenku na 3 dny musím do karty přikoupit. Děkuji a zdravím. Václav.

Venezia Unica City Pass funguje tak, že si nejdříve založíte virtuální kartu (Add card) spojenou se jménem a příjmením. Následně si na tuto kartu nakonfigurujete podle potřeby dopravu, vstupy a služby - muzea a kostely, veřejnou dopravu v Benátkách, dopravu z letiště Marco Polo, dopravu z letiště Treviso, parkování a služby. Existují i výhodné balíčky označené Our Best Deals. Když si tyto balíčky rozkliknete, zobrazí se seznam produktů, které obsahují a cena. Žádný z těchto balíčků neobsahuje dopravu. Konkrétně Vámi zmiňovaný Museum Pass Reduced je v kategorii Muzea a kostely. Neobsahuje dopravu. Obsahuje vstup do 12. muzeí v Benátkách. Je určený pro studenty do 26. let, držitele Rolling Venice Card a seniory nad 65 let. Seznam muzeí je uvedený pod odkazem směřujícím z tohoto balíčku. Jakmile budete mít kartu nakonfigurovanou, zaplatíte ji - Check out, obdržíte voucher s PNR kódem. Následně si v Benátkách na základě tohoto PNR kódu vyzvednete v automatu nebo na pokladně Venezia Unica fyzickou kartu, kterou budete používat v dopravě. Muzea můžete navštěvovat i s voucherem.

# 17.04.2022, 23:53.
Pane Řehůřku, obracím se na Vás po několika letech s dotazem ohledně cesty do Benátek. Letíme s kamarádkou na konci dubna od 29.4. do 2.5. do Benátek a rozhodla jsem se nám oběma koupit Venezia Unica Card s dopravou z letiště. Chci se zeptat, kde a jak ji mohu aktivovat po příletu na letiště v Treviso, aby byla platná již v autobuse ACTV na cestu do Benátek? Vím, že je pak nutné ji aktivovat při jakékoliv cestě autobusem, vaporettem, ale nevím si rady při první aktivaci. Velice Vám děkuji za radu. S pozdravem Lucie.

Zakoupením Venezia Unica Card obdržíte e-mailem voucher s PNR kódem. Na letišti Treviso ukážete tento voucher řidiči a pojedete autobusem ATVO do Mestre nebo do Benátek, podle ubytování. V Mestre na nádraží nebo v Benátkách na Piazzale Roma ukážete voucher na pokladně Venezia Unica nebo zadáte PNR kód do automatu a obdržíte kartu. Na této kartě bude nahraná jízdenka. 72 hodin začne běžet od první validace této jízdenky. Při cestě zpět na letiště potom opět ukážete voucher řidiči autobusu. Podrobný popis je uvedený na stránkách Venezia Unica.

# 01.04.2022, 03:50.
Nemáte prosím nějaké informace ohledně nově plánovaného vstupního poplatku do Benátek přes turnikety na ostrov benátský?. Našla jsem nějaké články o tom, že od 1.6. by měl začít výběr vstupného do Benátek podle vytíženosti. Pak jsem googlila ještě nějaké anglické zdroje a našla článek, kde naopak psali, že se teprve hádají o tom jak by to mělo vypadat a ne všichni souhlasí s návrhem a vypadalo to, že ta informace o vstupu od června je pozůstatek plánů před covidem, kvůli kterému to odsouvali. Nemáte prosím nějaký kontakt na místní, u kterých by bylo možné ověřit jak to je? Zkoušela jsem psát do ubytování, co máme zamluvené u letiště, ale tam mi odepsali, že o tom nic neví. Děkuji předem za odpověď. Lucie.

Informace o posledním rozhodnutí najdete v oficiálním článku Contributo di accesso a Venezia: tutte le informazioni utili. Najdete tam i e-mail, kam můžete zaslat požadavek na poskytnutí informací. Můžete si přečíst i celé nařízení.

# 25.03.2022, 09:44.
Prosím o konkrétní vysvětlení platnosti City Pass s dopravou ACTV a z letiště Treviso - od kdy do kdy? Přiletíme 4.4. a odlétáme 8.4. Platí lístek na transfer z a na letiště 4. a 8. a na ACTV 4. až 6. 4. , nebo se musíme i s odletem vejít do 3 dnů? Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Šárka.

Máte to jasně napsané v popisu toho combo lístku. Jízdenka z letiště na ATVO je zpáteční, platná na jízdu z letiště a na jízdu zpět na letiště. Pro nástup musíte použít voucher s PNR kódem. Jízdenka ACTV je na 72 hodin a její platnost začíná běžet prvním použitím dopravy ACTV, tj. od první validace. Prakticky to proběhne tak, že na základě voucheru nastoupíte do autobusu ATVO na letišti, ten Vás zaveze na Piazzale Roma. Tam si v automatu nebo na prodejně ATVO vyzvednete City Pass, se kterým už budete pokračovat městskou dopravou ACTV k ubytování a následně poznávat Benátky. Při využívání dopravy ACTV je třeba jízdenku validovat při každé změně dopravního prostředku.

# 24.03.2022, 22:14.
Pane Řehůřku, chystáme se na na náš první výlet do Benátek. Jsme již dávno 65 plus, takže přípravu nepodceňujeme. Přiletíme 4.4. na letiště Treviso v 11:05 hodin a odlétáme 8.4 v 11:55 hodin. Ubytování máme v hotelu Gorizia a la Valigia na Calle Fabbri 4696. Zvažujeme nákup City Pass s dopravou za € 58,00, kde by měla být doprava z a na letiště a na 3 dny ACTV. Není nám ale jasné, jak je to s platností a zda by to byla správná volba. Potom se nám ještě líbí balíček San Marco City Pass za € 21,90. Pokud zakoupíme, stačí domácí tisk, nebo až v Benátkách si vyzvednout kartu? Prosím o radu a předem děkuji. Šárka.

Po zakoupení Venezia Unica City Pass obdržíte e-mail spolu s rezervačním kódem PNR. Ten potřebujete pro zakoupení jízdenky a pro přímý vstup do muzeí, kostelů a dalších atrakcí, stejně tak pro využívání služeb, které jste si zakoupili. Pro veřejnou dopravu si jízdenku vyzvednete zadáním PNR do automatu ACTV nebo předložením voucheru na prodejním místě. Obdržíte City Pass, který budete používat v dopravě. U vstupu do muzeí, kostelů apod. stačí předložit City Pass nebo voucher s PNR kódem.

# 13.03.2022, 07:57.
Prosím Vás, když si koupím online jízdenku ATVO na cestu z letiště Treviso do Benátek, mohu si ji rovnou vytisknout v České republice, vystoupit z letadla a jít přímo do autobusu? Nebo musím jízdenku na letišti nějak ověřovat? Děkuji moc za odpověď. Anna.

S online jízdenkou můžete jít přímo k autobusu.

# 17.02.2022, 07:36.
Snažila jsem se najít v otázkách a odpovědích něco o Trevisu, i dopravu z Benátek, ale nedaří se mi to. Mohl byste mě prosím trochu navést? Děkuji. Draha.

Např. v odpovědi ze dne 03.07.2019, 12:47 nebo ze dne 11.10.2013, 08:25.

# 13.02.2022, 19:50.
Velice děkuji za informaci. Předpokládám, že u Vámi doporučeného parkoviště není nutná rezervace předem a platí se při odjezdu za skutečně využitou dobu. Děkuji. Miroslav.

Nemusíte rezervovat ani platit předem. Parkoviště má kapacitu 4000 míst.

# 13.02.2022, 11:12.
Pane Řehůřku, od 7. do 10.5.2022 mám ubytování v Benátkách a chtěl bych se zeptat, kolik stojí parkování na Piazzale Roma, údajně je to nejbližší k mému ubytování na Calle del Magazzen 2977A. Od 7. do rána 10.5.2022. Potom bych se chtěl ještě zeptat, jakou bychom si měli koupit ideálně jízdenku na MHD včetně lodě na ostrov Murano a kde je možné tyto jízdenky zakoupit. Velice děkuji za Vaši informaci a přeji hezký den. Miroslav.

Parkování na parkovišti Autorimessa Comunale AVM na Piazzale Roma stojí € 26,00 za 24 hodin při online rezervaci, o € 3,00 více na místě. My doporučujeme parkovat na parkovišti Tronchetto. Za 24 hodin tam zaplatíte € 22,00. Naše doporučení však souvisí nejen s cenou ale i s tím, že na Piazzale Roma musíte nechat klíčky v zapalování, na Tronchetto ne. Z Tronchetto potom jeďte vaporettem č. 2 na Piazzale Roma nebo Ferrovia, tady přestupte na vaporetto č. 5.2 a pokračujte na Tre Archi. Na Vaše období je vhodná třídenní jízdenka v ceně € 40,00. Můžete to samozřejmě kombinovat podle itineráře s jednorázovými jízdenkami za € 7,50, jednodenními za € 20,00 a dvoudenními za € 30,00. Záleží jak Vám to bude vycházet podle itineráře. Např. pro cestu tam € 7,50, pro cestu zpět € 7,50 a 24 hodin během pobytu kdy budete cestovat vaporettem za € 20,00. Jízdenky zakoupíte už na pokladně na Tronchetto, také v prodejně na Piazzale Roma nebo na stanovištích vaporetta.

# 11.02.2022, 10:01.
Co navštívit v březnu v Benátkách? Znáte nějakou klidnou, zapadlou restauraci s dobrým jídlem a pitím? Znáte místní trh v ranních hodinách? Na ostrovy se dá dostat i když není turistická sezona? Děkuji a přeji hezký den. Iva.

Všechno, co v jiných termínech. Benátky jsou celoroční záležitost. K restauracím viz naše odpověď ze dne 13.05.2019, 18:06, k trhům viz naše odpověď ze dne 10.02.2017, 15:09. Dopravní obslužnost mezi ostrovy zajišťuje celoročně ACTV.

# 11.02.2022, 09:21.
Opět se obracím s prosbou o tipy na nějaký zajímavý výlet při mém pobytu v Benátkách. Zatím vše, co jste mi doporučil, bylo úžasné - Verona, Padova, Mestre - pevnosti, Chioggia. Uvažuji o Trevisu nebo Vicenze, případně požádám o nějaký tip Vás. Děkuji moc za odpověď. Drahomíra.

Těch tipů je samozřejmě spousta. Treviso, jako historické město dostupné veřejnou dopravou, je dobrá volba. V našich otázkách a odpovědích je k němu také několik tipů. Nepíšete termín, ve kterém do Benátek pojedete. Od dubna doporučujeme např. romantickou plavbu po řece Brenta s návštěvou vil na pobřeží. Jedná se o Venice to Padua Full-Day Brenta Riviera Boat Cruise.

# 09.02.2022, 21:54.
Odlet z letiště Marco Polo v Benátkách máme v 6:30 a ubytování ve Favaro Veneto. Jak se prosím dostaneme kolem 4. hodiny ráno na letiště? Autobusy jezdí až od 6:00 a taxi jsme nenašli. Děkuji za odpověď. Ivana.

V tomto případě doporučujeme tři způsoby: domluvit se s ubytovatelem, využít služeb Radio Taxi nebo nějaké nadnárodní rezervační služby, např. Airport Taxi Transfers.

# 09.01.2022, 10:45.
Chystáme se s manželem a dvěmi dospívajícími dětmi autem na 3 dny do Benátek. Ubytovaní jsme v ulici Santa Croce. Chtěla bych Vás požádat o informaci, na jakém parkovišti bude pro nás nejvýhodnější zaparkovat a potom také, jakým způsobem se z daného parkoviště k ubytování dostaneme. V Benátkách bychom rádi navštívili náměstí sv. Marka, Dóžecí palác a blízké okolí a projeli se gondolou. Návštěvu přilehlých ostrovů neplánujeme, po Benátkách se budeme pohybovat pěšky. Prosím o radu, zda se pro nás vyplatí nákup nějaké slevové karty na vstupy do historických památek a na dopravu z parkoviště a zpět. Předem moc děkuji. Petra.

Ideální by bylo z hlediska polohy zaparkovat na parkovišti Autorimessa Comunale na Piazzale Roma, kde celodenní parkování stojí € 26,00. Tam ale musíte nechat klíčky v zapalování. My doporučujeme parkovat na Tronchetto, kde celodenní parkování stojí € 22,00 a klíčky v zapalování podle našich informací nechat nemusíte. Odtud můžete dojít na Piazzale Roma pěšky nebo dojet People Mover. Jízdenka stojí € 1,50. Z Piazzale Roma potom přejdete po mostcích na Santa Croce. Ceny různých vstupenek a kombinací najdete na Venezia Unica. Podle toho, co píšete, se Vám zřejmě vyplatí St. Mark's Square Museums za € 25,00. Kombinace s dopravou se jen z důvodu cesty z a na parkoviště nevyplatí.