KALÁBRIE 2002

Kalábrie v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Kalábrie 2002

Pokud je Kalábrie cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2002. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Kalábrie, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o kempech, o výletech v Kalábrii, o trzích, o nákupech potravin a najdete zde také mnoho dalších informací o Kalábrii, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 28.11.2002, 10:15.
Cestovatelé, mám dotaz k ubytování ve Villaggio Club Bridge. Zamlouvali jste si ho nějakým způsobem dopředu nebo jste jeli na blind? Druhý dotaz - povlečení jste si vezli své nebo jste si půjčovali na kauci? Děkuji za odpověď a gratuluji k mimořádně vyvedeným stránkám. S pozdravem M.

Ubytování jsme měli rezervované dopředu, protože jsme si pobyt zakoupili v Čedoku, který je jedním z prodejců agentury Polycastrum Viaggi. Tato agentura sídlí přímo v Praia a Mare a poskytuje v místě kompletní servis - výlety, informace atd. Pokud pojedete mimo sezónu, nebudete mít zřejmě problémy s ubytováním i když pojedete bez rezervace. Při našem pobytu byl Villaggio Club Bridge více jak z poloviny prázdý. Povlečení jsme měli svoje. Na půl cesty jsme spali v Numaně v kempu pod stanem, tak jsme měli i spacáky, které po rozepnutí vytvořily prošívanou deku. Ve Villaggio Club Bridge se za povlečení platí za osobu a výměnu, deky a polštáře jsou volně k dispozici v apartmánu v případě vlastního povlečení. Vratná kauce se platí za apartmán jako celek ve výši € 30,00. S vrácením nebyly žádné problémy.


# 26.07.2002, 22:16.
Jen se chci zeptat. Je na tom ostrově, co je na fotkách aquapark? Honza.

Myslíte zřejmě ostrov Dino. Na tomto ostrově aquapark není. Má však jinou zajímavost. Jsou na něm proslulé jeskyně - Azurová a Lví. Aquapark Aquafans je na pevnině, přibližně 200 metrů od ostrova Dino. Jedná se o největší aquapark v severní Kalábrii.

# 18.07.2002, 21:21.
Řehůřkovi, nedávno jsem objevila Vaše internetové stránky a moc se mi líbily. Zejména o jižní Itálii, neboť koncem srpna tam také odjíždíme, do toho místa kde jste byli vy. Jedeme autobusem od cestovky a tak vás prosím, až byste měli chvilku času a chuti, zda byste mi mohli něco zajímavého o Villaggio Club Bridge napsat, jaké jsou tam ceny, jaké zajímavé procházky a jak je čisté moře. Prosím o sdělení o nějakém levném nákupním středisku, kam bychom došli pěšky. Děkuji Vám předem za informaci a přeji do budoucnosti mnoho zdaru, protože jste opravdu velice zajímaví a důležití. Zdraví Vás K. od Domažlic.

Děkujeme za návštěvu a za otázky. Trochu jsme si zavzpomínali na jednu z našich pěkných dovolených, kterou jsme strávili právě v místech odkud píšete - na Domažlicku. Villaggio Club Bridge je situován vysoko na hoře a je k němu jen jedna přístupová cesta - silnice, která se klikatí mezi apartmány až nahoru k hotelu. Vzhledem k tomu, že nebudete mít vlastní auto, budete odkázáni na kyvadlovou dopravu minibusem, který zajišťuje dopravu hostů uvnitř areálu a na pláž. Pěšky chodit nedoporučujeme, protože je to do Praia a Mare přibližně 5 km a časem byste zjistili, že celý den neděláte nic jiného, než že se šplháte v úmorném horku do kopce. Přečtěte si naše informace o cenách, v sezóně však budou pravděpodobně vyšší. Můžete si rovněž prostudovat naše infomace o výletech. Bez auta jsou však takřka nedostupné. Určitě si udělejte výlet do Scalea (viz fotogalerie). Pěšky jsou dostupné útesy na jih od Praia a Mare směrem k S. Nicola, pěkná je vycházka do prostoru pod Villaggio Club Bridge a samozřejmě historické a přírodní skvosty v Praia a Mare. Moře bylo téměř absolutně čisté, tak jako všude v Kalábrii. Pěšky do supermarketů vzhledem k značné vzdálenosti asi chodit nebudete, naše doporučení viz předchozí odpověď.

# 21.06.2002, 07:04.
Řehůřkovi, zaujal mě komentář z Vaší cesty do Kalábrie. Shodou okolností odjíždíme 28.6. do stejného místa - Villaggio Club Bridge a tak jsme si s velkým zájmem přečetli Vaše dojmy a zkušenosti. Pokud najdete chvilku času, rádi bychom poprosili o pár konkrétnějších informací z tohoto místa a jeho okolí. Např. kam jste jezdili na pláž, na nákupy, zda jste využívali přepravu místním autobusem, zda je opravdu nutné používat koupací čepice v bazénu, zda se dá jet do jeskyní na ostrově Dino i na matračce, jak je to se sportem a zábavou apod. Uvažujeme, pokud nám vyjdou finance, i o výletu na Liparské ostrovy. V každém případě se nám Vaše stránky velmi líbí a fandíme Vám. S pozdravem Jiří od Olomouce.

Na pláž jsme jezdili převážně před ostrov Dino. Kam jste se podíval, viděl jste odtud jen nádherné přírodní scenérie - hory, ostrov, záliv, hrad, město. Na pravidelné nákupy jsme jezdili do Praia a Mare. Měli jsme tady vyhlédnuté dva supermarkety přímo na hlavní třídě, kousek od čerpací stanice Tamoil a nedaleko náměstí. Přepravu místním autobusem jsme nevyužívali, protože mimo sezónu nejezdil. Zahájil přepravu až 1.6. Měli jsme vlastní auto, takže jsme s dopravou něměli problémy. Vzhledem k poloze Villaggio Club Bridge se nedá chodit na pláže a do města pěšky. Bazény jsou mimo sezónu vypuštěny. Všude uvádějí, že jsou čepice nutné. Na matračce do jeskyní nedoporučujeme, může to být vzhledem k útesům a vlnám nebezpečné. Investujte raději do výletu lodí. Sport a zábava jsou aktuální rovněž až v sezóně. V Le clubu je několik hřišť, taneční parket, bar apod. Výlet na Liparské ostrovy stojí určitě za to. My jsme se tam nedostali, ostrov Stromboli jsme viděli na horizontu přímo z apartmánu. Dodatečná informace: Liparské ostrovy (Aiolské ostrovy) jsme navštívili v roce 2006. Přečtěte si náš článek Aiolské ostrovy.