KALÁBRIE 2005

Kalábrie v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Kalábrie 2005

Pokud je Kalábrie cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2005. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Kalábrie, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o kempech, o výletech v Kalábrii, o trzích, o nákupech potravin a najdete zde také mnoho dalších informací o Kalábrii, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 20.07.2005, 17:44.
Letos bychom se chtěli vydat do Kalábrie k městu Scalea. Po zhlédnutí stránek tour operátora Polycastrum Viaggi se nám zalíbilo místo Villaggio Forest Villa Brazzano. Chtěli bychom se zeptat, zda je spolehnutí na to, co se inzeruje na internetu. Zda nejde pouze o vybrání € v naší zemi a nakonec člověk utře nos. Navíc bych se chtěl zeptat, zda Vy nebo někdo kdo Vás již dříve kontaktoval nemá zkušenosti s tímto tour operátorem a uvedeným místem pobytu. Je to pouze 1,5 km od centra Scalea, všude je doprava zdarma, ať na pláž nebo vlakem do města. Děkuji za Vaše pěkné stránky a netrpělivě očekávám Vaší odpověď. Jiří.

Polycastrum Viaggi je spolehlivý tour operátor. Sídlí v Praia a Mare, na centrálním náměstí, pobočku v Praze vede paní Lenka Čadská, která je v sezóně osobně přítomná přímo v kanceláři v Praia a Mare a je velice ochotná. Jedná se však o tour operátora, který neprodává zájezdy přímo, ale přes své smluvní prodejce. Ceny v € jsou na jejich stránkách uvedeny informativně, v katalozích uvádějí také kurz, kterým se získávají ceny v Kč. Smluvní prodejci jsou uvedeni rovněž v katalozích. Zájezd si tedy koupíte u cestovky, jejímž prostřednictvím obdržíte přibližně týden před nástupem voucher od Polycastrum Viaggi. U cestovek jsou ceny rozdílné, poněvadž je jinak kalkulují, některé za osobu, některé za apartmán, některé mají v ceně pojištění, jiné zase ne. My jsme na jih Itálie cestovali s Čedokem a byli jsme spokojeni. Co slíbili - jak Čedok, ta Polycastrum Viaggi - to dodrželi. Pokud se týče Villagio Forest Villa Brazzano, je to podle popisu a fotografií velice zajímavé ubytování. Vlastní Scalea je zajímavá spíše z histroického hlediska - nádherné staré město, nová Scalea působí spíše průmyslovějším dojmem a pláže nás rovněž moc nenadchly. V nedalekém Praia a Mare je daleko krásnější prostředí. Přejeme Vám pohodovou dovolenou.


# 10.07.2005, 16:05.
Chtěla bych se zeptat, zda je možné sehnat v Praia a Mare nebo v blízkém okolí levné dlouhodobé ubytování a nějakou práci alespoň na pár měsíců. Chci tam vycestovat za studiem Aikido a potřebuji někde bydlet a mít to z čeho zaplatit. Mockrát děkuji za odpověď! Z.

To bude asi dost problém. Je malá pravděpodobnost, že tam vycestujete, najdete práci, dostanete povolení, levné ubytování atd. Nejschůdnější cesta je obrátit se na profesionální agenturu. Nevíme, kolik je Vám let, podle toho, že tam chcete studovat, tak asi jste ve studijním věku. V tom případě doporučujeme pobyt aur-pair, tedy hlídání dětí v rodině a drobné domácí práce. Zajistí Vám to dlouhodobé ubytování, práci v rodině, stravování a kapesné Vám pokryje další náklady včetně studia. Máme to u nás v rodině vyzkoušené - jak v Anglii (Londýn), tak i v Itálii (Řím, Grosetto), přes agenturu Student Agency z Brna.

# 28.06.2005, 23:28.
Ideme do Praia a Mare v piatok 1.7. Kedy Vás ubytovali, kde sa nachádza nejaký supermarket v ktorom ste nakupovali? Ďakujem. Vaša stránka sa mi veľmi páči. Ivan zo Slovenska.

Každé ubytovací zařízení má různý termín nástupu a odchodu. U nás byl nástup ve Villaggio Club Bridge od 14:00 do 20:00 a apartmán jsme museli opustit do 10:00. Všude v Evropě je to obecně stejné jako tam. Nakupovali jsme v centru Praia a Mare, kousek od náměstí naproti čerpací stanice Tamoil nebo ještě kousek dál za parkovištěm a parkem. Přejeme Vám příjemnou dovolenou.

# 12.05.2005, 13:06.
Rozhodli jsme se s přáteli odjet letos do Kalábrie. S manželem jsme byli dvakrát v destinaci Torre Saracena a moc se nám tam líbilo. Od letošního roku máme obytný automobil a chtěli bychom znát pár tipů na kempy, kde je možné být v Kalábrii s obytným automobilem a současně také zde potřebujeme ubytování pro známé. Děkuji. K.

Téměř kompletní přehled kempů najdete na portále camping.it. Stačí si jen vybrat oblast - Calabria - a dostanete seznam kempů řazených podle destinací pro danou oblast. U některých kempů je rovněž odkaz na jejich webové stránky - na ty doporučujeme se zaměřit, poněvadž u těch je předpoklad, že to berou vážně :-)

# 10.05.2005, 16:04.
Rád bych využil možnosti se Vás zeptat na pár praktických rad. Manželka sehnala ubytování v jižní Kalábrii v městečku Copenello. Rád bych se zeptal, jakou cestu by jste doporučoval, jak je to v Itálii s poplatky na dálnicích a jak je to s cenou pohonných hmot. Vím, že toho chci asi hodně najednou, ale pár praktických rad by se rozhodně hodilo. Kdyby Vás současně napadlo pár zajímavých tipů na výlet, tak by to bylo skvělé. Předem velmi děkuji. Filip.

Je několik tras, které doporučujeme. Z Čech směrem na Mnichov, Innsbruck, Brenner, Řím, Neapol, Salerno, Reggio Calabria. Z Čech směrem na Salzburg, Villach, Řím, Neapol, Salerno, Reggio Calabria. Z Moravy směrem na Vídeň, Villach, Řím, Neapol, Salerno, Regio Calabria. Dálnice v Německu jsou bezplatné, v Rakousku se platí € 7,60 za 10. známku, v Itálii je třeba počítat přibližně 1,50 Kč na km. První varianta trasy kromě dálničních poplatků vyžaduje platbu mýtného na Brennerském průsmyku na hranicích Rakouska s Itálií, druhá varianta zase vyžaduje navíc mýtné v tunelech mezi Salzburgem a Villachem. V obou variantách je to do € 10,00. Třetí varianta vyžaduje jen platbu na dálnicích (známka Rakousko, mýtné Itálie). V Itálii platba funguje tak, že při vjezdu do placeného úseku si vyzvednete tiket (je to jako u placených parkovišť, stisknete tlačítko, vyjede lístek a zvedne se závora). Při výjezdu z placeného úseku zaplatíte u pokladny na základě toho lístku. Od Salerna směrem na jih se už dálnice neplatí, až zase na Sicílii. Pokud uvažujete o trasách mimo dálnice, jsou dostatečně popsané na našich stránkách - Kalábrie 2002, Gargano 2003. Cena pohonných hmot - Rakousko - lehce pod € 1,00 za litr, Itálie - lehce nad € 1,00 za litr. Rozhodně natankujte před hranicemi s Itálií plnou. Pokud pojedete přes Německo, tankujte až v Rakousku, v Německu je to ještě horší než v Itálii. Tipy na výlety nemáme, poněvadž netušíme, kde se dané městečko přesně nachází.

# 26.03.2005, 22:07.
Chci požádat o radu, kde na internetu najít ubytování v červenci v Kalábrii na 3 noci. Cestovky nabízejí pouze celé týdny. Přijedeme trajektem do Bari. Děkuji. B.

Asi nejlepší a nejkoplexnější zdroj je na portále camping.it, kde najdete většinu kempů v Itálii, kde téměř každý má kromě kempingových míst i apartmány. V červenci je ale v jižní Itálii nejvyšší sezóna a je těžké se zde ubytovat (v srpnu je to téměř nemožné), navíc většina ubytovacích zařízení upřednostňuje v této sezóně rovněž týdenní cyklus. Větší šanci na 3. denní ubytování najdete v hotelech, hostelech, apartmánech apod. Doporučujeme hledat na Booking. V obou případech platí samozřejmě pro červenec dostatečně dopředu rezervovat!

# 12.02.2005, 12:33.
Chystáme se koncem června a začátkem července s dětmi do Itálie, do města Scalea, apartmánů San Domenico. Prosím, chtěli bychom se zeptat, zda je ve Scalea možné jezdit na kolečkových bruslích? Děkuji za brzkou odpověď a přeji hezký zbytek dne. Martina.

Pokud Vás zajímá, zda je to technicky možné, tak ano. Je tam mnoho míst s širokými chodníky a promenádami. Pokud Vás zajímá, jak se zachová městská policie, když Vás uvidí prohánět se na kolečkových bruslích po palmové promenádě, tak nevíme :-)