BENÁTKY 2023

Rady na cestu do Benátek

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Benátky 2023

Pokud jsou Benátky cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2023. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě z letiště do hotelu, o jízdenkách městské hromadné dopravy, o ubytování, o vstupenách do muzeí, o výletech na ostrovy Murano, Burano a Torcello, o jízdě gondolou, o stravování v Benátkách, o dopravě do Benátek z přímořských letovisek a najdete zde také mnoho dalších informací o Benátkách, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 30.12.2023, 18:09.
Dne 20.3.2024 máme odlet z letiště Marco Polo v šest hodin ráno. Budeme ubytovaní v hotelu Centrale na Piazalle Donatori di Sangue 14, 30171 Venezia. Chci se zeptat, v kolik nám jede poslední večerní autobus a nebo první ranní autobus a kde přesně najít jízdenky? Už to řeším pár dní a nemohu se dobrat žádného výsledku. Moc děkuji. Petr.

První Airport Bus Express na letiště Vám jede z Mestre FS ve 4:30. Cesta trvá přibližně 20 minut. Poslední jede ze stejné zastávky v 0:40. Na Mestre FS jezdí z blízkosti ubytování noční autobus n1 společnosti ACTV. Jízdenky koupíte na výše uvedených stránkách a na pokladnách.

# 25.12.2023, 12:44.
Při příští návštěvě Benátek chceme podrobněji prozkoumat ostrov Lido a k tomu použít autobus č. 11 a případně se pěšky trochu toulat na pozoruhodných zastávkách. Pochopili jsme správně, že mezi Malamocco a ostrovem Pellestrina se celý autobus i s cestujícími nalodí na trajekt? A mezi ostrovem Pellestrina a městem Chioggia je nutné autobus opustit a přestoupit na osobní trajekt? Jak dlouho asi tato kompletní cesta od konečné do konečné vlastně asi trvá? Kde se v autobusech na Lidu validují vícedenní jízdenky? Jen u řidiče? Děkuji a přeji vše dobré. Eva.

Ano, je to tak. Cesta z Lido SME do Chioggia trvá linkou č. 11 hodinu a čtvrt. Vícedenní jízdenky je třeba validovat při každé změně dopravního prostředku. Nepomůže Vám tedy ji validovat někde jinde než na k tomu určených čtečkách. V případě vaporetta se validují u turniketu, v případě autobusu v autobuse. Jsou v blízkosti každých dveří.

# 20.11.2023, 19:46.
Viete poradiť nejaké miesta, čo treba vidieť v Benátkach, okrem klasických turistických miest, ktoré si viem vygugliť? Nejaké zaujímavé miesta, o ktorých sa medzi turistami moc nevie? Vďaka. Gabriela.

Benátky jsou natolik turisticky frekventované, že takové místo najít je prakticky nemožné. Všechna jsou známá. Nejvíce turistů se pohybuje kolem Velkého kanálu, od mostu Rialto včetně, po náměstí sv. Marka včetně. Čím dál od těchto lokalit, tím méně turistů. Zkuste navštívit některý z blízkých ostrovů - Giudecca, San Giorgio Maggiore nebo San Servolo. Na posledním jmenovaném najdete lavičku Václava Havla.

# 02.11.2023, 07:47.
Četla jsem, že v Benátkách navrhují zákaz kufrů na kolečkách. Nevíte, zda byl zákaz schválený? Nikde jsem se to nedočetla. Velice děkuji za odpověď. Vladimíra.

Nevíme o tom. Tato informace proběhla médii koncem listopadu 2014 jako lavina a sám předkladatel nařízení ho tehdy popřel s tím, že se to primárně týkalo paletových vozíků pro přepravu zboží. Následně žádné informace o přijetí nařízení v médiích nejsou. Je ale pravda, že jsme zaznamenali informaci o tom, že někdy v roce 2021 dostali turisté pokutu € 50,00 za to, že po mostě Ponte della Costituzione hrkali s kufry na kolečnách. Co je na tom pravdy samozřejmě nevíme.

# 30.10.2023, 15:26.
Poraďte prosím, jak se zaregistrovat ke vstupu do Benátek. Děkuji. Andrea.

Viz naše odpověď ze dne 22.09.2023, 19:54.

# 27.10.2023, 10:25.
Pane Řehůřku, snažila jsem se Vaše fórum přečíst, ale úplně jsem nenašla odpověď. Jedeme do Benátek skupinově rodina 2+2 (děti ve věku 9 a 13 let ) a 3x nad 65 let. Koupíme si třídenní jízdenku ACTV, pro důchodce musím koupit také tu za € 45,00. Nenašla jsem, že by měli slevu. Plánujeme od letiště Marco Polo jet linkou 15 do Mestre, kde budeme ubytovaní. V pondělí bychom potřebovali být zpět přibližně v 5:00 na letišti. Jezdí tato linka i v brzkých hodinách? Nenašla jsem konkrétní jízdní řád. K jízdenkám jsem chtěla koupit Museum Pass - Venezia Unica, tady sleva 65+ platí, ale píšou, že rodina s dětmi 0 až 14 má výhodu a může zakoupit snížené vstupné. Jak anebo kde si tuto vstupenku můžu koupit? Muzeum Pass uvádí cenu € 40,00, snížená by měla být na € 22,00. Předem děkuji za Váš čas a Vaši radu. Milena.

K třídenní jízdence potřebujete na cestu z letiště Marco Polo příplatek. Jeden směr Vás vyjde na € 7,00, oba směry na € 13,00. Tato cesta musí proběhnout v době platnosti třídenní jízdenky. Pokud se do tohoto časového rámce nevejdete, stojí jízdenka € 10,00. Pro děti kupte třídenní jízdenku s kartou Rolling Venice. Vyjde je levněji. První autobus č. 15 jede z Mestre na letiště v 6:32, v neděli a ve svátek v 6:55. Dříve jede z Mestre FS Express Bus a to ve 4:30. Jízdenka stojí € 12,00. Museum Pass pro rodiny si můžete koupit přes Venezia Unica. Pro každého člena skupiny zakoupíte Junior Pass v požadované verzi. Skupina může být ve složení dva dospělí a minimálně jedno dítě. Členové rodiny musí navštívit muzea společně.

# 25.10.2023, 10:07.
Ráda bych se poradila, jakou jízdenku si koupit na období od 27.10. do 30.10.2023. Přilétáme jeden dospělý a moje holčičky ve věku 11 let do Trevisa a jsme ubytovaní v Lidu v hotelu Rivamare. Rády bychom navštívili Benátky, ale i Burano. Děkuji za odpověď a pomoc. Ivana.

Z letiště Treviso jeďte autobusem Express Bus do Benátek. Jednosměrná jízdenka stojí € 12,00, zpáteční € 22,00. Bohužel děti od 4 let platí plné jízdné. V Benátkách na Piazzale Roma si potom kupte třídenní jízdenku. Platí 72 hodin od první validace a využijete ji jak na vaporetta, tak i na autobusy na ostrově Lido. Vše doprava společnosti ACTV. Jízdenka stojí € 45,00. Děti ve věku od 6 do 29 let mají jen u této jízdenky slevu s Venice Rolling Card. Balíček karty a jízdenky stojí € 33,00. Na ostrov Lido se z Piazzale Roma dostanete vaporettem č. 1, z přístaviště na Lido k hotelu autobusem č. A, B, C. Vystoupit musíte na Gallo Sant' Antonio, vrátit se zpět na křižovatku s ulicí Via Andrea Calmo a po té se vydat doprava na druhou stranu ostrova k pláži. Tam je po levé straně na Lungomare Váš hotel. Pohlídejte si, abyste byla při cestě zpět na letiště na Piazzale Roma nejpozději 72 hodin od první validace třídenní jízdenky. Jízdenka se validuje při každé změně dopravního prostředku.

# 20.10.2023, 14:57.
Chystám se s dcerou do Benátek. Odlet máme v pondělí 23.10. a návrat ve středu brzy ráno do Prahy. Budeme bydlet v hotelu Roma na Via Caesare Beccaria 11, Marghera. Chci se zeptat, zda se na nás vztahuje podmínka platby za vstup do Benátek a kde se dá koupit? A jaké je nejlepší spojení do Benátek? Vyplatí se nám zakoupit 72 hodinovou jízdenku? Dceři je 14 let. Moc děkuji a přeji pěkný den. Kamila.

Ohledně vstupu viz naše odpověď ze dne 22.09.2023, 19:54. Nejlepší spojení je autobusem ACTV č. 6. Od ubytování přejděte ke kruhovému objezdu a po pravé straně na Via Pietro Paleocapa je zastávka Parmesan. Linka č. 6 Vás zaveze na Piazzale Roma. To, zda se Vám vyplatí jízdenka na 72 hodin nevíme. Záleží, jak budete moc využívat veřejnou dopravu, především vaporetta. Pro dceru existuje sleva na tuto jízdenku při nákupu s Venezia Rolling Card. Hodně se o tom zmiňujeme v našich otázkách a odpovědích.

# 12.10.2023, 14:52.
Pane Řehůřku, poradil byste prosím, jaké jízdenky zakoupit, když bychom chtěli strávit tři dny v Benátkách a případně ještě jeden den vyjet do Padovy? Ubytovaní budeme v kempu Fusina. Lze využít nějaké 72 hodinové jízdenky? Případně jaké jízdenky zakoupit do Padovy? Moc děkuji za odpověď. Drahomíra.

Pokud budete chtít strávit tři dny v Benátkách a během těchto dnů cestovat z kempu Fusina do Benátek, po Benátkách a mezi ostrovy, můžete si zakoupit třídenní jízdenku ACTV s platností 72 hodin. Jízdenka stojí € 45,00 a využijete ji na autobusy a tramvaje v Mestre, autobusy a tramvaje mezi Mestre a Benátkami, autobusy na ostrovech Lido a Pellestrina, na People Mover a na vaporetta po Benátkách a mezi ostrovy. Nelze ji použít na speciální linky vaporetta č. 16, 19 a Casino a samozřejmě na dopravu jiných společností než ACTV. Z Fusina se dostanete do Benátek autobusy č. 16 a následně autobusy č. 6. Mezi Fusina a Benátkami funguje také speciální linka, která ale nespadá do platnosti běžných jízdenek. Je to jedna z výše uvedených. Jízdní řády a tarify najdete na Terminal Fusina. Do Padovy se z Benátek nebo Mestre dostanete nejlépe vlakem Trenitalia za € 4,70 resp. € 3,80. Můžete také cestovat meziměstským autobusem ACTV č. 53E za € 6,90 resp. € 5,60. Po Padova provozuje městskou dopravu FS Bus Italia Veneto. Základní jízdenka stojí v zóně TU1 € 1,70 a platí 90 minut, v zóně TU2 stojí € 2,00 a platí 100 minut. Celodenní jízdenka pro zónu TU1 stojí € 4,70, pro zónu TU2 stojí € 4,90.

# 09.10.2023, 08:51.
Chystáme se o víkendu do Benátek a rádi bychom se vydali na projížďku gondolou. Máte prosím tip na hezkou trasu? Děkuji. Kristína.

Oficiální ceník najdete na Servizio Gondola. Přes den zaplatíte € 80,00, v noci € 100,00. Jedná se projížďku trvající 30 minut, resp. 35 minut. Během této doby se projedete maximálně po Velkém kanále a některými postranními kanály. Individuální program se potom kalkuluje individuálně podle času projížďky. Těžkou doporučit nějakou hezkou trasu. Benátky jsou kouzelné celé. Je to spíše o tom, co od dané projížďky očekáváte. Zda chcete konkrétně poznávat z gondoly nějaké reálie nebo zda chcete spíše větší soukromí apod. Projížďku s konkrétním programem si můžete vybrat také přes Get Your Guide.

# 07.10.2023, 11:12.
Pane Řehůřku, ráda bych věděla, kde se v Benátkách nachází Biri Grande - místo, kde měl mít ateliér Tizian poté, co se odstěhoval z dnešního Campo di Tiziano. Alespoň si myslím, že jde o dvě různá místa. Moc děkuji za případnou informaci a přeji krásný den. Jana.

Podle našich informací se Biri Grande nachází ve čtvrti Cannaregio. Dům se zahradou je dostupný z ulic Calle Tizano a Calle Larga dei Boteri. Zde měl Tiziano Vecellio pobývat až do své smrti. První ateliér otevřel v Benátkách nedaleko San Samuele.

# 04.10.2023, 13:44.
Plánujeme navštívit Benátky v červenci 2024 a chtěla bych se zeptat, zda se na nás bude vztahovat vstupné, pokud bychom se ubytovali v Mestre a do centra bychom dojížděli vlakem nebo autobusem? Děkuji. Pavlína.

Aktuální informace a odkazy najdete v článku Contributo di Accesso, kde je také odkaz na odpovídající usnesení a také na live informace. Výjimky v placení poplatku se vztahují mimo jiné na ubytované v historickém centru Benátek dle přílohy 1 a na ostrovech dle přílohy 2. V prvním případě jsou to Benátky od začátku mostu včetně ostrova Giudecca, San Giorgio, Tronchetto a San Michele. Mapa je v uvedené příloze. Ve druhém případě jsou to ostrovy Lido, Pellestrina, Murano, Burano, Torcello, Sant' Erasmo, Mozzorbo, Mozzorbetto, Vignole, S. Andrea, La Certosa, S. Servolo, S. Clemente, Poveglia a Sacca Sessola. Mestre se tato výjimka netýká.

# 26.09.2023, 22:21.
Chtěla bych se zeptat, jaký je aktuální stav vody v Benátkách? Zda byste doporučil se vydat v pátek a v sobotu na výlet do Benátek? Není nějaká velká akce nebo jiná překážka tohoto záměru? Předem moc děkuji za odpověď a přeji Vám příjemné dny. Kamila.

Aktuální stav vody můžete sledovat na webových kamerách. Aktuální program akcí můžete sledovat na Venezia Unica. Počítejte s tím, že v pátek a v sobotu tam bude více lidí než přes týden.

# 26.09.2023, 12:30.
Pane Řehůřku, od 1.10. do 5.10. budeme v Itálii. Chtěli bychom jeden den zajet do Benátek, zaparkovat v Punta Sabbioni a vaporettem dojet do Benátek a zpět přes ostrovy Burano a Murano. Nicméně mi teď aplikace AVM Venezia neukazuje žádné dostupné spoje od 1.10. Zvažujeme tedy cestu autem. Kde byste doporučil zaparkovat? Preferovali bychom hlídané parkování a zvažujeme, zda hledat něco u Piazzale Roma nebo Tronchentto. Máme s sebou dva pejsky, proto nechceme jet z pevniny vlakem. Děkuji. Lenka.

Z Punta Sabbioni jezdí na San Marco vaporetto ACTV č. 14. To, že to aplikace nezvládá, neznamená ještě, že vaporetta nejezdí. Zkuste to zkontrolovat o několik dní později. Pokud se rozhodnete parkovat v Benátkách, doporučujeme parkoviště Tronchetto. Není tam třeba nechávat klíčky v zapalování a je lehce levnější než na Piazzale Roma. Přímo z Tronchetto jezdí vaporetta na San Marco. Jízdenky koupíte na pokladně v parkovišti.

# 24.09.2023, 16:43.
Cestuji do Benátek autem a ubytování mám objednané na ostrově Lido poblíž zastávky Lido - Casino. Jedeme do Benátek poprvé. Měli bychom přijet kolem 18:30 večer. Chtěl bych se zeptat, jak se autem na ostrov Lido dostat? Zatím jsem zjistil, že by tam měl jet trajekt č. 17, ale nevím kde časy odjezdu trajektu zjistit, případně zda si to musím dopředu objednat, případně zda je lepší si auto na pět dní nechat na parkovišti Venice City Park a potom to dojet autobusem a vaporettem? Nevím, co je finančně, ale i časově lepší varianta. Prosím, poradíte mi? David.

Pokud máte na ostrově Lido zajištěné s ubytováním i parkování, potom je levnější přejet s autem na ostrov Lido. V opačném případě bude lepší nechat auto na pevnině. My však doporučujeme si připlatit a nechat auto na parkovišti Tronchetto. Trajekty ACTV č. 17 na ostrov Lido jezdí z Punta Sabbioni a Tronchetto. Z Punta Sabbioni jezdí ale omezeně, pouze v pondělí a v pátek vždy jeden trajekt ráno a jeden v podvečer v každém směru. Doporučujeme cestovat z Tronchetto, odkud jezdí každý den od 5:00 do půlnoci s frekvencí přibližně 1x za hodinu. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Za auto zaplatíte podle velikosti od € 13,00 za jednu cestu. Cestující platí standardní cenu dle tarifu. Online rezervace stojí € 2,00. Rezervace Vám umožní přednostní nástup. Musíte se dostavit 20 až 40 minut před odjezdem, jinak rezervace propadá. Doporučujeme těch 40 minut. Rezervace se provádějí na výše uvedených stránkách.

# 22.09.2023, 19:54.
Chtěla bych se zeptat, zda se již platí vstup do Benátek a případně kde ho zaplatit. Druhá otázka se týká zpátečního letu. Letí nám to v 6:25 ráno a první autobus na letiště jede ve 4:25. Stíhám to na letišti, pokud mám online odbavení a jen příruční zavazadlo? A stačí mi elektronická letenka v mobilu? Děkuji. Petra.

Viz naše odpověď ze dne 19.04.2023, 22:23. Poslední usnesení je ze dne 12.9.2023 a nové předpisy budou aplikované od roku 2024. Myslela jste zřejmě Aiport Bus Express na letiště Treviso, který odjíždí z Mestre ve 4:25 a na letišti je v 5:10. Časový prostor je takový, aby se vše stihlo. Nicméně nejsme schopni odhadnout průběh a časovou náročnost bezpečnostní kontroly, případné komplikace atd. Běžně se doporučuje být na letišti 2 až 3 hodiny před odletem při kompletní proceduře. Online letenka by neměl být problém, většinou potřebujete jen kód. Tištěný palubní lístek je možné získat v samoobslužném kiosku. Nicméně otázka je to na Vaši konkrétní leteckou společnost.

# 20.09.2023, 09:34.
Tak snad to vše klaplo. Jízdenky objednány, kód na vyzvednutí mi poslali, tak teď už jen zbývá najít a domluvit se s výdejním automatem a zařídit hezké počasí. Jen poslední věc, tedy když nastoupím do autobusu, tak si v něm označím jízdenku a potom i při přestupu na vaporetto, byť je to v rámci těch 75 minut? Děkuji vám moc za vstřícnost a trpělivost a přeji vám jen to nejlepší. S pozdravem Michal.

Třídenní jízdenka je na 72 hodin, ne na 75 minut. Na 75 minut jsou jednorázové jízdenky, na autobus za € 1,50, na vaporetto € 9,50. Tu na vaporetto můžete použít i na autobus, tu na autobus na vaporetto ne. Limit 75 minut je určený pro jeden směr s přestupem. Pokud přestupujete, v dalším prostředku musíte opět validovat. Pokud máte jízdenku na 72 hodin, platí ten uvedený počet hodin a validujete ji pokaždé při změně dopravního prostředku. Pokud tedy nastoupíte do autobusu, validujete ji v autobuse, pokut potom budete nastupovat do vaporetta, validujete ji u turniketu. Jízdenky se validují, tzn. že jsou bezkontaktní a přikládají se ke čtečce.

# 19.09.2023, 10:33.
Děkuji moc za cenné informace. Má představa je teď taková, že si objednám jízdenku na 72 hodin, ta stojí tuším € 45,00, vyzvednu si ji na letišti v automatu, potom nasednu na autobus č. 5 a dále na vaporetto. Stejnou cestu bych volil i zpět. Jen jsem se chtěl zeptat, zda zakoupená jízdenka platí i na tento autobus a jak je to s označováním jízdenky. Zda jsou označovače na zastávkách či až v autobuse. Děkuji ještě jednou za informace a přeji hezký den. Michal.

Samotná vícedenní jízdenka neplatí na cestu z letiště. Jak jsme psali v minulé odpovědi, musíte mít k ní pro tuto cestu příplatek na cestu z letiště nebo na letiště. Jeden směr stojí € 7,00, oba směry € 13,00. Cesta z letiště a na letiště musí proběhnout v době platnosti vícedenní jízdenky. Běžné jízdenky, tedy i vícedenní bez příplatku, je možné použít až od zastávky Tessera, která je přibližně 1 km vzdálená od letiště. Pokud Vám cesta z letiště nebo na letiště neproběhne v době platnosti vícedenní jízdenky, musíte mít na tuto cestu samostatnou jízdenku pro cestu na / z letiště v ceně € 10,00 pro každý směr. Vše výše uvedené se týká dopravy ACTV, v tomto případě autobusu č. 5. Jízdenky se označují v autobuse, v případě vaporetta u turniketu. Vícedenní jízdenku je třeba validovat při každé změně dopravního prostředku.

# 18.09.2023, 11:51.
Mile Vás zdravím. Upřímě jsem se teď v tom trošku zamotal a tímto bych Vás chtěl požádat o radu. Letíme se ženou od 24.9. do 27.9. do Benátek a jde mi o spoj z letiště Marco Polo do hotelu New Reiter Hotel na adrese Gran Viale Santa Maria Elisabetta 57b na Lido di Venezia a zpět. Přiletíme v 10:15. Problém mám v tom, že se jedná o neděli a nenašel jsem nikde jízdní řád pro neděle, případně jaký spoj máme nejlépe zvolit. A další dotaz je, zda je lepší si koupit třídenní jízdenku na místě a případně kde nebo raději dopředu elektronicky. A poslední dotaz, jak se budeme vracet, odlétáme v 10:55. Dá se koupit přímo jízdenka na nástupišti nebo je lepší si ji koupit klidně hned při příjezdu a jak se nejlépe a rychle dostat na letiště? Děkuji moc za pomoc a cenné informace. Přeji Vám hezký den. Michal.

Express Bus jezdí na Piazzale Roma každý den, jízdenka stojí € 10,00 a jízdní řád je pro všechny dny stejný. Autobus č. 5 jezdí na Piazzale Roma také každý den, jízdenka stojí € 10,00 a neděle je vyznačená ve stejných jízdních řádech na ACTV červeně (Festivo). Pokud Vám to časově vyjde na 72 hodin, můžete si třídenní jízdenku zakoupit s příplatkem € 7,00 pro jeden směr nebo € 13,00 pro oba směry a můžete ji už využít pro cestu z letiště autobusem č. 5. Následně z Piazzale Roma se na Lido dostanete vaporettem č. 1. Jízdenku doporučujeme zakoupit dopředu. V případě ACTV si ji potom vyzvednete v automatu na základě PNR kódu. Cesou na letiště opět doporučujeme nákup jízdenky dopředu, ať už na pokladně Venezia Unica v Benátkách nebo online. Zpět na letiště se dostanete stejnými dopravními prostředky. Pokud Vám časově nevyjde na cestu mezi letištěm a Benátkami třídenní jízdenka s příplatkem, můžete využít i služby společnosti Alilaguna. Z letiště na ostrov Lido jezdí linka Blu. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Na Lido můžete k hotelu popojet autobusem č. V nebo dojít i pěšky. Je to z přístaviště přibližně 400 m.

# 18.09.2023, 11:39.
Chystáme se s partnerem do Benátek. Na internetu jsem našla možnost koupit si Venezia Unica Card, ale ať se snažím jakkoliv, nelze karty z jejich portálu koupit. Má otázka zní, jaký je cenový rozdíl, když bychom si je zakoupili až na místě, nebo zda nemáte nějakou vychytávku, jak lze karty online nakoupit. Předem mnohokrát děkuji. S pozdravem Michaela.

Nákup karet Venezia Unica, na které si nahrajete požadovanou dopravu, vstupy, případně i služby, je popsaný v několika našich odpovědích. Musíte si nejdříve pro každého cestujícího vytvořit kartu se jménem a příjmením, na tuto kartu potom přidat jízdenky, vstupy a služby. Následně přejdete do košíku a karty uhradíte. Dojde Vám voucher s PNR kódem. Na základě voucheru jdete do památek, na základě PNR kódu si v automatu nebo na pokladně vyzvednete karty. Karty stojí stejně na místě i online. Pokud však koupíte karty minimálně o 30 dní dříve, dostanete při nákupu online slevu.

# 17.09.2023, 11:19.
Děkuji moc za informaci. ATVO nakonec bude garantovat cestu v den stávky pouze od 6:00 do 9:00 hodin a od 13:00 do 15:00 hodin. Naštěstí z Piazzale Roma pojedou privátní taxi za € 40,00 za auto. Abychom z centra Benátek nemuseli jít pěšky do Piazzale Roma, zaplatili jsme si privátní vodní taxi za € 160,00 za loď a spojili jsme se s další rodinou, abychom si podělili náklady. Moc děkuji za to, co děláte. Hezký zbytek dne. Andrea.

Děkujeme za zprávu.

# 16.09.2023, 20:58.
Omlouvám se. Vím, že otázek na toto téma již proběhlo mnoho, jenom jedna krátká. Jak dlouho trvá dostat se ze stanice vaporetta na letišti Marco Polo do odbavovací haly při odletu v 6:25 a příjezdu do přístaviště v 5:11? Je to realné stihnout, kdy potřebujeme odevzdat jedno zavazadlo, které sice již bude odbavené, ale odevzdat ho musíme. Moc děkuji. Klára.

Cesta od stanoviště vaporetta k hale trvá minimálně 10 minut. My bychom do takového časového presu nešli.

# 16.09.2023, 17:52.
18.9. v 6:25 máme odletět z letiště Marco Polo - Benátky zpět do Prahy. Zjistili jsme, že na tento den je ohlášená stávka. Víme, že ACTV ten den nejezdí. Do Piazzale Roma se dostaneme pěšky, odtud máme odjet autobusem společnosti ATVO přímo na letiště. Nepodařilo se mi zjistit, zda i tato společnost bude ve stávce a zda odletí letadlo. Dokázal byste mi prosím poradit na koho se obrátit? Děkuji. Andrea.

Víme, že ke stávce by se měli připojit zaměstnanci ACTV, Vela a AVM. Společnost ATVO nic takového neavizovala. Vzhledem k tomu, že se u Airport Bus Express nerezervují místa, předpokládáme, že o spoj na letiště bude v tento den velký zájem, protože autobus č. 5 společnosti ACTV bude ovlivněný stávkou. Nemáme informace, že by se stávka nějak týkala letištního personálu. Samozřejmě nelze z výše uvedeného nic na 100% vyloučit. Obrátit se můžete na společnosti, kterých se Váš odlet týká. Tedy ATVO a letecká společnost.

# 15.09.2023, 13:44.
Právě jsme dorazily s maminkou do Benátek. V hotelu nás vyděsili, že na pondělí 18.9. je hlášená stávka dopravy a autobus č. 5 na letiště nejede. Potřebujeme jet prvním ranním autobusem ve 4:35. Odlétáme v 6:30 Wizz Airem. Bohužel jsem už koupila i zpáteční jízdenku. Prosím, lze to někde spolehlivě a rychle ověřit? Jinak musíme objednat taxi. Na Google jsem nic nenašla. Moc děkuji. Jitka.

Bohužel je to tak. Na pondělí 18. září 2023 byla vyhlášená 24 hodinová stávka. Tato stávka byla vyhlášená některými odbory a mohou se k ní připojit zaměstnanci společností ACTV, Vela a AVM. Může se proto dotknout veřejné dopravy a služeb provozované ACTV. Tedy autobusů, tramvají, People Mover, vaporetta, ale i pokladen Venezia Unica, parkovišť atd. Během stávky bude garantovaná doprava v omezené míře trajektem č. 17, vaporetty 5.1, 5.2, 13, 22. Autobusy a tramvaje budou jezdit od 6:00 do 8:59 a od 16:30 do 19:29. Podrobně se o všem dočtete v článku Sciopero di 24 ore indetto per lunedi 18 settember 2023. Řešením může být Airport Bus Express. Tady ale počítejte s tím, že bude vzhledem k situaci podstaně vyšší poptávka než nabídka. Taxi je zřejmě lepším řešením. Taxi budou ale ten den zřejmě také přetížená.

# 12.09.2023, 23:11.
Chtěla bych se zeptat, jak se nejjednodušeji z Punta Sabbioni dostat na ostrov Burano. Vede přímá linka přímo na Burano? Nebo se musí jet přes ostrov Murano? Pokud je to možné, moc prosím o informaci, jak to vlastně s dopravou vaporettem a časy funguje. Nikde se nemohu dočíst, co bych potřebovala. Děkuji. Saskie.

Jízdní řády a mapy linek najdete na ACTV. Konkrétně z Punta Sabbioni na Burano jezdí linka 12, 14 a noční linka N. Linka 12 jezdí z Punta Sabbioni jen v omezených časech, konkrétně od 10:30 do 17:30 každou 30. minutu a ve 23:41, naopak linka 14 jezdí z Punta Sabbioni hodně často, ale na Burano zastavují jen spoje od 8:55 do 16:55 každou 55. minutu.

# 12.09.2023, 13:23.
Pane Řehůřku, budeme ubytovaní v Campingu Village Cavallino - Cavallino. Prosím, jak se lze od 18.9. dopravit do Punta Sabbioni? Doporučujete zakoupit jízdenky ACTV na 3 dny v ČR nebo až na místě? Je některý ze dní v týdnu výhodnější pro vstupné do muzeí na ostrově Muráno, Buráno a Benátky? Moc děkuji. Ilona - seniorka.

Přejděte po Via delle Batterie a Via Giovanni Battista Ca' Vedalis na SP42. Tady je po levé straně zastávka č. 16 Ca' Pasquali. Do Punta Sabbioni tudy jezdí autobus společnosti ATVO č. 23A. Pokud jedete autem nebo autobusem, zakupte si jízdenky na místě na Punta Sabbioni, pokud letecky, zakupte si je online a vyzvedněte na základě PNR kódu na letišti v automatu. Vstupné je ve všechny dny stejné.

# 10.09.2023, 09:48.
Chtěla bych Vám moc poděkovat za vyčerpávající odpověď. Bez Vás bych byla ztracená. Ještě poslední dotaz. Jak se dostanu na ostrov Murano a Burano? S přáním krásné neděle Lucie.

Z Piazzale Roma jezdí na ostrov Murano vaporetto ACTV č. 3. Jezdí i ze zastávky Ferrovia, ke které to máte z ubytování také kousek. Z ostrova Murano potom můžete pokračovat na ostrovy Burano a Torcello vaporettem ACTV č. 12. Na stránkách ACTV máte mapu linek, která Vám bude nápomocná při cestování vaporetty po Benátkách a ostrovech. K cestování po ostrovech můžete využít zakoupenou jízdenku na dva dny (48 hodin). Nelze ji použít pro speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino.

# 09.09.2023, 21:25.
Ve středu odlétáme do Benátek a v pátek ráno zpět. Ubytování budeme v hotelu Albergo Basilea. Jaká bude prosím trasa z letiště? A současně v pátek potřebuji stihnout ideálně první ranní spoj linky číslo 5, spoj na letiště. Jen nevím, na jakou zastávku se vydat. Zakoupenou máme jízdenku na 48 hodin, poradíte mi prosím ještě, kde voucher s QR kódem vyměnit za jízdenku? S přáním krásného večera. Lucie.

Váš hotel je v pěší dostupnosti z Piazzale Roma, tam se dopravíte z letiště autobusem ACTV č. 5, stejně tak zpět na letiště. Vzdálenost k hotelu je z Piazzale Roma 600 m. Po Ponte di Papadopoli přejděte kanál, projděte zahradou k dalšímu kanálu, který také přejděte. Za ním se vydejte doleva po Fondamenta dei Tolentini a následně pokračujte po Calle dei Amai, která Vás dovede k dalšímu kanálu. Přejděte ho a vydejte se doleva po Fondamenta de le Sechere. Na jejím konci přejděte vlevo po mostě na Calle Sechera a následně doprava na Corte Canal. Tato ulice Vás dovede ke kanálu, před kterým odbočte doprava na Fondamenta Rio Marin. Dovede Vás k hotelu. Je třeba si vytisknout mapu a trasu si do ní zakreslit. S QR kódem si jízdenku vyzvednete na letišti Marco Polo v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. Samotnou jízdenku na 48 hodin však z letiště nelze použít. Musíte mít k ní příplatek na cestu z letiště, resp. i na letiště.

# 04.09.2023, 12:06.
Chci moc poděkovat za radu. Benátky jsme si užily a jízdenku na 72 hodin využily maximálně. Čtyři dny v Benátkách jsou žalostně málo, tak příště. Děkuji. Přeji hezký zbytek letních dní. Milena.

Děkujeme Vám za zprávu, jsme rádi, že jste si návštěvu Benátek užila a naše stránky Vám k tomu byly nápomocné.

# 30.08.2023, 10:32.
Řehůřkovi, děkujeme za velmi užitečné informace. Máme problém najít e-mailovou adresu na San Marco, kde by bylo možné kopit vstupenky za € 3,00. Nebo to lze jenom na místě za tuto cenu? Stále nám naskakují možnosti s průvodcem a skip the line atp. za podstatně vyšší cenu. Děkuji. Hezký den přeje Hana.

Vstupenku za € 3,00 je možné koupit jen na místě. Vstupenku s rezervací času lze koupit online za € 6,00 přes stránky Basilica di San Marco - Prenotazioni. Viz také naše odpověď ze dne 01.03.2023, 10:20.

# 27.08.2023, 20:10.
Děkuji moc za vaši odpověď. Omlouvám se za stručnost, píši z mobilu. Všemu rozumím, jen pořád nechápu Rolling. Když vyberu na Venezia Unica zlevněnou jízdenku pro juniora, u které je napsáno Rolling, musím ještě shánět kartu Rolling? Všechny odkazy, které o ní mluví, končí na webu Venezia Unica a tam nikde není možnost ji objednat, ať koukám, jak koukám. Zlevněné jízdné stojí € 28,00, je to tak v kartě Venezia Unica. Potom k téhle kartě ještě musím koupit kartu Rolling? Nemáte nějaký přímý odkaz prosím? Ať hledám, jak hledám, nenacházím. Děkuji velmi moc za vaši pomoc a ochotu. Respektive, možná je karta Rolling vlastně Venezia Unica, ve které vyberu možnost jízdné zlevněné? Děkuji moc, přijdu si už zoufalý, jak se s tím trápím. Na Venezia Unica mám v plánu koupit základnu City Pass a jízdné ACTV na 72 hodin. Více kostelů a muzeí asi nedáme. To mi nedělá problémy objednat kartu Venezia Unica, zasekl jsem se jen na kartě Rolling. Děkuji moc. Josef.

Rolling Venice Card je slevová karta, která platí rok a je určená pro mladé od 6 do 29 let. Jednou ze slev, kterou tato karta nabízí, je sleva na třídenní jízdenku. Tuto jízdenku si můžete koupit v balíčku s kartou Rolling Venice Card přes Venezia Unica. Vše je popsané podrobně v mnoha našich odpovědích. Na Venezia Unica si ke kartě připojte produkt ACTV 3 day Transport + Rolling Venice za € 33,00. Nic dalšího pro třídenní dopravu nepotřebujete. Je to balíček s třídenní jízdenkou a Rolling Venice Card pro mladé od 6 do 29 let. Případně pro cestu z letiště nebo na letiště odpovídající variantu ACTV 3 day Transport + Airport Transfer Bus (one way) + Rolling Venice za € 40,00 nebo ACTV 3 day Transport + Airport Transfer Bus (two ways ticket) + Rolling Venice za € 46,00. Sleva platí pouze pro třídenní kartu.

# 27.08.2023, 17:09.
Milí Řehůřkovi, doufám, že jste strávili krásné léto, možná i na cestách, a že se Vám daří dobře. Připravujeme se na blížící se cestu do Benátek a řídíme se Vašimi radami, za které opět moc děkujeme. Náš pětidenní pobyt už nabírá konkrétní podoby a objevují se následující otázky, na které prosíme odpovědi, pokud to bude ve Vašich možnostech. Hotel Antony - Venice Airport na jednu noc 27.9. - nám potvrdil, že v recepci můžeme na násleudjící den koupit jízdenku na autobus č. 5, ale prý jen jednosměrnou. Znamená to, že existují obousměrné, zpáteční, jízdenky na autobus? Jak dlouho platí? Pro nás by to zřejmě mělo smysl pro zpáteční cestu, ale až 1.10. odpoledne cestou z druhého hotelu v centru města na letiště. Píšete, že jízdenka na autobus i jízdenka na vaporetto platí 75 minut. Je možné vystoupit a potom nastoupit na následující spoj s toutéž jízdenkou v rámci těch 75 minut? Vzhledem k tomu, že druhé ubytování na tři noci máme v centru města - Ca' del Carro Family Apt, San Marco 1611, předpokládáme, že na zvonici bychom šli bez rezevace online, do Dóžecího paláce už máme vstupenky koupené, ve čtvrtek 28.9. večer, kdy už prý v Benátkách nebývá mnoho turistů. Na internetu jsem však našla různé zavírací časy. Nemáte tušení, do kolika hodin v září je věž otevřená? Vstupenky lze koupit přímo u vstupu do věže? Dočetla jsem se, že vstupné je € 10,00 pro všechny, tedy žádné slevy. Stejný úmysl máme i se vstupem do Sv. Marka. Vzhledem k tomu, že si budeme v apartmánu připravovat snídaně, hledáme možnost nákupů za rozumnou cenu, kde nakupují místní. Nemáte tušení, kde v sestiere San Marco, ale spíš asi v San Polo a Santa Croce nebo Dorroduro, bychom našli potravinové obchody? Podobný dotaz se týká i restaurací na oběd a večeři. Máte tipy? Zřejme pojedeme lodí jen na Burano. Kde bych našla informace? Kde se kupují jízdenky? Milí Řehůřkovi, budu vděčná za Vaše odpovědi. Velmi děkuji. Srdečně zdraví a hezké dny, i když nyní s deštěm, přeje Hana.

Nevíme o tom, že by existovala obousměrná jízdenka na městský autobus. Standardní jízdenka stojí € 1,50 a její platnost je 75 minut. Pohlídejte si, aby Vám neprodali jízdenku pro cestu z letiště v ceně € 10,00. Ta má obousměrnou variantu v ceně € 18,00. Z hotelu Antony můžete do Benátek cestovat na standardní jízdenku. Pokud však chcete cestovat na letiště, potřebujete tu jízdenku za € 10,00. Jízdenka za € 1,50 platí jen po Tessera. Jízdenky jsou přestupní, tzn. můžete v jednom směru cestovat více dopravními prostředky (autobusy, tramvaje). Nevíme však, jak by se tvářil revizor na to, že z autobusu vystoupíte a budete pokračovat po nějakém čase stejnou linkou dál. Běžně toto obecně akceptované nebývá. Zvonice je otevřená každý den od 9:30 do 21:15, poslední výstup je umožněný ve 20:45. V případě nepříznivých povětrnostních podmínek (mlha, silný vítr, velká zima) bývá uzavřená. Vstupné je € 10,00, děti do 6 let mají vstup zdarma. Vstupenky koupíte u vstupu, doporučujeme však rezervaci. Bazilika je otevřená od 9:30 do 17:15, poslední vstup je umožněný v 16:45. Vstupenka stojí € 3,00, děti do 6 let mají vstup zdarma. V Benátkách je např. síť marketů Coop. Tipy na jídlo a pití najdete v článku Jídlo a pití v Benátkách. Jízdenky na vaporetta se kupují na pokladně u nástupiště. Informace o linkách, mapy apod. najdete na ACTV.

# 27.08.2023, 09:41.
Dokážete prosím poradit, jak se dostat z kempu Fusina na letiště Treviso, když letadlo letí v 8 hodin ráno? Předem děkuji. Marek.

Bohužel jiné řešení než taxi do Mestre a odtud např. Express Bus na letiště Treviso neznáme. Kromě přímého taxi na letiště.

# 27.08.2023, 09:38.
Pane Řehůřku, dnes se chystáme na ostrovy Burano a Murano. Koupat se tam asi nedá, že? Jen na Lido di Venezia. Děkuji. Renáta.

Pláže tam nejsou a koupání tam nedoporučujeme.

# 25.08.2023, 21:37.
Chtěl jsem se zeptat, postup koupě karty jsem snad pochopil dobře, letím až v říjnu, tak využijeme i slevy za nákup 30 dní předem. Ale řešíme teď spíš juniora. Je tam možnost vybrat zlevněnou taxu, samozřejmě. Ale všude píšou, že když se tahle volba vybere, musíte mít kartu Venice Rolling. Spíš se mi zdá, že to je mylná informace a prostě jen vybereme, zaplatíme a potom se věk dokáže pasem? Jak je to prosím s aktivací? Aktivuje se prvním použitím? Nebo se musí na letišti aktivovat? Budeme asi ze služeb určitě brát ACTV na 72 hodin a City Pass. Je to ten, co je psáno San Marco City Pass ? A jaké památky s ním navštívíme? Děkuji moc za odpovědi. Josef.

Rolling Venice Card je nutná k nákupu zlevněné třídenní jízdenky. Často se kupuje jako balíček karta s jízdenkou. Po nákupu obdržíte e-mailem PNR kód. Jízdenku si vyzvednete na základě tohoto PNR kódu v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. Do muzeí a kostelů jdete přímo s voucherem a PNR kódem. Stejně tak ho předkládáte při využití dalších služeb. Zakoupené produkty mají platnost 24 měsíců. S výjimkou těch, které mají omezenou platnost. Např. jízdenky, parkování apod. Jízdenku aktivujete první validací. Od této chvíle začíná běžet jejich platnost Vše máte ale podrobně popsané na stránkách Venezia Unica, stejně tak rozdíly mezi jednotlivými podobnými produkty. City Pass nebobsahuje dopravu. Musíte si nejdříve založit kartu, na tuto kartu si vložíte požadovaný City Pass (volba dle požadovaných muzeí) a na stejnou kartu přidáte požadovanou dopravu, případně i další služby. Jaké památky se Citi Pass navštívíte je přeně popsané u konkrétních produktů.

# 24.08.2023, 09:01.
Pane Řehůřku, obracím se vás ještě jednou ohledně autobusové dopravy z letiště Treviso, kde zítra dorazíme. Jsem na stránkách Get Your Guide a nejsem z toho chytrá. Přiletíme v 8:00 hodin ráno a pokud si chci zarezervovat autobus, zadávám jen počet osob a jednosměrný transfer do Mestre/Benátky za 578,- Kč. Ale vůbec nezadávám v kolik hodin a kde mě to vysadí. Rádi bychom do Mestre FS. Znamená to, že se jedná o rezervaci v jakémkoliv autobuse v jakémkoliv čase? Nebo stačí si koupit jízdenku až na místě? Děkuji. Renáta.

U Express Busu je cena jednotná pro cestu do Mestre i Benátek. V Mestre má zastávky na Corso del Popolo a na Mestre FS. Tato linka nemá rezervaci míst. Volíte jen datum. S voucherem jdete přímo k autobusu před halou. V ceně jsou zavazadla i wifi. Jízdenku je možné si zakoupit i na místě v hale, může se však stát, že nestihnete nejbližší autobus z důvodu fronty u pokladny. Jízdní řády jsou ve fotogalerii na výše uvedeném odkazu.

# 24.08.2023, 00:16.
Jsem s rodinou na dovolené v Chorvatsku v Pule. Chtěli bychom si objednat jednodenní lodní výlet do Benátek. Lodní společnost uvádí, že poplatek není zahrnutý v ceně a vysvětluje to tím, že zatím nevědí jaký bude. Jinak jsem se dočetl, že je třeba registrace, jinak se nám může stát, že nás nepustí třeba na náměstí sv. Marka. Prosím, poraďte, kde provést registraci a kolik se tedy platí. Předem děkuji. S pozdravem Lukáš.

Viz naše odpověď ze dne 19.04.2023, 22:23.

# 23.08.2023, 07:33.
Omlouvám se, že píši na poslední chvíli. V pátek odlétáme do Benátek a ráda bych si koupila jízdenku na tři dny. Kartu jsem si vytvořila, vložila do košíku, ale zaplatit se mi nedaří. Lze koupit jízdenku i na místě? Platí na vaporetta po ostrovech, ale i na cestu domů na pevninu? Předem děkuji za odpověď. Milena.

Třídenní jízdenku si můžete zakoupit i na letišti na pokladně Venezia Unica nebo v automatu. Jízdenka platí pro cestování dopravními prostředky ACTV v Mestre, mezi Mestre a Benátkami a mezi jednotlivými ostrovy. Konkrétně se jedná o vaporetta, autobusy, tramvaje a People Mover. Neplatí pro speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino. Po ostrově Lido a Pellestrina můžete cestovat autobusy. Pokud chcete na tuto jízdenku cestovat i z letiště, můžete si k této jízdence zakoupit se slevou příplatek na jednu nebo obě cesty. Ta musí být absolvovaná v době platnosti třídenní jízdenky.

# 22.08.2023, 20:47.
Pane Řehůřku, ráda bych Vás poprosila o radu, jak se nejlépe přepravit z autobusového nádraží v Lido di Jesolo k Residenci Eurobeach na Via Fausta 320, Cavallino - Treporti. Budeme cestovat dvě dospělé osoby. Autobus nás z České republiky doveze v sobotu 26.8.2023 v ranních nebo dopoledních hodinách na autobusové nádraží v Lido di Jesolo. Dále již je jen na nás, abychom se dostaly z Lido di Jesolo na místo pobytu v Cavallino. Našla jsem si dvě trasy - linea 23A a linea 23B z autobusového nádraží v Jesolo. Na internetových stránkách společnosti ATVO jsem si našla i grafické vyjádření celé trasy - vyobrazeno čísly v kroužcích poskládaných v řadě. Z toho jsem pochopila, že bychom měly vystupovat přibližně u Joker Camping. Je to označeno číslem 22. Ovšem u čísla 22 jsou i jiné názvy - Junior nebo Cavallino Bianco apod. Můj první dotaz tedy zní - jaká by měla být naše cílová zastávka, abychom se autobusem co nejvíce přiblížily Residenci Eurobeach? Druhá otázka - jízdenky zakoupíme v hale na autobusovém nádraží nebo u řidiče? Třetí otázka - platí se také za kufry? Čtvrtá otázka - jednotlivá nástupiště jsou na autobusovém nádraží označená číslem dané linky, tedy 23A nebo 23B, autobus čílo 5? Pátá otázka - bude výstupní zastávka na znamení, že by bylo nutné si v autobuse pro výstup zazvonit? Také jsem našla na internetu a na mapách, že by bylo možné vystoupit na zastávce Via Fausta - angolo Corso Europa. Ale to se mi jeví tak, že bych využila klasickou městskou dopravu, tedy jak jste již radil někomu jinému dne 6.7.2023. Například autobus č. 2 - linka č. 61. Je to tak? A pokud ano, jede tato městská doprava také přes autobusové nádraží? Stejná cesta, ovšem v opačném směru, nás bude potom čekat za týden v sobotu 2.9.2023. Residence Eurobeach - autobusové nádraží Lido di Jesolo. Ráda bych měla přesné informace, abychom dobře docestovaly tam i zpět. Předem Vám za odpověď moc děkuji. S pozdravem Lucie.

Název zastávky č. 22 je Ca' di Valle. K této zastávce je pro orientaci přiřazeno několik hotelů v okolí, např. Blue Al Cason, Moon Fiamingo, Ca di Valle, Cavallino Bianco, Fortuna, International atd. Vy půjdete ze zastávky ve směru příjezdu autobusu po Via Fausta, přejdete křižovatku a za Camping Joker, za plotkem, se vydáte doprava k Vaší rezidenci. Jízdenky zakoupíte v hale na pokladně nebo i v automatu před nástupištěm 1A nebo 3A. Za kufry se platí. Malý kufr je definovaný maximálními rozměry 50x45x25 cm, velký kufr maximálními rozměry 85x45x25 cm. Jeden malý kufr je zdarma, vždy potřebujete jednu jízdenku na každé dva další kufry, je jedno zda malý nebo velký. Nástupiště nejsou označená čísly linek. Je tam šest nástupišť a na nich jsou jednotlivá stání označená 1A, 1B atd., 2A, 2B atd. Nicméně u každého stání je elektronická informační tabule, na které jsou uvedené informace o jednotlivých linkách, které ze stání odjíždějí. U výstupní zastávky doporučujeme dát řidiči znamení. Autobus č. 2 jezdí z Autostazione opačným směrem, autobus č. 3 jezdí Vaším směrem, ale konečná zastávka je na Piazza Faro, což je k Vašemu ubytování pěšky ještě 6 km. Vzdušnou čarou 4,5 km, v cestě je ale řeka. Obě městské linky jezdí z Autostazione, je to ale městská doprava v Lido di Jesolo.

# 22.08.2023, 15:46.
Skutečně policie v Benátkách náhodně kontroluje QR kódy na vstup nebo se to ještě moc neřeší? Jaká je skutečnost? Děkuji. Jana.

Viz naše odpověď ze dne 19.04.2023, 22:23.

# 22.08.2023, 00:44.
Dovoluji si moc poprosit o radu. Bydlíme v Lido Altanea, jeden dospělý a dvě děti ve věku 11 a 14 let a chtěli bychom podniknout výlet do Benátek. Jsme tu bez auta. Ráda bych nějak kombinovaně, autobus a částečně loď. Ideálně, aby doprava nebyla příliš drahá. Měl byste prosím nějaký tip? A pokud bych mohla ještě poprosit o nějaké rady, až vystoupíme v Benátkách, kudy se dát, abychom nebyli úplně v davu, ale zvládli navštívit určitě alespoň náměstí sv. Marka? A slyšela jsem, že je možné využít gondolu jen za pár €. Je to prosím pravda? Moc děkuji za jakýkoliv užitečný tip. Olina.

Z Lido Altanea jezdí městská doprava společnosti ATVO, konkrétně linka č. 97, do Caorle na autobusové nádraží. Jízdenka stojí € 1,50. Z Caorle potom jezdí do Benátek na Piazzale Roma autobus stejné společnosti č. 4A. Jízdenka stojí € 6,20. V určitých časech jezdí tento autobus přes Lido Altanea, takže pokud to dobře naplánujete, odpadne Vám městský autobus. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Z Piazzale Roma potom můžete jít pěšky nebo vaporettem č. 1 nebo 2 po Velkém kanále na Piazza San Marco. Jízdenka na vaporetto stojí € 9,50. Informace o alternativních jízdách gondolou najdete v odpovědi ze dne 06.07.2023, 22:39.

# 17.08.2023, 17:37.
Četla jsem, že pro vstup do Benátek je třeba si předem zajistit rezervaci. Kde se to prosím dá udělat, nejlépe online? Předem děkuji. Bibi.

Viz naše odpověď ze dne 19.04.2023, 22:23.

# 12.08.2023, 16:53.
Moc prosím. Nevíte, kolik stojí cesta autobusem z přístavu Treporti na zastávku Ca' Savio Spiaggia? Je to asi linka 95 nebo 96. Vůbec se nevyznám v těch cenících společnosti ATVO. Zítra bychom chtěli jet tam na pláž. Jsme tři maminy a čtyři ratolesti. Moc děkuji za případnou odpověď. Petra a spol.

Jedná se o městskou linku v Cavalino-Treporti. Jízdenka s platností 60 minut stojí € 2,50.

# 10.08.2023, 22:46.
Prosím o radu, jak se dostat z města Casier nejlépe do Benátek. Auto, vlak, autobus? Děkuji. Radka.

Nejlepší spojení je přes Treviso. Jezdí tam autobusové linky č. 4 a 108 společnosti MOM. Jízdenka stojí € 2,00. Z autobusového nádraží přejděte na vlakové nádraží a pokračujte vlakem Trenitalia do Benátek na Santa Lucia za € 3,80. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 07.08.2023, 23:04.
Nejde mi najít, jak se dostat ve 4 hodiny ráno z centra Benátek nejlevněji a nejlépe na letiště Marco Polo. Předem moc děkuji za radu. Anna.

Po Benátkách jezdí noční vaporetto označené N, z Piazzale Roma však jede první Airport Bus Express až ve 4:20 a na letišti je ve 4:40. Dříve může být řešením taxi nebo cestovat na letiště už v noci.

# 07.08.2023, 21:32.
Pane Řehůřku, moc Vás zdravím, tak konečně jsme rozhodly s mou dcerou nový termín do Benátek. Od 29.9. do 4.10.2023. Jsem překvapená, že nemůžeme najít ubytování v normální cenové hladině. Je fakt, že se zajímáme o hotel přímo v Benátkách. Nemáte zkušenost s nějakým hotelem v centru Benátek? Potom se prosím raději zeptám, jak se dostat v ranních hodinách na letiště Marco Polo z Benátek. Máme odlet v ranních hodinách. Ještě mě napadlo se ubytovat v blízkosti letiště. Ale vše se mi zdá poměrně drahé. A vše mi přijde daleko. V mapách mám zmatek. Moc Vám děkuji za váš drahocenný čas a doporučení. Se srdečným pozdravem Iveta.

V tomto Vám moc nepomůžeme. Hotely v centru Benátek jsou drahé a poptávka je velká, takže budete muset vybírat z toho, co je volné nebo snížit na požadavcích a ubytovat se někde v Mestre a do Benátek dojíždět. Doporučujeme hledat ubytování přes Booking. Spojení z Benátek v ranních hodinách zajišťuje z Piazzale Roma společnost ACTV, konkrétně linka č. 5 jede ve 4:35 a na letišti je ve 4:56, v neděli a ve svátek jede první v 5:40 a na letišti je v 6:01. Airport Bus Express jede ve 4:20 a na letišti je ve 4:40. Jízdenka stojí v obou případech € 10,00. Ubytování v blízkosti letiště to v případě veřejné dopravy neřeší, první autobus tam z důvodu zaplnění nemusí zastavit a cena je stejná, druhý autobus tam nestaví vůbec. Jedninou výhodu to může mít v případě taxi nebo v případě pěší dostupnosti.

# 07.08.2023, 09:01.
Vaše stránky jsou úžasné a škoda, že jsem je objevila tak pozdě. Jedeme tento týden do Itálie a chceme se stavit na celý den v pátek v Benátkách. Máme ubytování na dvě noci na Via Parolari, Zelarino. Jsme dva dospělí a jedna sedmiletá slečna. Mysleli jsme, že se nějakou MHD dostaneme do Benátek a tam potom budeme bloumat, projedeme se vaporettem, navštívíme náměstí San Marco a když by byl čas, tak se podívali na ostrov Murano a nebo Burano. Dcera je i zvyklá na návštěvy památek, ale zase nechceme strávit hodiny někde v muzeu. Chceme si ten čas užít než stihnout spoustu míst. Doporučili byste nám prosím, jak se co nejvýhodněji dostat do Benátek? Máme si radši popojet někam autem? Jaká místa byste nám doporučili? A máme si nějaké vstupenky a jízdenky zařídit raději online dopředu? Předem moc děkuji. S pozdravem Jana.

My bychom zajeli na Tronchetto a tam zaparkovali. Částka € 25,00 není vzhledem k celkovým nákladům na tento výlet zase až tak vysoká. Na Tronchetto je pokladna, kde si můžete zakoupit celodenní jízdenku, která Vám pokryje veškerou dopravu v Benátkách dopravními prostředky ACTV. Jmenuje se Venezia Daily Pass a její cena je € 25,00. Bohužel ji platí i dítě. Zdarma cestují v městské dopravě jen děti do šesti let. Můžete využívat vaporetta v Benátkách i mezi ostrovy, People Mover, autobusy a teoreticky i tramvaje a regionální vlaky v městské pásmu Mestre. To v případě, že byste chtěli zajet do Mestre. Jízdenku nelze použít na speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino. Z Tronchetto můžete cestovat po Velkém kanále vaporettem č. 2 na Piazza San Marco. Pokud budete cestovat veřejnou dopravou, Zelarino je ještě v městském pásmu, platí tam tedy celodenní jízdenka i jednorázové jízdenky na autobus v ceně € 1,50. Zastávky jsou na konci ulice. Na severu jezdí po ViaGatta autobus č. 48H, na jihu po Via Castellana autobus č. 20 a 80. Autobus č. 48H jezdí do Mestre Centro, odkud můžete do Benátek pokračovat tramvají č. T1. Autobus č. 48H ale nejezdí často a jen v pracovní dny a v sobotu. Podobně jsou na tom i autobusy 20 a 80. První jezdí na Mestre Centro, druhý až do Benátek. Pokud tedy pojedete v pátek, můžete všechny autobusy využít a nejlépe č. 80, který Vás zaveze až do Benátek. Podle jízdních řádů, které najdete na výše uvedených stránkách si výlet můžete naplánovat. My bychom si ale raději připlatili a zaparkovali na Tronchetto. Jízdenky nemá v tomto případě význam kupovat online, protože byste musela řešit jejich vyzvednutí. Těch míst mimo Benátky zase není tolik a najdete je na Venezia Unica.

# 06.08.2023, 22:46.
Pane Řehůřku, děkuji za předchozí odpověď a mám dotaz k dopravě v Lido di Jesolo. Kde se kupují lístky na autobus, který jezdí po Jesolu? V jízdním řádu mají napsáno, že lístky se nedají koupit u řidiče. Jsou nějaké automaty na zastávkách? Pojedeme z Hotelu Coppe Jesolo na autobusové nádraží Jesolo. Potom chceme pokračovat jeden den do Benátek a poslední den do Mestre na nádraží. Lístky z Jesolo autobusové nádraží do Benátek se dají koupit v pokladně na autobusovém nádraží Jesolo? Děkuji. S pozdravem Iva.

Jízdenky koupíte v trafikách, na barech, v novinových stáncích apod. Meziměstskou jízdenku na pokladně na autobusovém nádraží. U stanoviště 1A a 3A je i automat.

# 29.07.2023, 23:53.
Chystáme se do Itálie a cestou bychom si chtěli udělat zastávku v Benátkách. Nejspíš jen kolem čtyř hodin. Jedeme ve větší skupině, tři auta, 6 dospělých, 4 děti ve věku 2 až 5 let. Jak by bylo nejvýhodnější se dostat do Benátek? Našla jsem vaporettem z Punta Sabbioni, kde předpokládám, že jsou parkoviště, k náměstí Sv. Marka? Je to rozumné řešení? Jaký tam jezdí spoj? Nejlepší je asi koupit celodenní jízdenky? Nebo se dá parkovat u letiště a jet vaporettem odtud? Nebo jiná varianta, která by vyšla ekonomicky a časově nejlépe? Vyrážíme brzy ráno z města Udine. Mnohokrát děkuji. Andrea.

Pokud chcete strávit v Benátkách přibližně 4 hodiny, nemá význam parkovat někde mimo Benátky a také nemá význam si kupovat celodenní jízdenku. Doporučujeme si připlatit a zaparkovat na Tronchetto. Pokud přijedete do Benátek brzy ráno, nebude tam ani tolik návštěvníků a návštěvu si více užijete. Z Trochetto můžete cestovat vaporettem č. 2 po Velkém kanále na Piazza San Marco, tady si prohlédnout dominanty náměstí a projít se po nejbližším okolí. Zpět vaporettem na Trochetto. To Vám zabere víceméně celé čtyři hodiny. Jízdenka na vaporetto stojí € 9,50 a její platnost je v jednom směru 75 minut. Celodenní jízdenka Venezia Daily Pass stojí € 25,00. Děti do 6 let cestují v městské dopravě zdarma. Cestovat vaporettem z letiště je nákladnější a parkování stejně drahé jako na Tronchetto.

# 28.07.2023, 10:46.
Vedeli by ste nám poradiť? Chceme z Eraclea Mare ísť autom do Benátok. Či ísť do Punta Sabbioni, čo mi príde ako celkom rozumne po prečítaní ako sa autom dostat a parkovať, všade sú tie celodenné lístky drahé. Len by som vás chcela poprosiť o radu, či už v Punta Sabbioni si kúpiť celodenný lístok, ktorý platí do Benátok a potom ako MHD po Benátkach? Ďakujem za radu. Prípadne, ako by ste nám to odporučili? Chystame sa v sobotu 29.7.2023. Klára.

Pokud si v Punta Sabbioni zakoupíte celodenní jízdenku Venezia Daily Pass za € 25,00, budete už moci cestovat z Punta Sabbioni vaporettem společnosti ACTV do Benátek, případně i s návštěvou ostrovů Murano, Burano a Torcello. Budet ho moci využívat i na další vaporetta společnosti ACTV po Benátkách, kromě speciálních linek 16, 19 a Casino. Mapu linek a jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 26.07.2023, 08:17.
Spoustu dotazů jsem si vyhledala z Vašich předcházejících odpovědí a moc za ně děkuji. Jen bych potřebovala doplnit. V pátek 28.7.2023 se chystáme do Benátek na dvě noci. Budeme ubytovaní na Via Piovega 1, 30173 Venezia v Agroturismu Eva a v sobotu ráno bychom jeli rádi do centra Benátek a vůbec se nemohu zorientovat, jak se tam vlastně dostaneme a zda nám na cestu bude platit jednodenní jízdenka? Mnohokrát děkuji za pomoc. Lenka.

Místo Vašeho ubytování je ještě v městském tarifním pásmu, můžete tedy využít celodenní jízdenku Venezia Daily Pass v ceně € 25,00. Od ubytování přejděte na Via Triestina, po které jezdí autobusy společnosti ACTV č. 45 a 45H. Nejbližší zastávka je po levé straně. Vystupte na Triestina Prabello a jděte ve směru jízdy autobusu podél tramvajových kolejí na zastávku tramvaje. Tramvaj T1 Vás doveze do Benátek na Piazzale Roma. Pokud budete mít celodenní jízdenku, je třeba ji validovat při každé změně dopravního prostředku. Zmiňované autobusy nejezdí často, proto je třeba být na zastávce v dostatečném předstihu. V jízdních řádech jsou jen některé zastávky.

# 24.07.2023, 19:53.
Milí Řehůřkovi, velmi Vám děkuji za rychlou odpověď. Jsme dva dospělí, dva junioři ve věku 15 a 17 let a dva senioři ve věku 72 let. Využijeme tedy ke koupi vstupného do Dóžecího paláce a Baziliky sv. Marka stránek, které jste mi poslali. Tam nejspíš budou i slevy pro juniory a seniory. Zatím ale náš termín ještě není v prodeji. Zjištuji informace poněkud dlouho dopředu, abychom vše v pohodě nachystali. Váhám, zda by se nám nevyplatilo si vzít po příletu na letiště Marco Polo ve 22:50 do hotelu Antony taxi, když je to jízdné na poměrně krátkou vzdálenost dost drahé. Píšete € 10,00 na osobu. Vzhledem k poloze následného hotelu v Calle Carro (3 noci) se nám asi nevyplatí jízdenka na tři dny. Mám pocit, že z hotelu bude vše blízko pěšky. Jen ten výlet lodí na ostrovy, hlavně Burano, eventuálně Murano nebo další. Co byste doporučil a jak s dopravou? Odlet vychází na neděli a budeme muset být na letišti přibližně v 17:00 hodin. Schválil byste mi cestu vaporettem na Piazale Roma a autobusem č. 5 na letiště? Ještě jednou děkuji za Vaši úžasnou vstřícnost. Srdečně zdraví Hana.

Jízdné je bohužel takové, jaké je. Více dopravců má stejnou cenu € 10,00. Tarif autobusu č. 5 společnosti ACTV je € 10,00, od zastávky Tessera (1 km od letiště) potom už standardních € 1,50. Standardní taxi ve standardním čase pro čtyři cestující se čtyřmi zavazadly stojí do Vašeho hotelu Antony přibližně € 30,00. Pro šest osob v noci to bude určitě více. Jízdenky můžete samozřejmě kombinovat. Jednorázová jízdenka na autobus s platností 75 minut stojí € 1,50, na vaporetto s platností 75 minut € 9,50. Celodenní jízdenka s platností 24 hodin stojí € 25,00, dvoudenní jízdenka s platností 48 hodin stojí € 35,00. Bohužel u těchto jízdenek už nejsou slevy pro mladé do 29 let. Nabízí se tedy veškeré cestování po ostrovech nasměrovat na jeden den a tehdy využít celodenní jízdenku. Při cestě na letiště je možná kombinace vaporetta a autobusu č. 5. Pokud však nebudete mít vícedenní jízdenky a možnost příplatku za € 7,00, nabízí se spoj společnosti Alilaguna, konkrétně linka Blu ze San Marco Giardinetti. Ve Vašem čase jezdí po půl hodině a na letišti je za 1 hodinu a 20 minut. Jízdenka stojí € 15,00, což je levnější než vaporetto + autobus č. 5 (kombinovaná jízdenka stojí € 18,00). Je to i časově přibližně stejně náročné. Vaporetto jede ze San Marco na Piazzale Roma přibližně 45 minut, autobus č. 5 na letiště přibližně 20 minut. Je třeba počítat s přestupem, na druhé straně na letišti musíte jít z přístaviště přibližně 650 m, kdežto autobus Vás vysadí u haly. Při cestě na letiště doporučujeme počítat v obou variantách s rezervami. Minimálně jet o jeden spoj dříve.

# 21.07.2023, 10:54.
Dostali jsme na Vás spojení od známých, kteří si velice chválili Vaše rady a doporučení. Obracíme se na Vás s prosbou o radu ohledně dopravy v Benátkách. Zajistili jsme si přes Booking na konec září dvě ubytování. Na jednu noc nedaleko letiště v Antony Hotel, protože letadlo má přistát až ve 22:50 na Marco Polo. Další tři noci v centru Benátek Ca' del Carro Family Apartment - San Marco 1611. Je nás šest osob - dva senioři, dva dospělí a dva studenti vě věku 15 a 17 let. Budeme tedy potřebovat dopravu z letiště do prvního hotelu a potom z prvního hotelu do centra Benátek do druhého hotelu. Rádi bychom také jeli na výlet na ostrovy, asi Murano a Burano a navštívili Dóžecí palác a chrám sv. Marka. Prý existují jakési karty, které lze koupit na internetu dopředu a ty umožňují dopravu po Benátkách i na ostrovy a některé vstupy zdarma. Doporučujete vstup do Dóžecího paláce objednat dopředu? Je nějaké snížené vstupné pro studenty a seniory? Budeme vděčni za každou radu a doporučení. Velmi děkujeme. Srdečně zdraví Hana.

Volte dopravu ACTV, konkrétně autobus č. 5. Každý den včetně nedělí a svátků jede ve 23:10, 23:40, 0:10, 0:40 a 1:10. Vzhledem k dalekému termínu si jízdní řády ověřte ještě před odletem na výše uvedených stránkách. Vystoupit musíte na zastávce Orlanda Casilina, Antony Hotel je za ní přibližně 300 m - v zatáčce. Jízdenka stojí € 10,00. Na druhé ubytování se dostanete kombinací autobusu a vaporetta. Nejdříve jeďte autobusem č. 5 na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 1,50. Odtud pokračujte vaporettem č. 1 nebo č. 2 na San Marco Valaresso. Jízdenka stojí € 9,50. Jděte po Calle Valaresso kolmé ke kanálu. Dojdete ke kolmé Salizada S. Moise. Po té jděte doleva a hned doprava na Calle Frezzaria. Přibližně po 100 m je jedna z uliček vedoucí doleva Calle Carro. Hned na kraji by mělo být Vaše ubytování. Zmiňované karty si můžete zakoupit na Venezia Unica. Z jízdenek se Vám vyplatí třídenní jízdenka za € 45,00, pro studenty za € 33,00 včetně Rolling Venice Card, která tuto slevu umožňuje. Ze vstupů si můžete vybrat nějaký balíček pro Juniory (do 29 let) a dospělé (do 64 let). Samostatně je Dóžecí palác možné koupit přes Visit Muve. Senioři od 65 let a studenti do 25 let mají zlevněné vstupné. Vstup do Baziliky je možné koupit přes Basilica San Marco. Vstupy můžete koupit také přes Get Your Guide. Třídenní jízdenka Vám nepokrývá celý pobyt, budete si muset zvolit nějaký 72 hodin dlouhý interval, během kterého ji budete využívat. Platnost začíná běžet první validací a validovat ji musíte při každé změně dopravního prostředku. Pokud v uvedeném intervalu bude i cesta z letiště nebo na letiště, můžete si tuto cestu přikoupit za příplatek € 7,00. O vícedenních jízdenkách si toho hodně přečtete v našich otázkách a odpovědích. Přednostní vstup Vám zajistí nákup karet s balíčkem nebo online. Nicméně frontu na bezpečnostní kontrolu si vystojíte.

# 20.07.2023, 09:44.
Pane Řehůřku, potřebuji radu. Jaké musí být oblečení do Dóžecího paláce? Muž, žena a dítě. Děkuji. S pozdravem Robert.

Dle návštěvního řádu není povolený vstup v plavkách, v uplém oděvu a se zakrytým obličejem.

# 19.07.2023, 20:03.
V srpnu budeme na dovolené v Caorle a synové projevili zájem o jednodenní výlet do Benátek. Stále váham, jakou dopravu zvolit. Zatím asi vítězí jet autem do San Stino di Livenza a odtud vlakem do Benátek. Myslíte, že je to dobrá volba? A další otázka, zda se lístky na vlak koupené online musí někde aktivovat? Moc děkuji za odpověď. Šárka.

Je to řešení. Nicméně doporučujeme vyjet brzy ráno, parkoviště v okolí vlakového nádraží mají omezenou kapacitu. Do Benátek na Santa Lucia se potom dostanete vlakem Trenitalia za 50 minut až 1 hodinu. Jízdenka stojí € 6,25. Online koupená jízdenka se nikde nevaliduje. Začíná platit od data a času uvedeném na jízdence, toto má stejnou váhu jako okamžik ověření jízdenky. Informace o regionálních jízdenkách najdete v odpovědi ze dne 17.04.2023, 07:44. - Řím. Přímo z Caorle jezdí do Benátek autobusy ATVO. Linka 4A jezdí od 5:00 do 20:00, zpět od 6:00 do 21:00. Cesta trvá přibližně 2 hodiny a jízdenka stojí € 6,20.

# 19.07.2023, 16:45.
Moc děkuji za odpověď. Ještě jedna doplňující otázka. Když zakoupíme jízdenku na 72 hodin, bude platit i na zmíněné spoje - tramvaje T1 a T2? Děkuji. Drahomíra.

Jízdenka ACTV na 72 hodin platí na dopravu dopravními prostředky ACTV v Mestre a v Benátkách. Můžete ji použít pro dopravu autobusy a tramvajemi v Mestre, autobusy a tramvajemi mezi Mestre a Benátkami, autobusy na ostrově Lido a Pellestrina, vaporetty v Benátkách i mezi ostrovy. Lze ji použít také na People Mover mezi Tronchetto a Piazzale Roma. Nelze ji použít na speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino.

# 18.07.2023, 12:11.
Pane Řehůřku, poprosím o radu. Máme zajištěné ubytování v kempu hu Venezia Camping Marghera od 21. do 25.7. Přijedeme tam autem. Parkování máme zajištěné. V podstatě bychom celý čas chtěli strávit v Benátkách. Doporučíte prosím ideální spojení a vhodné jízdenky? Moc vám děkuji předem. Drahomíra.

Ideální spojení z tohoto kempu do Benátek není. Asi nejlepší je využívat jejich shuttle bus. Informace a jízdenky lze získat na recepci kempu. Omezeně jezdí v pracovní dny od kempu autobus ACTV č. 81F, zastávka Agenzia Entrate, cílová zastávka Rizzardi. Což pro Váš termín není. Asi nejspolehlivější každý den je podejít podchodem u kempu ke sportovnímu centru a stezkou dojít na Via del Fonte, která Vás dovede na Via C. Beccaria, kterou přejdete a budete pokračovat ve stejném směru po Via Domenico Giuriati na Piazzale Concordia. Je to něco málo přes 1 km, ale nejjistější. Tramvajové koleje Vás dovedou doleva na zastávku tramvaje T2, kterou dojedete na Mestre centro a odtud tramvají T1 do Benátek. Jízdenka stojí € 1,50 a její platnost je 75 minut. Pokud budete cestovat i vaporettem, vyplatí se Vám zakoupit např. třídenní jízdenku (72 hodin) za € 45,00, pokud je Vám do 29 let tak její kombinaci s Rolling Venice Card za € 33,00.

# 17.07.2023, 16:28.
Je prosím již zavedené vstupné do Benátek pro turisty, kteří přijíždějí na jeden den bez ubytování? Děkuji Vám. Zuzana.

Viz naše odpověď ze dne 09.01.2023, 11:09.

# 16.07.2023, 15:39.
Prosím o radu. Jak se dostat do přístavu Punta Sabbioni z Lido di Jesolo, konkrétně jsme ubytovaní v New Hotel. Jede sem nějaký autobus? Moc děkuji. Lenka.

New hotel v Lido di Jesolo je přibližně 1 km pěšky od autobusového nádraží, odkud jezdí autobusy ATVO do Punta Sabbioni. Můžete jet městskou dopravou, konkrétně autobusem č. 2, označovaném také jako linka č. 61. Váš hotel je u zastávky č. 58. K té to máte 200 m. Vyjděte z hotelu a vydejte se doprava po Via Dalmazia. Následně odbočte doprava na Via Nicolo Tomaseo. Na druhé křižovatce je po levé straně za přechodem zastávka autobusu. Autostazione je druhá zastávka. Jízdenka stojí € 1,50. Z Autostazione pokračujte autobusem ATVO č. 23A nebo 23B. Jízdenka by měla stát € 3,20. Jízdenky koupíte v trafikách, na barech, v novinových stáncích apod. Jízdenku na meziměstský spoj potom na autobusovém nádraží. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 15.07.2023, 14:41.
Vážený pane Řehůřku, děkuji a dovolím si ještě jeden dotaz. Na Vaše doporučení jsem si na ATVO našla spojení Caorle - Benátky: autobus + loď, linea 42. Je to v podstatě asi to, o co máme zájem. Jenže v jízdním řádu je tentokrát upozornění Prenotazione Obbligatoria. Znamená to, že bez předchozí rezervace bychom toto spojení nemohli využít? Chystáme se do Caorle v posledním srpnovém týdnu, přesné datum výletu do Benátek jsme si ale chtěli, jako v předchozích letech, vybrat až na místě podle okolností. Můžete mi poradit v případě povinné rezervace, s jakým předstihem bychom museli jízdenky rezervovat? Určitě je nechceme předem platit, jsme dva senioři a cestujeme s vnučkami, výlet může být ohrožený zdravotními komplikacemi apod. Obracím se s dotazem na Vás, protože na internetovou komunikaci v italštině si netroufám. Předem Vám moc děkuji za Vaši snahu a odpověď. S pozdravem Hana.

Jedná se o linku v rámci služby Venezia Quickly, která je kombinací několika linek - městské, meziměstské a vaporetta. Vzhledem k sezóně doporučujeme rezervaci samozřejmě co nejdříve. Pokud pojedete běžnými linkami, rezervace není nutná. Do Benátek se např. dostanete autobusem ATVO č. 4A, jízdenka stojí € 6,20. Zaveze Vás z Caorle Autostazione do Benátek na Piazzale Roma.

# 14.07.2023, 01:30.
Snažila jsem se vše vyhledat sama, ale když jsem narazila na váš web, tak bych se ráda poradila se zkušenějšími. Dne 9. září se chystáme do Benátek čtyři dospělí a jedno tříleté dítě. Chci se zeptat. Budeme mít ubytování v Mestre, přesněji na adrese 9 Via Ernesto Bonaiuti, 30171 Mestre, Itálie, Venezia-Mestre. Pokud jsem to správně pochopila, tak nejlepší je jet vlakem z Mestre do Benátek? Nebo byste volil jinou dopravu? Našla jsem, že je výhodné koupit jízdenky 30 dní předem s tím, že když je dvěma dospělým osobám 27 let, tak je to za € 33,00 na tři dny? A další dva dospělí nad 30 let za € 45,00 na tři dny? Stále přemýšlím, jak to bude nejvýhodnější, když chceme navštívit centrum, ostrov Burano, ostrov Murano a jeden den i Lido. Asi se nám vyplatí ty vícedenní Travel Card, že? Ještě jsem se chtěla zeptat. Vzhledem k tomu, že s námi jede prcek, který toho zase tolik neujde, zda je vhodné si vzít lehký kočárek, nebo je to opravdu samý schodek a most, jak píšou v jiných diskuzích. Poslední můj dotaz je na to, jak se dostat potom z naší adresy 9 Via Ernesto Bonaiuti, 30171 Mestre, Itálie, Venezia-Mestre na letiště Marco Polo nejvýhodněji. Mnohokrát děkuji za odpovědi a vůbec za to, že se ještě najdou hodní lidé, kteří nezjištně dokáží pomoci. S pozdravem Kristýna.

Než cestovat vlakem, který nemáte v třídenní jízdence, ale pouze v jednodenním Venezia Daily Pass, je lepší přejít na zastávku Olimpia, která je na Via Circovallazione před krytým bazénem. Od hotelu tam dojdete po Via Olimpia. Ze zastávky jezdí do Benátek autobus č. 2, který jezdí každý den od časného rána do pozdní noci. Jízdní řády najdete na ACTV. Jízdenky na tři dny stojí € 45,00, pro mladé do 29 let € 27,00. Ti ji získají na základě karty Rolling Venice Card, která stojí € 6,00. Lze ji koupit v balíčku s jízdenkou za zmiňovaných € 33,00. Děti do 6 let cestují v městské dopravě zdarma. Určitě se Vám tyto jízdenky vyplatí, protože jízdenka na autobus stojí € 1,50 a na vaporetto € 9,50. Pokud tedy pojedete jednou denně minimálně autobusem a vaporettem tam a zpět, už takto ušetříte € 21,00, resp. € 33,00 se zlevněnou jízdenkou. Pokud budete jezdit vaporettem, tak s lehkým kočárkem problém mít nebudete. Pokud budete chodit pěšky, tak je to často skutečně samý schodek. Na letiště Marco Polo se nejlépe dostanete z Mestre FS. Tam dojedete zmiňovaným autobusem č. 2. Z Mestre FS autobusem ACTV č. 15. Příplatek k třídenní jízdence stojí € 7,00, za oba směr € 13,00. Cestu z letiště a na letiště musíte absolvovat v době platnosti třídenní jízdenky. Pokud Vám to časově nevyjde, kupte si jen jeden jednosměrný příplatek nebo žádný. Potom je výhodnější cestovat z Mestre FS Airport Bus Express za € 10,00. Při nákupu více jak 30 dní před odjezdem přes Venezia Unica zíkáte na třídenní jízdenky slevu.

# 13.07.2023, 23:16.
Děkuji Vám moc za odpověď. Ještě bychom měli jednu otázku. Jsme ubytovaní v hotelu Alla Bianca ve městě Marghera. Vracíme se zpět tuto neděli, ale letadlo nám letí v 6:15, tudíž se na letiště potřebujeme dostat nejdéle ve čtyři ráno. Existuje nějaká možnost, jak se na letiště dostat bez místního taxi? Přece jenom by to pro nás byla mnohem levnější varianta. Děkuji mnohokrát. Tereza.

Bohužel dřívější řešení, než Airport Bus Express z Mestre FS, neznáme. První jede až ve 4:30 a na letišti je ve 4:47. Jízdenka stojí € 10,00 a na nádraží v Mestre dojdete pěšky po Via Fretelli Bandiera a podchodem z Via Giorggio Rizzardi. Je to ale 1,5 km.

# 13.07.2023, 10:12.
Jsme momentálně v Benátkách a docela tápeme, kde nastoupit na vodní taxi v Benátkách směr ostrov Burano. Benátky jsou pro nás celkem zmatečné, co se převozu tyče. Můžete nám prosím poradit? Děkujeme mnohokrát. Tereza.

Vodní taxi je něco jiného, je to obdoba standardního silničního taxi. Vodní taxi v Benátkách Vás zaveze kdekoliv kdykoliv, samozřejmě za odpovídající cenu, pohybující se kolem desítek €, častěji kolem € 100,00. Vy jste měla na mysli zřejmě vaporetta, která jsou něco jako vodní autobusy. Největším provozovatelem vaporetta je v Benátkách společnost ACTV, menším provozovatelem je Alilaguna. Vy budete nejčastěji využívat vaporetta společnosti ACTV. Na výše uvedených stránkách najdete mapu linek - Servizi di Mobilita / Vaporetto / Orari e Percosi / Consulta le Mappe. Najdete tam také jízdní řády ... / Consulta gli Orari / Orario del Servizio di Navigazione. Vaporetto na ostrovy Murano, Burano a Torcello odjíždějí z Fondamente Nove. Konkrétně se jedná o linku č. 12, která spojuje všechny uvedené ostrovy. Na ostrov Murano se dostanete také přímou linkou č. 3, která jezdí z Piazzale Roma. Na ostrov Murano zajíždí také linka č. 4.1, v opačném směru 4.2, která jezdí kolem Benátek po ose Piazza San Marco - Fondamente Nove - Piazzale Roma - Giudecca v obou směrech. Na Fondamente Nove se kromě výše jmenovaných dostanete i linkami č. 5.1 a 5.2, které jezdí stejně jako linky č. 4.1 a 4.2, ale nezajíždí na Murano a zajíždí na Lido. Ze zmiňované mapy Vám bude fungování těchto linek jasné. Na výše uvedenou dopravu vaporetty můžete využít standardní jízdenky platné 75 minut v jednom směru za cenu € 9,50, celodenní jízdenku Venezia Daily Pass v ceně € 25,00 platnou 24 hodin nebo vícedenní jízdenky platné 48 hodin za € 35,00, 72 hodin za € 45,00 nebo 168 hodin za € 65,00.

¨ # 10.07.2023, 15:33.
Moc vám děkuji za rychlou odpověď. Moc si toho vážím, i jak máte otázky a odpovědi zpracované na webu. To přijet na letiště dříve mně nenapadlo, děkuji za tip. Možná, že to i takto vyjde levněji, než si brát taxi z hotelu v noci a hlavně, budu v klidu, že jsem na letišti včas. I když si tedy nedokážu představit, když ráno odlétá přibližně 8 letadel, tak jak to personál časově zvládne s kontrolou. Kontrola také probíhá od 4. hodiny, nebo personál pracuje průběžně? Pobývat je možné v hale nebo až za kontrolou? Předpokládám, že pokud budeme sedět nebo ležet na zemi, tak nás nikdo vyhazovat nebude. Někde jsem četla, že online check-in na tomto letišti nejde, ale my normálně již máme online check-in hotový a máme již palubní vstupenky. Nemáte s tímto zkušenost? Ještě bych měla dotaz ohledně moře. Plánuji jet s dětmi na Lido di Venezia. Recenze na Google jsou ohledně placených soukromých pláží, které jsou v severní části, hrozné a cena za vstup a lehátko se slunečníkem se mi zdá přemrštěná. Personál nepříjemný a nemožnost si dle jakýchsi regulí dát na písek ručník. Hledala jsem a jako nejlepší se mi jeví přejet autobusem celý ostrov na konečnou autobusu a využít Spiaggia degli Alberoni, která by měla být zdarma, neměl by být problém s ručníky na písku a v blízkosti je možnost i využít WC. Nemáte zkušenost? Případně doporučení na jiné místo s možností koupání v moři s volným vstupem? Moc děkuji. Dana.

Nebojte se, když budete na letišti přes noc, ranní let určitě stihnete, pokud nezaspíte. Mnoho Vašich otázek je zodpovězených v článku Sleeping in Venice Marco Polo Airport. Pokud jste si provedla online check-in a máte palubní vstupenky, tak evidentně funguje. Cena na plážích na ostrově Lido odpovídá atraktivitě oblasti. Na volných plážích si ručník na písek položit můžete. Spiaggia degli Alberoni je dobrá volba, i když kvalita pláže je samozřejmě horší než na udržované placené pláži. Další volné pláže jsou na severovýchodě ostrova, ale i občas mezi placenými plážemi, např. Spiaggia Murazzi nebo pláž na úrovni Piazzale Rava.

# 09.07.2023, 01:03.
V termínu od 17. do 21.7. se chytáme do Benátek. První den po ranním příletu pojedeme ze zastávky Triestina Tessera do Benátek. Autobusy prý bývají plné už z letiště, tak snad se vejdeme. A až odpoledne pojedeme na ubytování. Jízdenky si koupíme na 72 hodin, aby nám to vyšlo od 17.7. do 20.7. večer. Poslední den odlétáme brzy ráno z letiště Marco Polo. Děkuji za Vaše skvělé stránky a odpovědi, ledacos jsem si již zde našla, ale měla bych ještě pár upřesňujících dotazů. Po zakoupení jízdenky v hotelu u zastávky Triestina Tessera se tato jízdenka označuje pípnutím při nástupu do autobusu? Nástup je možný všemi dveřmi? Děti ve věku 11 a 14 let platí také jízdenku za € 1,50? Budeme ubytovaní v hotelu Novotel Venezia Mestre Castellana. Jak se z tohoto hotelu nejlépe dostat MHD do Benátek? V Benátkách máte nějaký tip na restauraci mimo hlavní tepnu? Vzhledem k tomu, že odlétáme v 6:25, chtěla bych se zeptat na otevření letiště. Někde jsem četla, že otevírají ve 4 hodiny ráno, jinde, že funguje 24 hodin. Netušíte, jak to vlastně je? Budeme muset přijet s předstihem, tak abychom věděli, zda ve 3 ráno se dostaneme do haly a nebudeme muset bivakovat před letištěm. A k odletu ještě dotaz ohledně dopravy od hotelu Novotel na letiště. MHD v tuto dobu nefunguje, budeme si muset vzít taxi. Můžete mě nasměrovat na nějaké osvědčené a spolehlivé, které opravdu přijede, když objednáme předem? Přeci jen budu sama se dvěma dětma. Moc děkuji. Dana.

Jízdenky doporučujeme zakoupit už na letišti, jak jednorázové, tak vícedenní, pro děti s Rolling Venice Card. Doporučujeme také zvážit pěší přechod do Tessera. Jízdenky se přikládají k validátoru v autobusu. Nástup je možný všemi dveřmi, doporučujeme u řidiče. Děti v uvedeném věku platí plné jízdné, slevu mají právě na výše uvedenou třídenní jízdenku s Rolling Venice Card. Od Hotelu Novotel Mestre Castellana přejděte k čerpací stanici a následně k Lidlu a před ním odbočte doprava. Po několika desítkách metrů uvidíte zastávku autobusu. Autobus č. 31H a 34H Vás zaveze na Mestre Centro, odkud se už tramvají dostanete do Benátek. Autobus 31H jezdí v pracovní dny a v sobotu, autobus 34H jezdí v neděli a ve svátek. Ohledně stravování si doporučujeme přečíst článek Jídlo a pití v Benátkách. Dle vyhlášky 6/2015 ENAC Direzione Aeroportuale Nord Est zůstává letiště Marco Polo zavřené od půlnoci do 4:00 s výjimkou zvláštních případů. Je zakázané se zdržovat na letišti v zavírací době všem, kteří nemají cestovní doklad na let s odletem následující den nebo jiné povolení. Pokud tedy budete mít letenku, můžete na letišti pobývat, musíte se tam však dostavit ještě před uzavírací dobou. Tím pádem můžete využít veřejnou dopravu, nebo vstoupit do haly v době otevření. Taxi doporučujeme Radiotaxi Venezia nebo si nechte zajistit taxi personálem hotelu.

# 08.07.2023, 10:03.
Vážený pane Řehůřku, manžel si zlomil nohu a do Benátek máme odlétat příští pondělí, takže se zbytkem rodiny pravděpodobně nepoletí. Chtěla bych se zeptat, zda jde stornovat jeho Venezia Unica City Pass. Má dvoudenní jízdenku a jeden vstup. Zdá se, že ne, pokud už máme zaplaceno, ale třeba se jen špatně dívám. Velice děkuji. Marie.

Při nákupu Venezia Unica karty jste potvrdila souhlas s podmínkami, kde je v bodě 8 uvedené, že platba za služby nabízené prostřednictvím výše uvedeného portálu nepodléhá žádné refundaci, úplné ani částečné. Pomocí tlačítka zrušit voucher je možné zrušit celou platbu (s poměrnou částkou vrácenou na kreditní kartu použitou k nákupu) do 60 minut od nákupu za předpokladu, že žádný ze zakoupených produktů už nebyl použitý.

# 06.07.2023, 22:39.
Moc děkuji za odpověď. Je to přesně ta informace kterou potřebuji. Maximálně mě ještě napadá, zda nevíte, kde se dá projekt na gondolole, aniž bych zaplatila € 80,00? Je nějaký levnější gondoliér? Děkuji. Alena.

Nejlevněji se gondolou projedete za € 2,00. Je to ale jen v rámci služby traghetto, kdy Vás za tuto částku převeze z jedné strany Velkého kanálu na druhou. Místa, kde ji můžete využít jsou Dogana (9:00 až 18:00), Santa Maria del Giglio (9:00 až 18:00), San Toma' (8:30 až 19:00, o víkendech a svátcích 9:00 až 18:30), Carbon (9:00 až 12:00, o víkendech a svátcích nefunguje) a Santa Sofia (8:30 až 19:00, o víkendech a svátcích 9:00 až 18:00). Další místa San Samuele a San Marcuola jsou aktuálně nefunkční. Dále můžete využít sdílenou gondolu, aktuálně za € 28,00 přes Get Your Guide.

# 06.07.2023, 10:32.
Jak se prosím prokazuje věk dětí? Kontroluje to někdo někde? Naše děti budou mít při návštěvě Benátek 6 let a 2 dny a teď si nejsem jistý, jaké jízdenky koupit. Předem moc děkuji za radu. Přemysl.

Věk dětí se prokazuje cestovním dokladem. Jízdenky a jejich oprávněnost použití se kontroluje na palubě vaporetta. Prochází tam revizor, se kterým jsme se při návštěvě Benátek také setkali. Pokud budou mít děti v době návštěvy Benátek více jak šest let, potřebují jízdenky za plné jízdné. Hranice pro cestování zdarma v městské dopravě je 5,99 let. Jediná sleva je u třídenní jízdenky, kdy je možné koupit balíček se zlevněnou jízdenkou a kartou Rolling Venice Card po mladé od 6 do 29 let.

# 01.07.2023, 16:50.
Váše stránka je přínosem. Bohužel jak jsem teď zjistila, měla jsem vše kupovat o měsíc dřív. Ale nevadí, poučení. Otázka zní. Ráno 12.7. přiletíme na letiště Marco Polo v Benátkách a odtud chceme rovnou do Bibione. Dva dospělí a dvě malé děti. Jak se co nejlépe a nejlevněji dostaneme tedy do Bibione? A druhá otázka. Od 19.7. máme dvě noci v Benátkách a 21.7. odlétáme opět z letiště Marco Polo. Jak se dá z Benátek okolo čtvrté hodiny ranní dostat, pokud možno levně, na letiště i se dvěma dětma? Děkuji moc. Na odpovědi se budu těšit. Alena.

Z letiště Marco Polo jezdí do Bibione autobus společnosti ATVO nazývaný Bibione Express. Doporučujeme rezervaci na výše uvedených stránkách. Jízdenka stojí € 10,90. Autobus jede 2x za den, v 11:32 a v 17:42. Děti do 4 let cestují zdarma. Po Benátkách jezdí noční vaporetto označené N. Jízdní řády najdete na ACTV. První autobus Express Bus jede z Piazzale Roma ve 4:20, na letišti je za 20 minut. Pokud je to pozdě, musíte volit taxi.

# 29.06.2023, 09:23.
Chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně dopravy autobusem z Lido di Jesolo do Benátek. V mapách se mi nabízí autobus č. 60 a potom přestup na autobus č. 10a. Je nutná rezervace jízdenek předem nebo je stačí zakoupit u řidiče? Na přestupní jízdu stačí jedna jízdenka nebo musí být na každou jízdu samostatný lístek? Předem děkuji za vaši odpověď. Pěkný den. J.

Autobus společnosti ATVO č. 10A jezdí z Lido di Jesolo z Autostazione do Benátek na Piazzale Roma přímo bez přestupu. Uváděný autobus č. 60 je městský autobus provozovaný společností ATVO v Lido di Jesolo. Je také označovaný jako Bus 3. Na tento autobus potřebujete jízdenky pro místní dopravu. Základní stojí € 1,50, zakoupená v autobuse € 2,00. Na meziměstský autobus potřebujete jízdenky v meziměstském tarifu. Pro uvedenou linku mezi Lido di Jesolo a Benátkami stojí € 5,00. Jízdenky doporučujeme koupit na pokladně ATVO na autobusovém nádraží. V autobuse by Vás vyšly opět za vyšší cenu.

# 28.06.2023, 21:55.
Pane Řehůřku, narazila jsem na Vaše stránky a strašně jste mi pomohl v mé cestě do Benátek. Ráda bych vás poprosila o dvě rady, na které jsem nenašla odpověď. Stránky Visitmuve nabízí Museum Pass do deseti libovolných muzeí. Je v ceně i přednostní vstup nebo musíme vystát frontu? Další otázka se týká dopravy na letiště Marco Polo. Budeme bydlet na adrese Castello 3828, Castello, Benátky a potřebujeme se 19.7. dostat na letiště brzy ráno kolem čtvrté hodiny. Jaké jsou možnosti dopravy? Co nejlevnější. Děkuji za odpovědi. A přeji spoustu skvělých zážitků na cestách. S pozdravem Jana.

Museum Pass Vám umožní vstup jedenkrát do každého ze zúčastněných muzeí během půl roku. U pokladen přeskočíte frontu, budete však muset absolvovat bezpečnostní kontrolu. S frontou se tak můžete setkat především v Dóžecím paláci a v Muzeu Correr. V čase, který uvádíte, je asi jediným řešením vodní taxi nebo doprava noční linkou ACTV č. N na Piazzale Roma a odtud taxi na letiště Marco Polo. Poslední Express Bus jede na letiště už v 1:20 a první ve 4:20.

# 28.06.2023, 09:21.
Musí se někde registrovat, případně koupit nějaký vstup, do Benátek? Nemohu najít nikde na internetu, zda to tedy Benátky zavedly nebo tam můžeme přijet tak, jak jsme byli zvyklí, bez nějakého vstupného. Vstupné do památek neřeším. Jedná se mi čistě o vstup do Benátek. Děkuji. Karolína.

Platí stále to, co odpovídáme mnoha našim čtenářům. Viz např. odpověď ze dne 09.01.2023, 11:09.

# 25.06.2023, 19:54.
Pane Řehůřku, blíží se nám naše dovolená a požádám Vás opět o radu. Jedná se mi o návštěvu Benátek a stále nikde nemohu zjistit, zda se musíme online registrovat a dále, kde se platí poplatek za vstup. Nerad bych tam dojel a musel se otočit zpět, slíbil jsem to synovi. Moc Vám děkuji, jak nám pomáháte. S pozdravem Robert.

Podle našich informací stále platí naše odpověď ze dne 19.04.2023, 22:23.

# 21.06.2023, 19:21.
Chci se zeptat, zda při online koupi Rolling Venice Card + ACTV potřebuji být předem držitelem této karty, nebo jen tuto kombinaci služeb online dohromady na webu Venezia Unica koupím? A dále, zda lze tuto kombinaci služeb aktivovat v běžných automatech bez potřeby návštěvy nějaké agentury? Plánujeme do Benátek dorazit večer, kdy jsou agentury již zavřené. Děkuji mnohokrát. S pozdravem Silvie.

Při nákupu online vícedenní jízdenky s Rolling Venice Card přes Venezia Unica není nutné být držitelem výše uvedené karty. Tento produkt je na výše uvedených stránkách jako balíček, kupujete tedy jízdenku a kartu současně. Produkt se jmenuje ACTV 3 Day Transport + Rolling Venice a jeho cena je € 33,00. Další informace najdete v odpovědi ze dne 02.04.2023, 16:18.

# 21.06.2023, 18:59.
Prosím Vás, psal jste, že sobotní spoje jsou označené malým f. Stáhla jsem si nový jízdní řád. Prosím jen o kontrolu, moc děkuji. Z Caorle do Benátek je pouze spoj pod písmenem f v 8:30 a v 10:25 je v Benátkách. Z Benátek do Caorle je pouze spoj pod písmenem f v 9:25 a v 11:25 je v Caorle. Žádné jiné spoje jsem nenašla. Pokud neberu v 5 hodin ráno. Je to tak správně? Co znamená zkratka fF? Děkuji. Karla.

Z Caorle do Benátek jede podle nového jízdního řádu platného od 12.6.2023 autobus ATVO, linka 4A, prakticky pokaždé. Ve všední dny jsou spoje označené f a fF, v neděli a ve svátek jsou spoje označené F a fF. F znamená festivi, f znamená feriali. Ve všední dny tedy jedou všechny spoje kromě v 17:40, který jede jen v neděli a ve svátek. V neděli a ve svátek jedou všechny spoje kromě 5:00 a 8:00, které jedou jen ve všední dny.

# 18.06.2023, 13:56.
Ráda bych se zeptala, jak se nejlépe dopravit do centra Benátek, pojedeme autem z městečka Zelarino. Auto bychom rádi zaparkovali na parkovišti, kde není nutné nechávat obsluze klíčky od auta. Je nutné předem parkoviště rezervovat? Z odstavného parkoviště bychom využili vodní taxi. Rádi si připlatíme za hezký zážitek z plavby do centra Benátek. Závěrem se nabízí otázka, zda není lepší auto nechat v hotelu a už ze Zelarina vyrazit taxi a poté přestoupit na vodní taxi. Předem děkuji za doporučení. S přáním hezkého dne Barbora.

Doporučujeme zaparkovat na Tronchetto a odtud pokračovat vaporettem č. 2 po Velkém kanále na Piazza San Marco. Jízdenky lze zakoupit už na pokladně na parkovišti nebo na stanovišti vaporetta. Je v sousedství parkoviště. Tento výlet je popsaný v naší reportáži Benátky 2013. Parkování se nerezervuje. Pokud byste chtěli cestovat už ze Zelarino, můžete využít městské autobusy ACTV. Platí odtud městský tarif. Spíše než utrácet € 100,00 a více za vodní taxi, doporučujeme si udělat projížďku gondolou.

# 17.06.2023, 15:29.
Pane Řehůřku, rádi bychom z Caorle do Benátek jeli přímo lodí. Nevíte prosím, zda je to stále možné přes Motonave Caorle za € 39,00 za osobu? Vstupenky chceme rezervovat předem. Nejlepší to asi bude přes Basilicasanmarco.it nebo přes Get Your Guide? Děkuji moc. Vaše rady nám moc pomáhají. Alice.

Ano, je to požné přes Motonave Caorle. Exkurze probíhá od pondělí do pátku. Odjezd je vždy v 8:00 a návrat v 16:00. Nákup vstupenek do Bazliky je možný přes Basilica San Marco, případně i přes Get Your Guide.

# 16.06.2023, 15:48.
Pane Řehůřku, chtěla bych cestovat vlakem z Bergama do Benátek. Dívala jsem se na různé stránky - Omio,Trenitalia,Trainline a nabízí za úplně stejné spojení, ve stejném čase, se stejnými přestupy, úplně jinou cenu. Nemůže se mi stát, že budu muset potom ve vlaku doplatit nějaké skryté poplatky? Navíc bych se chtěla zeptat, pokud máte zkušenost, zda je možné stihnout přestup ve Veroně během pěti minut? Zřejmě je to veliké nádraží. Děkuji moc za odpověď. Michaela.

Doporučujeme využívat Trenitalia. Jedná se o oficiální portál. Většinou se cestuje s jedním přestupem v Brescia. Mezi Bergamo a Brescia jezdí regionální vlaky Trenord a jízdenka stojí € 5,00. Z Brescia do Benátek už jezdí různé druhy rychlíků, většinou Freccia Rossa a Eurocity. Cena je různá podle typu vlaku i podle poskytnuté slevy. Doporučujeme hledat spojení pro oba úseky samostatně. V Itálii to funguje tak, že jsou slevy na konkrétní spoje, na konkrétní období, na konkrétní typ vlaků apod. Vždy je jen určitý počet jízdenek ve slevě. Ceny jsou stejné ve všech prodejních kanálech, tj. na pokladně, v automatu, online, v agentuře apod. Takže se slevou můžete zakoupit jízdenku i na poslední chvíli v automatu na nádraží. Na výše uvedených stránkách se zobrazují většinou ty nejlepší ceny u konkrétního spoje. Na rychlíky se tedy vyplatí kupovat jízdenky online za nejlepší cenu, protože na místě už tato cena nemusí platit. To, zda lze stihnout přestup v časové úseku 5 minut ve Veroně Vám neřekneme. Vstupuje do toho hodně parametrů. Každopádně ve Veroně je chodba kolmo na nástupiště a podchází se. Musíte tedy sejít po schodech, přejít k požadovanému nástupišti a vyjít po schodech. Je to tedy jiné než např. v Římě na Termini, kde se přechází ve stejné úrovni před kolejemi.

# 16.06.2023, 09:50.
Ještě mám jeden dotaz. Chtěla bych koupit jízdenky online, ale pokud jsem to pochopila správně, lze takto přes AVM koupit jízdenku pouze do chytrého telefonu. Je kromě nákupu na místě možnost i zakoupit jízdenku, kterou bych si doma vytiskla? Moc děkuji. Jitka.

O takové možnosti nevíme. Jsou dvě možnosti validace jízdenek. V aplikaci a fyzicky. Doma vytištěná jízdenka by s validátorem nekomunikovala. I vícedenní jízdenky, které zakoupíte online, musíte na místě vyzvednout v automatu nebo na místě na základě obdrženého PNR kódu.

# 14.06.2023, 18:35.
Pane Řehůřku, i já se připojuji s poděkováním za tyto úžasné stránky, ke kterým se ráda budu vracet. Prosím o informaci, kolik stojí jízdenka na autobus ze zastávky Triestina Tessera do Benátek, kde tam končí, kolik stojí jízdné a zda se dá jízdné koupit i online. Z letiště Marco Polo a zpět chceme dojít pěšky, jsme ubytovaní kousek od zastávky Triestina Tessera v hotelu Gronda Lagunare. Nevím, zda se až do Tessery vztahuje 24 hodinová jízdenka, kterou chceme v Benátkách využít, ale asi je pouze do Mestre. Děkuji moc za odpověď. Jitka.

Ze zastávky Triestina Tessera stojí jízdenka na autobusy ACTV do Benátek € 1,50, má platnost 75 minut a autobus v Benátkách končí na Piazzale Roma. Jízdenky lze kupovat online přes AVM Venezia Official App. Venezia Daily Pass s platností 24 hodin můžete využít i z této zastávky. Jízdenky si můžete zakoupit i v automatu nebo na pokladně na letišti. V Tessera lze koupit jízdenky v tabáku u kruhového objezdu nebo v hotelech Fly Hotel a Titian Inn Hotel.

# 13.06.2023, 13:38.
Můžete mi prosím poradit, jak máme nejlépe zorganizovat návštěvu Benátek kolem 5. července 2023? Autem jedeme do Caorle, kde budeme týden a v rámci tohoto týdne bychom chtěli udělat výlet do Benátek, případně i na ostrovy Murano a Burano. Bohužel jsem až nyní zaregistroval povinnost rezervace návštěvy Benátek a k tomu se začínám ztrácet v možnostech dopravy. Doporučíte mi proto nějakou optimální dopravu do Benátek a na ostrovy a jak rezervovat návštěvu města pro dva dospělé a dvě děti ve věku 8 a 6 let? S pozdravem Pavel.

Benátky můžete z Caorle navštívit v rámci Venezia Quickly. Na stránkách ATVO tuto linku najdete pod č. 42 v jízdních řádech Orari e Autolinee. Rezervace je nutná - symbol košíku v jízdním řádu. Nejdříve pojedete městskou dopravou z místa ubytování, následně autobusem na Punta Sabbioni a odtud variantně na Piazza San Marco nebo po ostrovech Burano, Torcello, Murano. 24 hodinová jízdenka z Caorle Vás vyjde na € 34,00. Nevíme, o jaké rezervaci návštěvy města mluvíte. Pokud myslíte poplatek za vstup do Benátek, stále platí naše odpověď ze dne 19.04.2023, 22:23.

# 12.06.2023, 23:41.
Moc děkuji za odpověď. Chtěla jsem jízdenky koupit, ale zarazilo mě, že u zlevněné do 29 let potřebuji Rolling Venice. Pokud jsem tedy tomu rozumněla správně. Ale nevím, kde ji přesně přidat do košíku? Nebo to už je zahrnuto v ceně € 28,00? V příloze posílám Print Screen jízdenky, kterou jsem chtěla koupit. Moc vám děkuji za odpověď. Krásný večer. S pozdravem Eva.

Třídenní jízdenka ACTV pro mladé do 29 let za € 27,00 je určená pro držitele Rolling Venice Card ve věku od 6 do 29 let, která stojí € 6,00. Tato sleva je součástí slevové politiky výše zmíněné karty. Musíte tedy být držitelem této slevové karty, abyste si mohla koupit třídenní jízdenku se slevou. Současně si kartu s jízdenkou můžete koupit online na Venezia Unica za € 33,00. Produkt se jmenuje ACTV 3 day Transport + Rolling Venice. Print Screen máte z nějaké hodně staré verze stránek Venezia Unica, kdy zlevněná jízdenka stála € 22,00.

# 12.06.2023, 06:28.
Od 13.6. do 16.6. letíme do Benátek na letiště Marco Polo. Ubytování máme zajištěné v kempu poblíž Punta Sabbioni. Budeme mít 72 hodinové jízdenky, jelikož chceme neomezeně procestovat ostrovy a okolí. Chci se zeptat, zda tuto jízdenku můžeme využít již na cestu z letiště do kempu a jakou linkou se do přístavu dostaneme? A ještě jedna otázka. Dne 16.6. máme odlet v 6:20. Je reálné se dostat na tento odlet opět na 72 hodinovou jízdenku, nebo budeme muset v tento čas využít taxi? Moc děkuji za odpověď a obecně za tento web. Mám díky Vám tolik tipů a těším se na zážitky. Hezký den. Dáša.

Vícedenní jízdenky ACTV nelze využít na cestu z letiště Marco Polo do Punta Sabbioni nebo Cavalino-Treporti. Na cestu z letiště Marco Polo ji využít můžete s příplatkem € 7,00 za jeden směr nebo € 13,00 za oba směry. Ale opačným směrem, tj. do Mestre a Benátek, což by bylo zbytečně komplikované a finanční úsporu by Vám to nepřineslo. Z Letiště Marco Polo jezdí pouze lodní linky společnosti Alilaguna, konkrétně Blu na Murano Colonna za € 8,00. Odtud potom jezdí vaporetto ACTV č. 3 na Murano Faro a odtud č. 12 na Punta Sabbioni. Na tyto linky už vícedenní jízdenku ACTV využijete. Celou trasu z letiště na vícedenní jízdenku s příplatkem byste musela absolvovat autobusem č. 5 na Piazzale Roma, následně vaporettem č. 3 na Murano Faro a následně vaporettem č. 12 na Punta Sabbioni. Z letiště můžete cestovat také autobusem ATVO do Lido di Jesolo linkou č. 10A a odtud do Punta Sabbioni linkou č. 23A. Jízdenka stojí € 7,70. Cesta zpět na letiště je stejně komplikovaná jako z letiště, navíc tak brzy ráno se veřejnou dopravou na letiště dostanete ještě komplikovaněji. Z Punta Sabbioni jezdí noční linka Linea notturno Laguna Nord. Z Punta Sabbioni odjíždí v 1:08 a na Fondamente Nove D je ve 2:15. Ve 4:33 odjíždí z Fondamente Nove A linka Blu společnosti Alilaguna, na letišti je v 5:11. Na noční linku využijete vícedenní jízdenku, na linku Blu stojí jízdenka € 15,00. Počítejte s tím, že z přístaviště na letišti je to do odletové haly ještě minimálně 10 minut chůze. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. My bychom volili pro cestu na letiště taxi.

# 11.06.2023, 12:42.
Parkovaní u hotelu Montecarlo v Benátkách? Lenka.

Parkování u hotelu Montecarlo v Benátkách není možné. Benátky jsou ostrovní město protkané mnoha kanály a uličkami pro pěší. Do Benátek je zakázaný vjezd autem, v naprosté většině případů to není ani technicky možné. Po Benátkách funguje lodní doprava - vaporetta, vodní taxi, gondoly. Vjet můžete pouze na Piazzale Roma a na umělý ostrov Tronchetto. Tam jsou i parkoviště. Doporučujeme zaparkovat na Tronchetto a odtud se přepravit vaporettem k hotelu. Konkrétně vaporettem ACTV č. 2 na San Marco / San Zaccaria. Odtud je to k hotelu pěšky 500 m.

# 11.06.2023, 11:05.
Prosím, nikde jsem nenašla odpověď, zda jsou v Benátkách stále instalované obří ruce. Pokud ano, poradíte, kde je najdeme? Děkuji a přeji hezký den. Petra.

Impozantní instalace Building Bridges z roku 2019 od Lorenza Quinna je tvořená šesti páry rukou, které se proplétají a tvoří most. Najdete je v blízkosti Torre dell' Arsenale. Vaporettem ACTV č. 4.1, 4.2, 5.1, 5.2 nebo 22 musíte jet na zastávku Bacini - Arsenale Nord a odtud přejít pěšky na jih.

# 08.06.2023, 07:03.
Velice děkuji za vyčerpávající odpověď. Ještě bych měla jeden dotaz. Na jízdenku vaporettem společnosti Alilaguna. Je možné použít třídenní jízdenku? Ještě jednou děkuji. Marie.

Není to možné. Vícedenní jízdenku ACTV lze použít jen na vaporetta ACTV. Použití je popsané v mnoha našich odpovědích. Nicméně, pokud přiletíte 17.7. a odletíte 21.7., ten jeden den nebo část dne Vám tam přebývá. Můžete ho tedy využít pro cestu z letiště. Pokud pojedete na letiště autobusem ACTV č. 5, můžete si tuto cestu k vícedenní jízdence připlatit za € € 7,00.

# 07.06.2023, 20:25.
Vážený pane Řehůřku, dovoluji si Vám položit několik dotazů, byť už asi byly dříve zodpovězené. Mnoho věcí se mi díky Vašim odpovědím již vyjasnilo, ale na tyto bych se ráda ještě přeptala a děkuji předem za trpělivost. Chystáme se do Benátek s dětmi ve věku 16 a 13 let od 17. do 21.7. Jsem ráda, že jsem ještě neprošvihla nákup třídenních jízdenek s cenovým zvýhodněním 30 dní předem - díky vašim stránkám. Na webu Venezia Unica si zřídíme karty a jízdenky zakoupíme. Můj první dotaz zní, zda je možné postupně přikupovat ke kartám například vstupy: tj. nyní bychom zakoupili jízdenky a třeba až koncem června bychom přikupovali vstupenky do památek a muzeí - lze to, nebo je potřeba vše objednat a zaplatit najednou? Druhý dotaz je k cestě z letiště do hotelu: budeme ubytovaní nejprve na adrese Rio Tera Barba Frutairol 4757 a přiletíme kolem 9:30 na letiště Marco Polo. Poradil byste nám nejlepší cestu do hotelu? Třetí dotaz se vztahuje k cestě zpět na letiště. To pojedeme ze Savoia e Jolanda Apartments. Bohužel zatím nevím, na které ze tři možných adres budeme ubytovaní. Opět na letiště Marco Polo, ovšem odlet máme již brzy ráno v 6:25. Četla jsem si vaši odpověď na podobný dotaz ze dne 7. května, ale budeme na jiném místě, proto bych Vás poprosila o radu. Velice Vám děkuji a přeji hezké dny. Marie.

Podle našich informací již zaplacenou kartu, která má přidělený PNR kód nelze editovat a přidávat produkty. Bezplatně lze kartu zrušit s plným vrácením peněz do hodiny od nákupu. Pokud chcete přikoupit další produkty, musíte založit novou kartu. V případě muzeí si ji už nemusíte vyzvedávat, muzea navštěvujete s voucherem, na kterém je PNR kód. Pokud chcete zakoupit dva stejné produkty, např. dvě celodenní jízdenky, musíte založit dvě karty. Na jedné kartě nemohou být dva identické produkty. Při cestě z letiště doporučujeme cestovat vaporettem společnosti Alilaguna, konkrétně linkou Blu. Vystoupit musíte na Fondamente Nove A. Cesta trvá 37 minut. Jízdenka stojí € 15,00. Z přístaviště jděte po kolmé Salizada dei Spechieri. Dovede Vás na Campo dei Gesuiti. Jděte rovně až na konec náměstí, po Ponte dei Gesuiti přejděte na druhou stranu kanálu, pokračujte rovně po Salizada Seriman, opět přejděte po mostě Ponte dei Sartori a rovně po Calle del Spezier. Dovede Vás na Rio Tera Barba Frutairol. Vydejte se doleva. Vaše ubytování je po levé straně. Při cestě zpět se směrujte k Velkému kanálu a použijte noční linku vaporetta N.

# 07.06.2023, 19:16.
Pane Řehůřku, děkuji za tento užitečný web. Na cestě domů z dovolené bychom se rádi zastavili v Benátkách. Pojedeme autem. Kde zaparkovat, když bychom chtěli využít levnější variantu a dopravit se do Benátek místním autobusem MHD? Děkuji za odpověď. Jana.

Většinou doporučujeme Tronchetto přímo v Benátkách. I když je cena poměrně vysoká, jedná se o parkoviště s velkou kapacitou, na kterém většinou nějaké místo vždy najdete. Dalším benefitem je to, že nemusíte nechávat klíčky v zapalování, což na mnoha parkovištích před mostem i na Piazzale Roma udělat musíte. Pokud ale preferujete cenu, můžete zaparkovat např. na Green Park za € 6,00 za den nebo Venice City Park za € 5,50 za den. Jedná se o parkoviště po pravé straně asi 1 km před mostem. Další levné parkoviště je např. v Punta Sabbioni, kde se ceny pohybují kolem € 7,00 za den. Odtud ale můžete přejet do Benátek jen vaporettem. Autobusem je to už velká zajížďka.

# 07.06.2023, 16:22.
Náhodou jsem narazila na Váš web a našla spoustu užitečných informací, za což velmi děkuji. Chtěla bych se jen zeptat. Nikde to nemohu najít. Jízdenka MHD ACTV na 3 dny + Rolling Benátky platí do 29 let včetně? Já věkový limit splňuji, ovšem řeším, zda objednat pro přítele jinou jízdenku, když mu již 29 je a 1. listopadu mu bude 30. Mnohokrát děkuji za odpověď a výletům zdar. Káťa.

Je to uvedené v odpovědi ze dne 27.03.2023, 19:16. Hranice je 29,99 let. Tuto informaci nám také potvrdila agentura Venezia Unica dne 28.3.2023. Konkrétně, že mladí lidé ve věku od 6 do 29 let (ještě ne 30, alespoň 3 dny před narozeninami) si mohou zakoupit kartu Rolling Venice Card (platná 1 rok) za cenu € 6,00, která umožňuje zaplatit třídenní jízdenku ACTV za sníženou cenu € 27,00 místo € 45,00. Tato jízdenka je platná od prvního ověření a umožňuje neomezené cestování na všech vaporettech ACTV, včetně spojení na ostrovy Murano, Burano a Torcello, autobusech a tramvajích v Mestre a na Lido, kromě vlaku a transferu z letiště a na letiště Marco Polo.

# 07.06.2023, 12:17.
Vážený pane Řehůřku, ráda bych se zeptala na možnost cestování po Benátkách přes kanály. Vaporettem se dostaneme na Piazza San Marco a kdybychom chtěli vidět např. kostel San Pantalon, je nějaká celodenní jízdenka? Nebo se kupuje lístek na vaporetto a potom zvlášť další podle toho, kam se vydám? Budeme v Benátkách jen na den, auto pravděpodobně zůstane v Lido di Jesolo. Máte nějaký tip na parkování? Jde mi o přepravování se v rámci ostrova. Děkuji za odpověď. Martina.

V Benátkách je k dispozici i celodenní jízdenka. Jmenuje se Venezia Daily Pass a stojí € 25,00. Jedná se o integrovanou jízdenku ACTV a Trenitalia. Umožňuje cestovat po dobu 24 hodin od prvního ověření na městských sítích magistrátu Benátky. Tedy v Mestre, Benátkách, mezi ostrovy a po ostrovech. Lze ji využít na vaporetta, autobusy, tramvaje, People Mover a regionální vlaky R a RV (stanice Venezia Santa Lucia, Venezia Porto Marghera, Venezia Mestre, Venezia Carpenedo, Venezia Mestre Hospital). Nelze ji využít pro speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino. Nelze ji využít na cesty s počátečním nebo cílovým bodem na letišti Marco Polo. Jízdenku je třeba validovat při každé změně dopravního prostředku. Oproti vícedenním jízdenkám je tedy rozšířená o vlakovou dopravu. Vše se samozřejmě týká jen společností ACTV a Trenitalia. Pro jednodenní výlet doporučujeme parkovat na Tronchetto - toto je podle našeho názoru optimální. Můžete také parkovat na Punta Sabbioni - viz Parcheggio Auto Moto.

# 06.06.2023, 23:31.
Moc prosím o radu ohledně MHD. Letím do Benátek s mladší sestrou a babičkou, chtěla bych nám koupit jízdenky na 72 hodin, abychom nemusely řešit jízdenky. Každopádně si nejsem jistá, jak zjistím, jaké všechny ty tramvaje, autobusy, vaporetta do toho patří? Jde mi především o to, zda se za tyto jízdenky dostanu z hotelu Alexander na Via Forte Marghera 193/c a pokud ne, dá se někde zjistit cena a případně i koupit lístky na autobus nebo tramvaj, který k hotelu jede? Máme v plánu se 14.7. a 15.7. různě projít po památkách, zajet na nějaké ostrovy a 16.7. asi strávit den na pláži na ostrově Lido - ještě nevím, zda jít na tu placenou nebo neplacenou část. Máte prosím s tím zkušenost? Velice děkuji za to, co děláte. S pozdravem Eva.

Vámi uváděná adresa je v oblasti, kde platí jízdenky pro městskou dopravu ACTV, tedy i ty vícedenní. Do Benátek se nejlépe odtud dostanete tramvají T1 z blízké ulice Viale San Marco. Vícedenní jízdenku můžete využít na dopravu v Mestre, v Benátkách, mezi Mestre a Benátkami, mezi ostrovy a na ostrovech Lido a Pellestrina. Vše dopravními prostředky: autobus, tramvaj, People Mover a vaporetto. Samozřejmě jen ACTV. Jízdenku nelze použít na speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino. Jakou zvolit pláž, záleží na Vašich preferencích. Pokud se chcete jen vykoupat v moři a slunit se na osušce na pláži, postačí Vám veřejná pláž. Pokud vyžadujete komfort v podobě plážového servisu, volte placenou pláž.

# 06.06.2023, 17:21.
Pane Řehůřku, chystáme se tento pátek do Benátek. Přiletíme na letiště Treviso a pojedeme nejspíše autobusem do Mestre, kde jsme ubytovaní. Dívala jsem se, že stojí € 12,00 a lístky se dají koupit na místě. Nebo doporučujete je koupit předem? Bála jsem se, že když je to na konkrétní čas, tak když se třeba zdržíme, než se rozkoukáme nebo třeba na WC, tak aby nám autobus neujel. V Benátkách strávíme 3 dny a tak jsem již předem koupila třídenní jízdenku. Jen by mě zajímalo, kde přesně si vytištěnou jízdenku můžu směnit za nějakou, kterou budeme při dopravě používat. A ještě, při každém přestupu se musí i tato vícedenní jízdenka znovu označovat? V nějakých turniketech? Předem vám velice děkuji za odpověď. S pozdravem Petra.

Jízdenky na Express Bus doporučujeme zakoupit online. Jízdenka je otevřená, tzn. nerezervujete přesný čas, jen datum. Vyhnete se tak hledání pokladny na letišti a případné frontě. Půjdete přímo k autobusu a tím získáte náskok před cestujícími, kteří budou ze stejného letu cestovat stejným autobusem. Pokud si zakoupíte obousměrnou jízdenku, získáte slevu € 2,00. V ceně je doprava zavazadel. Při online nákupu třídenní jízdenky jste obdržela e-mailem voucher s PNR kódem. Na základě tohoto PNR kódu si vyzvednete jízdenku např. v automatu v Mestre na zastávce před vlakovým nádražím. Jízdenky lze v Mestre také vyzvednout na Piazzale Cialdini IAT na Via Lazzari 32. Samozřejmě také v Benátkách na Piazzale Roma na pokladně nebo v automatu Venezia Unica. Jízdenky jsou bezkontaktní, přikládáte je k validátorům. U turniketů při nástupu do vaporetta, v autobuse nebo v tramvaji. Validovat jízdenku musíte vždy při změně dopravního prostředku.

# 05.06.2023, 10:37.
Pane Řehůřku, chystáme se s dětmi a manželem 5. července na jednodenní výlet do Benátek. Dětí je 5 a věk v rozmezí 8 až 17 let. Do Benátek pojedeme z letoviska Cesentatico a chceme v Benátkách strávit pár hodin. Potom budeme pokračovat do Chorvatska. Mohl byste mi prosím poradit: 1. Kde nejlépe zaparkovat. Máme velké auto VW Caravella. A kolik stojí parkovné? 2. Jakým způsobem se nejlépe dostat na náměstí Sv. Marka, k bazilice Sv. Marka a k mostu Rialto? 3. Mohou cestovat děti MHD zdarma do nějakého věku? 4. Jaké MHD je nejlepší a případně i čísla linek k náměstí Sv. Marka? 5. Vstupné do Baziliky je možné koupit na místě nebo je lepší ho koupit online? 6. Je možné se v centru levně najíst? 7. V kolik hodin otevírají památky? Moc Vám děkuji za radu a informace. Hezký den. Jitka.

Vzhledem k tomu, že jedete do Benátek jen na pár hodin, doporučujeme vše udělat tak, jako my, viz reportáž Benátky 2013. Zaparkujte na Tronchetto. Hodina stojí € 4,00, dvě hodiny € 9,00, tři hodiny € 16,00 a do 24 hodin € 25,00. Pokud je Vaše auto vysoké do 2,1 m, můžete parkovat bez omezení, pokud vyšší, musíte parkovat na venkovní ploše. Předpokládáme však, že střešní box mít nebudete. K uvedeným památkám se nejlépe dostanete vaporettem ACTV č. 2 po Velkém kanále. Zastávka je přímo u Tronchetto, jízdenky koupíte i na pokladně na parkovišti. Děti cestují zdarma v městské dopravě do 6 let, starší platí plné jízdné. Cena jízdenky je € 9,50, celodenní € 25,00. Vstupné do Baziliky doporučujeme koupit online přes oficiální portál Basilica di San Marco. V centru s levným stravováním moc nepočítejte. Tipy na stravování v Benátkách najdete v článku Jídlo a pití v Benátkách. Otevírací doba je různá, Bazilika od 9:30, v neděli a ve svátky od 14:00, zvonice od 9:30, Dóžecí palác od 9:00, ostatní muzea většinou od 10:00. Spíše si udělejte plán co chcete navštívit a podívejte se na stránky konkrétního muzea. Při tak krátké návštěvě to bude spíše o projížďce po Velkém kanále a procházce po náměstí a okolí.

# 04.06.2023, 13:22.
Pane Řehůřku, měla bych jen upřesňující otázky. Jedeme s dětmi ve věku 15 a 17 let na čtyři dny do Benátek. Koupíme si všichni 72 hodinovou jízdenku. Dopravu přesahující 72 hodin si pořešíme jednorázovou jízdenkou. Moje otázky jsou: 1. Pokud chci koupit online 72 hodinové jízdenky na stránce Venezia Unica, tak zadám čtyři karty podle jmen. My s manželem budeme mít každý za € 40,00 ve slevě 30 dní předem a dětem mám zadat 3 day transport + Rolling Venice za € 33,00. Tam se mě to neptá na datum od kdy, čili žádná sleva s nákupem více jak 30 dní. Jen potřebuji vědět princip Rolling Venice pro děti - budou v tom mít 72 hodin jízdné jako my dospělí + k tomu nějaké slevy na aktivity, které případně není potřeba využít? 2. Bydlet budeme v kempu v oblasti Marghera - od kempu je psáno, že jezdí autobus 81F - našla jsem, že zřejmě také spadá do ACTV, tak by nám tam měla platit třídenní jízdenka a pomocí přestupů dojedeme do Benátek? 3. Z památek jsme si k navštívení vybrali asi Dóžecí palác a Baziliku sv. Marka - kde na vstupenky? Úplně asi nepotřebujeme průvodce - naše jazykové vybavení není 100%, tak je pro nás lepší jít bez průvodce. Na vstupenky jsem se už dívala přes různé stránky - někde je psaná sleva pro studenty s ISIC a někde s dokladem totožnosti. Syn je zatím na ZŠ a tudíž ISIC zatím nemá. Jako doklad totožnosti bych považovala tedy pas? Moc děkuji za váš čas a odpověď. Pavlína.

Ta jízdenka pro mladé do 29 let je už zlevněná na základě Rolling Venice Card, je tedy logické, že už další sleva se k tomu nepřičítá. Další slevy na kartu využít nemusíte. Zřejmě budete ubytovaní v hu Venezia Camping in Town. Odtud funguje v sezóně Shuttle bus za € 7,00 (zpáteční) na Piazzale Roma. Tam jede v 10:00, zpět v 18:00. Rezervace a nákup jízdenek probíhá na recepci. Na autobus 81F je možné využít vícedenní jízdenku. Vstupenky do Baziliky si můžete zakoupit na oficiálních stránkách Basilica San Marco, do Dóžecího paláce přes Visit Mu Ve. K rezervaci lze také využít rezervační portál v češtině Get Your Guide. Doklad totožnosti je občanský průkaz i pas.

# 04.06.2023, 10:56.
Nejprve bych ráda poděkovala za vaše služby, využili jsme vaše rady a tipy při loňské dovolené v Toskánsku, stejně tak i naši přátelé, kterým jsme vaše stránky doporučili. Letos se v polovině července chystáme po týdnu ve Slovinsku zakončit dovolenou v Benátkách. Cestujeme autem a ubytování máme zabookované v kempu Fusina na 3 noci s tím, že v Benátkách chceme strávit dva celé dny od pátku do soboty. Podle vašich doporučení máme v plánu si v rámci karty Venezia Unica zakoupit pro dva dospělé dvoudenní ACTV jízdenky a pro naše dospělé děti ve věku 18 a 21 let třídenní ACTV + Rolling Venice. O případných vstupech v rámci karty se ještě rozhodujeme. Chci se ale zeptat, jak je to s dopravou z našeho kempu. Na vašich stránkách jsem se dočetla, že linka č. 16 zajíždějící do tohoto kempu není v rámci vícedenní jízdenky zahrnuta. V komentářích na Booking jsem dohledla, že jízdenka do Benátek a zpět vyjde na € 13,00. Je to tak? Nevíte, zda je možné ji zakoupit přímo na nástupišti u kempu a zaplatit kartou? Nebo zakoupit online? A není třeba si rezervovat i čas odjezdu? Podle aktuálního jízdního řádu jezdí od 1.6. poslední spoj z Benátek ve 20:30. Nnevíme, zda se ještě nebude na prázdniny jízdní řád měnit, tak abychom měli jistotu, že se do něj vejdeme. Případně neměli byste pro nás doporučení, kdybychom se chtěli v Benátkách zdržet až do pozdních večerních hodin, jak se potom dostat do kempu zpět? Markéta.

Vícedenní jízdenky ACTV není možné použít pro speciální linky 16, 19 a Casino. Jedná se o linky vaporetta. Linka č. 16 vede z Fusina do Benátek - Zettere. Linka č. 19 z Chioggia - Sottomarina do Benátek a provozuje ji Rafaello Navigazione a linka Casino je prodloužením linky č. 20 ze San Lazzaro do Lido Casino. Ze San Zaccaria do San Servolo a San Lazzaro je možné vícedenní jízdenku použít. Na autobus č. 16 ji lze použít. Jízdenka, o které jste se dočetla za € 13,00 je zpáteční lodní lístek právě na jmenovanou linku č. 16. Jízdní řády najdete na Terminal Fusina. Lze ji koupit i v kombinaci s jízdenkou ACTV na 24 hodin za € 31,00 a na 72 hodin za € 63,00. Jízdenky lze koupit online na výše uvedených stránkách, mělo by ji jít koupit i na místě a zaplatit kartou. Jízdenky se rezervují na konkrétní datum a čas. Bohužel nejpozději jezdí Vámi zmiňovaná linka vaporetta č. 16 a o něco dříve linka autobusu č. 16. Pozdě v noci Vám zřejmě nezbude nic jiného, než využít taxi.

# 02.06.2023, 01:26.
Od sobotního rána 3.6.2023, do úterního večera 6.6.2023, tzn. 4 dny, strávíme v Benátkách. Ubytování budeme v části Marghera. Odtud nás kyvadlová doprava odveze za poplatek z kempu do Benátek - 3 osoby. Chceme projít jeden den Benátky a další dny dva ostrovy. Můj dotaz zní. Vyplatí se koupit i nám Venezia Unica Card na 72 hodin? Nebo spíš koupit jízdenky na loď samostatně? A další dotaz. Ještě platí, že muzea a památky jsou první neděli v měsíci zdarma a které doporučujete? Děkuji. Markéta.

Je třeba si to propočítat na základě Vašeho itineráře. Jízdenka na městský autobus a tramvaj stojí € 1,50. Jízdenka na vaporetto stojí € 9,50. Pokud tedy pojedete 3x do Benátek a zpět, zaplatíte za jízdné 6x € 1,50, tj. € 9,00. A pokud dva dny pojedete na nějaký ostrov a zpět, zaplatíte za vaporetto 4x € 9,50, tj. € 38,00. Celkem tedy € 47,00. Třídenní jízdenka ACTV stojí € 45,00. Tedy i v té minimální variantě by se Vám třídenní jízdenka měla vyplatit. Nebudete muset navíc řešit to, že se ještě chcete svézt po Velkém kanále, zajet na jiný ostrov apod. Navíc, když pojedete např. na Murano, určitě budete chtít zajet i na Burano a Torcello. To na jednu jízdenku za € 9,50 s platností 75 minut časově nezvládnete. Vícedenní jízdenku je třeba validovat při každé změně dopravního prostředku. Pokud je Vám do 29 let, můžete si zakoupit třídenní jízdenku pro mladé v kombinaci s Rolling Venice Card. Přijde Vás na € 27,00 + € 6,00. Italská státní muzea a památky mají první neděli v měsíci vstup zdarma. V Benátkách je však většina muzeí městských. Státní muzea jsou následující: Galleria Giorgio Franchetti alla Ca' d' Oro, Gallerie dell' Accademia, Museo Archeologico di Quarto d' Altino, Museo Archeologico Nazionale, Museo d' Arte Orientale - Ca' Pesaro, Museo di Palazzo Grimani, Museo Nazionale Concordiese a Museo Nazionale di Villa Pisani. V Benátkách jsou kromě státních a městských muzeí ještě muzea provozovaná soukromými osobami, nadacemi, náboženskými institucemi a dalšími subjekty. Navštívit určitě doporučujeme náměstí Sv. Marka, tam minimálně Baziliku a Dóžecí palác. Na ostrově Murano muzeum skla, na ostrově Burano muzeum krajek. Je toho samozřejmě víc, záleží na Vašich preferencích a itineráři.

# 30.05.2023, 22:39.
Pane Řehůřku, i my bychom se potřebovali zeptat na poplatek za vstup do Benátek. Nikde na internetu jsme nenašli informaci, od kdy má platit, pouze to, že se stále platnost posouvá. Máme zabookované dvě noci v oblasti Chirignano na začátku července a do Benátek jedeme poprvé, tak bychom neradi byli zaskočeni. Poradíte, prosím? Předem moc děkuji. Hana.

Nečekejte od nás jinou odpověď, než jakou jsme poskytli 19.04.2023, 22:23. mnoha dalším našim čtenářům. Nemáme jiné informace než samotné Město Benátky. Až v tom budou mít jasno, najdete informace na uvedených odkazech.

# 30.05.2023, 09:43.
Už jsem pane Řehůřku našla, na kolik dnů jízdenky jsou. A když je zakoupím online přes Venezia Unica, budu je mít o € 5,00 levnější. Děkuji. Renáta.

Ano, pokud zakoupíte vícedenní jízdenky přes Venezia Unica s předstihem více jak 30 dnů, získáte slevu. Uvedli jsme to již v odpovědi ze dne 20.04.2023, 11:56.

# 30.05.2023, 08:35.
Chtěla bych se ještě zeptat, zda se vícedenní jízdenka dá použít i na cestu do Padovy, protože jsem si přečetla, že se jedná o příměstskou oblast. To jízdné na 7 dní je celkem drahé. Budeme tam celkem pět dní pobytu, šestý den je odlet. Asi jiná varianta neexistuje, že? Právě proto mě zajímá ta Padova, zda je to v ceně nebo si budeme muset připlatit za další cestu. Děkuji. Renáta.

Vícedenní jízdenky ACTV platí pro dopravu v Mestre, v Benátkách, mezi Mestre a Brenátkami, po benátských ostrovech a mezi těmito ostrovy. Týká se to dopravních prostředků: autobusy, tramvaje, vaporetta, People Mover. Netýká se to speciálních linek vaporetta 16, 19 a Casino. Týká se to pouze dopravních prostředků provozovaných ACTV. Do Padovy potřebujete jízdenku v meziměstském tarifu, konkrétně v případě ACTV se jedná o 7 pásmo (€ 5,60) z Mestre a 8 pásmo (€ 6,90) z Benátek. Jezdí tam meziměstské autobusy označené za číslem E. Konkrétně z Benátek jezdí do Padovy autobusy 53E. Do Padova jezdí autobusy i jiných společností, např. FS Busitalia, konkrétně linka E015. Cena jízdenky by měla být € 5,20. Jezdí tam i vlak Trenitalia za € 4,70 z Benátek a € 3,80 z Mestre. Pokud se Vám zdají jízdenky na městskou dopravu drahé, můžete si sestavit itinerář, který bude spočívat v kombinaci jízdenek. Některý den můžete chodit po Benátkách pěšky. Jízdenka na městský autobus ACTV s platností 75 minut stojí € 1,50, na vaporetto s platností 75 minut € 9,50. Celodenní jízdenka stojí € 25,00, dvoudenní jízdenka stojí € 35,00, třídenní jízdenka stojí € 45,00, a sedmidenní jízdenka stojí € 65,00. Třídenní jízdenka pro mladé do 29 let stojí € 27,00. Tuto slevu obdržíte na základě Rolling Venice Card, která stojí € 6,00.

# 29.05.2023, 12:11.
Vážený pane Řehůřku, úplně náhodou jsem našla tyto webové stránky, ve kterých odpovídáte na dotazy. Prosím tedy také o vaši odpověď. Přiletíme na letiště Benátky Treviso a budeme se chtít dostat do ubytování Via Chioggia 10, Mestre, Veneto 30175, Itálie. Poradíte nám, jak se tam nejlépe dostat? A ještě jeden dotaz. Máme zakoupené letenky na 5 dní. Tady čtu, že existují jízdenky na maximálně 3 dny. Je i jízdenka s delší platností pro Benátky a okolní ostrovy? Třeba na týden? Děkuji. Renáta.

Z letiště Treviso jeďte Airport Bus Express na Mestre FS. Jízdenka stojí € 12,00. Na Mestre FS si v automatu nebo na pokladně kupte vícedenní jízdenku. Projděte nádražní halou na druhou stranu kolejí na Via Ulloa, která Vás dovede ke kruhovému objezdu. Odtud jezdí autobus ACTV č. 3. Můžete také po Viale Stazione přejít na ulici Via Rampa Cavalcavia, odkud tento autobus jezdí také. Jeďte směr Salici Villabona a vystupte na zastávce Trieste Eraclea. Odtud pokračujte pěšky ve směru jízdy autobusu, podejděte tangenciálu a za ní je první ulice doleva Via Chioggia. Vaše ubytování je na konci vpravo. Autobus č. 3 jezdí od 5:37 do 21:27, v opačném směru od 6:05 do 20:05, v neděli a ve svátek nejezdí. Každý den jezdí z kruhového objezdu (první varianta) autobus č. 6 směr Risorgimento, zastávka je stejná. Autobus jezdí od časného rána až do pozdní noci. Tímto můžete jezdit až do Benátek. Tady se nabízí možnost jet Airport Bus Express za stejnou cenu do Benátek a následně autobusem č. 6 na Trieste Eraclea. Odpadne pěší přechod podchodem na nádraží ke kruhovému objezdu. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Nepsali jsme, než jsou jízdenky maximálně na 3 dny, psali jsme i o týdenních. O třídenních píšeme častěji, protože u většiny tazatelů jsou nejvhodnější. Pokud chcete týdenní jízdenku, je možné ji zakoupit za € 65,00. Platnost je odpovídající počet hodin. Použitelnost je stejná jako u jiných vícedenních jízdenek.

# 28.05.2023, 21:48.
Pane Řehůřku, mám dotaz, zda máte informace, jak budou zpřístupněné Benátky po těch záplavách. Jedná se mi o konec července. Děkuji. Robert.

Nepředpokládáme, že by nedávné záplavy nějakým způsobem ovlivnily pobyt v Benátkách koncem července. V současné době nejsou Benátky pod vodou, je v nich normální provoz a v ulicích a na náměstích se procházejí turisté. Před odletem můžete sledovat život v Benátkách na mnoha webkamerách, které jsou v Benátkách rozmíněné - např. přes Skyline Webcams.

# 26.05.2023, 20:48.
Velmi prosím o odpověď, jak se dostat z letiště Marco Polo do místa ubytování: Hotel Tivoli, Crosera San Panthalon, Dorsoduro. Přílet je ve středu v 17:40. Děkuji. Jana.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 do Benátek na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 10,00. Z Piazzale Roma jeďte vaporettem č. 1 nebo 2 po Velkém kanále na zastávku S. Toma. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Jízdenka stojí € 9,50. Kombinovaná jízdenka na Aerobus č. 5 a vaporetto stojí € 18,00. Pokud budete využívat nějakou vícedenní jízdenku ACTV, můžete si k ní cestu z letiště připlatit za € 7,00, stejně tak cestu na letiště. Příplatek za obousměrnou cestu stojí € 13,00. Jízdenky koupíte na pokladně Venezia Unica nebo v automatu na letišti. Můžete je koupit také online na výše uvedených stránkách. Ze zastávky S. Toma jděte od kanálu po Calle del Traghetto Vecchio až ke kolmé Calle del Campanile, po které se vydejte doprava. Dovede Vás na náměstí Campo San Toma. Po tom se vydejte doleva až na jeho konec a po levé straně historické Biblioteca di San Toma. Za ní jděte doleva po Calle Seconda del Cristo, která Vás dovede ke kanálu. Před ním jděte do prava po nábřeží a po prvním mostku přejděte na druhou stranu. Pokračujte ulicí Calle Gaspare Gozzi a na kolmé Calle Grosera se vydejte doprava. Váš hotel je za křižovatkou po levé straně. V určitých situacích může být výhodnější cestovat mezi letištěm a Piazzale Roma Airport Bus Express. Cena jízdenky je také € 10,00.

# 24.05.2023, 10:54.
Pane Řehůřku, objevila jsem Váš překrásný web a obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Od 29.5. do 30.5. si děláme s rodinou jednodenní výlet do centra Benátek. Jsme 4 dospělí a 2 menší děti ve věku 3 a 5 let. Dne 29.5. v čase 9:55 přiletíme na letište Marco Polo, bydlet budeme ve Well Venice Rialto, Calle Bembo 4780, San Marco. Cestou tam bychom chtěli využít místní vaporetto, jako zážitek hned v úvodu pro děti a babičky. Našla jsem si, že odjíždí Linea Blu v čase 10:20 a v 10:50 a vystoupit máme ideálně na San Marco dle našeho ubytování? Cena je € 15,00? Je pravda, že cesta trvá hodinu a 20 minut lodí? Děti do 6 let mají zdarma přepravu? Cestou zpět na letiště bychom chtěli volit nějakou kratší cestu, vzhledem k tomu, že máme odlet v 6:10, poradíte mi prosím, co by bylo nejrychlejší, zda nějaký autobus z místa ubytování? Kde se prosím kupují všechny jízdenky na vaporetta a autobus? Přímo u přepravce na místě? Nebo existuje cesta, jak to celé urychlit? Četla jsem si na stránkách, že doporučujete vytvořit si kartu na slevy - vstupy a jízdenky. Myslíte si, že se to vyplatí i při 24 hodinové cestě? Máme v plánu cestu na hotel z letiště a zpět - místní přepravou, zkusit gondolu a vyloženě muzea a podobně navštěvovat asi nebudeme, případně jednotlivci. Moc Vám děkuji za Vaši ochotu, pomoc a cenné rady. Mějte se moc krásně. Silvie.

Pokud se rozhodnete jet z letiště lodní linkou společnosti Alilaguna, potom je lepší jet linkou Arancio. Tato linka jede k Vašemu ubytování přímo. Linka Blu objíždí celé Benátky přes ostrov Lido. Počítejte s tím, že stanoviště vaporetta jsou přibližně 10 minut chůze od haly. S dětmi možná i déle. Určitě to není reálné stihnout 25 minut od příletu. Linka Arancio odjíždí ve Vašem čase v 9:45, 11:05 atd. Vystoupit musíte na Rialto, tam se dostanete za necelou hodinu. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Děti do 5,99 let cestují zdarma, každé v doprovodu dospělé osoby s platnou jízdenkou. V ceně jízdenky je jedno standardní zavazadlo a jedno příruční zavazadlo. Každé další zavazadlo stojí € 3,00. Nicméně předpokládáme, že se nějak podělíte. Přímo naproti stanoviště vaporetta je Calle Bembo, vaše ubytování po 60 m po levé straně. Zpět musíte jet vzhledem k odletu z Rialto nočním vaporettem ACTV označeném jako N. Z Rialto jede ve 3:34 (3:50), 4:04 (4:20) a 4:34 (4:50). V závorce jsou příjezdy na Piazzale Roma. Z Piazzale Roma Vám potom jede autobus ACTV č. 5 ve 4:35 a na letišti je ve 4:56. My bychom ale volili Airport Bus Express. Odjíždí ve 4:20 a na letišti je ve 4:40. Jízdenka na vaporetto stojí € 9,50, na Aerobus € 10,00. Kombinovaná jízdenka na vaporetto a Aerobus stojí € 18,00. Jízdenka na Airport Bus Express stojí € 10,00. V Benátkách cestují děti uvedeného věku zdarma, na letiště už platí plné jízdné. Otázkou je, zda nevolit z Piazzale Roma taxi. Být na letišti 1,5 hodiny před odletem nemusí stačit. Jízdenky si můžete zakoupit už na letišti na pokladně Venezia Unica nebo v automatu. Vzhledem k mnoha kombinacím a různosti jízdenek doporučujeme tu pokladnu v příletové hale. Vzhledem k tomu, že potřebujete jen jízdenky, nemá význam si zakládat kartu.

# 21.05.2023, 16:33.
Děkuji moc za tak rychlou odpověď. Od jakého data mám prosím ten Pass koupit? V pondělí máme přílet. To chceme jít na ostrov Murano a využíť tam vstup přes Pass do Glass muzea a potom v úterý do Benátek do Dóžecího paláce. Když kupuji ten Pass, chce tam po mě nastavit datum. Je to tedy datum od kdy ho můžeme využívat, viz to Murano, a nebo datum, kdy chceme navštívit ten Dóžecí palác? Nějak nechci přijít o ten vstup a ani si kupovat vstup navíc, kdyby to platilo až od toho úterý, kdy budeme navštevovat Dóžecí palác. Snad jsem to napsala srozumitelně. Děkuji moc. Kvetka.

Fungování Venezia Unica jsme Vám popsali v předchozí odpovědi. V případě muzeí záleží datum na tom, jaký produkt si kupujete. Význam toho data je uvedený na konci popisu toho konkrétního produktu, za Attention. Pokud si kupujete např. San Marco City Pass v různých variantách, potom je to den vstupu do Dóžecího paláce, pokud City Pass, potom je to datum od kterého můžete navštívit první muzeum, atd. Dále ještě zadáváte období pobytu v Benátkách.

# 21.05.2023, 13:18.
Nikde jsem bohužel nenašla odpověď, tak se obracím na Vás. Jak přesně prosím funguje City Pass? Jde mi jenom o časovou platnost, jak dlouho máme na to, abychom si prohlédli všechny památky, které máme v rámci pasu zdarma? Je to víc jak 24 hodin? Je v tom Dóžecí palác a 11 muzeí + 16 kostelů. Je potřeba kartu potom nějak aktivovat a nebo ji stačí ukázat u vstupu do památky? Moc děkuji za informaci. Kvetka.

To záleží na službách a produktech, které budete mít na kartě Venezia Unica nahrané. Vše je uvedené na voucheru, který obdržíte e-mailem. U dopravy si musíte kartu vyzvednout na základě PNR kódu v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. U muzeí ukážete u vstupu vocuher s PNR kódem. Zakoupené produkty a služby můžete používat do 24 měsíců od data nákupu. Datum, do kterého voucher platí, je uvedené na voucheru jako datum platnosti. Výjimkou jsou produkty, u kterých konkrétním datem vyprší platnost, jako např. AVM parking, vstup do Dóžecího paláce (při nákupu uvádíte datum), jízdenky - jejich platnost začíná běžet časem první validace do doby platnosti jízdenky, např. 72 hodin atd. Každou památku, muzeum a kostel můžete navštívit jen jednou.

# 17.05.2023, 21:24.
Pane Řehůřku, zdravím z Benátek a opět prosím o radu. Koupila jsem si s vnučkou třídenní jízdenku na vaporetto a nedaří se mi zjistit, zda se s ní dostanu i na Lido a Murano nebo Burano. Stály 1929,- Kč. Děkuji. Hana.

S třídenní jízdenkou ACTV můžete cestovat dopravními prostředky ACTV v Benátkách a Mestre, mezi Mestre a Benátkami, po ostrově Lido a Pellestrina a mezi jednotlivými ostrovy. Vše dopravními prostředky ACTV, kterými jsou autobusy, tramvaje, People Mover a vaporetta. Tedy i na ostrov Lido, Murano a Burano. Jízdenku nelze použít pro speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino. Jízdenku musíte validovat při každé změně dopravního prostředku. Mezi Benátkami (Fondamente Nove) a ostrovy Murano, Burano a Torcello jezdí vaporetto č. 12. Mezi Piazzale Roma a Murano jezdí vaporetto č. 3, 4.1 a 4.2. Mezi San Marco a Murano jezdí vaporetto č. 4.1 a 4.2. Mezi Piazzale Roma, San Marco a Lido jezdí vaporetto č. 1. Mapu linek si zobrazíte na výše uvedených stránkách - Servizi di Mobilita' / Orari e Percosi / Consulta le Mappe.

# 16.05.2023, 07:08.
Pane Řehůřku, chystám se opět do Benátek a chtěla bych v neděli jet na celý den do Trevisa. Nikdy jsem tam nebyla. Můžete mi prosím poradit pár míst, která stojí za to v Trevisu vidět a také jak nejlépe se k nim dostat? Pojedu z Benátek vlakem a vůbec nemám přehled, jak daleko např. od nádraží centrum města je. Děkuji moc. Drahomíra.

Tipy na památky v Treviso najdete v odpovědi ze dne 03.07.2019, 12:47. Centrum je jen 10 minut pěší chůze od nádraží Treviso Centrale.

# 15.05.2023, 08:25.
Chtěla bych vzít přítele na jeho narozeniny na výlet do Benátek. Přemýšlím, zda je lepší jet autem, případně letecky. Ráda bych v rámci cesty navštívila i Řím, Pompeje, Vesuv. Od Benátek je to do Říma dlouhá cesta. Vůbec si nedovedu představit, jak by se to dalo udělat tak, abychom to vše stihli za 4 dny. Na Slevomatu je spoustu nabídek, kdy se dá koupit letenka včetně ubytování do Benátek, případně Říma, ale nezahrnuje to vstup do památek. Otázka prosím zní, zda byste doporučovali jet v jeden termín do Benátek a někdy příště do Říma, nebo je nějaká reálná šance zvládnout obojí? Cestu plánuji v termínu od 25. do 29.5.2023. Autem jet není problém, ale je to opravdu dálka, proto zvažuji letenky, ale netuším, zda se dá dostat z Benátek do Říma. Předem velmi děkuji za odpověď. Nikol.

Na to Vám asi přesnou odpověď nedáme. Obě města jsou natolik nasycena památkami, že si je důkladně neprohlédnete ani za týden, natožpak za den nebo několik dnů. Nicméně pokud byste chtěla navštívit obě města, potom doporučujeme si ponechat na Benátky jeden den a na Řím dva dny. Vesuv a Pompeje bychom z toho vynechali. Takové krátké seznámení se vším včetně Pompejí a Vesuvu je možné pouze autem. Mezi Benátkami a Římem se jednoduše přepravíte vlakem Trenitalia. Přímé spoje Vás tam dopraví přibližně za 4 hodiny a jízdenka stojí € 99,00. Je možné se tam přepravit i za poloviční cenu nočním Inter City Notte 770. Cesta trvá 7,5 hodiny, což ale při odjezdu ve 23:05 a příjezdu v 6:35 nemusí být problém. Navíc ušetříte i za jedno ubytování. Autem Vás to vyjde v Rakousku na desetidenní dálniční známku v ceně € 9,90, případně podle trasy ještě na € 13,50 za průjezd tauernskými tunely. Mýtné do Benátek Vás vyjde na € 18,30 a z Benátek do Říma na € 39,70. To samé při cestě zpět. Jízdenky záleží na času příletu a odletu, ubytování doporučujeme hledat přes Booking a vstupenky přes Get Your Guide.

# 07.05.2023, 14:51.
Jedeme v týdnu od 15.5. do 19.5.2023 do Itálie a jeden den bychom chtěli navštívit Benátky. Prosím o sdělení parkoviště, ne moc drahého a informací, zda se platí vstup do Benátek a jak ho zajistit. Děkuji. Marie.

Pokud chcete navštívit Benátky jen během cesty na jeden den, nevyplatí se parkovat někde mimo ostrov. Doporučujeme zaparkovat na parkovišti Tronchetto. Pokud strávíte v Benátkách více jak 3 hodiny, zaplatíte sice za parkování € 25,00, ale přímo z parkoviště Vám jede do centra Benátek vaporetto č. 2. Levněji zaparkujete např. ve Venice City Park, kde je cena € 5,50 na den, musíte ale ještě cestovat autobusem na Piazzale Roma a odtud vaporettem. Nicméně toto parkoviště bývá vzhledem k ceně hodně obsazené. Informace o placení poplatků za vstup do Benátek najdete v odpovědi ze dne 09.01.2023, 11:09. Zatím změna nebyla schválená.

# 07.05.2023, 12:29.
Pane Řehůřku, děkuji za informace, které sdílíte a prosím Vás o rady. Budeme ubytovaní v Mestre na Via Torquato Tasso 10. Jak se nejlépe dostaneme ze zastávky Triestina Tessera u letiště Marco Polo na místo? A dále, jak se z tohoto ubytování dostaneme potom nejlépe do Benátek, Murano a Burano? A dále, v kolik hodin jede poslední spoj z Benátek do Triestina Tessera a v kolik první ranní spoj? Na poslední noc nemáme ubytování, takže na letiště pojedeme z Benátek. Odlet máme v 6:25, nebudeme odbavovat zavazadla, tak předpokládám, že bude stačit, když na letišti budeme kolem páté hodiny. Dále jsem se dočetla informace z července 2022, že vícedenní jízdenky lze zakoupit i v hotelu Courtyard na recepci, poblíž Triestina Tessera. Je opravdu reálné, koupit jízdenku tam? Děkuji moc za odpovědi a Váš čas. Jarka.

Z Triestina Tessera jeďte autobusem ACTV č. 15 a vystupte na Corso del Popolo / Milano. Jděte ve směru jízdy autobusu ke kruhovému objezdu, kde odbočte doprava na Via Torquato Tasso. Vaše ubytování je po pravé straně. Do Benátek se ze stejné zastávky Corso del Popolo / Milano dostanete autobusem ACTV č. 4L. Zaveze Vás na Piazzale Roma. Odtud do centra Benátek můžete pokračovat vaporettem č. 1 po Velkém kanále. Na ostrov Murano se dostanete z Piazzale Roma vaporettem č. 3, odtud potom po dalších ostrovech Burano a Torcello vaporettem č. 12. Poslední autobus č. 15 jede z Tessera ve 20:17 (20:12) , první do Tessera z Corso del Popolo / Milano v 6:34 (6:44). Z Benátek jede první autobus č. 5 ve 4:35 (5:40). V závorce jsou spoje v neděli a ve svátek. Vzhledem k termínu odletu není rozumné vystupovat v Tessera. My bychom si raději připlatili a jeli až na letiště. V současné době se doporučuje být na letišti 3 hodiny před odletem. Není to otázka odbavení, ale bezpečnostní kontroly. První Airport Bus Express jede z Piazzale Roma na letiště ve 4:20, na letišti je za 20 minut. V Tessera jsou celkem tři oficiální prodejní místa, uvedený hotel k nim patří. Jistější řešení je si zakoupit jízdenku přímo na letišti. V automatu nebo na pokladně Venezia Unica.

# 04.05.2023, 10:00.
Pane Řehůřku, moc zdravím a děkuji za veškeré informace, moc mi pomohou. Obdivuji, co všechno pro nás cestovatele děláte, jste skvělý. Ještě prosím o informaci, zda mohu platit dopravu a vaporetto i kartou, nebo jenom v hotovosti. Děkuji a přeji hodně radosti a pohody. Hana.

Prodejní místa na letišti i v Benátkách běžně přijímají platební karty. Samozřejmě doporučujeme mít i nějakou finanční rezervu v hotovosti.

# 03.05.2023, 18:25.
Prosím Vás o radu. V pondělí letíme s dětmi poprvé do Benátek z Prahy v 15:20 hodin na 4 noci na letiště Marco Polo. Do pronajatého apartmánu na adrese Campo Junghans 492/6 Giudecca, Benátky 30100, Itálie. Jak nejlépe se prosím dostat z letiště na místo? A v pátek 12.5. letíme zpět ráno v 8:20 hodin. Moc děkuji za pomoc. Lada.

Vzhledem k tomu, že budete bydlet na ostrově Giudecca, vyplatí se Vám zakoupit vícedenní jízdenku a to nejlépe třídenní s příplatkem na cestu z letiště. Třídenní jízdenka je platná 72 hodin a stojí € 45,00. Mladým od 6 do 29 let se vyplatí zakoupit tuto jízdenku v kombinaci s Rolling Venice Card v celkové ceně € 33,00. Karta stojí € 6,00 a jízdenka € 27,00. Příplatek na cestu z letiště stojí € 7,00. Nejpohodlnější bude si na stránce Venezia Unica vytvořit pro každého cestujícího kartu se jménem a příjmením a každému na jeho kartu vložit odpovídající jízdenku. Po uhrazení obsahu košíku Vám dojde PNR kód, na základě kterého si karty vyzvedenet na letišti v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. Z letiště Marco Polo potom jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud vaporettem č. 2 na Giudecca Palanca. Od přístaviště jděte ve směru jízdy vaporetta po nábřeží, přejděte po mostě a pokračujte po nábřeží k dalšímu mostu. Před ním odbočte doprava po Calle de le Erbe, přejděte po mostě a pokračujte po Fondamenta S. Angelo. Na konci odbočte doprava na Calle dei Bolzeri a následně doleva k mostku, za kterým odbočte doprava na Riva Dei Scorzeri. Na konci před mostkem vlevo je Vaše ubytování. V současné době se doporučuje být na letišti 3 hodiny před odletem. Tedy v 5:20. Můžete jet tedy Airport Bus Express z Piazzale Roma v 5:00. Na letišti je v 5:20. Jízdenka stojí € 10,00. První vaporetto č. 2 z Giudecca Palanca jede na Piazzale Roma v 5:05, což je pozdě. Budete tedy muset jet nočním vaporettem č. N, které odjíždí z Giudecca Palanca ve 3:47, na Piazzale Roma je ve 4:09. Jízdenka na vaporetto stojí € 9,50. Řešením také může být cestovat na letiště se společností Alilaguna. Linka Blu odjíždí z Giudecca Stucky ve 3:38 a na letišti je v 5:11. Z přístaviště je to pěšky přibližně 10 minut. Jízdenka stojí € 15,00. Giudecca Stucky je ale na konci ostrova Giudecca směrem k Piazzale Roma. Od Vašeho ubytování je to 1 km.

# 03.05.2023, 12:17.
Chtěla bych se zeptat, zda je na letišti Marco Polo možné zakoupit přímo na místě 48 hodinovou jízdenku v automatu? Nebo zda je lepší ji objednat předem. Přiletíme s mou maminkou večer v sobotu okolo 21. hodiny a vracíme se letem v pondělí v 18:50. Je možné validovat jizdenku v sobotu v noci přibližně ve 22:00? Napadlo nás dojít z letiště do stanice Triestina Tessera a bude potom platná opravdu 48 hodin až do pondělního večera nebo jen 2 dny, tzn. kousek noci v sobotu a potom jen v neděli? Jde mi o to, zda máme zvlášť koupit jizdenku z letiště do místa ubytování v Cannaregio a dvoudenní jizdenku aktivovat až v neděli ráno. Děkuji moc za odpověď, snad je to srozumitelné. Lucie.

Ano, v automatu je možné zakoupit i vícedenní jízdenky. Pohodlnější je si na stránkách Venezia Unica založit pro každého ze skupiny kartu se jménem a příjmením, na tuto si požadované jízdenky vložit a obsah košíku uhradit. E-mailem Vám dojde PNR kód, na základě kterého si karty s jízdenkami v automatu vyzvednete. Vyhnete se tak stresu u automatu, kdy po příletu bude chtít více cestujících zakoupit jízdenky a bude tam poměrně rušno. Vyhnete se tak případné chybě - při zadávání, při platbě atd. Jízdenku musíte validovat po nástupu do prvního dopravního prostředku. Od této chvíle běží platnost jízdenky, ve Vašem případě 48 hodin. Pokud budete mít zakoupenou cestu z letiště a na letiště za příplatek, potom tyto cesty musí proběhnou během platnosti vícedenní jízdenky. Jízdenku musíte validovat při každé změně dopravního prostředku. Podle našeho názoru ta úspora výměnou za cestu pěšky se zavazadly navíc pozdě v noci do Tessera nemá význam. Užijte si pohodlně dovolenou a na nějaké to € navíc nehleďte.

# 03.05.2023, 09:51.
Ráda bych se zeptala na dopravu a návštěvu památek. Na stránkách Venezia Unica jsem si našla výhodnou vstupenku - Junior [Věk: 6-29] & Rodina za € 31,90 pro 2 dospělé a dítě do 14 let se vstupem do mnoha památek v Benátkách. Ráda bych se zeptala, jak tato vstupenka funguje? Po příletu na letiště Treviso vyzvednu v kanceláři kartu, která nás 3 osoby opravňuje navštívit uvedené památky a předběhnout frontu a vystát pouze frontu na bezpečnostní kontrolu? Částka € 31,90 je pro dvě osoby a jedno dítě? Dále jsem se chtěla zeptat ohledně jízdenky pro veřejnou dopravu. V Benátkách strávíme čtyři dny. Možnost zakoupení jízdenky na čtyři dny jsem bohužel nenašla. Nejvýhodnější tedy bude zakoupit jízdenku na tři dny, Express Bus z a na letiště Treviso a poslední den jednorázové jízdenky z Benátek na pevninu do Mestre? Moc děkuji za radu. Katka.

Na stránkách Venezia Unica si vytvoříte pro každého člena rodiny kartu se jménem a příjmením. Na každou z těchto karet přidáte po jednom Junior [Age: 6-29] & Family za € 31,90. Pokud budete chtít ještě využívat nějakou jízdenku na dopravu, opět ji vložíte na kartu každému členu rodiny. Následně přejdete k vyplnění osobních údajů a k úhradě košíku. Na e-mail Vám dojde PNR kód, na základě kterého si na Piazzale Roma v automatu nebo na pokladně Venezia Unica vyzvednete karty, které potřebujete na dopravu. Do muzeí můžete jít s voucherem. Cena je za osobu. Výhodou této nabídky je sleva z původních € 52,90 na € 31,90 za osobu. Ano, jízdenky jsou celodenní, dvoudenní, třídenní a týdenní. Platí odpovídající počet hodin. Pro dítě se vyplatí zakoupit třídenní jízdenku v kombinaci s Rolling Venice Card. Tato sleva je pro mladé do 29 let. Sestavte si itinerář. Může se stát, že jízdenku budete potřebovat jen na jeden nebo dva dny, zbytek prochodíte pěšky. Poslední den nemá smysl kupovat jízdenky z Benátek na pevninu. Express Bus jezdí i z Piazzale Roma.

# 03.05.2023, 09:28.
Prosím o radu. Přiletíme na letiště Treviso a budeme se chtít dopravit do Benátek autobusem ATVO a koupit si třídenní jízdenku. Je lepší si jízdenku koupit online, případně prosím o informaci, jak si ji vyzvednout a jak to musí být dopředu, nebo až na místě? Je nějaký balíček, který vyjde výhodněji? Moc děkuji. Daniela.

Viz naše odpovědi ze dne 18.04.2023, 14:34. a 20.04.2023, 13:05. Můžete si také zakoupit jízdenku na cestu z letiště přes Get Your Guide a třídenní jízdenku až na místě v pokladně na Piazzale Roma. V tomto případě můžete jít s voucherem už přímo k řidiči autobusu na letišti.

# 02.05.2023, 21:24.
Pane Řehůřku, prosím o radu. V červnu plánuji jednodenní výlet do Benátek v rámci pobytu na jihu Itálie. Dočetla jsem se, že město několikrát odložilo uvedení v platnost jednodenního vstupu pro turisty, ale aktuálně opravdu nevím, jak to nyní, resp. v červnu bude. Moc bych Vás poprosila o odkaz na oficiální web, kde si případně svůj vstup mohu rezervovat a zaplatit. Případně, pokud byste doporučil nějaké kombo ve smyslu lodě od parkoviště do centra. Přijedu pravděpodobně autem nebo autobusem z oblasti Lignano. Tak si nechám poradit. Moc děkuji. Linda.

Viz naše odpověď ze dne 09.01.2023, 11:09. Tam jsou odkazy na oficiální informace, které jsou pravidelně aktualizované. V druhé části otázky jste hodně nepřesná. Pokud přijedete autobusem na Piazzale Roma, do centra se dostanete vaporettem ACTV č. 1, které Vás zaveze po Velkém kanále na San Marco. Pokud přijedete autem na Tronchetto, do centra se dostanete vaporettem č. 2, opět na San Marco. Pokud přijedete autem na Punta Sabbioni, do centra se dostanete vaporettem č. 15, opět na San Marco. Jízdenka na vaporetto stojí € 9,50.

# 02.05.2023, 12:00.
Prosím o radu, jak se nejlépe dostanu z letiště v Trevisu do hotelu Locanda Ca' Lucrezia v Benátkách ve středu 17.5. ráno. S vnučkou ve věku 11 let, mě je 68 let, bychom měly přiletět z Prahy v 7:40 hodin. Odlétáme v pondělí 22.5. Můžete nám také poradit, jaká jízdenka je pro nás vhodná pro cestování po Benátkách a přilehlých ostrovech? Moc děkuji. Hana.

Nejpohodlněji se k ubytování dostanete z letiště Treviso přímým autobusem Airport Bus Express za € 12,00. Ve středu jede v 8:25, 9:15, ... Na Piazzale Roma je 1 hodinu a 10 minut. V ceně je přeprava zavazadel. Zastávka je přímo před halou. Z Piazzale Roma se k ubytování dostanete po Ponte della Costituzione a podél nádraží k mostu Ponte degli Scalzi, za kterým odbočíte doleva na Calle Priuli dei Cavaletti. Vaše ubytování je po levé straně. Z Piazzale Roma je to 600 m. Složitější, ale levnější je cestovat z letiště autobusem MOM. Musíte přejít na zastávku u silnice před letištěm. Autobus č. A Vás zaveze na FS Duca d' Aosta. Autobus č. 6 a č. 101 Vás zaveze na FS de Gasperi. Obě zastávky jsou v blízkosti vlakového nádraží. Jízdenka na autobus A stojí € 4,00, na autobus č. 6 a 101 stojí € 1,50. Ve všech případech musíte platit € 1,50 za zavazadlo větší než 25x30x50 cm nebo těžší než 10 kg. Jízdenky doporučujeme zakoupit na pokladně v příletové hale. U řidiče jsou dražší. Z Treviso Centrale se potom dostanete vlakem Trenitalia do Benátek na Santa Lucia s přestupem v Mestre za € 3,80. Dítě má slevu, platí € 2,05. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Z Venezia Santa Lucia půjdete k ubytování stejnou cestou, jen je to kratší, přibližně o polovinu. K dopravě budete používat vaporetta. Základní jízdenka s platností 75 minut stojí € 9,50. Jednodenní jízdenka stojí € 25,00, dvoudenní stojí € 35,00, třídenní stojí € 45,00 a týdenní € 65,00. Platí odpovídající počet hodin. Jízdenky lze použít i na tramvaje v Mestre, autobusy v Mestre, Lido a Pellestrina. Dcera si může zakoupit Rolling Venice Card v ceně € 6,00 a k ní třídenní jízdenku za € 27,00. Je potřeba si sestavit nějaký itinerář a podle něj zvolit optimální skladbu jízdenek. Např. v pondělí a v úterý všechno pochodíte pěšky, ve středu, ve čtvrtek a v pátek budete cestovat vaporetty po ostrovech apod. a v sobotu a v neděli opět pěšky. Některý pěší den např. za € 1,50 tramvají do Mestre a za stejnou cenu zpět atd.

# 30.04.2023, 23:48.
Nevíte, jak to vypadá s rychlostí odbavení na letišti Marco Polo? Jde mi o to, že odlétáme v 6:10 a první spoj Airport Bus Express dle vašich předchozích odpovědí dorazí na letiště ve 4:40. Myslíte, že by to stačilo? Předem děkuji za odpověď. Petr.

Aktuální informace, které poskytuje letiště Marco Polo, hovoří o alespoň 3 hodinách před odletem. Může se stát, že v určité časy téhož dne se mohou čekací doby na bezpečnostních kontrolách lišit a mohou být delší z důvodu souběžnosti několika letů. Proto ty tři hodiny, které jsou odhadovaným maximem. Pokud máte odbavené zavazadlo, nachází se odbavení v přízemí a v prvním patře. Číslo odbavovací přepážky se objeví minimálně 2 až 3 hodiny před plánovaným odletem na informačních obrazovkách. Bezpečnostní kontrola se nachází v prvním patře. To, zda využijete celý doporučený čas nebo Vám bude stačit méně času si musíte odhadnout sám podle Vašeho konkrétního termínu letu a zavazadel. K odhadu můžete použít informace z informačního systému letiště Marco Polo ze stejných dnů předcházejících Vašemu odletu.

# 28.04.2023, 06:12.
Pane Řehůřku, chtěla bych se zeptat, zda se lze v Benátkách a Mestre připojit na bezplatnou městskou WiFi. Na nádraží, náměstí, kavárnách. Děkuji moc a přeji hezký den. Ivana.

Městská Wi-Fi je zpoplatněná. Seznam volně přístupných Wi-Fi v Benátkách a Mestre najdete na Wi-Fi Map. Můžete si nainstalovat i aplikaci do svého telefonu. Berte to samozřejmě s rezervou, bude fungovat jen část. Zaručené řešení je si zakoupit přes Venezia Unica službu Wi-Fi Connection pro Městskou Wi-Fi. Přístupové body jsou zobrazeny na mapě na výše uvedených stránkách. Cena je € 5,00 za 24 hodin, € 15,00 za 72 hodin a € 20,00 za týden. Bezplatné Wi-Fi nabízí hostům většina hotelů.

# 27.04.2023, 22:01.
Chtěla bych se zeptat, zda je možné v Benátkách navštívit nějakou mši v kostele. Případně ve kterém a za jakých podmínek. Ideálně něco zdarma, jak to funguje u nás. Děkuji. Z

Do Baziliky sv. Marka je pro motlitby, mše a bohoslužby volný vstup na severní straně z Piazzetta dei Leoncini přes Porta dei Fiori. Mapu a časový rozpis bohoslužeb najdete na Basilica San Marco. Např. v Chiesa di San Giorgio Maggiore je od pondělí do soboty mše v 7:40 v Capella della Deposizione, nedělní mše je v 11:00 v bazilice. Vstup je zdarma, platí se jen vstup do zvonice. Nicméně podrobný seznam nemáme. Je třeba si najít informace ke konkrétním kostelům, které chcete navštívit. Do 17 kostelů začleněných do sdružení Chorus si můžete zakoupit vstup přes Venezia Unica. Chorus Pass stojí € 12,00.

# 25.04.2023, 13:02.
S kamarádkou jsme si před naší cestou do Benátek s předstihem zakoupily Venice City Pass, v rámci kterého máme zakoupený vstup do Dóžecího paláce. Zajímalo by mě, zda je možné si touto cestou rezervovat i konkrétní čas pro vstup nebo je nutné vystát frontu? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Veronika.

Dóžecí palác má pouze jeden vstup. Nicméně s Venice City Pass přeskočíte frontu u pokladen. Vystojíte si jen frontu u bezpečnostních procedur. S Venice City Pass je doporučeno navštívit Dóžecí palác po 12:00 z důvodu minimalizace front. Dóžecí palác můžete navštívit pouze v den, který jste uvedla při nákupu.

# 24.04.2023, 18:29.
Chtěla bych se zeptat, zda jsou v Benátkách a okolí také nějaká vyžití pro malé děti? Myslím například zoo, dinopark, dětská centra. Zkrátka něco, čím těm dětem můžeme zpestřit vícedenní pobyt. Koupání v moři je také variantou, ale nemusí být počasí. Děkuji. Katka.

Této problematice je věnovaný web Venezia dei Bambini. Najdete tam řadu tipů a nápadů, jak dětem pobyt v Benátkách zpestřit.

# 23.04.2023, 23:14.
Vážený pane Řehůřku, chystáme se do Benátek od 9.5. do 12.5.2023. Na Vašich stránkých jsem již našla spoustu užitečných informací, nicméně bych potřebovala poradit, jak se dostat 12.5. zpět na letiště Marco Polo. Letadlo nám odléta v 6:30 a ubytovaní budeme v airbnb v ulici Ramo Bosello. Na letiště 12.5. jsem nám našla vodní taxi Blue line ze zastávky San Zaccaria. První bohužel přijede na letiště kolem 5 hodiny ráno a to je poměrně pozdě. Dále se chci zeptat, zda se opravdu vyplatí zakoupit si Venice City Pass, kde je zahruté i MHD na 72 hodin? Děkuji za odpověď. Markéta.

Pokud je pro Vás být na letišti kolem páté hodiny ráno pozdě, potom Vám nezbývá než si vzít vodní taxi. Počítejte s cenou kolem € 130,00. Blue je standardní linka společnosti Alilaguna. Ze San Zaccaria odjíždí ve 3:56 a na letišti je v 5:11. Ze stanoviště na letišti musíte jít ještě přibližně 10 až 15 minut. Jízdenka stojí € 15,00. První autobus ACTV odjíždí z Piazzale Roma na letiště ve 4:35 a na letišti je ve 4:56. Jízdenka stojí € 10,00. První Airport Bus Express odjíždí z Piazzale Roma na letiště ve 4:20 a na letišti je ve 4:40. Jízdenka stojí € 10,00. Na Piazzale Roma se dostanete ze San Zaccaria nočním vaporettem N, které jezdí ve Vašem čase ve 2:30 (3:09) a 3:30 (4:09). V závorce je uvedený příjezd na Piazzale Roma. Venezia Unica City Pass je karta, kterou si nakonfigurujete dle Vašich požadavků. Na výše uvedených stránkách si založíte kartu a na ni si nahrajete vstupy, dopravu a služby. Nebo jen jeden produkt z jedné oblasti. Zda se vyplatí nebo ne, záleží na Vašem itineráři. Většinou se třídenní jízdenka vyplatí. Její cena je € 45,00, pro mladé do 29 let ještě méně. Samostatná jízdenka na vaporetto stojí € 9,50. Pokud tedy během tří dnů pojedete více jak 4x vaporettem, vyplatí se.

# 22.04.2023, 13:05.
Pane Řehůřku, moc děkuji. Venice City Park bohužel nevyužijeme, jelikož je již obsazený. Musíme zaparkovat jinde v okolí a Tronchetto se mi zdá zbytečně drahé. U řidiče autobusu se jízdenka koupit nedá? Děkuji moc za informaci. Mějte krásný den. Lucie.

Jízdenky na městskou dopravu je možné zakoupit u agentury Venezia Unica, na pokladnách Venezia Unica, na turistických informacích IAT, v automatech a u autorizovaných prodejců. Jízdenky na vaporetto je možné za příplatek zakoupit na palubě vaporetta. Jízdenky je také možné zakoupit online v oficiální aplikaci AVM a na webu Venezia Unica. O možnosti nákupu v autobuse nevíme a ani to neuvádí provozovatel. Nejbližší prodejní místo u Vámi uvedené zastávky Liberta' Righi je směrem k Benátkám po pravé straně v kiosku u Parcheggio Terminal.

# 21.04.2023, 17:08.
Náhodou jsem narazila na vaše stránky, tak zkusím štěstí. Jedeme s rodinou autem do Benátek na pár dní, máme zamluvený hotel přímo v Benátkách. Plánujeme zaparkovat auto v některém z mnoha parkovišť před vjezdem na most z Mestre a do Benátek jet autobusem ze zastávky Liberta' Righi. Poradíte mi, kde lze koupit jízdenku na autobus? A také jsem se dočetla, že je zcela běžné, že v zaparkovaných autech musí na přístrojovce zůstat položené klíčky od auta, což se mi logicky vůbec nelíbí. Je to opravdu všude nutné? Předem moc děkuji za ochotu a omlouvám se, pokud jste na podobnou otázku už odpovídal. Lucie.

Předpokládáme, že vzhledem k umístění zastávky autobusu budete parkovat ve Venice City Park. Přímo na parkovišti se prodávají jízdenky na autobus i vaporetto. Parkování na tomto parkovišti stojí € 5,50 za den a je možné si místo rezervovat na výše uvedených stránkách. Parkoviště je hlídané. Nechávání klíčků v zaparkovaném autě je běžná praxe, v případě potřeby auta přeparkovávají. Toto se děje dle našich informací např. i v parkovacím domě na Piazzale Roma. Řešení může být zaparkovat na Tronchetto, kde se klíčky nenechávají. Cena je ale vyšší. Jízdenky tam také prodávají.

# 20.04.2023, 13:05.
Pane Řehůřku, ještě mám malý dotaz ohledně zakoupeného voucheru na cestu z letiště a na letiště. Účtenku si vytisknu někde na letišti? Nebo mi ji dá řidič? A musím si ji tedy uschovat i pro zpáteční cestu? Aktivovat třídenní jízdenku na ACTV mohu v aplikaci? Či na vaporetu? Na Piazzale Roma jsem si našla úschovnu zavazadel, tak snad ji najdeme. Nechceme se s kufrem po Benátkách celý pátek vozit než pojedeme odpoledne na ubytování na Via Forti 13, Island Erasmo, myslím linka č. 13. Máte nějaké tipy na zajímavá místa v Benátkách, kromě těch nejznámějších, či na dobré restaurace za normální ceny? Děkuji moc. Martina.

S voucherem jděte na pokladnu ATVO v příletové hale na letišti, kde dostanete zmiňovanou účtenku (i pro zpáteční cestu) a třídenní jízdenku na benátskou dopravu. Pokladna je otevřená od 7:30 do 22:30. Mimo provozní dobu jděte přímo k řidiči. Třídenní jízdenku si potom vyzvednete na Piazzale Roma. Třídenní jízdenku aktivujete první validací. Validovat ji musíte při každé změně dopravního prostředku. Navštivte např. Židovské ghetto ve čtvrti Cannaregia. Určitě také doporučujeme se svézt gondolou. Tipy na stravování najdete v článku Jídlo a pití v Benátkách.

# 20.04.2023, 11:56.
Pane Řehůřku, nevím, zda se na vás ještě mohu obrátit pro radu. V minulosti jste mě úžasně poradil, pomohl při mé návštěvě Říma. V květnu letím do Benátek na tři dny a chtěla bych se vás zeptat, jak se nejlépe pohybovat po městě. Ať si koupím správnou jízdenku a nemusím myslet na to, že skočím na dopravní prostředek a dostanu pokutu. A jak se nejlépe dostat z Camping Serenissima, Via Padana 334, 30176 Malcontenta do centra? Děkuji za pochopení a případné informace. Mějte se hezky. Ivana.

Pokud nechcete řešit dopravu, doporučujeme si zakoupit třídenní jízdenku s platností 72 hodin od první validace. Cena je € 45,00 (sleva je pro mladé do 29 let, viz naše otázky a odpovědi). K této jízdence si můžete současně zakoupit i cestu z letiště Marco Polo za příplatek € 7,00 nebo i obousměrnou cestu za příplatek € 13,00. Cesta z letiště a na letiště musí proběhnout v době platnosti třídenní jízdenky. Jízdenky koupíte na letišti v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. Na výše uvedených stránkách si ji můžete koupit i online, při nákupu více jak 30 dní předem poskytují i slevu. Založíte si tam kartu na jméno a na kartu vložíte odpovídající produkt. Po uhrazení Vám dojde e-mailem voucher s PNR kódem, na základě kterého si kartu vyzvednete v automatu nebo na pokladně. Můžete potom cestovat veškerou dopravou ACTV v Mestre, Benátkách a mezi ostrovy. Konkrétně autobusy, tramvajemi, People Mover, vaporetty. Nelze cestovat speciálními linkami č. 16, 19 a Casino. Jízdenku je třeba validovat při každé změně dopravního prostředku. Když přejdete z kempu na Via Padana, najdete po pravé straně zastávku městského autobusu č. 43. Ten Vás zaveze až do Benátek na Piazzale Roma. Z letiště Marco Polo bude nejlepší cestovat přes Piazzale Roma. Nejdříve autobusem č. 5 a následně autobusem č. 43. Pokud přiletíte na letiště Treviso, potom si můžete koupit kombo jízdenku, která obsahuje výše zmíněnou třídenní jízdenku ACTV a zpáteční cestu z letiště a na letiště Treviso autobusem ATVO. Jízdenka stojí € 63,00. Na rozdíl od výše uvedených příplatků týkajících se letiště Marco Polo fungují tyto jízdenky samostatně, není zde tedy časový limit. Lze ji také koupit přes Venezia Unica. Vyzvednete potom na letišti na pokladně ATVO.

# 19.04.2023, 22:23.
Chci Vás poprosit o radu. Jedeme s rodinou do Benátek teď na konci dubna. Platí už se prosím poplatek za vstup? Případně kde ho rezervovat a koupit? Děkuji za odpověď. S pozdravem Václav.

Podle našich informací platí stále, že usnesením č. 75 ze dne 23. prosince 2022 byla pozastavená účinnost nařízení týkajícího se poplatku do doby, než bude schválené nové nařízení. To ještě schválené nebylo. Sledujte aktuální informace na odkazu v odpovědi ze dne 09.01.2023, 11:09. Článek byl naposledy aktualizovaný 28.3.2023. Po vydání nového nařízení tam budou k dispozici veškeré informace.

# 19.04.2023, 11:13.
Prosím o radu, kde bych našla ceník dopravy ACTV z místa A do místa B, které bych si udala sama. Našla jsem totiž někde informaci, že pokud člověk popojde z letiště Marco Polo přibližně 1 km na zastávku Triestina Tessera, odkud potřebujeme dojet na zastávku Corso del Popolo Torino, tak můžeme uplatnit jízdenku za € 1,50 na osobu. Je to pravda? A další dotaz, kde v tomto případě zakoupit jízdenku v této hodnotě? Mnohokrát děkuji. Lenka.

Ceník dopravy ACTV najdete na výše uvedených stránkách. Nikoliv však z bodu A do bodu B, ale ceník konkrétních jízdenek. Jízdenky pro městskou dopravu jsou vázané na oblast Benátek včetně Mestre. Přestupní jízdenka s plaností 75 minut po pevninské autobusové a tramvajové síti stojí € 1,50. Můžete ji použít pro zmiňovanou cestu z Tessera. Jízdenka stejných parametrů rozšířená o letiště Marco Polo stojí € 10,00. Jízdenka stejných parametrů rozšířená o letiště Marco Polo, dalších 15 minut, vaporetta a People Mover stojí € 18,00. Cestu z letiště si můžete připlatit i k vícedenní jízdence za € 7,00 pro jeden směr nebo € 13,00 pro oba směry. V tomto případě musí cesta z letiště nebo na letiště proběhnout v době platnosti vícedenní jízdenky. Jízdenky obsahující vaporetta nelze použít pro speciální linky 16, 19 a Casino. Jízdenky zakoupíte na letišti v automatu nebo na pokladně Venezia Unica.

# 18.04.2023, 14:34.
Chystáme se navštívit Benátky od 26.5.2023 do 29.5.2023. Jedná se mi o City Pass. Pokud zakoupím online třídenní městskou ATVO + obousměrnou jízdenku z letiště, vychází mi cena € 63,00. Nevím, zda ale stihneme limit 72 hodin, zřejmě ne. Můžete mi poradit? Z letiště Treviso jezdí ATVO jak často? Přiletíme v 8:00 hodin v pátek 26.5.2023. Odlet máme v 17:00 hodin 29.5.2023. Pokud jízdenky zakoupím online a stane se, že neodletíme pro nemoc, vše propadá? Je vše omezené na konkrétní datum? Nebo lístky mohu využít v jiný termín? Děkuji za odpověď. Martina.

Kombinovaný voucher zahrnující transfer z letiště Treviso do Benátek autobusy ATVO a vícedenní městskou dopravu ACTV má dvě různé aktivace. Na letišti obdržíte na základě voucheru účtenku, kterou využijete na cestu autobusem bez časového omezení, třídenní jízdenku potom aktivujete první validací v dopravním prostředku (vaporetto, autobus, tramvaj, People Mover). Od této chvíle začíná běžet 72 hodin platnosti třídenní jízdenky. Validovat ji následně musíte při každé změně dopravního prostředku. Voucher je dle podmínek Venezia Unica platný 24 měsíců od data zakoupení, stejně tak produkty na něm uvedené, s výjimkou těch, které jsou vázané na přesné datum. Voucher můžete zrušit do 60 minut od zaplacení. Po této době a po vypršení jeho platnosti propadá. Vše je uvedeno ve FAQ a Obchodních podmínkách na výše uvedených stránkách. Autobusy ATVO jezdí z letiště Treviso na Piazzale Roma v pátek od 7:45 do 22:20, celkem 22 spojů.

# 16.04.2023, 20:28.
Chtěla bych Vás poprosit o pár informací. Letím s přítelem do Benátek v červenci a jsme tam na tři dny. Čas odletu zpět do Prahy máme v 6:30 a já se bojím, jak se z hotelu dostaneme takto brzy na letiště. Všude jsem četla, že ty spoje jezdí od 6 hodin. Jsme ubytovaní v Rezidenza La Duchesa Deluxe rooms. Mohl byste mi prosím poradit? Kateřina.

Vaše ubytování se nachází v blízkosti zastávky vaporetta Giardini. Musíte tedy přejít na nábřeží Riva dei Sette Martiri a po něm k zastávce, která se nachází za mostem Ponte dei Sette Martiri. Odtud jezdí i noční vaporetta ACTV č. N na Piazzale Roma. Tato vaporetta jezdí 2x do hodiny 12 a 42 minutu. Na Piazzale Roma jsou 50 a 20 minutu, tedy za 38 minut. První autobus ACTV č. 5 jede na letiště v pracovní dny a v sobotu ve 4:35, na letišti je ve 4:56. Musíte tedy stihnout noční vaporetto z Giardini ve 3:42. My bychom volili rezervu. V neděli a ve svátek jezdí autobus č. 5 až v 5:40 a na letišti je v 6:01. Nicméně je tady ještě možnost Express Bus, který jezdí každý den a první odjíždí ve 4:20, na letišti je ve 4:40. Musíte tedy stihnout noční vaporetto ve 3:12. V obou případech stojí jízdenka na autobus € 10,00. Na vaporetto € 9,50. Na dopravu ACTV můžete využít vícedenní jízdenky, v případě autobusu č. 5 je možnost cestovat za příplatek € 7,00 k této jízdence. Vzhledem k termínu si doporučujeme před odjezdem zkontrolovat jízdní řády.

# 15.04.2023, 19:51.
Vaší stránku mi poslalo samo nebe. Ve svých 54 letech jsem se rozhodla začít lowcost cestovat. Čím víc informací si sháním, tím víc chytám paniku a začínám se v tom ztrácet. Letím s kamarádkou, obě neznající jazyky. Přiletíme 19.5. ráno na letiště Treviso, odtud se přesouváme do Mestre. Ubytování máme zajištěné ve Venice Real Guesthouse, Marghera. Návrat máme 23.5. do Treviso, kde přespíme a ráno 24.5. odletíme do Prahy. Koupit si kartu Venezia Unica se nám určitě vyplatí, ještě stihneme těch víc jak 30 dnů před. Chci se vás zeptat. Na tu kartu je i výhodné vstupné? To si máme při nákupu té karty současně objednávat vstupenky co chceme navštívit? Na vstupné je potom také sleva? Jaký je příplatek za to, že nebudeme muset stát frontu? A když si koupíme vstupenky, tak si potom musíme zvlášť na stránkách těch objektů rezervovat místo? Mám soupis toho, co bychom chtěly vidět, ale nejsem schopná určit, co nám kolik času zabere, tak abychom si nekoupily vstupné, které nám potom propadne. Je mi jasné, že nevíte, co chceme vidět. Prostě ten benátský top + Burano, využívat vaporetta, courání po Benátkách. Prosím, poraďte. Děkuji. Jana.

Karta Venezia Unica funguje tak, že si ji na výše uvedených stránkách vytvoříte a nahrajete na ni požadovanou dopravu, vstupy a služby. Po uhrazení Vám dojde e-mailem voucher s PNR kódem, na základě kterého si karty vyzvednete na pokladně Venezia Unica nebo v automatu. Kartu používáte jako jízdenku, s voucherem navštěvujete muzea. To, co máte v ceně a na co slevu máte je uvedené přesně v popisech produktů, které si zakoupíte. Na výše uvedených stránkách je to přesně popsané. Vstupenky můžete nakupovat i samostatně přes Visit Mu Ve.

# 13.04.2023, 23:25.
V červnu se chystáme s přítelkyní na kole dojet do Říma. Chceme se zastavit v Benátkách. Chtěl bych se zeptat, zda je v Benátkách nějaká spolehlivá úschovna kol. Děkuji za odpověď. Patrik.

Na Piazzale Roma je Bici Park. Nachází se uvnitř městského parkovacího domu. Je v provozu nonstop. Kapacita je 100 boxů a je možné je rezervovat online na výše uvedených stránkách. Cena je € 10,00 za 24 hodin. Větší Bici Park je u vlakového nádraží v Mestre. Jeho kapacita je 800 míst. Je v provozu každý den od 6:00 do 23:00 kromě neděle. Cena je € 0,50 za den.

# 13.04.2023, 21:30.
S kamarádkou se chystáme do Benátek na konci května. Mám na vás více otázek. V Benátkách budeme dva dny. Přiletíme na letiště Marco Polo. Jak se dostaneme z letiště do centra Benátek? Převážně budeme v centru, ale přeci jen se možná podíváme i na ostrov Murano či Burano. Vyplatí se nám pak spíše Venezia Unica card? Jak se dostat na tyto krásné ostrovy z centra? Jaké restaurace byste nám doporučil, kde neutratíme € 100 za osobu? Jelikož budeme ubytované v B&B Ultimo Miglio, jak se z centra Benátek dostaneme do tohoto hotelu? Děkuji mnohokrát za vaši odpověď. Lucie.

Z letiště Marco Polo se do Benátek na Piazzale Roma dostanete autobusem Express Bus nebo autobusem ACTV č. 5. V obou případech stojí jízdenka € 10,00. Jízdenka na vaporetto s platností 75 minut stojí € 9,50. Celodenní jízdenka ACTV Venezia Daily Pass stojí € 25,00. Dvoudenní jízdenka stojí € 35,00. Z Piazzale Roma se na ostrov Murano dostanete vaporettem č. 3 nebo 4.2, ze San Marco vaporettem 4.1. Mezi ostrovy Murano, Burano a Torcello jezdí vaporetto č. 12. Jízdní řády a mapy najdete na výše uvedených stránkách. Tipy na restaurace najdete v článku Jídlo a pití v Benátkách. O B&B Ultimo Miglio v Benátkách nevíme. Pokud existuje, musíte uvést adresu. Pokud máte na mysli toto ubytování v Treviso, potom se tam dostanete z Piazzale Roma autobusem Express Bus, vzhledem k tomu, že je kousek od letiště. Jízdenka stojí € 12,00.

# 11.04.2023, 23:30.
Obracím se na vás z dotazem, zda je možné někde kolem Benátek zaparkovat přes den soupravu auta s karavanem a jak odtud případně dále pokračovat na prohlídku Benátek. Děkuji vám moc. Zuzana.

S karavanem můžete zaparkovat na Caravan Park San Giuliano. Tarif je € 18,00 za 24 hodinový pobyt bez ohledu na počet osob. Je to levnější než na standardních parkovištích pro osobní automobily. Zastávka autobusu a tramvaje do Benátek na Piazzale Roma je odtud 10 až 15 minut chůze. Z Piazzale Roma potom jezdí vaporettta. Můžete zaparkovat také na venkovním ploše parkoviště Tronchetto v části Camper Park Tronchetto. Cena je € 25,00 za 24 hodin. Z Tronchetto jezdí vaporetta.

# 11.04.2023, 14:00.
Úvodem Vám chci poděkovat za cenné informace, které jsem tu našla. S kamarádkou se chystáme koncem dubna na týden do Benátek. Přiletíme 25.4. a zpět do Prahy odlétáme 2.5. brzy ráno. Na náš pobyt tak připadají dva sváteční dny - 25. dubna Den osvobození - Festa della Liberazione + v Benátkách i Svátek svatého Marka a 1. května Svátek práce - Festa del Lavoro. Ráda bych se zeptala, jak tyto svátky ovlivňují život v Benátkách. Jsou spojeny s nějakými zajímavými oslavami, programem přímo v Benátkách, případně v Mestre? Snažila jsem se hledat, ale moc konkrétních informací jsem nezjistila. Předem děkuji. Veronika.

25. dubna je svátek sv. Marka, patrona města. V dávných dobách se v tento den konal na náměstí slavný průvod, kterého se účastnili představitelé umění, církve a města. I dnes se tento svátek slaví v Bazilice. V 10:00 probíhá mše, v 17:00 druhé nešpory sv. Marka. Oslavy budou probíhat po celých Benátkách. Program najdete v článku Benátky slaví svátek sv. Marka 25. dubna. Dne 1. května budou otevřená všechna městská muzea, včetně muzeí, která mají v pondělí zavřeno (Ca' Pesaro, Museo di Palazzo Mocenigo, Museo di Storia Naturale di Venezia a Museo del Merletto di Burano.

# 10.04.2023, 07:30.
Lze si zřídit Unica Card pouhých 14 dnů dopředu? Platí 48 hodinová jízdenka i na cestu na ostrovy Burano a Murano? Děkuji. Renata.

Ano, je to možné. Vícedenní jízdenku je možné použít na cestování autobusy, tramvajemi, People Mover a vaporetty v Mestre, Benátkách, na ostrovech a mezi ostrovy. Tedy i na cestu na ostrovy Murano a Burano. Vše se týká samozřejmě dopravy ACTV.

# 09.04.2023, 20:59.
Pane Řehůřku, omlouvám se, ale vše jsem zadala od 9.8.2023 do 12.8.2023 a na začátku byla cena € 45,00 a po zadání data to bylo € 40,00 za jednu kartu na tři dny s poznámkou discounted ticket. Děkuji. Karla.

Vše je v pořádku. Vzhledem k tomu, že kartu kupujete více jak 30 dní před deklarovaným datem příjezdu, obdržela jste slevu z její standardní ceny.

# 09.04.2023, 14:36.
Pabe Řehůřku, chci zakoupit kartu na 3 dny, ukázalo mi to cenu € 45,00. Nyní když pokračuji je to € 40,00. Je to možné? Musím ji koupit na dvakrát, nebo mohu i pro manžela? Omlouvám se, nikdy jsem to nekupovala. Děkuji. Přemýšlím, že bych koupila kartu na dva dny, jelikož 12.8. pojedeme již jen z hotelu na Piazzale Roma, odkud mám již zaplacený autobus do Caorle. Nevím, zda se to vyplatí. Kolik stojí jednorázová jízdenka? Děkuji. Karla.

Dvoudenní jízdenka na dopravu ACTV stojí € 35,00, třídenní jízdenka stojí € 45,00. Pokud ji chcete zakoupit online, jde to přes Venezia Unica. Jednorázová jízdenka s platností 75 minut stojí € 9,50, takže se to nevyplatí, je lepší si koupit jízdenku na 3 dny (72 hodin). Aktuální stav objednávkového systému jsme otestovali a vložená třídenní jízdenka je stále v celém řetězci kroků za € 45,00. Každému uživateli musíte založit vlastní kartu s jeho jménem a příjmením a na tuto kartu vložit třídenní jízdenku. Nakonfigurované karty jsou ve společném košíku, můžete je uhradit společně v rámci jedné objednávky a společně potom v Benátkách vyzvednout. Postup je např. v odpovědi ze dne 30.01.2023, 17:05.

# 08.04.2023, 15:23.
Pane Řehůřku, moc děkuji. Pokud jsem dobře pochopila, z Caorle do Treviso nejede nic, musíme přes Benátky. Dívala jsem se na spoj a ukazovalo mi to né přímo z Caorle, ale 25 km vzdálené město jako nástupní? Nevíte, zda jede něco přímo z Caorle? Pokud bychom chtěli na ostrov Murano, na Burano jsem již byla, platí tam také zakoupená např. třídenní jízdenka? Co byste ještě doporučil vidět? Na památkách jsem již byla. Když přijedeme 9.8. a budeme odjíždět 12.8.2023, jakou jízdenku vícedenní mám zakoupit? Jsou na Lido i veřejné pláže? Moc děkuji. Karla.

O přímém spoji nevíme. Těch kombinací je samozřejmě víc, různými dopravci, autobusy i vlaky. Ten, který jsme Vám uvedli je nejjednodušší a jen s jedním přestupem. Kdyby něco jelo přímo z Caorle na letiště, uvedli bychom to v předchozí odpovědi. Pro vaporetta na ostrov Murano je možné použít třídenní jízdenku ACTV. Těžko radit co navštívit, nevíme co Vás zajímá. Navštivte např. Židovské ghetto ve čtvrti Cannaregia. Určitě také doporučujeme se svézt gondolou. Vícedenní jízdenku si kupte podle itineráře. Pokud ji chcete na celý pobyt, potom pokud od prvního nástupu do vaporetta do posledního výstupu z vaporetta uplyne maximálně 72 hodin, potom si kupte třídenní. Na ostrově Lido najdete i volné veřejné pláže.

# 08.04.2023, 15:05.
Ještě jen doplňující otázka. Víte, kolik letos ta třídenní jízdenka stojí? Simona.

Třídenní jízdenka ACTV stojí € 45,00. Pokud je Vám do 29 let, můžete si koupit tuto jízdenku společně s Rolling Venice Card. Vyjde Vás na € 27,00 + € 6,00 za tu slevovou kartu pro mladé. Příplatek na cestu z letiště Marco Polo stojí € 7,00, zpáteční € 13,00. Cesta z letiště a na letiště musí proběhnout v době platnosti třídenní jízdenky, tedy v době 72 hodin od první validace. Validovat ji musíte při každé změně dopravního prostředku. Jízdenka platí na dopravu prostředky ACTV v Mestre, mezi Mestre a Benátkami, v Benátkách, na ostrovech a mezi ostrovy. Konkrétně na autobusy, tramvaje, People Mover a vaporetta. Nelze ji použít na speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino. Koupit ji můžete přes Venezia Unica a na základě doručeného PNR kódu si ji vyzvednout už na letišti na pokladně Venezia Unica nebo v automatu. Můžete si ji zakoupit samozřejmě také až na místě.

# 08.04.2023, 11:30.
Dne 14.4.2023 přiletíme na letište Marco Polo. Ubytování máme na ulici Via Piave. Můžete mi prosím poradit, jak se tam nejlépe dostat? Budeme si kupovat časovou jízdenku na tři dny. Děkuji za odpověď. Simona.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 15 na Mestre FS. Via Piave vede přímo kolmo od nádražní budovy. Pokud si budete kupovat jízdenku na 3 dny (72 hodin), přikupte si k ní za příplatek cestu z letiště za € 7,00, případně i na letiště, zpáteční za € 13,00. Tato cesta musí proběhnout během platnosti vícedenní jízdenky.

# 08.04.2023, 08:44.
Prosím Vás, mám na Vás pár dotazů a předem moc děkuji. Dne 9.8.2023 přistaneme v Trevistu. Do 12.8.2023 budeme v Benátkách a od 12.8.2023 do 19.8.2023 v Caorle. Jak se dostaneme z letiště Treviso do Benátek a poté na hotel Caneva? Jak se dostaneme z Benátek do Caorle autobusem nebo lodí? Prosím ceny a spojení. Jak se dostaneme z Caorle na letiště v Treviso? Máme si koupit Venzeia kartu, když budeme v Benátkách na 4 dny? Platí na všechny spoje? Kde byste doporučil koupání poblíž Benátek + spojení? Moc Vám děkuji za rady. Karla.

Z letiště Treviso jeďte Express Bus za € 12,00 na Piazzale Roma. Odtud pokračujte vaporettem ACTV č. 1 na Rialto. Z přístaviště jděte po Calle Larga Mazzini na náměstí Campo San Salvador. Tady odbočte doleva na Marzarieta Due Aprile. Následně odbočte doprava na Calle dei Stagneri o della Fava, která Vás dovede ke kanálu Rio della Fava. Přejděte ho na náměstí Campo della Fava a po pravé straně kostela Chiesa di Santa Maria della Fava dojdete k hotelu Caneva, který je po pravé straně. Do Caorle se dostanete z Piazzale Roma autobusem ATVO č. 4A. Jízdenka stojí € 5,80. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách, aktuální až po jejich změně v druhé polovině května. Na letiště Treviso se z Caorle dostanete přes Piazzale Roma stejnými spoji. Nákup vícedenní jízdenky pro pobyt v Benátkách je závislý na Vašem itineráři. Pokud budete hodně cestovat vaporettem, vyplatí se Vám dvoudenní nebo třídenní jízdenka za € 35,00 resp. € 45,00. Pokud budete hodně chodit a jeden den cestovat po ostrovech, potom se Vám vyplatí jen na tento den zakoupit Venezia Daily Pass za € 25,00. Jízdenky platí na dopravu ACTV - autobusy, tramvaje, People Mover, vaporetta. Neplatí pro speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino a samozřejmě na dopravu jiných společností. Venezia Daily Pass můžete použít i na regionální vlaky. Vše samozřejmě v Mestre a Benátkách. Koupání doporučujeme na ostrově Lido. Dostanete se tam vaporettem č. 1 a následně pěšky nebo autobusem ACTV. Pláže jsou na odlehlé straně ostrova než je přístaviště S.M.E. Jednorázová jízdenka na vaporetto s platností 75 minut stojí € 9,50, na autobus € 1,50.

# 06.04.2023, 08:07.
Děkuji za odpověď. Zítra tedy 7.4. přiletíme do Benátek. Já a moje dcera ve věku 15 let. Má smysl si kupovat třídenní jízdenku přes web a potom vyzvedávat, nebo je praktičtější koupit ji přímo tam? Přiletíme kolem 10. hodiny. Děkuji. Ivana.

Přes web je to praktičtější. Vše si nakonfigurujete, zkontrolujete, zaplatíte, vytisknete voucher na který v případě dcery dle odpovědi ze dne 02.04.2023, 16:18 vyplníte údaje. Karty si potom na základě PNR kódu vyzvednete na letišti na pokladně Venezia Unica nebo v automatu podle toho, kde bude menší fronta.

# 02.04.2023, 16:18.
Chystáme se na návštěvu Benátek, dva dospělí a jedno dítě ve věku 15 let. Zakoupili jsme si přes stránky Venezia Unica třídenní lístky včetně transferu z a na letiště a pro teenagera ty samé lístky včetně Rolling Venice. Na letišti je pak v automatu ACTV vytiskneme. Jen pro jistotu, nikde jsme neudávali datum narození nebo údaje z pasu teenagera, musíme provést ještě někde přihlášení a aktivaci? Děkuji. Pavla.

Pokud kupujete Rolling Venice Card online společně s jízdenkou, vytiskněte si doručený voucher a vyplňte údaje: jméno, příjmení, číslo cestovního dokladu (OP nebo pas). V případě kontroly budete muset prokázat věk dokladem totožnosti. Pro používání dopravních prostředků si budete muset vyzvednout kartu Venezia Unica s jízdenkou buďto ukázáním voucheru na pokladně Venezia Unica nebo po zadání PNR kódu v automatu. Platnost jízdenky začíná běžet první validací a končí po 72 hodinách. Validovat jízdenku musíte při každé změně dopravního prostředku. Pokud máte na kartě nějaké vstupy nebo služby, stačí Vám stejně jako v případě Rolling Venice Card ukázat voucher.

# 1.04.2023, 19:47.
Obracím se na Vás s dotazem, zda se platí nějaký příplatek za plavbu s Alilagunou nebo ACTV, pokud budeme mít větší kufr? Chceme si koupit jízdenku předem přes internet a pouze vyměnit za kartičku u letiště, tak zda si máme nějak zaplatit rovnou i příplatek? Předem moc děkuji za odpověď. Honza.

Přepravní podmínky najdete na ACTV, zavazadel se týká pátý bod. Cestující mohou přepravovat zdarma až 3 příruční zavazadla o součtu rozměrů jednoho 150 cm. Jsou tam i vymezené výjimky - hudební nástroje, rybářské pruty, kočárky apod. Za větší zavazadlo nebo každé další se platí plné jízdné jako za cestujícího. Alilaguna uvádí v ceně přepravu jednoho velkého zavazadla a jednoho příručního zavazadla bez specifikace. Za každé další zavazadlo se platí € 3,00.

# 31.03.2023, 14:45.
Řehůřkovi, tak se nám podařilo zjistit, že si můžeme objednat privátní odvoz, který je tedy neskutečně drahý - € 120,00 + € 20,00 příplatek za noční servis, ale bude to asi nejjistější způsob, jak se dostat na letiště včas. Chtěla jsem Vám to dát vědět, abych Vás víc neobtěžovala a nebrala Vám drahocenný čas vysvětlováním cesty. Velice Vám děkuji za ochotu a pomoc a určitě Vás budu dál doporučovat. Mějte se krásně. Michaela.

Děkujeme za zprávu. To jsou ceny srovnatelné s vodním taxi.

# 31.03.2023, 14:45.
Řehůřkovi, tak se nám podařilo zjistit, že si můžeme objednat privátní odvoz, který je tedy neskutečně drahý - € 120 + € 20,00 příplatek za noční servis. Ale bude to asi nejjistější způsob, jak se dostat na letiště včas. Chtěla jsem Vám to dát vědět, abych Vás víc neobtěžovala a nebrala Vám drahocenný čas vysvětlováním cesty. Velice Vám děkuji za ochotu a pomoc a určitě Vás budu dál doporučovat. Mějte se krásně. Michaela.

Děkujeme za zprávu. To jsou ceny srovnatelné s vodním taxi.

# 30.03.2023, 21:11.
Řehůřkovi, moc Vám děkuji za aktualizaci. Jste velice laskaví. Vzhledem k tomu, že jsem v Benátkách nikdy nebyla, jsem úplně mimo. Mohli byste mi prosím napsat ještě jednou celou tu cestu? A nebo se zeptám. Myslíte, že by se dalo domluvit v hotelu, aby nám zařídili nějaký odvoz a případně kolik by to tak mohlo stát? Velice Vám děkuji za ochotu a přeji hezký zbytek večera. Michaela.

V den, kdy je svátek, je vždy všechno složitější. Obecně se jízdní řády řídí verzí pro neděli. Na ACTV je ještě vedle PDF verze jízdního řádu i online verze, kde můžete zadat přesně datum i čas. Shrneme Vám tedy možné verze, které si ještě před odjezdem ověřte v jízdních řádech. 1. Z Murano Colonna jeďte linkou Blu společnosti Alilaguna na letiště Marco Polo. Spoj odjíždí ve 22:41 a na letišti je ve 23:10. Jízdenka stojí € 8,00. Budete čekat dlouho, ale je to nejjednodušší přímé spojení. Od Vašeho hotelu do nejjižnější části ostrova Murano na Colonna je to pěšky 1,2 km. Od přístaviště na letišti k hale je to pěšky 700 m. Variantně můžete jet až spojem ve 4:41, který je na letišti v 5:10. Budete mít ale jen hodinu do odletu. 2. Z Murano Navagero jeďte ve 2:27 linkou NMU společnosti ACTV na Fondamente Nove, kde je ve 2:45. Od stanoviště vaporetta jděte po Calle dele Tre Crose až na Calle Larga dei Boteri, po které se vydejte doleva. Dojdete až téměř ke kanálu, před kterým se vydejte doprava úzkou Calle Stella. Po té jděte až na náměstí Campiello Widmann, které přejděte a pokračujte po Calle del Pestrin. Po Ponte Widman přejděte kanál a pokračujte po Calle Larga Widmann. Dovede Vás na náměstí Campo Santa Maria Nova. Přejděte ho a pokračujte po Calle de Spezier na náměstí Campiello Santa Maria Nova. Přejděte ho do protilehlého rohu a pokračujte po Salizada Santa Canzian. Ta Vás dovede až ke kanálu, který přejděte po Ponte dei Zogatoli. Pokračujte po Salizada San Giavanni Grisostomo k dalšímu kanálu, který přejděte po Ponte de l'Ogio. Pokračujte po Salizada dei Fontego dei Tedeschi, která Vás dovede na náměstí Campo San Bortolomio. Tady hned odbočte doprava a uličkou dojděte k Velkému kanálu. Pokračujte doleva kolem Ponte Rialto ke stanovišti vaporetta. Je to pěšky 950 m. Noční vaporetto N jede ve 3:34 a na Piazzale Roma je ve 3:50. Jízdenka na vaporetto stojí € 9,50 a její platnost je 75 minut. Budete tedy potřebovat dvě, pokud nestihnete dřívější vaporetto ve 3:04, což nestihnete. Z Piazzale Roma potom jede ve 4:20 Venice Airport Bus Express. Na letišti je ve 4:40. Jízdenka stojí € 10,00. My bychom volili pro jistotu odjezd z Murano o spoj dříve. 3. Můžete volit vodní taxi, které si objednáte např. přes Motoscafi Venezia. Vyjde Vás ve svátek v časných ranních hodinách na € 144,00. Podle našeho názoru je třetí varianta asi nejoptimálnější. Zajištění opravy hotelem, pokud tuto možnost nabídne, se nebude výrazně lišit. A nebo změnit ubytování, např. přes Booking.

# 29.03.2023, 20:58.
Vyhlédli jsme si hotel New Reiter na ostrově Lido. Pojedeme z Terstu a navigace nám ukazuje, že v Punta Sabbioni bychom měli vzít trajekt na Lido. Prosím, z jaké stanice a jaký trajekt pro auta máme hledat? Jak často přibližně jezdí a přibližně za kolik? Moc děkuji za rady. Jitka.

Trajekt provozuje ACTV. Jedná se konkrétně o linku č. 17, která má dvě větve: Tronchetto - Lido a Lido - Punta Sabbioni. Doporučujeme cestovat z Tronchetto. Dojedete tam po mostě a v Benátkách se budete držet doprava směr parkoviště Tronchetto. Pojedete směrem na venkovní parkoviště, tj. pro dodávky a obytné automobily apod., tzn. jak dojedete k parkovacímu domu, vydáte se rovně a ne doprava. Podjedete na druhou stranu parkovacího domu a vydáte se doleva. Na konci je trajekt. Problém je totiž v tom, že z Punta Sabbioni jezdí tento trajekt jen 2x týdně a jen dva spoje každý tento den. Konkrétně v pondělí v 7:20 a 18:15, v pátek v 8:10 a 18:15. Z Tronchetto jezdí trakjekt každý den od 5:00 do 0:20 po 50 minutách. Cena je od € 13,00 za automobil podle jeho délky. Konkrétně do 4,00 m se platí € 13,00, od 4,01 do 4,50 m se platí € 21,00 a nad 4,50 m se platí € 26,00. Toto jsou ceny pro osobní automobily. Cestující platí standardní tarif, tzn. pokud budete mít např. vícedenní jízdenku, můžete ji využít. Jízdní řády a možnost rezervace najdete na výše uvedených stránkách.

# 29.03.2023, 17:45.
Prosím, není mi jasné, zda ACTV je MHD. Pokud si koupím třídenní permanentní jízdenku, platí i na lodní dopravu a současně MHD? Ještě se špatně orientuji, které spoje budu moci používat. Prosím, můžete mi poradit? Děkuji. Ivana.

ACTV je provozovatel městské dopravy. Do městské dopravy v Benátkách provozované ACTV spadají tramvaje, autobusy, vaporetta (vodní autobusy) a People Mover (vyvýšený kyvadlový vláček). Městská doprava je vymezena oblastí Mestre, Benátkami a ostrovy. Pokud si koupíte třídenní jízdenku na dopravu ACTV, můžete na ni cestovat tramvajemi v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, autobusy v Mestre, mezi Mestre a Benátkami a na ostrovech Lido a Pellestrina, vaporetty v Benátkách a mezi ostrovy a také People Mover mezi Tronchetto a Piazzale Roma. Vše prostředky ACTV. Neplatí pro speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino. V Benátkách uvidíte i jiná vaporetta, např. společnosti Alilaguna. Na ta třídenní jízdenka neplatí. Neplatí také na vodní taxi nebo autobusy společnosti ATVO v Mestre. Pokud chcete cestovat autobusy ACTV z letiště Marco Polo do Benátek nebo Mestre, musíte si k této jízdence zakoupit příplatek v ceně € 7,00 pro jednu cestu nebo v ceně € 13,00 pro obě cesty. Ty musí proběhnout během platnosti třídenní jízdenky. Třídenní jízdenku aktivujete první validací. Validovat ji však musíte také při každé změně dopravního prostředku.

# 29.03.2023, 11:21.
Chtěla bych Vás moc poprosit o radu. Na Velikonoce letíme s přítelem do Benátek a ubytovaní budeme na ostrově Murano v hotelu NH Collection Venezia Murano Villa a vzhledem k tomu, že máme odlet v pondělí 10.4.2023 už v 6:25 z letiště Marco Polo, chtěla bych Vás poprosit o radu, jak se nejlépe dostat na letiště v tahle brzkou ranní dobu. Myslela jsem si, že si koupíme zpáteční jízdenku Alilaguna, ale podle jízdního řádu jede poslední loď z Murana v 1:49, což je dost brzy, a první ranní ve 4:41, což je zase poměrně pozdě. Moc Vám předem děkuji za odpověď. Michaela.

Podle našich informací a informací, které uvádí společnost Alilaguna, je to horší než si myslíte. Poslední spoj z Murano nejede v 1:49, ale ve 22:41. Jedná se o linku Blu. Ten první spoj ve 4:41 souhlasí. K odbavení byste se v tomto případě dostala přibližně hodinu před odletem. Dříve jezdí jen noční linka ACTV č. nMU, která spojuje Murano s Fondamente Nove. Na Muranu zastavuje na všech zastávkách. První Venice Airport Bus Express jede z Piazzale Roma ve 4:20 a na letišti je ve 4:40. Problém je se dostat z Fondamente Nove na Piazzale Roma. Asi nejschůdnější je přejít pěšky 900 m na Rialto. Zabere Vám to asi 20 minut. Z Rialto potom pokračovat noční linkou n na Piazzale Roma. Abyste byla na Piazzale Roma na odjezd zmiňovaného autobusu, musíte jet ve 3:34 s příjezdem na Piazzale Roma ve 3:50. Když od toho odečteme pěší přechod s rezervou, tak musíte použít noční linku nMU s odjezdem z Murano ve 2:23 až 2:37 (podle zastávky, vám nejbližší je Navagero). Na Fondamente Nove je ve 2:45. Na přechod budete mít téměř hodinu. Pozdější spoj by Vám dal na přechod jen 19 minut. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Rezerva jeden spoj navíc je jistota. Z výše uvedeného vyplývá, že kdyby Alilaguna jela v 1:49, bylo by to téměř ideální.

# 28.03.2023, 12:34.
Napřed znovu a opět chválím a velebím Vaše nadšení pro tyto stránky. Dostala jsem od Vás mnoho tipů na výlety v Benátkách apod. Letos se opět chystám na kurz italštiny v Benátkách a budu mít celou neděli volnou. Samozřejmě mohu prochodit Benátky, ale na to budu mít dost času přes týden. Dáte mi prosím tip na nějaký zajímavý celodenní výlet, např. vlakem, autobusem apod. Už jste mi doporučil Mestre, Chioggia ... Vše bylo úžasné. Byla jsem i v Padově a Veroně. Napadá Vás nějaké pěkné místo v dojezdové vzdálenosti od Benátek? Děkuji moc a přeji krásný den. Drahomíra.

Z dalších zajímavých historických měst Vám můžeme doporučit Ferrara. Její historické centrum je součástí světového dědictví UNESCO. Vlakem Trenitalia se tam dostanete z nádraží Santa Lucia za 1,5 až 2 hodiny a cena jízdenky v regionálním vlaku je € 10,00. Z organizovaných výletů doporučujeme Venice to Padua Full-Day Brenta Riviera Boat Cruise. Užijete si romantickou plavbu lodí z Benátek do Padovy podél Riviera del Brenta. Cestou budete míjet mnoho benátských vil. U některých se i zastavíte. V cestě budete mít i několik otočných mostů a několik zdymadel.

# 27.03.2023, 19:16.
Rád bych se zeptal. Letíme do Benátek v pátek 31.3. a vracíme se v pondělí 3.4. Cestuje nás více a všem je do 29 let. Platí to i včetně 29, že? Rádi bychom využili Rolling Venice Card + Airport Marco Polo za € 40,00, Mám dotaz, co se týká zpáteční cesty na letiště. Nevychází to do těch 72 hodin od první aktivace. Dá se to koupit jakoby zvlášť, ale se slevou na tu kartu? Čili bychom koupili za € 6,00 kartu, za € 22,00 Transport Ticket a za € 12,00 Return Airport ticket? Lze to tak zakoupit online předem? Děkuji za informaci a přeji pěkný den. Adam.

Rolling Venice Card je pro mladé do 29,99 let. Viz naše odpověď ze dne 16.04.2019, 10:00. Pokud chcete čerpat slevu na zvýhodněnou třídenní jízdenku, je tedy vhodné, aby její platnost končila před třicátými narozeninami. Příplatek na cestu z letiště nebo na letiště za zvýhodněnou cenu se musí koupit k vícedenní jízdence a cesta z letiště nebo na letiště musí proběhnout během platnosti této jízdenky. Týká se to tedy i zlevněné třídenní jízdenky s Rolling Venice Card. Pokud si tedy koupíte třídenní jízdenku ať už se slevou nebo bez slevy s příplatkem na cestu z letiště a na letiště, musí od nástupu do autobusu na letišti při cestě do Benátek do výstupu z autobusu na letišti při cestě z Benátek uběhnou maximálně 72 hodin. Pokud Vám to nevychází, musíte si koupit třídenní jízdenku jen s příplatkem pro jeden směr a druhý směr řešit jízdenkou za plnou cenu. Aktuální cena třídenní jízdenky se slevou je € 27,00. Aktuální cena příplatku je € 7,00, resp. € 13,00. Cena Rolling Venice Card zůstává € 6,00. Online lze koupit jen vícedenní jízdenky. Samostatnou si můžete zakoupit v automatu nebo na pokladně na letišti. Kombinace třídenní jízdenky s Rolling Venice Card a jedním příplatkem je přímo jako konkrétní produkt na Venezia Unica. Konkrétně se jedná o ACTV 3 day Transport + Airport Transfer Bus (one way) + Rolling Venice za € 40,00.

# 26.03.2023, 11:05.
Děkuji Vám za skvěle vedené stránky s informacemi. Spoustu jsem si dohledala, přesto se na Vás obracím ještě s jedním okruhem dotazů. Cestujeme autem, rezervujeme si prostřednictvím Venezia Unica parkoviště na Piazzale Roma. Mohu se spolehnout, že ve chvíli, kdy zaplatím kartu, budu mít na parkovací místo rezervaci? Auto jezdí na naftu. Nenachází se parkoviště v nízkoemisní zóně? Nebudeme mít problém s vjezdem? Děkuji za Vaši odpověď. Hana.

Rezervace není na konkrétní parkovací místo, ale obecně na parkování v uvedeném čase. Rezervace Vás opravňuje k přednostnímu přístupu v levém jízdním pruhu. Provozovatel uvádí, že rezervace Vám dává jistotu nalezení volného parkovacího místa. Zda se na to můžete spolehnout Vám my ani nikdo jiný potvrdit nemůže. Parkoviště se nenachází v ZTL Auto.

# 24.03.2023, 08:34.
Dnes odjíždíme autobusem do Benátek. Zítra v 7:00 máme příjezd na zastávku Mestre, Viale Stazione. Máme voucher na sedmidenní jízdenku + Senior Pass, který si vyměníme v automatu u nádraží. Mé dotazy: 1. Kde je nejbližší zastávka autobusu nebo tramvaje směrem na Piazzale Roma? 2. Jaké je to číslo linky? 3. Můžeme s touto jízdenkou jet i vlakem na Santa Lucia? 4. Kde se nachází úschovna zavazadel na Piazzale Roma? Děkuji za odpověď a za Vaše skvělé služby. Krásný den přeje Olga.

Přímo před nádražním je zastávka Mestre FS C3, odkud odjíždí na Piazzale Roma autobusová linka č. 2. Na zastávce je i automat. Vícedenní jízdenky nelze použít na vlak. Můžete je použít jen na autobusy a tramvaje v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, na autobusy na ostrovech Lido a Pellestrina, na vaporetta v Benátkách a mezi ostrovy a na People Mover. Nelze je použít na speciální linky 16, 19 a Casino. Vše samozřejmě doprava ACTV. Na vlak je možné použít jen jednodenní jízdenku Venezia Daily Pass. Na Piazzale Roma je The Golden Luggage. Další úschovna zavazadel je na nádraží Santa Lucia.

# 23.03.2023, 13:43.
Při hledání informací k mé cestě do Benátek jsem narazila na vaše stránky a na spoustu skvělých informací. Nenašla jsem ale jednu důležitou informaci, na kterou bych se chtěla zeptat prostřednictvím tohoto e-mailu. Můžete mi prosím říct, když si koupim třídenní jízdenku ACTV po Benátkách, zda ji můžu použít i na cestu do Lido di Jesolo, nebo zda její platnost končí v Punta Sabbioni a dál musím autobusem za extra peníze? Nějak to nemohu z těch jejich stránek vyčíst. Děkuji moc. Vlasta.

Ano, je to tak, platnost končí v Punta Sabioni.

# 19.03.2023, 21:08.
Chtěla bych se zeptat. Co doporučíte koupit za jízdenky v Benátkách? Jedeme na 3 dny a jsme ubytovaní 20 km od Benátek ve Veneto Vianelli. Popřípadě, zda ty jízdenky platí jak na lodní dopravu, tak třeba i na autobus. Děkuji za odpověď. Magdalena.

Pokud máte na mysli Vianelli na ostrově Pellestrina, potom doporučujeme vícedenní jízdenku. Chcete-li řešit i dopravu z letiště Marco Polo, potom k této jízdence doporučujeme zakoupit příplatek na cestu z letiště, případně i na letiště. Ve Vašem případě tedy připadá v úvahu třídenní jízdenka ACTV za € 45,00. Jízdenka je platná 72 hodin od první validace. Validovat ji musíte při každé změně dopravního prostředku. Pokud je Vám do 29 let, můžete si koupit tuto jízdenku za € 27,00 spolu s Venice Rolling Card za € 6,00, která tuto slevu umožňuje. Příplatek na cestu z letiště nebo na letiště stojí € 7,00, obousměrný € 13,00. Jízdenka Vám umožňuje cestovat autobusy v Mestre, mezi Mestre a Benátkami, na ostrově Lido a Pellestrina. Dále můžete cestovat tramvajemi v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, vaporetty po Benátkách a mezi ostrovy a také People Mover. Jízdenka naplatí na jinou dopravu než ACTV a na speciální linky 16, 19 a Casino. Do Vianelli jezdí linka č. 11, která je kombinovaná - vaporetto a autobus. Jezdí mezi Lido S.M.E. a Chioggia. V blízkosti Vianelli je zastávka u pošty.

# 17.03.2023, 11:09.
Cestuji s dcerou příští týden do Benátek z Prahy na letiště Treviso. Přiletíme po poledni. Ubytování máme první noc zajištěné v Benátkách v Antico Panada. Rády bychom prošly Benátky a druhý den procestovaly ostrovy Burano a Murano, na další noc zůstaneme na ostrově Lido, odkud se po snídani odebereme opět na letiště Treviso. Jaké lístky na cestování a kde mám koupit už na cestu od letiště a potom zase zpět na letiště z Lido? Psala mi paní z ubytování na Lido ve Villa Casanova, abych jí napsala, kdy přijedeme, aby mi poskytla instrukce k ubytování. Vůbec nevím, co jí mám odepsat, protože ten druhý den cestujeme po ostrovech a nevím, kdy skončíme na Lidu a hlavně kde skončíme. Dá se to nějak naplánovat, abych jí mohla odepsat? Předem děkuji. Regina.

Z letiště Treviso jeďte Express Bus do Benátek na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 12,00. Kupte si jízdenku i na cestu zpět. Na Piazzale Roma si zakupte dvoudenní jízdenku ACTV za € 35,00. To se Vám vyplatí, protože rozdíl mezi dvoudenní a jednodenní jízdenkou je € 10,00 a jednorázová jízdenka na vaporetto stojí € 9,50. Pokud je dceři do 29 let, může si zakoupit třídenní jízdenku s Rolling Venice Card. Vyjde ji na € 27,00 + € 6,00. Z Piazzale Roma pokračujte vaporettem ACTV č. 1 na San Marco / Zaccaria. Přejděte na Piazza San Marco a pokračujte doprava za Baziliku na Piazzetta dei Leoncini. Tady, před hotelem Concordia vede doleva Calle de la Rizza. Na ni navazuje C. Specchieri, na které najdete po levé straně Váš hotel. Druhý den využijete dvoudenní jízdenku na cestu po ostrovech včetně přesunu na ostrov Lido, kde ji můžete použít i pro cestu autobusem po ostrově. Další den ji použijete na cestu vaporettem ACTV č. 1 na Piazzale Roma. Platnost dvoudenní jízdenky je 48 hodin od první validace, takže Vám to vyjde. Validovat musíte jízdenku při každé změně dopravního prostředku. To, kdy přijedete na ostrov Lido nevíme, záleží na Vašem itineráři, co všechno budete chtít navštívit a poznávat. Každopádně vaporetta na ostrově Lido zastavují na S.M.E., odkud je to k Villa Casanova pěšky 350 m. Vše si můžete naplánovat v návaznosti na Váš itinerář s pomocí jízdních řádů a mapy linek, která najdete na výše uvedených stránkách.

# 16.03.2023, 11:17.
Poprvé cestujeme bez cestovní kanceláře. Letíme do Benátek na tři dny. Já, manžel a děti ve věku 14 let. Budeme ubytovaní v Mestre na Via Monte Sabotino, 28, 30171 Venezia VE, Itálie. Jaké si máme koupit jízdenky? Výlet budeme absolovat na Murano a Burano. Děkuji. Petra.

V tom případě doporučujeme si zakoupit vícedenní jízdenku, konkrétně na tři dny, tj. 72 hodin. A k ní příplatek na cestu z letiště a na letiště Marco Polo. Jízdenka Vám umožní cestovat z letiště do hotelu, mezi hotelem a Benátkami, po Benátkách a mezi ostrovy a po ostrovech. Platí na autobusové, tramvajové a lodní linky ACTV. Také na People Mover. Neplatí pro speciální linky 16, 19 a Casino. Jízdenku musíte validovat při každé změně dopravního prostředku a všechny jízdy musí proběhnout do 72 hodin od první validace. Pokud se Vám do platnosti nevejde cesta na letiště, budete si muset tuto cestu koupit samostatně za € 10,00. Vlastní třídenní jízdenka stojí € 45,00, pro děti ve věku 6 až 29 let je speciální sleva. V tomto případě stojí jízdenka € 27,00 + € 6,00 za Rolling Venice Card, která tuto slevu aktivuje. Příplatek na cestu z letiště nebo na letiště stojí € 7,00, obousměrný € 13,00. Doporučujeme si vytvořit pro každého cestujícího kartu Venezia Unica a na tuto kartu odpovídající kombinaci jízdenek nahrát. Dojde Vám PNR kód, na základě kterého si karty na letišti v automatu nebo v agentuře vyzvednete. Pokud budete spíše po Benátkách chodit pěšky, potom Vám stačí na den, kdy pojedete na Murano, Burano a Torcello jízdenka Venezia Daily Pass, která platí 24 hodin a kromě výše uvedených dopravních prostředků zahrnuje i cestu regionálním vlakem mezi Mestre a Benátkami. Mimo platnost této jízdenky můžete z Mestre do Benátek cestovat autobusem nebo tramvají za € 1,50. Mezi letištěm a Mestre potom samozřejmě za plnou cenu. Příplatek na cestu z letiště k Venezia Daily Pass připojit nelze.

# 15.03.2023, 21:14.
Prosím o radu. Přiletíme do Treviso a poté pojedeme na ubytování na ostrov Lido. Pokud si koupíme 72 hodinovou jízdenku na vaporetto, lze ji využít i na dopravu z letiště? Jak se nejrychleji na ostrov Lido dostat? Přiletíme ve večerních hodinách v 18:00. Moc děkuji. Daniela.

Vícedenní jízdenku ACTV není možné použít na dopravu z letiště. Pouze s příplatkem € 7,00 resp. € 13,00 obousměrně z letiště Marco Polo, z letiště Treviso však ne. Doporučujeme jet Express Bus za € 12,00 na Piazzale Roma a odtud vaporettem č. 1 na Lido. Po ostrově Lido potom jezdí autobusy ACTV. Vaporetto i autobusy na otrově Lido jsou už v ceně vícedenní jízdenky.

# 15.03.2023, 12:44.
Prosím, poradili byste nám, jak se dostat z letiště do ubytování Hotel Royal San Marco? Děkuji moc. S pozdravem Kristýna.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem č. 1 na San Marco Vallaresso. Na tuto cestu autobusem a vaporettem si kupte jízdenku Aerobus + Ordinario Rete Unica 90 Minuti. Cena je € 18,00. Pokud budete používat nějakou vícedenní jízdenku, stačí Vám k ní odpovídající příplatek zahrnující cestu z letiště nebo na letiště. Tento přípatek stojí € 7,00 pro jeden směr a € 13,00 pro oba směry. Ze zastávky vaporetta přejděte na Piazza San Marco a projděte uprostřed náměstí pod Procuratie Vecchie po Calle dei Fabbri. Váš hotel je za mostem Ponte dei Dai po pravé straně. Z letiště Marco Polo jezdí i přímý spoj. Jedná se o lodní linku Blu společnosti Alilaguna. Vystoupit musíte na San Marco Giardinetti. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Opět musíte přejít na Piazza San Marco a odtud k hotelu. Tato cesta je levnější než výše uvedená, máte ale delší přechod na letišti. V případě kombinace s vícedenní jízdenkou je levnější první varianta.

# 12.03.2023, 21:47.
S kamarádkou se chystáme do Benátek. Chtěla bych se zeptat na dopravu z letiště Aeroporto di Marco Polo na naše ubytování na ulici Via Ca' Marcello. Monika.

Z letiště Marco Polo jeďte Express Bus na Mestre FS. Jízdenka stojí € 10,00. V ceně jízdenky je i zavazadlo. Autobus Vás zaveze na Mestre FS. Via Ca' Marcello je ulice navazující víceméně na Viale Stazione. Na konci Viale Stazione je autobusový terminál. Když budete stát na Viale Stazione a autobusový terminál budete mít po pravé ruce, budete mít před sebou sedmipodlažní budovu. Po její levé straně vede Via Ca' Marcello.

# 11.03.2023, 22:51.
S přítelem letíme za 3 týdny do Benátek a přilétáme přibližně v 10 hodin ráno na letiště Marco Polo. Rádi bychom se z letiště dostali na ostrov Burano, Murano a Torcello. Jakou cestu byste nám doporučili? Potom rovnou na ubytování na adrese Via Altinia 51, 30030 Favaro Veneto. Druhý den se dostat do Benátek a tam chodit už pěšky. Víme, že od ubytování jede přímý spoj do Benátek. Nevíme, zda se vyplatí využít ACTV 1 day Transport Venezia Daily Pass pro ty ostrovy. Co myslíte? Chceme také navštívit St. Mark's Basilica a St Mark's Campanile. Máte nějaké tipy kdy koupit lístky, kdy jít? Předem moc děkuji a Vaše stránky obsahují mnoho užitečného. Tereza.

Nejlevněji se na Murano z letiště dostanete linkou Blu společnosti Alilaguna za € 8,00. Odtud už můžete využívat Venezia Daily Pass, který Vám časově vyjde i na cestu z ubytování zpět do Benátek. Pokud je Vám méně než 29 let, je pro Vás výhodnější třídenní jízdenka kombinovaná s Rolling Venice Card za € 27,00 + € 6,00. K této jízdence si můžete zakoupit cestu z letiště za € 7,00, případně i obousměrnou za € 13,00. V tomto případě musíte z letiště cestovat autobusem ACTV č. 5 a na ostrovy vaporettem ACTV. Vstupenky do Baziliky a věže zakoupíte přes Basilica San Marco - Prenotazioni.

# 10.03.2023, 23:27.
Prosím o informaci, jak se zorientovat ve vaporettu. Jaké bude mít označení, jak dobře nastoupit atd. Děkuji za odpověď. Ivana.

Jízdní řády, mapu linek a ceník jízdenek najdete na ACTV. Na žlutých zastávkách vaporetta je vždy napsaný název zastávky a čísla linek, které tam zastavují. Jízdenky většinou zakoupíte i na této zastávce. Jízdenku musíte validovat vždy před průchodem turniketem. Fotografie, jak to vypadá, najdete např. v naší reportáži Benátky 2013.

# 07.03.2023, 06:59.
Mám dotaz, jak se dostat z letiště Marco Polo na letiště Treviso. Děkuji za odpověď. Luděk.

O přímém spoji nevíme. Levnější než taxi vychází kombinace Express Bus na Piazzale Roma za € 10,00 a následně Express Bus na letiště Treviso za € 12,00. Další kombinace nejsou o moc levnější. Na cestě z letiště do Mestre nebo Benátek neušetříte, jízdenka stojí vždy € 10,00 a úspora několika € na cestu z Mestre nebo Benátek na letiště Treviso s přestupy za to nestojí. Přes letiště Marco Polo a Treviso jezdí linka společnosti ATVO do Cortiny, ze zastávky je potom třeba cestovat kombinací autobusů MOM. Spoléhat na to je však rizikové, budou upřednostněni cestující do Cortiny a vstupují tady další dva přestupy v Treviso. Nejlevněji se dá dostat na letiště kombinací autobusů a vlaků, kdy přejdete něco málo přes 1 km do Tessera, odtud pojedete autobusem ACTV č. 15 na Mestre FS, odtud vlakem Trenitala na Treviso Centrale za € 3,80. Z Treviso Centrale (FS de Gasperi) potom autobusem MOM č. 6 na letiště za € 1,50. První varianta je však nejlepší. Bez přechodu do Tessera se cena za autobus č. 15 z letiště navyšuje na zmiňovaných € 10,00.

# 06.03.2023, 09:37.
Chtěli bychom jet na Velikonoce do Benátek. Budeme bydlet v Lido di Jesolo. K Punta Sabbioni - přístaviště - dojedeme autem. Nemohu nikde dohledat, jak často jezdí lodě do Benátek z tohoto místa a kolik stojí? Zda se na ně vztahuje také koupená jednodenní jízdenka? Děkuji. Jana.

Jízdní řády najdete na ACTV - Servizi di Mobilita' / Vaporetto /Sono un Visitatore / Le Nostre Linee / Servizio di Navigazione. Z Punta Sabbioni jezdí do Benátek linky č. 12 (Murano, Burano, Torcello, Fondamente Nove), 14 (Lido, San Marco), 15 (San Marco), 22 (Fondamente Nove, Tre Archi) a noční vaporetto N - Notturno Laguna Nord (Fondamente Nove). Jízdenka stojí € 9,50, lze použít i celodenní a vícedenní jízdenky.

# 06.03.2023, 09:27.
Děkuji za všechny dobré rady. Mám ještě jeden dotaz. Přijedeme autobusem Regiojet na stanici Mestre, Viale Stazione. Kde je nejbližší možnost zakoupení sedmidenní jízdenky ACTV? Těším se na odpověď a přeji hezký den. Olga.

Jízdenky ACTV zakoupíte v automatu na nádraží v Mestre. V automatech lze vyzvednout i online zakoupené karty Venezia Unica s nahranými jízdenkami na základě PNR kódu z voucheru. Automat je např. na zastávce před halou. Jízdenky se prodávají také na rohu autobusového terminálu.

# 06.03.2023, 08:46.
Pane Řehůřku, mohla bych poprosit o radu s dopravou? Přiletíme 14.3. večer ve 20:25 na letiště Marco Polo a potřebujeme se dostat do Mestre na hotel Venezia do ulice Via Teatro Vecchio 5. A ještě cestu z Benátek. Máme odlet zase z Marco Polo 17.3. v 7:40 hodin ráno. Ubytování máme na adrese Santa Croce 468, název Venicedire. Mnohokrát děkuji předem za odpověď. Hezký den. Vlaďka.

Z letiště Marco Polo jeďte Express Bus a vystupte v Mestre na Corso del Popolo. Zastávka je u banky BNL. Jízdenka stojí € 10,00. Přejděte ve směru příjezdu autobusu na Piazza XXVII Ottobre a jděte doleva podél tramvajových kolejí. Za mírnou zatáčkou doleva je vlevo Via Teatro Vecchio. Od zastávky autobusu je to přibližně 350 m. Při cestě zpět jděte podél Velkého kanálu po mostcích na Piazzale Roma. Odtud jezdí na letiště Marco Polo Express Bus také za € 10,00. Pokud budete mít nějakou vícedenní jízdenku pro dopravu po Benátkách a časově se Vám cesta z letiště nebo na letiště vejde do platnosti této jízdenky, můžete využít tuto jízdenku s příplatkem € 7,00 na jednu jízdu nebo € 13,00 na obě jízdy. Potom z letiště Marco Polo a na letiště Marco Polo musíte jet autobusem ACTV č. 5. Bohužel při cestě z letiště už autobus č. 15 na Corso del Popolo nestihnete. Musíte jet tedy č. 5 na Piazale Roma a odtud tramvají T1 na Mestre Centro.

# 03.03.2023, 20:32.
Pane Řehůřku, prosím o informace. Teď v březnu jedeme na 5 dní do Lido di Jeselo a jeden den bychom si rádi udělali výlet do Benátek. Můžete mi prosím doporučit lodní dopravu, kterou bychom se tam dostali, případně zda víte i ceny a kde najdeme jízdní řády? Jsme dva dospělí a dvě děti ve věku 4 a 12 let. A jěště jsem slyšela, že pokud nebydlíme v Benátkách, budeme prý platit nějaký vstupní poplatek, je to pravda? Moc děkuji za odpovědi. Martina.

Po Lido di Jesolo jezdí městská doprava společnosti ATVO. Základní jízdenka stojí € 1,50. Je možné, že z místa ubytování budete muset s využitím MHD dojet na autobusové nádraží. Odtud jezdí meziměstská linka č. 23 stejné společnosti na Punta Sabbioni. Je ale možné, že v blízkosti Vašeho ubytování zastavuje i tato linka. Podívejte se na jízdní řády na výše uvedených stránkách. Jízdenka by měla stát € 2,50 nebo € 3,20, podle vzdálenosti. Z Punta Sabbioni jezdí už městská vaporetta do Benátek. Základní jednosměrná jízdenka ACTV stojí € 9,50. Daily Pass stojí € 25,00. Jízdní řády a mapu najdete na výše uvedených stránkách. Pokud Vám bude stačit cestovat jen na Piazza San Marco, lze na Punta Sabbioni zakoupit i levnější jízdenky od jiných společností. Děti do 4 let cestují v meziměstské dopravě zdarma, děti do 6 let cestují v městské dopravě zdarma. Ohledně poplatků viz naše odpověď ze dne 09.01.2023, 11:09.

# 02.03.2023, 19:22.
Chtěl bych se Vás zeptat. Jedeme s přítelkyní od 3.3. do 6.3. do Benátek. Oba dva nemáme více jako 29 let. Přílet máme okolo půl desáté večer a odlet kolem šesté večer. Co byste nám doporučil za jízdenky a co například koupit za turistické karty, abychom mohli chodit i na různé památky? Chtěli bychom určitě navštívit jak Burano a Murano a rádi bychom jeden den, nejspíše v neděli, chtěli přejet do Verony. Pokud tam i znáte nějaký dobrý spoj, určitě bychom byli rádi za tip. Doplním ještě ubytování. Abyste si mohl představit lokalitu a třeba i poradit cestu z letiště - B&B Arabesque. Děkuji moc a přeji hezký večer. Zbyněk.

Doporučujeme si zakoupit kartu Venezia Unica a na ni si nahrát jízdenku ACTV 3 day Transport + Airport Transfer Bus (return ticket) + ROLLING VENICE za € 46,00. Jedná se o kombinaci Rolling Venice Card pro mladé do 29 let, se kterou máte možnost využívat zvýhodněnou třídenní jízdenku pro mladé do 29 let. Součástí jízdenky je i zpáteční jízdenka z letiště a na letiště Marco Polo. Jízdenka platí na dopravu ACTV. Můžete s ní jet z letiště Marco Polo autobusem č. 5 na Piazzale Roma a odtud vaporettem č. 1 na San Marco Zaccaria. Zastávka je před hotelem Danieli. Jděte ulicí vlevo od hotelu, tj. Calle delle Rase. Dovede Vás na Salizada S. Provolo, po které přejděte doleva na náměstí Campo Santi Filippo e Giacomo. Jděte po náměstí vpravo, kde z něho vychází Calle Rimpeto la Sacrestia. Na ní navazuje Calle Drio la Chiesa, která Vás dovede ke kanálu Rio de S. Zanirovo. Ten přejděte a pokračujte po Calle Castagna. Dovede Vás na Rugagiuffa, po které jděte doleva a hned doprava na Calle de l'Arco detta Bon. Na této ulici je po pravé straně B&B Arabesque. Třídenní jízdenku můžete využívat pro autobusy a tramvaje v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, pro autobusy na ostrově Lido a Pellestrina, pro People Mover, pro vaporetta v Benátkách a mezi ostrovy. Vše samozřejmě pro dopravu ACTV. Nelze ji využít pro speciální linky 16, 19 a Casino. Zpět na letiště potom budete cestovat stejnými dopravními prostředky jako na letiště. Od chvíle, kdy nastoupíte do autobusu na letišti a po třech dnech vystoupíte z autobusu na letišti, nesmí uběhnout více jak 72 hodin. Jízdenku validujete při nástupu do autobusu na letišti a potom vždy při každé změně dopravního prostředku. Na kartu si můžete nahrát i balíček vstupů dle nabídky na výše uvedených stránkách. Po uhrazení karet Vám dojde PNR kód, na základě kterého si karty vyzvednete na letišti v automatu nebo v agentuře Venezia Unica. Vše si můžete zakoupit také až na místě. Karta funguje jako jízdenka, pro vstup do muzeí, kostelů atd. můžete použít i voucher došlý e-mailem. Do Verony se nejlépe dostanete vlakem Trenitalia z nádraží Santa Lucia. Od ubytování se tam dostanete vaporettem č. 1. Jízdenka v regionálním vlaku stojí € 10,00. Rychlíky jsou samozřejmě dražší. Doporučujeme si vytisknout mapu s vyznačenou cestou ze San Zaccaria na ubytování a také mapu linek vaporetta. Najdete ji na výše uvedených stránkách ACTV.

# 02.03.2023, 18:33.
Jedeme na Velikonoce do Benátek a chtěla bych se zeptat, zda bych někde mohla najít kontakty česky mluvících průvodců po Benátkách? Předem děkuji za odpověď. Taťána.

Viz naše odpověď ze dne 21.09.2022, 00:14.

# 01.03.2023, 21:27.
Ubytování máme v Chioggia a přiletáme brzy ráno. Den bychom chtěli strávit v Benátkách, potom přejet na ubytování. Zvažujeme však možnost i zůstat jednu noc v centru. Vyplatí se tam zůstat? Nebo přejet večer na apartmán a jiný den se opět vrátit? A jaké jsou možnosti dopravy z letiště na Apartment Bella Vista, Chioggia? Děkuji. Martina.

To, zda se vyplatí zůstat v Benátkách nebo přejet do Chioggia nevíme. Záleží to na Vašich preferencích. Z hlediska ceny je přespání v Benátkách dražší než v Chioggia. Z hlediska poznávání města je to samozřejmě výhoda, protože večerní Benátky mají také něco do sebe. Cestovat mezi Benátkami a Chioggia není nijak složité. Jezdí tam kombinovaná linka ACTV č. 11. Odjíždí z Lido S.M.E. a po ostrovech funguje jako autobus a mezi ostrovy a pevninou jako vaporetto. Z Chioggia odjíždí z Piazzeta Vigo. Na Lido S.M.E. se dostanete vaporettem č. 1., 5.1, 5.2, 6, 8, 10, 14, 18 a N z různých částí Benátek. Mezi Chioggia a Sottomarina provozuje městskou dopravu také ACTV. Přímé linky z letiště Marco Polo do Chioggia a Sottomarina provozuje Arriva Veneto. Konkrétně se jedná o linku č. 85.

# 01.03.2023, 19:58.
Pane Řehůřku, předem bych vám chtěla poděkovat za nepřeberné množství rad a informací, které jsem na Vašem fóru našla. Nicméně bych na Vás i přesto měla jeden konkrétní dotaz týkající se naši cesty do Benátek. Budeme dva dospělí a jedno dítě ve věku 11 let. Přílet máme v sobotu po obědě, odlet v úterý v podvečer. Hledala jsem řešení na cestu z letiště do hotelu Da Bruno Castello 5726/A, Benátky, 30122, Itálie. Poté cestování po kanálu, památky v Benátkách. Využijeme slevy na vstupy přes Venezia Unica? A na okolní ostrůvky a zase v úterý zpět na letiště. Karta na 72 hodin mi zkrátka nevychází a tak jsem vás chtěla požádat o radu, jak to vše ideálně zkombinovat a využít při tom třeba i lodní dopravu přímo z letiště. Děkuji mnohokrát a budu se těšit na Vaši odpověď. Martina.

Vzhledem k umístění hotelu doporučujeme cestovat i z letiště dopravou ACTV. Rozhodně se Vám vyplatí si zakoupit třídenní jízdenku v ceně € 45,00 s příplatkem na cenu z letiště za € 7,00, pro dítě Rolling Venice Card za € 6,00 a třídenní jízdenku pro mladé do 29 let za € 27,00 s příplatkem na cestu z letiště za € 7,00. Je otázkou, zda se nevyplatí to načasovat a cestu z letiště a na letiště zvládnout během 72 hodin s třídenními jízdenkami a obousměrným příplatkem za € 13,00. Když přiletíte, nějaký čas strávíte procedurami a následně si můžete i zakoupit výše uvedené jízdenky. To také zabere nějaký čas. Na druhé straně na letišti musíte být také s nějakým předstihem. Nevíme samozřejmě, kolik času uplyne od "po obědě" a po "v podvečer" po odečtení výše uvedených pocedur. Z letiště můžete jet autobusem č. 5 na Piazzale Roma a následně vaporettem č. 1 nebo 2 na Rialto. Odtud potom musíte jít kolem kanálu k mostu a následně doprava po Salizada Pio X. Ta Vás dovede na Campo S. Bartolomio, na kterém se vydejte doleva. Na konci náměstí potom projdete vpravo pasáží Sotoporte de la Bissa až ke kanálu Rio della Fava, přes který přejdete. Následně za Campo San Lio dojdete po Salizzada S. Lio k Vašemu ubytování. Doporučujeme si to vyhledat v mapě a vytisknout. Pokud byste chtěli jet z letiště lodní linkou Alilaguna, jede na Rialto linka Arancio. Jízdenka stojí € 15,00. Kombinovaná jízdenka ACTV na cestu z letiště autobusem č. 5 a vaporettem stojí € 18,00. Na Venezia Unica si můžete zakoupit karty, na které nahrajete dopravu i různě nakonfigurované balíčky vstupů. Tyto karty si vyzvednete na základě PNR kódu v automatu nebo v agentuře Venezia Unica. Na dopravu používáte kartu, do muzeí můžete jít s voucherem.

# 01.03.2023, 16:47.
Prosím o radu, jak se dostat na Isola San Giorgio. Jaká je přibližná cena dopravy? Děkuji moc. Lenka.

Na San Giorgio zastavuje vaporetto ACTV č. 2. V noci potom noční vaporetta N. Na cestu využijete standardní jízdenky. Základní na vaporetto stojí € 9,50, Venezia Daily Pass stojí € 25,00 a vícedenní jízdenky stojí € 35,00, € 45,00 a € 65,00 na 2, 3 resp. 7 dní.

# 01.03.2023, 10:20.
Pane Řehůřku, předem moc děkuji za informace, které poskytujete na svých stránkách. Díky nim byla naše návštěva Benátek bezproblémová a moc jsme si ji užili. Chtěla bych jen upozornit, že bylo do Basilica San Marco zavedeno vstupné € 3,00 a je možné si za € 6,00 zarezervovat čas. To jsme nezkoušeli. V pondělí v 10 hodin byla fronta na půl hodiny. S přáním příjemného dne Šárka.

Děkujeme za cenné informace.

# 28.02.2023, 23:17.
Chci se zeptat, kde v Benátkách najdu pokladny Venezia Unica, abych tam mohl pro své děti zakoupit Rolling Pass a třídenní jízdenku za € 22,00? Děkuji. Pavel.

Seznam agentur včetně otevírací doby najdete na Venezia Unica.

# 28.02.2023, 23:06.
Pojedeme do Benátek na dva dny. Plánujeme se ubytovat v Mestre a v pátek a v sobotu jet do Benátek. Chci se zeptat, zda jízdenka ACTV 2 day Transpor, která se dá koupit na Venezia Unica nám umožní cestu z Mestre do Benátek a cestování po Benátkách lodní dopravou na oba dny. Dále prosím o potvrzení, že pokud si koupím Junior City Pass - All Venice [AGE: 6-29], tak jej musím koupit pro každou osobu zvlášť, aby to platilo pro celou rodinu - dva dospělí a dvě děti ve věku 13 a 15 let. Děkuji moc za radu. Jiří.

Vícedenní jízdenku ACTV můžete využít pro veškerou dopravu uvedené společnosti v Mestre, Benátkách, mezi Mestre a Benátkami, na ostrovech a mezi ostrovy dopravními prostředky: autobus, tramvaj, vaporetto, People Mover. Nelze ji použít na speciální linky 16, 19 a Casino a nelze ji použít na cestu z letiště bez příplatku. Jízdenka platí odpovídající počet hodin od první validace a je ji třeba validovat při každé změně dopravního prostředku. Při konfiguraci 2 dospělí nad 29 let a dvě děti v uvedeném věku byste musel standardně zakoupit 2x ADULT City Pass - All Venice [AGE: 30-64] a 2x JUNIOR City Pass - All Venice [AGE: 6-29]. Při využití rodinné slevy máte nárok na zakoupení Junior City Pass pro všechny, ve Vašem případě tedy 4x JUNIOR City Pass - All Venice [AGE: 6-29]. Do košíku vložíte jeden Junior City Pass pro každého jednotlivého člena rodiny, tedy čtyři Junior City Pass. Členové rodiny musí navštívit každé muzeum společně. Závazné potvrzení Vám může poskytnout v tomto případě jen agentura Venezia Unica.

# 28.02.2023, 12:43.
Moc zdravím, již jsem po vás chtěla informace ohledně Benátek, ale bohužel jsme ze zdravotních důvodů neodjely. Našly jsme jiný termín na Velikonoce od 7.4. do 10.4.2023. Jak je to prosím s velikonočními svátky, abychom tam nepřijely a vše bylo zavřené atd. Zajímají mě i ceny ubytování, zda si hoteliéři neúčtují větší poplatky za svátky. A ještě bych měla prosbu. Lze z Piazzale Roma od autobusu jít pěšky do Benátek? Zda byste nevěděl o nějakém slušném hotelu se snídaní a za normální peníze, právě v tomto místě. Moc Vám děkuji za Váš drahocenný čas. Se srdečným pozdravem Iveta.

Otevřeno bude, ale počítejte s množstvím turistů a i ubytování je dražší než např. týden po tomto termínu. Z Piazzale Roma lze do centra Benátek samozřejmě dojít i pěšky. Pokud budete mít kufry a půjdete někam např. na Piazza San Marco, počítejte že to bude náročné. Hotel doporučujeme najít podle Vašich preferencí přes Booking.

# 28.02.2023, 07:10.
Jedeme do Benátek od 1.4.2023 na 4 noci se psem o hmotnosti 13 kg. Budeme ubytovaní v Punta Sabioni. Mám prosím dotaz na přepravu psů ve vaporettu zda, když jej budu mít v přenosné tašce a na klíně, budu za něj také platit jízdné? Jinak náhubek a vodítko je samozřejmé. Děkuji. Renata.

Viz naše odpověď ze dne 13.07.2022, 21:54.

# 26.02.2023, 11:20.
Děkuji za Vaši super rychlou a hlavně velmi podrobnou odpověď. Jsme 4 seniorky a do Benátek cestujeme v termínu od 24. do 29. března. Samozřejmě si koupíme sedmidenní jízdenku, protože přijedeme autobusem v 7 hodin ráno a odjíždíme opět autobusem ve 21 hodin, takže v Benátkách strávíme celých 5 dnů. Je nám jasné, že nenavštívíme, a ani nechceme, všechny památky. Chceme se podívat i na ostrovy Murano a Burano. Poradíte nám i nějakou vhodnou kartu pro zvýhodněné vstupné do hlavních památek, případně kde je možný vstup zdarma? Za každou radu budu vděčná. Velmi oceňuji možnost získat důležité praktické informace na Vašich stránkách. Pokud mě ještě nějaký dotaz napadne, s důvěrou se na Vás obrátím. Krásný den. Olga.

Podívejte se na Venezia Unica, kde je nabídka balíčků pro různé věkové kategorie. Zvýhodněné Senior Passy jsou od 65 let. Celoročně je vstup zdarma do Museo Wagner - Ca'Vendramin Calergi a Planetario di Venezia. Zdarma je vstup do státních muzeí a památek první neděli v měsíci. Týká se to Gallerie dell'Accademia, Museo Archeologico Nazionale, Museo d'Arte Orientale, Galleria Giorgio Franchetti alla Ca' d'Oro, Museo Nazionale Concordiese, Museo di Palazzo Grimani, Museo Archeologico di Quarto d'Altino, Museo Nazionale di Villa Pisani. Ve Vašem termínu ale první neděle v měsíci není.

# 26.02.2023, 08:57.
Objevila jsem tuto výbornou stránku a měla bych také následující dotaz. Jak se nejlépe dostat z Piazzale Roma do místa ubytování v apartmánu Apostoli, Cannaregio I Piano, GPS souřadnice N 045 26.505 E 12 20.232? Děkuji a přeji krásný den. Olga.

Z Piazzale Roma jeďte vaporettem ACTV č. 1 na Ca' d'Oro. Jízdenka stojí € 9,50. Pokud budete mít vícedenní jízdenku, můžete samozřejmě použít tuto, případně i kombinovanou jízdenku pro cestu z letiště na autobus a vaporetto. Od přístaviště jděte po Calle Ca' d'Oro až na Strada Nova. Po té se vydejte doprava a jděte po ní až na náměstí Campo S.S. Apostoli. Tady se před Chiesa Cattolica Parrocchiale dei Santi Apostoli vydejte doleva po Campo S.S. Apostoli. Na tuto ulici navazuje Salizada dei Pistor. Dovede Vás na Rio Tera dei Francesci. Jděte přes ní rovně do úzké Ramo Barbaro. Na jejím konci je Cale dei Tagiapiera, po které se vydejte doprava a hned zase doleva na Calle del Portego Scuro. Dovede Vás na širokou ulici Rio Tera Barba Frutariol, na které po pravé straně je Vaše ubytování. Pokud nechcete jet vaporettem, ale pěšky, musíte přejít k nádraží Santa Lucia, odtud se směrovat na Rio Tera Lista di Spagna, která Vás nasměruje na most Ponte delle Guglie. Od něj pokračujte po Rio Tera S. Leonardo, následně doprava po Cale del Pistor, Calle de l'Anconeta, Rio Tera de la Maddalena, Salizada S. Fosca a následně po Strada Nova a jako v předchozí variantě. Vaporettem je to ale lepší, rychlejší a přehlednější. Stejně budete s největší púravděpodobností využívat vícedenní jízdenku.

# 22.02.2023, 16:25.
Prosím o tip, kde lze u Benátek zaparkovat na hlídaném parkovišti. Povezeme vlek s motorákem a dětské plachetnice. Pojedeme z Portorože na Gardu a cestou bychom se chtěli zastavit v Benatkách na přibližně 4 až 5 hodin. Měl byste prosím nějaké doporučení, kde odstavit bezpečně auto a dojet např. tramvají do Benátek? Karolína.

Hlídaná parkoviště mají standardní ochranu, tj. personál, kamerový systém, od okolí oddělený prostor přístupný ale všem, kteří chtějí zaparkovat. Za zavazadla, náklad atd. Vám samozřejmě nikdo neručí. To byste si musela najmout nějakou garáž nebo uzamčené parkovací stání. Vše samozřejmě za jiné peníze než je standardní parkovné. Z veřejně dostupných parkovišť nás napadá Tronchetto, kde je možnost si pronajmout VIP parkovací stání. Auto můžete nechat na vyhrazeném prostoru, chráněném speciálním oplocením. Problém je ale výškový limit 2,10 m, do kterého se zřejmě nevejdete. Předpokládáme, že i na délku ne, to by se ale dalo řešit rozdělením soupravy. Vlek zaparkovat na VIP a auto na standardním parkovišti. Doporučujeme kontaktovat provozovatele s dotazem na možnost takového parkování v otevřeném prostoru, kde by ten výškový limit nebyl.

# 20.02.2023, 18:54.
Pane Řehůřku, mám dotaz ohledně dopravy z Meste. Jsme ubytovaní na Vicolo della Pergola 14, Mestre. Jelikož jsme nikdy nebyli v Benátkách, tak nevíme, kde máme nastoupit, kde koupit jízdenky a zda jet autobusem nebo jet vlakem? A kde se cvakají jizdenky? Budeme tam tři noci. Pojedeme 7. července. Moc děkuji za odpověď. Budeme sice autem, ale rádi bychom nechali auto na místě ubytování. Dana.

Vzhledem k umístění Vašeho ubytování je doprava jednoduchá. Ulice Vicolo della Pergola je kolmá na Via San Dona. Po této ulici jezdí tramvaj T1, jejíž konečná je v Benátkách na Piazzale Roma. Jděte tedy k této ulici a na ní odbočte doprava. Dojdete k zastávce San Dona Pineta. Od Vašeho ubytování je to necelých 300 m. Jízdenka stojí € 1,50. Jídenku koupíte např. v tabáku. V oficiálním seznamu prodejních míst je nejblíže Tabaccheria di Dragone Marcello, ještě přibližně 70 m za zmiňovanou zastávkou. Jízdenky se validují v tramvaji. Jaké jízdenky využívat během pobytu záleží na Vašem itineráři. Pokud budete jezdit jen do Benátek a z Benátek, vystačíte s výše uvedenými jízdenkami. Pokud se budete chtít svézt po velkém kanále vaporettem, jízdenka na 75 minut stojí € 9,50. Pokud však budete cestovat více, např. na ostrovy Burano, Murano, Lido aj., vyplatí se Vám vícedenní jízdenka. Venezia Daily Pass stojí € 25,00, jízdenka na 2 dny stojí € 35,00 a na 3 dny stojí € 45,00. Platí odpovídající počet hodin od první validace. Validovat tyto jízdenky musíte při každé změně dopravního prostředku. Jízdenku využijete na autobusy i tramvaje, People Mover i vaporetta. Vše dopravní prostředky ACTV. Nelze je použít na vaporetta č. 16, 19 a Casino. Venezia Daily Pass můžete využít i na regionální vlaky Trenitalia. Samozřejmě jen v městské části Mestre a mezi Mestre a Benátkami. Denní a vícedenní jízdenky zakoupíte např. na pokladně Venezia Unica na Piazzale Roma.

# 19.02.2023, 10:17.
Ještě poprosím, jak velký problém jsou toalety a jak se dostanu po svých co nejrychleji z BB Ca' del Tentor na Piazzale Roma? Děkuji moc. Jiří.

Toalety v Benátkách je dlouhodobě přetřásané téma. Jsou drahé a je jich málo. Doporučení je takové, chodit na toaletu vždy, když máte příležitost. Ještě v ubytování, než vyrazíte na poznávání Benátek. V restauraci, hned po snídani, obědě nebo večeři. V muzeu, památce, v koncertní síni apod. Veřejné toalety Veritas jsou zpoplatněné. Jejich síť není vůbec rozsáhlá. Jejich mapu najdete na Venezia Unica - Buy now / Parking and Services / Public Toilet Service. Můžete si zakoupit pass pro dva vstupy za € 3,00 nebo pro 7 vstupů za € 9,00. Bezplatný přístup mají osoby s postižením a děti do 110 cm. Je třeba také počítat s otevírací dobou. Většinou otevírají až v 10:00, na Tronchetto a Piazzale Roma v 8:00, na Torcello v 11:00. Zavírací doba se pohybuje od 16:00 do 20:00. Z ubytování na Piazzale Roma to máte pěšky kolem 1200 m. Doporučujeme si zobrazit např. Mapy Google a tam si trasu nechat zobrazit a vytisknout.

# 17.02.2023, 14:00.
Poraďte prosím, kde zjistit, kdo v neděli 12.2.2023 kolem poledne zpíval na Campo dei Frari v Benátkách. Břetislav.

Pokud se nejedná o oficiální akci zveřejněnou v kalendáři na Carnevale di Venezia, budete to shánět těžko. Pokud ano, zkuste oslovit pořadatele.

# 17.02.2023, 11:44.
Velice ráda bych se Vás zeptala na radu. Jakou koupit jízdenku a jak se nejlépe dostat z letiště do Benátek? Přemýšlím totiž nad tím, kolik si vzít do Benátek peněz a jak se dostat do hotelu. Jedeme dva dospělí a jedno 6. leté dítě letecky od 25.3. do 27.3. a ubytovaní budeme v Hotel Canal, což by mělo být přímo v Benátkách. Bude rozumnější jet autobusem, vlakem nebo jinou dopravou? Děkuji za odpověď a případně i jakékoliv další rady, co se týká stravy. Děkuji mnohokrát. Jana.

Z letiště Marco Polo jeďte do Benátek autobusem č. 5 společnosti ACTV. Jízdenka stojí € 10,00. Můžete jet také rychlejším Airport Bus Express za stejnou cenu. Dítě v uvedeném věku platí stejnou cenu jako dospělý. Autobusy Vás zavezou na Piazzale Roma, odkud k hotelu přejdete nejdříve po Ponte di Papadopoli nebo Ponte Santa Chiara o del Monastero a následně podél zahrady Papadopoli ke kanálu Rio de la Cazziola e de Ca' Rizzi, u kterého se hotel nachází. Vlak z letiště Marco Polo nejezdí, lodní doprava Alilaguna je dražší. Vzhledem k umístění ubytování a délce pobytu budete zřejmě chodit spíše pěšky. Jednorázová jízdenka na vaporetto stojí € 9,50, celodenní jízdenka stojí € 25,00, dvoudenní jízdenka stojí € 35,00 a třídenní jízdenka € 45,00. Mladí od 6 do 29 let si mohou zakoupit Rolling Venice Card v ceně € 6,00 a na základě této zlevněnou třídenní jízdenku za € 27,00. K vícedenním jízdenkám je možné za příplatek € 7,00 přikoupit cestu z letiště Marco Polo autobusem č. 5 nebo obě cesty za € 13,00. Tipy na stravování najdete v článku Jídlo a pití v Benátkách.

# 16.02.2023, 18:23.
Mohl bych Vás požádat o radu, jak se dostat na ranní let na letiště Marco Polo v Benátkách? Odlety jsou ráno v 6:10 nebo v 6:25. Asi bychom bydleli v Mestre, kdyby to bylo možné. Děkuji. Milan.

Mestre je rozlohou velké město, těžko tedy poradit, když nevíme kde budete bydlet a odkud tedy budete vyjíždět. Pokud budete bydlet v okolí Via Orlanda, můžete jet na letiště autobusem ACTV č. 5. První odjíždí z Piazzale Roma ve 4:35, na letišti je za 21 minut. Pokud budete bydlet v okolí vlakového nádraží, odjíždí odtud Express Bus společnosti ATVO. První odjíždí z terminálu u vlakového nádraží ve 4:30, na letišti je za 17 minut. Jízdenka stojí v obou případech € 10,00.

# 06.02.2023, 23:08.
V pátek letíme do Benátek na letiště Marco Polo. Máme v plánu navštívit ostrovy Murano a Burano, potom bychom šli na karnevalový průvod. Ubytování máme vedle letiště v Tessera Venice Airport. Která cesta bude levnější? Jet autobusem do Benátek a potom vaporettem na ostrovy, nebo přímo z letiště? Jakou jízdenku máme koupit? Budeme tam do neděle. Děkuji. Táňa.

Vzhledem k místu ubytování a předpokládanému itineráři doporučujeme zakoupit dvoudenní nebo třídenní jízdenku ACTV za € 35,00 resp. € 45,00. Pokryje Vám dopravu na 48 resp 72 hodin od první validace. Pokud je Vám méně než 29 let, můžete si zakoupit Rolling Venice Card za € 6,00 a třídenní jízdenku za € 27,00. Jízdenku je třeba validovat při každé změně dopravního prostředku. Můžete cestovat dopravními prostředky ACTV - autobusy, tramvaje, vaporetta. Nelze ji použít na speciální linky vyporetta 16, 19 a Casino. Samozřejmě ji nelze použít i na vaporetta společnosti Alilaguna. Vše v městské části Benátky, tj. v Mestre, Benátkách, na ostrovech a mezi ostrovy. Ze zastávky Tessera můžete jet autobusem č. 5 na Piazzale Roma a odtud vaporettem č. 3 na Murano. Mezi ostrovy Murano, Burano a Torcello se potom můžete pohybovat vaporettem č. 12. Do Benátek se potom dostanete zmiňovanými vaporetty nebo kterýmkoliv vaporettem na Fondamente Nove a odtud pěšky nebo dalšími vaporetty na požadované místo v Benátkách. Mezi letištěm a ubytováním musíte dojít pěšky nebo cestovat autobusem č. 5. Na cestu z letiště ale už potřebujete k základní jízdence příplatek ve výši € 7,00 resp. € 13,00 pro oba směry.

# 03.02.2023, 00:53.
Měla jsem už dotaz na spojení. Teď se spíše zeptám, zda byste nám doporučil cestu v únoru do Benátek. Mám obavy z počasí. Rády bychom s dcerou navštívily Burano, Murano aj. Ráda bych jela i gondolou. Spíše se mi jedná o to, zda je možná kombinace spojů a je možné zaplatit vše najednou. Myslím, že to je ta karta Venice Card, tak vlastně tam směřuje můj dotaz, zda to vše prokombinovat. Hodně mi na tom záleží, je to pozvání pro mou milovanou dceru. Chtěla bych si sednout třeba i venku a popovídat si s místními lidmi, poznat i povahu Benátek skrze místní komunitu. A třeba tam jezdit jako na chatu. Berte to s rezervou. Děkuji moc, máte můj obdiv, chtěla bych najít více odvahy a více poznávat a cestovat. Děkuji. Iveta.

Musíte počítat s tím, že v únoru jsou samozřejmě nižší teploty. V současné době se pohybují přes den kolem 7 až 9 stupňů, v noci mezi 0 a 3 stupni. Logické by bylo, že je takové počasí nakloněné menší návštěvnosti. Opak je však pravdou. V Benátkách probíhá v době od 4. do 21. února 2023 karneval, takže spíše počítejte s velkou návštěvností. Ohledně gondoly najdete informace v odpovědi ze dne 25.08.2022, 15:56. Pro cestování po Benátkách si můžete zakoupit vícedenní jízdenku. Dvoudenní stojí € 35,00, třídenní € 45,00 a sedmidenní € 65,00. Umožňuje cestování 48, 72 resp. 168 hodin od první validace po Mestre, Benátkách a ostrovech. Platí v dopravních prostředcích ACTV kromě linek 16, 19 a Casino. Jízdenku můžete využít na autobusy, tramvaje, vaporetta i People Mover. S jízdenkou nelze cestovat z letiště nebo na letiště. Validovat je třeba při každé změně dopravního prostředku. Pokud je dceři do 29 let, může si za € 6,00 zakoupit Rolling Venice Card a na základě této levnější třídenní jízdenku za € 27,00.

# 02.02.2023, 22:25.
Od kterého data se bude platit vstup do města? Děkuji za odpověď. Vojtěch.

Viz naše odpověď ze dne 09.01.2023, 11:09.

# 01.02.2023, 19:40.
Ubytování doporučujeme hledat přes Booking, kde si ve filtru nastavíte přesně Vaše preference. Levněji se ubytujete v Mestre než v Benátkách. Přímý autobus z letiště Treviso na Piazzale Roma samozřejmě jezdí. Jedná se o Express Bus za € 12,00. Zastavuje i v Mestre.

# 01.02.2023, 17:47.
Moc děkuji, tak už nevím, jak mám postupovat, mně to stejně nejde, ale vám děkuji za informace a také za přání hezké dovolené. Marta.

Datum musíte zadávat výběrem z kalendáře. Pokud se Vám kalendář kliknutím do pole pro zadání datumu nezobrazuje, je z nějakého důvodu toto okno blokované. Rychlým řešením může být vyzkoušet jiný prohlížeč (Firefox, Edge, Crome) nebo jiné připojení k internetu (Mobilní data, v práci).

# 01.02.2023, 16:17.
Ano, máte pravdu, že tato služba funguje, ale mně šlo o City Pass Best Deals Adult za € 52,90. Tam to po mě chce datum, ale to datum tam nejde dát. Moc děkuji za pomoc a odpověď. Marta.

Musíte zadávat přesné informace, abychom mohli přesně reagovat. Pokud zadáte obecnou informaci, nezbývám než reagovat obecně. Nicméně i tak podle našeho postupu, který jsme uvedli v minulé odpovědi, vše funguje korektně. Testovali jsme různá data, blízká i hodně vzdálená.

# 01.02.2023, 14:43.
V květnu se chystám s vnučkou letecky na 5 dní do Benátek. Jak nejlépe cestovat z letiště Treviso do hotelu Locanda Ca Lucrezia? Jsou nějaké slevy na jízdném či vstupenkách pro seniory (68 let) nebo děti (11 let)? Děkuji. Hana.

V městské dopravě mají slevy jen senioři-rezidenti. Děti do 6 let cestují zdarma, starší platí plné jízdné. Slevu mají jen na třídenní jízdenku, kdy při zakoupení karty Rolling Venice Card za € 6,00 mají do 29 let nárok na nákup třídenní jízdenky za € 27,00 místo € 45,00. V městských muzeích platí děti od 6 do 14 let snížené vstupné, stejně tak senioři nad 65 let.

# 30.01.2023, 17:05.
Nejde mi koupit online Venezia Pass. Když vytvořím kartu a jdu dál, tak mě to nepustí, protože to chce po mě datum, ale když ho tam chci dát to datum, tak to nejde. Můžete mi poradit, kde koupit v Mestre a na kolik přijde na 72 hodin? Děkuji. Marta.

Celý proces na Venezia Unica jsme znovu otestovali a funguje bez problému: po založení karty se jménem a příjmením se vybere v Public Transport in Venice v oddíle ACTV Time Limited Tickets odpovídající karta (Asign to) a produkt (Select product) a kliknutí na Add to Card se tento produkt vloží na kartu. Následně v košíku klintete na Check out, vyberete období, na dotaz potvrdíte a přenesete se do zadání osobních údajů a následně k platbě. Po uhrazení obdržíte e-mailem PNR kód, na základě kterého si kartu vyzvednete v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. Tam také můžete kartu zakoupit i přímo na místě.

# 30.01.2023, 14:52.
Pojedeme na konci dubna do Benátek. Zjistila jsem, že se nově platí za vstup a lze to někde registrovat předem. Můžete mi poradit kde? Děkuji. Gabriela.

Viz naše odpověď ze dne 09.01.2023, 11:09.

# 19.01.2023, 20:47.
Pane Řehůřku, 18.3.2023 přiletíme na letiště Treviso a 21.3.2023 odletíme z letiště Treviso. Bydlet budeme v hotelu Dimora Marciana. Jak se dostaneme z letiště Treviso do Benátek bez přestupu? Chceme navštívit ostrov Murano, Burano a Torcello. Jaký spoj nás tam dopraví a jaký zpět? A jakou jízdenku zakoupit na cestování po Benátkách? A jakou z letiště? Děkuji za odpověď. Ivana.

Z letiště Treviso jeďte do Benátek na Piazzale Roma Express Busem za € 12,00. Odtud pokračujte vaporettem ACTV č. 1 na San Marco. Jízdenka stojí € 9,50, můžete ale použít i vícedenní jízdenku. Ze San Marco jděte ve směru příjezdu vaporetta a od Velkého kanálu se odpojte u Calle Vallaresso. Tato ulice Vás dovede na Saliza S. Moise. Vydejte se doleva a hned doprava na Calle Frezzaria. Doprava budou odbočovat ulice Bocca di Piazza a Ramo del Salvadego. Vy půjdete až na další Calle Bohnolo S. Marco doleva. Dovede Vás k Vašemu ubytování, které je po levé straně. Na Murano se dostanete ze San Marco Zaccaria. Jede tam vaporetto 4.1 nebo 4.2. Každé jede jiným směrem, ale obě jedou na Murano. Mezi ostrovy Murano, Burano a Torcello se můžete přepravovat vaporettem č. 12. V den výletu si můžete zakoupit celodenní jízdenku Venezia Daily Pass 1 Giorno za € 25,00. Platí 24 hodin od první validace, validovat ji musíte při každé změně dopravního prostředku. S ohledem na pobyt si ale můžete koupit i dvoudenní jízdenku za € 35,00 nebo třídenní jízdenku za € 45,00. Třídenní jízdenka pro mladé do 29 let stojí € 27,00 s Rolling Venice Card za € 6,00.

# 18.01.2023, 14:24.
Budu ubytovaná v Benátkách na Via Teocrito 12, 30173 Venezia. Jaké je nejlepší spojení na náměstí Sv. Marka? Budeme ubytované dvě noci. Máme v plánu oba dny poznávat Benátky, případně se podívat na nějaký z okoloních ostrovů Murano / Burano. Vyplatí se mi zakoupit za € 30,00 dvoudenní jízdenku online 30 dní dopředu? Mají děti nějakou slevu na jízdném? Dcera má 10 let. Moc děkuji za odpověď. Šárka.

Od ubytování jděte po Via Teocrito na Via Casona. Po té se vydejte doprava a za křižovatkou je po levé straně u parku zastávka autobusu č. 24H. Zastávka se jmenuje Casona Vallenari. Tento autobus Vás doveze na Piazzale Roma. Z Piazzale Roma potom pokračujte vaporettem č. 1 na San Marco. Dvoudenní jízdenka stojí € 35,00 a pokud každý den pojedete minimálně autobusem i vaporettem tam i zpět, tak se Vám vyplatí. Děti do šesti let cestují zdarma, starší platí plné jízdné. Zvýhodněná je jen třídenní jízdenka pro mladé do 29 let.

# 14.01.2023, 09:17.
Zítra přilétáme na letiště Marco Polo. Dá se za € 1,50 dostat z Tessera i do Mestre, prosím? Děkuji moc. Alžběta.

Mestre je v pásmu městské Benátské dopravy. Jízdenka ACTV za € 1,50 Vám umožňuje cestovat v autobusové a tramvajové síti po Mestre, mezi Mestre a Benátkami, po ostrově Lido a Pellestrina. Umožnuje cestovat i People Mover. Jízdenka platí 75 minut od ověření. Tessera je ještě v pásmu platnosti této jízdenky, letiště Marco Polo už ne.

# 13.01.2023, 16:21.
Děkuji moc za informaci a ještě se zeptám. Jízdenky mohu koupit přímo v den odjezdu na lodi nebo v autobusu? A jiná možnost, jak se jinak takhle brzy ráno dostat na letiště asi neexistuje? Jirka.

Jízdenky ACTV lze zakoupit: na prodejních místech Venezia Unica, u autorizovaných prodejců, v automatech, v oficiální aplikaci AVM Venice, online na výše uvedených stránkách, na palubě vaporetta. Na noční spoj so doporučujeme jízdenku zakoupit dopředu. U zastávek jsou prodejní stánky. Jízdenky na autobusy ATVO lze zakoupit na pokladnách ATVO, u autorizovaných prodejců, v automatech a online. Pokladna je např. na Piazzale Roma, je tam i automat. Lze je koupit i v novinovém stánku Il Chiosco di Pluff, v tabáku Botazzo, v agentuře Novo Tour. Vše na Piazzale Roma. A také v agentuře Agenzia 365 na nádraží Santa Lucia. Jízdenky lze samozřejmě zakoupit v Mestre i na letišti. Jízdenku ATVO na cestu na letiště Marco Polo doporučujeme zakoupit přes Get Your Guide.

# 11.01.2023, 14:35.
Jsou prosím již první víkend, kdy je lodní show po Grand kanále, v ulicích vidět masky? Nevíme, kdy jet. Chceme vidět masky i lodní show. Děkuji za odpověď. Martina.

Během karnevalu jsou každý den v ulicích masky.

# 09.01.2023, 11:09.
Podle informace na internetu jsem se dozvěděl o možném zahájení vybírání vstupného do Benátek od 16.1.2023. Prosím o Váš názor, zda se jedná o relevantní informaci a kde bych našel případné odkazy, jak se bude prakticky postupovat, například jak a kde se bude provádět registrace. Děkuji za odpověď. Děláte záslužnou práci. Luděk z Plzně.

Tuto informaci jsme zveřejnili na našich stránkách s dostatečným předstihem. Viz naše odpověď ze dne 30.05.2022, 12:26. Nicméně došlo k dalšímu odložení, tentokrát minimálně do druhé poloviny roku 2023, viz např. článek Contributo d'accesso a Venezia: non si parte a gennaio. Oficiální zpráva je na webu města v článku Contributo di Accesso.

# 08.01.2023, 20:46.
Mám dotaz. 15.1 přijíždíme do Benátek. Zakoupili jsme tedy Muzeum Pass i Transport. U Muzeum Pass nám to píše Date of Validity 16.1.2023. Znamená to, že musíme všech 16 muzeí navštívit toho 16.1.2023? Děkujeme moc. Alžběta.

Date of validity uvedené na voucheru je datum, od kterého můžete začít využívat zakoupené služby po dobu následujících 24 měsíců s výjimkou produktů s konkrétním datem vypršení platnosti. Podrobnější informace najdete na Venezia Unica - How it works / How to use it.

# 08.01.2023, 15:46.
Pane Řehůřku, potřeboval bych prosím poradit, jak se co nerychleji dostat v pátek 12. května z pensionu BB Hortus, Dorsoduro 2632/E Calle Lunga S. Barnaba v Benátkách na ranní odlet do Prahy v 6:25 hodin z letiště Marco Polo. Předpokládám, že se musím dostat nějak na Piazzale Roma. Jakým vaporettem a z jaké nástupní stanice nejlépe prosím anebo to zvládnu pěšky po svých? Na první odjezd bílého autobusu ATVO linka č. 35 ve 4:20 hodin a nebo modrého autobusu ACTV linka č. 5 ve 4:35 hodin. Je na Piazzale Roma také stanoviště taxi, které by mě případně kdykoliv na letiště dopravilo, pokud bych se do jednoho z těchto autobusů nedostal? Děkuji mnohokrát za Vaši informaci a zdravím. Jirka.

Pěšky to máte přibližně 1 km. K nočnímu vaporettu to máte nejblíže na San Basilio - 300 m. Ve Vašem čase jede ve 3:50. Jízdní řády najdete na ACTV. Stanoviště taxi jsou kolmo na tramvaj a nástupní ostrůvky autobusů. Taxi si můžete objednat i SMS přes Radiotaxi Venezia.

# 06.01.2023, 09:06.
Cestujeme do Benátek na necelé dva dny. Přiletíme do Trevisa. Je možné koupit 48h lístek tak, aby zahrnoval cestu z/na letiště a lístky na autobus Mestre/Benátky a vaporetto? Pokud ano, jde to zařídit online nebo až po příletu? Děkuji za pomoc. Andrea.

Venezia Unica nabízí toto řešení pouze s jednorázovou nebo třídenní jízdenkou na dopravu v Benátkách. Doporučujeme tedy zakoupit Shuttle Bus z letiště Treviso do Benátek samostatně a k tomu také samostatně dvoudenní jízdenku na dopravu po Benátkách. Oba způsoby dopravy lze zařídit online na výše uvedených stránkách.