SALCBURSKO 2011

Salcbursko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Salcbursko 2011

Pokud je Salcbursko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2011. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Salcburska autem, o poplatcích na dálnicích, o poplatcích na horských silnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o Salcburské kartě, o soutěskách, o ledovcích, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Salcbursku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 04.12.2011, 21:02.
Chtěli bychom se ubytovat v Rauris v chatě Christa. Vím, že jste tam byli také, ale nějak nemohu dohledat, jak jste byli s ubytováním spokojení. Fotky jsem viděla. Budu ráda za informace. Děkuji. Darina.

S ubytováním jsme byli naprosto spokojeni. Bydleli jsme v domě mimo pension Christa, několik desítek metrů odtud. Měli jsme k dispozici celé přízemí, terasu a parkovací místo. Do centra Raurisu to nebylo daleko, v blízkosti byl i minigolf a koupaliště. Pokud budete bydlet přímo v pensionu Christa, nepředpokládáme, že by tam měl být nějaký problém. Je to všechno o přístupu a vstřícnosti majitelů - vše OK.

# 08.08.2011, 21:35.
Chystáme se k návštěvě Zell am See a rádi bychom využili nabídky Postbusu na trase Zell am See - Grossglockner. Nikde jsem bohužel nenašla ceník jízdného. Nevíte, prosím, kolik činí zpáteční jízdenka pro dva dospělé? Předem děkuji za odpověď. Hanka z Liberce.

Pokud budeme vycházet z tarifu Postbus, je to ze Zell am See na Franz Josefs Höhe přes 12 zón, kdy jednosměrná jízdenka stojí € 11,00 a celodenní jízdenka € 22,00. Zpáteční pro dva dospělé tedy € 44,00. S největší pravděpodobností je však třeba k tomu připočítat denní mýtné na osobu jedoucí v autobuse ve výši € 5,00 - Grossglockner Hochalpenstrasse. Doporučujeme si to ověřit přímo na infolince Postbus - to spojení tarif + mýtné. Pokud budete na dovolené automobilem, doporučujeme si zakoupit celodenní mýtné pro automobil ve výši € 29,00 včetně posádky. Grossglockner Hochalpenstrasse je silnice s mnoha nádhernými zastávkami a výhledy, kdy můžete zajet i do míst, kam se autobus nedostane. Budete mít rozsáhlé časové možnosti a nebudete vázáni jízdním řádem. Autobus tam jede v 9:25 a nahoře je až v 11:45, zpět jede v 15:00 a zpět je v 16:38. Má spoustu zastávek ale jen pro nástup a výstup. Navíc z autobusu si tu silnici nevychutnáte. Doporučujeme vyjet nejdříve až nahoru, zaparkovat, udělat si vycházku podél ledovce, na vyhlidkovou věž, sjet pozemní lanovkou dolů k ledovci a pak postupně sjíždět zpět do Zell am See se zastávkami. Odpoledne jsou už nahoře všichni ti, kteří se tam dostávali s těmi zastávkami :-)

# 15.07.2011, 21:17.
Navštívíme letos v srpnu Zell am See, ale naše ubytování nemá slevovou kartu. Je někde možné si tuto Zell am See Kaprun Card dokoupit? Děkuji za odpověď. D.

Kartu nelze zakoupit, lze ji získat pouze od partnerských ubytovacích zařízení v případě, že se u nich ubytujete.

# 22.05.2011, 20:34.
Narazil jsem na vaše stránky už v roce 2008, ale teď jsem hledal ubytování - apartmány Christa v Rauris a hledám mapku k tomuto apartmánu. Neměli byste ji někde schovanou? Jinak super krásné stránky. Děkuji. Zdeněk.

Mapku najdete v naší reportáži Salcbursko 2009.

# 16.05.2011, 14:42.
Nejprve přijměte můj velký obdiv nad Vašimi stránkami :-) Prosím o Váš názor. Jsme dvě rodiny s dětmi 3, 3, 6 a 8 let. Chtěli bychom se v červnu vydat do Niedernsillu, přibližně 10 km od Kaprunu. Chtěli bychom vidět něco z přírody ... vodopády, vyjet si někam lanovkou a udělat malý okruh ... apod., navštívit termály + nějaké další zajímavosti. Zajímal by mě Váš názor na dovolenou s tak malými dětmi v této oblasti. S nima to nebude samozřejmě na žádnou vysokohorskou turistiku a dlouhé túry. Mám v plánu si zakoupit S kartu. Jsou pro nás tím pádem přístupná i blízká zajímavá místa nebo mi to spíš nedoporučujete pro náročnost vzhledem k věku dětí? Mnohokrát děkuji a přeji celé Vaší rodině spoustu krásných a zajímavých dnů. Alena.

Určitě je to dobrá volba, my jsme takhle trávili dovolenou v roce 2002 - Salcbursko 2002 a byli jsme nesmírně spokojeni a děti nadšené. Především už při použití několika lanovek se karta vyplatí. Navíc můžete každý den chodit na koupaliště, navštívit nějaké zoo, přírodní atrakci atd. Děti do šesti let kartu nepotřebují, mají vstupy a jízdné zdarma, děti do 15. let platí sníženou cenu.

# 02.02.2011, 11:03.
Letos v létě se chystáme s rodinou do Rakouska na letní dovolenou. Ubytovaní budeme v Residenci Könighaus v Sankt Michael v Lungau. Zajímalo by mě, co se tam dá podniknout za letní aktivity a zda je toto místo vhodné pro rodiny s dětmi. Psali jste na svých stránkách, že se nevyplatí kupovat si slevovou kartu - že místo je mimo. Můžete mi poradit, kde najdu nějaké informace o okolí a možnosti aktivit? Děkuji. Jana.

Místo je určitě vhodné pro rodiny s dětmi. My jsme v Apartment Könighaus byli loni. Sledujte naši vznikající reportáž Salcbursko 2010, najdete tam postupně všechno důležité.

# 27.01.2011, 14:37.
Jedu v létě na dovolenou do Zell am See a chtěl bych se zeptat, jáká je možnost získat slevovou kartu - Zell am See Kaprun Card. Vím, že stojí € 19,00. Předem děkuji za odpověď. K.

Zell am See Kaprun Card získáte zdarma jako ubytovaný host v jednom ze zúčastněných ubytovacích zařízení přímo od ubytovatele. Jejich seznam najdete na výše uvedených stránkách (Zell am See - Kaprun Card / Accomodation).

# 02.01.2011, 13:00.
Chceme v letošním roce strávit dovolenou v St. Michael im Lungau. Chtěli bychom poradit, zda se vyplatí pro tuto oblast, která je tak trochu i mimo centrum Salcburska, pořizovat místní zemskou slevovou kartu? Děkujeme. P.

Hodně záleží na tom, jaké aktivity si v této oblasti naplánujete. My jsme byli v Salcbursku několikrát a kartu jsme několikrát využívali. Když jsme však byli loni v Lungau - Salcbursko 2010, tak jsme měli naplánovaný takový program, při kterém se nám karta nevyplatila. Atrakce, které byly v kartě obsaženy, se nám vyplatilo uhradit přímo. Podívejte se na Salzburgerland Card, kde je seznam a mapa atrakcí včetně standardních cen. Naplánujte si Váš pobyt a spočítejte si cenu s kartou a bez karty.