SALCBURSKO 2014

Salcbursko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Salcbursko 2014

Pokud je Salcbursko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2014. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Salcburska autem, o poplatcích na dálnicích, o poplatcích na horských silnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o Salcburské kartě, o soutěskách, o ledovcích, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Salcbursku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 20.12.2014, 17:37.
Máme vybranou týdenní dovolenou v oblasti Loferu v Rakousku. Můžete nám, prosím, doporučit co by bylo nejzajímavějšího navštívit? Děkuji. Milan.

Přečtěte si naši reportáž Leogang a Lofer, kde najdete tipy na zajímavosti v této oblasti. Připravujeme také reportáž Tyrolsko 2008, ve které bude popsán týden strávený ve vedlejším údolí. Hotové máme také fotogalerie z okolních soutěsek Seisenbergklamm a Vorderkaserklamm a z jeskyně Lamprechtshöhle. Je možné, že Váš ubytovatel je partnerem Salzburger Saalachtal Card, která nabízí zdarma některé vstupy a mnoho slev. Může Vám být průvodcem touto oblastí.

# 16.07.2014, 08:29.
Chystáme se s manželkou a vnučkou na týdenní výlet autem do Zell am See, kde již máme zaplacený pobyt. Chci se zeptat, zda se vyplatí koupit Salzburgerland Card, i když se nám asi nepodaří navštívit všechna místa, která tato karta zdarma umožňuje? Děkuji a přeji hezký den. Pavel.

To ani není v lidských silách během dovolené navštívit všechny atrakce zahrnuté v kartě. V Salcbursku jsme pobývali několikrát a Salzburgerland Card jsme vždy využili tak, že se nám její nákup vyplatil. Nedaleko Zell am See jsme bydleli v Raurisu, odkud jsme vyráželi za poznáváním Vysokých Taur - samozřejmě se Salzburgerland Card. Podívejte se na naši fotogalerii Vysoké Taury 2009, která Vám může být inspirací při plánování dovolené s touto kartou.

# 17.05.2014, 18:39.
Náhodou jsme narazili na vaše stránky a jsou velice zajímavé. Na konci června cestujeme do Maishofenu, poblíž Zell am See. Bohužel se nám nepodařilo sehnat ubytování dle našich představ s kartou Kaprun - Zell am See. Všude se dočítáme, že kartu nelze získat jinak, než spolu s pobytem, že je nabízena pouze v omezeném množství v určitých hotelech. Podle toho, co vše karta nabízí, by se nám líbila nejvíce - máme 2 malé děti do 6. let a proto se nám nechce trávit hodně času za volantem auta, než překonáme kilometry za zábavou nabízenou například na Salzburgerland Card. Prosíme vás o informaci, zda skutečně není jiná možnost, jak sehnat kartu Zell am See - Kaprun, případně jakou jinou kartu byste nám pro tuto oblast, co se týče atrakcí pro děti, doporučili? Děkujeme předem za informace. Roman.

Skutečně není jiná možnost. My jsme bydleli nedaleko Zell am See, v Raurisu a využívali jsme tady Salzburgerland Card. Mnoho cílů bylo poblíž i Zell am Zee. Podívejte se na naší fotogalerii Vysoké Taury 2009.

# 09.04.2014, 21:46.
Chtěli bychom strávit prodloužený víkend v květnu od 8.5. do 13.5. v Gasteinském údolí, protože se nám tam v zimě velmi líbilo. Chtěli bychom turistiku pro méně zdatné spojit s termálními lázněmi a poznáváním okolní přírody. Jak je to prosím v tomto období s provozem lanovek? Je možné vyjet lanovkami na kopec a pak pešky menší túry? Vyčetla jsem z informací, že letní provoz začíná až po 16.5. Můžete mi poradit? Děkuji. Magda.

Letní sezóna začíná u lanovky v Dorfgasteinu od 16.5.2014 a to je ještě v provozu jen od pátku do neděle, poslední květnový víkend navíc i ve čtvrtek. Plnohodnotný každodenní provoz je od 6.6. do 5.10.2014. Lanovka v Hofgasteinu je v provozu denně od 29.5.2014 do 19.10.2014. Ne jinak jsou na tom lanovky v Bad Gasteinu. Stubnerkogelbahn od 17.5.2014 do 5.10.2014, ostatní v červnu a to ještě jen některé dny. Nevyužijete ani zimní provoz, ten končí 26.4.2014.

# 13.02.2014, 18:58.
Vážený pane Řehůřku, mohl bych Vás požádat o optimální trasu z Plzně do rakouského Flachau? Jedeme v sobotu ráno, chceme ještě ten den lyžovat. Platí se v Rakousku kromě dálniční známky za nějaký průjezd? Mnohokrát děkuji a jsem s pozdravem. Viktor.

Volili bychom ne sice nejkratší, ale určitě nejrychlejší trasu a to: Plzeň - Rozvadov - Regensburg - Mnichov - Salzburg - Flachau. Platí se jen dálniční známka v Rakousku. Jízdou přes Domažlice a Cham se dá ušetřit necelých padesát kilometrů, ale nestojí to za to.