SALCBURSKO 2013

Salcbursko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Salcbursko 2013

Pokud je Salcbursko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2013. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Salcburska autem, o poplatcích na dálnicích, o poplatcích na horských silnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o Salcburské kartě, o soutěskách, o ledovcích, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Salcbursku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 20.11.2013, 15:09.
Přijedu autobusem 13.12.2013 ráno v 5 hodin do Salzburgu. Musím se ale dostat do Zell am See. Prý se dostanu autobusem č. 3 na hlavní nádraží a dále musím jet vlakem. Nevíte, kolik stojí vlaková jízdenka? Děkuji. Magdalena.

Základní jízdenka ze Salzburgu do Zell am See stojí € 21,50.

# 07.11.2013, 02:24.
Právě jsme si objednali týdenní ubytování na srpen 2014 pro 2 dospělé a 2 děti (13 let) v Raurisu. Chtěla bych poprosit o informace o Salzburgerland Card - zda platí po zakoupenou dobu (tuším jsem někde četla 6 dní) na neomezené využívání lanovky, místní dopravu (autobusovou, vlakovou) a různé vstupy apod. A v této souvislosti, zda by bylo možné zaslat pro tuto oblast nějaké tipy na výlety a atrakce pro rodinu s dětmi. Předem děkuji. Milena.

Sazburgerland Card je paušální karta, která je na 6 nebo 12 dnů. Šestidenní karta stojí € 59,00 a dvanáctidenní karta stojí € 69,00. Děti od 6. do 15. let mají 50% slevu. Do šesti let kartu nepotřebují, protože mají vstupy a dopravu zdarma. 190 atrakcí, které jsou obsaženy v kartě, můžete navštěvovat podle toho, jak je konkrétní atrakce definována. Tzn. např. některá koupaliště můžete navštěvovat bez omezení každý den, jiná jen jednou a určitý počet hodin. Vše je definované na výše uvedených stránkách, kde jsou odkazy na průvodce jednotlivými atrakcemi v PDF. Rauris jsme navštívili v roce 2009, využívali jsme také Salzburgerland Card. Tipy na výlety převážně se Salzburgerland Card najdete v naší reportáži Salcbursko 2009. Tato reportáž ještě není dokončena, ale z fotogalerie je možné si udělat konkrétní představu.

# 07.08.2013, 14:21.
Navštívil jsem Vaše stránky a klobouk dolů před informacemi, které podáváte. S rodinou se chystáme do Rakouska, do střediska Zell am See. Prosím o radu, jaké zajímavosti a možnosti výletů jsou v této oblasti pro přibližně 4 dny pobytu. Děkuji za radu. S pozdravem Libor.

Těch možností v této oblasti je mnoho, na spoustu dní. Na straně Vysokých Taur jsou to např. soutěsky v Taxenbachu a Kaprunu, Grossglocknerstrasse, údolí Rauris s výstupem do zlatokopeckého areálu pod horou Sonnblick, Kaprunské vodní nádrže nebo Kaprunské ledovce, na druhé straně jsou to soutěsky v okolí Weissbachu. Podívejte se do fotogaleriií našich reportáží týkajících se Salzburska.

# 28.07.2013, 23:32.
Nevíte, kolik stojí Hochkönig Card? Ani na stránce této karty nemohu tuto informaci najít. Děkuji. Radomír.

Hochkönig Card je zdarma. Lze ji získat pouze s ubytováním od partnerských ubytovacích zařízení. Seznam partnerských ubytovacích zařízení najdete na výše uvedených stránkách.

# 10.07.2013, 00:56.
Prodáváte 12. denní Salzburgerland Card? Děkuji. Daniel.

My nic neprodáváme :-) Konkrétně Salzburgerland Card si můžete zakoupit na prodejních místech, jejichž seznam najdete na výše uvedených stránkách. Prodává je např. každá Turistická informační kancelář v Salcbursku nebo partneři zapojení do systému. Můžete si ji zakoupit také online na výše uvedených stránkách. V České republice je prodávají některé cestovní kanceláře se zájezdy.

# 07.07.2013, 19:14.
Chystáme se jet autem z Benátek do Salzburku. Mohli byste mi, moc prosím, poradit? Jakou cestu zvolit? Zda Benátky - Udine - Villach - Salzburg nebo Benátky - Verona - Bolzano - Innsbruck - Salzburg? První je o něco kratší, ale jde mi spíše o komfort cesty přes Alpy, možné poplatky navíc, s kterými počítat, atd. Opravdu děkuji moc za Vaši zkušenost! J.

Jeďte přes Villach. Komfort je stejný, poplatkově Vás cesta přes Villach přijde o něco levněji. Mýtné v Itálii Vás přijde na € 16,50, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 10,00 a za rakouskou desetidenní dálniční známku € 8,30. Oproti tomu při cestě přes Brenner Vás mýtné v Itálii přijde na € 25,50, za průjezd Brennerem zaplatíte € 8,50 a za dálniční známku € 8,30. Úspora tedy € 7,50.

# 04.06.2013, 13:26.
Pokud Vás mohu poprosit o informaci, chtěl bych podniknout během dovolené cestu vlakem ze Zell am See do Krimmlu, tam navštívit vodopády a nazpět jet na kolech po tauernské cyklostezce do Zell am See. Zajímalo by mě, zda se to dá stihnout v jednom dni? Zpáteční cestu na kole odhadnout umím, ale ... nevím totiž, jak dlouho jede vlak do Krimmlu, jak je daleko z nádraží ke vstupu k vodopádům, jak dlouho trvá prohlídka vodopádů. Někde uvádějí, že je to na půl dne. Zda je možné bezpečně ponechat kola u vstupu. Ještě bych se chtěl zeptat, zda nevíte, jaké jsou možnosti cestování vlakem na této trati pokud budeme mít kola (2 osoby), zda není potřeba rezervace. Předem děkuji za Váš čas. S přáním hezkého dne Josef.

Spojení zajišťuje Pinzgauer Localbahn. Na výše uvedených stránkách najdete podrobné informace včetně jízdních řádů a ceníků. Ze Zell am See jede vlak do Krimmlu přibližně 1,5 hodiny. Kola se přepravují podle jízdního řádu ve spojích v 9:00, 10:00, 12:00, 13:00, 15:00, 16:00 a 17:00, v případě že bude volné místo. Rezervace je nutná na telefonu +43 656240600. Od nádraží k pokladně před vstupem do areálu vodopádů je to přibližně ještě 3,5 km. Prohlídka se dá v pohodě stihnout do 3. hodin. Pěšky všechny úseky.

# 07.05.2013, 12:20.
Prosím o radu. Jedu do Raurisu a chci na místě zakoupit Salzburgerland Card. Doma bych si ale rád připravil program. Četl jsem na Vašich stránkách, že je možné si nechat poslat materiál se soupisem volných vstupů. Na stránkách Salzburgerland Card si ale neumím poradit s objednáním. Děkuji předem za pomoc. Pavel.

Nyní lze na stránkách Salzburgerland Card průvodce stáhnout v PDF. Vpravo v menu klikněte na 190 Attraktionen a uprostřed se zobrazí jednotlivé kategorie - např. koupaliště, lanovky, muzea atd. Kliknutím na kategorii stáhnete odpovídající část průvodce v PDF.

# 09.02.2013, 20:58.
Děkuji za informace. Ještě nerozumím při prohlížení těch stránek, co znamenají uvedené ceny v € u jednotlivých atrakcí. Je to doplatek nebo cena bez použití karty? Někde na internetu jsem se ještě dočetl, že karta platí i do Felsen a Alpen Therme. Na stránkách však tato nabídka není. Víte o tom něco? Děkuji. Pavel.

Ceny jsou uvedeny standardní, tj. bez použití karty. Věnujte pozornost poznámkám, např. u některých lanovek je uvedeno, že máte v kartě jen jednu jízdu nahoru a dolů, jindy ji můžete používat neomezeně atd. U koupališť je např. uvedeno, že je vstup jen na 4 hodiny, jinde bez omezení atd. Do Felsentherme Gastein máte jeden čtyřhodinový vstup v ceně karty, do Alpentherme Gastein také jeden čtyřhodinový vstup v ceně karty. Na stránkách to je, musíte důkladněji studovat zobrazovaný materiál. Konkrétně 190 atrakcí / Jezera a koupaliště.

# 08.02.2013, 13:08.
Existují nějaké stránky ohledně Salzburgerland Card v češtině nebo tištěná brožura v češtině? Děkuji za informace. Pavel.

Na Salzburgerland Card najdete českou verzi informací o Salzburgerland Card včetně možnosti si ji objednat. Informace jsou k dispozici v dalších sedmi jazycích.