SALCBURSKO 2008

Salcbursko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Salcbursko 2008

Pokud je Salcbursko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2008. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Salcburska autem, o poplatcích na dálnicích, o poplatcích na horských silnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o Salcburské kartě, o soutěskách, o ledovcích, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Salcbursku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 27.12.2008, 22:53.
Promiňte, že obtěžuji teď o vánocích, ale našla jsem vaše stránky a zaujaly mě a možná mi můžete poradit. Rádi bychom jeli v létě do Rakouska - Salcburska. Máme ovšem 4 děti. Nevíte, kde by se našel nějaký fajn penzion s polopenzí? Přiznám se, že tato místa vůbec neznám. Mohl byste nám také poradit, která místa navštívit? Nikdy jsme nebyli v zahraničí a tak bychom chtěli, aby to bylo fajn. Budu moc ráda za každou radu. Děkuji. S.

Téměř dokonalého průvodce po Salcbursku s lanovkami a vstupy za velice přijatelnou paušální cenu najdete na portále Salzburgerland. Skvělých penzionů k ubytování je tam bezpočet. Z našich vlastích zkušeností doporučujeme na okraji Salcburska např. Aparthotel Alpina ve Filzmoos nebo na druhé straně Gasthof Obermair ve Fieberbrunn v údolí Pillerseetal, které je na hranicích Tyrolska a Salcburska. Z obou míst reportáže teprve připravujeme - Salcbursko 2008, resp. Tyrolsko 2008. Ubytování můžete hledat i na Booking / Salcbursko.

# 22.09.2008, 11:31.
Ještě jednu otázku. Zaujala nás Vaše reportáž o Salcbursku. Protože od příštího úterý má být v Itálii deštivo, uvažujeme že bychom alespoň na 4 dny od tohoto pátku do úterý, kdy má být v tomto termínu slunečno, jeli podle Vaší reportáže něco skouknout po Vaší trase. Jenže si říkáme, zda to v tomto období už není nesmysl, zda už tam nebude velká zima. Děkuji za radu. M.

Pátek a sobota má být v Salcbursku od Krimlu po Filzmoos slunečno. Teploty však očekávejte maximálně kolem 15. stupňů, čím výše, tím samozřejmě hůře. Nejnižší teploty se mají pohybovat k nule. Předpověď můžete sledovat na portále Wetter. Alpy jsou bohužel velká loterie i v létě. Když jsme jeli do Kalábrie v červnu v roce 2006, bylo v Alpách kolem 5. stupňů. Naposledy jsme byli v Salcbursku letos v druhé polovině srpna, ve Filzmoos - Salcbursko 2008, a dojeli jsme právě po deštivém týdnu. Ve výšce od 2500 metrů bylo čerstvě nasněženo. Celý týden jsme měli slunečno, jen jeden den pršelo a to teploty klesly opět hodně hluboko. Na vše jsme však byli připraveni podle přesných předpovědí na výše uvedeném portále. S malými dětmi je to stejně o procházkách, kolem jezer atd. Takže během těch slunečných dnů tam může být příjemně.

# 09.08.2008, 17:27.
Dnes jsem narazila na vaše super stránky. A protože jsem zjistila, že jste cestovali po Salcbursku, mám na Vás pár otázek - prosbu. Máme 2,5 letá dvojčátka a rádi bychom navštívili soutěsku Sigmund - Thun - Klamm. Prosím, jak je dlouhá a náročná prohlídka a hlavně schůdná cesta? Dále nás láká prohlídka vodopádu Krimmler - zase prosím, jaká je cesta - délka, schůdnost. Dá se použít kočárek? Máme Croozer - vozík za kolo - tak pokud by byla cesta delší, mohli by si kluci chvilku odpočinout. Moc děkuji za Váš čas a odpovědi. K.

Soutěska Sigmund Thun Klamm je dlouhá necelý kilometr, je to pohodlná cesta většinou po dřevěných lávkách a schůdcích. Není nijak náročná. Na konci je umělé jezero, kolem kterého si lze udělat rovněž malou procházku. Cesta zpět vede mimo soutěsku. Kočárek se použít nedá. V případě Klimmler Wasserfalle je situace opačná. Cesta je delší. Není to okružní cesta, takže záleží na Vás, zda vyjdete až k poslednímu stupni nahoru nebo se otočíte a sejdete zpět. Cesta je pohodlná, široká, ale prudká. Je možné použít i kočárek, ale nedoporučujeme. Raději si ten výstup naplánujte na delší dobu a více odpočívejte. V oblasti kolem vodopádů je hodně turistů. Jezdí tam celé autobusové zájezdy. My jsme na obou místech byli se synem, který měl v té době rovněž 2,5 roku.

# 19.05.2008, 11:35.
Velmi nás zaujaly Vaše stránky o Salcbursku, škoda že nemáte již hotovou reportáž o Tyrolsku. Nemůžeme se rozhodnout, kterou z těchto dvou oblastí o prázdninách navštívit. Nevíte, prosím, jaké zde bývá začátkem července počasí? Prý bývá v oblasti Salcburska - Gossau často deštivé. Můžete poskytnout nějaké informace o Tyrolsku? Např. kde jste byli ubytovaní? Děkuji. R.

Každá z těchto oblastí je nádherná. Nedá se jednoznačně říci, kdy je více deštivo a kdy méně. Záleží to skutečně na konkrétním roku, jak se počasí vyvíjí. Nám pršelo i v srpnu, vypršelo se a pak bylo nádherně. V Tyrolsku jsme byli ubytovaní v prázdninovém domě, který provozovala cestovní kancelář Sport-S. Bylo to v údolí Pitztal, měli jsme to s polopenzí a byli jsme velice spokojeni. Letos jedeme jak do Tyrolska (začátkem července), tak i do Salcburska (v polovině srpna) a ubytování jsme si koupili přes Nacesty u německé cestovní kanceláře - ITS Reisen. Co se např. karet týče, Salcbursko má centrální - Salzburgerland Card, v Tyrolsku je to řešeno lokálně, podle jednotlivých oblastí - Pitztal, Oetztal, Innsbruck, Pillerseetal atd.

# 04.05.2008, 02:09.
Vážení Řehůřkovi, při vyhledávání informací o rakouském Leogangu a okolí, které shromažďuji a zpracovávám do podoby Manuálu na dovolenou pro naše hosty, jsem zavítal i na vaše velmi zdařilé webové stránky, kde velmi poutavě popisujete oblast Pinzgau, Lofer a Leogang. Kdybyste se ještě někdy rozhodli navštívit další přírodní krásy a zajímavosti v okolí Leogangu, na které vám při vaší předešlé cestě nezbyl čas, rádi vám nabídneme ubytování v našich apartmánech přímo v Leogangu. Přeji vám ještě hodně dalších cestovatelských úspěchů. M. z Leogangu.

Děkujeme za Váš e-mail s množstvím cenných informací, které určitě uvítají i návštěvníci našich stránek. Do této oblasti jedeme za nedlouho, letos v létě. Ubytování jsme si zakoupili už na podzim, ve Fieberbrunnu v nedalekém Pillerseetall. Možná Vaše Apartment Wildbach v Leogangu a Pension Baranek v Kaprunu někdy navštívíme.

# 25.04.2008, 17:48.
Zaujaly mě Vaše internetové stránky, protože chci letos strávit část dovolené v Salcbursku. Chci se zeptat, zda je možné si zajistit ubytování v Gosau v Bergblicku přímo nebo přes cestovku. Potřebovali bychom dva dvoulůžkové pokoje, zda nevíte, zda tam takové jsou. Děkuji. K.

Ubytování v apartmánovém domě Bergblick v Gosau si můžete zajistit přes cestovní kacelář v ČR nebo i napřímo. V Apartments Haus Bergblick jsou pouze apartmány a to 2/4 a 4/6 a VIP. Apartmán 2/4 má obývací pokoj s manželským lůžkem a pohovku, kterou lze rozdělat na dvě přistýlky (spíše pro děti). Potom obsahuje kuchyňský kout a sprchový kout s WC. K apartmánu náleží terasa se zahradním nábytkem. Apartmán 4/6 má oproti předchozímu apartmánu další pokoj se dvěma lůžky. VIP apartmán je lépe vybavený než 4/6 a má navíc velkou terasu a plnohodnotnou kuchyni. Lze si ho koupit i se zamčeným pokojem a tím snížit cenu.