MAĎARSKO 2019

Maďarsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Maďarsko 2019

Pokud je Maďarsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2019. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Maďarska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Maďarsku, o kempech u Balatonu, o termálních lázních, o výletech a najdete zde také mnoho dalších informací o Maďarsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 04.12.2019, 09:36.
Cestujeme do Budapešti v partě 4. lidí a našli jsme si, že existuje celodenní lístek Budapest csoportos 24 órás jegy pro maximálně 5 lidí. Nevíte, zda tento lístek platí i z / na letiště Ference Liszta v Budapešti, linka E200 + metro, či na všední dny na lodní přepravu na Dunaji, linky 11 a 12? Jan.

Jízdenka Budapest csoportos 24 órás jegy za Ft 3300,00 platí 24 hodin od první validace pro neomezený počet cest až pěti cestujících uvnitř administrativní oblasti Budapešti. Můžete použít linky 1-99, 101-299, 900-999, M1-M4, H5-H9, D14, železnice MÁV a autobusy VOLÁNBUSZ. Lodní linky D2, D11 a D12 lze použít pouze v pracovní dny. Z letiště nelze použít jízdenku na expresní autobus 100E. Informace o městské dopravě v Budapešti najdete na BKK.

# 05.11.2019, 13:48.
Poraďte mi prosím, kde se nejlépe ubytovat, nebo zda existují nějaké doporučené oblasti v Budapešti? A jak se dostat z letiště do centra? Děkuji. Blažena.

V Budapešti je nabídka ubytování široká, určitě si vyberete podle svých představ. Obecně větší nabídka ubytování je v pešťských čtvrtích než v budínských čtvrtích. Čím dále od centra, tím jsou samozřejmě ceny obecně nižší. Nicméně doporučujeme vybírat ubytování podle Vašich kritérií, podle ceny apod. Městská hromadná doprava v Budapešti je hustá a také rychlá, takže není problém do centra dojíždět. Ubytování doporučujeme hledat přes Booking / Budapešť. Z letiště, od Terminal 2, jezdí do města autobusová linka 200E. Zaveze Vás na stanici metra Nagyvárad tér, odkud potom můžete cestovat metrem do centra. Jízdenka stojí Ft 350,00. Do centra jezdí také linka 100E (přímý shuttle bus), která Vás zaveze na Deák Ferenc tér. Je to v centru v blízkosti stejnojmenné stanice metra. Pro autobus 100E potřebujete speciální jízdenku za Ft 900,00.

# 24.07.2019, 13:45.
Píši ještě jednu možnost ohledně cesty do Budapešťi a to vlakem z Přerova do Budapest-Nyugati pu. Byla by to lepší volba i s cestou do hotelu než ten Flixbus na Nepliget? Děkuji za odpověď. Alena.

Z hlediska dopravy v Budapešti to vyjde nastejno. Nádraží Budapest-Nyugati je spojeno s metrem M3, konkrétně stanicí Nyugati Pályaudvar. Pojedete metrem M3 směr Köbánya-Kispest a vystoupíte na další zastávce Arany János utca. Jízdenka stojí stejně, tj. Ft 350,00. Dopravu do Budapešti volte tedy podle výhodnosti dopravy do místa odjezdu přímého spoje, ceny, času apod.

# 24.07.2019, 13:07.
Prosím o radu, jakou nejlepší zvolit dopravu z Olomouce a následně cestu do našeho hotelu v Budapešti. Přímý vlak od nás nejezdí a nechceme několikrát přesedat. Dívám se tedy, že nejlepší by bylo jet Flixbusem z Brna do Budapešť Népliget. Adresa našeho hotelu je: Hotel President 1054 Budapešť, Hold utca 5., Maďarsko. Můžete nám prosím poradit, zda je toto autobusové nádraží Nepliget dobrá volba a následnou trasu do hotelu? Moc děkuji za odpověď. Pěkný den. Alena.

Je to vhodná, levná a téměř přímá varianta. Z autobusového terminálu doporučujeme jet metrem M3 směr Újpest-Központ a vystoupit na stanici Arany János utca. Jízdenka stojí Ft 350,00. Hotel President je odtud už jen 150 metrů. Půjdete po ulici Bank utca a následně odbočíte doprava na Hold utca.