MAĎARSKO 2018

Maďarsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Maďarsko 2018

Pokud je Maďarsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2018. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Maďarska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Maďarsku, o kempech u Balatonu, o termálních lázních, o výletech a najdete zde také mnoho dalších informací o Maďarsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 15.07.2018, 12:25.
V srpnu se chystáme na cyklodovolenou kolem Balatonu. Potřebovala bych se zeptat, kde můžeme zaparkovat bezpečně a nejlevněji auto. Pojedeme z České republiky na přibližně 4 dny, tedy na dobu kterou pojedeme kolem Balatonu. Také se chci zeptat, zda můžeme přenocovat ve stanu, nebo pod celtovým přístřeškem pouze v kempech, nebo i mimo ně? Moc děkuji za odpověď. Iva.

Máme informace jen o jednom nonstop parkování garážového typu. Jedná se o Fórum parkolóház v Keszthely na severozápadním okraji jezera. Nachází se na Rákóczi út. Volné stanování v přírodě je v Maďarsku zakázané. U Balotonu je dostatečné množství kempů.

# 10.07.2018, 13:16.
V neděli odjíždíme k Balatonu a chtěli bychom podniknout jednodenní výlet do Budapešti. Kde se dá zaparkovat a jak se dostat do centra, kolik tam stojí MHD? Na jaké zastávce vystoupit, aby to bylo blízko centra a co je dobré v Budapešti vidět? Je dobré koupit si mapu Budapešti? Děkuji. Stanislava.

Viz naše odpověď ze dne 19.04.2018, 08:45. Tipy na návštěvu míst v Budapešti najdete např. v článku Top 10 míst v Budapešti. Mapa se vždy hodí. Elektronickou najdete např. na Hot-map.com. Vhodný je průvodce např. Budapešť do kapsy.

# 19.04.2018, 08:45.
Při pobytu u Balatonu bychom rádi podnikli jednodenní výlet do Budapešti. Můžete nám prosím poradit záchytné parkoviště na okraji města, ideálně při sjezdu z hlavní příjezdové komunikace? S tím, že je možnost z tohoto parkoviště dojet MHD do centra města. Případně i jak se pohybují poplatky za parkování v tomto typu parkovišť. Děkuji. Petra.

Dálnice M7 navazuje před Budapeští na dálnici M1 a u té jsou na začátku Budapešti P+R parkoviště. Konkrétně u nádraží Kelenföld, Őrmező P+R. Veškeré informace, včetně odkazů na jízdní řády metra, tramvají a autobusů od tohoto parkoviště, příjezdovou mapku najdete na výše uvedených stránkách. Podle našich informací není parkoviště zpoplatněno. Parkoviště bylo vybudováno teprve nedávno, tzn. i toto se může nebo mohlo změnit. Běžná cena za celodenní parkování na P+R parkovištích v Budapešti je kolem Ft 320,00. Parkování v komerčních krytých parkovištích se pohybuje kolem Ft 400,00 až Ft 600,00 za hodinu, na hotelových parkovištích ta cena může být až Ft 900,00 za hodinu a parkování na ulici podle zón za hodinu: 1 - Ft (440,00), 2 - Ft 265,00, 3 - Ft 175,00.

# 18.04.2018, 15:28.
Mohla bych Vás požádat o radu, jakým způsobem bychom mohli podniknout jednodenní výlet z kempu Balatonfüred do Budapešti? Existuje nějaké vlakové nebo autobusové spojení z místa? Děkuji. Jitka.

Z Balatonfüred se do Budapešti dostanete autobusem Volánbusz. Konkrétně přes Balatonfüred jezdí do Budapešti linky 1190, 1201 a 1202. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Cena jízdenky je Ft 2520,00. Vlaky jezdí většinou s přestupem v Szekesfehervar.