CHORVATSKO 2014

Chorvatsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Chorvatsko 2014

Pokud je Chorvatsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2014. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Chorvatska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Chorvatsku, o výletech do národních parků a zajímavých měst, o plážích, o obchodech a restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Chorvatsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 27.08.2014, 11:41.
V září jedeme do Umagu, ale počasí moc nepeřeje. Chci se zeptat, zda existuje lodní doprava (kyvadlovka), která by nás svezla třeba na jeden den z Umagu do Dubrovníku nebo alespoň někam dolů, kde by třeba nepršelo. Děkuji. Renata.

O žádném takovém trajektu z Umagu nevíme. Podle našeho názoru je to však dost nereálná představa. Lodní trasou je to z Umagu do Dubrovníku něco přes 500 km. Cenově by to bylo hodně vysoko a časově na jeden den rozhodně ne. I autem vychází jedna cesta přibližně kolem osmi hodin.

# 25.08.2014, 11:33.
Ještě bych se chtěl zeptat, jak by to bylo s výletem do Benátek. Chtěl bych jet z Rabacu autem. Nebo je lepší zvolit jinou variantu? Případně nějaké tipy na cestování po Benátkách a zajímavá místa na navštívení? Mockrát děkuji. Tomáš.

Jezdí odtud i trajekt společnosti Venezia Lines. Kalkulaci si můžete provést na stránce Trajekty - Croatia. Cena je však neúměrně vysoká. Pokud nejedete sám, vyplatí se to autem. Tipy a informace najdete v našich otázkách a odpovědích - Benátky nebo v reportáži Benátky 2013.

# 22.08.2014, 13:40.
Zajímala by mě cesta z Plzně do Rabacu. Jaká by byla nejlepší možná trasa? Níže už to bylo popisováno, ale platí to i v letošním roce? Jaké budou poplatky za tuto trasu? Děkuji. Tomáš.

Nejrychlejší a nejpohodlnější trasa vede přes Rozvadov, Regensburg, Mnichov a Salzburg. Nejkratší trasa (přibližně o 130 km kratší než předchozí) přes Klatovy, Železnou Rudu, Passau a Salzburg. Obě varianty pak pokračují přes Villach, Ljubljanu, Postojna, Opatija do Rabacu. V Německu se dálnice neplatí, v Rakousku stojí desetidenní dálniční známka € 8,50, průjezd tauernskými tunely € 11,00, Karawanken tunelem € 7,00, týdenní dálniční známka ve Slovinsku € 15,00 a měsíční € 30,00. V Chorvatsku na dálnici A7 zaplatíte HRK 8,00 a za průjezd tunelem Učka HRK 29,00. Mýtné při cestě zpět je ve stejné výši.