SALCBURSKO 2007

Salcbursko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Salcbursko 2007

Pokud je Salcbursko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2007. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Salcburska autem, o poplatcích na dálnicích, o poplatcích na horských silnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o Salcburské kartě, o soutěskách, o ledovcích, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Salcbursku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 11.08.2007, 14:27.
Vaše reportáž Salcbursko 2002 je velmi inspirativní a protože se za týden chystáme do Gossau do apartmánu Bergblick stejně jako Vy, tak mám otázku ohledně karty. Karty již mám, objednal jsem si je přes CK, ale nikde není jasně uvedeno, zda lze použít kartu na opakovanou návštěvu atrakce. Mám na mysli např. lanovku Gosaukammbahn, kdy jeden den bude špatná viditelnost a tak druhý den bych chtěl vyhlídku opakovat a nevím tedy, zda by to bylo opět zdarma. Jak se Vám v Bergblicku líbilo ubytování? Děkuji. Stanislav.

S kartou byste měli obdržet informační brožurku, ve které jsou u každé atrakce uvedeny informace v němčině a angličtině + přeškrtnutá cena (pro informaci, kolik běžně atrakce stojí). Je zde uvedeno, zda je vstup pouze jednou nebo neomezeně. Konkrétně u Gosaukammbahn Zwieselalm je uvedeno Einmalige frei Berg - und Talfahrt / One free ascent and descent. Takže pouze jednou nahoru a jednou dolů zadarmo. Tam kde je Freie Betg - und Talfahrt / Unlimited free ascent and descent, tak tam můžete jezdit pořád. Pokud jste informační brožurku neobdrželi, můžete si ji stáhnout po částech (lanovky, koupaliště atd.) ze Salzburgerland Card. V Apartments Haus Bergblick je pěkné ubytování. Byli jsme už v rakouských Alpách několikrát, Bergblick odpovídá standardu, který je v Rakousku dost vysoko. Apartmány jsou otočeny směrem ke Gosaukamm, takže přímo z terasy se můžete dívat na to nádherné panorama při kafíčku nebo vínku. K dispozici je dětský koutek a sportovní koutek (pingpong, šipky atd.). Za příplatek sauna.

# 10.08.2007, 07:52.
Chtěli jsme se jen informovat, zda díky kartě Sommerjoker byly vstupy do vybraných objektů opravdu zadarmo a nebo zda jste obdrželi jen slevy. Děkuji za rychlou odpověď, zítra vyjíždíme do Salzkammergut a tak nám moc času nezbývá. S pozdravem Šárka.

Ano, všechny vstupy na atrakce (lanovky, soutěsky, hrady, jeskyně, muzea, koupaliště atd.), které byly uvedeny v brožurce karty (přibližně 200) byly zdarma resp. v ceně té karty. V ceně karty je i 24. hodinová Salzburg Card, která funguje naprosto stejně - všechny vstupy do muzeí, zoo atd. během 24 hodin zdarma. V brožurce jsou uvedeny ještě další místa (bonusy), kde lze získat při předložení karty slevu. V současnosti se karta jmenuje Salzburgerland card a je 6. nebo 12. denní. Veškeré informace najdete na Salzburgerland Card, kde si můžete stáhnout v PDF informační brožurku. Tištěnou dostanete při zakoupení karty.

# 24.07.2007, 07:24.
Na internetu jsem narazil na Vaše stránky a jelikož jedu na dovolenou do Rakouska, chtěl bych se zeptat, zda něco nevíte o kartě Salzburgerland Card? Měla by to být nějaká karta na vstupy zdarma jako jsou památky, lanovky atd. Bohužel nevím, kde si tuto kartu pořídit a na jaké památky je vstup zdarma a zda je zdarma zcela nebo je jen sleva. Údajně platí 6 dní, stojí 1150,- Kč a funguje pro 180 památek, ale nemohu sehnat seznam a nevím, zda se mi to vyplatí si kartu koupit či ne. Převážně budeme cestovat lanovkou. Můžete mi prosím poradit? Děkuji. Jaroslav.

V době, kdy jsme byli v Salcbursku a tuto kartu jsme využívali, jmenovala se Sommer Joker. V současné době se jmenuje Salzburgerland Card a rozhodně se vyplatí. My jsme tenkrát zaplatili za naše týdenní karty dohromady € 100,00, tedy přibližně 3000,- Kč a využili jsme služby, které by nás stály více jak 20000,- Kč. Kartu lze zakoupit ve všech informačních kancelářích v Salcbursku nebo na pokladnách partnerů a nebo si ji lze objednat přes internet. Ke kartě dostanete informační brožurku s mapou míst a jejich podrobným popisem včetně původní ceny a provozní doby. Základních přibližně 200 lanovek, soutěsek, hradů, koupališť atd. je pak zdarma. U pokladny např. u lanovky předložíte kartu a dostanete standardní jízdenky. Jako bonus existuje řada dalších partnerů, kteří po předložení karty poskytují významné slevy. Jejich seznam je rovněž v brožurce. V Salzburgerland Card je integrovaná i 24 hodinová Salzburg Card, která umožňuje během 24 hodin od prvního použití využívat dopravu v Salzburgu, navštívit řadu muzeí, paláců apod. Jejich seznam je rovněž v brožurce. Brožurku si můžete rovněž objednat zdarma přes internet. Vše o Salzburgerland Card najdete na portále Salzburgerland Card, kde jsou ceny, veškeré informace o místech, můžete si zde stáhnout v PDF formátu i mapy, seznam míst apod., prakticky po částech celou brožurku, kterou obdržíte při nákupu karty, takže se se vším můžete dopředu seznámit a plánovat. Rakousko má svůj turistický systém jeden z nejpropracovanějších a nejdokonalejších v Evropě. Obdoby této karty existují prakticky ve všech spolkových zemích - například v Korutanech Kaearten card, v Tyrosku Oetztal card atd.

# 10.06.2007, 13:02.
Našel jsem Vaši reportáž Salcbursko 2002 a moc se mě líbila. Chceme teď s manželkou a dvěma dětmi (8 a 12 let) v srpnu na 4 dny do této oblasti. Shodou okolností jsme si zamluvili přes Čedok ubytování v Gosau v apartmánech Bergblick. Bohužel ani jeden z nás neumí německy, takže jsme odkázáni pouze na informace na internetu. Chceme navštívit - tedy spíše kopírovat Vaši cestu (Krimmelské vodopády, jezera, Dachstein, Hallstatt, Salzburg adt., v trošku zkrácené verzi). Proto bych se Vás chtěl zeptat, jak je to s tou kartou. Na internetu se o ni zmiňují a odkazují na přibližně 190 míst. Podle mapy lze vyfiltrovat tyto lokace. Jsou opravdu v ceně té karty, nebo máme počítat s dalšími finančními náklady? Předem děkuji za odpověd nebo za další podněty či tipy k naší cestě. S pozdravem Petr z Kroměříže.

Máme velký dluh, v této oblasti jsme byli ještě dvakrát, připravujeme reportáže Solná komora 2004, což je oblast Halstattu, Dachsteinu atd. a Dachstein 2006 - na druhé straně, kdy jsme poznávali oblast v okolí Ramsau. Určitě by informace, které tam zveřejníme byly pro Vás zajímavé. K Vašemu dotazu. V době, kdy jsme byli v Salcbursku - Salcbursko 2002, jmenovala se karta Sommer Joker. Nyní se jmenuje Salzburgerland Card a je trochu vylepšená, lze koupit 6. denní nebo 12. denní kartu (rozdílné ceny). Obě mají integrovanou 24. hodinovou Salzburg card. Základních 190 atrakcí je skutečně v ceně (tj. lanovky, soutěsky, hrady, vodopády, koupaliště atd.), další množství atrakcí nazvané jako partnerské jsou po předložení karty se slevou. Mapku, ceny, seznam atrakcí a všechny ostatní informace najdete na stránkách Salzburgeland Card. Při zakoupení karty dostanete kvalitní příručku s popisem míst, otevíracími dobami atd. Na uvedené adrese je i částečně česká verze. [nahoru]