ROSOLINA MARE 2015

Rosolina Mare v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Rosolina Mare 2015

Pokud je Rosolina Mare cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2015. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Rosolina Mare, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o výletech k deltě Pádu, o výletu do Chioggia a Benátek, o nakupování, o trzích, o restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Rosolina Mare, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 10.08.2015, 15:33.
Chci se informovat o povinné výbavě auta. Cesta Praha - Rosolina Mare. Myslím tím hlavně hasící přístroj. Děkuji. Pavel.

Podle Vídeňské úmluvy o silničním provozu se signatáři zavazují posuzovat povinnou výbavu vozidla podle platných zákonů země ve které je vozidlo registrováno. To je ale prakticky těžko vymahatelné, takže spíše doporučujeme se přizpůsobit povinné výbavě země, do které vyrážíte. Samozřejmě včetně projížděných zemí. V tomto případě Rakousko, popř. i Německo. V těchto zemích není podle našich informací povinný hasící přístroj. Tato povinnost je v pobaltských zemích - Estonsko, Litva, Lotyšsko, Polsko a také v Turecku, Bulharsku, Rumunsku, Řecku a na Ukrajině.

# 08.08.2015, 16:57.
Rád bych se zeptal na cestu do Rosolina Mare z Pardubic. Po zkoumání možné cesty přemýšlím vyzkoušet cestu mimo placené úseky a to po celou trasu. Můžete mi poradit, zda je myšlenka dobrá? Je ztráta jen časová a silnice vpořádku? Díky. Martin.

Je to reálné řešení. Když si přečtete naši reportáž Rosolina Mare 2013, je tam cesta popsaná. Cestujte samozřejmě přes Brno a v Rakousku si dálniční známku zakupte, tam se to mimo dálnici nevyplatí. Doporučujeme ještě cestu po dálnici v úseku Udine - S. Giorgio. Mýtné Vás přijde na € 2,10. Silnice jsou vpořádku.

# 04.08.2015, 12:00.
Chtěla bych se zeptat na nejlepší variantu cesty a poplatky, budeme vyjíždět ze Slavkova u Brna. Nástup máme v sobotu 8.8.2015 v 16:30 až 19:00. Jak dlouho přibližně v hodinách cesta potrvá a zda nám doporučíte v kolik vyjet? Jedeme 3 dospělí a 2 malé děti. Zda je voda z kouhoutku v Itálii pitná, nebo ji máme koupit v obchodě? Děkuji za vaši odpověď. Pavla.

Cesta je popsaná v naší reportáži Rosolina Mare 2013. V Rakousku stojí desetidenní dálniční známka € 8,70. Pokud pojedete celý úsek od Tarvisio po Mestre po dálnici, zaplatíte € 17,30. To samé při cestě zpět. Bohužel 8.8. je stále termín spadající do nejvyšší sezóny. Počítejte s tím, že se mohou tvořit po napojení na A4 za Udine kolony. Cesta trvá bez přestávek přibližně 9 hodin. Těžko poradit, kdy vyjet. S ohledem na děti je nejlepší jet přes noc, kdy není takové horko. Dobu je třeba volit také s ohledem na řidiče. Někomu nevyhovuje cesta v noci. Každopádně volte dostatečnou časovou rezervu pro případné zácpy. Ohledně pitné vody je třeba kontaktovat přímo ubytovatele, recepci apod. My jsme bydleli v Rosa Pineta Nord a tam tekla voda pitná.

# 02.08.2015, 02:19.
Jedeme první týden v září do Rosolina Mare. Mám zatím zkušenost jen z Chorvatska a Maďarska - vždy jsme na místě našli ubytování podle cedulky Apartement free nebo obdoby. Bez předchozí rezervace a za velmi dobrou cenu. Chci se zeptat, zda jsou v Rosolina Mare také takové možnosti. Tedy apartmánky soukromých osob nedaleko od moře. Helena.

V Itálii to nefunguje jako v Chorvatsku. Pokud chcete kupovat ubytování až na místě, doporučujeme se obrátit na některou z místních agentur. Jejich seznam najdete na mapě umístěné v našem článku Rosolina Mare.

# 24.07.2015, 12:24.
Příští týden odjíždíme do Rosolina Mare a poté do Toscolano Modemo a zpět do Prahy. Mohl byste mi poslat, kde se dá po cestě nějak rozumně tankovat mimo Itálii? Děkuji. Honza.

Viz náš článek Rakousko - italská hranice nabízí slevu. Vyzvedněte si ji a odpověď ze dne 22.01.2015, 17:22 a ze dne 24.06.2014, 18:22.

21.07.2015, 15:04.
Chtěl bych se zeptat, zda se v městečku Rosolina Mare nachází zdarma veřejně přístupná wifi síť. Děkuji za odpověď. Tomáš.

Rosolina rozjela projekt Free Wifi Zone, který zpřístupňuje internet veřejnosti zdarma. Kromě Rosolina budou internet zpřístupněn v okolních vesnicích i přímořských letoviscích. V současné době by měly být v Rosolina Mare pokryty kongresové centrum na Piazzale Roma a Piazza San Giorgio na druhé straně letoviska. Internet by měl být přístupný po registraci zdarma na stránce, která se objeví při prvním připojení k Free Wifi.

# 14.07.2015, 22:00.
V září s rodinou jedeme ze Zvíkovského Podhradí - kousek od Písku - do Rosolina Mare v Itálii. Chtěla bych se zeptat na nejlepší trasu a kolik budeme platit mýtné po cestě. Děkuji. Lucie.

Vaše optimální trasa je následující: Zvíkovské Podhradí - České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,70, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 11,00 a na mýtném v Itálii € 17,30. To samé při cestě zpět. Ve Vašem termínu by měla být trasa průjezdná bez problému.

# 13.07.2015, 21:08.
Moc Vám děkuji za rychlou odpověď. S Vašimi stránkami jsem velmi spokojená. Slovo fígle jsem spíše myslela, zda tam nejsou nějaké nečekáné problémy s automatem. Moc Vám děkuji za odpověď. Kateřina.

Automat moc mluví, ale dá se to zvládnout :-)

# 13.07.2015, 14:05.
Chtěla bych vědět, jak probíhá platba mýtného v Itálii, zda lze zaplatit hotově, nebo kartou a zda nejsou nějaké fígle při platbě? Odjíždíme 18.7. z Českých Budějovic do Rosolina Mare. Děkuji za informaci. Kateřina.

Lze platit hotově i kartou. Při platbě kartou doporučujeme volit bránu s obsluhou, která je označená symbolem ruky s penězy. Tady samozřejmě zaplatíte i hotově. Pokud chcete platit hotově, je výhodnější volit bránu s automatem, kde je pak průjezd většinou o něco rychlejší. Popis takové platby najdete v článku Podruhé na Gargano a Potřetí na Gargano. Nevíme, jaké fígle máte namysli. Nicméně doporučujeme mýtné zaplatit, pokud budete mít nějaké problémy, je tam červené tlačítko pro přivolání obsluhy. Většinou Vám však otevře bránu a je na Vás dlužné mýtné vyrovnat. Lístek, který Vám v tomto případě vyjede, už obsahuje i Vaši SPZ. Tato varianta je popsaná v článku Jedeme domů.

# 12.07.2015, 21:47.
V pátek vyjíždíme ve 20:00 z Mikulova do Rosolina Mare. Potřeboval bych poradit, kde natankovat LPG. Jednu stanici jsem našel u města Loipersdorf im Burgerland, ale dále už je to horší. BP Doppler Klagenfurter má otevřeno jen do 23:00. Děkuji za odpověď. Petr.

Dálniční čerpací stanice u Loipersdorf je v provozu nonstop a je v dostatečném předstihu značená. V Itálii na dálnici na Ledra Ovest, Gonars Nord a Bazzera Nord. Kousek za Chioggia pak po levé straně u IP.

# 07.07.2015, 10:59.
1. srpna vyrážíme směrem Sokolov - Rosolina Mare. Ze západních Čech vždy doporučujete cestu přes Innsbruck a Brenner. Často ale také slyšíme variantu přes Villach a Udine, kde bychom využili Vámi doporučované tankování v Arnoldsteinu. Má cesta přes Villach v porovnání s Innsbruckem ekonomický i časový smysl, pokud máme v plánu Itálii absolvovat mimo dálnici? Děkuji. Petr.

Předpokládáme, že mimo dálnici plánujete jet v Itálii. Do Rosolina Mare máme tuto cestu mimo dálnici projetou a je to bez problému. Cesta je popsaná v našich italských reportážích.

# 02.07.2015, 00:19.
Potřebuji poradit. Teď v sobotu 4.7. jedeme s rodinkou do Rosolina Mare - do Rosapineta Sud. Chci se zeptat, zda nemáte o tomto kempu nebo zařízení nějaké informace, jak je v místním supermarketu draho a zda není v okolí nějaký levný supermarket? Nechce se nám táhnout veškeré potraviny z domova, např. jogurty apod. A na které pumpě před italskými hranicemi u Villachu je nejlepší natankování nafty? Děkuji Vám za odpověď. Jan.

Bydleli jsme v Rosapineta Nord a vše bylo vpořádku. Bezvadně vybavený kemp, skvělá pláž, vše fungovalo. Rosapineta Sud bude něco podobného. Veškeré informace o Rosolina Mare a okolí, cestě, tankování atd. najdete v naší reportáži Rosolina Mare 2013.

# 28.06.2015, 08:02.
Prosím o radu na cestu z Brna do Rosolina Mare. Jak vysoké jsou poplatky a platí se za průjezd Slovinskem? Děkuji za odpověď. Petr.

Přes Slovinsko určitě nejezděte. Vzdálenostně i časově neušetříte a navíc zaplatíte € 30,00 za měsíční dálniční známku (na 8 až 30 dnů), což je oproti úspoře na mýtném v Itálii ve výši € 6,40 podstatný nárust. Jeďte klasickou trasu: Brno - Mikulov - Vídeň - Graz - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,70 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 17,30. To samé při cestě zpět. Cesta je popsaná v naší reportáži Rosolina Mare 2013, tipy na tankování a úsporu při následné cestě do Itálie v článku Rakousko - italská hranice nabízí slevu. Vyzvedněte si ji.

# 23.06.2015, 13:40.
Příští týden se chystáme do Rosolina Mare, do komlexu Patio. Chci se zeptat na cenu pláží, popřípadě zda mě něco doporučíte. Děkuji za odpověď. Petr.

Plážový servis stojí přibližně od € 50,00 do € 80,00 na týden. V Rosolina Mare je také hodně volných pláží.

# 14.06.2015, 21:46.
31.7.2015 vyrážíme s rodinou do Itálie - Rosolina Mare z Prahy, potřeboval bych poradit jakou nejvýhodnější trasu zvolit a na kolik přijdou veškeré poplatky. Děkuji Honza.

Viz naše odpověď ze dne 30.05.2015, 22:55.

# 14.06.2015, 19:10.
Chystáme se s šestnáctiletým synem začátkem července s karavanem do Itálie. Rádi bychom kemp ne moc na jihu, se slušnými umývárkami, pěkným mořem, mohl by být i bazén. Co nepotřebujeme, jsou animační programy a atrakce. Potěšilo by i parkování auta u karavanu. Měli byste nějaké tipy? Děkuji. Markéta.

Doporučujeme Rosapineta Nord v Rosolina Mare. Přečtěte si naši reportáž Rosolina Mare 2013. Jinak databáze italských kempů najdete na portále Camping a Unicamping.

30.05.2015, 22:55.
Poprosím o radu ohledně cesty z Prahy do Rosolina Mare. Google mě dává cestu: Praha - České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Udine - Venezia - Rosolina Mare, nebo Praha - Mnichov - Bolzano - Trento - Verona - Rosolina Mare. Jde mě o poplatky v Rakousku a Itálii. Jakou cestou jet a kolik zaplatím za tunely v Rakousku a dálnici v Itálii? Děkuji moc. Martin.

Optimální trasa je následující: Praha - České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,70, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 11,00 a na mýtném v Itálii € 17,30. To samé při cestě zpět. Tipy na úsporu najdete v našem Cestovatelově blogu. Trasa přes Mnichov a Brenner je o trochu kratší a o € 3,80 na poplatcích dražší. Problémem může být dálnice kolem Mnichova. Pokud pojedete v kritických termínech z pátku na sobotu na přelomu sezónních měsíců 6/7 nebo 7/8, bude nejhorší dálnice mezi Salzburgem a tauernskými tunely. V tomto případě bychom doporučovali cestu přes Brno, Mikulov a Vídeň. Větší vzdálenost se Vám vrátí úsporou na mýtném za tauernské tunely. Nicméně zácpám za Udine před středisky Lignano a Bibione se také nevyhnete.

# 12.05.2015, 15:38.
18.5 vyrážíme do Rosolina Mare. Chceme s pětiletým synem kempovat na zmíněném pobřeží. Je nutné si předem rezervovat místo, nebo stačí když tam dojedeme, rozhlédneme se a vybereme? Je tam už čas vhodný na stan? Jaké teplo tam bývá přes den a v noci a jak teplé je moře? Děkuji! Olga.

V tomto termínu rezervaci nepotřebujete. Doporučujeme si kempy předem vybrat na Camping, kde najdete i odkazy na oficiální stránky s cenami. My jsme v tomto termínu pod stanem s malými dětmi spali na jednu noc v Numanna v roce 2002. Tehdy bylo ráno dvacet stupňů. Současné předpovědi pro Rosolina Mare uvádějí přes den 18 až 20 stupňů, ale zpočátku deštivo. Počítejte s tím, že noční teploty mohou ještě klesnout pod 15 stupňů.

# 09.05.2015, 12:48.
Rád bych Vás požádal o radu, kudy jet z Černošic do Rosolina Mare a jaké budou poplatky. Jedu dodávkou pro 8 lidí a je do 3,5 tuny. Čili jako osobní auto. Zda jsou nějaké rozdíly? Jedeme 5.6.2015. Předem moc děkuji. S pozdravem Pavel.

Vaše optimální trasa je následující: Černošice - České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,70, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 11,00 a na mýtném v Itálii € 17,60. Je to pro kategorii vozidel se dvěma nápravami - B. Rozdíl oproti standardnímu automobilu je € 0,30 :-) Poplatky při cestě zpět jsou ve stejné výši.

# 05.05.2015, 13:23.
V srpnu jedeme s rodinou do Rosolina Mare. Jsou v této oblasti mušličky? Děti se na ně hrozně těší. Moc děkuji za odpověď. Veronika.

Mušle jsou zde jen asi půl centimetru malé, zavřené a hladké. Tedy nic pro sběratele mušlí.

# 17.04.2015, 17:28.
Prosím, jaká je nejvýhodnější, případně nejkratší cesta z Bruntálu do Rosolina Mare? Kolik si máme připravit na mýtné a dálniční známky? Pojedeme na 8 dní koncem června. Pokud si najdete čas na opověď, moc děkuji. S pozdravem a přáním pěkného dne Jana.

Jeďte klasickou trasu Bruntál - Olomouc - Brno - Mikulov - Vídeň - Graz - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,70 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 17,30. Celkem tedy € 43,30 za obě cesty. Můžete ušetřit tím, že pojedete mimo dálnici v úseku Tarvisio - Gemona. Pak Vás vyjde mýtné na € 11,30, celkem za obě cesty € 31,30, úspora € 12,00. Přečtěte si reportáž Rosolina Mare 2013. Najdete tam jednak popis cesty, ale také tipy na tankování a na výlety.

# 03.04.2015, 10:55.
Řehůřkovi, mockrát děkuji za Vaši odpověď. Po pravdě - ani jsem nečekala, že se mi vůbec někdo ozve, natož s tak vyčerpávajícími informacemi. Jste skvělí a Vaše informace a odkazy určitě využijeme. Je příjemné zjištění, že jsou lidé ochotni takto druhým poradit. Pokud byste měli ještě nějaké dobré rady (např. kde se dobře a levně najíst a o nějakých zajímavých a turisticky méně frekventovaných místech), určitě nás potěší. Jedeme autem v květnu do Rosolina Mare, kde budeme ubytováni 6 dní a odtud hodláme podnikat výlety. Kromě Benátek uvažujeme ještě o Padově a snad Vicenze (to zatím zvažujeme - nechceme strávit zbytečně čas v autě). Ještě jednou děkuji a přeji mnoho dalších hezkých zážítků při cestování. Blanka.

Pročtěte si již zmiňovanou reportáž Rosolina Mare 2013, která je napsaná tak, aby byla právě tím průvodcem po zajímavých výletech po okolí a zdrojem praktických informací.

# 02.04.2015, 12:16.
Moc děkuji za odpověď. Na Vašich stránkách jsem našla odkaz na tuto stránku rosolina-mare.it, kde nabízí ubytování v apartmánech. Máte zkušenost se zajištěním ubytování přes tuto stránku? Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Dana.

Osobně s Agenzia Adriatico zkušenosti nemáme. Ubytování jsme si zajišťovali přes Dertour Reisen. Nicméně tato agentura je uváděna v oficiálních turistických informačních materiálech. Nebáli bychom se ji oslovit.

# 01.04.2015, 11:13.
V červenci jedeme s partou lidí na dovolenou do Rosolina Mare, chtěla bych se zeptat, jak je to zde s nočním životem? Jsou zde nějaké bary nebo diskotéky? Či nějaké náměstí? Moc děkuji za odpověď. Dana.

Centrem nočního života v Rosolina Mare je Viale dei Pini, prostor kolem Centro Congressi a samozřejmě bary na pláži. Mapu najdete v naší reportáži Rosolina Mare 2013, kapitola Rosolina Mare.

# 29.03.2015, 12:27.
Nevíte, prosím, zda je možné dostat se lodí z Chioggia do Benátek a za jakou cenu? Jedeme v květnu do Rosolina Mare. Děkuji za odpověd. Blanka.

Z Chioggia do Benátek jezdí linka č. 19. Jízdenka stojí € 8,00, zpáteční € 14,00. Zpáteční pro tříčlennou rodinu € 36,00 a zpáteční pro čtyřčlennou rodinu € 48,00. Linku provozuje Raffaello Navigazione. Z Isola dell' Unione odjíždí v 9:00 a v Benátkách na San Marco je v 10:30. Zpět pak jede v 17:00 a na Isola dell' Unione je v 18:30. Linka jezdí každý den, ale bohužel jen sezónně od 1.6. do 30.9. Mimo toto období (ale i v tomto období) je řešením linka ACTV č. 11 z Chioggia na Lido a odtud pak už standardní dopravou pokračovat např. na San Marco. Po Pellestrina a Lido probíhá přeprava autobusem. Platí zde standardní tarify ACTV. Jízdní řády a ceníky viz výše uvedené stránky. Parkování a cestu k přístavišti najdete v naší reportáži Rosolina Mare 2013, kapitola Chioggia.

# 01.03.2015, 15:21.
Přes léto se chystáme na dovolenou do Rosolina Mare. Chtěla bych vědět nejrychlejší trasu z Českých Budějovic do Rosolina Mare. Dálniční poplatky v Itálii a Rakousku. Kateřina.

Vaše optimální trasa je následující: České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,70, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 11,00 a na mýtném v Itálii € 17,30. Poplatky při cestě zpět jsou ve stejné výši.

# 28.02.2015, 20:06.
V červenci jedeme z Karlových Varů do Rosolina Mare. Chtěla bych se Vás zeptat na nejlepší cestu a na kolik nás vyjdou poplatky. Jedeme osobnim autem. Děkuji. Hana.

Vaše optimální trasa je následující: Karlovy Vary - Cheb - Marktredwitz - Regensburg - Mnichov - Innsbruck - Brenner - Verona - Padova - Chioggia - Rosolina Mare. V Německu se letos dálnice ještě neplatí, v Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,70, za průjezd Brennerem zaplatíte € 9,00 a na mýtném v Itálii € 23,10. Poplatky při cestě zpět jsou ve stejné výši. Pokud pojedete na víc jak deset dnů, vyplatí se Vám zakoupit dvě desetidenní dálniční známky než jednu dvouměsíční. Je to levnější. Můžete zvolit i o přibližně 50 km delší trasu přes Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia. V tomto případě zaplatíte v Rakousku za průjezd tauernskými tunely € 11,00 a na mýtném v Itálii € 17,30. Poplatkově v obou směrech je to celkem o € 7,60 méně (což jsou více méně zvýšené náklady na pohonné hmoty na těch 100 km), navíc máte ale možnost další úspory. Více informací najdete v naší reportáži Rosolina Mare 2013.

# 22.02.2015, 19:59.
Na začátku září se chystáme jet do Rosolina Mare. Chtěl bych se zeptat na optimální trasu i cenově. Pět let zpátky jsem tam byl a myslím, že jsem jel přes Mnichov a Villach. Nechci jet po okreskách a chtěl bych se zeptat i na cenu cesty ze Železné Rudy až do Rosolina Mare s naftovým autem se spotřebou do 6. litrů + všechny poplatky po cestě. Děkuji za odpověď. H.

Ze Železné Rudy Vás nejlépe jak na poplatky, tak na pohonné hmoty vyjde následující trasa: Železná Ruda - Hengersberg - Passau - Atheim - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,70, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 11,00 a na mýtném v Itálii € 17,30. Poplatky při cestě zpět jsou stejné. Pokud pojedete na více jak 10 dnů, kupte si druhou desetidenní známku, je to levnější než dvouměsíční. Při spotřebě 6 litrů na 100 km a současné průměrné ceně nafty v Itálii € 1,50 Vás pohonné hmoty přijdou na € 126,00. K tomu mýtné € 65,30, celkem tedy € 191,30 resp. € 200,00 pokud pojedete na více jak 10 dnů. Teoreticky v Itálii tankovat nemusíte, potom to vyjde levněji. Další tipy najdete v Cestovatelově blogu a v reportáži Rosolina Mare 2013.

# 16.02.2015, 18:47.
Chystáme se v červnu na dovolenou do Rosolina Mare a chceme na výlet do Benátek, pojedeme autem. Můžete nám poradit, jak se tam dostaneme a hlavně, kde zaparkovat v Benátkách auto a jak je to daleko z parkoviště do centra? Popište, prosím, jak jste to udělali vy. Moc nám to pomůže. Děkuji. Pavla.

Vše je to popsané v reportáži Rosolina Mare 2013, konkrétně v kapitole Cesta domů s vazbou na reportáž Benátky 2013. Pokud chcete cestovat do Benátek během pobytu, možná bude pro Vás zajímavá kapitola Chioggia - parkování a doprava do Benátek.

# 02.01.2015, 17:17.
Zajímalo by mě, zda v Rosolina Mare je lunapark a herny pro děti a zda tam jsou i nějaké slavnosti. Děkuji. Romana.

Doporučujeme si pročíst naši reportáž Rosolina Mare 2013. Najdete tam informace o letovisku, mapu, informace o trzích apod. Atrakce pro děti (ruské kolo atd.) se nacházely na Piazzale Europa směrem k věži, menší pak na Via dei Salici. Mnoho atrakcí je u jednotlivých pláží a také po celém letovisku. Večerní program probíhá většinou u kongresového centra.