ROSOLINA MARE 2014

Rosolina Mare v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Rosolina Mare 2014

Pokud je Rosolina Mare cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2014. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Rosolina Mare, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o výletech k deltě Pádu, o výletu do Chioggia a Benátek, o nakupování, o trzích, o restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Rosolina Mare, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 15.07.2014, 06:17.
Chystáme se s manželem a 2. letou dcerou do Itálie, do Rosolina Mare. Líbila by se nám cesta přes České Budějovice. Kolik zaplatíme na poplatcích a kudy máme jet? Děkuji. Klára.

Vaše optimální trasa vede přes Linz, Salzburg, Villach, Tarvisio, Udine, Mestre, Chioggia do Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,50 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 18,10. Poplatky při cestě zpět jsou ve stejné výši. Doporučujeme si přečíst Cestovatelův Blog a reportáž Rosolina Mare 2013.

# 14.07.2014, 11:17.
Chtěla bych se zeptat, zda mi poradíte nejlepší a nejlevnější cestu + poplatky. Trasa Úněšov - San Marino nebo Rosolina Mare. Strašně moc vám děkuji. Jedeme poprvé, tak bychom potřebovali poradit. Michaela.

V úvahu připadají dvě varianty. První: Úněšov - Stříbro - Rozvadov - Regensburg - Mnichov - Innsbruck - Brenner - Verona - Vicenza - Padova - Chioggia - Rosolina Mare. V případě jízdy do San Marino z Verony na Modena - Bologna - Rimini Sud - San Marino. V Německu se dálnice neplatí, v Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,50 a za průjezd Brennerem zaplatíte také € 8,50. Na mýtném v Itálii v případě jízdy do Rosolina Mare zaplatíte € 20,10, v případě jízdy do San Marino € 33,40. Druhá: Úněšov - Stříbro - Rozvadov - Regensburg - Mnichov - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V případě jízdy do San Marino můžete pokračovat dál na Ravenna a Rimini Sud nebo z Mestre na Padova - Bologna a Rimini Sud. Oproti první variantě budete v Rakousku platit místo Brenneru průjezd tauernskými tunely v ceně € 11,00 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 18,10, v případě jízdy do San Marino po dálnici € 35,80. Poplatky při cestě zpět jsou ve stejné výši. Trasa přes Tarvisio nabízí větší možnosti úspory. Přečtěte si náš Cestovatelův Blog, reportáž Gargano 2008 a reportáž Rosolina Mare 2013.

# 18.06.2014, 15:08.
Na webu jsem zjistil, že z Chioggia do Benátek jezdí trajekt. Nemáte s ním nějakou zkušenost? Josef.

Spoj ACTV č. 19 jezdí z Isola dell' Unione a Piazzetta Vigo v Chioggia na San Zaccaria Pieta v Benátkách. Linka je sezónní a funguje do konce září. Jízdenku lze zakoupit na pokladnách v koncových zastávkách nebo přímo na palubě. Základní cena je € 8,00, zpáteční jízdenka stojí € 14,00. Zpáteční pro tříčlennou rodinu stojí € 36,00 a pro čtyřčlennou rodinu € 48,00. Z Chioggia Isola dell' Unione odjíždí v 9:05, z Piazzetta Vigo v 9:15 a v Benátkách je v 10:45. Zpět pak jede v 17:00 a do Chioggia dorazí v 18:30 resp. 18:40. Existuje ještě celoroční kombinovaná (autobus, loď) linka č. 11. Po ostrovech jede autobus a mezi ostrovy trajekt. Jízdní řád najdete na výše uvedených stránkách.

# 13.05.2014, 13:46.
Nadšeně jsem přijala váš tip na Rosolina Mare. Ovšem ve hře mám i kemp, který je už velmi blízko Benátek, cena s německou cestovkou je příznivá, ubytování i kemp se mi líbí, ale mám trošku obavu o čistotu moře a celkově okolí, když je to tak blízko k Benátkám. Máte nějakou zkušenost? Jinak ještě otázka - je moře v této oblasti klidnější, nebo jsou tam většinu času vlny? Máme malé děti (5, 3, 1). Michaela.

S tak malými dětmi stejně budete trávit většinu času u moře, takže to okolí nebude zřejmě tím rozhodujícím faktorem. V Rosolina Mare jsme s mořem byli spokojeni, vlny téměř nebyly a nebo jen malé vlnky. Moře bylo čisté. Nevíme, kde přesně je Váš kemp umístěn. Pokud severně od Benátek, neměl by být problém, pokud jižně, tak obecné reference nemáme.

# 11.05.2014, 09:59.
Prosím o radu, přijedu do Venezia Mestre 22.5. se Student Aagency a potřebujeme se dostat do Rosolina Mare, klidně i taxíkem, máte nějaké kontakty a znáte přibližné ceny? Děkuji moc. Míša.

Cesta do Rosolina Mare veřejnou dopravou z Mestre je nastíněna v odpovědi ze dne 11.03.2014, 21:51. Taxi Vás přijde na přibližně € 150,00.

# 05.04.2014, 08:06.
Nejdříve bych chtěla moc poděkovat za Vaše zajímavé a užitečné stránky. Měla bych i já dotaz. V létě se již potřetí chystáme autem do Rosolina Mare. Tentokrát bychom chtěli podniknout i nějaké výlety. Vzhledem k tomu, že máme malé děti ve věku 3 a 5 let, potřebovala bych něco půldenního. Tím pádem se mi pro ně celodenní Benátky zdají dlouhé. Mám na mysli výlet (projížďku) lodí. Loni jsme byli v Chioggia, ale děti naše nadšení tamními kostely neocenily :-) Nevím, jak zajímavá by pro ně byla třeba Botanická zahrada. Kdybyste měli nějaké tipy, byla bych moc ráda. Děkuji. S pozdravem Markéta.

Tipy najdete v naši reportáži Rosolina Mare 2013. Botanická zahrada je pro děti zajímavá, nemusíte absolvovat všechny okruhy. Pokud to spojíte s vlastním výkladem - je tam velké množství žab, ještěrek atd. - může to být pro děti zajímavé. Je možné se také v polovině zastavit na pláži a vykoupat se. Nezapomeňte na dostatečné množství tekutin. Zajímavý může být i výlet k ústí řeky Adige nebo do Delty pádu. Ten druhý samozřejmě dostatečně zkrátit a zaměřit na dětský úhel pohledu. V Chioggia nejsou jen kostely, v části Sottomarina je aquapark, který zřejmě děti ocení nejvíce. Přímo v Rosolina Mare si můžete např. zapůjčit čtyřkolku a projet se ve stínu tohoto letoviska.

# 12.03.2014, 12:09.
Budeme v září ubytovaní v Rosolina Mare a rádi bychom si udělali výlet do Benátek. Rád bych se přeptal, kde je nejlepší zaparkovat auto a jak se pohybovat lodí po Benátkách. A případně kolik stojí jízdenka (dospělý, dítě). Zdeněk.

Máte několik možností. Zaparkovat ve městečku Chioggia a odtud jet kombinací vaporetta a autobusu z Chioggia přes ostrovy do Benátek nebo jet až do Benátek a zaparkovat tam. Parkování a cesta k vaporettu je popsaná v naší reportáži Rosolina Mare 2013 - Chioggia. Jízdenka do Benátek linkou ACTV č. 19 Vás přijde na € 8,00, zpáteční na € 14,00. Děti do 4. let neplatí, rodinná zpáteční jízdenka pro 3 osoby stojí € 36,00 a pro 4 osoby € 48,00. Varianta s parkováním v Benátkách je popsaná v naší reportáži Benátky 2013 - Na skok do Benátek. Parkování na celý den Vás vyjde na € 21,00. Další možnosti parkování a dopravy po Benátkách najdete v našich otázkách a odpovědích.

11.03.2014, 21:51.
V červenci mám letět do Benátek a odtud do Rosolina Mare do Campeggio Rasapineta Nord a potřebovala bych vědět, jak se tam dostanu. Předem děkuji za odpověď. Petra.

Nejschůdnější cesta je autobusem Busitalia Nord přímo z letiště Marco Polo s přestupy v Padova a Adria. Do Padova jezdí 1 až 2 autobusy za hodinu, linka 815, a doveze Vás tam za 1:05 hodiny - přibližně € 4,90. Z Padova do Adria jezdí autobusy ve stejné frekvenci, linka 904, a doba jízdy je 1:20 hodiny - přibližně € 5,50. Z Adria do Rosolina Mare je těch autobusů už méně, linka 980, a doba jízdy je 45 minut - přibližně € 4,30. Pokud přiletíte na letiště Treviso, pak jeďte autobusem ATVO za € 10,00 do Benátek na Piazzale Roma a odtud už zmiňovanou trasu autobusy Busitalia Nord č. 815. Můžete také cestovat z Mestre vlakem. Z letiště Marco Polo se tam dostanete autobusem ACTV č. 15 za € 6,00 a z letiště Treviso již zmiňovaným autobusem ATVO za € 10,00. Z Mestre FS pak jeďte vlakem Trenitalia do Rovigo a odtud do Rosolina. Jízdenka v regionálním vlaku Vás přijde na € 7,60 a cesta s přestupem bude trvat přibližně 2 hodiny. Z Rosolina FS pak jeďte autobusem Busitalia Nord - linka 980, přibližně € 2,70 a 22 minut. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 08.02.2014, 17:59.
Našla jsem náhodou vaše stránky a chtěla bych vás i já požádat o pomoc s nejvýhodnější cestou. Odjíždíme z Prahy do Rosolina Mare - apartmány La Piazzetta, nástup máme 05.07.2014. Nástup kolem druhé hodiny odpoledne. V kolik hodin bychom asi tak měli vyrazit, abychom se mohli co nejdříve ubytovat? Popřípadě jaké máme čekat poplatky? Předem moc děkuji. Martina.

Vaše optimální trasa je následující: Praha - Rozvadov - Regensburg - Mnichov - Innsbruck - Brenner - Trento - Verona - Padova - Chioggia - Rosolina Mare. V Německu se dálnice neplatí, v Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,50, za průjezd Brennerem zaplatíte také € 8,50 a na mýtném v Itálii € 22,30. Teoreticky se to dá zvládnout za 10 hodin, počítejte však s tím, že kolem Mnichova a za Mnichovem to bude náročnější. Takže bychom minimálně uvažovali o 12. hodinách. Dalo by se jet i na České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Udine - Mestre - Rosolina Mare. Trasa je přibližně o hodinu delší ale o 70 km kratší. Problémovým místem bude úsek mezi Salzburgem a tauernskými tunely. Poplatkově tato trasa přijde kromě dálníční známky na € 11,00 za průjezd tunely a € 18,10 na mýtném v Itálii. Celkově tedy přibližně stejně. Třetí varianta je přes Brno, Vídeň, Graz, Villach, Udine a Mestre. Časově vychází jako ta druhá, kilometrově ještě o 20 km více. Na druhé straně z hlediska dopravních zácp nejméně komplikovaná varianta a poplatkově nejlevnější. Nicméně zácpy se mohou tvořit i zde, především v oblasti sjezdů z dálnice na Grado, Lignano, Bibione. Platí se jen dálniční známka v Rakousku a mýtné v Itálii € 18,10. Poplatky při cestě zpět jsou ve stejné výši. My bychom volili první nebo třetí variantu. U třetí varianty máte tip na úsporu v Cestovatelově blogu v článku Rakousko - italská hranice nabízí slevu - vyzvedněte si ji. Doporučujeme Vám si přečíst celou naši reportáž Rosolina Mare 2013