ROSOLINA MARE 2009

Rosolina Mare v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Rosolina Mare 2009

Pokud je Rosolina Mare cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2009. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Rosolina Mare, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o výletech k deltě Pádu, o výletu do Chioggia a Benátek, o nakupování, o trzích, o restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Rosolina Mare, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 02.09.2009, 21:57.
Našla jsme vaše stránky a jsem z nich nadšená jak vše popisujete lidem co je zajímá do podrobna, ale nenašla jsme tady Itálii, kam jedeme do Rosolina Mare z Písku již za týden, máme tam být 12.9. Jedeme autem se dvěma dětmi 16 let a 6 let. Prosím o informace - nejkratší cestu a popis, kde se co platí po cestě. A zda budete tak hodní a zjistíte mi dálku mezi Rosolina Mare a nějakým nejbližším zábavním parkem. Hledala jsem to ale marně. Moc děkuji. C.

Vaše optimální trasa je následující: Písek - Protivín - Vodňany - České Budějovice - Dolní Dvořiště - Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 7,70, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte navíc € 9,50 a na mýtném v Itálii v úseku Tarvisio - Mestre zaplatíte € 12,70. Poplatky na cestě zpět jsou ve stejné výši. Pokud jedete na dobu delší dnež 10 dnů, vyplatí se zakoupit dvě desetidenní dálniční známky než jednu dvouměsíční. Nejbližší zábavní park (Fortuna) a aquapark (Idrofolie) jsou ve městečku Chioggia, které je vzdálené 20 km. V polovině září budou už pravděpodobně zavřené. Otevřeno však mají ve velkém zábavním parku Mirabilandia u Ravenny vzdáleném necelých 100 km. Otevřený je jen zábavní park (ne aquapark) a to jen 12.9., 13.9., 14.9., 19.9., 20.9., 26.9. a 27.9. v době od 10:00 do 18:00.

# 14.08.2009, 08:38.
Opravdu je mi trapné se na Vás stále obracet, ale neznám nikoho jiného, kdo by mi tak jasně a srozumitelně poradil. Bylo by možné mi poradit cestu (trasu) 1.) z Českých Budějovic do Rosolina Mare + poplatky, 2.) z Rosolina Mare do Říma + poplatky. Dále nevíme, jakým způsobem se mýtné v Itálii platí. Zaslechli jsme něco o telepasech a tzv. ticketách, tak nevíme, co je pro nás výhodné. Děkuji za odpověď a přeji hezký víkend. Marcela.

Vaše optimální trasa je následující: České Budějovice - Dolní Dvořiště - Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 7,70, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 9,50 a za mýtné v Itálii na úseku Tarvisio - Mestre zaplatíte celkem € 12,70. Poplatky při cestě zpět jsou ve stejné výši. Kritickým místem z hlediska dopravních zácp může být úsek před tauernskými tunely (v sezóně od pátečního odpoledne do sobotního dopoledne) a před Mestre. Z Rosolina Mare do Říma je optimální trasa následující: Rosolina Mare - Ravenna - Cesena - Perugia - Terni - Orte - Řím. Mýtné na úseku Orte - Řím je ve výši € 3,50. Při cestě zpět jsou poplatky ve stejné výši. Na bezplatné čtyřproudovce z Ravenny do Orte doporučujeme zvýšenou opatrnost. Jezdí tam hodně kamiónů a silnice je hodně rozbitá (není to však kritické). Maximálně jeďte přibližně 100 km/h. Karta Viacard je magnetická karta, která opravňuje uživatele k využití vyhrazených sjezdů a k bezhotovostním platbám dálničních poplatků. Dá se koupit v různých hodnotách, při vyčerpání jedné karty je možné použít další. V kombinaci s touto kartou může být použit malý elektronický přijímač Telepass umístěný na předním skle. Snímá mýtné automaticky a ihned odesílá data ke zúčtování. Kombinace Viacard a Telepass umožňuje plynulý průjezd veškerých zpoplatněných úseků bez zastávek. Obě možnosti se vyplatí v případě, že používáte italské dálnice často. Pro přejezd do místa dovolené doporučujeme zaplatit v hotovosti (v případě automatu) nebo platební kartou (v případě obsluhy).

# 11.08.2009, 12:57.
Chtěla bych se zeptat, jaká je nejlepší cesta z Kolína do Rosolina Mare. A chceme tam přijet ráno, ale ubytování máme v Residenci Pineda až po 19. hodině. Dá se tam někde dobře zaparkovat, jít k moři a až navečer se ubytovat? Děkuji mnohokrát. Gabriela.

Vaše optimální trasa je následující: Kolín - Praha - Brno - Břeclav - Poštorná - Grosskrut - Vídeň - Graz - Klagenfurt - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. Poplatkově Vás přijde na € 7,70 za rakouskou desetidenní dálniční známku a € 12,70 na mýtném v Itálii. Druhou možností je jet na Rozvadov - Mnichov - Brenner - Verona - Padova - Chioggia - Rosolina Mare. Tato trasa je však o přibližně 50 km delší a o € 14,60 na poplatcích v jednom směru dražší. Časově je přibližně stejně náročná. Z hlediska dopravních zácp je v první variantě rizikové Mestre, ve druhé variantě Bologna. Velké parkoviště je například u pláže Rosa Pineta.

# 09.08.2009, 17:18.
Jaké je počasí v první polovině září v Rosolina Mare? Děkuji. L.

Předpovědi říkají, že první týden v září má být většinou polojasno, maximální teploty od 23. do 26. stupňů. Odpovídá to dlouhodobým průměrným statistikám. Koncem týdne se má trochu ochladit. Na druhý týden ještě předpovědi nejsou. V loňském roce se nejvyšší teploty pohybovaly kolem 28. až 30. stupňů, koncem druhého týdne došlo k propadu na teploty kolem 20. stupňů. Doporučujeme sledovat předpověď před odjezdem na Meteo.

# 03.08.2009, 12:20.
V sobotu odjíždíme do Itálie do Rosolina Mare, prý 10 km odtud je zastávka lodní dopravy, odkud je možné dojet lodí do Benátek. Moc Vás prosím o radu. Děkuji moc. S pozdravem L.

Vzdušnou čarou je to přibližně 10 km, po silnici je to o něco dále, přibližně 20 km. Jedná se o lodní linku Clodia, která odjíždí do Benátek z městečka Chioggia, části Sottomarina. Více informací najdete v odpovědi ze dne 21.05.2009, 19:43.

23.07.2009, 20:32.
Řehůřkovi, koncem srpna cestujeme autem s dětmi z Kadaně do Itálie, Rosolina Mare, vilky Mario. Prosím o sdělení nejvhodnější trasy s poplatky a bez poplatků. Kolik a kde se platí mýtné? Slyšel jsem, že dálnice jsou často svedené do jednoho pruhu a je proto lepší jet podél dálnice bez poplatků. Kilometráž je přibližně stejná, jak to vychází časově nevím. Potraviny, voda, alkohol - i pivo, cigarety lze převážet s omezením? Nebo je lépe tyto poživatiny koupit v Itálii? Je tam možnost nějakého zábavního parku pro děti? Jaké jsou tam pláže? Děkuji za odpověď. S pozdravem Pavel.

Vaše optimální trasa je následující: Kadaň - Karlovy Vary - Cheb - Marktredwitz - Regensburg - Mnichov - Innsbruck - Brenner - Trento - Verona - Vicenza - Padova - Chioggia - Rosolina Mare. V Německu se dálnice neplatí, v Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 7,70, za průjezd Brennerem zaplatíte € 8,00 a na mýtném v Itálii celkem € 19,30. Poplatky při cestě zpět jsou stejné. Uzavírky vzhledem k výstavbě a opravám dálnic jsou všude, nelze to však paušalizovat tak, že se jede často v jednom pruhu. Jedná se jen o krátké úseky a převážná část trasy je po normální korektní dálnici. Cesta mimo dálnici je náročná, především díky rychlostním omezením ve městech, ale i mimo ně. Časově je o dost delší. Pokud chcete ušetřit na poplatcích, lze ušetřit v Rakousku. Konkrétně za dálniční známku a mýtné přes Brenner. Z Mnichova jeďte po dálnici A95 na Garmisch - Partenkirchen a odtud po silnici B2 na Mittenwald a dále po B177 na Zirl. Odtud pak B171 na Innsbruck, kde se musíte napojit na B182 vedoucí přes Brenner mimo dálnici. V Itálii pak můžete ještě nějakou dobu jet mimo dálnici po SS12 a na dálnici najdet podle Vašich časových možností nebo když už Vám cesta mimo dálnici nebude vyhovovat. Nejpozději před Veronou však doporučujeme na dálnici najet. Úsek Verona - Padova už stojí jen € 3,90 a určitě se vyplatí jet po dálnici. Dovoz potravin, cigaret a alkoholu není prakticky omezen. Nepředpokládáme, že povezete více jak 800 ks cigaret, 200 ks doutníků, 10 litrů alkoholu nad 22%, 20 litrů alkoholu pod 22%, 2 litry lehkého, 90 litrů vína, 60 litrů šumivého vína nebo 110 litrů piva. Výše uvedené limity se již považují za obchodní dovoz a musí projít celním řízením. Pohonné hmoty v kanystru dovážet nesmíte, hotovost v libovolném množství ano, vyvézt můžete jen do € 10330,00. Nad tuto částku je třeba vyplnit prohlášení. V Rosolina Mare by měl být tobogán, aquapark Idrofolie a zábavní park Fortuna jsou ve městečku Chioggia. Pláže jsou v Rosolina Mare písčité.

# 13.07.2009, 23:13.
Jsem velice rád, že stále existují lidé, kteří mají zajímavé internetové stránky, týkající se pomoci různým lidem a výměně zkušeností. Již v minulosti jsem se Vás ptal na letovisko Rosolina Mare a okolí. V minulosti jste nám nabídl aquapark v Chiogggia, ale tento prý není tak velký a tím i lepší než např. v Lidu, či Lingnanu. Proto bych se Vás chtěl zeptat, zda existují i jiné aquaparky v okolí Rosolina Mare i s větší vzdáleností kromě těch, které jsem zde citoval, např. okolí Ravenna a Rimini? Moc děkuji za strávený čas nad mým e-mailem. S přáním hezkého dne Petr.

Ve větší vzdálenosti je těch aquaparků samozřejmě mnoho. Acquajoss v Conselice, Aquabel v Bellaria Igea Marina, Aquafan v Riccione, Aquatico v Reggio Emilia, Atlantica v Cesenatico, Beach Village v Riccione, Mirabilandia v Ravenna. Posledně jmenovaný je i zábavní park.

# 06.07.2009, 17:55.
Prosím Vás o doporučení cesty do Rosolina Mare, kam jedu koncem července, a možné poplatky na italských dálnicích. Začátek cesty je na Domažlicku, tudíž Folmava - Mnichov - Innsbruck - Trento - Padova? Alespoň tuhle cestu mi vybral vyhledávač. Rád bych ale radu někoho zkušeného. Moc děkuji za pomoc. Pepino.

Máte možnosti dvě. 1. Domažlice - Folmava - Furth im Wald - Cham - Regensburg - Mnichov - Innsbruck - Brenner - Trento - Verona - Padova - Chioggia - Rosolina Mare. 2. Domažlice - Folmava - Furth im Wald - Cham - Straubing - Landau - Burghausen - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Německu se za dálnice neplatí, v Rakousku zaplatíte € 7,70 za desetidenní dálniční známku, resp. € 15,40 za dvě při delší dovolené. V první variantě zaplatíte na mýtném přes Brenner € 8,00 a v Itálii € 19,30. Ve druhé variantě zaplatíte na mýtném přes tauernské tunely € 9,50 a v Itálii € 12,70. Druhá varianta je kratší o přibližně 90 km v jednom směru, levnější na poplatcích o € 1,20 v jednom směru, přibližně o půl hodiny až hodinu pomalejší. Trasu máme z větší části projetou (Domažlice - Salzburg - Eben, Villach - Rosolina Mare) a je na všech úsecích pohodová. Nevýhodou té druhé varianty je však riziko zácp kolem tauernských tunelů (od pátečního odpoledne do sobotního dopoledne) a také před Mestre. My bychom zřejmě volili první variantu i za cenu delší trasy (téměř 100 km v jednom směru) vzhledem k problémovému úseku na rakouské A10.

07.06.2009, 13:10.
Vaše stránky se mi moc líbi a jelikož jedeme letos poprvé do Itálie, tak jsem tady načerpal hodně důležitých informací. Jedeme se třema dětma do Rosolina Mare, apartmány Villaggio Mediterraneo. Chtěl bych se zeptat, zda je v Rosolina Mare nějaký supermarket, aquapark - kolik stojí a zda něco nevíte o zmiňovaných apartmánech. Moc děkuji. Vlado.

Supermarket je na Piazzale Europa - Supermercati D7. Levně se dá také nakoupit i v supermarketu Iperlando, který najdete u silnice SS309 v městečku Rosolina. Nejbližší aquapark je ve 20 km vzdáleném městečku Chioggia. Jmenuje se Idrofollie a v blízkosti je i zábavní park Fortuna. Vstup do Idrofolie je přibližně € 10,00. Přímo v Rosolina Mare je na pláži tobogán. Částečné informace o Mediterraneo najdete v naší odpovědi ze dne 02.06.2009, 00:57.

# 07.06.2009, 12:56.
Dnes jsem četla vaše stránky o cestování, kde radíte lidem o cestování do Itálie, chtěla bych se vás také na něco zeptat, bohužel mi to tam nejde vložit tak jsem využila formu e-mailu, snad to nevadí. 13. června odjíždíme s dvěmi dětmi (5 a 2) do Rosolina Mare autem, jedeme dvě rodiny, apartmán El Patio, neznáte? Mohla byste nám o tom něco napsat? Jaké to tam je a na co se připravit? Jedeme poprvé autem, tak jsme z toho trošku nervózní. Pojedeme o půlnoci, aby děti spaly, cesta by nám měla trvat kolem 9. hodin, ale v apartmánu máme být až v 16 hodin, myslíte, že budeme mít kam dát auta, zaparkovat a jít se třeba projít? Jedeme bez jídla, tak jsem něco nakoupila, snad to bude vše v pohodě a bude se nám tam líbit. Byla bych ráda, pokud mi něco napíšete, poradíte, děkuji. Hezký den. Katka.

Apartmány El Patio bohužel neznáme. Podle ohlasů ostatních by však tyto apartmány měly patřit k tomu lepšímu, co se v Rosolina Mare nabízí. Děti si užijí pěkný bazén a k pláži to nebudete mít daleko. Je to přibližně 200 m. Residence leží v zeleni, kousek od lesíku, který odděluje Rosolina Mare od laguny Boccavecchia. Komáři by v tomto období také neměli příliš hrozit, každopádně se však pro jistotu vybavte repelenty a odpuzovači do zásuvky. Když je povezete zbytečně, určitě Vás to mrzet nebude :-) Nevíme odkud vyjíždíte. Pokud pojedete přes Tarvisio, je rizikovým místem z hlediska tvoření zácp Mestre. Přes Brenner by neměl být problém nikde. V tomto období nebudete mít problémy i se zaparkováním auta před nástupem na ubytování. Kolem Vašeho ubytování je dostatek parkovacích míst, velké parkoviště je také na půli cesty mezi El Patio a pláží.

# 03.06.2009, 16:22.
Můžete mi, prosím, poradit, jak se nejlépe dostaneme z Rosolina Mare do Benátek? Auto, loď, autobus? A jak je drahé svezení na gondole? Stojí za to navštívit také Burano a Murano? Díky moc. Radka.

Z Rosolina Mare se do Benátek dostanete autem po Silnici SS309. Nejschůdnější je zřejmě zaparkovat až v Benátkách na parkovišti Tronchetto. Za parkování do 6. hodin zaplatíte € 3,00 až 4,00 za hodinu, za parkování od 6. do 24. hodin zaplatíte celkem € 21,00. Odtud pak můžete poznávat Benátky lodní dopravou. Lodí se tam dostanete z městečka Chioggia. Podrobnosti o lodní lince se dočtete v naší odpovědi ze dne 21.05.2009, 19:43. Autobusem opět z městečka Chioggia, linkou č. 80 společnosti ACTV. Gondola až pro šest osob stojí prvních 40 minut € 80,00, každých dalších 20 minut € 20,00. Večer a v noci (19:00 - 8:00) jsou pak ceny vyšší - €100,00 / € 50,00. Ceny jsou oficiální. Ostrovy Murano a Burano určitě stojí za to navštívit, pokud Vám na ně zbude čas. Ostrov Burano je ostrovem krajek, domy na tomto ostrově hrají všemi barvami. Na ostrově Murano jsou zase tradiční sklárny.

02.06.2009, 00:57.
Chtěla bych se zeptat na ubytování v Rosolina Mare Mediterraneo. Každá castovní kancelář uvádí jinou vzdálenost od moře. Jaké ubytování by bylo vhodné pro rodinu se třemi dětmi 10, 7 a 2 roky? Chtěli bychom si večer posedět na zahrádce čí větší terase. Děkuji a zdravím. M.

Residence Mediterraneo je určitě vhodná pro pobyt s dětmi a vaše požadavky by mohla splňovat. Každopádně doporučujeme při rezervaci terasu se zahrádkou požadovat a nechat si to potvrdit. K okraji pláže to je 500 až 700 m. Záleží, ve které části residence budete ubytovaní, k marketu pak 600 až 800 m.

# 31.05.2009, 11:06.
Koncem června jedeme do Rosolina Mare. Chci se zeptat, kolik zaplatíme za mýtné na italských dálnicích. Díky za odpověď. C.

Pokud pojedete přes Brenner, tak zaplatíte na úseku Brenner - Padova Zona Industriale celkem € 19,30. Pokud pojedete přes Tarvisio, tak zaplatíte na úseku Tarvisio - Mestre celkem € 12,70. Počítejte také s poplatky v Rakousku. Desetidenní dálniční známka stojí € 7,70 a mýtné přes Brenner (trasa přes Innsbruck) € 8,00 a mýtné přes tauernské tunely € 9,50 (trasa přes Salzburg). Mýtné na cestě zpět je ve stejné výši.

# 29.05.2009, 11:45.
Jste naprosto perfektní a Vaše odpovědi jsou velmi vyčerpávající. Mám prosbu. Chystáme se s partou a dětmi poslední týden v srpnu do Rosolina Mare a chtěli bychom podniknout výlet lodí do Benátek. Z Rosolina Mare nic asi jezdit nebude, je to dál, ale všimla jsem si, že by mohla lodní doprava jezdit z nedaleké Chioggie. A pokud ano, nevíte cenu? A nebo musíme do Punta Sabbioni? A mohli byste nám doporučit nějakou okružní plavbu (linku MHD) v Benátkách, abychom se pokochali? Děkuji mockrát za odpověď. Krásné léto. S pozdravem Simona.

Odpověď na Vaši otázku najdete v odpovědi ze dne 21.05.2009, 19:43. Tip na okružní linku v Benátkách je následující: podívejte se na mapu linek na ACTV, kde si můžete naplánovat Vaši trasu. Vaše Clodia linka přijedete k náměstí S. Marco (linka je označena zeleně čárkovaně). Tady si kupte lístek, který vám bude časově vyhovovat podle naplánované trasy - viz ceník na výše uvedených stránkách. Doporučujeme dvanáctihodinový za € 16,00, se kterým můžete různě přestupovat a kombinovat Vaši trasu během poznávání Benátek. Linky Alilaguna (A, B, O, R), Clodia (C) a Fusina (F) nespadají do takto organizované dopravy ACTV.

21.05.2009, 19:43.
Čest Vašim stránkám. Plánujeme na začátku srpna dovolenou v Rosolina Mare. Máme 3. leté dítě a chceme si udělat radost a podniknout výlet do Benátek lodí. Dá se ze střediska odplout a jaká je cena výletu lodí? Máte nějaký tip na další zajímavý výlet? Mockrát předem děkujeme. Radek.

O lodním výletu přímo z Rosolina Mare do Benátek nemáme žádné zprávy. Období, ve kterém do Rosolina Mare jedete, je už v hlavní sezóně, proto je možné, že nějaké místní agentury tento výlet pořádat budou. Doporučujeme se na toto informovat až na místě. Poptávka určitě bude, proto je velmi pravděpodobné, že bude i nabídka. Pravidelné lodní spojení do Benátek je z nedalekého městečka Chioggia. Linku provozuje společnost Raffaello Navigazione. Z Chioggia (Sottomarina) odjíždí v 9:00 a v Benátkách (San Marco / Pieta) je v 10:30. Zpět pak odjíždí v 17:00 a v Chioggia je v 18:35. Cena lístku na tento výlet je pro dospělého € 14,00, rodinný lístek pro dva dospělé a dítě od 3. do 10. let stojí € 36,00. Linka je v provozu každý den od 1. června do 30. září. Na výše uvedenou linku si můžete rezervovat místo přímo z jejich webu, platí se až na místě. Tipy na výlety do národních parků, aquaparku atd. najdete v těchto našich otázkách a odpovědích.

# 16.05.2009, 12:03.
Mám na Vás prosbu - potřeboval bych poradil. Jedu na dovolenou do Itálie, Rosolina Mare - apartmány (residence) Solmare. Nevím však, na jaké konkrétní ulici se dané apartmány v dané oblasti nacházejí. Můžete mi, prosím, poradit na jaké ulici jsou dané apartmány umístěny? Nechci bloudit? Děkuji za Váš čas a odpověď. S pozdravem J.

Residence Solmare 1, Solmare 2, Solmare 3, Solmare 4 a Solmare 5 se nachází na Via dei Salici.

# 18.04.2009, 21:09.
Prosím Vás o tipy, jak to v Itálii chodí. Chceme jet se 3. dětmi 12, 8 a 3 roky. Jak je to s cenami potravin, aquaparků? Chystáme se také na celodenní výlet do Benátek, ale všude jsem se dočetla, že svezení loďkou je dost drahé? Děkuji a uvítáme jakýkoliv tip. S pozdravem Č.

Ceny potravin se pohybují jen lehce nad našimi cenami. Např. těstoviny, ovoce a zeleninu atd. nakoupíte za stejné, někdy i nižší ceny, maso a mléčné výrobky zase podstatně dráž. Vůbec se toho ale neobávejte. U nás v poslední době ceny potravin výrazně stouply, takže se to začíná srovnávat. Vysoké ceny jsou v turistických střediscích, naopak nejlevněji nakoupíte v supermarketech a v obchodech, kde běžně nakupují domorodci. Nejbližší aquapark najdete ve městečku Chioggia - Idrofolie. Ceny se tam pohybují kolem € 10,00 za osobu. Ohledně cen v Benátkách - svezení loďkou - bylo určitě myšleno svezení gondolou. Jízda lodní dopravou v rámci ACTV je podstatně levnější. Lístek na hodinu stojí € 6,50, výhodnější je však koupit lístek na 12 nebo 24 hodin (v ceně € 16,00 resp. € 18,00). Veškeré informace o dopravě v Benátkách najdete na ACTV. Další informace pak v našich otázkách a odpovědích Benátky. Stejně tak o Rosolina Mare v těchto otázkách a odpovědích.

# 09.04.2009, 07:41.
Chtěla bych Vás poprosit o radu. Jedeme s dětmi od 19.6 do 27.6. do Rosolina Mare - Residence Daniela. Nevíte, zda je tam nějaké aquacentrum na vyblbnutí? A jaká je tam voda a možnost nákupů potravin na vaření? Jaké jsou ceny? Moc Vám děkuji. Dana.

Nejbližší aquapark je ve 20 km vzdáleném městečku Chioggia. Jmenuje se Idrofollie a v blízkosti je i zábavní park Fortuna. Přímo v Rosolina Mare je na pláži tobogán. Pláž je písčitá s pozvolným vstupem do moře. Voda je čistá, ale vzhledem k tomu, že je tam mělko a písek, počítejte se zakalenou vodou právě tímto pískem. Při přílivu se mohou na pláži objevit řasy, tráva atd. Možnosti nákupů jsou omezené. Počítejte s několika obchody, kde se dají nakoupit základní položky. S cenami počítejte spíše lehce vyššími než u nás. Výrazně dražší jsou uzeniny, mléko, chléb. Levně se dá nakoupit v supermarketu Iperlando, který najdete u silnice SS309 v městečku Rosolina - mapa. Trh se koná každé pondělí.

# 05.04.2009, 09:29.
Chtěla bych Vás poprosit o radu. Máme jet autobusem do Rosolina Mare - Residence Daniela od 19.6 do 27.6. Máme dvě děti 6 a 3 roky. Nevíte náhodou, zda je tam už hodně teplo, přibližně 30 stupňů? Nevíme jaké oblečení vzít s sebou. Také si máme sami vařit. Nevíte, jak je draho v této lokalitě? Moc děkuji. Dana.

Průměrné nejvyšší teploty se v této oblasti a v tomto období pohybují kolem 25. stupňů. Jedná se o dlouhodobé průměry pro konec měsíce června. Skutečné teploty tento rok mohou být samozřejmě jiné, záleží na vývoji počasí. Doporučujeme sledovat před odjezdem servery zaměřené na předpověď počasí, např. Weather, Meteo, apod. Ceny potravin se pohybují lehce nad těmi našimi. Maso, uzeniny, mléčné výrobky, chléb aj. jsou podstatně dražší. Naopak ovoce a zeleninu nebo těstoviny můžete nakoupit i levněji. Dráž nakoupíte v turistických oblastech, levněji v obchodech, které běžně využívají domorodci.

# 19.03.2009, 07:54.
Chtěla bych Vás poprosit o radu. Máme nabídku jet autobusem do Rosolina Mare - Residence Daniela od 30.5 do 6.6. Chceme jet se 4. letou dcerkou a mám strach, zda tam nebude ještě chladno. A pokud ještě nebude sezona, bude tam již možnost zábavy, obchodů atd.? Ještě prosím Vás, kolik hodin přibližně by měla trvat cesta autobusem? Moc Vám děkuji. B.

Průměrné teploty na začátku června bývají v této oblasti kolem 22. stupňů, v noci tak kolem 16. stupňů. Je to ale dlouhodobý průměr, takže reálné teploty se mohou o něco lišit. Váš termín je mimo hlavní sezónu, na sezónu se tam budou teprve připravovat. Animace, plážový servis atd. nebudou v provozu, stejně tak sezónní stánky apod. Standardní obchody budou samozřejmě otevřeny. Nepíšete, odkud pojedete. Od česko - rakouských (nebo česko - německých) hranic by měla cesta trvat přibližně 10 hodin. K tomu je potřeba připočítat cestu po ČR, přibližně 1 až 3 hodiny, podle toho, odkud pojedete. Hodně také záleží na tom, zda už autobus pojede z místa Vašeho odjezdu přímo, nebo ještě bude probíhat nějaký svoz. Stejně tak na druhém konci. Pokud bude autobus zastavovat v různých střediscích po cestě, může se cesta o dost protáhnout. Tyto informace Vám ale přesně poskytne Vaše CK.

# 21.02.2009, 17:46.
V létě 2009 se chystáme poprvé s naším malým synkem na společnou dovolenou do letoviska Rosolina Mare (Veneto), chtěli bychom se zeptat na kolik tak vyjde cesta tam i zpět (hlavně nás zajímají poplatky, dálniční známky, atd.) Děkuji moc. Barbora.

Hodně záleží na tom, odkud pojedete. V úvahu přicházejí tři varianty překročení hranic ČR: 1. Rozvadov, 2. Dolní Dvořiště, 3. Mikulov. Poplatky v jednotlivých variantách: 1. rakouská desetidenní dálniční známka € 7,70, mýtné za Brennerský průsmyk € 8,00, mýtné v Itálii € 18,80, celkem tedy v obou směrech € 61,30, 2. rakouská desetidenní dálniční známka € 7,70, mýtné za tauernské tunely € 9,50, mýtné v Itálii € 12,40, celkem tedy v obou směrech € 51,50, 3. rakouská desetidenní dálniční známka € 7,70, mýtné v Itálii € 12,40, celkem tedy v obou směrech € 32,50. Pokud pojedete na více jak 10 dnů, je potřeba připočítat ještě € 7,70 za druhou desetidenní rakouskou dálniční známku.

# 11.02.2009, 18:57.
V srpnu 2008 jsem Vás kontaktovala ohledně dovolené v Itálii, letovisko Lido di Voláno. Slíbila jsem, že podám nějaké informace. Cestovka opravdu nelhala v tom, že se jedná o klidnou dovolenou. Malé místo, 2x obchod s potravinami, 1x cukrárna. Neochotná paní v informační turistické kanceláři, která s námi chtěla komunikovat pouze v angličtině, kterou neovládala. I tak jsme odjeli na výlet do 15 km vzdáleného města. Počasí bylo krásné, moře nic moc. Příště již bychom do tohoto letoviska nejeli. Tentokráte vyjíždíme do Rosolina Mare. Máte nějaké zkušenosti? Četla jsem různé recenze kladné i záporné - komáři, špinavé moře atd., ale na takové informace nereaguji. Do Itálie jezdíme 12 let, tak víme, co můžeme (co se týká čistoty moře, komárů) očekávat. Pokud byste měl nějaké své informace, tak bych byla ráda, kdybyste mě kontaktoval. Děkuji. T.

Ohledně Rosolina Mare je v těchto našich otázkách a odpovědích napsáno hodně. Najdete zde nejen tipy na výlety, ale i ohlasy našich návštěvníků s fotografiemi. Pokud tam nenajdete něco, co Vás konkrétně zajímá, klidně se na nás opět obraťte.