ROSOLINA MARE 2011

Rosolina Mare v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Rosolina Mare 2011

Pokud je Rosolina Mare cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2011. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Rosolina Mare, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o výletech k deltě Pádu, o výletu do Chioggia a Benátek, o nakupování, o trzích, o restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Rosolina Mare, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 14.12.2011, 08:11.
Chtěla bych zjistit, zda existuje nějaké spojení z Rosolina Mare do Chioggia. Děkuji. Jana.

Z Rosolina Mare do Chioggia jezdí meziměstská autobusová linka č. 86 společnosti ACTV.

# 28.07.2011, 21:48.
Jedu poprvé do Itálie a potřebovala bych poradit cestu do Rosolina Mare - residence La Pigna, potažmo Via delle Petunie 20. Zda by bylo možné trochu podrobněji. A dále potom kolik zaplatím na mýtném. Vyjíždím z Opavy v pátek večer. Děkuji moc za odpověď. Máte hezké a zajímavé stránky.

Vaše optimální trasa je následující: Opava - Olomouc - Brno - Vídeň - Graz - Klagenfurt - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Rosolina Mare. Jakmile po silnici SS309, kousek za Chioggia, přejedete řeku Adige, podjedete most a hned za ním odbočíte doprava na nájezd, který Vás navede přes ten most. Silnice Vás dovede po pravém břehu řeky Adige do Rosolina Mare. Silnice se nakonec odkloní od řeky a po pravé straně budete mít jezero Valle Boccavecchia. Pojedete podél něj, budete míjet po levé straně čerpací stanici Shell a současně vjedete do Rosolina Mare. Na kruhovém objezdu sjedete na druhém výjezdu směr Rosolina Mare Centro (bílá směrovka s mezikružím za názvem). Na druhé křižovatce odbočíte doprava (za moderním kostelem, který je po pravé straně). Ulice se kolem kostela stáčí doleva, na konci druhého ostrůvku odbočíte za přechodem hned doprava. Po pravé straně je residence La Pigna. Na mýtném v Itálii zaplatíte přibližně € 15,00. Cestu máte popsanou v naší reportáži Gargano 2008 - Potřetí na Gargano.

# 20.07.2011, 18:57.
Hledám kemp v Rosolina Mare, kde mohu stanovat ve svém stanu a případně ceny za stan a auto. Děkuji. Oldřich.

Stanovat můžete např. ve Villaggio Turistico Rosapineta. Za stan a auto zaplatíte v nejvyšší sezóně € 8,70 za dospělou osobu a za dítě od 2. do 10. let € 4,80. V dalším kempu, Camping Vittoria jsou ceny o něco vyšší, za stan (místo pro něj) a auto zaplatíte € 13,50, za dospělého € 7,50 a za dítě od € 4. do 8. let € 5,00.

# 21.06.2011, 12:52.
1.7.2011 jedeme na dovolenou do Itálie. Jedeme ze Zlína do Rosolina Mare. Chtěla bych Vás poprosit, zda byste mi mohl napsat, jaké budou poplatky v Itálii. Ale hlavně bych chtěla vědět, kde máme natankovat benzín v Rakousku. Chtěli bychom dotankovat někde na hranicích s Itálií. Prosím Vás proto o radu, jakou benzinku máme navštívit. A zda můžeme k platbě použít kartu? A ještě jedna otázka. Dá se přímo v Rosolina Mare někde nakupovat? Myslím, zda je tam nějaký hyper, nebo supermarket. Děkuji za odpověď. S pozdravem Erika.

V Itálii zaplatíte na mýtném v jednom směru € 15,10. Doporučujeme natankovat mimo dálnici, na Shell Arnoldstein. Podrobné informace najdete i s tipem na úsporu v naší reportáži Gargano 2008 - Potřetí na Gargano. Samozřejmostí je platba platební kartou. V Rosolina Mare máte spoustu možností nákupování. Je tam řetězec Supermercati D7 (Piazzale Europa, Via Strada Nord, Viale Trieste) a další. V nedaleké Chioggia je např. Lidl. Další supermarket je v Rosolina.

# 04.06.2011, 21:47.
Potřebovala bych se zeptat, zda je nějáka možnost dostat se veřejnou dopravou z Rosolina Mare do Milána? Vím, že je to daleko, ale i kdyby cesta vlakem nebo autobusem trvala 4 hodiny, dá se tam nějak dostat? Děkuji za odpověď. Petra.

Dostanete se tam vlakem s přestupem v Rovigo a Bologna. Cesta trvá necelé čtyři hodiny a jízdenka stojí € 49,80. Jízdní řády najdete na Trenitalia.