GARGANO 2022

Gargano v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Gargano 2022

Pokud je Gargano cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2022. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem na Gargano, o poplatcích na dálnicích, o ubytování na Garganu, o místní dopravě, o plážích, o výletech do historických měst i do srdce pralesa Foresta Umbra, o trzích a jejich termínech, o dopravě na ostrovy Tremiti, o výstupu na nejvyšší vrchol Monte Calvo, výletu lodí k pobřežním jeskyním a najdete zde také mnoho dalších informací o Garganu, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 03.12.2022, 14:55.
Jedeme v červnu 2023 do apartmánu s možností vaření v Peschici. Můžete poradit nějaké možnosti nákupu kvalitních místních potravin, případě i souřadnice? Děkuji vám. Josef.

Kontakty na denní trhy, týdenní trhy a místní markety najdete na peschici.it.

# 04.09.2022, 11:01.
Jede prosím přímý autobus z letiště v Bari do Vieste? 5.9.2022? Přibližně kolem poledne? Našla jsem jen s přestupem ve Foggia. Zřejmě se špatně díváme, minule v roce 2018 jsme jely bez přestupu. Velmi děkuji za informaci. Ještě - nemáte tip, kam chodí Italky nakupovat oděvy? Kromě butiku v centru Bari? Děkuji. Už se tam velmi těšíme. Jarmila.

Z letiště v Bari by měla jet do Vieste autobusová linka č. 155045 společnosti Autoservizi Tommasulo. Odjezd je ve 12:45, příjezd 15:36. Jízdenka stojí € 20,00. Informaci nemáme ověřenou, spoléhejte tedy spíše na spoj po ose Bari - Foggia - Vieste, který jste si našla. Nákup oděvů Italkami jsme nikdy neřešili.

# 04.08.2022, 22:14.
Měla bych dotaz, jak se z Lido del Sole dostat do Mattinaty. Děkuji. S pozdravem Petra.

Musíte cestovat se dvěma přestupy. Z Lido del Sole, z Via delle More, musíte cestovat autobusem Ferrovie del Gargano linky 187 do Rodi Garganico na vlakové nádraží. Jízdenka stojí € 1,10. Odtud musíte pokračovat autobusem stejné společnosti do Vieste, linka 185, na Piazzale Europa. Jízdenka stojí € 2,90. Z Vieste potom autobusem SITA Sud, linka 744, do Mattinaty. Jízdenka stojí € 2,90. Jízdní řády najdete na Cotrap, kde si můžete zakoupit i jízdenky. Jízdenky koupíte samozřejmě i na prodejních místech.

# 31.07.2022, 14:24.
Chtěla bych se zeptat, kde je v Bari na letišti zastávka autobusu, co jezdí do Mattinata? Zda se máme dát, když vyjdeme z příletové haly, vpravo nebo vlevo? Víme, že Tempesta zastavuje vpravo. ale kde zastavuje Pugliairbus, to nevíme. Máme 30 minut na přetup, tak abychom to včas našli. Děkuji. Zuzana.

Autobusy Pugliairbus, resp. společnosti, které tuto linku realizují, stávají po vyjití z haly po levé straně. Nad komunikací je velká dlouhá azurová cedule Shuttle bus a hned za ní červená Pugliairbus. Zda je to i zastávka však nevíme. Nicméně autobusy by tam takto s největší pravděpodobností jen tak nestály.

# 12.07.2022, 22:46.
Chtěla bych se zeptat, zda je možné si na Garganu půjčit člun k prohlídce pobřeží. Zda je nutné mít nějaké osvědčení nebo musíme mít pronajatý člun i s řidičem. A pokud ano, kde a orientačně za kolik. Petra.

Čluny lze na Garganu samozřejmě zapůjčit. Půjčovny bývají v přístavech. Půjčit si můžete i čluny, které nevyžadují licenci. Lze si půjčit člun s obsluhou i bez obsluhy. Škála souvisejících služeb je široká. Čluny jsou různě vybavené, před plavbou proběhne krátké zaškolení, obdržíte itinerář atd. Ve Vieste je např. Nautica Vieste. Ceny začínají na € 50,00. Čluny se pronajímají na dopoledne, odpoledne nebo celý den. Podrobnější informace o této i dalších půjčovnách najdete na Porto Vieste.

# 05.07.2022, 07:13.
Prosím, můžete mi napsat, které dny bývají trhy ve Vieste? Budu tam od 3.9. do 10.9. Děkuji. Jana.

Technický úsek obce Vieste schválil trhový kalendář na rok 2022 usnesením č. 858 ze dne 29.12.2021 a následně ho upravil usnesením č. 20 ze dne 12.1.2022. Podle tohoto usnesení budou trhy ve Vieste v následujícím období v těchto dnech: 25. července, 29. srpna, 12. září, 26. září, 10. října, 31. října, 14. listopadu, 28. listopadu, 12. prosince a 27. prosince.

# 27.06.2022, 15:07.
Mohl bych Vás prosím požádat o radu, koho kontaktovat, pokud bychom se chtěli zúčastnit výletu jeepem do Foresta Umbra na Gargánu v první půlce července? Budeme poblíž Vieste. Děkuji a přeji pěkný den. Vladimír.

Doporučujeme absolvovat výlet s Indiana Gianni, resp. Gargano Jones, který jsme absolvovali my. Kontakt najdete na wanderingitaly.com, naše zkušenosti v článku Džípem pralesem.

# 25.03.2022, 11:47.
Prosím o informaci, kde bych našel místní jízdní řády autobusů na Garganu? Jedná se o autobus z Foce Varano do Vico del Gargano a zpět. A druhá linka z Foce Varano do Rodi Garganico a zpět. V srpnu a září 2022. Letos budu bez auta, tak bych se potřeboval pohybovat autobusem. Jezdím tam několik let, tak vím, že ty autobusy tam jezdí, jen nemohu najít jízdní řád. Moc děkuji za odpověď. Pavel.

Autobusové a vlakové spoje v této oblasti Gargano provozuje Ferrovie del Gargano. Odkaz na jízdní řád včetně cen je uvedený v záložce meziměstských autobusů. Ve vlastním vyhledávání potom musíte uvést společnost, města i zastávky. Vlakové spoje v záložce vlaků se vyhledávají napřímo.