FLORENCIE 2021

Florencie v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Florencie 2021

Pokud je Florencie cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2021. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě autem do Florencie a poplatcích na dálnicích, o dopravě z letiště do centra, o cestě vlakem z Florencie a do Florencie, o ubytování, o vstupenkách, o parkování, o městské dopravě, o Firenze Card, o pronájmu auta, o kempech, o Galeria Uffizi, o vyhlídce a najdete zde také mnoho dalších informací o Florencii, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 10.08.2021, 11:10.
Při plánování našeho výletu do Florencie jsem narazila na Váš cestovatelský blog a i přesto, že už jsme s manželem Florencii v minulosti navštívili, bych Vás ráda požádala o radu. Tentokrát necestujeme pouze ve dvou, bereme s sebou ještě rodiče a dědečka a samozřejmě bychom jim chtěli dopřát co nejvíce zážitků. Vzít je na všechna naše oblíbená místa a alespoň do těch nejvýznamnějších galerií. Moje otázka tedy směřuje na vstupenky, výhodné balíčky. Z dostupné nabídky mi zatím asi nejlépe vychází Firenze Card, ale nedaří se mi najít, zda se vztahuje i na návštěvu Duoma - kopule, tak jako tomu bylo dříve? Vzhledem k věku účastníků a délce pobytu nevyužijeme zdaleka všechna muzea, která se nám s Firenze Card otevřou. V plánu ale určitě máme nakouknout do Galleria Uffizi, Galleria dell' Accademia, Pallazzo Vecchio, Pallazzo Pitti, Boboli Gardens, Museo dell' Opera a samozřejmě nesmíme vynechat samotné Duomo včetně návštěvy kopule a teras se zvonicí a baptistériem. Mohla bych Vás požádat o tip, jak je nejlepší kombinovat jednotlivé vstupy? Matně si pamatuji, že jsme před lety měli koupenou kombinovanou vstupenku do celého komplexu na Piazza dell Duomo - výstup na kopuli, přístup do krypty, vyhlídka na zvonici i prohlídka baptistéria, ale nyní nic takového nevidím? Je opravdu nutné platit každý vstup zvlášť? Dovolenou plánujeme v termínu od 22. do 26. září. Budu ráda za každou Vaši radu, případně za jakýkoliv další tip. Předem moc děkuji za odpověď a přeji krásný letní den. Monika.

Muzea komplexu Opera del Duomo, tj. Cupola, Battistero, Campanile, Museo dell' Opera del Duomo, Cripta di Santa Reparata, nelze v současné době navštívit s Firenze Card. Souvisí to s opatřeními proti Covid-19. Vstupenky můžete koupit samostatně včetně kombinovaných - viz Duomo Firenze. Kombinovanou vstupenku můžete zakoupit také do Uffizi, Pitti a Boboli - viz Uffizi. Další vstupenky a kombinace najete na Get Your Guide. Ve Vašem termínu může být samozřejmě vše jinak.