ŠPANĚLSKO 2012

Španělsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Španělsko 2012

Pokud je Španělsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2012. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o ubytování ve Španělsku, dopravě z letiště do hotelu, o jízdenkách městské hromadné dopravy, o cestě autem a výši mýtného, o tankování, o cestování vlakem po Španělsku, o přímořských letoviscích a plážích, o zábavních parcích, o návštěvě přírodních zajímavostí a najdete zde také mnoho dalších informací o Španělsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 08.12.2012, 18:24.
Obracím se na Vás s prosbou o radu na tuto cestu. Mířím s přítelkyní a psem na Kanárské ostrovy, přímo na ostrov Tenerife, kde jsem již žil 3 roky, ale letos se tam vracím a chystám se jet autem. Trajekt odjíždí z přístavu Huelva. Prosím Vás o radu, jak se nejúsporněji dostat do tohoto města? O čas strávený na cestě mi nejde, spíše mi jde o to, abych ušetřil za poplatky na dálnicích a tak. I když je otázka, či to zase nevyjde na stejno, když pojedu po okreskách, abych si zbytečně moc nezajel. Děkuji předem za radu. Tom.

Na tak dlouhé trase určitě nedoporučujeme cestovat mimo dálnice. Není to jen otázka času, ale i námahy pro řidiče, vyšší spotřeba, delší vzdálenost, horší orientace, větší riziko havárie, defektu atd. Vaše optimální trasa je následující: Praha - Rozvadov - Karlsruhe - Freiburg - Mulhouse - Besancon - Dole - Lyon - Valence - Avignon - Montpellier - Barcelona - Valencia - Cordoba - Seville - Huelva. V Německu se dálnice neplatí, ve Francii zaplatíte na mýtném € 68,80 a ve Španělsku € 44,45. Berte to jako maximální variantu, pokud se rozhodnete některý úsek objet mimo dálnici, na mýtném ušetříte.

# 28.07.2012, 22:16.
V srpnu budeme trávit dovolenou v letovisku Santa Susana. Poradíte nám, jak se nejlépe dostat na Camp Nou? A jakou jízdenku na městskou dopravu zakoupit? Moc děkuji. Soňa.

Ze Santa Sussana jeďte vlakem R1 na Sants (informace je v odpovědi ze dne 11.04.2012, 10:53) a odtud linkou metra L3 (zelená) na Maria Christina. Jednoduchá jízdenka stojí € 2,00. Odtud je to 5 minut na stadion Camp Nou. Z metra musíte jít po Avenida Diagonal. Odtud odbočíte doleva u Princesa Sofia Gran Hotel a už uvidíte stadion. Hlavní vchod a pokladny jsou u brány č. 9.

11.04.2012, 10:53.
Od 27.4. do 1.5. budeme v Barceloně. Pokud bude čas, rád bych se podíval na horu Montserrat. Potřeboval bych vědět, odkud jede vlak, kolik stojí a kde vystoupit. A také, kolik stojí zubačka nebo lanovka. Rád bych se podíval také do letoviska Santa Susanna, kde jsem byl před mnoha lety na dovolené. Odkud jeden vlak a kolik stojí? Pěkný den a děkuji. Miroslav.

Vlaky odjíždějí ze stanice Espanya, která je dostupná zelenou a červenou linkou metra. Ze stanice Espanya je třeba jet vlakem R5 směr Manresa. Vlaky odjíždějí každou 36. minutu od 8:36 do 17:36, zpět pak každou 40. minutu od 9:40 do 18:40. Cesta trvá přibližně 1:10, vystoupit musíte ve stanici Montserrat Aeri nebo Montserrat. Záleží na zvolené variantě trasy a kombinace s lanovkou. Obě varianty stojí stejně, jen jízdenky jsou různé. Zpáteční jízdenka stojí € 18,20. Podrobně je vše popsané v Barcelona Tourist Guide / Montserrat, včetně dalších užitečných rad. Do letoviska Santa Susana se dostanete z Barcelony vlakem R1 ze stanice Sants. Vlaky jezdí přibližně po půl hodině od 5:46 do 22:54. Doba jízdy je přibližně 1:20. Jízdenka stojí € 4,30.

# 21.03.2012, 10:31.
Mám zabezpečený výlet do Barcelony. Do Barcelony prídem vlakom z Girone. Predom si zabezpečím cez internet Barcelona Card - budem mať voucher. Na ktoré vlakovej stanici alebo v ktorej informačnej kancelárii si môžem vyzdvihnúť Barcelona Card, tak aby som nemusel použiť mestskú dopravu? Ďakujem za Vašu pomoc a odpoveď. Ervin.

Vlaky z Girona přijíždějí do Barcelony na nádraží Sants. Přímo tady je turistická informační kancelář, kde si můžete Barcelona Card vyzvednout. Otevřeno je od 8:00 do 20:00. Přesné informace získáte přímo v této kanceláři na telefonu +34 90 224 0202.