SLOVINSKO 2020

Slovinsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Slovinsko 2020

Pokud je Slovinsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2020. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Slovinska, o dálničních poplatcích, o cestě mimo dálnici, o kempování ve Slovinsku, o pobytu na slovinském pobřeží, o dětských hřištích a najdete zde také mnoho dalších informací o Slovinsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 02.07.2020, 20:02.
Pane Řehůřku, budeme ubytované v Prenočišča Prisoje. Nevíte, zda je někde v okolí půjčovna kol, případně jak se dostat k plážím v okolí Portorož? Děkuji za Váš čas. Miroslava.

Pokud máte na mysli Prenočišča Prisoje v Koperu, tak v blízkosti na Cesta na Markovec by měla být půjčovna kol Green Ride. Nicméně bychom s tím moc nepočítali. Standardní půjčovny jsou v centru Koperu. Dopravu mezi Koperem a městem Portorož zajišťuje Arriva za € 2,30.

# 02.02.2020, 11:00.
Naše letošní dovolená je naplánovaná v polovině června k Bohijnskéhu jezeru. Jsme ze severu Čech, okres Děčín. Pojedeme autem, tak předpokládám, že naši hranici překročíme na hraničním přechodu Dolní Dvořiště. Můj dotaz zní, kolik nás budou stát poplatky přes Rakousko? Kolik tunelů je zpoplatněných? Ve Slovinsku nemáme v plánu kupovat dálniční známku, silnice vede souběžně s dálnicí a je to málo kilometrů. Jaká benzínová pumpa na rakouském území je poslední výhodná, než přejedeme hranice do Slovinska? Děkuji za odpověď. Ilona.

V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,40. Za průjezd tauernskými tunely na dálnici A10 zaplatíte € 12,50 a za průjezd tunelem Karawankem na dálnici A11 zaplatíte € 7,50. Všechny poplatky na rakouských dálnicích jsou uvedeny v článku Mýtné v Rakousku mírně podražilo. Tankovat určitě doporučujeme mimo dálnici. Dostanete se na ceny nižší přibližně o € 0,30 za litr. Nejdostupnější možnosti jsou už ve Villachu. Později už byste musela hodně zajíždět. Na dálnici by měly být příznivé ceny za Villachem na Parkplatz Rosegg, kde je A11 Tankstelle Discount Mauer.