SOLNÁ KOMORA 2010

Solná komora v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Solná komora 2010

Pokud je Solná komora cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2010. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Solné komory autem, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o slevové kartě, o jezerech, o jeskyních, o solných dolech, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Solné komoře, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 05.05.2010, 13:29.
Chystáme se letos poprvé do této oblasti a máme zajištěno ubytování přímo v Hallstattu. Chtěli bychom toho v okolí co nejvíce poznat a tak by mě zajímalo, jakou mapu téhle oblasti doporučujete. Děkuji. Zeman.
Pro Hallstatt a okolí je podle našeho názoru nejlepší mapa společnosti Freytag a Berndt č. WK281. Podívejte se na stránku Mapy a zadejte do vyhledávacího pole WK281. Používali jsme ji a byli jsme naprosto spokojeni. V Alpách používáme výhradně mapy tohoto nakladatelství.

# 26.03.2010, 17:39.
Pane Řehůřku, měl bych dotaz ohledně slevové, případně paušální karty na oblast Salzkammergut - Fuschl am See. Jaké karty na tuto oblast jsou k dispozici a kde se dají koupit? Děkuji za odpověď. Radek.

V této oblasti můžete využít slevovou kartu Salzkammergut Adventre Card. Tato karta stojí € 4,90 a lze ji zakoupit v turistických informačních centrech nebo u partnerů (ti, kteří poskytují slevy v rámci této karty). My jsme tuto kartu využívali v roce 2004 a skutečně jsme s ní hodně ušetřili. Podívejte se na reportáž Solná Komora 2004.

# 04.03.2010, 11:34.
Řehůřkovi, vloni jsme navštívili Salcbursko a bez velkých obtíží jsme našli ubytování pro dvě osoby přibližně 1,5 km od jezera Attersee. Dáme i tip, třeba by se někomu mohl hodit, protože pro dvě osoby je mnohem těžší najít ubytování. Byl to pension Holzapfel v St. Georgen. Mají i své stránky. Jedna místnost s balkonem a s vlastním sociálním zařízením a kuchyňkou, vše odpovídá fotkám na webu. Velmi příjemné ubytování, velmi příjemná rodina a celková cena za apartmán byla € 38,00 (platí i letos) na den. Hezký den přejí Alžběta a Vladimír z Broumova.

Děkujeme za Váš tip. Moc si toho vážíme, že jste se podělila o informace s ostatními.