SOLNÁ KOMORA 2007

Solná komora v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Solná komora 2007

Pokud je Solná komora cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2007. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Solné komory autem, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o slevové kartě, o jezerech, o jeskyních, o solných dolech, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Solné komoře, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 25.08.2007, 14:04.
Na konci září se chystáme na školní zájezd na tři dny do Solné komory. Chystáme se navštívit i městečko Hallstatt. Tak bych se chtěla zeptat, zda byste mi nemohli poskytnout nějaké bližší informace, např. o muzeu - ceny a podobně - nebo o dalších zajímavých místech tam. Také bych ráda věděla, co zajímavého je v městečku Mondsee, případně v dalších místech poblíž. Těším se na Vaši brzkou odpověď a předem děkuji, Veronika.

Hallstatt je velice pěkné městečko v srdci Solné komory (Salzkammergut). Vše o Solné komoře se dozvíte na oficiálních stránkách Salzkammergut. Stejně tak vše o městečku Hallstatt najdete na stránkách Hallstatt. Muzeum v Hallstattu je v září otevřeno od 10. do 18. hodin. Pro dospělého je vstupné € 7,50, ve skupinách od 10. lidí pak € 6,50. Děti a studenti platí € 4,00. Podívejte se na stránky Muzeum Hallstatt. V Hallstattu stojí určitě za to navštívit i Solný důl - Salzwelten, kam se dá vyjet pozemní lanovkou. Cena lanovky je pro dospělého € 8,50 (zpáteční). Vstupné do solného dolu je € 21,00. Z terasy u hotýlku u horní stanice lanovky je nádherný výhled na Hallstatt a jezero. Za návštěvu stojí rovněž jeskyně v masivu Dachsteinu: Mamutí a Ledová. Cena je € 28,60 a v ceně je návštěva obou jeskyní včetně výjezdu a sjezdu lanovkou. Další jeskyně v blízkosti: Koppenbrüllerhöhle, vstupné je € 7,70. Není tak navštěvovaná jako dvě předchozí, v září jsou vstupy jen v 10:00 a v 16:00. Vše o jeskyních, vstupném a lanovkách najdete na stránkách Dachsteinwelterbe. Pěkná turistická vycházka je přímo od dolní stanice lanovky v Hallstattu. Po červeném turistickém značení se lze vydat proti proudu říčky. Údolím se dá dojít k několika pěkným vodopádům. Výhodné je si zakoupit Salzkammergut Erlebnis Card - za € 4,90. Díky této kartě získáte výrazné slevy na vstupy. Např. už při výjezdu lanovkou k solným dolům a vstup do Solných dolů se s touto kartou vyplatí. Mondsee: lze se projet lodí - € 6,90, Freilichtmuseum Mondseer Rauchhaus - € 2,20, Museum Mondseeland und Österreichisches Pfahlbaumuseum - € 3,00, Salzkammergutlokalbahn (SKGLB) - Museum - € 3,00. V Solné komoře je toho hodně, co lze navštívit. Doporučujeme navštívit výše uvedené oficiální stránky, kde si lze objednat zdarma prospekty. Většinou dojdou do 1 týdne. Doporučujeme si objednat Salzkammergut Erlebnis Card Broschüre, ve které je seznam všech zajímavých míst v Solné komoře, ceny vstupů, informace o otevíracích dobách atd.