SALCBURSKO 2019

Salcbursko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Salcbursko 2019

Pokud je Salcbursko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2019. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Salcburska autem, o poplatcích na dálnicích, o poplatcích na horských silnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o Salcburské kartě, o soutěskách, o ledovcích, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Salcbursku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 17.08.2019, 12:57.
Děkuji. Takže Achbergtunnel je placený? Pro jistotu píšete, že můžeme objet. A chceme navštívit Kaprun, Krimnelské vodopády, Gastein. Nebudeme tam cestou potřebovat dálniční známku? Abychom ji raději koupili. Děkuji. Jana.

Jak jsme psali, informace jsou uvedeny ve zmiňované odpovědi. Podle Asfinag je směrodatná pro použití dálniční známky mapa s úseky dálnic a rychlostních silnic, kde je třeba mít dálniční známku. Vámi uvedené trasy na této mapě nejsou. Podle našich informací je jediný tunel, který je zpoplatněný dálniční známkou, Landecker tunnel a ten na této mapě je. My jsme v Rakousku vždy dálniční známku měli, tak jsme to víceméně neřešili. Ve zmiňovaných dalších tunelech jsme si všimli značky Autostraße, ta by ale měla primárně upravovat pravidla používání takových silnic, jako jsou rychlostní limity, chování na silnici apod. To, že zmiňovaný tunel můžete pro jistotu objet bylo myšleno tak, že tím budete mít 100% jistotu.

# 16.08.2019, 21:55.
Děkuji a dálniční známku nepotřebuji? Jana.

Pokud pojedete po uvedené trase, poplatky platit nebudete, to platí i pro dálniční známku. Kousek za německo - rakouskou hranicí je Achbergtunnel, před kterým je značka Silnice pro motorová vozidla. Informace jsou uvedeny v odpovědi ze dne 08.02.2017, 13:08 - Rakousko. Nicméně pokud chcete mít jistotu, můžete ho objet přes Niederland a Unken. Podobně je na tom tunel kolem Loferu - Lärchbergtunnel, tím už nepojedete. Stejně tak tunely kolem Zell am see se Vás už netýkají. Podle našeho názoru a vysvětlení z Asfinag ale platí to, co je uvedeno ve zmiňované odpovědi.

# 15.08.2019, 19:57.
Mohu Vás opět poprosit o radu ohledně nejlepší cesty do Maria Alm z Vimperka? Případně jaké poplatky budu platit? Děkuji moc za odpověď. Přeji hezký večer. Jana.

Vaše optimální trasa je následující: Vimperk - Strážný - Pasov - Pocking - 12 - Branau am Inn - 12 - 20 - Traunstein - Inzell - Schneitzreuth - 21 - 178 - Lofer - 311 - Saalfelden - Maria Alm. Na této trase platit poplatky nebudete.

# 04.07.2019, 17:03.
Potřebuji radu. Chystáme se do Rakouska, ubytování máme několik kilometrů na sever od Salzburgu. Na místo se chceme dopravit vlastním autem, poté si také autem uděláme výlet přímo do města. Zajímá mě, zda potřebujeme v této lokalitě ekologickou známku, jestliže máme ani ne rok staré benzinové auto. Předem děkuji a přeji hezký den. S pozdravem Lada.

Ekologické plakety Pickerl jsou povinné v Rakousku pro nákladní automobily třídy N1, N2 a N3. Tedy i pro osobní automobily, které jsou zdaňovány a registrovány jako nákladní automobily N1. V Salcbursku v současné době ekologická zóna není. Bližší informace najdete na Umwelt-Pickerl.at.

# 30.06.2019, 15:50.
Můžete mi prosím poradit, jak a kde mohu koupit Salcburskou kartu online a to si jí hned mohu vytisknout? Někde jsem četla, že jí rozesílají pouze po Rakousku. Jsme ubytovaní v Loferu, kde asi pravděpodobně Salcburskou kartu nikde nekoupím. Chceme parkovat zdarma na letišti Hangár 7 Red bull a poté jet autobusem do centra Salzburgu a nato už bychom chtěli kartu využít. Den před tím budeme celý den na Krimlerských vodopádech a tam se asi také nedá nikde koupit, že? Děkuji moc za pomoc. Daniela.

Salzburgerland Card je možné zakoupit online přímo na výše uvedených stránkách. Nedá se vytisknout. Dojdou Vám přímo karty. Nicméně v sezóně to může déle trvat. Není pravda, že se rozesílají pouze po Rakousku. Rozesílají se i po EU. Karty také zakoupíte v informačních turistických centrech v Salcbursku. Ne všechna jsou ale otevřena o víkendu. O víkendu ji zakoupíte např. na pokladnách lanovek, v některých hotelech apod. Např. turistické informační centrum ve městě Lofer má otevřeno v pracovní dny od 9:00 do 16:00, v sobotu od 9:00 do 12:00 a od 15:00 do 18:00, v neděli a ve svátek od 10:00 do 12:00. Doporučujeme si najít informační centrum někde cestou, jak vjedete ráno do Salcburska, tak hned v nějakém informačním centru zastavit (je v kažném městečku - bílé "i" na zeleném podkladu) a karty zakoupit.