ŘECKO 2018

Řecko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Řecko 2018

Pokud je Řecko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2018. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o ubytování v Řecku, o dopravě do Řecka, o zájezdech do Řecka, o dokladech, o výletech, o trajektech, o plážích, o ostrovech, o pronájmu auta, o místní dopravě, o městech a památkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Řecku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 16.07.2018, 08:21.
Chci se zeptat. Jsme v Heraklionu, v sobotu jsme byli na Open Market, pouličních trzích, a já bych chtěla vědět, zda jsou podobné trhy v Heraklionu denně. Děkuji za informaci. Renata.

Open Market se koná jen jednou týdně. Přehled ostatních trhů podle dnů v týdnu včetně mapy rozmístění najdete na Heraklion.gr.

# 06.07.2018, 07:48.
Chci poprosit, zda byste věděl, jak se dostal z letiště Heraklion na tuto adresu: Villa Marina, Gournes, Kokkíni Khánion, 71700, Řecko. Děkuji Vám. S pozdravem Renata.

Z letiště musíte jet do města autobusem Astiko Irakleiou. Vystoupit musíte na Heraklion Bus Station A. Jedná se o linky 6, 8 nebo 19. Odtud musíte jet autobusem Ktel Herlas do Kokkini Hani. Těch spojů je hodně. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Odtud je to ale ještě pěšky 2200 metrů. Musíte jít po Palea EO Irakliou Agiou Nikolaou ve směr jízdy autobusu a po 1000 metrech odbočit doleva směrem k moři. Na pobřežní silnici odbočte doprava a jděte dalších 350 metrů. Až těsně před výběžkem, u chaty Dinapoja odbočte doprava a cesta Vás dovede k Marina Villa. Cenu jízdenky odhadujeme do € 5,00.

# 10.04.2018, 13:43.
Pane Řehůřku, jedeme letos v září na ostrov Skianthos do Řecka. Rádi bychom jej procestovali místní autobusovou dopravou. Prosíme o sdělení, kolik doprava po ostrově stojí, zda existují také jízdenky jednodenní, třídenní nebo případně sedmidenní. Zda se kupují přímo v autobuse a nebo kde je možno je zakoupit? Dále prosíme o sdělení, kde se na ostrově nachází velký supermarket, kde je možno levně nakoupit potraviny. Děkujeme za odpověď. Roman.

Autobusová doprava na ostrově Skianthos spojuje města Skianthos a Koukonaries. Tato trasa má přibližně 14 km a je na ní 24 zastávek. V sezóně jezdí autobusy přibližně po 20. minutách a jezdí od 7:00 do půlnoci. V sezóně bývají odpoledne až v podvečer přeplněné. Jízdenky se kupují v autobuse. Cena je € 1,80, děti platí € 0,90. Při kratších vzdálenost se cena snižuje na € 1,40 resp. € 0,70 pro děti. Zastávky jsou: Skiathos, Delta, Platania, Sfageia, Acropolis, Megali Ammos, Mitikas, Vasilias (2x), Agii Taxiarches, Achladies, Sclithri, Tzaneria, Vromolimnos, Kolios, Makri Katalima, Agia Paraskevi, Poros, Troulos, Victoria, Troulos, Amoni, Maratha, Mandraki, Strofilia, Agia Eleni, Koukounaries. Kromě autobusu můžete využívat i taxi. Jezdí jich tam přibližně 20 a terminál je v přístavu. Ze Skianthos na letiště zaplatíte € 5,30. Nejvyšší cena je do Koukonaries - € 16,00. Na ostrově jsou spíše menší markety. Měly by tam být i dva supermarkety - Carrefour a Asteras, kde přesně ale nevíme.