ŘECKO 2016

Řecko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Řecko 2016

Pokud je Řecko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2016. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o ubytování v Řecku, o dopravě do Řecka, o zájezdech do Řecka, o dokladech, o výletech, o trajektech, o plážích, o ostrovech, o pronájmu auta, o místní dopravě, o městech a památkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Řecku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 05.09.2016, 17:20.
Na přelomu září a října jedeme na ostrov Rhodos. Můžete nám dát tipy, kam na výlety po ostrově a co stojí za to vidět? Dále, kolik stojí pronájem auta pro dvě osoby a případně doporučit půjčovnu, na kterou je spolehnutí? Jsme tam v termínu od 28.9. do 5.10.2016. Děkuji za odpověď. Petr.

Toho, co je možné vidět na ostrově Rhodos je mnoho. Určitě navštivte město Rhodos se středověkým Palácem velmistrů, Rytířskou ulicí vedoucí do přístavu Mandráki. Další z měst, která nesmíte minout je Lindos. Nad městem jsou pozůstatky pevnosti a chrám Athény Lindské. Archeologické vykopávky najdete v Kamiros, středověkou pevnost v Monolithos, klášter ve Filerimos. Velkou atrakcí je Údolí motýlů, to však ve Vašem termínu můžete vynechat. Mnoho zajímavostí je popsaných na serveru Greeka, který Vám může být průvodcem. Je tam i mnoho tipů na pláže. Dalším zajímavým zdrojem je Tourist Maker. Pro zapůjčení auta doporučujeme Rentalcars - Řecko / Rhodes / Rhodes Letiště. Je to ověřený vyhledávač ze stejné skupiny ve které je i uznávaný Booking, který nabízí pronájmy automobilů ze zavedených autopůjčoven. Má český web, jasné a srozumitelné podmínky uvedené vždy pro každý pronájem, možnost zrušení rezervace a především českou podporu (máme ověřeno osobně). Často obdržíte k pronájmu bonus ve formě dalšího řidiče, plné nádrže apod.

# 24.04.2016, 19:27.
Zajímá mě přesný výpočet nákladů na trasu Praha - přístav Ancona a poté cena trajektu na Kefalonii nebo na jiný řecký ostrov. Auto má spotřebu přibližně 6,5 l/100 km. Předem děkuji. Karel.
Trasa je následující: Praha - Rozvadov - Regensburg - Mnichov - Innsbruck - Brenner - Verona - Modena - Bologna - Rimini - Ancona. V Německu se dálnice neplatí, v Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,80, za průjezd Brennerem zaplatíte € 9,00 a na mýtném v Itálii € 39,70. Za předpokladu cesty delší než na 10 dnů tedy zaplatíte na poplatcích € 115,00. Průměrná cena nafty v Itálii je € 1,27 a benzínu € 1,47. Pokud máte dieselový motor, zaplatíte za pohonné hmoty € 193,00, pokud benzínový motor, zaplatíte za pohonné hmoty € 224,00. Předpoklad je, že cena bude nižší, protože v ČR natankujete plnou nádrž u Vaší oblíbené čerpací stanice a v Rakousku potom dotankujete před hranicemi do plné nádrže, stejně tak palivové náklady budete optimalizovat při cestě zpět. Z Ancona jezdí trajekty na Corfu, jinak na pevninu. Na ostrov Cefalonia jezdí trajekty z Brindisi. Podívejte se na stránku Trajekty - Greece, kde si můžete spočítat přesnou cenu trajektu pro Váš termín, počet osob a další parametry přepravy.