ŘECKO 2013

Řecko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Řecko 2013

Pokud je Řecko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2013. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o ubytování v Řecku, o dopravě do Řecka, o zájezdech do Řecka, o dokladech, o výletech, o trajektech, o plážích, o ostrovech, o pronájmu auta, o místní dopravě, o městech a památkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Řecku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 06.08.2013, 12:50.
Musí mít sedmnáctiletý syn nějaké potvrzení nebo souhlas rodičů při vycestování z České republiky do Řecka, konkrétně na Krétu? Syn cestuje s dvaadvacetiletou přítelkyní. Děkuji za odpověď. L.
Viz naše odpověď ze dne 27.02.2013, 15:55.

# 18.06.2013, 20:09.
Chtěla bych se zeptat. Chceme letět s kamarádkou do Řecka, ale já jsem ještě neplnoletá, ale kamarádka už plnoletá je. Chci se zeptat, zda na letišti nebo někde nebudeme mít problém s mojí neplnoletostí? Nebo případně co máme udělat a jak si to zajistit? Děkuji. Barbora.
Viz naše odpověď ze dne 27.02.2013, 15:55.

# 27.02.2013, 15:55.
Letos bychom chtěli vzít na dovolenou do Řecka svého tříletého vnuka. Je potřeba mít písemný souhlas jeho rodičů? Děkuji. Jana.

Dle vyjádření Ministerstva zahraničních věcí ze dne 22.5.2012 musí mít každý občan ČR, tedy i nezletilé dítě, vlastní cestovní doklad. Souhlas zákonných zástupců dítěte s vycestováním v případě, že cestuje s jinou osobou, není vyžadován. Velvyslanectví České republiky v Řecku nemá žádné informace o tom, že by byly v tomto směru nějaké problémy. Vypracování písemného souhlasu rodičů s cestou jejich dítěte v doprovodu třetí osoby lze doporučit. Povolení ke vstupu a pobytu na území Řecka je výlučně v kompetenci příslušných řeckých orgánů. Novější informace není, ale je to stejné pro všechny země EU. Závazné informace související s pobytem cizinců na území Řecka poskytne Velvyslanectví Řecké republiky. Kontakt najdete na výše uvedených stránkách.