RAKOUSKO 2023

Rakousko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Rakousko 2023

Pokud je Rakousko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2023. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě autem do Rakouska, o poplatcích na rakouských dálnicích a silnicích, o ubytování, o paušálních a slevových turistických kartách, o horských soutěskách i vysokohorských výstupech a najdete zde také mnoho dalších informací o Rakousku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 11.08.2023, 15:52.
Poradíte prosím, zda je mezi nájezdem Innsbuck Süd na dálnici A13 a mýtnou branou směrem na Brenner, přibližně 6km, nutné pořizovat rakouskou dálniční známku nebo už se na to vztahuje poplatek za průjezd Brennerem? Jedeme přes Ga-Pa a vracíme se za 14 dní, takže bychom kvůli 2x6 km platili dvě desetidenní dálniční známky. Děkuji. Petr.

Na Brennerské dálnici od Innsbruck Süd není potřeba dálniční známka. Platí se zde samostatné mýtné ve výši € 11,00.

# 06.08.2023, 16:17.
Potřebuji se dostat na otočku z Brna do Vídně, ale nechce se mi platit dálniční známku. Netušíte, jaká je nejlepší cesta? Když použiju Mapy i Google Maps a zvolím vyhnout se dálnicím, tak mě to pořád stahuje na dálnici. Hezký den. Pavel.

Po staré silnici B7. Navigace Vás na dálnici směruje u obchvatu Drasenhofenu. Ten je ale už zpoplatněný dálniční známkou. Musíte si to pohlídat a na kruhovém objezdu sjet až na dalším výjezdu směrem do Drasenhofenu.