RAKOUSKO 2019

Rakousko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Rakousko 2019

Pokud je Rakousko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2019. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě autem do Rakouska, o poplatcích na rakouských dálnicích a silnicích, o ubytování, o paušálních a slevových turistických kartách, o horských soutěskách i vysokohorských výstupech a najdete zde také mnoho dalších informací o Rakousku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 24.02.2019, 14:46.
Před dvěma roky jste mi radili s dovolenou, kudy jet a kam se zajet podívat. Letos bych se chtěla zase zeptat. Jedeme na dovolenou do Korutan, městečka Seeboden. Máte nějaký pěkný tip, co tam určitě podniknout? A potom chceme sjet do Itálie, na pár dní k moři, hned někam na sever, zvažovala jsem Grado, do nějakého kempu, buď bychom použili stan nebo klidně i spánek v autě. Ale nevím, jak je to se spaním v autě, buď v kempu a nebo mimo něj. Máte nějaký tip, kam na tom severu zajet, do kterého kempu, na které místo? Máme dvě děti vě věku 5 a 8 let. Děkuji moc za informace a rady. Michaela.

Pokud hledáte nějaký pěkný program na týdenní dovolenou, potom určitě doporučujeme Kaernten Card, se kterou si můžete naplánovat pěkný program pro všechny. Co se konkrétně Seeboden týče, doporučujeme návštěvu středověkého hradu Sommeregg severně od Seeboden. Ve stejné lokalitě je i další atrakce - Bonsai museum. Kousek na sever po dálnici je městečko Gmünd, ve kterém se nachází Porsche muzeum. Toto je také výchozí místo do Maltatal, kterým vede panoramatická trasa. Spaní v autě může být v Itálii problém v souvislosti s tím, že kempování v přírodě a na veřejných prostranstvích je v Itálii obecně zakázané. Existují místa, kde je to povoleno v obytných automobilech. Podívejte se na Camper Online - Sosta / Area Sosta Camper. Pokud máte osobní automobil, vezměte si stan a zakempujte někde v kempu. Kompletní nabídku najdete na Camping. Samotný kemp těžko poradit. Závisí to na Vašich preferencí, ale také na konkrétním termínu atd. V sezóně má např. řada kempů požadavek na minimální počet nocí.

# 03.01.2019, 09:32.
Prosím o radu ohledně cesty do rakouského Mallnitzu. Zvažuji trasu přes tunel v Bad Gasteinu autovlakem nebo objízdnou trasu kolem Katschbergu. Pojedeme s rodinou na 9 dní z Plzně. Pokud se vyplatí, můžeme využívat dálnice. Děkuji za radu. S pozdravem Pavel.

V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,20. Pokud pojedete přes tauernské tunely, zaplatíte na mýtném € 12,00. Celkem Vás tato trasa vyjde na poplatcích na € 33,20. Pokud pojedete s využitím Tauernbahn, zaplatíte za převoz automobilu € 17,00, celkem tedy s dálniční známkou € 43,20. K ceně je třeba připočítat osobní jízdné ve výši € 2,80 za osobu a jeden směr. Autovlaky jezdí ve směru Böckstein - Mallnitz každou 20. minutu od 6:20 do 23:20, ve směru Malnitz - Bökstein každou 50. minutu od 5:50 do 22:50. Nejkritičtější termín je od 2.3.2019, kdy začínají prázdniny v Bavorsku a Bádensko-Württembersku. V tomto termínu se zřejmě budou tvořit na dálnicích největší dopravní zácpy.