RAKOUSKO 2018

Rakousko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Rakousko 2018

Pokud je Rakousko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2018. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě autem do Rakouska, o poplatcích na rakouských dálnicích a silnicích, o ubytování, o paušálních a slevových turistických kartách, o horských soutěskách i vysokohorských výstupech a najdete zde také mnoho dalších informací o Rakousku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 31.08.2018, 11:14.
Mám Caravan Concord, váha 10 tun. Mohu projet Brennerským průsmykem po dálnici bez omezení? Děkuji za odpověď. V.

Z pohledu hmotnosti ano, budete platit mýtné odpovídající vaší kategorii prostřednictvím Go-Boxu. Počítejte s možností kontroly dodržení nejvyšší povolené hmotnosti a dalších předpisů. Co se týká průjezdnosti v určitých časech, nemáme tušení, protože nevíme, kam Váš automobil zařadit. Více informací najdete na ASFINAG.

# 28.08.2018, 11:37.
Vážený pane Řehůřku, již několikrát jsem zavítal na Vaše stránky a použil informace zde zveřejněné. Proto bych Vás rád seznámil s drobností, o které možná nevíte. A pokud chcete, zveřejněte ji na svých stránkách, nebo se o ní zmiňte v některé odpovědi. Jedná se o možnost nejlevnějšího tankování při cestách do Itálie přes Rakousko. V mapce je možné si vybrat místo, po kliknutí na určitou pumpu se objeví cena pohonných hmot. Je třeba si vybrat naftu, benzín či CNG. I provozní doba. A pokud si natankujete ve Villachu nebo Fürnitz, je prakticky jedno. Nevím sice, jak často se aktualizují údaje zde zveřejněné, ale mám za to, že jsou opravdu aktuální - tankbilling.in. A ještě jeden tip pro Moraváky jedoucí přes Mikulov na jih. Rakouskou dálniční známku je možné zakoupit přímo na hranici v prvním bistru po pravé straně - trafika + bar. Provoz je tam nonstop. Není ji proto třeba kupovat s přirážkou v Česku. Přeji Vám i Vašemu webu mnoho úspěchů. Vladimír.

Děkujeme za cenné informace.

# 09.08.2018, 18:20.
Čtu pečlivě každý rok před dovolenou Vaše velice užitečné rady a ráda bych se také poradila. Cestou do severní Itálie - trasa přechod Dolní Dvořiště - dálnice Rakousko - zda při dálnici v Rakousku je možné někde co nejblíže a nejjednodušeji sjet z dálnice k nějakému nákupnímu centru nebo velkému hypermarketu. Rádi bychom ještě nakoupili hlavně potraviny, ale dost se bojíme nějak odchylovat z trasy, některé ty sjezdy a nájezdy bývají dost komplikované. Děkuji za možnou odpověď. Květa.

Na severozápadě Salzburgu je velké nákupní centrum Europark, jehož součástí je Interspar. Jedná se o exit 293 Klessheim. Hned po sjezdu se na kruhovém objezdu před Red Bull Arenou vydáte doleva pod dálnici a za ní už je po levé straně kruhový objezd rozdělující směry v Europark - doprava garáže u Interspar, doleva Ikea.

01.03.2018, 09:51.
Děkuji mnohokrát za odpověď. Zvolíme tedy Rakousko. Jen se chci ještě zeptat, jak je to s eko-plaketami? Je tam potřeba pro osobní vozidlo? Máme benzín. Případně, kde jí mohu sehnat? Na jakékoliv STK stanici nebo úřadě? Mnohokrát děkuji. Aleš.

Podle našich informací se povinnost mít v Rakousku ekologickou známku vztahuje na všechna vozidla ve skupině N. Osobní automobil je ve skupině M1. Nicméně si dejte pozor na dodržování rychlosti na dálnicích A2 a A9 v IG-L zónách, kde je povolená rychlost omezena proměnným dopravním značením. Podrobnější informace najdete na Umwelt-Pickerl.at.

# 18.01.2018, 10:47.
Prosím o váš tip na ubytování v oblasti Dachstein s využitím letní karty na výlety po okolí. Ten samý tip bych poptal i ve městě Kaprun, kam bychom po několika dnech přejeli. Pojedeme jako rodina s dětmi. V Raurisu jsme díky vám loni využili bohatě Salcburskou kartu. Děkuji za radu. Pavel.

V obou oblastech jsou k dispozici karty, které se nedají koupit, ale dostávají je ubytovaní hosté přímo od ubytovacího zařízení, které je partnerem právě té karty. V prvním případě se jedná o Schladming Dachstein Summercard, ve druhém případě o Zell am See Kaprun Summer Card. Ubytovací kapacity, které jsou partnery uvedených karet najdete na výše uvedených stránkách.