RAKOUSKO 2010

Rakousko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Rakousko 2010

Pokud je Rakousko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2010. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě autem do Rakouska, o poplatcích na rakouských dálnicích a silnicích, o ubytování, o paušálních a slevových turistických kartách, o horských soutěskách i vysokohorských výstupech a najdete zde také mnoho dalších informací o Rakousku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 25.08.2010, 20:05.
Moc vás prosím, za dva dny jedeme do Itálie na dovolenou a nikde na internetu jsme nenašli, jak se označuje benzin Natural 95 v Rakousku. Můžete nám, prosím, poradit? Moc děkuji za případnou odpověď. Martin z Luhačovic.

Označení je Eurosuper. Můžete se ale také setkat s názvy Eurosuper 95 nebo Super 95.

# 04.06.2010, 13:24.
Potřebuji zjistit čerpací stanice LPG na dálnici A2 z Vídně do Itálie. Nejlépe, který je to kilometr a název čerpací stanice. Děkuji. Jiří.

V Rakousku je to čerpací stanice Agip u Loipersdorfu - někde kolem 115 km, za hranicemi v Itálii za Gemonou na km 36,9 je to čerpací stanice Esso - Ledra Ovest.

# 26.05.2010, 21:48.
Začátkem července se chystáme do Chorvatska přes tauernské tunely. Cestu nechceme jet vzhledem k malému dítěti v kuse. Nevíte o nějakém ubytování mezi tauernskými tunely a Villachem za rozumnou cenu? Děkuji. Jana.

Těžko odhadnout, co je pro Vás rozumná cena. Zkuste např. hned za druhým tunelem v Rennwegu Pension Strafnerhof. V letní sezóně tam stojí ubytování € 20,00 na osobu, děti do 12. let mají 40% slevu. Přespání přes noc Vás vyjde na € 25,00 za osobu. V ceně je snídaně. Kdekoliv v Rakousku je mnoho ubytovacích možností různých cenových kategorií. Sledujte přímo na domech cedulku Zimmer frei. Můžete také použít portál Booking.

# 19.03.2010, 08:42.
Jsou na Rakouské dálnici v úseku Salzburg - Villach zpoplatněny průjezdy tunely? Děkuji za odpověď. P.

Na dálnici A10 jsou zpoplatněny tauernské tunely. Mýtné se platí na mýtnici u Sankt Michael im Lungau mezi Tauerntunnel a Katschbergtunnel ve výši € 9,50 za oba celkem.

# 20.02.2010, 17:26.
Ahojky, jsme podobná rodina jako vy, jen máme o jedno dítko navíc :-) Rádi bychom v létě navštívili Rakousko a docela nás zaujala oblast NP Kalkalpen. Slibuje menší turistický ruch a panenskou přírodu. Máme rádi cykloturistiku, ale nevíme, jaké jsou tam možnosti. A to nejen pro kolo, ale všeobecně. Atrakce pro děti, divoké horské stezky plné dobrodružství, zkrátka dovolená na které si každý z nás přijde na své. Víte o této oblasti něco více? Případně máte lepší návrh, kam se v Rakousku vydat mimo masovou turistiku? Moc děkujeme za radu a posíláme pozdrav z jihu Čech. Za nás všechny Iva - mamka a vrchní plánovač.

V Rakousku je každá oblast nádherná, každá nabízí mnohostranné vyžití a každá věnuje turistům maximální péči. Ne jinak je tomu v NP Kalkalpen. Podívejte se na popis mnoha cyklostezek v tomto národním parku. U většiny je uveden popis, profil, ale i mapka. V této oblasti jsou k dispozici karty Pyhrn - Priel Aktiv Card a Pyhrn - Priel Saison Card. V ceně jsou lanovky, soutěsky, mýtné trasy, koupaliště, muzea atd.

# 03.02.2010, 15:52.
Znáte, prosím, nějaké tipy na dálniční odpočívadla (nebo poblíž dálnice) v Rakousku, kde se můžou děti vyblbnout před další cestou? Děkuji. Zbyněk.

Máme dobré zkušenosti s Old Timer, především na A2.