RAKOUSKO 2007

Rakousko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Rakousko 2007

Pokud je Rakousko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2007. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě autem do Rakouska, o poplatcích na rakouských dálnicích a silnicích, o ubytování, o paušálních a slevových turistických kartách, o horských soutěskách i vysokohorských výstupech a najdete zde také mnoho dalších informací o Rakousku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 06.08.2007, 13:25.
Obracím se na Vás s prosbou. V sobotu 11.8.2007 odjíždíme na dovolenou do Itálie. Naše cesta povede přes Rakousko - dálnici směr Graz - Klagenfurt - Vilach - Tarvisio. Vzhledem k tomu, že máme dostatek času, chceme se cestou zastavit někde v rakouských alpách a prohlédnout si nějaká pěkná místa. Vaše rodina je zcestovalá a proto se Vás chci zeptat, zda nemáte nějaký recept, co by na této trase bylo vhodné ke zhlédnutí a přitom se nijak vzdálit od dálnice a kde není potřeba turistické pasy. Jde o nějaké karty, kde jsou předplaceny lanovky, vláčky atd. - moc o tom nevím, jen jsem o tom slyšel. Počítáme, že bychom se v Rakousku zdrželi dva až tři dny. Po zhlédnutí bychom se vždy na noc vrátili na dálnici na přespání na velké benzínce. Děkuji za Vaše informace. Jiří.

V okolí uvedené dálnice stojí určitě za návštěvu Korutany. Mají také svoji kartu - Kärnten Card, ale systém těchto karet v Rakousku je postavený na jiném principu. Není povinný. Na všechny lanovky, soutěsky, vláčky, koupaliště, hrady apod., které jsou partnerem těchto karet, můžete samozřejmě jít za plné vstupné bez omezení. Karta je výhodná pro případ, že se v dané lokalitě zdržíte například týden a díky ceně karty se tak dostanete do míst a na atrakce, které by za normální vstupné stály mnohonásobně více. My jsme tak např. v Salcbursku zaplatili celkem za karty Salzburgerland Card přibližně € 100,00, ale čerpali jsme služby v ceně za mnohonásobně více. Např. v Solné komoře existuje také karta - Salzkammergut Adventure Card, ta má zase funkci slevové - tj. partneři poskytují majitelům této karty slevy - a to se nám rovněž v Solné komoře dostatečně vyplatilo. Ale k těm Korutanům: podívejte se na stránky Korutanské karty, kde je mapka atrakcí (přírodních, historických, turistických atd.), nebo přímo na stránkách je i seznam těchto míst rozčleněných podle typu - např. zoo, lanovky, panoramatické trasy, muzea, koupaliště, přírodní zajímavosti atd. Určitě si vyberete z míst, která Vás budou zajímat a Vašemu založení budou blízká.

# 13.02.2007, 18:24.
Prosím vás pěkně, nevíte, zda platí i na rakouských dálnicích pro majitele průkazů ZTP osvobození od poplatků? A stejně tak i na dálnicích v Chorvatsku? Děkuji za odpověď. Libuše.

Na Váš dotaz bohužel neumíme odpovědět. Pokud Vám nedělá problémy němčina, zkuste zapátrat na Asfinag, popř. zaslat dotaz na zákaznický e-mail uvedený na těchto stránkách. To samé platí pro chorvatské dálnice - HAC.