LONDÝN 2020

Londýn v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Velká Británie / Londýn 2020

Pokud je Londýn cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2020. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do londýna autem, letadlem nebo autobusem, o poplatcích na dálnicích a v tunelu, o parkování, o ubytování, o cestě na letiště, o návštěvě památek, o městské hromadné dopravě a najdete zde také mnoho dalších informací o Londýně, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 13.01.2020, 16:35.
Obracím se na Vás s prosbou. V dubnu 2020 letíme s manželem do Londýna, přistáváme na letišti Southend. Vlakem se dopravíme na Liverpool - vlakové nádraží. A nyní bych potřebovala vědět, jak se dostat na uvedené bydlení. Ubytování máme na Evelyn Walk č. 85. Je to blízko centra, čtvrť Islington. A cesta zpátky je pro mě hororem. Vracíme se zpět do Prahy z letiště Luton. Asi půjdeme kus pěšky, kus metrem a autobusem či vlakem, ten ale nejede až přímo k letišti. Můžete mi prosím poradit? Loňská návštěva v Římě podle Vás byla super. Tedy to cestování z letiště a na letiště. Děkuji za informace. Drahuše.

Předpokládáme, že máte na mysli Liverpool Street Station v Londýně. Z nádraží přejděte na Bishopsgate, je to vedle nádraží. Víceméně naproti východu je zastávka autobusu. Jeďte autobusem č. 135 na Moorfields Eye Hospital (za Old Street) - TFL - za £ 1,50. Cesta trvá 25 minut. Odtud je to asi 5 minut chůze. Musíte jít ve směru jízdy autobusu po Provost St. a následně mírně doprava po Vestry St. Ta Vás dovede na East Rd. Po té jděte až na křižovatku s Murray Grove, po které se vydejte doleva a následně doprava na Evelyn Walk. Vhodné bude si vytisknout mapku. Na letiště Luton je nejlepší cesta následující: přejděte na Old Street (jděte stejnou cestou jako tam, od Tesco Express jezdí i autobusy), odkud jeďte metrem Northern na Golders Green za £ 3,30. Cesta trvá 20 minut. Odtud jezdí na letiště autobus National Express za £ 12,00. Cesta trvá 40 minut.