FRANCIE 2012

Francie v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Francie 2012

Pokud je Francie cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2012. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Francie autem, autobusem, vlakem i letadlem, o výši dálničních poplatků, o městské hromadné dopravě, o přímořských letoviscích, o horských střediscích, o histroických městech, o vstupenách, o ubytování, o stravování, o zábavě, o tipech na výlety a najdete zde také mnoho dalších informací o Francii, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 05.11.2012, 19:09.
Pročítal jsem si Vaše stránky a hned mě napadlo napsat Vám a poprosit, jak se dostat autem ze Zlína do kempu Les Prairies de la Mer na francouzské riviéře u Saint Tropez, kde chceme v létě na přelomu červenec - srpen 2013 strávit dovolenou. Kolik celkem zaplatíme na poplatcích za cestu tam i zpět? Spotřebu jsme si vypočítali přibližně na 1450 km sami. Děkuji Vám předem mnohokrát za odpověď. René.

Dostanete se tam přes Brno - Břeclav - Vídeň - Graz - Klagenfurt - Villach - Tarvisio - Udine - Brescia - Piacenza - Tortona - Savona - Imperia - Nice - Cannes - Le Muy - Sante Maxime - Saint Tropez. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,00, v Itálii zaplatíte na mýtném € 58,30, na mýtném ve Francii € 11,10. Poplatky při cestě zpět jsou ve stejné výši. Jedná se o letošní ceny, příští rok to bude zase o něco málo více.

# 02.05.2012, 23:51.
Poradíte mi, prosím, jak se nejlépe dostat z Paříže na prohlídku Versaille? Auto mít nebudeme. Děkuji. Jitka.

Těch možností je několik. Rychlovlak RER, linka C, jezdí každých 15 až 20 minut z centra Paříže do Versailles. Běžným vlakem můžete jet ze stanice Paris Gare Montparnasse do Versailles - Chantiers a ze stanice Paris Gare Saint - Lazare do Versailles - Rive Droite. Obě stanice jsou ve Versailles, ale o něco dál od paláce než stanice RER. Autobusem se tam dostanete z Pont de Sevres. Jedná se o linku 171 a zastavuje ve Versailles - Place d' Armes.