TYROLSKO 2019

Tyrolsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Tyrolsko 2019

Pokud je Tyrolsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2019. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě přes Timmelsjoch, o údolí Ötztal, o Nordpark, o Alpen ZOO, o Kristalwelten, o Acquadome, o školkách v Innsbrucku, o lanovkách a slevových kartách, o Brennerské dálnici, o městské dopravě v Innsbrucku, o ubytování, o tankování a najdete zde také mnoho dalších informací o Tyrolsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 14.05.2019, 18:38.
Jste moc hodný, děkuji za odpověď. Pokud bychom tedy jeli touto cestou, tak není nutné ani kupovat rakouskou známku? Nebo ta je nutná potom při přejezdech v rámci oblasti, kde budeme ubytovaní? Chceme se podívat např. do Innsbrucku, k Achensee apod. Jinak k té železnici, asi jsem to napsala chybně, mělo by to být zdarma v rámci Gästekarte, kterou dávají zdarma hotely. Děkuji moc. Jana.

Není to nutné. V tom případě nesmíte samozřejmě jet po dálnici nebo rychlostní komunikaci. Na stránkách Asfinag - Maut & Vignette / Vignette / Infofolder Vignette und Streckenmaut 2019 je mapa zpoplatněných úseků. K tomu jsou ještě další, označené značkou rychlostní silnice. V oblasti, do které jedete býval touto značkou označen tunel okolo Loferu a o něco dál tunely v okolí Zell am See. Vždy se to dá ale souběžně objet. V případě Innsbrucku je to potom otázka volby, zda si tu známku koupit nebo jet po souběžné komunikaci. V případě Gästekarte máte pravdu, v tomto případě je na uvedené trase možné použít vlak.

# 14.05.2019, 06:27.
Pane Řehůřku, za týden jedeme autem do Tyrolska, konkrétně Sankt Johann in Tirol. Chtěla bych vás poprosit, jaká je nejlepší cesta, pokud vyjíždíme z Litoměřic. Google mi nabízí trasu přes Řezno a Mnichov nebo České Budějovice a Salzburg. A ještě mám jednu otázku, zda máte zkušenost s cestováním rakouskou železnicí v této oblasti. Dočetla jsem se, že v rámci Sommer card / Gästekarte je vlak zdarma, tak by možná bylo pohodlné jej na výlety využít a nechat auto u hotelu. Předem vám moc děkuji a přeji hezký den. Jana.

V tomto případě bychom volili trasu přes Německo a úplně se vyhnuli rakouské dálnici. Byly by to v tomto případě zbytečné poplatky. Nevíme o tom, že by byl v ceně Kitzbüheler Alpen Sommer Card vlak. Přímo i v popisu karty je uvedeno, že se netýká železnice, pouze Postbusu a to ještě v oblasti východně od Wörgl. Tuto oblast je výhodnější prozkoumávat autem z důvodu větší operativnosti a také proto, že v letním období nejsou většinou parkoviště zpoplatněna. Každopádně železnice může být vhodnou alternativou dopravy po hlavní ose St. Johann in Tirol - Kitzbühel - Brixen a St. Johann in Tirol - Fieberbrunn - Leogang. Inspiraci pro poznávání této oblasti můžete najít v naší fotogalerii Tyrolsko 2008.