TYROLSKO 2014

Tyrolsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Tyrolsko 2014

Pokud je Tyrolsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2014. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě přes Timmelsjoch, o údolí Ötztal, o Nordpark, o Alpen ZOO, o Kristalwelten, o Acquadome, o školkách v Innsbrucku, o lanovkách a slevových kartách, o Brennerské dálnici, o městské dopravě v Innsbrucku, o ubytování, o tankování a najdete zde také mnoho dalších informací o Tyrolsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 18.05.2014, 10:35.
Vracíme se po roce zpět do Rosolina Mare a cestu tam bychom rádi obzvláštnili kratším výletem po něčem zajímavém. Protože vyjíždíme ve dvě ráno z Plzně, tak někde v polovině rakouského úseku. Loni jsme cestou zpět byli v Gardalandu, letos nás asi nemine Neuschwanstein. Při dálnici je pár hradů a nebo lanovka v Innsbrucku. Má to smysl? Máme dvě děti 5 a 8 let. Tak aby to bylo i pro ně. Předem děkuji za pomoc. Ladislav.

Dobrý den, vzhledem ke věku dětí bychom např. doporučovali muzeum Swarovski Crystal World ve Wattens nebo Alpen ZOO v Innsbrucku. Viz naše fotogalerie Innsbruck 2003.

# 27.05.2014, 12:45.
Pane Řehůřku, zdravím Vás i Vaši rodinu, ráda zajdu na Vaše stránky a dnes bych chtěla využít Vašich cestovatelských znalostí. Chtěla bych s manželem na několik dnů - přibližně 5 - navštívit Tyrolsko. Poradíte, zda je možné jet bez zajištěného ubytování a pokusit se ubytovat až na místě? Děkuji. Místo nerozhoduje. Vzhledem k vašim zkušenostem budu ráda za případný tip. Ještě jednou děkuji a zdravím. Ludmila.

Rakousko je tímto vyhlášené. Hledejte Zimmer frei, které je vyvěšeno prakticky všude. V Tyrolsku doporučujeme údolí Ötztal, ubytování někde v Längenfeldu. Je to strategické místo pro návštěvu všeho zajímavého v údolí. Doporučujeme si přečíst naši reportáž Tyrolsko 2011, kde je i konkrétní tip na ubytování. Je tam i rozsáhlá fotogalerie, která je vlastně také určitým tipem na výlety. Tyrolsku jsou věnovány i další reportáže Tyrolsko 2003 a Tyrolsko 2008. Ubytování můžete hledat na Booking / Tyrolsko.

# 19.05.2014, 17:44.
Prosila bych informaci, kde je výhodné se ubytovat nedaleko Innsbrucku, nebo přímo ve městě, kde musíme přenocovat na cestě do severní Itálie autem, ale současně si mohli trochu prohlédnout město. Děkuji Vám. A rovněž moc děkuji za všechny rady ohledně dálnic, cel a poplatků, které jsem si na Vašich stránkách přečetla. S pozdravem Eva.

Těžko poradit. Každý má jinou představu o ubytování, každý má jinak nastavenou cenu za kterou je ochoten se ubytovat atd. V těchto případech radíme všem stejně. Podívejte se na Booking / Innsbruck, kde si zadejte prvotní kritéria a podle nabídky si vyberte odpovídající ubytování. Skvělou funkcí je i mapa, podle které můžete nejlépe zacílit místo ubytování vzhledem k další cestě, vycházce do centra atd.