SOLNÁ KOMORA 2016

Solná komora v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Solná komora 2016

Pokud je Solná komora cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2016. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Solné komory autem, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o slevové kartě, o jezerech, o jeskyních, o solných dolech, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Solné komoře, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 24.07.2016, 09:32.
Prosím o odpověď, pokud budete vědět. 1. V Solné komoře chceme navštívit jeden solný důl a váháme mezi Hallstat, Hallein a Altausee. Máte zkušenost, který by děti zajímal nejvíce nebo je to srovnatelné? V Halleinu je asi navíc oproti jiným plavba lodí. 2. Na zubačku Schafberg se lze dostat bez problémů nebo je nutná rezervace? Děkuji. Šárka.

Nám se nejvíce líbily solné doly v Hallstatu. Nahoru vyjedete pozemní lanovkou, nahoře se Vám naskytne nádherná vyhlídka na Hallstat a jezero - fotogalerie, dolů potom můžete sejít překrásným údolím Echerntal - fotogalerie. Schafbergbahn vyžaduje rezervaci pro skupiny od 20. osob. Jinak rezervace nutná není. Vlaky jezdí každou hodinu, v případě příznivého počasí vkládají další soupravy, takže jezdí víceméně po dvaceti minutách.

# 21.03.2016, 17:04.
Mám dotaz k plánované rodinné dovolené v oblasti Solná Komora. Ubytování máme v kempu na 17 dní. Zatím máme v plánu zakempovat u Hallsttského jezera a odtud vyrážet na jednodení vysokohorskou turistiku s dětmi ve věku 9 a 14 let. Děti jsou velice zdatné, od malička s námi chodí po vysokých horách. Můžete nám doporučit, zda je tato oblast pro kempování na takovou dobu dobrá a využitelná k těmto aktivitám a doporučit nějaké zajímavé cíle? Děkuji. Radim.

Návštěvu Solné komory v podobném duchu jsme absolvovali v roce 2004 s tím, že jsme bydleli v apartmánu. Podívejte se na naši fotogalerii Solná komora, může být pro Vás průvodce po této krásné oblasti. Doporučujeme si zakoupit Salzkammergut Erlebnis Card, se kterou Solnou komoru poznáte do detailu a ještě ušetříte. Na výše uvedených stránkách si stáhněte brožury, které jsou zdarma a poskytnou Vám další informace. Počítejte s tím, že během tak dlouhé doby se setkáte i s deštivými dny. Na tyto si naplánujte např. návštěvu Solných dolů nebo jeskyní. Teploty se loni v prázdninových měsících pohybovaly pod dvacet i nad třicet stupňů. Takže se připravte i na tyto výkyvy. Další tipy na okolí najdete v naší fotogalerii Dachstein a Bischofmutze. Jedná se o výlety na druhé straně Dachsteinského masivu.