SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY 2019

SAE v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Spojené arabské emiráty 2019

Pokud jsou Spojené Arabské Emiráty cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2019. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě z letiště do hotelu, o jízdenkách městské hromadné dopravy, o návštěvě Expa a dalších míst a najdete zde také mnoho dalších informací o Spojených Arabských Emirátech, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 11.11.2019, 03:05.
Pane Řehůřku, velmi Vám děkuji za odpověď a chci se ještě zeptat, co znamená nol Card a kde se kupuje? Děkuji Vám předem za odpověď. S pozdravem Hana.

Informace o nol card jsou na odkaze, který jsme Vám zaslali. Podrobnější informace najdete na Nol cards a také na RTA Services. Na druhém linku jsou uvedena prodejní místa. Na tramvaje, autobusy a metro Vám staří verze Red ticket.

# 04.11.2019, 02:46.
Jak se prosím dostanu z Dubaje, z letiště, do hotelu Le Royal Méridien Abu Dhabi? Budeme ubytovaní v tomto hotelu v Abú Dhabí, letenky máme do Dubaje a máme se dopravit z letiště v Dubaji do tohoto hotelu v Abú Dhabí a potom zpět. Z letiště prý jede autobus? Budeme ve dvou. Je nejlepší cesta autobusem nebo jsou ještě jiné možnosti? Děkuji předem za odpověď. Hana.

Předpokládáme, že jste si prověřila možnost autobusové dopravy, kterou nabízí v ceně letecké dopravy některé letecké společnosti. Např. letecká společnost Emirates nabízí tuto službu cestujícím v ekonomické třídě zdarma. Veřejnou dopravou můžete cestovat z letiště červenou linkou metra MRed na Ibn Battuta a odtud autobusem č. E101 do Abu Dhabí. Zaveze Vás na autobusové nádraží. Autobusy i metro provozuje RTA. Doprava se platí prostřednictvím nol Card. U meziměstských autobusů si můžete zakoupit i jízdenku. Cesta metrem trvá přibližně 0:55 a cena je AED 7,50, cesta autobusem přibližně 1:45 a cena je AED 25,00. Do hotelu se potom dostanete např. autobusem A02 za AED 2,50. Vyhledávače spojení městské dopravy po Abu Dhabí najdete na DARB.

# 08.10.2019, 17:13.
Pane Řehůřku, chtěla bych se zeptat, jakým způsobem je nejlépe dostat se z letiště v Abu Dhabi do města - taxíkem nebo tam je nějaká městská doprava jako např. v Dubaji metro? Máme bydlet na Sheikh Hamdan Bin Moham med Street (Hamdan Street) v Airbnb bytě. Jak se tam nejlépe dostaneme z letiště? Pokud taxíkem, kolik to stojí? Je možné chodit v Abu Dhabi pěšky? V Dubaji, jsme např. jezdili metrem a chodili pěšky. Děkuji předem za odpověď. Hanka.

Z letiště v Abú Dhabí jeďte autobusem A1 do centra. Jezdí od terminálu 1 a 3 nonstop po půl hodině. Jede na Abú Dhabí City Air Terminal, vystoupit musíte na Al Zahiyah Hamdan St. Jízdenku je třeba zakoupit v automatu nebo na stánku v příletové hale. Jedná se o Hafilat Smart Card. Cesta je potom kalkulovaná AED 2,00 + AED 0,05 za každý kilometr. Tedy přibližně AED 4,00, převodem přibližně 26,- Kč. Cestovat bez jízdenky se nevyplatí. Cena je v tomto případě AED 200,00. Taxi Vás vyjde na částku mezi AED 70,00 až AED 80,00. Informace o městské dopravě najdete na výše uvedených stránkách. Po Abú Dhabí se pěšky chodit dá, doporučujeme si zakoupit průvodce z edice Lonely Planet nazvaný Abú Dhabí do kapsy, který Vám nabídne i několik zajímavých pěších tras včetně denních itinerářů.