RAKOUSKO 2014

Rakousko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Rakousko 2014

Pokud je Rakousko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2014. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě autem do Rakouska, o poplatcích na rakouských dálnicích a silnicích, o ubytování, o paušálních a slevových turistických kartách, o horských soutěskách i vysokohorských výstupech a najdete zde také mnoho dalších informací o Rakousku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 31.08.2014, 19:29.
Četl jsem vaše odpovědi na cestu do Itálie, levnější tankování před hranicí s Rakouskem v Arnoldsteinu. Odpovědi jsou z 5. měsíce. Jedu 2. týden v září, tak se chci zeptat, zda se tam načerpat benzín vyplatí. Je mi jasné, že Itálie - ceny jsou někde jinde. Pokud znáte cenu benzínu Natural 95, budu vděčný. Děkuji. Otakar.

V Arnoldsteinu tankujeme vždy, pokud jedeme okolo. Pokaždé se to vyplatilo. Stejně tak máme stejnou zpětnou vazbu od našich čtenářů. Aktuální cenu samozřejmě neznáme, stejně tak nejsme schopni odhadnout cenu 2. týden v září.

# 20.08.2014, 08:25.
Velice čerpám z Vašich stránek, děkuji za ně. Zaujal mě i Váš tip na tankování v Rakousku těsně před hranicemi s Itálií. Chci se ale zeptat - určitě tu zkušenost máte - je ona čerpací stanice Fun Wash Sprit otevřena nonstop? Pojedeme v pátek přibližně ve 22 hodin z Mikulova, plánujeme příjezd do Lignana okolo 5. až 7. hodiny ranní. Děkuji za informaci. Já jsem to nikde nenašel. Jiří.

Čerpací stanice Fun Wash Sprit není nostop. Sjeďte o jeden sjezd dříve a natankujte ve Fürnitz na Shell. Ta je nonstop a ceny podobné.

# 11.08.2014, 14:55.
Vaše rada o možnosti takování v Arnoldsteinu se asi roznesla po Čechách, neboť jsme tam potkali mnoho aut s českými SPZ, přímo na čerpací stanici i na cestě k ní. Cena byla 1,43 / 1.46 (cesta tam / cesta zpět) za Natural 95. Takže tohle není dotaz, jen poděkování a konstatování. Jan.

Děkujeme za zprávu. Je pravda, že článek o tankování v Arnoldsteinu patří v těchto dnech k těm nejčtenějším.

# 14.06.2014, 12:56.
Rád bych Vám poděkoval za Vaše stránky a rady ohledně cest do Itálie. Vloni jsme jeli poprvé, tak nám dost pomohly. Hlavně informace o možnosti dočerpání v Arnoldsteinu. Vloni jsme jeli přes den, pumpa byla docela obsazená, jinak v pohodě. Letos vyrážíme na noc od 15.8. do 16.8. z Kladna přes Dolní Dvořiště a pořád dolů do Caorle. Nevíte, zda je pumpa otevřena nonstop, tedy i v noci? Na jejich stránkách jsem otevírací dobu nenašel, jen od pondělí do neděle. Možná to lze brát jako nonstop. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Miloš.

Čerpací stanice v Arnoldsteinu není otevřená nonstop. Zavírací doba je pravděpodobně ve 22:00. Pokud pojedete v noci, doporučujeme sjet z dálnice na exitu 353. Ve městečku Fürnitz je na hlavní silnici Kärntnerstrasse čerpací stanice Shell, která má podobné ceny jako čerpací stanice v Arnoldsteinu. Když jsme jeli kolem loni, měli ceny dokonce na cent stejné. Tato stanice je otevřena nonstop. Pozor ale, další Shell na Kärntnerstrasse je za Arnoldsteinem ve městečku Thörl, kde jsou ceny úplně jinde, stejné jako v Itálii.

# 26.04.2014, 19:51.
Co mám vědět při jízdě autem do Rakouska? Jaké tam jsou předpisy, povolení a podobně? Děkuji. Martin.

Přečtěte si oficiální informace Ministerstva zahraničí. Vše je tam uvedeno.