PORTUGALSKO 2019

Portugalsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Portugalsko 2019

Pokud je Portugalsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2019. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Portugalska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o kempech, o tipech na výlety, o městech, o plážích, o dopravě z letiště a najdete zde také mnoho dalších informací o Portugalsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 08.07.2019, 08:22.
Na začátku srpna letíme s přítelem do Malagy, kde si chceme půjčit auto a projet jižní pobřeží až do Fara v Portugalsku. Mohu poprosit o radu, jak je to s mýtným? Kolik se platí? Zda je překročení hranic problémové? Případně kde je nejlepší hranice projet? Děkuji moc za odpověď. Eliška.

Automobil doporučujeme zapůjčit přes Rentalcars. Mýtné se platí na jižní dálnici, tj. od Malaga kolem Gibraltaru do Sevilla. Jeho celková výše je € 23,65. Dále se platí mýtné v Portugalsku, konkrétně po Faro ve výši € 3,80. Na dálnici mezi Malaga - Sevilla - hranice se mýtné neplatí. Ve Španělsku se platí mýtné klasicky při průjezdu mýtnou branou. Více informací najdete na autopistas.com. V Portugalsku se využívá způsob jako ve Španělsku + na některých dálnicích pouze elektronicky systémem Easy Toll přes zaregistrovanou platební kartu nebo pomocí předplacených kupónů Toll Card. Tento systém je na výše uvedené dálnici. Více informací najdete na portugaltolls.com. Překročení hranic je uvnitř EU, tedy plynulé a bez kontrol. Na jihu u pobřeží máte víceméně jedinou možnost, po dálničním mostě přes řeku Guadiana, která je současně hranicí. Na španělské straně se dálnice neplatí a na portugalské po exit 18 také ne.