PORTUGALSKO 2018

Portugalsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Portugalsko 2018

Pokud je Portugalsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2018. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Portugalska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o kempech, o tipech na výlety, o městech, o plážích, o dopravě z letiště a najdete zde také mnoho dalších informací o Portugalsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 26.04.2018, 10:40.
Pane Řehůřku, děkuji Vám za odpověď - přes Německo chceme vyrazit v neděli, kdy by neměly jezdit kaminony, potom někde na rozhraní Německa, Francie a Švýcarska přenocovat a v pondělí ráno pokračovat buď přes Mulhúzy na Grenoble, Lyon objet po východním okruhu jak vždy radíte, tudíž bychom se měli vyhnout dálnici od Paříže a nebo pokračovat přes Švýcarsko - mám právě obavy, jak zde bývá v pondělí ráno a dopoledne hustý provoz a kudy by měl být volnější průjezd. Ještě prosím o jednu odpověď, zda máte zkušenost, jak bývá hustý provoz na trase Toulouse, Tarbes, Lurdy, Pau, Bilbao, Santiago de Compostela, Porto a Fatima směrem tam a vracet se po dálnici E-90 a E-15 okolo Madridu, Zaragozy a Barcelony, nebo raději po E-80 okolo Salamanky a Valladolidu? Děkuji moc za Vaše rady, tipy, poznatky. S pozdravem a přáním všeho dobrého Jiří.

Doporučujeme sledovat dopravní informace na portálech k tomu určených: Německo, Švýcarsko, Francie, Španělsko a Portugalsko. Např. týden před Vaší cestou můžete ve stejném čase odhadnout s velkou pravděpodobností dopravní toky ve Vašem termínu.

# 21.04.2018, 19:25.
Pane Řehůřku, již vloni jste mi poradil volit cestu do La Salette-Fallavaux ve Francii jako málo zkušenému řidiči spíše přes Mulhúzy, než přes Švýcarsko. Letos bychom chtěli stejnou cestu protáhnout přes část Provence do Lurd a odtud přes španělské Santiago de Compostela až do portugalské Fatimy. 1. otázka je, kdybychom letos chtěli zkusit cestu přes Švýcarsko - jsou-li ve Švýcarsku při pondělku dálníce více ucpané (kolem Bazileje, Bernu, Ženevy atd.) než ve Francii a 2. otázka je, potřebujeme-li pro osobní auto nějaké emisní známky? Moc děkuji za radu. Jiří.

Spíše počítejte s dopravními komplikacemi ještě v Německu, kolem Norimberku, Karlsruhe apod. Ve Švýcarsku bývá dopravně komplikovaná Ženeva. Ve Francii bývá hustý provoz na dálnici vedoucí od Paříže k Lyonu, tam vždy doporučujeme sjet do východní větve od Dole. Obecně by měla být ta cesta přes Švýcarsko dopravně klidnější. O emisních známkách ve Švýcarsku nevíme, jsou v Německu, Rakousku a ve Francii. Osobní automobil do 3,5 tuny potřebuje roční dálniční známku v ceně CHF 40,00.