MAĎARSKO 2007

Maďarsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Maďarsko 2007

Pokud je Maďarsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2007. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Maďarska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Maďarsku, o kempech u Balatonu, o termálních lázních, o výletech a najdete zde také mnoho dalších informací o Maďarsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 09.07.2007, 17:54.
Našla jsem Vaše webové stránky a moc se mi líbí. Píši Vám, protože hodně cestujete a chtěla bych od Vás poradit ohledně právě cestování. Jsme také čtyřčlenná rodina, synové 10 a 1,5 roku. Chceme jet na prázdniny. Původně jsme mysleli k moři - Chorvatsko, Itálie, ale máme obavu, že náš nejmladší se bude v autě nudit, i když bychom jeli na noc a bude plakat. Proto si myslíme, že bychom mohli jet pod stan k Balatonu. Není to tak daleko a malej by to mohl v pohodě vydržet v autě. Nevíme ještě, jak se malému bude spát ve stanu. :-) Mohu Vás poprosit o Váš názor, popř. poradit, kam jet či je-li Balaton dobrý výběr, kam konkrétně k Balatonu? Moc děkuji za odpověď a přeji mnoho šťastných chvil s rodinou i při cestování. Petra z Prahy - východ.

My jsme se synem jeli poprvé autem na dlouhou cestu ve 2,5 letech - do Kalábrie, přibližně 1600 km. Snášel to naprosto perfektně, včetně spaní pod stanem v půli cesty. V 1,5 roku jsme s ním jeli v kuse maximálně 300 km a opět bez problému. Je to však individuální záležitost každého dítěte. Pokud však se synem nemáte problémy při cestování autem, bude snášet dobře i delší cestu. Se spaním ve stanu určitě problém mít nebudete. Balaton je dobrá volba pro dovolenou s malými dětmi. Podívejte se na portál maďarských kempů Camping HU, kde najdete seznam kempů u Balatonu. Podívejte se i na stránky Balaton Tourist. Zajímavou alternativou může být ubytování v apartmánech, bytech atd. s německou CK od agentury Nacesty. Je možné sehnat také ubytování v soukromí, podobně jako v Chorvatsku. Poznáte podle nápisu Szoba kiadó, může to vyjít i levněji než v kempu. Další možností je Booking / Balaton.