ITÁLIE 2006

Itálie v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Itálie 2006

Pokud je Itálie cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2006. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Itálie autem, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o pronájmu automobilu, o cestování vlaky a autobusy, o tipech na výlety, o přímořských letoviscích, o plážích a najdete zde také mnoho dalších informací o Itálii, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 30.11.2006, 07:14.
Vážení Řehůřkovi, ráda čtu Vaše stránky, dostala jsem se na ně úplnou náhodou, když jsem sháněla nějaký pension, či ubytování v soukromí blízko moře na severu Itálie, hlavně ne letoviska. Chtěla jsem se zeptat zda nevíte o nějakém ubytování blízko moře od Trieste po Anconu. Děkuji za odpověď. Virginie.

V těchto končinách máme zkušenosti pouze s letoviskem Numana, hned pod Anconou. V roce 2002 jsme tam spali na jednu noc pod stanem a s kvalitou střediska, personálem a prostředím kempu jsme byli spokojeni. Jsou tam i apartmány. Kemp se jmenuje Numana Blu. To ale asi nehledáte. Zkuste portál hostel.it, kde si vyberete oblast ve které se chcete ubytovat a stránky Vám na základě výběru nabídnou města ve kterých se nacházejí hostely. Už jsme toto ubytování doporučovali několika návštěvníkům, pár reakcí se nám potom zpětně vrátilo. Byli velice spokojeni s cenou a kvalitou. Sami osobní zkušenosti s tímto ubytováním nemáme. Zajímavé může také být ubytování v agroturistické usedlosti. Jejich seznam najdete na portále agriturismoitaly.it

# 27.06.2006, 16:12.
Krásný den, děkuji mnohokrát za brzkou a vyčerpávájící odpověd. Abych to upřesnil, když se jedná o tunel, který je za půl minuty projetý, tak to je celkem jěště v pohodě, nebo je-li jen z půli zastřešen, ale četl jsem, že pár těch tunelů je třeba 11 km dlouhých a tam bych si nebyl jist v kramflecích, takže se chci vyhnout právě těm ... děkuji moc a přeji pohodové léto. Š.

V tom případě jeďte normálně po dálnici až do Bibione a pro jistotu objeďte jen ty dva tauernské tunely (tyto dva jsou nejdelší) přes Radstadt, Mautendorf a Renwegg (příjemné na tom bude, že ušetříte € 8,00 za mýtné), potom už budou jen asi dva menší tunely a před hranicemi s Itálií sjeďte na běžnou silnici a připojte se až u Gemony (pozor! ne na sjezdu Tarvisio, o něco dříve, sjezd na Tarvisio je až za tunelem).

# 27.06.2006, 08:19.
Krásný den pane Řehůřku, při brouzdání po netu jsem narazil na vaše stránky a mile mě překvapilo, že si lidé mohou k vám napsat o radu. To už se dnes moc nevidí. Můj dotaz je trochu z jiného soudku a už jsem byl zoufalý, tak jsem Vám dokonce volal ... tímto se omlouvám za zdržení. Můj problém tkví v tom, že trpím klaustrofobií a to hlavně v silničních tunelech. Mohl byste mi, prosím, napsat, jak se dostat do Bibione, aniž bych nějakým musel projíždět? Děkuji Vám mnohokrát za odpověd a rád Vás někdy poznám osobně. Š. z Trutnova.

Tak to bude asi problém, protože přes Alpy se asi bez projetí tunelem nedostanete. Pravděpodobně pojedete přes Salzburg na Villach a dál do Itálie, musíte sjet z dálnice už u Salzburgu a pokračovat přes Abtenau, S. Martin, Untertauern, Mautendorf, St. Michael a Katchberg. U Renweggu se můžete zase připojit na dálnici až po Spittal a odtud potom do Villachu zase mimo. Za Villachem opět po dálnici a z dálnice musíte sjet hned za Arnoldsteinem, poněvadž hned po překročení hranice Rakouska s Itálií je těch tunelů požehnaně. Máme ale tušení, že i na normálnici silnici nějaký ten tunel je, minimálně taková ta zastřešená varianta způli ve skále. Na dálnici se můžete opět připojit u Gemony. Odtud už do Bibione žádný tunel není. Obecně je to dost tvrdý oříšek, cesta se Vám stane utrpením, protože přejíždět Rakousko mimo dálnici Vás jednak značně zdrží a jednak značně unaví. Navíc abyste měl jistotu, je lepší se dálnici úplně vyhnout. Poněvadž když narazíte na dálnici na tunel, který není vyznačený v mapě, máte smůlu, není cesta zpět. U normální silnice je možnost se otočit a hledat jinou cestu. Asi jediné možné 100% řešení: letecky.

# 19.04.2006, 10:54.
Vřele doporučuji vyzkoušet Korsiku. Nejlépe koncem května - začátkem června, kdy tam je super počasí, ještě nejsou nesnesitelná vedra a seschlá vegetace apod. Současně tam ještě není tolik lidstva, takže si můžete dovolit spát pod širákem na louce nebo odpočívadle doslova uprostřed přírody, aniž by Vás někdo hnal do kempu. Na Korsice je to v sezóně problém - oni z turismu žijí. Je tam na co koukat, krásná a místy celkem divoká příroda, hory s velkým "H", čisté řeky a potoky, spousta příležitostí k aktivnímu odpočinku. Ja to znám spíše ze strany "od vody", anžto jsem vodák, ale rozhodně jsou to končiny, kde se dá za přijatelné peníze užít pěkná dovolená a to i s dětmi. Letos se chystáme s rodinkou právě na Korsiku (syn 4 roky, dcerka 1 rok). Nejdražší na tom je trajekt. Samotný pobyt tam většinou "nadivoko" už není až tak náročný. Pravdou je, že ten přejezd s dětmi na takovou vzdálenost chce rozvrhnout na dva dny s nějakým zpestřením, jinak by to byla pro ně asi dost hrůza. Tak přeju pěkné počasí a silnice bez kolon ... zdraví M. P.S.: Korsika je celkem v pohodě a dobře zmapovaná.

Děkujeme za poskytnuté informace.

# 08.02.2006, 11:11.
Jsem velice ráda, že jsem při vyhledávání o různých koutech Itálie narazila na vaše stránky. Chceme jet letos na dovolenou do Itálie, ale nikdy jsme tam nebyli. Jedeme kvůli dovolené jednoho kamaráda až na začátku září a stále se dohadujeme kam. Někdo se chce válet u moře, někdo se chce bavit, já osobně, když už někam jedu, chci něco vidět. Proto jsem vás chtěla poprosit o nějaký tip, kam se vydat nebo zda mi můžete doporučit nějaké stránky. Podle katalogu máme vybráno asi 5 míst - Martinsicuro, Lido Del Sole, Paestum, Palinuro, Scaleu. Děkuji. Ilona.

K jednotlivým místům: Paestum - Palinuro, tady bychom volili asi Palinuro, vzhledem ke krásnější přírodě, na druhé straně z Paesta je to zase blíž k Neapoli, tj. Pompeje, Vesuv, Capri atd., Scalea - určitě ne, pokud chcete jet do této lokality, volte raději Praia a Mare, San Nicola apod., Lido Del Sole (předpokládáme na Garganu) - raději volte jižnější lokality, tj. Vieste apod. Je tam krásnější příroda, Martinsicuro - okolí lázeňského San Benedetto del Tronto má své kouzlo, navíc je to blízko hor, kam se dají podnikat různé výpravy. Pokud můžeme doporučit, tak pro první cestu do Itálie bychom volili Gargáno.