FRANCIE 2021

Francie v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Francie 2021

Pokud je Francie cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2021. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Francie autem, autobusem, vlakem i letadlem, o výši dálničních poplatků, o městské hromadné dopravě, o přímořských letoviscích, o horských střediscích, o histroických městech, o vstupenách, o ubytování, o stravování, o zábavě, o tipech na výlety a najdete zde také mnoho dalších informací o Francii, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 15.09.2021, 14:04.
Chystám se na cestu do Maroka autem. Díval jsem se, že dálniční poplatky ve Francii a Španělsku jsou hrozně drahé. Prosím o radu. Dá se to projet i mimo placené úseky? Děkuji. Martin.

Francie a Španělsko se dají projet mimo placené úseky, bude to ale hodně náročná cesta. Protáhne se i časově. Podívejte se na mapu Francie, kde červeně jsou placené dálnice (A), modře bezplatné dálnice (A) a zeleně rychlostní bezplatné silnice (N). Ve Španělsku jsou většinou placené dálnice označené jako AP (autopista), neplacené jako A (autovia). Podívejte se např. na mapu.

# 25.04.2021, 17:26.
Chystáme se s obytným vozem po trase Tour de France. Nedoporučil byste nám prosím nějakého tištěného průvodce po místech v této oblasti? Děkuji. Martina.

Trasa Tour de France v roce 2021 vede napříč celou Francií z Brestu na západě po Tignes na východě, pokračuje jihozápadně do Pyrenejí a severně do Libourne. Po přesunu končí v okolí Paříže a v Paříži. Je to tedy rozsáhlá oblast. O takto specializovaném turistickém průvodci nevíme. Doporučujeme se podívat na oficiální stránky Tour de France, kde najdete kompletní itinerář a podle něj si naplánovat turistickou trasu vedoucí místy jednotlivých etap Tour de France. Tištěným průvodcem Vám může být např. Francie a Tour de France ve 21 strhujících etapách.