CHORVATSKO 2021

Chorvatsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Chorvatsko 2021

Pokud je Chorvatsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2021. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Chorvatska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Chorvatsku, o výletech do národních parků a zajímavých měst, o plážích, o obchodech a restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Chorvatsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 11.07.2021, 10:28.
Pane Řehůřku, mohl byste mi poradit cestu z Kladna do Chorvatska na ostrov Rab do Loparu? Včetně všech poplatků a kde natankovat. Děkuji. Jana.

Vaše optimální trasa je následující: Kladno - Praha - České Budějovice - Linz - A1 - A9 - Graz - Maribor - Záhřeb - Bosiljevo - A1 - sjezd Žuta Lokva - Senj - Stinica - Mišnjak - Lopar. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,50, za průjezd tunelem Bosruck zaplatíte € 6,00, za průjezd tunelem Gleinalm zaplatíte € 9,50, za slovinskou týdenní dálniční známku € 15,00 a na mýtném v Chorvatsku v prvním úseku HRK 48,00 a ve druhém úseku HRK 60,00. Pokud jedete na více jak týden, potřebujete měsíční slovinskou dálniční známku v ceně € 30,00, pokud jedete na více jak 10 dní, potřebujete druhou rakouskou desetidenní dálniční známku na cestu zpět. Cena za trajekt Vás přijde na HRK 100,00 za auto a HRK 17,00 za osobu. Trajekt z ostrova Krk je dražší, cesta trvá déle a platíte ještě za most na Krk. Na této trase tankujeme vždy před rakousko-slovinskou hranicí, sjezd Leibnitz. Je tam prodejní zóna Gralla a dvě čerpací stanice - Eni a Jet. Doporučujeme Eni, Jet byl jen na platební automat. Ceny jsou výrazně nižší než na dálnici.

# 25.06.2021, 18:23.
Za týden se chystáme autem do Poreče z Kladna. Poradíte cestu a veškeré poplatky? Děkuji. Petr.

Vaše optimální trasa je Kladno - Praha a dále jako v odpovědi ze dne 24.06.2021, 14:31. Jsou tam uvedené i poplatky.

# 24.06.2021, 14:31.
Letos se chystáme poprvé autem do Chorvatska, konkrétně do Poreče. Chci se zeptat, jaká je nejlepší cesta z Mladé Boleslavi? Pokud jsou nějaké plánováné uzavírky atd. Mám v plánu jet přes České Budějovice. A případně zda jsou nějaké nové poplatky letos? Děkuji. Katka.

Vaše optimální trasa je následující: Mladá Boleslav - Praha - České Budějovice - Linec - Salzburg - Villach - Lublaň - Koper - Dragonja - sjezd Višnjan - Poreč. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,50, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 12,50, za průjezd tunelem Karawanken zaplatíte € 7,60, za slovinskou týdenní dálniční známku € 15,00 a na mýtném v Chorvatsku HRK 22,00. Mýtné při cestě zpět je ve stejné výši. Pokud jedete na více jak týden, potřebujete měsíční slovinskou dálniční známku v ceně € 30,00, pokud jedete na více jak 10 dní, potřebujete další desetidenní rakouskou dálniční známku na cestu zpět.

# 16.06.2021, 11:21.
Po delší době bych potřeboval radu na cestu do Chorvatska - Rovinj, Vilas Rubin Apartmens. Cestu jsme naplánovali s odjezdem z České Lípy dne 27.6.2021 ve 4:30 hodin. Pobyt bude 9 nocí. Prosím o doporučení trasy. Chtěl bych jet nejlépe přes Villach. Jaké budou poplatky za dálnice a tunely? A jaké jsou aktuální covidové podmínky vstupu do Chorvatska? Předem děkuji za radu. S vašimi službami jsem dlouhodobě spokojen. S pozdravem krásného dne Josef.

Vaše optimální trasa je následující: Česká Lípa - Mladá Boleslav - Praha - České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Jesenice - Ljublaň - Koper - Dragonja - sjezd 7 Kanfanar - Rovinj. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,50, za průjezd tauersnkými tunely zaplatíte € 12,50, za průjezd tunelem Karawanken zaplatíte € 7,60, za měsíční slovinskou dálniční známku € 30,00 a na mýtném v Chorvatsku HRK 36,00. Mýtné při cestě zpět je ve stejné výši, dálniční známky využijete z cesty tam. Informace o podmínkách vstupu do jednotlivých zemí hledejte na stránkách Ministerstva zahraničních věcí - Covid-19, Informační centrum pro cesty do zahraničí. Tyto informace se neustále mění.

# 15.05.2021, 15:28.
Chystáme se letos z Vimperka na Brač - Sutivan. Prosím, můžete nám poradit nejlepší trasu a jaké budou poplatky? Je lepší si koupit lístek na trajekt dopředu online? Počítáme, že bychom u trajektu chtěli být brzy ráno. Děkuji. Jana.

Vaše optimální trasa je následující: Vimperk - Strážný - Pasov - A8 - Wels - A9 - Graz - A9 - A1 - Maribor - A1 - A4 - A2 - Záhřeb - A1 - sjezd Dugopolje - Split - trajekt - Supetar - Sutivan. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,50, za průjezd tunelem Bosruck zaplatíte € 6,00, za průjezd tunelem Gleinalm zaplatíte € 9,50, ve Slovinsku potřebujete týdenní dálniční známku v ceně € 15,00 a v Chorvatsku zaplatíte na mýtném v prvním úseku po Záhřeb HRK 48,00 a ve druhém úseku po Dugopolje HRK 181,00. Mýtné při cestě zpět je ve stejné výši. Pokud jedete na více jak 7 dní, potřebujete ve Slovinsku měsíční dálniční známku v ceně € 30,00 a pokud jedete na více jak 10 dní, potřebujete v Rakousku druhou desetidenní dálniční známku. Nákup trajektových jízdenek závisí samozřejmě na termínu. Každopádně nákupem na Jadrolinija nic nezkazíte. Doporučujeme ale časovou rezervu.