ŠVÝCARSKO 2018

Švýcarsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Švýcarsko 2018

Pokud je Švýcarsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2018. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Švýcarska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování ve Švýcarsku, o výletech v Alpách a do zajímavých měst, o lanovkách a železnici, o obchodech a restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Švýcarsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 31.01.2018, 15:22.
Pane Řehůřku, poprosil bych Vás o radu. Jedeme do Aprici a chtěli bychom jet přes Švýcarsko po silnici č. 27, směr Susch a dále směr Sv. Mořic. Potom po silnici č. 29 směr Poschiavo do Itálie. Je na této trase potřeba švýcarská dálniční známka nebo se platí jiné poplatky? Děkuji za radu. S pozdravem Leoš.

Na silnicích č. 27 a č. 29 není potřeba švýcarská dálniční známka. Jiné poplatky tady také nejsou. Počítejte však s tím, že před italskou hranicí je Bernina Pass. Ten je otevřený, ale v případě sněhové kalamity nemusí být průjezdný.