SLOVENSKO 2007

Slovensko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Slovensko 2007

Pokud je Slovensko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2007. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem na Slovensko, o dálničních poplatcích, o cestě mimo dálnici, o ubytování, o kempování na Slovensku, o výletech v horách a najdete zde také mnoho dalších informací o Slovensku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 05.06.2007, 13:32.
Řehůřkovi, mým dlouholetým přáním je splavit Dunajec na pltích. Přes internet jsem nenašla nic konkrétního, jako je nástupní stanice, kde se zaregistrovat na plavbu a jak zpět. Když přijedeme do Červeného Kláštora, tak kde najdeme přístaviště apod. Doufám, že nám poradíte. Jedná se o 10. člennou skupinu (2 rodiny) s eventuálním jedním přespáním ze soboty na neděli. Cestovky nabízejí pouze týdenní pobyty s možností výletu. Ale my bychom chtěli pouze výlet na pltích a pokud by počasí dovolilo, zůstali bychom na další výlety po okolí ještě v neděli. Pokud můžete, ozvěte se a poraďte. Ideální by byl teto víkend nebo příští. Děkuji moc a zdravím. Jaroslava ze Vsetína.

Pltnictví provozují celkem čtyři společnosti (možná i více). Všechny najdete u Červeného Kláštora, kde začíná Prielom Dunajca (ve směru toku). Cena lístku je přibližně SKK 250,00 za dospělého, SKK 100,00 až SKK 150,00 děti (podle věku). Splavuje se většinou od 9:00 do 17:00. Ubytovat se můžete v kempech, které jsou rovněž v blízkosti. Můžete hledat také na Booking / Červený Kláštor. Splavování lze objednat dopředu, ale nemělo by činit problém přijít, zaplatit a nasednout bez objednání. Zde jsou odkazy na pltníctva, kde najdete přesné ceny, kontakty a další informace: Pltníci, 1 Pltnícka, Pltníctvo. Čtvrté nemá webovky. Když na webu něco nenajdete, určitě Vám poradí telefonicky.