POLSKO 2017

Polsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Polsko 2017

Pokud je Polsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2017. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Polska, o dálničních poplatcích, o parkování, o městské dopravě v Krakově a najdete zde také mnoho dalších informací o Polsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 12.11.2017, 19:34.
Rád bych si udělal výlet do vánočního Krakova. Chtěl bych prosím vědět, jakou mám zvolit cestu. Pojedu z Ostravy. Kde mohu zaparkovat a jaké budu mít poplatky? Děkuji za odpověď. Martin.

Vaše optimální trasa je následující (hlavní směry): Ostrava - Bohumín - A1 - Gliwice - A4 - Katowice - A4 - exit 7 Krakow Centrum - 780 - Plac na Groblach. Je tam velké podzemní parkoviště - Parking Wawel. Ve všední den se platí PLN 4,50 za hodinu. V sobotu, v neděli a ve svátek PLN 7,50 za hodinu. Za 24 hodin zaplatíte PLN 60,00. Je to velké parkoviště v centru města o kapacitě 600 míst. Levněji zaparkujete na parkovištích P+R, musíte však při cestě do centra použít městskou hromadnou dopravu. Dálnice se v Polsku platí formou mýtného. V úseku Brzeczkowice - Balice zaplatíte za osobní automobil PLN 20,00.